![]() |
Cytat:
|
Glowa o Llonchu:
Kto z nowych piłkarzy już zdążył wpaść panu w oko? Poza Ivanem oczywiście, podczas treningów szybko spodobał mi się Pol Llonch. Dobry w odbiorze, dobry w rozegraniu, to może być bardzo cenny zawodnik. Szybko przechodzi do pressingu, potrafi przenieść ciężar gry, sporo widzi. Nie wiem, czy będzie grał od razu, ale biorąc pod uwagę, że przed nami 12 meczów, z pewnością dostanie szansę. I powinien ją wykorzystać, bo ma ku temu predyspozycje. |
Cały wywiad z Arkiem Głowackim
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...e-mysle/rc349s |
Dobry wywiad i cieszy mi się morda,że w tym wieku jeszcze mu chce się grać, a nawet dłużej i treningi mu sprawiają przyjemność. Ciekawe jakby losy się potoczyły Sobola gdyby nie Smuda pewnie też by grał do tej pory.
|
A to nie było tak, że Sobol miał jeden z większych kontraktów w klubie (podpisywany jeszcze w lepszych czasach) a grał coraz słabiej? I dlatego dla łysego był pierwszy na liście do odstrzału?
|
Myślisz, że nie zgodziłby się na obniżenie kontraktu? Że w Zabrzu płacili lepiej? Że nie wolałby zostać w Wiśle mimo dużo mniejszej kasy?
|
A poza tym jak odszedl do Gornika to byl najlepszy w zespole, wiec to sa brednie o obnizce formy.
|
Wyjebanie Sobola to chyba jeden z pierwszych warunków Smudy
|
Cytat:
Ciężko powiedzieć. Ja wiem tyle, że na korytarzach mówiło się, że nie ma pieniędzy na Sobolewskiego. Ile mu dali w Zabrzu nie mam pojęcia. Faktycznie po transferze miał dobrą rundę, pytanie, na ile czynnikiem była postać Nawałki. |
Tak się zastanawiam, dlaczego jeszcze nie zostały przedłużone umowy tym co się kończą umowy.A może zarząd myśli o pozbyciu się wiekowych piłkarzy typu Boguski czy Brożek ? lub mniej przydatnych np.Buchalik
|
Raczej odejda. Widac ze to chyba przebudowa druzyny.
|
Podejrzewam, że to zależy od nich samych. Jak będą w formie to na pewno dostaną propozycję dalszej współpracy.
|
Kogo my tam mamy:
Brozio-sam narzeka że już fizycznie ciężko, jeśli zdecyduje się dalej grać to tylko u nas. Buchalik-do odstrzału. Miskiewicz-tylko na drugiego, brak innych zainteresowanych. Uryga - zmiennik wyłącznie reszta patrz wyżej. Bogusia - 33 lata albo następny rok u nas albo gdzie? Zachara - nic do tej pory aby go zatrzymać nie pokazał. |
Cytat:
|
W moim odczuciu to już koniec i chyba sam o tym wie.
|
Cytat:
|
Tylko czy nas stać płacić za te 15-20 min. Nie wiem ile zarabia ale chyba nie tak kiepsko?
|
WG mnie przesadzacie, Brożek jeszcze w tej rundzie to udowodni.
|
Wczoraj tak źle nie wyglądał, pare razy pokazał przyspieszenie jak za najlepszych lat... Może faktycznie nie ma siły na granie po 90 minut, ale na zmiennika jak najbardziej.
|
Może, trzymam kciuki aby mi ktoś na koniec wytknął, że moja rozkmina to tylko o kant dupy...:)
|
Myślę, że Pawel potrzebuje troszkę więcej czasu na regeneracje po przygotowaniach i tylko tyle ma tu jego wiek do rzeczy...
|
Moze ja juz coraz mniej wymagam, ale oprocz tych zmarnowanych setek to dla mnie to bylo jedno z najlepszych kilkudzisieciu minut Brozka w tym sezonie. Kilka razy swietnie utrzymal pilke, rozegral, do tego doszedl do kilku bardzo dobrych sytuacji, ktore gdyby wykorzystal, to pewnie by powalzy o MVP z Maleckim.
Dla mnie taki Brozek na te ostatnie 20-30 minut na kolejny sezon? Jak najbardziej tak. |
a z Brozkiem dalej to samo.. odkąd wrócił 17 ,15 i 14 bramek a ciągle głosy , że ławka. Okej ten sezon bramkowo już słabo ale pokaż mi jeden z drugim , który napastnik potrafi tak przytrzymać piłkę ,odegrać dzięki czemu stwarza sytuacje dla innych. Wcześniej były Genkovy Sikorskie Qioto i co?. Jeszcze za Brozkiem zatęsknicie
|
Cytat:
Czy tylko ja w sobote jak Paweł podchodził do karnego , trzymałem z całej siły kciuki żeby sie nie skompromitował czując że w jego przypadku problemem jest trafienie z 11 metrów ? i faktycznie , cud że dobił... |
Cytat:
10 znaków |
Cytat:
Ale tak serio, trollujesz? |
Cwetan o klasę lepszy niż Paweł :D
|
Cytat:
|
nie no jasne chłop co strzelał Standardowi Liege = Rommel Quioto
|
Cytat:
|
ok, żeby nie szła ta dyskusja w złą stronę
tak teksty że wygrał mistrzostwo , że "o klase lepszy" itp TO BYŁ TROLLING proponuje nie rozmieniać sie na drobne, generalnie mam 2 tezy całkiem na serio i je moge w dyskusji bronić 1. zrównanie Genkova z Quioto i Sikorskim jest krzywdzące dla Bułgara 2. nie uważam Pawła Brożka za wybitnego piłkarza |
Cytat:
|
Cytat:
No, stary, pojechałeś... |
Nie mam nic przeciwko, żeby Brożek pełnił u nas podobną rolę co Totti w Romie. To jest jak na warunki ligi polskiej zawodnik bardzo dobry, z ponadprzeciętnym zmysłem do gry i nieraz będzie jeszcze kleił nam grę, szczególnie jak pogra ze Stiliciem.
|
Tego Genkova co w najlepszym sezonie u nas strzelił z 10 bramek?
Tego Genkova, który po odejściu od nas przepadł w II lidze gdzieś na bliskim wschodzie? Bez żartów. Paweł jest w gównianej formie, przede wszystkim mentalnie - to zawsze był psychol. Jak szło to szło, jak nie idzie to nie potrafi w piłkę trafić pod bramką przeciwnika, albo ładuje w sam środek w 100% sytuacji. Nikt mi nie wmówi, że to brak umiejętności - bo on swoje genialne sezony potrafił przeplatać właśnie takimi farfoclowatymi nawet za lepszych czasów. Mimo wszystko przy Genkovie to był klasowy napadzior. Genkov potrafił bardzo dobrze grać głową i to by było na tyle, a jak Paweł był na szpicy to stoperzy przeciwnika mieli mocno w gaciach prawie przez cały mecz, że może ich łyknąć na sprincie. Zawsze jak Pawka był z przodu to stoperzy przeciwnika grali bardzo głęboko, bo był blady strach, że pójdzie crossowa piła i pozamiatane. Teraz Paweł jest dość szybki.... ale wy chyba nie pamiętacie jaki on miał gaz wcześniej. Nie było opcji, żeby go stoper ścignął jak szła piłka między stoperów na styk. Teraz bardzo rzadko wygrywa takie piłki . Na dynamice i ogólnej szybkości stracił z 10%. No i ta jego psychika... Ehh. No wariat jest. Ale nasz. I tak zawsze jakieś sytuacje w meczu ma, tylko jakby się nie zagrzewał/panikował w sytuacjach podbramkowych to by nawet ten ubytek na dynamice nie był problemem. Bo zmysł do gry kombinacyjnej zawsze miał, nosa też. Tylko Paweł WEŹ SIĘ W GARŚĆ, jesteś kuźwa PAWEŁ BROŻEK, a nie Daniel Sikorski. Pamiętaj o tym! |
przecież tu się już odbywa jakas mitologizacja , Franek tak , Żuraw owszem , ale Paweł... ?
|
Frankowski Żurawski Brożek . Następców nie widać ...
|
Cytat:
|
Cytat:
Kto jest na 10 miejscu? Nie widzę? Za to idiotę dostrzegam bardzo łatwo. Wracaj do Wilkowyj/Jeruzala. |
wolno tutaj obrażać ?
dzieki za tę listę , tylko dostałem argument za moją tezą że ta ilośc goli wynika po prostu z długowieczności - dużej liczby meczów (no i bycia za słabym żeby opuscic na dluzej e-klase) niewielu tam nazwisk z rownie niską średnią gol/mecz |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl