Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

St@chu 18.02.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676684)
Nie rozumiem Twojej agresji, widzę że chcesz na siłę pokazać że znasz stadium mojej wiedzy i że wiesz jakie jest moje zdanie na jakiś temat. Czy tak przystoi?

Jacka Kazimierskiego nie lubię za wpieprzenie do kadry Macieja Nalepy - ze swoich Karpat Lwów w których pracował. Za to, że jego treningi nie odpowiadają bramkarzom (np Borucowi) bo opierają się tylko na sile i chwycie.

Nie chce nikomu nic wmawiać tylko nie lubie ogólnie panującej na tym forum skłonności to znajdowania sobie w Wiśle wrogów nr 1. Kiedyś takim wrogiem był Brożek, teraz celami stali się Pawełek na zmianę z Kazimierskim bez jakiś konkretnych i popratych faktami powodów (mówie teraz o Kazimierskim) a jedynie na jakiś mniej lub bardziej wyimaginowanych problemach czy pogłoskach.

IncognitoTSW 18.02.2009 20:46

A jakbyś czytał moje inne posty to byś wiedział, że po Pawełku nie jadę tylko dziwię się, że nagle zrobił się taki zły według wszystkich.

St@chu 18.02.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676765)
A jakbyś czytał moje inne posty to byś wiedział, że po Pawełku nie jadę tylko dziwię się, że nagle zrobił się taki zły według wszystkich.

Nie chodziło mi o to że ty konkretnie jedziesz po Pawełku, czy wcześniej po Brożku. Pisałem tylko o ogólnie panującej tu tendencji do szukania kozlów ofiarnych... I takmi byli lub są wyżej wymienieni łącznie z Kazimierskim... Przynajmniej moim zdaniem tak jest...

runner 18.02.2009 22:49

Krótkie proste pytanie. Jakie zadanie ma trener bramkarzy ?

ODP. Min. doprowadzenie bramkarza(y) do jego maksymalnych możliwości i utrzymywanie równej dobrej formy przez większość sezonu.

St@chu Weź proszę przyjdź na mecz lub chociaż oglądnij cały mecz w TV a nie tylko skróty.
Ja za każdym razem na meczu w nerwowej sytuacji zastanawiam się Pawełek złapie piłkę czy znowu nerwowo ją gdzieś odbije...
Jaki postęp przez ostatni rok zrobił Cebanu ??? ...nawet nie jest drugim bramkarzem... ubierz okulary chłopie

Tu nie chodzi o znajomość fachu trenerskiego, ale o ocenę efektów pracy trenera Kazimierskiego w Wiśle. 100% poparcia dla Incognito2192

St@chu 18.02.2009 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 676920)
Krótkie proste pytanie. Jakie zadanie ma trener bramkarzy ?

ODP. Min. doprowadzenie bramkarza(y) do jego maksymalnych możliwości i utrzymywanie równej dobrej formy przez większość sezonu.

St@chu Weź proszę przyjdź na mecz lub chociaż oglądnij cały mecz w TV a nie tylko skróty.
Ja za każdym razem na meczu w nerwowej sytuacji zastanawiam się Pawełek złapie piłkę czy znowu nerwowo ją gdzieś odbije...
Jaki postęp przez ostatni rok zrobił Cebanu ??? ...nawet nie jest drugim bramkarzem... ubierz okulary chłopie

Tu nie chodzi o znajomość fachu trenerskiego, ale o ocenę efektów pracy trenera Kazimierskiego w Wiśle. 100% poparcia dla Incognito2192

Mecze oglądam od lat z wysokości trybun więc aluzja co do skrótów lekko nietrafiona niestety...

Co do Pawełka i jego wyjść to mam podobne uczucia, ale takie same nerwy towarzyszyły mi chociażby przy Majdanie, który także staczał się u nas po równi pochyłej, jednak wtedy nikt o trenerze bramkarzy nawet nie myślał...

Zastanawiam się jak słaby musi być trner bramkarzy Lecha że Dolha z najlepszego bramkarza w lidze w pare miesięcy stał się cieniem samego siebie...

Nie osądzam że Kazimierski jest dobry... Uważam tylko że trener bramkarzy to nie wszystko i nie ma podstaw do tego żeby obarczać go całą winą i jechać po nim z góry na dół. Ktoś zaczął, rzucił hasło że Kazimierski jest do dupy i teraz wszyscy wskakują do tej rzeki i napieprzają na niego ile wlezie bo tak najwygodniej... A ja uważam że sam trening nie jest w stanie tak zmienić bramkarza żeby nie umiał piłki dobrze wykopać z piątki.

Moja diagnoza to przede wszystkim psychika i brak konkurencji dla Pawełka...

IncognitoTSW 18.02.2009 23:11

Cóż, świetny pomysł na poprawienie Pawełkowi psychiki - Sprowadzenie setki leszczy i sprawdzanie czy na prawdę nie potrafią bronić.

Już lepiej byłoby sprowadzić Bodzia W.

Marszałek 18.02.2009 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676947)
Cóż, świetny pomysł na poprawienie Pawełkowi psychiki - Sprowadzenie setki leszczy i sprawdzanie czy na prawdę nie potrafią bronić.

Nie ma się co śmiać. Jest o niebo lepszy od tych pastuchów i Kangurów, którzy byli testowani.

St@chu 18.02.2009 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 676947)

Tu nie chodzi o poprawianie psychiki przez konkurencje tylko o osiągnięcie mobilizacji i czucia oddechu na plecach... I nie mam na myśli kogoś na poziomie Cebanu etc. Tylko realną konkurencję, a najlepiej kogoś lepszego, choć w to akurat nie wierze aktualnie.

IncognitoTSW 18.02.2009 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 676958)
Nie ma się co śmiać. Jest o niebo lepszy od tych pastuchów i Kangurów, którzy byli testowani.

Oczywiście, ja to jak najbardziej serio mówię.

runner 19.02.2009 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 676937)
Co do Pawełka i jego wyjść to mam podobne uczucia, ale takie same nerwy towarzyszyły mi chociażby przy Majdanie, który także staczał się u nas po równi pochyłej, jednak wtedy nikt o trenerze bramkarzy nawet nie myślał...

Zastanawiam się jak słaby musi być trner bramkarzy Lecha że Dolha z najlepszego bramkarza w lidze w pare miesięcy stał się cieniem samego siebie...

Co jak co Stachu, ale Majdana to Ty zostaw w spokoju. To, że w głowie miał Dodę i później chciał zostać gwiazdą w show biznesie to jedno, ale bramkarzem za czasów gry w Wiśle był solidnym i pewnym.
Nie przychodził jako młodzian, a wiek niestety robi swoje i refleks pomału zabiera... stąd jego odejście.

Co do Dolhy, przecież to nie wina trenera Lecha ale jego psycha....fatalna to jest najłagodniejsze słowo.

Kazimierski jest w Wiśle jeszcze tylko dlatego, że o tym w dużym stopniu decyduje Skorża. Bo to jego człowiek. Gdyby decyzja zależała tylko od Bednarza albo RN już by go nie pewnie nie było.

TSW06 19.02.2009 15:12

jak dla mnie Majdana i Pawełka można wrzucić do jednego worka zatytułowanego "Victor Valdes" czyli bramkarz który albo nie potrafi albo po prostu nie chce się skupić. brak koncentracji wychodzi przy dośrodkowaniach czy mocniejszych strzałach. nie jest to wina p.Kazimierskiego po prostu sa to bramkarze o słabej psychice.

AYALA 19.02.2009 16:21

gdybym był Bednarzem to jako scouta zatrudniłbym Adama Nawałke.To jakby nie patrzac On wyszukał dla Wisły Brożków gdzieś w małym klubiku pod Kielcami.Z odkryc Nawałki do seniorskiej piłki przebili sie też ,Kokoszka ,Kuzera,Strąk,Nawotczyński.
Teraz jak zanosi sie na zagraniczy transfer Brożka to jakoś jego następcy nie widze a na gotówkowe transfery nie ma kasy .Może wiec warto w tej trudnej sytuacji znowu zatrudnic Pana Nawałke ????

IncognitoTSW 19.02.2009 16:26

No czy Kokoszka jest odkryciem Nawałki to bym spekulował, bo podobno sam się zgłosił.

WHITE*STAR 19.02.2009 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 676937)
Mecze oglądam od lat z wysokości trybun więc aluzja co do skrótów lekko nietrafiona niestety...

Zastanawiam się jak słaby musi być trener bramkarzy Lecha że Dolha z najlepszego bramkarza w lidze w pare miesięcy stał się cieniem samego siebie...

Nie osądzam że Kazimierski jest dobry... Uważam tylko że trener bramkarzy to nie wszystko i nie ma podstaw do tego żeby obarczać go całą winą i jechać po nim z góry na dół. Ktoś zaczął, rzucił hasło że Kazimierski jest do dupy i teraz wszyscy wskakują do tej rzeki i napieprzają na niego ile wlezie bo tak najwygodniej... A ja uważam że sam trening nie jest w stanie tak zmienić bramkarza żeby nie umiał piłki dobrze wykopać z piątki.

Moja diagnoza to przede wszystkim psychika i brak konkurencji dla Pawełka...

Co do trenerów bramkarzy, kto pracował u nas na tym stanowisku za sezonu 2006/07? Konkretniej chodzi mi o okres Petrescu.

IncognitoTSW 19.02.2009 18:18

Był to bodajże jakiś Rumun, przywiózł go Petrescu. Nazwiska nie skojarzę.

_ukoL 19.02.2009 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 677444)
Był to bodajże jakiś Rumun, przywiózł go Petrescu. Nazwiska nie skojarzę.

Dumitru Stignaciu

arti 20.02.2009 06:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 677447)
Dumitru Stignaciu

no i Ryszard Jankowski po wywaleniu Dana

AYALA 20.02.2009 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 677844)
no i Ryszard Jankowski po wywaleniu Dana

teraz pracuje w Polonii Warszawa, to miedzy innymi za jego czasów Dolha bronił jak wtransie

IncognitoTSW 20.02.2009 13:09

a w Lechu był Woźniak. Jest historyjka, że gdy pracował w Porto, to Vitor Baia po każdym treningu padał z nóg i łapał kontuzje za kontuzją. Ale nie wiem czy to prawda.

HEDu 21.02.2009 14:59

http://transfermarkt.de/de/spieler/6...ah/profil.html

Witoldon 21.02.2009 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 678855)

Podobno w tym temacie mają być podawane realne wzmocnienia, a ten zawodnik:
-nie mamy tyle kasy na transfery
-nie dalibyśmy mu takiej pensji
I ostatnie, najważniejsze koleś gra w pucharach i Serie A, jest młody i ma szansę rozwijać się w klubie, który słynie z produkcji gwiazd. Czy ktoś na jego miejscu przyszedłby do klubu, który gra w słabej lidze i na dodatek jest na 4 pozycji?

Wiślak1994 22.02.2009 12:26

Radek Janukiewicz do wzięcia ZA DARMO. Wielkich wymagań finansowych nie bedzie mieć, solidny bramkarz. Byłby konkurencją dla Pawełka.

radekogi 22.02.2009 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 677928)
teraz pracuje w Polonii Warszawa, to miedzy innymi za jego czasów Dolha bronił jak wtransie

no własnie! Najlepszy przykład ile znaczy trener bramkarzy w dzisiejszej piłce. Teraz jest w Polonii Warszawa i Sebastian Przyrowski, który już był skreślany przez wszystkich, miał wpadki większe od Pawełka teraz jest najlepszym bramkarzem ligi po golkiperze Legii.

Fernando Redondo 22.02.2009 12:59

No właśnie czy ten Janukiewicz taki słaby jest czy co jest z nim nie tak? Już któryś klub go wyrzuca. A przecież kiedyś był oceniany jako jeden z największych bramkarskich talentów. Co jest grane i dlaczego mu kontraktu nie oferujemy tylkko jakimś wynalazkom?

Wiślak1994 22.02.2009 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fernando Redondo (Post 679446)
No właśnie czy ten Janukiewicz taki słaby jest czy co jest z nim nie tak? Już któryś klub go wyrzuca. A przecież kiedyś był oceniany jako jeden z największych bramkarskich talentów. Co jest grane i dlaczego mu kontraktu nie oferujemy tylkko jakimś wynalazkom?

Bełchatów go testował ale stwierdzili ,że jest na podobnym poziomie jak Kozik i nie są w stanie mu zagwarantować miejsca w pierwszym składzie.Teraz go miała Korona chyba testować ale nie wiem co z tego wyszło....

Pamiętam go jeszce jak bronił w Śląsku. Dobry był........

IncognitoTSW 22.02.2009 13:26

Kiedyś podobno gdy trenerem bramkarzy w młodzieżówce był Adam Matysek, to Janukiewicz stwierdził, że z Matyska żaden bramkarz i że nie chciałby być taki jak on:)

HEDu 22.02.2009 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 678877)
Podobno w tym temacie mają być podawane realne wzmocnienia, a ten zawodnik:
-nie mamy tyle kasy na transfery
-nie dalibyśmy mu takiej pensji
I ostatnie, najważniejsze koleś gra w pucharach i Serie A, jest młody i ma szansę rozwijać się w klubie, który słynie z produkcji gwiazd. Czy ktoś na jego miejscu przyszedłby do klubu, który gra w słabej lidze i na dodatek jest na 4 pozycji?

ettien 2.6mln euro, a tu 1mln, tak czy siak zawyzone te ceny, napewno byłby tanszy, mało gra, a jak gra bdb wrazenie na mnie sprawił, z reszta tego tematu powinno nie byc bo i tak zadnego transferu nie ma i nie bedzie, a beto nawet na transfermarkcie nie widniał bo był nieznany wiec takich piłkarzy szukajmy

bearex 22.02.2009 14:23

Ale nie rozumiesz że on ma ważny kontrakt i trzeba za niego płacić a za Ettiena nie bo ma karte w ręku!!!!

ultr4 22.02.2009 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 679493)
ettien 2.6mln euro, a tu 1mln, tak czy siak zawyzone te ceny, napewno byłby tanszy, mało gra, a jak gra bdb wrazenie na mnie sprawił, z reszta tego tematu powinno nie byc bo i tak zadnego transferu nie ma i nie bedzie, a beto nawet na transfermarkcie nie widniał bo był nieznany wiec takich piłkarzy szukajmy

Nie rozumiesz, ze wisla ma przeznaczone na transfery 0 złotych (słownie: zero złotych):> ?

Wiślak1994 22.02.2009 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 679461)
Kiedyś podobno gdy trenerem bramkarzy w młodzieżówce był Adam Matysek, to Janukiewicz stwierdził, że z Matyska żaden bramkarz i że nie chciałby być taki jak on:)

To ,że Matyska nie lubi to akurat nic wielkiego.......Przynajmniej chłopak ma charakter . Ma 24 lata więc jest w młodym wieku jak na bramkarza a umiejętności już spore, i co najważniejsze nie puszcza "baboli".
Tak jak myślałem: Janukiewicza testuje Korona. W meczu z Lechem (1:1) zagrał 45 min i "załatwił" Peszke tak ,że nie wiadomo czy ten zagra z Włochami....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl