Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Kocur 27.10.2008 16:38

Przyszła mi do głowy pewna myśl.

Zakładając że żaden trener nie wybroni starozakonnych przed spadkiem - po sezonie Filipiak kupuje miejsce w Ekstraklasie od Groclinu Warszawa - jak to się mówi - ciągłość historii must sein :-p

darotsok73 27.10.2008 16:39

Janusz.... WHY? . Ależ smutno zaczął się ten tydzień, takiego wybitnego, doktora ,z papierami, serce mi krwawi..,Smutna ta jesień...

Kurt 27.10.2008 16:49

Kurcze... ten człowiek znał się na rzeczy wiedział jak ustawić Cracovie.... ech... szkoda... NIE ZAPOMNIMY CIĘ STEFAN!.

1q2 27.10.2008 21:22

Cios w samo serce.Nie wiem jak mozna to bylo zrobic tak zaluzonemu dla krakowskiego futbolu czlowiekowi.
Normalnie jakby mi ktos z rodziny zmarl.
Jak nigdy w zyciu swieczki w necie nie odpalalem , to dla wielkiego Stefana zrobie wyjatek
[*] - na zawsze w naszych sercach!.
pozostaje 6 debowych i upicie sie na smutno.

wolfy 27.10.2008 21:29

Ech, co tu dodać...
Stefan - trzymaj się!*

Aro1234 27.10.2008 21:32

Cytat:

Nie zapomnijmy jednak, gdy przyjdzie nowy trener i przyjdą – miejmy nadzieję – upragnione zwycięstwa i jakże ważne punkty o tym, że Stefan Majewski to nie tylko obecny, jak na razie bardzo nieudany sezon. To również dwa wcześniejsze! Owszem, podobno prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, a nie jak zaczyna, ale zrobienie małego wyjątku nie powinno być grzechem. A Stefan Majewski na niego zasługuje.

Przypomnijmy, że w dwóch ostatnich sezonach Cracovia pod wodzą „Doktora” plasowała się na rewelacyjnych czwartych miejscach! Szczególnie wart odnotowania były rozgrywki sezonu 2006/07 kiedy to „Pasy” na finiszu stawiły się przed Wisłą, rywalką zza Błoń!
z cracovia.pl

ale heloł! jakie 4.miejsce w ostatnim sezonie? :| byli na 7.miejscu. Kompleksy wyższości mają jakieś czy co ? :D ofkors bardzo mu dziękują i my dziękujemy - szczególnie za te 10 meczów tego sezonu :)

ps. może na którymś z najblizszych meczy zaspiewamy: Stefan Stefan Trzymaj się :D ?

wolfy 27.10.2008 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 620382)
ps. może na którymś z najblizszych meczy zaspiewamy: Stefan Stefan Trzymaj się :D ?

A chcesz go na Reymonta?

Bo jak Cupiał źle odczyta nasze poparcie, to potem obudzisz się któregoś dnia, a na "TWSD" nie będzie "Teleranka"...

Nie ma sensu kusić losu.

pan_premier 27.10.2008 21:48

przepadło, los kusiliśmy na meczu z Piastem, niestety nie podchwycono, a kto wie, moze by został :(

unpredictable_wislaczka 27.10.2008 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 620380)
Stefan - trzymaj się!*

I tej wersji powinniśmy się trzymać heh;) no nie ma co, rzeczywiście jakoś smutno się zrobiło...

dynek.pl 28.10.2008 08:57

Ma ktos moze dostep do calego wywiadu z Drzymala, ktory byl we wczorajszym Duzym Formacie ?
Zapomnialem kupic. Na stronie gazety jest tylko zajawka, zapowiada sie interesujaco.

Snakes 28.10.2008 09:23

Czy w tym roku ,beda rozegrane 2 dodatkowe mecze awansem z rundy wiosennej .Taki jest terminarz na wislaportal.pl,tylko troche dziwne bo niby po co ? W 2009 nie ma zadnych MS ani ME ?

SZYMEK_TSW 28.10.2008 09:31

Tak bedą rozgrywane 2 kolejki rundy wiosennej. A po co? w końcu na przełomie listopada/grudnia można jeszcze spokojnie rozgrywać mecze napewno pogoda bedzie bardziej sprzyjająca niż w lutym czy marcu.

skttrbrain 28.10.2008 16:20

Przecież powszechnie wiadomo, że średnia dobowa temperatura w grudniu jest wyższa od lutowej o całe 0,88 stopnia Celsjusza i wynosi -1,71. Tak samo ilość opadów przemawia za grudniem.

Co do Drzymały to:
http://www.weszlo.com/news/1579
Żenada.

konrad1991tsw 29.10.2008 22:42

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,58...hu_Poznan.html

Mnie rozwalił fragment :

Cytat:

Neziri ma 26 lat, gra na lewej stronie boiska - w obronie lub pomocy. Choć lepiej byłoby powiedzieć "grał", bo od czerwca jest bezrobotny. Lista klubów, które wcześniej reprezentował, jest jednak imponująca: to m.in. Vojvodina Novi Sad, Metalurh Donieck i RWD Molenbeek. Największe wrażenie robi jednak 20 meczów rozegranych w barwach niemieckiego VfL Wolfsburg.

kreseq 31.10.2008 14:29

Nastepna kolejka Ekstraklasy zaczyna sie juz dzisiaj.

Polecam zapowiedz kazdego meczu w dosc nietypowy sposob :
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...straklasy.html

Vinci 31.10.2008 19:06

Śmieszne rzeczy dzieję się w tej naszej piłce. Wygląda na to, że paradoksów doświadczamy na każdej płaszczyźnie:

Kibice zasiadający na trybunach stadionu w Wodzisławiu są nieco zdziwieni, bowiem drużyna Polonii występuje w strojach Odry Wodzisław. Sędzia Jacek Granat nie zezwolił bytomianom na grę w czarnych koszulkach ponieważ te są zbyt podobne do strojów Piasta.

Watts 31.10.2008 20:17

My tu gadu gadu, a tymczasem Lech przegrywa z Odra po bramce Korzyma,

Aro1234 31.10.2008 21:13

Już prowadzi 2:1...

E: już po meczu.. 3:1.. ;/ Stilic i Lewandowski...

arti 31.10.2008 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 620634)

Co do Drzymały to:
http://www.weszlo.com/news/1579
Żenada.

Żenada, ale to u nas w Polsce normalka przecie...
Poza tym każdy nie debil to wiedział. Sezon o który wspomina dwóch gości pod tekstem. G dostaje w dupsko przez 60% sezonu, a potem magiczny finisz drużyny trenera Białka.
Zresztą Wasz ostatni awans do 1 ligi z Baniakiem na ławce został "osiągnięty" tak samo.

skttrbrain 01.11.2008 00:03

^^ co do tego awansu to akurat byłbym wstrzemięźliwy z ocenami, bo zapewne żadnego meczu nie widziałeś, a oceniasz. To ja Tobie przypomnę, że wtedy Lech przegrał tylko dwa mecze w sezonie (m.in. w końcówce uratował dupę ŁKSowi), wygrał dwukrotnie z Amicą w PP, z Pogonią w PL, swoich rywali lidze deklasował. Mieliśmy wtedy pakę tak silną na 2. ligę, że dziwnym nie jest, że jechalismy wszystkich jak chcieliśmy. Nie przypominam sobie czasu, kiedy Lech miał tak wyraźną przewagę nad resztą drużyn jak wtedy.

3:1, ufff. Choć jak dostaliśmy bramę na 1:0, to serce mi zamarło.
Pozytyw, że wreszcie zagraliśmy nieźle. Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby Bandrowski i Muraś z grypy się wyleczyli.

Aro1234 01.11.2008 00:05

Trzymaj kciuki trzymaj. W czwartek dzień sądu... ;]

Ps. "Sprzedaliście klubik swój..." nadal brzmi mi w uszach... :D

skttrbrain 01.11.2008 00:08

Jak przegramy z Nancy w mega-dole, to nie wiem, czego mielibyśmy szukać w rozgrywkach międzynarodowych. Choć faktem jest, że wszystko jest możliwe.

Ps. Ahahahaaahaa! Ale się uśmiałeeeem...

gackos 01.11.2008 01:07

Super tytuł z onetu, przynajmniej jakby wygrali z 5:0 :D
Cytat:

Lech zmiażdżył rywali i przerwał złą passę

arti 01.11.2008 06:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 622109)
^^ co do tego awansu to akurat byłbym wstrzemięźliwy z ocenami, bo zapewne żadnego meczu nie widziałeś, a oceniasz. To ja Tobie przypomnę, że wtedy Lech przegrał tylko dwa mecze w sezonie (m.in. w końcówce uratował dupę ŁKSowi), wygrał dwukrotnie z Amicą w PP, z Pogonią w PL, swoich rywali lidze deklasował. Mieliśmy wtedy pakę tak silną na 2. ligę, że dziwnym nie jest, że jechalismy wszystkich jak chcieliśmy. Nie przypominam sobie czasu, kiedy Lech miał tak wyraźną przewagę nad resztą drużyn jak wtedy.

3:1, ufff. Choć jak dostaliśmy bramę na 1:0, to serce mi zamarło.
Pozytyw, że wreszcie zagraliśmy nieźle. Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby Bandrowski i Muraś z grypy się wyleczyli.

Sporo słyszałem co się działo m.in. w szatniach sędziów przed meczami w Poznaniu. Ale spuśćmy zasłonę bo w kontekście całej afery bardzo mało jest osób, których ewentualne zatrzymanie może zdziwić.
Powodzenia w czwartek!

Kocur 01.11.2008 08:32

Patrząc na skróty ze spotkania Groclinu Warszawa z Arką stwierdzam że Wojciechowski kupił chyba pakiet ... klub plus sędzia :-/

Pan Jotka 02.11.2008 15:25

Gornik-Belchatow 1:1. Niezly mecz, bardzo piekne bramki. Szczegolnie mi sie podoabal akcja Nowaka-super wyszedl, swietna technika (zarowno dryblingu jak i strzalu!) a najlepsze z tego bylo "wytrzymanie" bramkarza i Pazdana.Brawa za akcje.

PS. Nawet karny przepieknie strzelony! Brawa za widowisko.

marcinarsenal 02.11.2008 17:08

Jagiellonia - Cracovia:
Cytat:

4. Czerwona kartka: Marcin Cabaj, faulowany: Tomas Pesir. napastnik Jagi wychodził sam na sam z bramkarzem, ten wybiegł przed pole karne i na 18 metrze sciął Pesira, niespodziewany początek meczu
Cabaj...

harthausen 02.11.2008 17:30

chciałbym obejrzeć gdzieś powtórkę meczu Górnik : Bełchatów. Prowadząc 2-1 , grając w przewadze, w 15 minut przegrać mecz . Co się tam mogło stać?
Na forum Górnika piszą, że karny z kapelusza, ale praktycznie każda jedenastka będzie przez pokrzywdzonych kwestionowana.

Pan Jotka 02.11.2008 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 622669)
chciałbym obejrzeć gdzieś powtórkę meczu Górnik : Bełchatów. Prowadząc 2-1 , grając w przewadze, w 15 minut przegrać mecz . Co się tam mogło stać?
Na forum Górnika piszą, że karny z kapelusza, ale praktycznie każda jedenastka będzie przez pokrzywdzonych kwestionowana.

Dawid Nowak to napastnik pelna geba i nabraL Magiere. Zaden z kapelusza---przewrocil napastnika w polu karnym i koniec.

harthausen 02.11.2008 18:36

W Białymstoku już chyba pozamiatane, niecałe 10 minut do końca i czubaryki 2-0 prowadzą oddalając się ze strefy spadkowej.
Dla ŁKS, Górnika i Craxy zaczyna między deskami podłogi zatęchła piwnica 1 ligi śmierdzieć.

grzesiek632 02.11.2008 19:46

41 min meczu Legia prowadzi z Lechią 1:0.... ehh a mialem nadzieje na niespodzianke

Pan Jotka 02.11.2008 19:48

Poki co ciekawiej na trybunach. Porcja wyzwisk jak normalnie przez cala kolejke:D

Snakes 02.11.2008 20:15

Legia raczej wygra ,pytanie ile ,jak trzema golami bedzie liderem.Szkoda tej wtopy na Lazienkowskiej ,bo chyba druzyna ma wieksza pewnosc siebie jak jest liderem i ucieka niz jak sie goni . Oby byc wysoko do konca tej rundy choc jeszcze pare meczow ,bo potem zima i duzo sie moze zmienic ,niektore druzyny sie oslabia niektore wzmocnia.

harthausen 02.11.2008 20:17

Emocje się już dziś skończyły, status quo zachowane, kluby z I czwórki wygrały. Trzeba czekać do następnej kolejki.
Mimo najbardziej szczerych życzeń dla Lechii to raczej nie dadzą rady punkciku choćby wyszarpać.

Właściwie to czołówka składa się z 6 a nie 4 drużyn, swoje gra Bełchatów i, co cieszy szczególnie, Śląsk.
Tylko czy te dwa manszafty coś tym czterem faworyzowanym namieszają? Raczej nie, chociaż kto wie.

Ciekawy ewenement to Arka. W 6 kolejce byli ex-equo na I miejscu wraz z innymi mającymi też 13 punktów. I kuniec. Stanęli na tej feralnej liczbie. 5 porażek pod rząd, 9 miejsce, jeszcze środek tabeli. Ale czy w Redłowie cierpliwości do Michniewicza nie stracą? Nikt tak regularnie w tym sezonie w tyłek nie brał, nawet drużyny z dołu tabeli swe przegrane jakimiś remisikami przerywali.

Snakes 02.11.2008 20:38

Michniewicz w ten sam sposob prowadzi wszystkie druzyny . Na poczatku super w Lechu,Zaglebiu Arce a potem nagle zastoj ,cos musi robic w treningach czy w czyms innym ,ze sie pilkarze buntuja.
PS: Skorża i Kasperczak to najlepsi trenerzy w Polsce

harthausen 02.11.2008 20:46

^^ prawdopodobnie, tak jak Majewski, posiada zdolność okazywania piłkarzom, że on to najmądrzejszy o oni to głupy od czarnej roboty. Znakomicie to motywuje grajków do sypania piasku w tryby.

Kocur 02.11.2008 21:27

Ale jak widać nadzieja umiera ostatnia. Już złapałem doła po zwolnieniu Majewskiego ale jednak Cabaj zawsze stoi na posterunku i potrafi poprawić człowiekowi humor :)

rafiABG 03.11.2008 07:38

Cabaj jak jak zawsze systematyczny,dzielnie walczy o I Lige dla Cracovii i miejmy nadzieje,że jego starania nie pójdą na marne.
Ma ktoś linka z jego "wylotem" :) ?

Ar222 03.11.2008 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 622735)
Ciekawy ewenement to Arka. W 6 kolejce byli ex-equo na I miejscu wraz z innymi mającymi też 13 punktów. I kuniec. Stanęli na tej feralnej liczbie. 5 porażek pod rząd, 9 miejsce, jeszcze środek tabeli.

Czy ja wiem czy taki ewenement? W sumie dość często jest tak, że beniaminki na początku sezonu kozaczą, bo mają ambicję i chcą się pokazać. Potem przychodzi zadyszka, jeszcze od kogoś po d***e zbiorą (jak Arka od nas) i się kończy dzień dziecka.

http://www.youtube.com/watch?v=XxyJQwZNEf4

A oto nasz ulubieniec :-D

ToTylkoJa 03.11.2008 10:05

jak dla mnie, to zawodnik Jagi był na pozycji spalonej, gdy wychodził sam na sam z Cabajem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl