Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Arturo Qr2nów 04.12.2008 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 638191)
moje 3 zł, pieprzone Deportivo, pajace nie potrafią meczu wygrać z jakimiś kuchenkami ;/

To nie tylko Ty wtopiłeś. Ogólnie dzień cudów w sporcie...

jasnyGwint 04.12.2008 22:45

jak wygląda sytuacja Lecha ? mają szanse na awans ? jakie ?

ToTylkoJa 04.12.2008 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 638193)
jak wygląda sytuacja Lecha ? mają szanse na awans ? jakie ?

z tego co mówili na tvp2, to wygrana dwoma golami daje awans Lechowi bez względu na to, co się będzie działo w drugim spotkaniu

ja_ka_ 04.12.2008 22:49

Tak jest, żeby awansować Lech musi w Rotterdamie wygrać dwiema bramkami.

sq 04.12.2008 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 638196)
z tego co mówili na tvp2, to wygrana dwoma golami daje awans Lechowi bez względu na to, co się będzie działo w drugim spotkaniu

a jeśli w meczu Deportivo-Nancy nie bedzie remisu to jakakolwiek wygrana Lecha daje awans Lechowi

eye63 04.12.2008 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 638196)

Nie. Tam była mowa, że jeśli wygrają dwa mecze (Depor, Feyenoord) to mają awans. Teraz muszą wygrać mecz z Feyenoordem i liczyć, że ktoś wygra w meczu Depor-Nancy. Jeśli będzie remis w tym meczu, to Lech musi przynajmniej jedną bramką wygrać, popatrz na tabelę, to będziesz wiedział dokładnie - co jeszcze wtedy musi się wydarzyć lub wygrać dwoma bramkami - wtedy awansuje kosztem Deportivo.

gooro3333 04.12.2008 22:51

Cytat:

moje 3 zł, pieprzone Deportivo, pajace nie potrafią meczu wygrać z jakimiś kuchenkami ;/

Po pierwsze nie obrazaj lodowek a po drugie 3pln to jak na bukmacherke smieszne stawkin :D

Rybka fan :) 04.12.2008 22:53

tak więc mają realną szansę na wyjście z grupy, podobnie jak my mieliśmy pare lat temu, też grając ostatni mecz z Feyenoordem.

djjamajczyk 04.12.2008 22:53

ha ! obiektywnie muszę powiedzieć że gre Lecha mi sie bardzo podobała , szybka , odważna póki mieli parę. mam nadzieję że nabiją nam jeszcze punktów troche :D wg. zasługiwali na zwycięstwo

sq 04.12.2008 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro3333 (Post 638203)
Po pierwsze nie obrazaj lodowek a po drugie 3pln to jak na bukmacherke smieszne stawkin :D

jakby nie bał się potęgi Lecha to by obstawił 2.000 zł hehehehehheeh
no ale nie był widać pewien kh kh kh

ToTylkoJa 04.12.2008 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 638202)
Nie. Tam była mowa, że jeśli wygrają dwa mecze (Depor, Feyenoord) to mają awans. Teraz muszą wygrać mecz z Feyenoordem i liczyć, że ktoś wygra w meczu Depor-Nancy. Jeśli będzie remis w tym meczu, to Lech musi przynajmniej jedną bramką wygrać, popatrz na tabelę, to będziesz wiedział dokładnie - co jeszcze wtedy musi się wydarzyć lub wygrać dwoma bramkami - wtedy awansuje kosztem Deportivo.

no nie wiem, czy wystarczy wygrać jednym golem, gdy będzie remis w drugim meczu. W tvp2 mówili o dwóch golach, a nie dwóch meczach

tofik 04.12.2008 22:56

Ha! Pisałem, że remis będzie. :D Właściwie to mogli nawet wygrać, bo to Depor na wyjazdach cienkie.

jasnyGwint 04.12.2008 22:59

to znając ich szczęscie remis w meczu Depor-Nancy jest pewny, trzeba będzie sie udać do bukmachera :>

ToTylkoJa 04.12.2008 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 638216)
to znając ich szczęscie remis w meczu Depor-Nancy jest pewny, trzeba będzie sie udać do bukmachera :>

właśnie remis w tym meczu jest pożądany. Bo przy wygranej którejś z tych drużyn Lechowi styka wygrana jedną bramką z Feyenoordem

1. CSKA Moskwa 4 4 0 0 12-4 12
2. AS Nancy..... 3 1 1 1 8-6 4
3. Deportivo La .3 1 1 1 4-4 4
4. Lech Poznań .3 0 2 1 4-5 2
5. Feyenoord... 3 0 0 3 1-9 0

igortsw 04.12.2008 23:02

Noo dzisiaj Lech pomimo remisu faktycznie niezły mecz. W ogóle całe spotkanie oglądało się dość fajne akcje z obu stron, wartka akcja... Swoją drogą spodziewałem się troche więcej po Lewandowskim w końcówce a tu lipa :P Według mnie remis z Feyenordem i Pyry odpadją...

maTyS. 04.12.2008 23:04

Cytat:

to widze nie tylko Twoje zmartwienie.Lech zagrał dobry futbol brakło im trochę zimnej krwi i szczęścia bo sytuacje mieli.no cóż jak to w zwyczaju polskich drużyn bywa jeszcze mecze w grupie sie nie zaczęły a już trzeba się żegnać:Dchociaż chyba nie wszystko jest jeszcze przesądzone.

TSNH 04.12.2008 23:06

Frajersko stracili tą bramke na początku i odrazu mieli pod góre, ale + za to że grają ofensywanie no i podjeli walke do końca

SV_ 04.12.2008 23:09

Deportivo vs Nancy - remis | Feye - Lech - wygrana Lecha 2 bramkami
Wtedy wchodzi CSKA - Nancy - Lech

Deportivo vs Nancy - wygrana czyjakolwiek | Feye - Lech - wygrana Lecha jakakolwiek
Wtedy wchodzi CSKA - Depo/Nancy - Lech

ToTylkoJa 04.12.2008 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 638226)
Deportivo vs Nancy - remis | Feye - Lech - wygrana Lecha 2 bramkami
Wtedy wchodzi CSKA - Nancy - Lech

Deportivo vs Nancy - wygrana czyjakolwiek | Feye - Lech - wygrana Lecha jakakolwiek
Wtedy wchodzi CSKA - Depo/Nancy - Lech

a co będzie w takim przypadku?
Feyenoord 0-1 Lech
Depor 1-1 Nancy

wchodzi Lech czy Depor w takiej sytuacji?

Galileo 04.12.2008 23:13

oj chyba kibice Amiki czują ogromny niedosyt, Depor. potwierdziło słabą dyspozycję na wyjazdach i gdyby nie ta szczęśliwie zdobyta bramka na początku meczu, Lech spokojnie mógłby to spotkanie wygrać. A i tak przecież Kuchenki miały co najmniej pięć okazji do zdobycie gola, i tylko wyjątkowemu braku szczęścia a może umiejętności mogą cieszyć się jedynie z jednego punktu.

SV_ 04.12.2008 23:14

Bilans bramek ten sam, bilans bezpośrednich ten sam, to może gole na wyjeździe sie liczą? ;p nie mam pojęcia

konrad1991tsw 04.12.2008 23:16

Amica NIE AWANSUJE ! Czy wy naprawdę wierzycie że Feyenoord się położy przed pyrami? Oni będą chcieli na pożegnanie pucharów wygrac, choc moim zdaniem padnie remis.
http://darekwolowski.blox.pl/2008/12...ej-strony.html <--- czysta stronniczośc polskich pismaków

ToTylkoJa 04.12.2008 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 638232)
Bilans bramek ten sam, bilans bezpośrednich ten sam, to może gole na wyjeździe sie liczą? ;p nie mam pojęcia

no właśnie zagmatwane. Gole na wyjeździe nie mają sensu, bo nie ma tu systemu mecz-rewanż.

A jest to całkiem możliwy scenariusz:D

czyżby dodatkowy mecz? A może będzie brane pod uwagę to, kto lepiej wypadł w spotkaniu ze zwycięzcą grupy(w tym wypadku CSKA)

Pan Jotka 04.12.2008 23:21

Oprocz ochow i achow dla Lecha(nalezaloby sie bo bardzo dobrze graja!) wrzuce lyzke dziegciu.
Otoz pan Semir Stilic po takiej dawce prasowego transferowania poczul sie tak dobrze, ze KAZDA akcje chce wykonczyc jakby mial to byc akcja sezonu. Strzaly na bramke z 45m, strzaly w okolicach choragiewki bocznej wrecz nie przystoja...Nadchodzi 100% szansa a gosc uderza pilke od niechcenia. Poza tym jest irytujaco nieskuteczny.To jest glowny mankament tego zawodnika obok zupelnego braku szybkosci.
Tyle co mu zazdroszcze to jego uderzenie z lewej nogi. Ale to troche z malo i musi jednak porpacowc nad pozostalymi elemantami. Bo za granica bedzie co najwyzej utalentowanym zmiennikiem w srednim klubie.

Raphael 04.12.2008 23:22

No i mamy już dokładnie 4 punkty w krajowym rankingu UEFA za ten sezon czyli ponad 1/3 z 5 sezonów branych obecnie pod uwagę (niecałe 12 pkt). Zajmujemy co prawda wciąż 27 miejsce. Jeśli już to pewnie poprawimy je nieznacznie ale biorać pod uwagę tylko punkty z tego sezonu to jesteśmy na 17 pozycji. Jako kraj odbijamy się więc od dna. Oby w kolejnych sezonach nie było gorzej a za parę lat może doczekamy się dwóch drużyn w LM.

Co do gry Lecha, zagrali jak w wielu meczach w tym sezonie czyli ofensywnie na maksa i nieskutecznie na maksa. Generalnie jedyny mecz, który im wyszedł tak jak chcięli to było spotkanie na Reymonta :-/

SV_ 04.12.2008 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 638234)
no właśnie zagmatwane. Gole na wyjeździe nie mają sensu, bo nie ma tu systemu mecz-rewanż.

A jest to całkiem możliwy scenariusz:D

czyżby dodatkowy mecz? A może będzie brane pod uwagę to, kto lepiej wypadł w spotkaniu ze zwycięzcą grupy(w tym wypadku CSKA)

Deportivo wchodzi.
  • Higher number of points obtained in the matches between the teams in question
  • Superior goal difference from the matches between the teams in question
  • Higher number of goals scored away from home in the matches between the teams in question
  • Superior goal difference from all group matches played
  • Higher number of goals scored
  • Coefficient points accumulated by the club in question, as well as its association, over the previous five seasons (Team Ranking)

ToTylkoJa 04.12.2008 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 638242)
Deportivo wchodzi.
  • Higher number of points obtained in the matches between the teams in question
  • Superior goal difference from the matches between the teams in question
  • Higher number of goals scored away from home in the matches between the teams in question
  • Superior goal difference from all group matches played
  • Higher number of goals scored
  • Coefficient points accumulated by the club in question, as well as its association, over the previous five seasons (Team Ranking)

hmm ale jakby nie było, jest to lekki bezsens

SV_ 04.12.2008 23:32

Pomyłka, wkleiłem regulamin fazy grupowej LM

To PUEFA - ale wiele sie nie zmienia, Depor wchodzi jeśli dobrze rozumiem bo się już zakręciłem lekko.
  • superior goal difference from all group matches played;
  • higher number of goals scored;
  • higher number of goals scored away;
  • higher number of wins;
  • higher number of away wins;
  • higher number of coefficient points accumulated by the club in question, as well as its association, over the previous five seasons (Team Ranking).

EDIT: Chyba że znowu brać pod uwagę ze ogólnie bramki strzełone na wyjeździe to wtedy Lech ma 2 ( CSKA i podany Feyenoord ) a Deport ma 1 ( Lech) i wtedy Lech wchodzi.
    EDIT2: I to jest chyba poprawna odpowiedź, że Lech wchodzi.

Raphael 04.12.2008 23:37

Zaraz, zaraz. Lech strzelił gola w Moskwie i jeśli wygra Z Feyenordem 1:0 to będzie miał dwa gole. Deportivo strzelioł tylko jednego gola, w Poznaniu, w Rosji poległo 3:0. W tekiej sytuacji awansuje więc Lech.

SV_ 04.12.2008 23:41

Zagadka lodówki rozwikłana. Wiec wracając do meritum Legionisto, oby jednak nie był to możliwy scenariusz ;]

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl