Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Peter Hyballa trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10351)

bódyń 07.05.2021 11:16

Ciezko wyobrazic sobie aby w czasie przygotowan bral udzial w programie TV.
Czyzby to cos oznaczalo?

ciastek88 07.05.2021 11:16

Rozumiem , że gdyby od składu odstawiony został taki Paweł Brożek w dobrej formie, albo Głowacki czy inni piłkarz z umiejętnościami to moglibyśmy o tym rozmawiać. Natomiast rozwodzenie się nad odstawieniem takiego piłkarza jak Silva od składu pokazuje w jakiej czarnej d... jesteśmy jeżeli chodzi o poziom kadry.

Silva to szrot , którego należy się pozbyć i nie zmienia to fakt, że w kadrze są od niego gorsi piłkarze.

bódyń 07.05.2021 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1565733)
facet zostaje ekspertem taktycznym w telewizji niemieckiej (swiatowy top pilkarski) , no ale NIE ZNA SIE , znaja sie za to forumowicze twsd , głupi ci niemcy , mogli wziasc do studia ogryzka , itp wyszloby taniej (?) i lepiej

Gdyby Hyballa byl taki top to by go nie zatrunilo ZDF tylko klub z Bundesligi.(przynajmniej 2 Bundesligi).
Poopowiada o gegenpresingu, zaanalizuje akcje. Tam nie trzeba szkolic i prowadzic treningow.
Hyballa nie pierwszy raz jest ekspertem

Kiedys kibice chcieli pilkarzy co mieli staty z Menagera. Teraz niektorym wystarczy trener z TV.

Arkadiusz.Czerepach 07.05.2021 11:25

szkoda czasu na takie glupie dywagacje i odkrecanie takich manipulacji

czy ja pisze TOP ?
czy wogle poza Drozdem ktos pisze TOP ?

po prostu chlop sie zna i to jest fakt, a na nasze mozliwosci ceizko bezdie o lepszego , raczej kolejny skowronek...

krysztal 07.05.2021 11:34

Cytat:

facet zostaje ekspertem taktycznym w telewizji niemieckiej (swiatowy top pilkarski) , no ale NIE ZNA SIE , znaja sie za to forumowicze twsd , głupi ci niemcy , mogli wziasc do studia ogryzka , itp wyszloby taniej (?) i lepiej

Gorzej że nie poznaje się na nim jakiś inny choćby średniak europejski. Trener który pół życia poświęcił na naukę tego zawodu idzie pracować do telewizji

Jagul 07.05.2021 11:35

Trudno się nie zgodzić z wolfym, że JCS to szrot nad szroty. I razem ze wspomnianym w wywiadzie Chucą tworzą cudowny duet do wy.......enia w trybie pilnym.
Im więcej tego skowytu zewsząd tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Hyballa powinien zostać (mimo, że za geniusza trenerki go nie uważam).

Psy szczekają karawana jedzie dalej.

LucjuszWielki 07.05.2021 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aalcman (Post 1565732)
A to w lutym był już jakiś kwas? Dejże spokój...

Zapytaj Tima Halla czy był :)

wolfy 07.05.2021 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1565740)

A gdzie on teraz gra?
Gdyby nie Hybala - kolejnego frajera mielibyśmy na liście płac. Taka jest nasza polityka kadrowa - piłkarze z nadwagą, nie grający, albo po prostu makabrycznie słabi. Wisła ostatnią deską ratunku menedżerów...

Harcownik 07.05.2021 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1565724)
Dajcie spokój kto będzie płakał za Carlosem ? Spójrzcie na jego instagrama to sami się przekonacie jaka to ....eczka...

No wszedłem choć nie korzystam z instagrama i nic tam piz..czkowatego nie widziałem. Normalny chłop zdaje się jakieś zdjęcia z żoną i dzieckiem wrzucił. Miał pozować z maczetą czy jak?

https://www.instagram.com/jeeansito/?hl=pl

Cytat:

Ah, no oni mają Hyballę w TV a my mamy Gmocha i Strejlaua czy Ulatowskiego w telewizorni.

Harcownik 07.05.2021 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1565741)
A gdzie on teraz gra?
Gdyby nie Hybala - kolejnego frajera mielibyśmy na liście płac. Taka jest nasza polityka kadrowa - piłkarze z nadwagą, nie grający, albo po prostu makabrycznie słabi. Wisła ostatnią deską ratunku menedżerów...

Z tą nadwagą to bym uważał. Był kiedyś np. taki Ronaldo w Barcelonie (taki łysy - dopisek dla młodszych). Wszyscy mówili z nadwagą, z nadwagą. I co? I postrzelał jak mało kto.

DeadOrAlive 07.05.2021 11:52

DO DZIENNIKARZY, bo wiem, że to czytacie. CH*J Wam w Wasze pismackie du*y za zdania takie, jak np. to z Twittera
Cytat:

Jean Carlos Silva chyba po raz pierwszy w trendach. Szkoda, że nie po jakimś mega golu, ale ogólnie to się chłopu nie dziwię. I innym też, którzy na razie nie mówią jeszcze głośno
I takich cytatów od dziennikarzy, którzy niby wiedzą, co sie dzieje, ale nie powiedzą jest więcej. Wychodzi na to, że WSZYSCY WSZYSTKO DOOKOŁA WIEDZĄ, a na końcu cierpi kibic, który nie utrzymuje się jak pijawka z Wisły, a na nią kładzie swoje pieniądze. HA TFU.

Harcownik 07.05.2021 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aalcman (Post 1565732)
A to w lutym był już jakiś kwas? Dejże spokój...

Poza Hallem wypadł jakoś wtedy dość szybko Mak. Chodziły słuchy że musiał się przebierać w szatni CLJ. Ile w tym prawdy - nie wiem. Ale w końcu mamy trenera psychologa więc pewnie wszystko było okej.

Aalcman 07.05.2021 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1565740)

Chyba nie wyczuwasz o co chodzi.

Czy Hyballa pogrywał z Hallem? No nie, bo największe oburzenie było o to, że bez ceregieli gościa odpalił. Tak odpalił Maka, ale też, bez gierek itd. Tymczasem Jean "nie jestem co prawda Messim" Carlos skarży się, że trener z nim nie rozmawiał.

Ja po prostu tego nie kupuję, zwłaszcza podszytego gadką o tradycjach Wisły.

FraMat 07.05.2021 12:02

Cytat:

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Tym postem zrobiłeś mi dzień.
Żeby nie było: zgadzam się z tobą całkowicie.

leszekm 07.05.2021 12:05

Czy to normalne że Carlos krytykuje swojego trenera a klub nie reaguje.Czy takie są standardy w Wiśle?.

LucjuszWielki 07.05.2021 12:07

Cytat:

Pisałem już kilka razy - zajmij się robieniem tematów meczowych - nic poza tym.

Jak chcesz pisać o kimś, że się nie zna - to nie powołuj się na Ogryzka, tylko drwij z Kuby, że on jest ekspertem i co on tam widział i co się zna. Kuba grał w Niemczech ? Zna metody treningowe ? Chyba nie... przecież karierę spędził w Dubaju i bajlando na treningu nie miało końca.. :/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1565714)
Ale Papszun nie miał grającego właściciela w szatni.

wolfy wytłumacz mi: czy Ty sugerujesz. że Kubie nie chce sie zapierdalać i w tym jest problem? Bo jak inaczej odczytac tego posta? Kto jak kto, ale Błaszczykowski DOSKONALE zna pojęcie "hard work" i wie, że przynosi to efekty. Inną kwestią jest jego wiek i zdrowie i wiadomo, że każdy rozsądnie myślący szkoleniowiec nie przywali zawodnikowi po takich przejściach takiego samego obciążenia jak reszcie .

krysztal 07.05.2021 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1565747)
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Tym postem zrobiłeś mi dzień.
Żeby nie było: zgadzam się z tobą całkowicie.

Tyś mi wczoraj zrobił dzień tym Frydrychem za póżnego Skowronka i ci nie podziękowałem.Tak że dziękuje...

Ogryzek 07.05.2021 12:12

Cytat:

Chciałeś mnie obrazić? To też trzeba umieć. Albo być choć trochę inteligentnym :)

Tak, jestem aby Hyballa odszedł, ale akurat nie zarzucałem mu kwestii "warsztatu" a to że jest "toksyczny" we współpracy. I najlepiej w sytuacji w jakie się znaleźliśmy (konflikt) żeby odszedł. Nie znaczy to ze nie mogę mu wytykać innych "mniejszych" błędów. Ale nie to jest dla mnie kluczowe.

ciastek88 07.05.2021 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1565748)
Czy to normalne że Carlos krytykuje swojego trenera a klub nie reaguje.Czy takie są standardy w Wiśle?.

To jest w tej chwili największa tragedia. Kto chce z Wisły idzie wypłakać się do mediów. Niezależnie od tego czy Hyballa jest wariatem lub nie to klub powinien reagować .

Problem jest taki , że niestety sami włodarze też już prali brudy publicznie , chociażby wojna z Obi na twiterze i wywiad Kuby w Foodtrucku. W niczym to nie pomogło , co więcej - to jednak Obi po tym czasie jest bliższy powiedzenia " a nie mówiłem " .

Arkadiusz.Czerepach 07.05.2021 12:16

LUCJUSZ

ja tam lubie twoje posty , bo chociaz nie jesteś najinteligentniejszy co prawda , to jednak nie całkiem debil, a duże ce..... cie zaangażowanie emocjonalne

myśle że wywodzisz sie nie z zaciągu nie jak wielu studentów, korposzczurów itp którzy zainteresowali sie modną Wisła Cupiała , lecz jeszcze z tzw szalikowców, kto wie może na wyjezdzie byłeś ? co prawda nie z bandą ale zawsze

tak wieć mimo wszystko pisz dalej i pozwól pisać innym ;)

ps drwiny z Kuby sa nieco niesmaczne zwłaszcza w sytuacji w której jednak zrobił to co zrobił, ale jednak między wierszami coś tam czasem przemycałem , widać zbyt subtelnie jak na Cb

wolfy 07.05.2021 12:16

Cytat:

Odpowiednio: nie i tak.

silver03 07.05.2021 12:16

https://www.youtube.com/watch?v=IzjW9ZV3J80

Stanowisko, praktycznie o nas.

Arkadiusz.Czerepach 07.05.2021 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1565751)
Chciałeś mnie obrazić? To też trzeba umieć. Albo być choć trochę inteligentnym :)

Tak, jestem aby Hyballa odszedł, ale akurat nie zarzucałem mu kwestii "warsztatu" a to że jest "toksyczny" we współpracy. I najlepiej w sytuacji w jakie się znaleźliśmy (konflikt) żeby odszedł. Nie znaczy to ze nie mogę mu wytykać innych "mniejszych" błędów. Ale nie to jest dla mnie kluczowe.

kulą w płot z ta inteligencją , i bynajmniej nie obrażam , wybrałem cie jako symbol tego zjawiska

oczywiście masz prawo do swojego zdania

wolfy 07.05.2021 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1565755)
https://www.youtube.com/watch?v=IzjW9ZV3J80

Stanowisko, praktycznie o nas.

O nas już było, Stanowski przewidział los Hybali.

Arkadiusz.Czerepach 07.05.2021 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1565742)
No wszedłem choć nie korzystam z instagrama i nic tam piz..czkowatego nie widziałem. Normalny chłop zdaje się jakieś zdjęcia z żoną i dzieckiem wrzucił. Miał pozować z maczetą czy jak?

https://www.instagram.com/jeeansito/?hl=pl

Ah, no oni mają Hyballę w TV a my mamy Gmocha i Strejlaua czy Ulatowskiego w telewizorni.

taki argument w 2/3 chybiony , bo panowie G i S byli trenerami z wybitnymi osiągnięciami

Ogryzek 07.05.2021 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1565756)
kulą w płot z ta inteligencją , i bynajmniej nie obrażam , wybrałem cie jako symbol tego zjawiska

oczywiście masz prawo do swojego zdania

Jakiego znowu zjawiska?

Kulą w co? W płot? Dycha trafiona i tyle. W sam środeczek tarczy.

LucjuszWielki 07.05.2021 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aalcman (Post 1565746)
Chyba nie wyczuwasz o co chodzi.

Czy Hyballa pogrywał z Hallem? No nie, bo największe oburzenie było o to, że bez ceregieli gościa odpalił. Tak odpalił Maka, ale też, bez gierek itd. Tymczasem Jean "nie jestem co prawda Messim" Carlos skarży się, że trener z nim nie rozmawiał.

Ja po prostu tego nie kupuję, zwłaszcza podszytego gadką o tradycjach Wisły.

Ja wyczuwam: nie chodzi o kwestie sportowe, a o sposób w jakim traktował zawodników. Skoro kolejna osoba publicznie to potwierdza to nie wierzę, że Hyballa jest taki TOP psycholog. Tak jak pisałem na wstępie: nie chodzi mi o kwestie sportowe.

Cytat:

Jednego i drugiego nie ma już w klubie, więc co mają komentować?

wolfy 07.05.2021 12:22

W ogóle, fajnie gdyby komuś w tym klubie zaczęło chodzić o kwestie sportowe.
Wiecie, klub piłkarski.

Arkadiusz.Czerepach 07.05.2021 12:22

Cytat:

w medium powiązanym z właścicielem klubu, dodajmy

Harcownik 07.05.2021 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1565758)
taki argument w 2/3 chybiony , bo panowie G i S byli trenerami z wybitnymi osiągnięciami

No przecież Hyballa to także trener z wybitnymi osiągnięciami. ;)

PS.

Te wybitne osiągnięcia Strejlaua to po pucharze Polski I Grecji na kilkadziesiąt lat pracy?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl