Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

sandomingo 07.11.2023 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1611870)
Nie chce mi się tego czytać.
Wnioski pokrywają się z tym co już z grubsza wiemy.

Dla wszystkich FraMatów, pepe i Karheropów - dlatego właśnie jechałem po Sobolewskim. Bo jest grabarzem Wisły.

Grabarzem Wisły jest Królewski a nie Sobolewski.
to on zaproponował temu pajacowi NOWY kontrakt po blamażach z Sosnowcem i Puszczą.

Kurz 07.11.2023 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1611873)
Grabarzem Wisły jest Królewski a nie Sobolewski.
to on zaproponował temu pajacowi NOWY kontrakt po blamażach z Sosnowcem i Puszczą.

To nie jest nawet ćwiartka przyczyny. Królewski odpowiada za cały proces, który doprowadził do tego, że w ogóle była potrzeba zatrudnienia Sobolewskiego.

sandomingo 07.11.2023 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1611874)
To nie jest nawet ćwiartka przyczyny. Królewski odpowiada za cały proces, który doprowadził do tego, że w ogóle była potrzeba zatrudnienia Sobolewskiego.

Odnoszę się do ostatniego roku, w którym Królewski jest decyzyjnym w Wiśle.
To on zadecydował o zaproponowaniu NOWEGO kontraktu Sobolewskiemu.
Podczas gdy wiadomo było, że to jest już walka o być albo nie być klubu w obecnej formule.

Czyli na decydujący wyścig posadził za kierownica gościa, który ma przejechane bardzo niewiele kilometrów a poprzednie auto skasował. No, ale zna klimat miasta.

serek.c2 07.11.2023 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1611871)
i znowu sie okazuje, ze Skarabeus piszac we wrzesniu, ze zmiany trenera nie bedzie, bo klub nie ma pieniedzy mial racje.
Mialem tez racje, ze z koncem listopada zaczna sie cyrki z finansami.

Ale ja nic nie wiem.

Wisla tonie.
Socios slowa nawet nie powie.

Normalnie prorok - zapowiadana dziura w budżecie na kilkanaście baniek od dłuższego czasu, a Ty przewidziałeś, że mogą być kłopoty z płynnością? :D Każdy chyba wie, że w listopadzie trzeba dołożyć, bo zbliżają się "wymogi licencyjne"...

Z czym masz znowu problem do Socios, co my niby mamy robić człowieku, żebyś był usatysfakcjonowany?

Grisza1 07.11.2023 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1611866)
Jeżeli frekewncja jest poniżej 16700 to klub dokłada do meczu, ja pie*dole. Gdzie indziej takie cyrki ?

Poprzednio, w kwietniu czy maju 2023 r. wymagana frekwencja wynosiła 15 000. Co się od tamtego czasu stało, że koszty wzrosły aż tyle, że musi przyjść prawie 2 tys. ludzi więcej. Niedługo się okaże, że nawet jak komplet będzie, to klub i tak będzie musiał dopłacić. Co się do cholery składa na tak ogromne koszty?

Jagul 07.11.2023 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1611878)
Poprzednio, w kwietniu czy maju 2023 r. wymagana frekwencja wynosiła 15 000. Co się od tamtego czasu stało, że koszty wzrosły aż tyle, że musi przyjść prawie 2 tys. ludzi więcej. Niedługo się okaże, że nawet jak komplet będzie, to klub i tak będzie musiał dopłacić. Co się do cholery składa na tak ogromne koszty?

Stawka za stadion wzrosła po remoncie.

skarabeus 07.11.2023 10:54

Mam problem do Socios. Za biernosc. Nie robicie nic. Tzn robicie - w rozmowach kuluarowych wyrazie swoje zdanie. I dbacie o zasoby stowarzyszenia. A powinniscie przede wszystkim dbac o dobro Wisly. I jak trzeba to powinniscie sie jasno i klarownie publicznie wypowiadac. Pierwszy moment przegapiliscie przy braku awansu na zabranie glosu.
Za chwile bedzie sytuacja, ze ostatni bedzie gasil swiatlo.

A creme de la creme tego stanu rzeczy jest twoj post wyzej - PRZECIEZ BYLO WIADOMO, ZE BEDZE TRZEBA DOSYPYWAC.

Wiedzieliscie, cicho siedzieliscie.

Biernosc gorsza od zlych decyzji. Bo podejmujac zle decyzje przynajmniej probujesz. A jak nawet nie probujesz to.... no wpisz sobie sam :-)

wierność83 07.11.2023 11:04

Jedyny malutki plusik tego wywiadu jest taki, że może te rozmowy inwestorskie rzeczywiście trwają. Socios nie wie skoro JK się z nikim tym nie dzieli, dał też furtkę przy pytaniu o restrukturyzację na wypadek braku awansu, że w domyśle może być już wtedy w Wiśle w innej roli.

Jest to absolutnie kluczowy temat dla Wisły w tym momencie, czytając ten wywiad.
1. Ze względu na sprawy oczywiste - brak finansów
2. Ze względu na osobę Królewskiego, który raz, że się wypalił, dwa ma totalnie odrealnione poglądy na sprawy sportowe, wydaje się jakby żył we własnym świecie.

serek.c2 07.11.2023 11:05

Człowieku, Ty oprócz klepania komunałów na forum nie robisz kompletnie nic, a zarzucasz bierność osobom, które od lat próbują ten klub jakoś dźwignąć, zrobić dla niego coś trwałego? Sprawy sobie nawet nie zdajesz, ile tym "zabieraniem głosu" w nieodpowiednim momencie narobiłbyś smrodu Socios jako organizacji i nam jako zarządowi. Za każdym razem będę powtarzał - zapisz się, działaj, wejdź do zarządu, świeć swoim nazwiskiem i pokaż nam jak to powinno działać!

Tak, wiadome jest, że przy takich problemach finansowych, przy takiej - zapowiadanej przecież przez prezesa spółki - dziurze mogą pojawić się problemy z płynnością. Nie napisałeś po prostu niczego odkrywczego.

skarabeus 07.11.2023 11:14

wam jako zarzadowi zapewne - bo przestalibyscie byc w klakierskiej ekipie klepania sie po plecach i mowienia jak to wielka prace wykonujecie :-) Pelna zgoda w tej kwestii :-)

Skoro ja nie jestem wrozka, a to co pisalem, bylo dla was prawda objawiona to:

WASZYM PSIM OBOWIAZKIEM, PO BRAKU AWANSU BYLO STANOWCZO I ZDECYDOWANIE ZAKOMUNIKOWAC, ZE KLUBU NIE STAC NA TRENERA NIEUDACZNIKA I NIE STAC NA KOLEJNY ZACIAG PILKARZY, KTORZY BEZ SENSOWNEGO TRENERA BEDA JEDYNIE ZBIERANINA PRZYPADKOWYCH PILKARZY.

Nie zrobiliscie tego, majac swiadomosc :-)

A dzis mamy listopad i nie liczac innych zobowiazan, o ktorych odklejony wspomnial, w kluboe brakuje przynajmniej 2,5 mln pln na wyplaty dla zawodnikow i sztabu.

Milczenie jest poparciem! Gratulacje!

serek.c2 07.11.2023 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1611883)
wam jako zarzadowi zapewne - bo przestalibyscie byc w klakierskiej ekipie klepania sie po plecach i mowienia jak to wielka prace wykonujecie :-) Pelna zgoda w tej kwestii :-)

Skoro ja nie jestem wrozka, a to co pisalem, bylo dla was prawda objawiona to:

WASZYM PSIM OBOWIAZKIEM, PO BRAKU AWANSU BYLO STANOWCZO I ZDECYDOWANIE ZAKOMUNIKOWAC, ZE KLUBU NIE STAC NA TRENERA NIEUDACZNIKA I NIE STAC NA KOLEJNY ZACIAG PILKARZY, KTORZY BEZ SENSOWNEGO TRENERA BEDA JEDYNIE ZBIERANINA PRZYPADKOWYCH PILKARZY.

Nie zrobiliscie tego, majac swiadomosc :-)

A dzis mamy listopad i nie liczac innych zobowiazan, o ktorych odklejony wspomnial, w kluboe brakuje przynajmniej 2,5 mln pln na wyplaty dla zawodnikow i sztabu.

Milczenie jest poparciem! Gratulacje!

To pierwsze zdanie świadczy jedynie o tym, że kompletnie nie wiesz o czym piszesz - Twoje wyobrażenia są po prostu mylne, no ale łatwo się sprzedają, bo w klubie bryndza.

Może Ty masz psie obowiązki, ja na pewno nie :)

Szkoda mi tracić czasu na rozmowę z takim kłamczuszkiem jak Ty, zostawiam Cię tu z Twoimi manipulacjami, działaj dalej na chwałę Wisły klepiąc w klawiaturę, my tymczasem - mam nadzieję - w ciągu kilku najbliższych dni poinformujemy o kolejnym projekcie, który Wiśle zostanie na lata.

skarabeus 07.11.2023 11:23

Ucieczka najprostsza metoda unikniecia zmierzenia sie ze sluszna krytyka :-) Uciekaj.

Tyle ile masz odwagi sprostac prawdzie w oczy, to tyle mieliscie odwagi wystosowac oficjalne stanowisko Socios w kwestii nieudolnosci klubu i poglebiania dramatycznej sytuacji. Zero.

serek.c2 07.11.2023 11:28

Nie uciekam, ja tu na każdy temat mogę pogadać, pospierać się z krytykantami, którzy mają coś sensownego do powiedzenia. Na Ciebie po prostu szkoda mi czasu, tracić go na jałową dyskusję z anonimkiem, którego jedynym celem jest uderzanie w Socios, nie mam zamiaru.

Jaroo1 07.11.2023 11:28

Coś obecnie jest nie tak z tym MADA i Lechią? Bo Królewski dalej przedstawia narracje, ze odrzucenie ich to był jedyny właściwy ruch - oj tam, pomijam, ze wczesniej mówił, że 100% prawilny podmiot.

Tak jak pisałem przed sezonem. Jaja będa jak oni awansują w tym sezonie. Póki co ogarnęli się i ą bliżej tego niż my.

MADA oszuści i nieudacznicy awansują, Królewski nie awansuje więc kim jest? :D hhehe

skarabeus 07.11.2023 11:30

Skoro sie nalezy, to nalezy uderzac. To wy stosujecie polityke "nie ruszajmy trudnych tematow, nie krytykujmy publicznie" i mamy co mamy. Wystarczy poczytac wywiad i skale odklejenia. No i zadluzenia, ktora przy waszym niemym poparciu sie poglebia :-)

To sa fakty, niewygodne, ale fakty. Z ktorymi nie dziwie sie, ze nie chcesz dyskutowac, bo musialbys przyznac sie do bledu. Wcale sie tak od jarusia nie roznicie :-)

skarabeus 07.11.2023 11:31

Jaroo,

pisalem, ze Lechia z kazda kolejka bedzie wygladac lepiej i na wiosne beda zamiatac lige. Oni zaczeli sezon z 14 zawodnikami w kadrze :-) Bez obrony :-) A dzis bronia o niebo lepiej niz Wisla :-) Bo tam jest trener, u nas paralityk trenerski. Tam sie pracuje, u nas sie gada, ze sie pracuje. Tam sa pieniadze, u nas sa niewyplacane pieniadze :-)

wierność83 07.11.2023 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1611887)
Nie uciekam, ja tu na każdy temat mogę pogadać, pospierać się z krytykantami, którzy mają coś sensownego do powiedzenia. Na Ciebie po prostu szkoda mi czasu, tracić go na jałową dyskusję z anonimkiem, którego jedynym celem jest uderzanie w Socios, nie mam zamiaru.

To dopytam jeszcze i te rozmowy.. Królewski mówi w wywiadzie, że do podpisania wstępnych umów, nie będzie dzielił się z nikim informacją na temat podmiotów. Ty pisałeś, że rozmów nie było poważnych, dopuszczasz możliwość, że po prostu nie otrzymaliście jako Socios takiej informacji?

Sry, że tak dopytuję, ale jestem mocno zaniepokojony tym wywiadem, widzę w tym serio nasz jedyny ratunek na ten moment.

serek.c2 07.11.2023 11:49

Oczywiście, że dopuszczam taką możliwość.

sandomingo 07.11.2023 11:56

Ale jakie rozmowy? Z kim?
Królewski nie jest w stanie prowadzić takich rozmów aktualnie
Jego stan psychiczny to wyklucza

Kurz 07.11.2023 12:06

Cieszę się, ze Królewski potwierdza to, o czym piszę tu od dłuższego czasu:

"Dlaczego? Bo w tej lidze nie trzeba wygrywać z przeciwnikami! Ich trzeba ogrywać! Wie pan, jaki potem jest z tym problem, trochę parafrazując słowa trenera Znicza Pruszków? Do ekstraklasy wchodzą drużyny, które odgrywają i przepychają mecze, a nie grają w piłkę. Drużyny, które chcą w nią grać, mają pod górkę. Nie opłaca się taka postawa. My chcemy grać w piłkę, liczymy, że to przyniesie długofalowo pozytywny skutek".

Martwi mnie, ze ktoś przepycha niemożliwą do zrealizowania utopię, która oczywiście przynosi długofalowy skutek. Tylko, że wprost odwrotny do zamierzonego.

Jaroo1 07.11.2023 12:18

Królewski wypłynął na tym, ze uratuje Wisłę -trupa i szybko odda klub inwestorom, którzy się na pewno znajdą jeśli tylko Wisła przetrwa i sytuacja zostanie lekko ustabilizowana, przede wszystkim chodziło o poprawę wizerunku klubu.

Później objął rządy dzięki temu, że miał poprowadzić i doprowadzić negocjacje z super inwestorem do końca.

Ktoś jeszcze sądzi, że jakiś inwestor gdzieś jest a ten farmazon mówi prawdę?

W życiu się liczą czyny, a nie słowa. Królewski okazał się śliskim człowiekiem, jego zweryfikowało te 5 lat pracy. Uratował klub nie swoją kasą, zniweczył trud i pieniądze tysięcy kibiców, zmarnował potencjał na szybką odbudowę, finansowy potencjał i kadrowy, odsuwając od klubu wszystkich ogarniętych ludzi, doprowadził do zupełnej degrengolady finansowej i sportowej. On nie umie nawet trenera zatrudnić normalnego.

Co ma się zmienić? Na co ma się zmienić? Może być jedynie gorzej albo lekko mniej chujowo, i co z tego? Wisła ma ogromny potencjał i możliwości, tego klubu nie jest łatwo zarżnąć. Proces zabijania klubu musi trwać latami - no chyba, że była by ekipa, która codziennie w reklamówkach wynosi kasę z klubu - ale każdy średni rozgarnięty człowiek, może tak trwać i tkwić latami, zanim klub rozłoży całkiem.

Królewski jest ogromnym zagrożeniem, tym większym z biegiem czasu, bo powoli, mozolnie s.......i i rozwali więcej spraw, zadłuży klub bardziej itd. A kiedyś w końcu moment upadku nadejdzie i wtedy już nie będzie odwrotu, i nikt tego nie uratuje kilkunastoma śmiesznymi milionami ze zbiórek itp.

Serek tu wiele nie powie ale też widać, że Królewski się wziął za rozkład relacji z Socios. W wywiadzie mówi, że w tym roku nie żebrze kasy od Socios, bo to jego punkt honoru aby na bieżące działania nie wyciągać od nich kasy. Prawda jest raczej taka, że Socios jest odcinane od planów, pomysłów, nie wie czy jest inwestor, czy są rozmowy, bo Królewski ma na nich wyjebane...
Co najlepsze, Królewski nikomu nie powie czy są rozmowy z inwestorem, żeby przypadkiem ktoś się nie wygadał, bo wiadomo jacy są ludzie. Przecież taki jeden, pół roku temu, niejaki Królewski, codziennie na twetterze pisał o jakichś negocjacjach, puszczał parę z buzi i przez niego się temat wysypał, za dużo ludzi wiedziało o tym i za dużo problemów z tego wyszło. Dlatego żeby ten Królewski znowu się nie wygadał, nie może powiedzieć o niczym Socios.

Cytat:

"Dlaczego? Bo w tej lidze nie trzeba wygrywać z przeciwnikami! Ich trzeba ogrywać! Wie pan, jaki potem jest z tym problem, trochę parafrazując słowa trenera Znicza Pruszków? Do ekstraklasy wchodzą drużyny, które odgrywają i przepychają mecze, a nie grają w piłkę. Drużyny, które chcą w nią grać, mają pod górkę. Nie opłaca się taka postawa. My chcemy grać w piłkę, liczymy, że to przyniesie długofalowo pozytywny skutek".

Martwi mnie, ze ktoś przepycha niemożliwą do zrealizowania utopię, która oczywiści przynosi długofalowy skutek. Tylko, że wprost odwrotny do zamierzonego.
Słuchaj, tak na logikę. Po co mamy awansować szybko, grając brzydko i grać w następnym sezonie w ekstraklasie ładną piłkę i mieć full kasy na działanie klubu, a drużynę mamy taką, która by sobie w ekstraklasie lepiej poradziła niż w I lidze - i nie jest to tylko moje zdanie, żeby ktoś nie pomyślał, że jestem nawiedzony - skoro możemy długofalowo budować klub, grać ładną dla oka piłkę i pogłębiać długi?
Ja szanuję pana trenera Sobolewskiego, za spójną wizję budowy klubu z panem Królewskim, za to, że mimo iż Pan trener wie jak grać skutecznie i szybko awansować, to bierze na siebie bluzgi kibiców i specjalnie gra ładną piłkę, która jest mniej skuteczna. Pan Królewski sobie wymyślił model budowania klubu, a Pan Sobolewski to idealnie spełnia, bo on się zna na wielu rzeczach i zbiera na siebie cięgi z winy Pana Królewskiego To własnie odróżnia legendy od zwykłych pracowników. Legenda potrafi postawić dobro klubu i prezesa, ponad swoje.

pomeran 07.11.2023 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1611854)
"Jestem w stanie wyobrazić sobie, że poradzilibyśmy sobie w ekstraklasie z obecnym składem lepiej niż w I lidze i to nie jest tylko moje nawiedzone zdanie." :lol: :lol:

No i racja. Bo to nie tylko jego zdanie. Ale i prawdopodobnie równie nawiedzonego trenera.

Równie dobrze mógł powiedzieć "Jestem w stanie wyobrazić sobie, że poradzilibyśmy sobie w Lidze Mistrzów z obecnym składem lepiej niż w I lidze i to nie jest tylko moje nawiedzone zdanie".

Ja natomiast nie jestem sobie w stanie wyobrazić, że Prezes, któremu ponoć zależy na dobru klubu, trzyma w nim takiego szkodnika i nieudacznika jak sobolenko. Generalnie postawienie na tego amatora, po tym jak asystował wujaszkowi jest logicznie niewytłumaczalne. Z tym, że wywiadem Pan prezes udowodnił, że z logiką w przypadku pionu sportowego Wisły mu nie po drodze.

Degrengoladę zapoczątkował jednak nie sam Królewski... Przewrotnie bliżej Wiśle do upadku niż kilka lat temu. Bo na dno ciągnie nas wywalone ego, upartość i totalny brak kompetencji i umiejętności.

I aż trudno nie zadać pytania po co Kuba "ratował" Wisłę ?? Bez złośliwości, ocen i opinii. Fakty są takie:

-brat prezesem
-wujek trenerem
-koledzy piłkarzami, kolega asystentem -> teraz trenerem
-kolega wujka szefem akademii

firma cateringowa też kiedyś mówiono o jakichś powiązaniach z częstochową ??

Haniebny spadek przepłaconych parodystów okraszony jednym 'zaje**" i tylko Wisły żal..
Ale to wszystko okraszone oklaskami części zadowolonych kibców i klakierów.

gizmowisla 07.11.2023 12:53

Sobol na Konferencji i Jaro w w ywiadzie przeszli samych siebie - tu jest tylko jedno pytanie: Jarek & Radek co wy tam palicie

krysztal 07.11.2023 12:59

Dobrze ujął to Wójtowicz,między lagą do przodu a tiki-taka jest cała masa możliwości

Kurz 07.11.2023 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1611896)

Słuchaj, tak na logikę. Po co mamy awansować szybko, grając brzydko i grać w następnym sezonie w ekstraklasie ładną piłkę i mieć full kasy na działanie klubu, a drużynę mamy taką, która by sobie w ekstraklasie lepiej poradziła niż w I lidze - i nie jest to tylko moje zdanie, żeby ktoś nie pomyślał, że jestem nawiedzony - skoro możemy długofalowo budować klub, grać ładną dla oka piłkę i pogłębiać długi?
Ja szanuję pana trenera Sobolewskiego, za spójną wizję budowy klubu z panem Królewskim, za to, że mimo iż Pan trener wie jak grać skutecznie i szybko awansować, to bierze na siebie bluzgi kibiców i specjalnie gra ładną piłkę, która jest mniej skuteczna. Pan Królewski sobie wymyślił model budowania klubu, a Pan Sobolewski to idealnie spełnia, bo on się zna na wielu rzeczach i zbiera na siebie cięgi z winy Pana Królewskiego To własnie odróżnia legendy od zwykłych pracowników. Legenda potrafi postawić dobro klubu i prezesa, ponad swoje.

Reszta to w wykonaniu Królewskiego stek bzdur. Gdyby ta drużyna jakimś cudem awansowała, ekstraklasa pozamiata nami podłogę, jeszcze w większym stopniu niż Chorzowem, Puszczą czy ŁKSem.

Z Sobolewskim jest dokładnie tak samo jak z Gulą. Realizuje niemożliwą do zrealizowania wizję prezesa Królewskiego (obaj nie mają odpowiednich narzędzi w postaci piłkarzy), i nie ma odwagi powiedzieć "nie, to się nie uda" albo jest za głupi... Nie wiem co gorsze.

pomeran 07.11.2023 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1611905)
Reszta to w wykonaniu Królewskiego stek bzdur. Gdyby ta drużyna jakimś cudem awansowała, ekstraklasa pozamiata nami podłogę, jeszcze w większym stopniu niż Chorzowem, Puszczą czy ŁKSem.

Z Sobolewskim jest dokładnie tak samo jak z Gulą. Realizuje niemożliwą do zrealizowania wizję prezesa Królewskiego (obaj nie mają odpowiednich narzędzi w postaci piłkarzy), i nie ma odwagi powiedzieć "nie, to się nie uda" albo jest za głupi... Nie wiem co gorsze.

No nie. Bez przesady. sobolenko koło Guli umiejętnościami trenerskimi nawet nie stał (pomijając ze Gula miał niewielkie). klaskacz nie realizauje zadnej wizji. Gra jest nijaka, bez pomysłu, taktyki (pomimo, że w tym pan Radek jest najlepszy :haha: )

On po prostu nie jest trenerem. Jest byłym solidnym zawodnikiem, któremu ubzdurało się, że będzie trenerem a nadaje się co najwyżej na wfiste. Niestety dla nas, jego kolegą jest Kubuś i on pozwolił mu realizować swoje fanaberię w swojej zabawce. Tym dziadostwem, które uskutecznia - zatarł całkowicie swoje zasługi za okres bycia piłkarzem.

Kurz 07.11.2023 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1611906)
No nie. Bez przesady. sobolenko koło Guli umiejętnościami trenerskimi nawet nie stał (pomijając ze Gula miał niewielkie). klaskacz nie realizauje zadnej wizji. Gra jest nijaka, bez pomysłu, taktyki (pomimo, że w tym pan Radek jest najlepszy :haha: )

On po prostu nie jest trenerem. Jest byłym solidnym zawodnikiem, któremu ubzdurało się, że będzie trenerem a nadaje się co najwyżej na wfiste. Niestety dla nas, jego kolegą jest Kubuś i on pozwolił mu realizować swoje fanaberię w swojej zabawce. Tym dziadostwem, które uskutecznia - zatarł całkowicie swoje zasługi za okres bycia piłkarzem.

Mam inne zdanie. I bynajmniej nie chodzi o porównanie do Guli. Sobolewski jest takim samym nieudacznikiem, jak większość rodzimych trenerów (albo tych, którzy trafiają na nasz rynek). Są pomijalni, jeśli chodzi o ostateczny wynik. Czasami mają szczęście, czasami grają bardziej realistyczną piłkę, bo klub stąpa mocno po ziemi, czasami to chwilowy impuls, który ożywia na jakiś czas drużynę, czasami kilku graczy osiąga formę życia, by w przyszłości nigdy więcej tego nie powtórzyć. Straciłem już rachubę kto gdzie był, ile razy i kiedy został zwolniony. W większości wypadków nie popracują za długo w swoich klubach. W Wiśle nie poradzą sobie tym bardziej, szczególnie, jeśli będą musieli realizować oderwaną od rzeczywistości wizję Królewskiego z wykonawcami, których jest w stanie im zapewnić.

Zmarnowaliśmy szansę przed sezonem. Wtedy był czas na zmianę wizji tego jak ma grać Wisła i dobranie do tego odpowiednich ludzi. Teraz, albo dojedziemy jakimś cudem do ekstraklasy z tym burdelem albo pogrążymy się jeszcze bardziej.

Markus 07.11.2023 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1611895)

Martwi mnie, ze ktoś przepycha niemożliwą do zrealizowania utopię, która oczywiście przynosi długofalowy skutek. Tylko, że wprost odwrotny do zamierzonego.

Nie, znów próbujesz przemycić błędne założenie, jakoby ofensywna i techniczna gra z elementami ataku pozycyjnego była utopią. Wisła nie musi jej realizować na poziomie zespołów z ligi hiszpańskiej, włoskiej i tak dalej, by dzięki niej móc seryjnie zdobywać punkty. Właśnie dlatego, że mówimy o poziomie pierwszej polskiej ligi. Trzeba jednak mieć na to plan i koncepcję, realizować ją na nieco wyższym poziomie, a nie ma poziomie rozpiski Sobolewskiego i geniuszu trenerskiego Kazia Kmiecika czy Bogusia Zająca.

Nie popadajmy w absurdy, że techniczna gra nagle w futbolu długofalowo nie popłaca.

Dawniej w poprzednich sezonach mówienie, że nie mamy zawodników do realizacji takiej gry miałoby większy sens. Ale teraz sprowadziliśmy kilku piłkarzy bardziej pod jej profil.

Jest on możliwa i osiągalna dla dzisiejszej Wisły, przy kilku obecnych zawodnikach. Na pewno nie na idealnym czy wysokim poziomie, ale z pewnością ma znacznie lepszym niż to, co widzieliśmy na przykład z Sosnowcem czy Chrobrym. Jak widzimy od dawna, nie jest ona osiągalna tylko dla wielu polskich trenerów, na czele z Sobolewskim.

Zgadzam się też z tym co napisał Jaroo odnośnie MADA. Lechia na razie bardzo dobrze wyszła na tej transakcji. Nie ma żadnych podstaw, by głosić, że odrzucenie sprzedaży im klubu przez Królewskiego było dobrym i uzasadnionym ruchem. Żadnych.

skarabeus 07.11.2023 16:42

Przeciez jakby paralityk kazal druzynie grac laga to efekty bylyby dokladnie takie same i wtedy by sie mowilo, ze grajac laga w tej lidze nic sie nie da osiagnac. To jest poziom dna, 2 metrow mulu i nie wiem co jeszcze.

Stelio 07.11.2023 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1611908)
Nie, znów próbujesz przemycić błędne założenie, jakoby ofensywna i techniczna gra z elementami ataku pozycyjnego była utopią. Wisła nie musi jej realizować na poziomie zespołów z ligi hiszpańskiej, włoskiej i tak dalej, by dzięki niej móc seryjnie zdobywać punkty. Właśnie dlatego, że mówimy o poziomie pierwszej polskiej ligi. Trzeba jednak mieć na to plan i koncepcję, realizować ją na nieco wyższym poziomie, a nie ma poziomie rozpiski Sobolewskiego i geniuszu trenerskiego Kazia Kmiecika czy Bogusia Zająca.

Nie popadajmy w absurdy, że techniczna gra nagle w futbolu długofalowo nie popłaca.

Dawniej w poprzednich sezonach mówienie, że nie mamy zawodników do realizacji takiej gry miałoby większy sens. Ale teraz sprowadziliśmy kilku piłkarzy bardziej pod jej profil.

Jest on możliwa i osiągalna dla dzisiejszej Wisły, przy kilku obecnych zawodnikach. Na pewno nie na idealnym czy wysokim poziomie, ale z pewnością ma znacznie lepszym niż to, co widzieliśmy na przykład z Sosnowcem czy Chrobrym. Jak widzimy od dawna, nie jest ona osiągalna tylko dla wielu polskich trenerów, na czele z Sobolewskim.

Zgadzam się też z tym co napisał Jaroo odnośnie MADA. Lechia na razie bardzo dobrze wyszła na tej transakcji. Nie ma żadnych podstaw, by głosić, że odrzucenie sprzedaży im klubu przez Królewskiego było dobrym i uzasadnionym ruchem. Żadnych.

To odrzucenie Mady się nam odbije czkawka. Najpierw tyle było gadania o potrzebie znalezienie bogatego i powazmego inwestora, a jak się już taki trafił to został odstrzelony z powodu chyba tylko i wyłącznie paranoi Krolewskiego...

Okej wiadomo, MADA to nie Saudi Aramco, ale na kogo ten pajac liczy w realiach 1 ligowych w Polsce?

KOALIK 07.11.2023 17:13

Za catering odpowiadał syn wujka Jurka.

doktor granat 07.11.2023 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1611876)
Odnoszę się do ostatniego roku, w którym Królewski jest decyzyjnym w Wiśle.
To on zadecydował o zaproponowaniu NOWEGO kontraktu Sobolewskiemu.
Podczas gdy wiadomo było, że to jest już walka o być albo nie być klubu w obecnej formule.

Czyli na decydujący wyścig posadził za kierownica gościa, który ma przejechane bardzo niewiele kilometrów a poprzednie auto skasował. No, ale zna klimat miasta.

Moim zdaniem podejmują te idiotyczne decyzje we dwójkę z kolegą obajtka i nie wiem który ma tak naprawdę większą moc decyzyjną. To że Królewski dużo klapie dziobem jakby to były jego autonomiczne decyzje o niczym nie przesądza ( wg mnie).

Patryko 07.11.2023 18:47

Po tym wywiadzie straciłem nadzieję na jakiekolwiek ruchy na stołku trenerskim w zimie, choćbyśmy mieli zimować w strefie spadkowej. Wszystko jest po prostu zajebiście, Excel świeci się na zielono, tylko tych cholernych punktów brakuje (ale one też się pojawią).

Drozd 07.11.2023 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1611901)
Dobrze ujął to Wójtowicz,między lagą do przodu a tiki-taka jest cała masa możliwości

Podawanie między obrońcami w poprzek to nie żadna tiki taka. Zresztą tylko jak przeciwnik się cofnie,bojaknie to nawet z grającą w 10 Polonią nie potrafimy wyjąć z połowy.

Widać, że brednie Sobolewskiego wynikają z atmosfery w kółku wzajemnej adoracji. Tak samo bredzi Królewski. O jakichś punktach których nie ma ale powinny być, idiota.

PAWEŁ 07.11.2023 22:24

1 Załącznik(ów)
A uja tam się znacie. Wszyscy wykonują tytaniczna prace i na efekty trzeba troszkę poczekać. W końcu co może pójść nie tak? :D
Załącznik 2167

krysztal 08.11.2023 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1611932)
Podawanie między obrońcami w poprzek to nie żadna tiki taka. Zresztą tylko jak przeciwnik się cofnie,bojaknie to nawet z grającą w 10 Polonią nie potrafimy wyjąć z połowy.

Widać, że brednie Sobolewskiego wynikają z atmosfery w kółku wzajemnej adoracji. Tak samo bredzi Królewski. O jakichś punktach których nie ma ale powinny być, idiota.

Faktycznie żle się wyraziłem.Między tym co Królewski z Sobolewskim by chcieli grać a laga do przodu jest cała masa możliwości.

Karherop 08.11.2023 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1611918)
Po tym wywiadzie straciłem nadzieję na jakiekolwiek ruchy na stołku trenerskim w zimie, choćbyśmy mieli zimować w strefie spadkowej. Wszystko jest po prostu zajebiście, Excel świeci się na zielono, tylko tych cholernych punktów brakuje (ale one też się pojawią).

Ja jednak sądzę że Excel świeci się na czerwono i to wybrzmiewa aż naddto z tego wywiadu.

Co do samych zmian to ja nie byłbym taki pewien. To nie pytanie czy nastąpią, ale kiedy.

Patryko 08.11.2023 11:05

Nie doprecyzowałem - Excel z wynikami sportowymi. xG w kosmosie, liczba podań też, tylko kolumna z punktami taka sobie.

Nie mam wątpliwości, że Excel z finansami ma zdecydowanie inne kolorki.

Coglin 08.11.2023 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MateuszMiga na Twitterze
O długach @WislaKrakowSA "na mieście" mówiło się od pewnego czasu, ale liczba podmiotów wobec których klub ma zobowiązania jest szokująca.

Szokująca.

pięknie, ....a, pięknie.

DeadOrAlive 08.11.2023 12:16

https://sport.tvp.pl/73969780/fortun...h-wisly-krakow

Cytat:

400.
400 podmiotów. 400 firm czekających na zaległe zobowiązania. Ta skala wręcz poraża. To nie jest kilka, kilkanaście firm. Nawet nie kilkadziesiąt. Wisła Kraków ma dług w 400 firmach z Krakowa i okolic! Ponad 400, by być bardziej precyzyjnym. Jak w ogóle można działać w takich warunkach? Jak wygląda sterta niezapłaconych faktur?
Ile z tych firm musiało już zapłacić podatek za ten wirtualny przychód? W jaki sposób te działania Wisły wpływają na gospodarkę regionu i Polski? Wisła pochwaliła się w raporcie, że dzięki niej powstało 840 miejsc pracy. A ile firm musiało zacisnąć pasa w oczekiwaniu na przeterminowane płatności?

KONIEC Z BYLEJAKOŚCIĄ.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl