![]() |
Cytat:
|
NIedziela to nazwa dnia tygodnia, wtorek też i coś w tym jest
|
|
Jeśli Dan faktycznie kasuje 0,5 M euro za sezon to moim zdaniem w Wiśle go (niestety) nie zobaczymy (to może tłumaczyć po części dlaczego ciągle mamy jeszcze Maciusia i jego "sztab szkoleniowy").
A swoją drogą to ciekawa koncepcja żeby największą gwiazdą drużyny (w sensie kasy) był trener a nie kopacze. Myślę że u nas by nie przeszło. |
Cytat:
|
Cytat:
Wszystkie grube wpadki jeszcze przed nim i na bank nie jednej doświadczy. I oczywiście że na wyniki składa się masa czynników ale kilka , takie jak kondycha, pressing czy bezpieczna gra w obronie, są w nowoczesnym futbolu nie fanaberią a musem żeby w ogóle coś osiągnąć.Nawet Barca do tego swojego stylu tysiąca podań, dokłada bardzo szczelną obronę. Ja pamiętam jak Skorża tu na Reymonta z Groclinem zajechał, gdzie wtedy byliśmy już na szczęście w schyłkowym etapie prób grania w stylu 'mało biegania - dużo podań' czyli tzw krakowski futbol-reaktywacja;)i skopali nam dupsko 0-4. To mi się w Skorży od początku podobało że on też stawiał na zamęczenie rywala szybkim osaczeniem go,by nei miał czasu nawet pomyśleć , co z ta piłką zrobić i to mnie martwi że od jakiegoś czasu jakby ta zasada nie była wykonywana przez zespół tak, jak w pierwszym roku kiedy był trenerem. |
Marcin Juszczyk przedłużył kontrakt z AS Néa Salamís Ammochóstos
http://www.90minut.pl/news/98/news98...mochostos.html |
Ćwiczenie schematów gry do znudzenia jest jedynym gwarantem jakiegokolwiek sukcesu. Pamiętam zarzuty do Kasperczaka, że gra ciągle tym samym składem nawet w PP. A on powtarzał, że w Polsce gra się za mało i że trzeba zgrywać zespół. I dopóki miał wykonawców nie było źle. Dan nie dostał tyle czasu, czy przez piłkarzy, którzy biegali na skargę czy przez niemożliwość dogadania się z Cupiałem (Mielcarski, który go zatrudnił wybył z Wisły, a w końcu nie każdy w Wiśle mówi po angielsku czy rumuńsku. Ale prawdą jest, że oglądając Wisłę Dana raczej zbierało mnie na wymioty. Grali koszmarnie. Na to ciężko było patrzeć. I nie dziwię się Cupiałowi, że też na to patrzeć nie mógł ( a chyba nikt mu tej teorii trzech sezonów nie przedstawił)
|
Byli Wiślacy w sztabie trenerskim GKS-u Katowice.
http://www.gieksa.pl/pics_pilkarze/716.jpghttp://www.gieksa.pl/pics_pilkarze/589.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cleber chce zostać w Polsce na stałe
Cytat:
P.s do Gwiazdeczek ala Żurawski uczcie się od Clebiego kasa to nie wszystko. |
A po co wyjechał Cleber? mi się wydaje, żeby podreperować swój budżet rodzinny, bo swoje lata ma już ten zawodnik
|
Cytat:
Myślisz ,że Cleber to po co do Rosji pojechał ? |
Cleber skautem? Moze w koncu skoncza sie szopki z Dudami i innymi Betami. Lepiej by bylo gdyby Cleber wrocil do Brazylii na stale i stamtad kierowal swoja pracą skauta.
|
Cytat:
|
Cleber przynajmniej walił prosto z mostu.
cos w stylu "Jade do Rosjii po kase" i tyle nie owijał w bawełne. A Macius Zurawski teraz tak zachawala Cypr i Omonie ze Wisla nie na do niej startu ,i wogole ze jest zajebiscie tylko niech przyzna glowny i jedyny powod wyjazdu.Wczesniej wcale tak nie mówił. |
Cytat:
|
Z tego co się orientuję, to Żurawski dosyć niedawno przyznał,że wybrał Cypr zamiast Wisły, bo tam oferowali mu większe pieniądze. A on nie jest znowu aż tak młodym napastnikiem,żeby nie myśleć o zapewnieniu sobie dobrej finansowej przyszłości. Wiadomo,że w Krakowie takiej kasy by nie dostał.
ed: brylant17 to było jeszcze przed podpisaniem kontraktu, kiedy rozważał przyjście do Wisły. Ja mówię o wywiadzie jakieś pare dni (może tygodni) temu, kiedy już grał na Cyprze. Wtedy stwierdził,że odszedł ze względu na większe pieniądze. Być może powiedział o jedno zdanie za szybko. Myślał,że fajnie byłoby wrócić na stare śmiecie,ale potem jednak pieniądze wzięły górę |
unpredictable_wislaczka
Cytat:
|
jemu tylko zalezy na kasie i nic wiecej - emerytura pilłkarska coraz blizej:)
|
komu nie zależy ? 1 na 1000 piłkarzom ?
|
Chyba nie było. W 3 rundzie do LM Apoel pokonał Partizana Belgrad 2:0 . Kamil grał do 82 minuty.
|
To się ładnie i pięknie mówi, być może chciał wrócić do Wisły tylko jak mu Cypryjczycy dali pewnie dwa razy więcej niż my no to trudno odmówić zwłaszcza jeśli kariera raczej zbliża się końcowi. Tottiego czy Maldiniego to my się nie doczekamy.
|
Cleberowi chyba dano w Wisle do zrozumienia ze to raczej Marcelo bedzie grał wiec dal znac menedzerowi aby poszukal nowego klubu.
a co do Żurawskiego akurat chyba jego było stać aby wrócić do ligi ostatnie sezony to raczej nie zarabiał 200 tys euro , ale oczywiście trudno wymagać aby lekka ręką odrzucił lepsza ofertę tylko po co te gadki szmatki i robienie nadzieji |
Frankowski dzisiaj strzelil bramkę dla Jagielloni, co ciekawe może nie byly pilkarz Wisly ale bramke dla Odry Wodzisław zdobyl Piotr Piechniak.
|
http://www.youtube.com/watch?v=v7YxRKE3-iI
Ku przestrodze obrońcom ;] Bardzo, bardzo ładna bramka Łowcy Bramek |
no własnie, nieraz na meczu widzę, że az sie prosi, żeby przy wyrzucie z autu w okolicach pola karnego rywala, ktoś zachował się jak Franek, bo nie ma wtedy spalonego, a wszyscy drepczą w miejscu bojąc się offside'u
|
a moze potrzebujemy rozgrywającego co ?
http://www.youtube.com/watch?v=-t4acZOeVYQ |
Cieszy oko gra tego duetu ;]
|
Kosa moze nie wyjsc w składzie na Partizan w APOELu, ich trener coraz bardziej przekonuje sie do reprezanta Cypru Alexandrou.
|
Dawid Kwiek został niedawno piłkarzem drugoligowego szwajcarskiego Yverdon-Sport FC, a Grzegorz Kmiecik trafił do austriackiego SV Würmla - III liga. Jeśli ktoś już o tym pisał, to sorry.
|
|
Cytat:
to Grzesiu robi kariere......... ps. Żuraw strzelił gola w trwajacy meczu w kw. LM |
Obejrzałem dziś w C+ mecz Korona - Polonia i zaskakująco dobrze zagrał Łatka, a Nawotczyński też nie najgorzej, na pewno lepiej niż za dawnych czasó w Wiśle...
|
APOEL od 3 minuty przegrywa 0-1, cos czuje ze odpadną. Gra Kosowski.
Δυνατό σουτ του Κοσόφσκι εντός περιοχής όμως η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι. czyli kosa chyba w poprzeczke trafił xd |
Cytat:
Będziesz moim faworytem do Łapu Capu roku:) |
jak piszemy o byłych Wislakach to piszemy no nie ? Moze akurat ktos chce wiedziec.
|
Cytat:
|
Cytat:
Google Twoim przyjacielem: http://translate.google.pl/translate_t#el|pl| "Silny strzał Kosofski w obrębie obszaru, ale piłkę trafić do pionowej belki. " |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl