Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Obiekty sportowe które powstały,powstaja lub powstaną (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=607)

studio 11.07.2011 11:13

U nas znowu w waterpolo mozna grac w biurach:)

przemo 15.07.2011 11:48

Właściwie to nie wiem czy to bardziej pasuje tu czy do śmiesznych filmików, ale wklejam tu bo to bardziej straszno niż śmieszno...

Stadion w POZnan*iu po 10 minutowym deszczu .... http://www.youtube.com/watch?v=p9wo3...layer_embedded

Grzadq 17.07.2011 20:47

Moje wrażenia po weekendowym wypadzie do stolicy:

- Narodowy miażdży cyce. Ze śródmieścia widoczny taki kolos, ogromny, piękny :) Nasuwa się od razu Allianz Arena. Nie mogę się doczekać meczu o superpuchar, na pewno pojade :) 10/10
- Łazienkowska ładnie z zewnątrz. Trawka, ładne dojścia, eleganckie wykończenie. W środku (to akurat z meczów) nie ma porównania z naszym, ale z wykonczeniem biją nas na głowę
- Konwiktorska :rotfl: Polonia Bytom tylko może ciut większe tak ze 2 razy. Dramat, kurnik taki że ja ***** ;)

Nic nowego, ale zobaczyć na własne oczy to co innego :)

qqq_b 17.07.2011 21:56

@UP
Nie dziwota, że stadion Polonii to syf. W końcu to stary obiekt ( poza 1 trybuną ).
Co do Narodowego, to rzeczywiscie robi wraaaaażenie. Po prostu masakra. I nie rozumiem narzekań, że telebimy za małe. jak możecie coś oceniać z perspektywy zdjecia, ktory kompletnie nie oddaje proporcji! Poza tym - telebimy muszą byc takiej wielkosci, gdyż są centralnie na srodku stadionu. Gdyby były wieksze byłaby pikseloza niesamowita. Widok w trakcie meczu i tak będzie lepszy niz na wiekszych telebimach na innych stadionach, gdyż one są przy trybunach. Wszystko jest OK. Zdecydowanie Narodowy w każdym calu spelnia wymogi na jeden z najlepszych stadionów świata. Wszystko jest perfekcyjne. Kolejne zarzuty - krzesłke. Że złe, że takie i owakie. Jak mozesz oceniac krzeselka skoro one sa pod folia i widzisz to na dodatek na zdjeciu. Tylko niektore krzeselka sa odkryte i prezentuja sie świetnie. Poza tym - PRZEJEDZ sie kolego na stadion, gdy bedzie otwarty i wtedy oceniaj.

Slayer666 17.07.2011 22:37

qqq_b - na stadionie Dallas Cowboys są telebimy o łącznej powierzchni równej metrażowi sporego domu i pikselozy raczej nie ma (http://www.portalkibica.pl/aktualnos...im-swiata.html). Telebimów na narodowym, rzecz jasna, nie widziałem na żywo, więc na temat, czy są odpowiednio duże się nie wypowiadam, ale przykład tych telebimów z teksańskiego stadionu pokazuje, że na pewno nie mogą być "za duże", heh.
Pozdro.

wanciak86 18.07.2011 11:04

Dobre wieści dla PGE Areny. Straż w końcu mówi - tak

Straż pożarna wyda w poniedziałek pozytywną opinię na temat PGE Areny Gdańsk. Dzięki temu będzie można zamknąć inwestycję i przystąpić do organizacji imprez, m.in. meczu między piłkarskimi reprezentacjami Polski i Niemiec

18 lipca mija termin, w którym straż pożarna musi wydać kolejną opinię na temat stadionu. Dwie poprzednie były negatywne, przez co PGE Areny ciągle nie oddano do użytku. Największe zastrzeżenia budził m.in. nie w pełni skonfigurowany system przeciwpożarowy. Strażacy uważali również, że wiele rzeczy zostało wykonanych niezgodnie z projektem. Z tym nie zgadzał się wykonawca.

Dlatego, aby poprawić napiętą atmosferę, tym razem procedurę odbioru rozpoczęto od spotkania w siedzibie gdańskiej straży pożarnej pomiędzy przedstawicielami miasta, wykonawcami,Sama kontrola rozpoczęła się w zeszły czwartek i zakończyła po tygodniu. W piątek strażacy rozpoczęli pisanie protokołu.

- Wiem, jaka będzie nasza decyzja, jednak ogłosimy ją po przygotowaniu dokumentów, czyli w poniedziałek - powiedział nam w piątek Tomasz Czyż, rzecznik komendy miejskiej PSP.

Jak udało nam się ustalić, tym razem inspekcja zakończy się dla PGE Areny pozytywnie.

- Wiemy już, że straż pożarna wyda pozytywną opinię, choć będą w niej zawarte pewne uwagi - mówi na jeden z gdańskich urzędników.

Pozytywna opinia straży pożarnej, a konkretnie brak sprzeciwu w procesie wydawania pozwolenia na użytkowanie obiektu przez nadzór budowlany, jest ostatnim dokumentem jakiego brakuje wykonawcy, aby zakończyć budowę i przekazać stadion miejskiej spółce BIEG 2012.

- Jeżeli rzeczywiście jutro straż pożarna wyda pozytywną opinię, to we wtorek powinniśmy otrzymać pozwolenie na użytkowanie - mówi Ryszard Trykosko, prezes spółki BIEG 2012, odpowiedzialnej za budowę gdańskiego stadionu.

Możliwe stanie się także przekazanie stadionu przyszłemu operatorowi, czyli spółce Lechia-Operator. Proces przekazywania areny rozpoczął się już w piątek i potrwa tydzień. Po jego zakończeniu możliwe stanie się w końcu organizowanie imprez na stadionie, które jak do tej pory są jedynie odwoływane. Według obecnych planów pierwszym meczem na PGE Arenie Gdańsk ma być spotkanie ekstraklasy pomiędzy Lechią i Cracovią 12 sierpnia o godz. 20:30.

Budowlańcy i strażacy

Wykonawca stadionu, czyli konsorcjum Hydrobudowa/Alpine Bau sześciokrotnie zgłaszała do straży pożarnej zakończenie budowy. Po raz pierwszy 16. maja. Trzykrotnie strażacy w ogóle nie wydali opinii, gdyż konsorcjum samo wycofywało swoje wnioski. Za czwartym razem opinia byłą negatywna, mimo iż wykonawca ponownie wycofał swój wniosek. Pełną kontrolę straż pożarna przeprowadziła dopiero przy piątym zgłoszeniu z 17 czerwca. Strażacy znaleźli wówczas blisko sto różnego rodzaju usterek i choć konsorcjum Hydrobudowa/Alpine Bau błyskawicznie usunęło większość z nich, straż pożarna wydała decyzję negatywną. Szóste zgłoszenie wpłynęło do gdańskich strażaków 4 lipca. Termin wydania opinii mija dzisiaj. Tym razem decyzja ma być pozytywna.

qqq_b 18.07.2011 11:36

Czyli Lechia zagra w 1-wszej kolejce na PGE?

JoeyLG 18.07.2011 11:38

Nie, gramy na wyjeżdzie pierwszy mecz.

Birsa 18.07.2011 16:04

W Gdańsku zawieje Bundesligą, gdzie z 30 % stadionu to kibice gości :D

Ivory1906 18.07.2011 16:37

Panowie nie wiem czy wiecie ale dzis w wiadomosciach RMF FM byla podana informacja ze dach na stadionie WKSu musi byc obnizany o okolo 3-4 metry i stadion zostanie oddany z 3-4 miesiecznym opoznieniem. Nie doslyszalem tylko co jest powodem tego. Moze ktos ogarniety by powiedzial bo taka pomylka to nie jest mala fuszerka.... :/

maxurd 18.07.2011 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1124296)
Jedynym plusem stadionu Piasta jest to, że w ogóle powstał i jest nowy. Poza tym to wg mnie najgorszy stadion piłkarski jaki do tej pory powstał w Polsce.

Stary. To jest stadion dla drużyny, która gra w pierwszej lidze i czasem pojawia się w ekstraklasie. Trzeba mierzyć siły na zamiary. Za 54.000 mln PLN zbudowali w rok stadion na 10.000 osób z mozliwością dalszej rozbudowy. W Krakowie za 600 mln nie potrafią wybudować stadionu dla 33.000 osób. Stadion nie jest najpiękniejszy, ale jest funkcjonalny. Spełnia podobno kryteria do gry w europejskich pucharach (co Piastowi nie grozi w najblizszych latach). Za te pieniądze w wielu miastach budowa by nawet nie ruszyła.

Ivory1906 18.07.2011 17:36

Ja nie wiem co nie ktorzy chca od stadionu Piasta...Jak na ich mozliwosci to po co im wiekszy/lepszy ? Ja jestem zdziwiony ze ten stadion w ogole powstal. Bylem przekonany ze miasta zwyczajnie nie stac na to ale jak widac sprawili mila niespodzianke dla Piasta ;) Za te pieniadze stadion jak najbardziej na plus.

Aaarrgh 18.07.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1128328)
Moje wrażenia po weekendowym wypadzie do stolicy:

(...)
- Konwiktorska :rotfl: Polonia Bytom tylko może ciut większe tak ze 2 razy. Dramat, kurnik taki że ja ***** ;)

No i to się nie zmieni.
Ostatnia propozycja miasta odnośnie... modernizacji?? to wydanie 4mln PLN na:
- rozbiórkę baraków pozostałych po budowie zadaszenia kilka lat temu (7 lat czekano na wydanie tej decyzji:shock:);
- dodanie nowej bramki wejściowej za Kamienną;
- ułożenie kostki brukowej koło trybun, bo przy większym deszczu są tam ogromne kałuże;
Mają rozmach skur#*@&%$...
Miasto nie ma poważnych planów co do K6, ale nie ma też podobno pieniędzy. Z drugiej strony Konwiktorska to największy obiekt sportowy jaki pozostał we władaniu WOSiR-u (Łazienkowską zarządza ITI), więc są miejsca pracy dla kilku urzędników i jest okazja aby co roku zrobić jakiś cichy przetarg o wartości kilku milionów...

JW 2 miesiące temu złożył ostatnią swoją propozycję nowego kompleksu, ale nie dostał oficjalnej odpowiedzi, a jedynie nieoficjalną poprzez media - obiekt miałby za dużo funkcji komercyjnych. Dlatego któregoś dnia zaczniemy grać wybrane mecze na narodowym (JW już podobno dopiął szczegóły) i będzie to komicznie wyglądało. Wynajęty ma być tylko dolny ring, który ma około 20tyś miejsc. Trzeba być niepoprawnym optymistą, aby zakładać zapełnienie trybun aż w połowie... Jest nas mało a jeszcze część kibiców nie zamierza chodzić na SN, bo boją się, że miasto wyrzuci nas z K6.

Grzadq 18.07.2011 20:03

W Gliwicach powstał stadion na 10.000 za 55 mln złotych, nie wierzę więc że takiego miasta jak Warszawa nie stać na wydanie ~100 mln na gruntowną modernizację stadionu. Kolejnego kolosa tam nie potrzeba, wystarczyłby troszkę pomysłu i naprawdę można by zrobić coś ciekawszego architektonicznie niż te baraki. Tym bardziej że można się dogadać z JW. Opcji jest wiele, dużym minusem jest to że jest Was mało, co oznacza słabą kartę przetargową.

KoPer 18.07.2011 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 1128842)
Panowie nie wiem czy wiecie ale dzis w wiadomosciach RMF FM byla podana informacja ze dach na stadionie WKSu musi byc obnizany o okolo 3-4 metry i stadion zostanie oddany z 3-4 miesiecznym opoznieniem. Nie doslyszalem tylko co jest powodem tego. Moze ktos ogarniety by powiedzial bo taka pomylka to nie jest mala fuszerka.... :/

Nie WKSu a na Śląskim:

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...nia,nId,350546

Birsa 18.07.2011 21:41

Na Konwiktorskiej najpiękniejsze są te kolumny przed główną trubyną. Po prostu cudo :) !

-ja123- 18.07.2011 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1128982)
W Gliwicach powstał stadion na 10.000 za 55 mln złotych, nie wierzę więc że takiego miasta jak Warszawa nie stać na wydanie ~100 mln na gruntowną modernizację stadionu. Kolejnego kolosa tam nie potrzeba, wystarczyłby troszkę pomysłu i naprawdę można by zrobić coś ciekawszego architektonicznie niż te baraki. Tym bardziej że można się dogadać z JW. Opcji jest wiele, dużym minusem jest to że jest Was mało, co oznacza słabą kartę przetargową.

Miasto ma projekt na stadion ok. 15tys. + hala za ok. 250mln. - JW ma swój z którego nie rezygnuje - z wielkim biurowcem, stadionem na 30tys. wszystko w tzw. oczojebnej kolorystyce. To wygląda tak, że JW nie zależy na lepszym stadionie dla Polonii, tylko na zarobku. W końcu to teren niedaleko centrum Warszawy, bardzo cenny. Kto wie, czy to nie z tego powodu bawi sie w sponsoring.

Wojtas 18.07.2011 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Birsa (Post 1129071)
Na Konwiktorskiej najpiękniejsze są te kolumny przed główną trubyną. Po prostu cudo :) !

Mysle ze z takim pieknym obiektem jaki ma DyskoPolo pan Wojciechowski przycmi inne stadiony w Europie,bo skoro oni wlasciwie nie muszą walczyc o Mistrza,sa tak zajebisci ze wlasciiwie to juz go maja,to nie ma bata DyskoPolo musi zagrac na takiej perle architektonicznej w Lidze Mistrzow.

Ivory1906 18.07.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1128986)

Moj Blad :-D dzieki za sprostowanie :-D

crazykaro 19.07.2011 13:35

Pepsi Arena z dominującym kolorem zielonym... troche dziwne
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Angmir 19.07.2011 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1129402)
Pepsi Arena z dominującym kolorem zielonym... troche dziwne
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Nie jestem pewien ale czy Stadion będzie sie nazywał akurat Pepsi Arena to jeszcze nei wiadomo. Sponsorem zostało PepsiCo więc to najprawdopodobniejszy scenariusz, ale przeciesz Stadon meże też reklamowac inną markę Pepsi jak np 7UP czy Mountain Dew - wtedy kolory by sie zgadzały :)

tropik 19.07.2011 15:00

Oficjalne logo stadionu:

http://www.legia.com/www/images/news...355b016ea4.jpg

i logo poprawione :D
http://img37.imageshack.us/img37/8453/logov2o.jpg
i slogan reklamowy:
"Pepsi Cola, Cola Pepsi nasi chłopcy są najlepsi. Cola Pepsi, Pepsi Cola nasi chłopcy strzelą gola."
:lol:

Birsa 19.07.2011 15:20

I teraz na żylecie zamiast śpiewać "Sen o Warszawie" będą intonować slogan reklamowy :D

buczo1985 19.07.2011 15:56

Jest gdzieś podane ile Legia zyska na tej umowie?

krakus76 19.07.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Birsa (Post 1129476)
I teraz na żylecie zamiast śpiewać "Sen o Warszawie" będą intonować slogan reklamowy :D

A Ty zamiast "Jak długo na Wawelu" będziesz intonował "Unimil sobie życie" - kiedyś już byli sponsorem Wisły więc dlaczego nie stadionu ? Śmieszne ? Raczej nie.

MicK 19.07.2011 15:59

I teraz tylko czekać aż krzesełka na Legii przemalują na niebiesko-biało-czerwone :D

Marcin_fan 19.07.2011 16:00

6mln złotych rocznie

Kociewiak 19.07.2011 16:04

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2612860_n.jpg

qqq_b 19.07.2011 17:27

I brawa dla Legii. beda dostawać rocznie 6 mln zł - ZA NIC. A u nas pewnie ... a szkoda słow.

art 19.07.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1129563)
I brawa dla Legii. beda dostawać rocznie 6 mln zł - ZA NIC. A u nas pewnie ... a szkoda słow.

Tylko, że Nasz stadion jest placem budowy póki co....

0 22 19.07.2011 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1129563)

Zamień się. Weź sobie Waltera nawet za dopłatą niech Ci robi biznesy w macierzystym Krakowie.

Antystenes 19.07.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez art (Post 1129591)
Tylko, że Nasz stadion jest placem budowy póki co....

PGE Arene sprzedali jak jeszcze z ziemi nie wyszła bodajże..
Brawo dla Legii. 6mln za frajer dobry interes. Co by nie było musimy poszukać konkretnego sponsora stadionu i na koszulki. Jeśli awansujemy do LM to myślę, że obaj się znajdą i wpadnie +-10mln do budżetu.

FevPL 19.07.2011 22:47

Muszę Cię zmartwić, ale kasę od sponsora stadionu dostanie miasto.

szczebrzeszcz 19.07.2011 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tropik (Post 1129469)
i slogan reklamowy:
"Pepsi Cola, Cola Pepsi nasi chłopcy są najlepsi. Cola Pepsi, Pepsi Cola nasi chłopcy strzelą gola."
:lol:

Spragniony, do picia nieledwie się zbliżam, wiedziony reklamą z udziałem Astiza!:>

emj10 20.07.2011 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FevPL (Post 1129759)

Które? To co miało fajtłapę Marcinkiewicza jako komisarza? Miasto dostanie guzik i dobrze. Nie, że dobrze z tego względu, że kasa zasili portfel Waltera, ale z tego względu, że to będzie nauczka dla ignorantów, którzy nie potrafią skonstruować tak umowy, aby nie być na tym stratnym.

Policzmy tylko loże + karnety/bilety + Pepsi. Spokojnie 30 mln zł wpadnie w następnym roku. W 12 lat zwróci się koszt wybudowania stadionu. Ile dostanie z tego miasto? Dokładnie 1/10 tej sumy rocznie.

kriswisla 20.07.2011 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1129783)
Spragniony, do picia nieledwie się zbliżam, wiedziony reklamą z udziałem Astiza!:>

twórczość chlopakow z Wa-wy zaskakuje mnie pepsi arena,winiary zupy tylko gra jest wciąż do dupy lub w tramwaju jest tłok w pociągu jest tłok kibice na pepsi jadą:rotfl::rotfl::rotfl:

Antystenes 20.07.2011 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FevPL (Post 1129759)

Mówisz o naszym stadionie czy o Legii? Bo na Legii z tego to słyszałem to kasę zgarnia L.

dynek.pl 20.07.2011 08:56

w zaistnialej sytuacji chyba nalezy wycofac Pepsi ze sprzedazy na naszym stadionie - zastapic je Coca-Cola :D

FajQ 20.07.2011 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1129801)
twórczość chlopakow z Wa-wy zaskakuje mnie pepsi arena,winiary zupy tylko gra jest wciąż do dupy lub w tramwaju jest tłok w pociągu jest tłok kibice na pepsi jadą:rotfl::rotfl::rotfl:

Dodam jeszcze: "jeb** pepsi jeb** cole grajmy dzidę na Ljuboje":rotfl:

Cytat:

Czy tak bardzo chciałbyś aby nasz stadion nazywał się np Telefonika Arena czy coś w tym guście? Jestem zdecydowanie przeciwny takim zmianom nazw stadionów. Pepsi Arena jak to brzmi w porównaniu do Stadionu Wojska Polskiego? Mam nadzieję ,że my nie sprzedamy nazwy naszego stadionu za kasę...

I jeszcze trybuna w Tarnobrzegu:
http://img849.imageshack.us/img849/8562/s5009436.jpg

FevPL 20.07.2011 09:29

@Antystenes
Oczywiście chodzi o nasz stadion. Dlatego miałeś się zmartwić. Jakby kasę zamiast legii dostało miasto to nie byłby według mnie powód do zmartwień.
A tu jeszcze co o całej sprawie sponsora w Warszawie mówi Weszło: http://www.weszlo.com/news/7268-Jak_...zonych_glupkow

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl