Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Żuczek 19.08.2010 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DDP (Post 964292)
Racja. Wszyscy sędziowie są przeciwko Wiśle...wszyscy i pogoda też i murawa i politycy i Rysiu z Klanu...Podać chusteczkę?

Przeczytałem swój krótki post pięć razy i nie zauważyłem, żebym wspominał coś o Wiśle. Za mną już chyba jest coś nie tak.

DDP 19.08.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuczek (Post 964298)
Przeczytałem swój krótki post pięć razy i nie zauważyłem, żebym wspominał coś o Wiśle. Za mną już chyba jest coś nie tak.

sprzyjają innym = są przeciwko Wiśle. Proste.

Żuczek 19.08.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DDP (Post 964309)

I przeciwko 14 innym zespołom... Nie widzę sensu tej dyskusji.

szprotson 19.08.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ortas (Post 964294)
Jak się tak na noc nawp..la to się rano nie będzie mógł ruszać. Efekt jojo murowany.

hahaha

no prost, niech mu Ula kupi SlimFigure i laktacyt i bedzie git !!

Pan Jotka 19.08.2010 14:19

Ale głu[poty tutaj sie ciagna przez dwie strony... 8 kg nie zrzuci bokser na siłę próbujący to zrobić przez 2 dni! Może 5 kg to sie da ale nie pijąć można się doprowadzić do stanu nieużywalności. Bzdura i tyle.
W kwestiach płacowych Lecha znowu kogoś poniosła fantazja. Rutkowski wyprowadził Amikę na duzy plus, a akcje Amiki zwzrosly o 1000% od dna bessy w 2009 roku. A dokładnie o 980%. Dlatego takie bajania o braku pieniedzy to mozna wrzucić do wora i zakopać.Po prostu nie umieją grac plus zniżka formy,.To wystarczy żeby przegrywac mecze. Popatrzcie na Wisłę.

Jot 19.08.2010 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DDP (Post 964309)

czemu nie jesteś na wyjeździe swojej drużyny tylko pier.dolisz na naszym forum?

Oldpara 19.08.2010 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 964270)
Ja kiedyś po meczu w juniorach ważyłem o 3kg mniej niż przed meczem. Ale nie miałem sylwetki super sportowca. Jakaś tam nadwaga na pewno była. Dlatego nie chce mi się wierzyć, że zawodowy piłkarz miałby z czego zrzucić 8kg...

Wg mnie gruba przesada te 8kg. Ale nie znam się na dietetyce. To tylko moje przypuszczenia.

8 kg śmierdzi, ale prawda jest taka, że ja przy 95 kg mam pomiędzy wieczorem kiedy się kładę spać, a porankiem, kiedy wstaje i się wysikam do 3 kg różnicy. Wszystko to woda. Więc jak nie pije cały dzień, to pewnie waga mu spada. Ale żeby aż tyle? Przecież on drobny jest.

PoloniaDumaStolicy 19.08.2010 17:11

Koniec fair play w meczach Polonii Warszawa! Trener Jose Maria Bakero zabronił swoim piłkarzom wybijać piłkę na aut w sytuacji, gdy kontuzjowany rywal leży na boisku. I zachęca do tego samego wszystkie drużyny, nawet jeśli na boisku będzie leżał Polonista. - W grze jest za dużo przestojów, zwłaszcza takich bez udziału sędziego. Drużyny robią sobie z tego całą strategię. Od przerywania gry jest tylko arbiter. Bo to co powinno stawać się duchem sportu, staje się jego przeciwieństwem - tłumaczy Bakero

kreseq 19.08.2010 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964383)
Koniec fair play w meczach Polonii Warszawa! Trener Jose Maria Bakero zabronił swoim piłkarzom wybijać piłkę na aut w sytuacji, gdy kontuzjowany rywal leży na boisku. I zachęca do tego samego wszystkie drużyny, nawet jeśli na boisku będzie leżał Polonista. - W grze jest za dużo przestojów, zwłaszcza takich bez udziału sędziego. Drużyny robią sobie z tego całą strategię. Od przerywania gry jest tylko arbiter. Bo to co powinno stawać się duchem sportu, staje się jego przeciwieństwem - tłumaczy Bakero

Widze ze Bakero ktos przetlumaczyl wpis Piekarskiego z Weszlo.

Konrad. 19.08.2010 17:45

http://www.sport.pl/sport/10,67450,8...edy_rywal.html

Brawo, w końcu ktoś odważył sie zwrócić na to uwagę.

Uran235 19.08.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964383)

:rotfl:

kilka stron wcześniej...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 962672)
Nie dość, że LEgia gra beznadziejnie, wygrywa przy pomocy arbitra, to jeszcze nie zna zasad fair play. Za każdym razem kiedy któryś z pasiaków leżał na murawie i zwijał się z bólu, to Legia kontynuowała grę. Z kolei jeśli Cracovia wybiła piłkę i Legia ją oddawała to oczywiście mocne podania w światło bramki. Pewnie wiedzieli, że Cabaj potrafi puszczać szmaty, więc liczyli, że może coś wpadnie.

Jak Legia tak robi i nie robi przy tym z tego żadnej sprawy, po prostu stosuje sie do przepisw i zaleceń- to jaka ta Legia zła i podła. A jak sami tak robicie i jeszcze idziecie z tym do mediów, to robicie z siebie bohaterów i męczenników walki o sprawiedliwość. Widać parchate pokrewieństwo.

Jaroo1 19.08.2010 18:36

Idea wybijania pilek gdy pilkarz lezy na boisku jest ok tylko szkoda ze z idei fair play kopacze zrobili uzytek dla siebie. Mysle ze ponad 50% tych wszystkich fauli to sa symulki wiec mozna smialo powiedziec ze kopacze zniszczyli sluszna idee...
Oby to sie zmienilo. Jeszcze tylko trzeba po meczach kilka razy przejrzec powtorki wideo i ukarac za symulowanie kilku kopaczy, moze kartka? Moze kara finansowa?
Moze wtedy frajerstwo by sie skonczylo i zamiast myslec "o teraz to zanurkuje to bedzie karny", "jeszcze sie musze 5 razy przewrocic i robic z siebie debila bo musimy grac na czas" grajki skupilyby sie na grze a nie na odstawianiu cyrkow. Chociaz swoja droga oni to maja chyba we krwi. Dla nich wyjscie na boisko to jest jak stanie na deskach teatru. Kiedys sie odgrywalo role w ustawianych meczach, teraz gdy moze jest mniej ustawianych meczow to oni graja symulujac :D

PoloniaDumaStolicy 19.08.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 964396)
:rotfl:

kilka stron wcześniej...

Jak Legia tak robi i nie robi przy tym z tego żadnej sprawy, po prostu stosuje sie do przepisw i zaleceń- to jaka ta Legia zła i podła. A jak sami tak robicie i jeszcze idziecie z tym do mediów, to robicie z siebie bohaterów i męczenników walki o sprawiedliwość. Widać parchate pokrewieństwo.

A co oba wpisy mają ze sobą wspólnego? W pierwszym dałem swoją opinię, w drugim opinię Bakero. Nie widzisz różnicy? :>

Gwiaździsty 19.08.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964457)
A co oba wpisy mają ze sobą wspólnego? W pierwszym dałem swoją opinię, w drugim opinię Bakero. Nie widzisz różnicy? :>

No to ktoś wychodzi na durnia. Ty czy Bakero ?

spidey 19.08.2010 20:27

Cytat:

Weź się już nie kompromituj.
Kolega cię zgasił w pięć sekund.

PoloniaDumaStolicy 19.08.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 964582)
No to ktoś wychodzi na durnia. Ty czy Bakero ?

Ja wiem, że coraz więcej ludzi rozumuje niczym Jola Rutowicz, ale myślenie nie boli.

Po pierwsze, nigdzie nie pisałem, żeby wybijać piłkę za każdym razem jak piłkarz nie podnosi się. Są takie sytuacje, kiedy nie trzeba patrzeć się na sędziego i należy wybić piłkę. Według mnie takie były z meczu Cracovii, bo nie ma co się oszukiwać, ale spotkały się dwa równorzędne zespoły.

Po drugie, to, że Bakero zakazuje w każdym przypadku wybijać, rozumiem. On odpowiada za trenowanie, a nie ja. Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić. A to, że nie będziemy grać fair play, to nie oznacza, że będę to popierał. Jedynym plusem jest to, że Bakero zapowiedział i w czasie meczów nie będzie niespodzianek.

Po trzecie. Chłopaki, ja wiem, że swoimi gadkami chcecie mnie zrobić w ch..., tylko uważajcie, żebyście to Wy siebie nie zrobili :lol:

PoloniaDumaStolicy 19.08.2010 21:39

Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać :) No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce :)

legion18 19.08.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964723)
Ja wiem, że coraz więcej ludzi rozumuje niczym Jola Rutowicz, ale myślenie nie boli.

Po pierwsze, nigdzie nie pisałem, żeby wybijać piłkę za każdym razem jak piłkarz nie podnosi się. Są takie sytuacje, kiedy nie trzeba patrzeć się na sędziego i należy wybić piłkę. Według mnie takie były z meczu Cracovii, bo nie ma co się oszukiwać, ale spotkały się dwa równorzędne zespoły.

Po drugie, to, że Bakero zakazuje w każdym przypadku wybijać, rozumiem. On odpowiada za trenowanie, a nie ja. Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić. A to, że nie będziemy grać fair play, to nie oznacza, że będę to popierał. Jedynym plusem jest to, że Bakero zapowiedział i w czasie meczów nie będzie niespodzianek.

Po trzecie. Chłopaki, ja wiem, że swoimi gadkami chcecie mnie zrobić w ch..., tylko uważajcie, żebyście to Wy siebie nie zrobili :lol:

1) Czyli w meczach Groclinu nie będzie wybijania bo Groclin jest najlepsiejszy i wogóle. 2) co ma do !@#$$ nędzy do rzeczy, czy grają dwie równe czy nie równe drużyny do tego czy wybić piłkę?

Alexxik13 19.08.2010 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964729)
Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać :) No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce :)

posłuchaj człowieku bez wiary. kupiliście kilku grajków i myślisz, że to przez to się zdobywa majstra? się mylisz. poza tym kto u was ma świętować majstra? 5 kibiców.. będzie płacz, ojj będzie.

aa i pamiętaj, Wisła chociaż aktualnie gra słabo to WISŁA drużyna, która znaczy wiele w tym kraju za same osiągnięcia sportowe, a bez obrazy, ale polonia co zdobyła ostatnimi czasy?

legion18 19.08.2010 21:50

Cytat:

Spotterka ogarnie ochronę?

flamengista 19.08.2010 21:57

Ho ho ho! Już Gronkiewicz Waltz nie śpi, zamartwiając się po nocach co to będzie, jak dwustu kibiców Polonii rozniesie warszawską starówkę:-D

Chłopaki po prostu "zaleją" miasto.

A na poważnie: żeby się Legioniści nie zdziwili. Fakt, Polonistów w Warszawie jak na lekarstwo. Ale pamiętać należy, że Warszawiaków z dziada pradziada jest w tym mieście może 20%. Reszta to nuworysze. Spośród nich, tych zainteresowanych piłką jest może 30-40%. I ci ludzie wcale nie muszą chodzić na Legię. Jeśli Polonia będzie wygrywała, jeśli drużyna Bakero będzie grała atrakcyjny futbol - pójdą na Konwiktorską.

Paradoksalnie na korzyść Legii przemawia obecnie głównie nowy, piękny obiekt. Dla warszawskiego piknika - miłośnika piłki nożnej - ważny jest komfort i bezpieczeństwo. Tu Łazienkowska bije Konwiktorską zdecydowanie.

Aaarrgh 19.08.2010 22:13

Panowie - wrzućcie wszyscy na luz. Tych którzy znają przyszłość (jest tu kilku) poproszę o kontakta na privie - ineteresują mnie wyniki najbliższego losowania lotto.

Sartre 19.08.2010 22:27

Cytat:

A na poważnie: żeby się Legioniści nie zdziwili. Fakt, Polonistów w Warszawie jak na lekarstwo. Ale pamiętać należy, że Warszawiaków z dziada pradziada jest w tym mieście może 20%. Reszta to nuworysze. Spośród nich, tych zainteresowanych piłką jest może 30-40%. I ci ludzie wcale nie muszą chodzić na Legię. Jeśli Polonia będzie wygrywała, jeśli drużyna Bakero będzie grała atrakcyjny futbol - pójdą na Konwiktorską.
Przedwojenne korzenie ma 3% Warszawiaków. Wojna swoje zrobiła, komuchy też. Ja mam z przedwojennej Warszawy pół rodziny, gorzej że drugie pół nie dość że z Łodzi, to jeszcze to drugie pół kopało dla juniorów ŁKSu ;)

Ale co do motywu "prawdziwi Warszawiacy" za Polonią, "przyjezdni" za Legią, to akurat nieprawda, wychodziłoby tak z pół-na-pół pewnie. Tyle, że Polonię komuchy przez pierwsze naście lat gnoiły, a Legię faworyzowały, stąd ta estyma Polonii.

ToTylkoJa 19.08.2010 22:32

Wystarczy przejść się na Konwiktorską pod stadion w trakcie meczu i zobaczyć, na jakich blachach przyjeżdza spora część kibiców- bez komentarza. Ale to są pewnie 'rodowici' Warszawiacy którzy się wyprowadzili :lol:

Aaarrgh 19.08.2010 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 964761)
Wystarczy przejść się na Konwiktorską pod stadion w trakcie meczu i zobaczyć, na jakich blachach przyjeżdza spora część kibiców- bez komentarza. Ale to są pewnie 'rodowici' Warszawiacy którzy się wyprowadzili :lol:

Hmmm, na Legii jest może inaczej? Z mojej podwarszawskiej miejscowości dużo ludzi jeździło/jeżdzi na Wasze mecze. Twoim zdaniem ludzie niezameldowani w Warszawie są gorszymi kibicami?

Sartre 19.08.2010 22:50

Cytat:

Hmmm, na Legii jest może inaczej? Z mojej podwarszawskiej miejscowości dużo ludzi jeździło/jeżdzi na Wasze mecze. Twoim zdaniem ludzie niezameldowani w Warszawie są gorszymi kibicami?
Oczywiście że nie :) chodziło raczej o to, że absurdalną tezą jest, że bardziej "warszawscy" kibice są bardziej skłonni chodzić na Polonię.

Aaarrgh 19.08.2010 23:07

@Sartre
Tu się z Tobą zgodzę. Ja i jakaś część kibiców nie rościmy sobie praw do bycia warszawiakami. Jedyne co może Was w jakiś sposób boleć, to nasze śpiewy dotyczące pochodzenia historycznej Polonii (tej przed wykupieniem licencji Dyskobolii) czyli "rodowity klub stolicy". Ja tam Legii nie mam zamiaru (choćby werbalnie) odbierać faktu bycia nieodzowną częścią warszawskiej tradycji.

Uran235 19.08.2010 23:22

Cytat:

:D

Ja lepiej wiem, co masz na myśli zanim zdążysz ją sformułować :>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 964396)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 964723)

I wiem, że napisałeś, że nie musisz tego popierać. Oczywiście, że nie musisz, ale nie przeszkadza Ci to w szerzeniu goebbelsowskiej propagandy :> .
Cytat:

Ja nie powtarzam, że balon pęknie( ani tym bardziej, że "wielka trójca" zacznie grać- Wy się raczej Widzewa za tydzień obawiajcie). Macie dobry skład, w tej chwili gracie najlepszą piłkę w Polsce i póki co zasłużenie liderujecie. I choć zapewne wiele osób tutaj wciąż nie docenia Twojej drużyny, to pozwól by jej orędownikiem były wygrywane mecze i szacunek wypracowany na boisku, a nie Twoje słowa rodem wyjęte z ulotek rozdawanych przez sekciarzy/ bojowników o wolność waszą i naszą/ dowolny autokratyczny aparat partyjny( no może poza reżimem Polpota, bo tam czytanie było wybitnie passe).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 964759)
Ja mam z przedwojennej Warszawy pół rodziny, gorzej że drugie pół nie dość że z Łodzi, to jeszcze to drugie pół kopało dla juniorów ŁKSu ;)

No wiesz co :foch: . W Łodzi co czwarty chłopak z tamtych czasów może powiedzieć, że kopał w juniorach ŁKS-u. Ne wiem jak to było w innych miastach, ale za starych dobrych( dla piłki) czasów komuny to po łódzkich osiedlowych boiskach latali "skauci" przede wszystkim ŁKS-u i wyłapywali każdego lepiej kopiącego chłopaka, zapraszali na trening juniorów. I to nie było tak, że trener po jednym treningu chłopakowi dziękował, tylko zawsze dawał trochę czasu na okrzepnięcie.

P.S. Życzę Polonii miejsca przed Legią i Lechem, tak 14. lokata będzie w sam raz :P .

Sartre 20.08.2010 00:26

Cytat:

No wiesz co :foch: . W Łodzi co czwarty chłopak z tamtych czasów może powiedzieć, że kopał w juniorach ŁKS-u. Ne wiem jak to było w innych miastach, ale za starych dobrych( dla piłki) czasów komuny to po łódzkich osiedlowych boiskach latali "skauci" przede wszystkim ŁKS-u i wyłapywali każdego lepiej kopiącego chłopaka, zapraszali na trening juniorów. I to nie było tak, że trener po jednym treningu chłopakowi dziękował, tylko zawsze dawał trochę czasu na okrzepnięcie.
Nie było inaczej :) Mój ojciec nic nigdy profesjonalnie nie grał, to była jakaś tam piąta drużyna zaplecza amatorów ;)

Cytat:

Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić.
Taka prawda, że takie gadanie zazwyczaj kończy się w ten sposób, że prędzej czy później trzeba te słowa przełknąć, bo się okazuje jak bardzo dalekie one są od rzeczywistości, która jest, no, jak zwykle, normalna i przeciętna. Wiadomo, jeden dobry mecz i już jest ekstaza, sam wiem co się działo po "dobrej przegranej" z Arsenalem ;) Ale takie rzeczy, to lepiej sobie mówić na własnym forum gdzieś tam na www.kocham-polonie.prv.pl/forum, niż w gościach... Więcej pokory.

el Nuero 20.08.2010 09:46

Uran - dlaczego życzysz Polonii 14. miejsca? Zapomniałeś o Cracovii, która na razie okupuje zaszczytne ostatnie miejsce? Może niech lepiej tak zostanie.
A co do wybijania piłki bądź nie - psioczyliśmy kiedyś na Darka Dudkę, że w końcówce meczu z Blackburn leżakował po trafieniu go piłką, a Angole nic sobie z tego nie robili, i strzelili nam wtedy decydującego gola. Może faktycznie przepis, który kiedyś uchodził za szlachetny, odchodzi do lamusa ze względu na zbyt częste nadużywanie go? Już bardziej byłbym zwolennikiem wspomagania gry kamerami (tzn. sędzia video informuje głównego drogą radiową jeśli coś groźnego się dzieje). Jednak, przy żelbetonowych działaczach tak fifa, jak pzpn, raczej nam to nie grozi...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl