![]() |
Podziękowania dla p. Trenera.
Za całokształt. Z głębi serca. Od naszej rodzinki :-) |
Ostatnio przejrzałem sobie wiele lat wstecz jakich my to parodystów trenerskich zatrudnialiśmy(to w ogóle coś trudne do uwierzenia) i dopiero teraz udało się znaleźć szkoleniowca, który chce grać fajny futbol, a jednocześnie ma wyniki.
Panie trenerze, byłem nastawiony mocno sceptycznie(nawet krytycznie) w momencie zatrudnienia, ale ten sezon zbudował duże zaufanie. Wyniki mówią same za siebie. Lider przez 32 kolejki... od początku do końca okupowanie pierwszego miejsca. Najlepsza ofensywa ligi i jednocześnie najlepsza defensywa ligi. Do tego zaledwie dwie porażki do tej pory w 32 kolejkach. Co to oznacza? Że arcytrudne jest pokonanie nas(wbrew temu co piszą regularnie pewni idioci w tematach meczowych). 2 punkty na mecz, spokojna przewaga przez cały sezon nad trzecim miejscem. Awans bezpośredni ani przez chwilę nie był zagrożony. Wielkie podziękowania z te niesamowite wyniki przy też tak okrojonej kadrze i bez np. bramkarza. Teraz nowy kontrakt i spokojna praca w Ekstraklasie. Wiadomo, że będziemy jednym z faworytów do spadku, dlatego bez nerwowych ruchów, chociaż jak już słucham naszego Prezesa... co on opowiada i w jakiej fantazji żyje. Nie ma pojęcia o tym jakie pieniądze są w Ekstraklasie i jak mocne są obecnie zespoły w wyższej lidze. Kadra musi zostać przebudowana i muszą tutaj wylądować klasowi piłkarze(6-8), żeby spokojnie się utrzymać. Tego Panu życzę, komfortu pracy. Jeszcze raz wielkie dzięki za ten świetny sezon i w końcu wejście do Ekstraklasy. Ode mnie brawa i pokłony. Cytat:
|
Skorza to w ogole chce wracac do Polski? Chlop wygral Lige Mistrzow w Azji.
On tam ma duze nazwisko i wcale bym sie nie zdziwil gdyby go jacys Arabowie przejeli. |
Jak dla mnie Jop zapracował na przedłużenie kontraktu, wywalenie go w takim momencie byłoby po prostu nieuczciwe, byłoby jak zwolnienie Brzęczka z reprezentacji przed mistrzostwami, na które zrobi awans. Wzmocnić mu drużynę i niech udowodni, że potrafi powtórzyć taką rundę jak jesienią.
|
Gratulacje dla Pana Trenera. Mam nadzieję, że zostanie na przyszły sezon, bo po prostu wierzę w jego warsztat.
|
Cytat:
|
Jasne masz rację, sam też chciałem zwolnienia Brzęczka, ale czas pokazał, że to był błąd. Punktowaliśmy świetnie i wszystko inne powinno być mniej ważne i podporządkowane nadrzędnemu celowi. Oby teraz nie było podobnie, że wszyscy patrzą na tą jesień i zakładają, że ta drużyna może grać tak cały czas a co jeśli nie, co jeśli nowy trener bezie gorszy? Pamiętam jak Termalica zwalniała Michniewicza w ESA bo miał słabszy okres a im marzyły się puchary, potem było już u nich coraz gorzej. Zawsze należy doceniać co się ma, kibice zwykle patrzą tylko w górę zapominając, że z kim innym może być gorzej a Jop robi średnią ponad 1.9 więc to świetny wynik. Przed sezonem jakby ktoś powiedział, że ani na moment nie spadniemy z pierwszego miejsca to by go wzięli za wariata :-)
|
Średnia Jopa na wiosnę 1,83, średnia w całym sezonie 2,03.
Nawet ze średnią 1,83 przez cały sezon, byłby awans. Jop was śmieciuchy hejtujące wyjasnił do spodu, razem z waszym szamanem z Hiszpanii, który dalej do średniej 1,6 nie umie dobić. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dysput teologicznych tu jeszcze nie mieliśmy. Ale skoro Revolver pyta, który bóg, to proponuję misteckiego boga deszczu Zahuja (pozwoliłem sobie spolszczyć jego imię). Wątpię, by ktoś miał mocniejszego kandydata.
|
Cytat:
P.S. Właśnie głównym narzędziem apologetów jest próba interpretacji - "to tylko metafora", "czytasz to zbyt płytko", "tam przecież była figura retoryczna", etc. Zawsze musi nastąpić jakaś karkołomna akrobatyka, żeby próbować ukryć cały bezsens. |
Cytat:
|
Cytat:
A ja uważam, że bardzo potrzebujemy takich Hitchensów (śp), Dawkinsów i Harrisów na świecie. Chociażby dla równowagi dyskursu. Wojujący też jestem tu mocno średnio, bo RAZ, przez 14 lat pobytu na tym forum, uniosłem się na kogoś, kto użył konceptu boga w tak nielogiczny sposób. A może akutat przemyśli, co pisze z automatu (?) |
Oj piecze dupsko,piecze....
Mariusz coś Ty nawywijał... |
Duże gratulacje i podziękowania dla Maestro Jopa!
Awans to niebagatelna rzecz. Natomiast po przemyśleniu pozostaję na stanowisku, że większe zasługi ma w tym Basha i dział transferowy oraz spora doza szczęścia niż warsztat trenerski. Transfery Erthalera, Geigera, Lelivelda a w mniejszym stopniu Grujcicia okazały się naprawdę trafione i zmieniły drużynę. Zwłaszcza na początku sezony pozwoliły one na likwidację dotychczasowych najwiekszych bolączek Wisły: gry duetem Uryga - Biedrzycki, poprawy SFG oraz rozerwania skomasowanej obrony przeciwnika. Letni obóz z większością nowych zawodników, dodatkowo brak kontuzji. Swoje zrobił też fakt, że na początku sezonu graliśmy w większości z drużynami w budowie. Sprzyjało też szczęście - mecze z Pogonią Grodzisk czy Tychami mogły się zakończyć remisami. Nie minimalizuję wkładu Maestro Jopa - ale tutaj bardzo, bardzo wiele innych rzeczy mu "zagrało". Od listopada do meczu z Chrobrym - okres większej lub mniejszej smuty boiskowej, na który Jop nie znalazł recepty. Obóz zimowy nieudany z powodu urazów, rywale w dużej mierze rozczytali Wisłę, do tego doszły gorsze warunki pogodowe i kiepskie murawy (choć pamiętajmy, że również na R22 Wisła niesamowicie męczyła bułę z takim Zniczem czy przez większość meczu z Miedzą). Dlatego uważam, że Jop może nie poradzić sobie w ekstraklasie - o ile tylko Basha z ekipą nie trafią z transferami. Natomiast mam świadomość, że na 99% zostanie - oby Królewski wzmocnił mu sztab w takiej sytuacji. I poważnie zastanowiłbym się nad zmianą trenera bramkarzy - bo nie mam wrażenia, żeby którykolwiek z bramkarzy Wisły robił postępy. |
Wiadomo, że ten skład bez transferów czekałaby heroiczna walka o każdy punkt. Każdy w klubie łącznie z Królewskim zdaje sobie z tego sprawę. Co nie zmienia faktu, że Jop swoją postawą zasługuje na kredyt uznania. Przypominam, że według Ciebie mieliśmy zdobyć 40kilka pkt i nawet nie być w barażach. Jeszcze 2 spotkania temu napisałeś oficjalnie, że nie awansujemy. W którym miejscu jesteśmy teraz?
Ps. Trenera bramkarzy też bym zmienił. |
Cytat:
Napisane bez obrażania kogokolwiek - żeby nie zniżać się do poziomu dzikiego pieska z Sidziny czy innych ancymonów typu książulo na palu czy gregoriocośtam plus cała reszta, która jest na liście ignorowanych. |
Dobra, ale co miałby zrobić żebyś uznał, że to jego zasługa?
Dostał solidne wzmocnienia? Dostał. Czy je wykorzystał? Wykorzystał. Klarowny układ. |
Cytat:
W mojej ocenie stracił panowanie nad sytuacją i nie miał pomysłów jak je odzyskać. |
Cytat:
Bilans 7-9-1. 30 pkt. Średnia 1,77. W tym kuriozalna strata punktów ze Zniczem i Puszczą przez błędy Letkiewicza i trzy błędy sędziowskie (Ruch, Puszcza, Polonia Bytom). Co to znaczy sporo więcej w takim razie? |
Z Ruchem i Bytomiem mogło spokojnie zakończyc się naszą porażka.
Z Puszczą zaslugiwalismy na 3 pkt. Ale to i tak didaskalia. Z Rzeszowem spokojnie mogliśmy przegrywać 2:0 do przerwy,z Grodziskiem przegrać mecz w 2 połowie. Jak dla mnie zbyt dużo tutaj było szczęścia. Nie zapominajmy, że za kilka godzin Śląsk też może awansować w 32 kolejce. Nie twierdzę, że Jop nie wykonał zadania i to jest podstawa. Ale jednak nie jest to trener, który może rozwinąć Wisłe. |
Cytat:
Oczywiście, nie ma też żadnej gwarancji, że nowy trener punktowałby w E-Klasie lepiej niż Jop, natomiast - jak już pisałem wcześniej - Jop miał 17 miesięcy na to, żeby wypracować jakiś styl. |
Pewnie.... przecież mieliśmy same szczęśliwe remisy a taki Ruch czy Bytom to pecha mieli bo normalnie to 100 % swoich sytuacji w meczach przeważnie wykorzystują.To samo Rzeszów czy Grodzisk,wiadomo mieli pecha i słabszą dyspozycję tylko w meczu z Wisłą a w pozostałych meczach to fruwali nad murawą.
A mi się wydaje ,że taki Grodzisk czy Stal to jest w tabeli wiosny na szarym końcu bo właśnie tak mizerną formę prezentowali i tak nie potrafili trafić w bramkę nie tylko w meczach z Wisłą. Gdybyśmy my wszystkie sytuacje wykorzystywali to pewnie mielibyśmy teraz z 90 pkt i jakiś kosmiczny bilans bramkowy Według mnie to mieliśmy zdecydowanie więcej remisów pechowych niż szczęśliwych... |
Cytat:
Wisła rozpoczęła przygotowania w połowie czerwca a obóz 18.06 .Pierwsze transfery zostały dopięte po 2 tygodniach i byli to tylko Grujcic, Lelieveld,Nikaj i Ertlthaler.Zawodnicy tacy ja Giger,Bozić czy Omić dołączali do drużyny po około dwóch miesiącach od startu przygotowań.Igbekeme też na początku w głowie miał inne rzeczy niż przygotowania do sezonu. Transfery w żaden sposób nie wpłynęły na skład środka obrony na początku sezonu.W pierwszych meczach grali Kutwa i Biedrzycki. I tak można odkłamywać w nieskończoność to co wam się wydaje a nie miało nic wspólnego z rzeczywistością. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl