Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Michał Probierz były trener Wisły Kraków - dyskusje na temat pracy trenera. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8618)

jacekbum 15.09.2012 08:00

Probierz do zwolnienia i niech nikt nie pisze,że śmieszne jest zwalniać trenera po 4 kolejkach facet jest u nas od marca i tak jak w zeszłej rundzie graliśmy gówno tak i teraz gramy gówno.Okres ochronny skończył się- miał czas na eksperymenty w zeszłej rundzie ,miał również czas w okresie przygotowawczym na stworzenie jakiegoś stylu a stylu jak nie było tak nie ma. Na początku rundy mamy leszczy do ogrania a my zdobywamy 4 punkty na 12 możliwych to ciekawe jakie wyniki będą z czołówką ligi o ile Probierz zostanie.

Pisze ktoś,że tu Mourinho nie pomoże a przecież Maaskant miał podobny skład i jakoś mistrza zdobył więc potencjał jest wystarczy spojrzeć na nazwiska w kadrze ,zwyczajnie nie ma stylu nie ma zespołu są indywidualności.

Probierz ma problemy z podejmowaniem właściwych decyzji prosty przykład Sikorskiemu nie wyszedł mecz ława a Garguła w każdym meczu gra dno i w nagrode regularnie pierwszy skład.

Kto za Probierza? jest Skorza ,wolny jest Smuda wyśmiewany jednak mogący narzucić styl tej drużynie i uratować puchary.Smuda pewnie ogląda każdy mecz Wisły zna zawodników więc nie będzie tego problemu z poznawaniem drużyny.

Daja`n 15.09.2012 08:04

Żaden trener nie zrobi z naszych kopaczy piłkarzy,żaden!

Baala 15.09.2012 08:11

Jesteśmy w naprawdę trudnej sytuacji. Nawet jak dojdzie do zmiany trenera to możemy tylko obracać się właściwie w trzech nazwiskach (Smuda, Skorża, Lenczyk). Za każdego innego to trzeba albo zapłacić by rozwiązał kontrakt z obecnym klubem, albo jak ktoś z zza granicy to dużo dać na pensję.

Przyczym każdy kto tu wejdzie wchodzi z automatu na minę bo niedość że personalnie nędza, drużynowo nędza to jeszcze będzie miał na starcie mecze już z lepszymi drużynami a nie z leszczami z końca tabeli.

Jeszcze trzeba zaznaczyć że jeśli Probierza wywala to MUSI odejść Bednarz razem z nim, bo to on był największym zwolennikiem Michała.

AYALA 15.09.2012 08:16

na tak marnych grajków jakich mamy to najlpeszy byłby Nawałka ale Zabrze go nie odda.Napewno jest znacznie lepszym trenerem niż w 2007 roku jak ostatnio Wisłe prowadził.

Bednarz do Warszawy niech wraca.Te jego talenty jakie wyszukał to co najwyżej na 1-2 lige sie nadają a nie na extraklase

nieznajomy 15.09.2012 08:35

Czytałem wczoraj artykuły o Nawałce w Sporcie i Przeglądzie....ciekawa opcja w naszej obecnej sytuacji....Wyszukuje młodych, wprowadza ich do drużyny, preferuje walkę do upadłego a jak nie to wypad..no i największa zaleta WIŚLAK....
co myślicie, wiecie do kiedy ma kontrakt z Górnikiem...?

yoda79 15.09.2012 08:47

I ogólnie ponoc inteligentny, pracowity człowiek. Kapkę zna z czasów kariery piłkarskiej to może dostanie jeszcze jedną szansę w Wiśle.

michaln 15.09.2012 08:49

A ja zaczynam teraz pomału rozumieć zamysł Bednarza. W obecnej kadrze Wisły teoretycznie są nienajgorsi piłkarze, ale coś jest nie tak z drużyną. Nie sądzę, żeby to była wina trenera, bo to zaczęło się dziać rok temu. To jaki jakaś choroba, wirus leserstwa, niemocy i bezradności. Dlatego chyba najlepiej rozgonić to towarzystwo, pozbyć się najlepiej wszystkich i zacząć budowę od zera, z niezarażonymi piłkarzami. Oby tylko udało się utrzymac w lidze.

tarantulaw2 15.09.2012 08:49

Przepatrzyłem teraz na szybko, i w samej Ekstraklasie pod wodzą Probierza nasz bilans to 5 zwycięstw, 4 remisy, 6 porażek...

mitmichael 15.09.2012 09:04

To wszystko wina Bednarza nie Probierza i bede to powtarzał ciagle.

Maciuś 15.09.2012 09:08

Jestem całym sercem za Smudą bo to jedyny przyjaciel Cupiała który może na nim wymóc sypniecie większej gotówki na transfery.

thechris 15.09.2012 09:14

Probierz powinien polecieć, to jasne... ale wraz z nim powinna odejść jakieś 70-80% reszty pracowników wśród których jest pełno dyletantów, obiboków, cwaniaków i leserów. Najliczniejszą grupą być może są piłkarze ale nie wiem jak to wygląda od środka. To, że ktoś założy garnitur wcale nie oznacza, że tak naprawdę jest bardziej elokwentny od przeciętnego kopacza np. Ebiego Smolarka. Być może zarządzają tym burdelem jeszcze więksi nieudacznicy niż większość naszych piłkarzy? Jakby się tak nad tym zastanowić i uznać, że jest to możliwe to ręce mogą opaść bardzo, bardzo nisko. Nie znam się na dyrektorowaniu więc nie oceniam łysego jak skończonego głupka ale odkąd przyszedł na R22 to ten klub się po prostu zwija. Zostało tak na oko dwa i pół piłkarza, półtora trybuny kibiców i żadnych nadziei na przyszłość. Z taką grą z pewnością nie wygralibyśmy nawet I ligi.

Problemem Wisły jest Probierz, który jest zwyczajnie bardzo słabym trenerem ale to jakieś 3% problemów Wisły Kraków do rozwiązania. Na już.

serek.c2 15.09.2012 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1276119)

oczywiście...

Drozd 15.09.2012 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1276083)
Na czym opierasz to stwierdzenie. Ja widzę tylko Meliksona, Iliewa, który ma siły na góra 60 minut i Genkowa, ale tylko przez 40% rozgrywek, bo przez pozostałe 60% szuka formy strzeleckiej.

Jeśli skupimy się tylko na grze ofensywnej, to bez naciągania rzeczywistości możemy stwierdzić, iż 3 z naszych nominalnych bocznych obrońców zajmuje się truchtaniem, a 4 jest permanentnie chory. Poza tym mamy jeszcze bezbarwnego Chrapka, niewidzialnego Gargułę i Wilka, który gra głównie do tyłu. Aaaa, zapomniałem jest jeszcze nabytek z Hondurasu i Daniel Sikorski...

A czyja to wina ze wszyscy razem i każdy z osobna grają z każdym meczem gorzej? Już tu było udowodnione że mistrzowski skład różnił się dwoma nazwiskami, a dzisiaj ci sami ludzie zachowują się jak dzieci we mgle. Słabym składem można tłumaczyć przegrane z mocnymi przeciwnikami( w naszej lidze takich nie ma), ale nie z Pogonią i Podbeskidziem bo oni chyba lepszego składu nie mają, a jeżeli twierdzisz że mają to polecam porządnego baranka na otrzeźwienie. Na ostatnie pół godziny nasz strateg wpuścił w końcu Boguskiego i wiać było że Pogoń ma takich asów ze byli wkręcani w ziemie balansem ciała, a Ty dalej nie widzisz że to gość z potencjałem. Tyle tylko że nie jest to zawodnik na wybijanie piłki byle dalej, a trener Probierz innej metody na grę nie zna. Dlatego na ŁKS, Jagiellonię się nadaje, a u nas się tylko ośmiesza, co gdyby nie to ze przy okazji ośmiesza też Wisłę wcale by mnie nie obchodziło.

syryls 15.09.2012 09:54

Nie wiem czemu Probierz "nie myśli", logicznym chyba jest że Iliev schodzi do środka, a lewa noga to jest jego słabsza noga, wiadomym jest że Jovanovic jest szybszy, zwinniejszy, silniejszy ogólnie nawet 2 klasy lepszym zawodnikiem od Burligi. Wiadomym jest że Garguła będzie grał słabo, następny idiota który trzyma go wykonywania SFG. Wiadomym jest że jak się gra z 1 DP i z drużyną super słabą to trzema zastosować pressing, pressing był ale z innej strony. O wietrze już nie piszę, bo co strzał to strzał w pole, a w 2 połowie Pogoń nas przy wietrze przycisneła(pressing) i gubiliśmy się jak dzieci.
Tak wgl. zamiast wydawać kase na transfery można zatrudnić naprawdę porządnego trenera na rok
Temat na WP: T-ME: to już nie jest sensacja. Wisła przegrałą z...

Towarzysz Generał 15.09.2012 10:15

Zmiana trenera nic nie da, a tylko trzeba będzie wypłacać dwie pensje. Na rynku jest Lenczyk (on bazuje na przygotowaniu fizycznym, a już za późno na to), Smuda (gość miał w Lechu zdecydowanie mocniejszy skład niż my, a i tak nie potrafił wygrać ligi; do tego kompromitacja w kadrze) albo Skorża (totalny brak charyzmy i niezbyt wysokie umiejętności /przegranie ligi w poprzednim sezonie to naprawdę mistrzostwo świata/). Od biedy jest jeszcze Kasperczak. Zapewne gralibyśmy ładniej, ale wyniki lepsze raczej nie będą. Na w miarę poważnych zagranicznych trenerów nas nie stać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1276125)
Już tu było udowodnione że mistrzowski skład różnił się dwoma nazwiskami

Pareiko, Cikos, Chavez, Jaliens, Paljic, Sobolewski, Sivakov/Jirsak/Wilk, Melikson, Kirm, Genkov, Małecki

4/5 zawodników. Do tego należy dodać, że z ławki mogła wejść 2 z 3 Sivakov - Jirsak - Wilk. Dodatkowo byli jeszcze Żurawski, czy Rios, którzy grali tragicznie, ale i tak wnosili więcej do gry niż np. Sikorski. Ponadto trenerem bramkarzy był Kurdziel i Pareiko był w zdecydowanie lepszej formie i Sobol nie był po długim rozbracie z piłką spowodowanym kontuzją.

Cytat:

Tyle tylko że nie jest to zawodnik na wybijanie piłki byle dalej, a trener Probierz innej metody na grę nie zna. Dlatego na ŁKS, Jagiellonię się nadaje, a u nas się tylko ośmiesza, co gdyby nie to ze przy okazji ośmiesza też Wisłę wcale by mnie nie obchodziło.

Jagiellonia za czasów Probierza (do momentu odejścia Grosickiego) grała najlepszą piłkę w Polsce.

syryls 15.09.2012 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Towarzysz Generał (Post 1276128)
Zmiana trenera nic nie da, a tylko trzeba będzie wypłacać dwie pensje. Na rynku jest Lenczyk (on bazuje na przygotowaniu fizycznym, a już za późno na to), Smuda (gość miał w Lechu zdecydowanie mocniejszy skład niż my, a i tak nie potrafił wygrać ligi; do tego kompromitacja w kadrze) albo Skorża (totalny brak charyzmy i niezbyt wysokie umiejętności /przegranie ligi w poprzednim sezonie to naprawdę mistrzostwo świata/). Od biedy jest jeszcze Kasperczak. Zapewne gralibyśmy ładniej, ale wyniki lepsze raczej nie będą. Na w miarę poważnych zagranicznych trenerów nas nie stać.

Pareiko, Cikos, Chavez, Jaliens, Paljic, Sobolewski, Sivakov/Jirsak/Wilk, Melikson, Kirm, Genkov, Małecki

4/5 zawodników. Do tego należy dodać, że z ławki mogła wejść 2 z 3 Sivakov - Jirsak - Wilk. Dodatkowo byli jeszcze Żurawski, czy Rios, którzy grali tragicznie, ale i tak wnosili więcej do gry niż np. Sikorski. Ponadto trenerem bramkarzy był Kurdziel i Pareiko był w zdecydowanie lepszej formie i Sobol nie był po długim rozbracie z piłką spowodowanym kontuzją.

Jagiellonia za czasów Probierza (do momentu odejścia Grosickiego) grała najlepszą piłkę w Polsce.

Ławka na pewno byl a lepsza, ale Cikos to napewno nie ejst lepszy od Jovanovica, jedynych zawodników których nie zastąpiono to Sivakova(podobał mi się ten, nie ze względu na bramkę, ale dobry technicznie i fizycznie, białoruski Nunez) i Małecki

Dariook 15.09.2012 10:20

Nie bylo zle, szkoda tego karnego i wiatru ale wiadomo ze biednemu to wiatr w oczy wieje.

Bunoza, Genkov, Gargula - Dno
Chrapek, Wilk, Iliev, Burliga - Slabizna
Jaliens, Pareiko Melikson, Fredriksen - bez fajerwerkow.

Kurz 15.09.2012 10:24

Cytat:

A czyja to wina ze wszyscy razem i każdy z osobna grają z każdym meczem gorzej? Już tu było udowodnione że mistrzowski skład różnił się dwoma nazwiskami, a dzisiaj ci sami ludzie zachowują się jak dzieci we mgle. Słabym składem można tłumaczyć przegrane z mocnymi przeciwnikami( w naszej lidze takich nie ma), ale nie z Pogonią i Podbeskidziem bo oni chyba lepszego składu nie mają, a jeżeli twierdzisz że mają to polecam porządnego baranka na otrzeźwienie. Na ostatnie pół godziny nasz strateg wpuścił w końcu Boguskiego i wiać było że Pogoń ma takich asów ze byli wkręcani w ziemie balansem ciała, a Ty dalej nie widzisz że to gość z potencjałem. Tyle tylko że nie jest to zawodnik na wybijanie piłki byle dalej, a trener Probierz innej metody na grę nie zna. Dlatego na ŁKS, Jagiellonię się nadaje, a u nas się tylko ośmiesza, co gdyby nie to ze przy okazji ośmiesza też Wisłę wcale by mnie nie obchodziło.

Większość sporów, które toczą się na tym forum, bierze się z diametralnie różnej oceny potencjału Wisły i jej przeciwników. Nasz klub jest obecnie średniakiem ligowym czy tego chcesz czy nie i nic tego nie zmieni. Nie chcę też wdawać się w dyskusję na temat obecnym a mistrzowskim składem, ale ja widzę, ze różni się 6 nazwiskami.
Nie jestem szczęśliwy z tego powodu, że Probierz jest w Wiśle, ale to nie on jest głównym problemem naszego klubu, choć do całokształtu dokłada coś od siebie. Powtórzę zatem jeszcze raz. Nieuczciwe jest obarczanie go winą za to gdzie się znaleźliśmy. Zastanawiam się, ilu trenerów musi się jeszcze zmienić, żeby stało się to jasne.

Cytat:

Powinieneś zaznaczyć również Sobola, bo ten dzisiaj i sprzed 2 lat to dwaj różni zawodnicy. Należałoby także dodać, że i Kirm i Mały zaliczyli wtedy sezon konia, strzelając odpowiednio 9 i 7 bramek, do czego w kolejnym sezonie nawet się nie zbliżyli.

Kluczowe w tym wszystkim jest to, że Sivakov, Sobol i Melikson w środku, to zupełnie inna jakość niż Chrapek, Garguła i Wilk. No i mieliśmy, jak już napisałem dwóch skrzydłowych w życiowej formie.

lazy 15.09.2012 10:42

Kurz,
Abstrahując od potencjału - ŻADEN z zawodników nie zanotował za Probierza wzrostu formy. Wręcz przeciwnie każdy z osobna gra gorzej niż rok temu. To nie jest przypadek. Już nawet Skorża potrafił niektórych zawodników postawić na nogi.

Kurz 15.09.2012 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1276141)
Kurz,
Abstrahując od potencjału - ŻADEN z zawodników nie zanotował za Probierza wzrostu formy. Wręcz przeciwnie każdy z osobna gra gorzej niż rok temu. To nie jest przypadek. Już nawet Skorża potrafił niektórych zawodników postawić na nogi.

Jak już wielokrotnie pisałem, chciałbym, żeby trenerem Wisły nadal był Maaskant, ale... staram się szukać przyczyn także gdzie indziej.

I nie uwierzę, iż na postawę piłkarzy nie ma wpływu atmosfera w klubie. W momencie, kiedy przyszli tu Holendrzy, panowała euforia, było mnóstwo pozytywnej energii, wierzono w wielkie cele, to musiało udzielić się zawodnikom. Teraz jest wprost przeciwnie. Przekaz jest dołujący i negatywny. Nie ma wizji, nie ma planu i nie ma nadziei. Sprzedaje się piłkarzy i sprowadza gorszych... Ta budowla się wali.

bonawentura 15.09.2012 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1276119)

Absolutnie tak - winą Bednarza jest obecnie tak słaby potencjał kadrowy naszych piłkarzy. Szewczyk, Kamiński czy Uryga to jednak jedna wielka niewiadoma. U nas jak zwykle wyjdzie na opak. Nie wiadomo, jak to z naszą młodzieżą jest - czy ona jest rzeczywiście tak utalentowana, jak mówi Bednarz, czy szkółka jest u nas dla picu - obawiam się, że to drugie. Pierwsze się robi, a potem myśli. Szkoda słów...

Drozd 15.09.2012 11:09

To może potrzeba panienek z cyckami na wierzchu przy linii żeby euforia wróciła?

Co to w ogóle za tłumaczenie że nie ma atmosfery? Atmosfera jest jak są wyniki, wyniki są jak jest przemyślana gra, przemyślana gra jet jak jest myślący trener. Kropka.

Tłumaczenie chaosu na boisku słabością zawodników, czy brakiem atmosfery jest totalną bzdurą.

bonawentura 15.09.2012 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1276147)
To może potrzeba panienek z cyckami na wierzchu przy linii żeby euforia wróciła?

Co to w ogóle za tłumaczenie że nie ma atmosfery? Atmosfera jest jak są wyniki, wyniki są jak jest przemyślana gra, przemyślana gra jet jak jest myślący trener. Kropka.

Tłumaczenie chaosu na boisku słabością zawodników, czy brakiem atmosfery jest totalną bzdurą.

Oczywiście, najlepiej wmawiać ludziom brednie, że trener jest wszystkiemu winien. Jak ktoś prowadzi burdel i nie przynosi on dochodów, to raczej nie zmienia się alfonsa tylko .....i. Tego się trzymajmy.

Ta drużyna jest słaba. Jak ktoś tego nie widzi, musi przejść się do okulisty. Kto za to winę ponosi? Bednarz! A nie Probierz.

cfa 15.09.2012 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1276120)
Jestem całym sercem za Smudą bo to jedyny przyjaciel Cupiała który może na nim wymóc sypniecie większej gotówki na transfery.

A ja nie jestem za Smudą, ktoś gdzieś pisał, że niby on zrobi mistrza za pół ceny. Ale pół ceny czego? Bo jak wiadomo na kasę jest bardzo łakomy więc na niskie pobory się nie zgodzi. W sytuacji jakiej się teraz znajduje Wisła przychodzi mi do głowy jedno nazwisko pewnego ratownika, zresztą dość związanego z klubem, mianowicie chodzi o Marka Motykę. Nie chcę zmiany trenera, chociaż z kolejki na kolejkę zdaje się ona nieunikniona.

MMTS 15.09.2012 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1276150)
Oczywiście, najlepiej wmawiać ludziom brednie, że trener jest wszystkiemu winien. Jak ktoś prowadzi burdel i nie przynosi on dochodów, to raczej nie zmienia się alfonsa tylko .....i. Tego się trzymajmy.

Ta drużyna jest słaba. Jak ktoś tego nie widzi, musi przejść się do okulisty. Kto za to winę ponosi? Bednarz! A nie Probierz.

a ja jednak się nie zgodzę, bo oprócz kilku młodych i lewego obrońcy z danii co nogi ma tył na przód, jest kilku piłkarzy którzy powinni pociągnąć grę. Jakoś w ostatnich latach dawali radę a tu w tym sezonie klops. A zły klops jest winą również kucharza, czyli naszego młodego wilka Probierza.
Oczywiście nadal możemy się upierać, że przeciez tylu dobrych piłkarz nas opuściło, ale radzę przeczytać wpisy nt. Kirma, Diaza czy Nuneza. Czemu wtedy tak ich nie chwaliliście?
Rozumiem, że nie jest to drużyna na mistrza, ale na środek tabeli, więc nie ma co gadać, że Bednarz jest winny tego że obecni piłkarze nie wiedzą co to jest taktyka, nie wiedzą jak biegać, nie mają sił na 90 min (pełne 90 min miało być naszym atutem podobno) i w ogóle sprawiają wrażenie niezmotywowanych. Ja nadal uważam że Probierz to jest dobry trener dla drużyn młodych, takich którym trzeba wmówić że mają grać na pełnej k.wie, a nie trener dla zawodników doświadczonych. Tutaj trzeba z gościem rozmawiać jak nie idzie i jakiś środek znaleźć. Niestety ale patrząc z perspektywy czasu takim trenerem był Skorża.
Smuda tu nic nie zrobi, nam trzeba normalnego, doświadczonego trenera średniej klasy.

martin_6 15.09.2012 11:31

Cytat:

Idąc tą metaforą - jeśli panienki są do bani, to kto za to odpowiada? Tak, alfons! Nawet jeśli powywalamy panienki, to za sprowadzenie nowych wciąż odpowiada ten sam alfons i można zakładać, że też będą do bani.

Pojmujecie metaforę? Dla tych mniej rozgarniętych tłumaczenie na język polski: Bednarz won!

mitmichael 15.09.2012 11:33

Coraz bardziej mi sie wydaje, ze pilkarze graja przeciwko Probierzowi - przeciez ta druzyna ma bardzo duzy potencjal i dziwne jest, ze majac taki skład (bo nie jest to zly skład) gra tak jak gra. Przygotowanie do sezonu mielismy bardzo dobre, lepsze od np Polonii W a i tak z Nimi przegralismy. Cos jest nie tak

lisek14fc 15.09.2012 11:34

Nie chcialem sie wypowiadać dlugo na temat trenera, ale po wczorajszym meczu chyba nie mam wyjscia.
Wiadomo, ze w klubie jest totalny roz......., wszystko stoi na glowie, kadra tez jest slaba, ale mimo wszystko chlop jest tutaj juz z pol roku i nie widac ŻADNEJ poprawy. To juz chyba za Kazia Moskala grali lepiej.

Nie rozumiem tez jednej rzeczy. Caly okres przygotowawczy Probierz szykowal zespol do gry dwoma napastnikami i ustawieniem 4-1-2-1-2. Jeden mecz nie wyszedl i gosc zmienia wszystko. Maaskant gral 4-2-3-1, Skorża caly czas 4-4-2 i tak powinno byc. Jesli cos jest wypracowane to nie mozna tego zmieniac co mecz. Czas na szukanie optymalnego ustawienia mial w przerwie miedzy sezonami. I byla to wystarczajaco dluga przerwa.

Z Polonią sklad personalny i ustawienie taktyczne nie mialo zadnego sensu.

Teraz z Pogonia gra jakies 4-1-4-1 i przy takim ustawieniu widzialem MOŻE z 2 razy jakis pressing na polowie rywala.. To na jaki .... on wystawil 4 ofensywnych pomocnikow skoro nie zamierzal grac pressingiem? A moze zamierzal, tylko jak zwykle nie wyszlo.

Markus 15.09.2012 11:37

Cytat:

Kompletna bzdura. Miała tylko mocną promocję ze strony dziennikarzy szukających nowych tematów i usiłujących dowartościować swoich znajomych, polskich trenerów, na których jak zwykle nigdzie nie było popytu.

Wyrzucenie Probierza, beznadziejnego trenera, jest jednym z kluczowych elementów dla poprawy sytuacji w Wiśle. Nie jest to jedyny element, ale sprawa absolutnie konieczna.

Trwanie słabego fachowca na stołku ma być receptą na poprawę wyników i sytuacji? Na nadejście nowego impulsu? Bez żartów proszę.

Osobiście wolę już nawet Smudę od Probierza. Aczkolwiek jak zawsze uważam, że to nie jest rozwiązania długofalowe, bo długofalowo Wisła potrzebuje - tak jak potrzebowała zawsze - porządnego trenera z zagranicy i strategii funkcjonowania klubu opartej na ideach uosabianych przez takie osoby jak Petrescu czy Valckx. Bez powrotu Cupiała do wizji funkcjonowania klubu takiej, jaką oni przedstawiali - i utrzymania jej dłużej niż rok, półtora - w Wiśle nigdy nie będzie dobrze i sensownie.

silver03 15.09.2012 11:39

Już 12:39 a Probierz nadal na stanowisku... niedobrze.

Towarzysz Generał 15.09.2012 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1276159)
Kompletna bzdura. Miała tylko mocną promocję ze strony dziennikarzy szukających nowych tematów i usiłujących dowartościować swoich znajomych, polskich trenerów, na których jak zwykle nigdzie nie było popytu.

Wymień te drużyny, które grały wtedy lepiej.

Kurz 15.09.2012 11:50

Cytat:

Prawdę mówiąc nie wiemy do czego został "wynajęty' Bednarz. Bo może świetnie wywiązuje się ze swoich obowiązków :).

cfa 15.09.2012 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Towarzysz Generał (Post 1276161)

Hmm FC Barcelona, BvB, Man U, Man C, Real M. i jeszcze ze 3 by się znalazły.

Kurz 15.09.2012 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1276159)
Trwanie słabego fachowca na stołku ma być receptą na poprawę wyników i sytuacji? Na nadejście nowego impulsu? Bez żartów proszę.

Markus, wypowiadasz się tak, jakby istniała alternatywa. A może już jej nie ma? Może Cupiał najchętniej dałby sobie z tym wszystkim spokój, ale nie chce podejmować takich radykalnych kroków jak Wojciechowski, więc po prostu ogranicza wydatki do minimum I RESZTĘ MA W GŁĘBOKIM POWAŻANIU?

Osobną kwestią jest to, iż nawet słaby Smuda może być tylko faktem medialnym. Kto nam zaręczy, iż teraz będziemy sięgać po trenerów w stylu Czesławów Michniewiczów :).

cfa 15.09.2012 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1276169)
Markus, wypowiadasz się tak, jakby istniała alternatywa. A może już jej nie ma? Może Cupiał najchętniej dałby sobie z tym wszystkim spokój, ale nie chce podejmować takich radykalnych kroków jak Wojciechowski, więc po prostu ogranicza wydatki do minimum I RESZTĘ MA W GŁĘBOKIM POWAŻANIU?

Osobną kwestią jest to, iż nawet słaby Smuda może być tylko faktem medialnym. Kto nam zaręczy, iż teraz będziemy sięgać po trenerów w stylu Czesławów Michniewiczów :).

Czesio ma kontakty i lubi telefonować więc może i wyniki by były xD

RYBA 15.09.2012 12:12

Fakt faktem sędzia wydrukował mecz ale najbardziej boli to że nie stworzyliśmy sobie ŻADNEJ okazji do zdobycia bramki W KOLEJNYM MECZU (!) nie mamy żadnego stylu a co gorsza widac całkowity brak zaangażowania...i gdzie tkwi problem ? w piłkarzach ? w trenerze ? przecież wszystkich nie wymienimy :(

muerte 15.09.2012 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1276120)

To dobrze wiedzieć, że jesteś kibicem transferów a nie Wisły.

Markus 15.09.2012 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Towarzysz Generał (Post 1276161)

Choćby Wisła Maaskanta w pamiętnym meczu z Legią.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1276169)
Markus, wypowiadasz się tak, jakby istniała alternatywa.

Alternatywa zawsze istnieje, tylko musi być chęć sięgnięcia po nią. Czesław Michniewicz czy inny Bobo Kaczmarek nie mogą być argumentem dla dalszego trwania w chorym układzie z beznadziejnym trenerem.

Kurz 15.09.2012 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1276177)
Alternatywa zawsze istnieje, tylko musi być chęć sięgnięcia po nią. Czesław Michniewicz czy inny Bobo Kaczmarek nie mogą być argumentem dla dalszego trwania w chorym układzie z beznadziejnym trenerem.

Nie są argumentem, gdyby to ode mnie zależało, nie zatrudniłbym tu Probierza. Ale to czy jest alternatywa zależy od BC, a my nie wiemy czy ciągle mu się chce czy też ma wszystko w dupie.

jerry.lii.lewis 15.09.2012 12:33

Do niedawna byłem zwolennikiem zdania, że wprawdzie zmiana Moskala na Probierza sensu nie miała, ale skoro już do niej doszło to nie ma po co zmieniać Probierza dopóki nie ma na jego miejsce duuużo lepszego.
Zmieniam zdanie !!
Jestem Przekonany, że zmiana Kazia na Probierza była okropnym błędem i, jeśli Wisły nie stać na klasowego trenera zagranicznego (z powodu, że w Polsce takich brak) to jestem za ściągnięciem Kazia choćby siłą.
Wisła Probierza nie tyle gra gorzej z meczu na mecz, co przestaje w coraz większym stopniu grać w ogóle. To co prezentują to coraz bardziej chaotyczna kopanina bez pomysłu. I za to obwiniam trenera.
Wisła Moskala może wyników nie miała (i nie miała za dużo czasu, żeby je mieć) ale oni w piłkę grali. Teraz łupią w kopanego, patrzeć się na to nie da.
Ja bym brał Moskala albo Kasperczaka - na zagranicznych nas nie stać, a każdy z tej dwójki zapewni lepszą grę tym składem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl