Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Wislak35 25.05.2010 19:15

do 1 czerwca w Wisle nic sie nie zmieni...nie ma sensu nawet czytać tych brukowców kto odejdzie kto przyjdzie jak ktos z Wisły odejdzie albo przyjdzie to po tym jak władze obejmie Basałaj... wiec spokojnie ...mysle ze utzymamy obecny skład a jak przyjdzie to ktos z wolnego transferu może ten gej z Bułgarii lub ktos inny mysle ze mamy skład który moze powalczyc za rok o mistrza ale o europie możemy zapomniec ...TYLKO WISLA !

Markus 25.05.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 904445)
Faktem jest, że wczoraj obradował zarząd Telefoniki i RN celem ustalenia strategi działania wobec spółki - córki Wisły Kraków. Wieści z Myślenic nie są dla naszego klubu pomyśle, ale o tym będziemy dowiadywali się począwszy od przyszłego tygodnia. Wisła ma dwa wyjścia przejść w prywatne ręce Pana Cupiała albo wyprzedaż drużyny i jej sprzedaż potencjalnemu nabywcy.

Jeśli wiesz coś na ten temat, pisz konkretniej, a nie ogólnikami "wieści nie są pomyślne". Takie sformułowanie niczemu nie służy. Zatem określ, co dokładniej masz na myśli. To, że finalizacja ruchów kadrowych może zacząć się dopiero po otwarciu okienka, wszyscy doskonale wiedzą, więc uciekanie w takie sformułowania jest zwykłym kopiowaniem Białońskiego i spółki.

emjot 25.05.2010 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zając1 (Post 904455)
Dla pełnego zobrazowania sytuacji... Gość pisze cokolwiek nie zwracając uwagi na to czy ma to logiczny sens czy nie, ważne żeby było. Jakby co najmniej płacili mu od każdej zapisanej linijki słowotoku.
Przeczytajcie sobie dwa fragmenty tego samego artykułu...

"Ostatnio doszło do spotkania "na szczycie", w którym nad przyszłością Wisły z Cupiałem debatowali B. Basałaj, selekcjoner reprezentacji Franciszek Smuda i skaut Kapka..."

a dosłownie 2 zdania wcześniej...

"Mało tego, z właścicielem Bogusławem Cupiałem nie ma kontaktu. "

Zastanawiam się czy Białoński czasami czyta to co sam napisze, czy jest to dla niego na tyle żałosne że czytanie zostawia innym. A jeśli czasami to czyta to ciekawe czy rozumie co pisze czy nie jest mu to konieczne? Przecież te 2 zdania się wykluczają...
Naprawdę nie ma się czym podniecać i emocjonować... Nie takie newsy czytaliśmy już o Wiśle w ostatnich choćby kilku latach.
Pozdrawiam.

pomijam sens i nastawienie tego tekstu
jednak te dwa zdania które cytujesz
niestety ale się nie wykluczają.
Po prostu Kasper nie ma kontaktuz Cupiałem
a tow. SB, Smuda i Basałaj owszem

o ile w ogóle było takie spotkanie :lol: :lol:

grzesiek632 25.05.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 904453)
Co to ****a znaczy "nawet taka Lechia" ?A my to kim jesteśmy byś mógł pisac w takim tonie o naszej zgodzie?

To może ja się wrące i odpowiem Ci jeśli to Cię tak nurtuje.

Wisłą Kraków jako klub który w ostatnich 10 latach 6 razy zdobywał mistrzostwo polski powinien stać na znacznie wyższym poziomie organizacyjnym niż Lechia Gdańsk która weszła do ekstraklasy 2 sezony temu.
Stąd pewnie to określenie kolegi wyżej "nawet taka Lechia".
Prawda gryzie w oczy ale Wisłą się ciągle cofa a reszta ligi posuwa do przodu. Pewnie niedługo powiemy "nawet taka Arka" - obym się mylił.

Ave Wisła!

Bekas 25.05.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 904445)
Pan redaktor Białoński niech lepiej zajmie się czymś pożyteczniejszym niż pisaniem pseudo-artykułów dotyczących Wisły Kraków. Od pewnego czasu widać że ów jegomość fantazjuje średnio raz na tydzień. Spotkanie na "szczycie" odbyło się po meczu z Odrą Wodzisław od tamtego czasu Basałaj nie rozmawiał z Cupiałem w cztery oczy chyba że telefonicznie. Co do centrum treningowego - ono i tak ma w planach powstać przy stadionie (też mi nowość).
Faktem jest, że wczoraj obradował zarząd Telefoniki i RN celem ustalenia strategi działania wobec spółki - córki Wisły Kraków. Wieści z Myślenic nie są dla naszego klubu pomyśle, ale o tym będziemy dowiadywali się począwszy od przyszłego tygodnia. Wisła ma dwa wyjścia przejść w prywatne ręce Pana Cupiała albo wyprzedaż drużyny i jej sprzedaż potencjalnemu nabywcy. Nikt w Telefonice nie traktuje Wisły poważnie - jesteśmy piątym kołem u wozu od kilku lat. W klubie przez te wszystkie lata nie wypracowano żadnego modelu funkcjonowania opartego na realnym systematycznym działaniu w kierunku budowy profesjonalnych struktur kończąc na infrastrukturze sportowej (boiska treningowe).

Temat polityki transferowej powinien zostać zamknięty aż do rozpoczęcia okienka transferowego - dla świętego spokoju...

Jestem w stanie uwierzyć w każdą decyzje BC, to człowiek nieobliczalny, nawet o kompletnej wyprzedaży zawodników. Ale w to, że ktoś za plecami BC decyduje co zrobić z TF czy też Wisłą to jest bzdura roku.
Takich postów tutaj było wiele:
za 3 dni zobaczycie bedzie info o wzmocnieniach
za 4 dni zobaczycie bedzie informacja o sprzedazy klubu. Za takie gdybanie powinien byc od admina ban - wiesz cos, to podaj zrodlo, nie mozesz to przestan siać ferment, chyba że po to sie 11.2009 zarejestrowałeś tutaj.

Pablo84 25.05.2010 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 904466)
To może ja się wrące i odpowiem Ci jeśli to Cię tak nurtuje.

Wisłą Kraków jako klub który w ostatnich 10 latach 6 razy zdobywał mistrzostwo polski powinien stać na znacznie wyższym poziomie organizacyjnym niż Lechia Gdańsk która weszła do ekstraklasy 2 sezony temu.
Stąd pewnie to określenie kolegi wyżej "nawet taka Lechia".
Prawda gryzie w oczy ale Wisłą się ciągle cofa a reszta ligi posuwa do przodu. Pewnie niedługo powiemy "nawet taka Arka" - obym się mylił.

Ave Wisła!

Tylko nie powinno się,ze względu na szacunek lub kibiców Lechii, którzy tu często zaglądają.Przez taki hasła można się tylko najeść wstydu.
Ciekawy jestem jakby tu się wieszkość czuła, gdybyśmy w gościach byli na innym forum i tak inni o nas pisali.

"Nawet taka Wisła"

Marszałek 25.05.2010 20:35

Białoński to ten co nam Makinwe pewniaka do Wisły wypożyczał?

janko04 25.05.2010 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 904496)

Ja go bardziej kojarzę z artykułu o Costlym, który już "trenował" z nami:) I Makinwe też wspominał coś:)

Marszałek 25.05.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 904499)
Ja go bardziej kojarzę z artykułu o Costlym, który już "trenował" z nami:) I Makinwe też wspominał coś:)

No to macie odpowiedz jaki jest sens dyskutowania o tym co ten facet napisze.

W ogóle wklejanie linków czy artykułów z Faktu,PS,powinno być obarczone tygodniowym banem. Tutaj dyskutuje się o polityce transferowej a nie o wymysłach czyjejś głowy.

WISŁAZWE 25.05.2010 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 904496)

Tak ten sam też co w koszulce Wisły widział już Carlosa Costly'ego.

Niestety sezon się skończył, a trzeba dbać o odsłony/odwiedziny portali więc o czymś należy napisać, WP przyczepiła się do Lewandowskiego i jego transfer do Borussii, Interia do nas i tak to się kręci.

Poczekajmy na oficjalne działania klubu a nie żyjmy od portalu do portalu i nie pożywiajmy się wiadomościami wyssanymi z palca, co będzie to będzie i trzeba się na to przygotować ale nie rozpaczajmy znowu bo na razie nic się nie dzieje, bo nie ma oficjalnej decyzji właściciela.

Będzie oficjalna decyzja kto będzie trenerem/ dyrektorem sportowym jakie mamy cele transferowe i czy znów szukamy wolnych grajków czy jakieś pieniężne zakupy. To wtedy można dyskutować .

Żmijka 25.05.2010 20:53

Czyli kolejny bredzi, tak? >> http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ej_trzech.html

Fascynująca, ale jednocześnie śmieszna, jest wiara niektórych w to, że w naszym klubie cokolwiek działa profesjonalnie czy też czekają nas jakiekolwiek spektakularne zmiany ... i nazywanie kazdego, kto ma czelnośc napisać/powiedzieć że tak nie jest i nie będzie jakimś złym prorokiem, kibicem sukcesu (?!), czy też wrogiem Wisełki.

Napiszę po raz kolejny to co uważam - dopóki naszym klube zarządzac będzie TF i Cupiał nic rewelacyjnego nas już nie czeka. Oczywiście jakieś MP możemy wywalczyć, wszak nasza liga jest buraczana, ale bez szału. Nie odbieram tego co zdobyliśy dzięki niemu bo było tego wieele, ale cżłowiek się wypalił.

Tak, możecie już zacząć wieszac na mnie psy :D

Maćko 25.05.2010 20:58

Cytat:

Do czasu był jednym z nielicznych, któremu można było zaufać, potem zaczął wariować jak reszta hien szukających taniej sensacji.
Nic dodać, nic ująć.

Nie stresujcie się tak bardzo, Panowie, tyle sezonów kibicowania(?) Wiśle, a Wy jeszcze żeście do tego nie przywykli?

tomasz_19 25.05.2010 21:06

"Przecież w Bośni, Chorwacji, Nigerii czy na Wybrzeżu Kości Słoniowej na pewno jest kilku Dawidów Nowaków, którym wkrótce wygasają kontrakty i będą do wzięcia za darmo. Do ich znalezienia potrzebni są jednak odpowiedni ludzie, a tych w klubie po prostu brakuje."

szczerze mówiąc sam, zza biurka mogę na pewnym bardzo znanym niemieckim portalu znaleźć listę zawodników z tych krajów, którym się kończą kontrakty i są to zawodnicy nietuzinkowi... i zrobię to za darmo! Dla dobra klubu...

moce 25.05.2010 21:09

Krakowska raz pisze tak raz tak nie ma co się podniecać
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=17826

blanco 25.05.2010 21:15

Artykuł Białońskiego jest idiotyczny,zresztą koledzy wyżej już to skomentowali.

O transferach nie ma co narazie gdybać, trzeba czekać do czerwca aż otworzy się okienko. Gdyby jednak zależały one ode mnie, wiadomo chciałbym ściągnąć 2-3 dobrych zawodników gotowych do grania,ale pojeździłbym też po IV ligach,pooglądał chłopaków. Wziąłbym do Młodej Ekstraklasy z 6-7 wybijających się i stopniowo próbował wprowadzać do pierwszego zespołu. Jestem na 100% pewien,że któryś z nich okazał by się strzałem w dziesiątkę.

emjot 25.05.2010 21:21

ciekawe co na to: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
kolejno
interia
fakt
gw

:lol:

Ogryzek 25.05.2010 21:27

Niezły zawrót głowy - co chwilę nowa wersja "zdarzeń" w kolejnym artykule. Nic, pozostaje cierpliwie czekać:)

WISŁAZWE 25.05.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 904523)
kolejno
interia
fakt
gw

Żaden z tych portali tego nie zauważy(celowo) a przerzucą się na transferowanie Marcelo i może Małeckiego bo coś cicho o nim ostatnio.
(Po za tym nie wiadomo czy to prawda póki oficjalna strona nie poda tej informacji. :P)

Oraz dalsze pierdzenie o tym że Cupiał porzuci Wisłę sprzeda ją Marianowi z pod sklepu bo w dupie ma nowy stadion zyski z niego i w ogóle zaczyna sam osobiście produkować kable bo zwalnia połowę załogi a Wisła już go nie interesuje.

Już od dawna wiadomo że takie portale największą poczytność mają w sezonie piłkarskim a potem żeby czymś zachęcić czytelnika wymyślają swoje scenariusze domysły ładnie je łączą i puszczają w świat drugi przeczyta dołoży swoje i plotka jak się patrzy.

Z dystansem podchodźmy do tych wszystkich rewelacji.

bridgeburner 25.05.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 904504)
Czyli kolejny bredzi, tak? >> http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ej_trzech.html

Fascynująca, ale jednocześnie śmieszna, jest wiara niektórych w to, że w naszym klubie cokolwiek działa profesjonalnie czy też czekają nas jakiekolwiek spektakularne zmiany ... i nazywanie kazdego, kto ma czelnośc napisać/powiedzieć że tak nie jest i nie będzie jakimś złym prorokiem, kibicem sukcesu (?!), czy też wrogiem Wisełki.

Napiszę po raz kolejny to co uważam - dopóki naszym klube zarządzac będzie TF i Cupiał nic rewelacyjnego nas już nie czeka. Oczywiście jakieś MP możemy wywalczyć, wszak nasza liga jest buraczana, ale bez szału. Nie odbieram tego co zdobyliśy dzięki niemu bo było tego wieele, ale cżłowiek się wypalił.

Tak, możecie już zacząć wieszac na mnie psy :D

Tu nie o to chodzi, żeby psy na kimś wieszać
To co jest tam napisane jest znane od lat
Tylko, że ci sami "dziennikarze" jednego dnia pisza cos takiego
a nastepnego o jakis ofertach idących w miliony za 2 piłkarzy z Ruchu
albo o przebudowie drużyny
A wszystko opatrzone komentarzem
anonimowego pracownika Wisły albo człowieka z otoczenia Cupiała:lol:
Na cholere takie artykuły codziennie?? A czepianie sie faktu wypisywania tych bzdur nie ma
nic wspólnego z irracjonalną wiarą, że coś działa profesjonalnie

Przykładowo taki Karcz z GK to potrafi w dwóch artykułąch których publikację
dzieli 10 minut napisać 2 przeciwstawne tezy odnośnie tego co się aktualnie dzieje w klubie

A co do drugiego akapitu to masz całkowitą rację
Cupiałowi się zabawka znudziła ale sprzedac nie chce albo woła 100 baniek
bo mu sentyment pozostał

zbymak 25.05.2010 21:45

Coś optymistycznego http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...rakt,id,t.html

tommiyacht 25.05.2010 22:09

nastały takie czasy że w okresie transferowym pozostaje się cieszyć że nikt nam nie spierdzieli ze składu

tofik 25.05.2010 22:12

Poziom newsów nt Wisły jest od dobrych kilku lat ŻENUJĄCY. Praktycznie same kłamstwa. 99% nowinek transferowych to bzdury, 99% zapowiedzi dot. polityki klubowej to również nonsens.
Podejrzewam, że w innych klubach nie mają problemów z takim natłokiem głupot. :foch:

Fuks 25.05.2010 22:13

ciezko zeby zapowiedzi czegos , co nie istnieje, nie były nonsensem :D

tomasz_19 25.05.2010 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 904523)
kolejno
interia
fakt
gw

nie wiem jak można takiemu cieniakowi proponować podwyżkę za to co on robi na boisku to ja bym go do kamieniołomów wysłał!

Styk83 25.05.2010 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 904550)
nastały takie czasy że w okresie transferowym pozostaje się cieszyć że nikt nam nie spierdzieli ze składu

Tylko po meczu z Legia mozna by sie kims zainteresowac,reszta sezonu nalezala do zanizania cen,po tych wszystkich artykulach jak tu nie byc glupim?najlepiej w ogole tego scierwa nie czytac! czas pokaze.

Wojtas 25.05.2010 23:53

Jestem naprawde zniesmaczony jak gazety ,nieduolnie próbują upchac jakiegos naszego pilkarza gdzie sa da.
Co chwila jacys anonimowi informatorzy ,niepotwierdzeni pracownicy klubowi ,no samych szpiegow k**wa zatrudniaja i wszedzie swoje smierdzace łapska włoza.

Gdyby nie fakt ze leje na ich załosne teksty i jestem uodprniony na te kłamstwa ,to moze byc w cos tam uwierzył a tak pozostaje czekac na informacje ze strony oficjalnej.

Arturo Qr2nów 26.05.2010 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 904558)
nie wiem jak można takiemu cieniakowi proponować podwyżkę za to co on robi na boisku to ja bym go do kamieniołomów wysłał!

Też mnie to "ukłuło" w oczy. Rozumiem nieznaczną podwyżkę lub zachowanie obecnych poborów, ale "znaczną podwyżkę"... Za co?!

Baala 26.05.2010 07:34

A czy Boguski nie miał jeszcze tego pierwszego kontraktu który podpisywał będąc zawodnikiem III-ligowej Łomży. Jeśli tak to musiał nie dużo zarabiać do tej pory.

Bartosz 26.05.2010 07:53

Być może po obawiają się Webstera, po przygodzie z Kokosem.

emjot 26.05.2010 08:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 904591)
A czy Boguski nie miał jeszcze tego pierwszego kontraktu który podpisywał będąc zawodnikiem III-ligowej Łomży. Jeśli tak to musiał nie dużo zarabiać do tej pory.

miał już przedłużany kontrakt i podwyżkę.
Co do zasadności tej podwyżki. W sezonie 2008/09 był jednym z najlepszych naszych graczy. Od kontuzji w meczu z Legią nie mógł się pozbierać. Na szczęście wrócił i strzelił kilka bramek.
Lepiej dać podwyżkę Bogusiowi niż wydawać kasę na następnego Ba, Łobodzinskiego czy innego Beto.
Takie jest moje zdanie.

Wg. DP Ba jest odstrzelony ze względu na podatność na kontuzje. I słusznie. Mamy Gargulca, który wraca po ciężkiej kontuzji. Nie warto inwestować w relatywnie starego gościa który w dodatku ciągle się psuje.
Podobnież Alvarez. Choć tu moim zdaniem problemy z kolanami to tylko pretekst. Ważniejsze jest to że Pablo nie chce zejść z tego co chce zarabiać.

wg. SE ( :lol: ) nasz nowy cel (wysoki dobrze grający głową napastnik :lol: w dodatku podpowiedziany przez Okukę) to:

Ivan Bosković
Napastnik
Urodzony 1 stycznia 1982 roku
190cm/82 kg
Kluby: Sutjeska Niksić, Budocnost Podgorica, SCO Angers, Budocnosc, Vojvodina, Borac Cacak, FK Grbalj
Cena: 350 tysięcy euro
oczywiście na yt można znaleźć filmiki z jego bramkami
kto chce niech się podkręca :lol: :lol:

kreseq 26.05.2010 08:02

Klatt - Tego zawodnika powinnisie unikac jak ognia... Nie wiem jak bardzo trzeba byc pijanym by w ogole o nim wspominac w perspektywie gry w klubie mierzacym w mistrzostwo kraju :)

PS: Tosik jest juz w KSP.+

zbymak 26.05.2010 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 904595)
miał już przedłużany kontrakt i podwyżkę.
Co do zasadności tej podwyżki. W sezonie 2008/09 był jednym z najlepszych naszych graczy. Od kontuzji w meczu z Legią nie mógł się pozbierać. Na szczęście wrócił i strzelił kilka bramek.
Lepiej dać podwyżkę Bogusiowi niż wydawać kasę na następnego Ba, Łobodzinskiego czy innego Beto.
Takie jest moje zdanie.

Wg. DP Ba jest odstrzelony ze względu na podatność na kontuzje. I słusznie. Mamy Gargulca, który wraca po ciężkiej kontuzji. Nie warto inwestować w relatywnie starego gościa który w dodatku ciągle się psuje.
Podobnież Alvarez. Choć tu moim zdaniem problemy z kolanami to tylko pretekst. Ważniejsze jest to że Pablo nie chce zejść z tego co chce zarabiać.

wg. SE ( :lol: ) nasz nowy cel (wysoki dobrze grający głową napastnik :lol: w dodatku podpowiedziany przez Okukę) to:

Ivan Bosković
Napastnik
Urodzony 1 stycznia 1982 roku
190cm/82 kg
Kluby: Sutjeska Niksić, Budocnost Podgorica, SCO Angers, Budocnosc, Vojvodina, Borac Cacak, FK Grbalj
Cena: 350 tysięcy euro
oczywiście na yt można znaleźć filmiki z jego bramkami
kto chce niech się podkręca :lol: :lol:

Zapomnialeś dodac ,że jeszcze interesujemy sie Mario Djurovskim pomocnikiem z Vojvodiny Nowy Sad

emjot 26.05.2010 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 904597)
Zapomnialeś dodac ,że jeszcze interesujemy sie Mario Djurovskim pomocnikiem z Vojvodiny Nowy Sad

ano :D
tu cóś o nim: http://www.gfdb.com/Player.32574.Mario-Djurovski.aspx
i tu http://www.macedonianfootball.com/in...ers&Itemid=124
i tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Mario_%C4%90urovski

jedno jest pewne (jeśli to on) wersji jego nazwiska jest co najmniej trzy
i data urodzenia też jest inna niż w SE :lol: :lol:

KOALIK 26.05.2010 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 904353)
Ale co ma Ci ktoś napisać?
Mateusz pisze od dawna w Fakcie, zaczynał na twsd zakładając stronę i potem (nadal) pisząc.

Wiele osób związanych z różnymi nieoficjalnami potralami klubiwymi potem "idzie" do innych mediów (inne ogólnopolskie portale, gazety, telewizje).

Co do treści artykułu to po pierwsze nic nowego tam nie ma, a po drugie - niestety - sama prawda ...

EDIT: miałam na myśli ogólną treść, nie jakieś "szczegóły".

Kibic Wisły powinien wiedzieć, że Wiśle zdarzyło się dwa razy z rzędu nie zdobyć mistrzostwa...

KacpiTSW 26.05.2010 10:00

Wg. GK do odstrzelenia w Wiśle jest Ba i Alvarez + Jop, Hristov i Gołoś. (ale trzech ostatnich to mało istotne)

Jak dla mnie była by to ogromna strata dla Wisły. Ba wyglądał słabo fizycznie w tym sezonie ale to dlatego, że prawie w ogóle nie był przygotowany do sezonu tak jak nasz super strzelec Hristov i zaryzykuję stwierdzenie, że właśnie dzięki braku przygotowania fizycznego Issa był podatny na kontuzje. Może jeśli popracował by trochę więcej niż reszta chłopców + siłownia, może wyglądał by lepiej. Ja mimo wszystko zaryzykował bym i podpisał bym z nim kontrakt na rok, na pewno pomógł by nam w Lidze Europejskiej.

Kolejna sprawa to Alvarez - to mnie i raczej większość fanatyków BG boli najbardziej. Ten facet to chyba jeden z najlepszych transferów w ostatnich latach. Wychodząc na boisko wiedział po co na nie wychodzi - robił swoje z tyłu a do tego przyłączał się do ataków skrzydłami i był na pewno wielką pomocą dla Łobodzińskiego czy Kirma. Moim zdaniem Wisła powinna go zatrzymać za wszelką cenę.

emjot 26.05.2010 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 904621)
Wg. GK do odstrzelenia w Wiśle jest Ba i Alvarez + Jop, Hristov i Gołoś. (ale trzech ostatnich to mało istotne)

Jak dla mnie była by to ogromna strata dla Wisły. Ba wyglądał słabo fizycznie w tym sezonie ale to dlatego, że prawie w ogóle nie był przygotowany do sezonu tak jak nasz super strzelec Hristov i zaryzykuję stwierdzenie, że właśnie dzięki braku przygotowania fizycznego Issa był podatny na kontuzje. Może jeśli popracował by trochę więcej niż reszta chłopców + siłownia, może wyglądał by lepiej. Ja mimo wszystko zaryzykował bym i podpisał bym z nim kontrakt na rok, na pewno pomógł by nam w Lidze Europejskiej.

Kolejna sprawa to Alvarez - to mnie i raczej większość fanatyków BG boli najbardziej. Ten facet to chyba jeden z najlepszych transferów w ostatnich latach. Wychodząc na boisko wiedział po co na nie wychodzi - robił swoje z tyłu a do tego przyłączał się do ataków skrzydłami i był na pewno wielką pomocą dla Łobodzińskiego czy Kirma. Moim zdaniem Wisła powinna go zatrzymać za wszelką cenę.

Ba od dwóch lat prawie nie grał w piłkę. Szczegóły tu: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16401
Z tego co mi się wydaje zerwał więzadła. Nie stać nas niestety na to by czekać następne dwa lata aż się "odbuduje"
Może tak się stanie. A może nie. I co wtedy?
Z Alvarezem sprawa jest prosta. Chłop chce 250 tys. euro kontraktu.
Może Wojciechowski jest mu w stanie to zapłacić. My nie.
W tym przypadku decyduje kasa.

AS82 26.05.2010 10:22

Ba oprócz Marcelo ,to najlepszy piłkarz w tej drużynie i nie przedłużanie z nim kontaktu to kolejny strzał w stope

fanfan 26.05.2010 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 904625)
Ba od dwóch lat prawie nie grał w piłkę. Szczegóły tu: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16401
Z tego co mi się wydaje zerwał więzadła. Nie stać nas niestety na to by czekać następne dwa lata aż się "odbuduje"
Może tak się stanie. A może nie. I co wtedy?
Z Alvarezem sprawa jest prosta. Chłop chce 250 tys. euro kontraktu.
Może Wojciechowski jest mu w stanie to zapłacić. My nie.
W tym przypadku decyduje kasa.

Garguła od 1,5 roku nie grał w piłkę. Stać nas na to by czekać aż się odbuduje? Issa miał urazy ponieważ był słabo przygotowany do rundy wiosennej i po tej swojej kontuzji jeszcze nie odbudował się fizycznie ale przed kontuzją grywał w większości meczów w swojej drużynie tak jamo jak Garguła. Myślę że Ba gdyby się dobrze przygotował byłby wzmocnieniem naszej drużyny . Ale jeśli odejdzie to mam nadzieję że nasz klub ma już jakiegoś wartościowego następcę.

KacpiTSW 26.05.2010 10:27

Jest ryzyko jest zabawa - proste.
Z tego co się orientuje Ba nie chce jakiejś kosmicznej sumy, ja bym z nim przedłużył kontrakt, chociaż zerwane więzadła to nie jest już kwestia kilku dni. Ktoś napisał, że mamy Gargulca - no to super. Tylko, że Łukasz nie grał ponad rok i jego forma jest pod ogromny znakiem zapytania. Nie wiadomo czy będzie w stanie jeszcze pomóc Wiśle - chociaż bardzo w to wierzę!

W internecie jakiś czas temu pojawił się artykuł o tym, że Pablo woli zostać w Wiśle niż wracać do Regginy. Jeśli zależało by mu bardzo to by poszedł na kompromis - Wisła by mu wypłaciła tyle ile by mogła i tyle w tym temacie. :-)
Mimo wszystko jest wart tych pieniędzy.

edit: Ba pomoże tylko praca, praca i jeszcze raz praca po treningach.

rozarian 26.05.2010 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 904626)
Ba oprócz Marcelo ,to najlepszy piłkarz w tej drużynie i nie przedłużanie z nim kontaktu to kolejny strzał w stope

Bzdura.
Najwolniejszy facet w lidze,dzięki czemu jego umiejętności techniczne przydają jak psu na budę.Dobry ruch!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl