![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
no prost, niech mu Ula kupi SlimFigure i laktacyt i bedzie git !! |
Ale głu[poty tutaj sie ciagna przez dwie strony... 8 kg nie zrzuci bokser na siłę próbujący to zrobić przez 2 dni! Może 5 kg to sie da ale nie pijąć można się doprowadzić do stanu nieużywalności. Bzdura i tyle.
W kwestiach płacowych Lecha znowu kogoś poniosła fantazja. Rutkowski wyprowadził Amikę na duzy plus, a akcje Amiki zwzrosly o 1000% od dna bessy w 2009 roku. A dokładnie o 980%. Dlatego takie bajania o braku pieniedzy to mozna wrzucić do wora i zakopać.Po prostu nie umieją grac plus zniżka formy,.To wystarczy żeby przegrywac mecze. Popatrzcie na Wisłę. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Koniec fair play w meczach Polonii Warszawa! Trener Jose Maria Bakero zabronił swoim piłkarzom wybijać piłkę na aut w sytuacji, gdy kontuzjowany rywal leży na boisku. I zachęca do tego samego wszystkie drużyny, nawet jeśli na boisku będzie leżał Polonista. - W grze jest za dużo przestojów, zwłaszcza takich bez udziału sędziego. Drużyny robią sobie z tego całą strategię. Od przerywania gry jest tylko arbiter. Bo to co powinno stawać się duchem sportu, staje się jego przeciwieństwem - tłumaczy Bakero
|
Cytat:
|
http://www.sport.pl/sport/10,67450,8...edy_rywal.html
Brawo, w końcu ktoś odważył sie zwrócić na to uwagę. |
Cytat:
kilka stron wcześniej... Cytat:
|
Idea wybijania pilek gdy pilkarz lezy na boisku jest ok tylko szkoda ze z idei fair play kopacze zrobili uzytek dla siebie. Mysle ze ponad 50% tych wszystkich fauli to sa symulki wiec mozna smialo powiedziec ze kopacze zniszczyli sluszna idee...
Oby to sie zmienilo. Jeszcze tylko trzeba po meczach kilka razy przejrzec powtorki wideo i ukarac za symulowanie kilku kopaczy, moze kartka? Moze kara finansowa? Moze wtedy frajerstwo by sie skonczylo i zamiast myslec "o teraz to zanurkuje to bedzie karny", "jeszcze sie musze 5 razy przewrocic i robic z siebie debila bo musimy grac na czas" grajki skupilyby sie na grze a nie na odstawianiu cyrkow. Chociaz swoja droga oni to maja chyba we krwi. Dla nich wyjscie na boisko to jest jak stanie na deskach teatru. Kiedys sie odgrywalo role w ustawianych meczach, teraz gdy moze jest mniej ustawianych meczow to oni graja symulujac :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kolega cię zgasił w pięć sekund. |
Cytat:
Po pierwsze, nigdzie nie pisałem, żeby wybijać piłkę za każdym razem jak piłkarz nie podnosi się. Są takie sytuacje, kiedy nie trzeba patrzeć się na sędziego i należy wybić piłkę. Według mnie takie były z meczu Cracovii, bo nie ma co się oszukiwać, ale spotkały się dwa równorzędne zespoły. Po drugie, to, że Bakero zakazuje w każdym przypadku wybijać, rozumiem. On odpowiada za trenowanie, a nie ja. Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić. A to, że nie będziemy grać fair play, to nie oznacza, że będę to popierał. Jedynym plusem jest to, że Bakero zapowiedział i w czasie meczów nie będzie niespodzianek. Po trzecie. Chłopaki, ja wiem, że swoimi gadkami chcecie mnie zrobić w ch..., tylko uważajcie, żebyście to Wy siebie nie zrobili :lol: |
Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać :) No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce :)
|
Cytat:
|
Cytat:
aa i pamiętaj, Wisła chociaż aktualnie gra słabo to WISŁA drużyna, która znaczy wiele w tym kraju za same osiągnięcia sportowe, a bez obrazy, ale polonia co zdobyła ostatnimi czasy? |
Cytat:
|
Ho ho ho! Już Gronkiewicz Waltz nie śpi, zamartwiając się po nocach co to będzie, jak dwustu kibiców Polonii rozniesie warszawską starówkę:-D
Chłopaki po prostu "zaleją" miasto. A na poważnie: żeby się Legioniści nie zdziwili. Fakt, Polonistów w Warszawie jak na lekarstwo. Ale pamiętać należy, że Warszawiaków z dziada pradziada jest w tym mieście może 20%. Reszta to nuworysze. Spośród nich, tych zainteresowanych piłką jest może 30-40%. I ci ludzie wcale nie muszą chodzić na Legię. Jeśli Polonia będzie wygrywała, jeśli drużyna Bakero będzie grała atrakcyjny futbol - pójdą na Konwiktorską. Paradoksalnie na korzyść Legii przemawia obecnie głównie nowy, piękny obiekt. Dla warszawskiego piknika - miłośnika piłki nożnej - ważny jest komfort i bezpieczeństwo. Tu Łazienkowska bije Konwiktorską zdecydowanie. |
Panowie - wrzućcie wszyscy na luz. Tych którzy znają przyszłość (jest tu kilku) poproszę o kontakta na privie - ineteresują mnie wyniki najbliższego losowania lotto.
|
Cytat:
Ale co do motywu "prawdziwi Warszawiacy" za Polonią, "przyjezdni" za Legią, to akurat nieprawda, wychodziłoby tak z pół-na-pół pewnie. Tyle, że Polonię komuchy przez pierwsze naście lat gnoiły, a Legię faworyzowały, stąd ta estyma Polonii. |
Wystarczy przejść się na Konwiktorską pod stadion w trakcie meczu i zobaczyć, na jakich blachach przyjeżdza spora część kibiców- bez komentarza. Ale to są pewnie 'rodowici' Warszawiacy którzy się wyprowadzili :lol:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@Sartre
Tu się z Tobą zgodzę. Ja i jakaś część kibiców nie rościmy sobie praw do bycia warszawiakami. Jedyne co może Was w jakiś sposób boleć, to nasze śpiewy dotyczące pochodzenia historycznej Polonii (tej przed wykupieniem licencji Dyskobolii) czyli "rodowity klub stolicy". Ja tam Legii nie mam zamiaru (choćby werbalnie) odbierać faktu bycia nieodzowną częścią warszawskiej tradycji. |
Cytat:
Ja lepiej wiem, co masz na myśli zanim zdążysz ją sformułować :> Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
P.S. Życzę Polonii miejsca przed Legią i Lechem, tak 14. lokata będzie w sam raz :P . |
Cytat:
Cytat:
|
Uran - dlaczego życzysz Polonii 14. miejsca? Zapomniałeś o Cracovii, która na razie okupuje zaszczytne ostatnie miejsce? Może niech lepiej tak zostanie.
A co do wybijania piłki bądź nie - psioczyliśmy kiedyś na Darka Dudkę, że w końcówce meczu z Blackburn leżakował po trafieniu go piłką, a Angole nic sobie z tego nie robili, i strzelili nam wtedy decydującego gola. Może faktycznie przepis, który kiedyś uchodził za szlachetny, odchodzi do lamusa ze względu na zbyt częste nadużywanie go? Już bardziej byłbym zwolennikiem wspomagania gry kamerami (tzn. sędzia video informuje głównego drogą radiową jeśli coś groźnego się dzieje). Jednak, przy żelbetonowych działaczach tak fifa, jak pzpn, raczej nam to nie grozi... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl