Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

tomasz_19 10.11.2016 10:24

coś wiadomo na temat tego chłopaka? z wieku jeszcze dziecko no chyba, że ma ponadprzeciętną budowę ciała i wydolność...

Prezydentowa 10.11.2016 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1456546)
coś wiadomo na temat tego chłopaka? z wieku jeszcze dziecko no chyba, że ma ponadprzeciętną budowę ciała i wydolność...

Było kilka niusów o nim chyba na głównej (albo na stronie akademii). Że duży talent i takie tam ;)

BlurgH 10.11.2016 13:28

Środkowy obrońca...

wolfu 10.11.2016 20:04

Ktoś wie, co się stało z Alanem? Jakiej kontuzji doznał?

BlurgH 11.11.2016 07:43

Przepraszam za ciężki sarkazm, ale pachnie mi to zabezpieczeniem na wypadek wypowiedzenia kontraktu przez któregoś z naszych etatowych stoperów ze względu na 3-miesięczne zaległości.... :/

7 kotów 11.11.2016 14:07

Wg. Klemby 4 piłkarzy złożyło wniosek o rozw. kontraktów.

masada 11.11.2016 16:28

Mam bardzo ambiwalentne odczucia, jak o tym czytam.

Bo z jednej strony odzywa się we mnie głos, który mówi, że umów należy dotrzymywać, więc Wisła, czy raczej zarząd sam sobie winien, bo skoro dał pretekst, to trudno, nie ma się czemu dziwić.

Ale z drugiej strony, to oburza mnie to niesamowicie. Bo jednak praca kopacza, czy w ogóle sportowców, to nie jest jednak praca jak każda inna, jak praca w kopalni, czy w biurze. Bo nikt nie zakłada koszulek z nazwiskiem górnika ani księgowego i nie skanduje ich nazwisk, kiedy wykopią dużo węgla, ani stworzą idealna tabelkę w Excelu. A nasi piłkarze, niezależnie od tego kto to do jakichś specjalnych wirtuozów nie należą, zarabiając za to przyzwoite pieniądze, więc jeśli taki jeden z drugim bęcwał czekał te trzy miesiące (....a, 3 miesiące! czekania na kaskę, no toż musieli pewnie kaszę ze skwarkami żreć z biedy) , żeby wypowiedzieć kontrakt i zwiać z klubu, o którym wiadomo, że ma swoje kłopoty, dokładając kolejny gwóźdź do tych kłopotów i je w oczywisty sposób zwiększając to naprawdę wzbiera we mnie straszna złość i zaczynam się zastanawiać, gdzie stoją te ich wypasione fury (oczywiście po to, żeby im na szybie napisać BRUDAS). I mówiąc całkiem poważnie, to chciałbym, żeby nazwisko takiego frajera nie było już nigdy skandowane na żadnym stadionie, niezależnie gdzie pójdzie.

A nade wszystko mam nadzieję, że to jednak nieprawda. Lub, że to ostatecznie Buchalik, Mójta, Popović i Cywka. ;)

Ejdzbiol 11.11.2016 16:34

Także według Klemby zostali oni spłaceni, składają wnioski na 2 miesiąc, a klub ma miesiąc żeby ich spłacić - tak to działa i Wisła ich spłaciła, a przynajmniej wystarczającą część zaległości żeby wniosek nie był ważny. Następny mogą złożyć za miesiąc. Klemba robi z siebie idiotę wypuszczając takie info w eter, szczególnie że akurat co jak co ale jego info nigdy się nie sprawdza.

kicur 11.11.2016 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1456907)
Mam bardzo ambiwalentne odczucia, jak o tym czytam.

A nade wszystko mam nadzieję, że to jednak nieprawda. Lub, że to ostatecznie Buchalik, Mójta, Popović i Cywka. ;)

A Buchalikowi, to nie płaci ZUS? Przecież on po operacji na l4 siedzi :D

Fugiel 11.11.2016 21:39

Nie zdziwłbym się, jakby wszyscy zgłosili taki wniosek do PZPN ...

RadekKRK 12.11.2016 16:15

W temacie obok podano link do artykułu gazety wyborczej, gdzie autorzy przedstawiają poniższe rewelacje:" Wdowczyk nie był jedyną osobą z drużyny, która zwróciła się o pomoc do PZPN. Podobne kroki powzięli czterej piłkarze - Boban Jovic, Richard Guzmics, Zdenek Ondraszek i Maciej Sadlok"

http://wyborcza.pl/7,154903,20964588...Redirects=true

Wielokrotnie dziennikarze pisali nieprawdę. Mam nadzieję, iż w tym przypadku jest podobnie.

kubad99 13.11.2016 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RadekKRK (Post 1456966)
W temacie obok podano link do artykułu gazety wyborczej, gdzie autorzy przedstawiają poniższe rewelacje:" Wdowczyk nie był jedyną osobą z drużyny, która zwróciła się o pomoc do PZPN. Podobne kroki powzięli czterej piłkarze - Boban Jovic, Richard Guzmics, Zdenek Ondraszek i Maciej Sadlok"

http://wyborcza.pl/7,154903,20964588...Redirects=true

Wielokrotnie dziennikarze pisali nieprawdę. Mam nadzieję, iż w tym przypadku jest podobnie.

O Sadloku pisze się od około roku i jakos nie rozwiązał do tej pory.

brylant17 13.11.2016 20:01

Sadlok raz wyskoczył publicznie o jego spłatę co zostało zrobione:

Cytat:

Wezwanie Macieja Sadloka do wyrównania zaległości finansowych przez Wisłę Kraków SA przyniosło skutek. Te zostały bowiem uregulowane, co oznacza, że obrońca nie ma w tym momencie podstaw do jednostronnego rozwiązania z naszym klubem kontraktu.

Natomiast Rafał Pietrzaka czeka 4-5 do pięciu miesięcy przerwy przez zerwane ścięgno

piotek 23.11.2016 15:32

W kontekście absencji Sadloka w Szczecinie:
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...arka,11492541/

Chyba sprawdziły się, niestety, czyjeś przypuszczenia i dziecko musiało zostać w szpitalu. Oby to były przejściowe problemy.

kibic87 26.11.2016 16:43

Widzieliście, Panamrę Krzysia Mączyńskiego?

buczo1985 04.12.2016 10:34

Dla kogo była wczorajsza kołyska po golu?

Blaszczu16 04.12.2016 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1458540)
Dla kogo była wczorajsza kołyska po golu?

Dla Krzyśka Mączyńskiego - syn Filip i Maćka Sadloka - syn Milan.

Fugiel 04.12.2016 11:09

Czy Arek wczoraj został najstarszym obrońcą z golem w historii ekstraklapy ? :)

brylant17 04.12.2016 11:34

Nie, Surma w wieku 38 lat w tamtym sezonie

szprotson 04.12.2016 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1458546)
Czy Arek wczoraj został najstarszym obrońcą z golem w historii ekstraklapy ? :)

Za to zapisał sie w historii Wisly tym wyczynem.

crux.a 04.12.2016 14:56

Odpowiadam na komentarz wściekłych pięści węża z wątku o meczu z Lechią, gdzie kolega wyraził nadzieję, że Mąki nie sprzedadzą taniej niż za 2 mln euro. Też bym tak chciał, ale przypominam, że w maju Krzysiek skończy 30 lat. Nie wydaje mi się, żeby można było realnie oczekiwać za niego więcej niż 700-800 tys. euro. Patrząc z tej perspektywy, sądzę, że najłatwiej będzie za sensowne pieniądze sprzedać Bobana. A Mąka niech lepiej zostanie, żeby z biegiem czasu przejąć rolę Głowackiego czy Brożka. To jest przecież nasz wychowanek.

dj_ibutti 04.12.2016 15:46

To jest też ostatni moment dla Mąki, żeby coś w jakiejś lepszej lidze pograć. Jeżeli faktycznie Auxerre go chce, to trzeba mu pozwolić odejść. Z szacunku dla wychowanka, właśnie.

kicur 04.12.2016 17:37

http://www.tylkoekstraklasa.pl/miski...s-gdy-wygrywa/

Zapraszam na wywiad z Michałem Miśkiewiczem ;)

wściekłe pięści węża 04.12.2016 17:58

Rozumiem, że Mąka w maju skończy 30 lat, a za 5 lat skończy lat 35, a za 15 będzie miał 50. To nie zmienia faktu, że teraz ma lat 29, 1.5 roku do końca kontraktu, co najmniej 3 lata gry na najwyższym poziomie przed sobą, gra w reprezentacji i jest w życiowej formie. Nie wykorzystać tego, to byłby grzech. Przecież kwoty rzędu 1-2 mln € dla zachodnich klubów, to są niewielkie wydatki. Nie myślcie kategoriami własnych kieszeni lub polskiej ligi (chociaż i tutaj Masłowski z Zawiszy szedł do Legii za niecały milion €).

Martinus 04.12.2016 19:49

crux.a:
Cytat:

Odpowiadam na komentarz wściekłych pięści węża z wątku o meczu z Lechią, gdzie kolega wyraził nadzieję, że Mąki nie sprzedadzą taniej niż za 2 mln euro. Też bym tak chciał, ale przypominam, że w maju Krzysiek skończy 30 lat. Nie wydaje mi się, żeby można było realnie oczekiwać za niego więcej niż 700-800 tys. euro. Patrząc z tej perspektywy, sądzę, że najłatwiej będzie za sensowne pieniądze sprzedać Bobana. A Mąka niech lepiej zostanie, żeby z biegiem czasu przejąć rolę Głowackiego czy Brożka. To jest przecież nasz wychowanek.
Przecież Jović ma kontrakt do czerwca. Gdyby nie to rzeczywiście można byłoby go opchnąć za sensowne pieniądze. A tak w grudniu ostatni dzwonek żeby cokolwiek na nim zarobić. Podobnie jak za Ryśka.

piotek 04.12.2016 19:52

Jović ma klauzulę przedłużenia. Pytanie, jak ona jest skonstruowana.

borys 04.12.2016 20:46

Jovic z tego co pamietam ma dosc dziwnie skonsytruowany kontakt, przedluzenie co rok o rok bodajze do 2018. Decyzja klubu.

morganfield 04.12.2016 22:47

ART. 7. – PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA CZAS OZNACZONY
1. Strony mogą przedłużyć okres obowiązywania Kontraktu na czas oznaczony za porozumieniem stron.

2. Kontrakt może zawierać Opcję jednostronnego przedłużenia Kontraktu na poniżej wskazanych, dookreślonych jednoznacznie w Kontrakcie i spełnionych łącznie warunkach:
a. okres przedłużenia nie będzie dłuższy niż okres obowiązywania Kontraktu, z zachowaniem zasad określonych w art. 6 ust 2 lit a Uchwały, chyba że Zawodnik w drodze odrębnego, pisemnego oświadczenia, stanowiącego załącznik do Kontraktu, złoży wniosek o dłuższy okres przedłużenia Kontraktu;

b. pisemne oświadczenie Klub o skorzystaniu z Opcji zostanie doręczone Zawodnikowi najpóźniej w terminie 3 miesięcy przed zakończeniem pierwotnego okresu obowiązywania Kontraktu, w przypadku Kontraktu zawartego na okres powyżej 12 miesięcy albo najpóźniej w terminie 1 miesiąca przed zakończeniem pierwotnego okresu obowiązywania Kontraktu, w przypadku Kontraktu zawartego na okres nie dłuższy niż 12 miesięcy włącznie;

c. za okres przedłużonego Kontraktu w drodze Opcji, Zawodnik otrzyma wynagrodzenie indywidualne należne z tytułu profesjonalnego uprawiania piłki nożnej w wysokości nie niższej niż 120% tego wynagrodzenia za ostatni rok pierwotnego okresu obowiązywania Kontraktu oraz inne świadczenia pieniężne i niepieniężne - na warunkach nie gorszych od obowiązujących za ostatni rok pierwotnego okresu obowiązywania Kontraktu;

d. Zawodnik zrzeknie się uprawnienia do zawarcia przyszłego Kontraktu z innym klubem piłkarskim na 6 miesięcy przed wygaśnięciem dotychczasowego Kontraktu, w okresie poprzedzającym możliwość skorzystania przez Klub z Opcji albo zobowiąże się do zapłaty kary umownej na rzecz Klubu, nie wyższej niż 50% wynagrodzenia indywidualnego należnego Zawodnikowi z tytułu profesjonalnego uprawiania piłki nożnej ustalonego zgodnie z ust. 2c powyżej, płatnej w przypadku podpisania przez Zawodnika przyszłego Kontraktu z innym Klubem przed złożeniem oświadczenia przez Klub wynikającego z Opcji. Wyklucza się możliwości zastrzeżenia w Kontakcie odszkodowania przewyższającego wysokość kary umownej.

3. Opcja niezgodna z postanowieniami ust. 2 jest nieważna, a skorzystanie z Opcji z naruszeniem postanowień ust. 2 jest bezskuteczne.

Chyba, że Boban ma podpisane oddzielne kontrakty na każdy sezon (chyba coś takiego jest możliwe) z omówionymi konkretnie datami.

piotek 04.12.2016 23:11

Mi się wydaje, że celem takiego zabiegu jest umozliwienie skorzystania z prawa Bosmana. Jeżeli Boban do zimy nie dostanie takiego pisma, będzie mógł podpisać kontrkat w innym klubie. Przynajmniej ja to tak rozumiem. Mam nadzieję, że włodarze maja tego świaodmość.

wolfu 10.12.2016 12:04

Z ciekawostek (nie znalazłem lepszego działu): aktualnie, w FIFIE 17, poza Legią, nie ma lepszej drużyny w Ekstraklasie. Statystycznie miażdżymy pozostałe 14 zespołów. Jesteśmy jedyną drużyną, w której każdy z podstawowej 11ki ma statystyki powyżej 70 (w Legii Malarz, Bereszyński i Rzeźniczak poniżej 70, ale za to Nikolić 76, Radović 75, więc można stwierdzić remis). Jak na moje jest się z czego cieszyć, EA doceniło ostatnią formę Wisełki :)

http://i.imgur.com/QT2Krbo.png

brylant17 10.12.2016 14:51

Przecież to normalne w fife,że jak zespół gra w realu dobrze to w grze forma zwyżkuje ameryki nie odkryłeś

wolfu 10.12.2016 16:20

Dlatego nazwałem to ciekawostką, bo w poprzednich kolejkach (w przypadku zwycięstw) formy w górę otrzymywało kilku piłkarzy, a nie cały skład. To pokazuje, że EA doceniło wkład całej drużyny, a nie tylko Boguskigo z hat trickiem albo Małeckiego z golem w doliczonym czasie. Jeśli nie interesuje Cię ciekawostka to pomiń, jaki masz z tym problem

brylant17 11.12.2016 11:11

No tak, masz rację jeszcze zapomniałem ,że dany piłkarz jest wybierany przez EA ? do drużyny tygodnia Rafał chyba był już dwa razy

wazka 14.12.2016 21:23

możliwe, że to już tutaj było ( jeśli tak to z góry przepraszam ) , ale uważam że warto aby jak najwięcej osób się o tym dowiedziało :
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...amczyk-wraca/2

zozo 18.12.2016 22:40

Dobra... granie skończone, sezon ogórkowy. Wie ktoś co teraz się dzieje z Meresińskim?

KOMINEK 19.12.2016 10:31

Meresiński, Meresiński nie kojarzę to jakiś junior a na jakiej pozycji gra ? To na pewno nasz piłkarz ?

wislakrakow124 21.12.2016 19:18

Czyzby Gumis przechodzil do Yanbian Funde Football Club? Na jego instagramie https://www.instagram.com/p/BNmELj-F...uzmics.richard sa komentarze jak to kibice Wisly tez czesto pisza Welcome to:)

wolfu 23.12.2016 13:56

tymczasem Alan w końcu znalazł przeciwników na swoim poziomie :D

http://i.imgur.com/WXdw0en.png

kicur 23.12.2016 14:50

Trochę na siłę się czepiamy Alana. Ostatnio, jak grał na stoperze, to grał całkiem ok. Sam Głowacki mówi o nim, że może być naprawdę dobrym stoperem, a "Głowa" zna się na tym ;)

Ma_niek 23.12.2016 14:57

A co miał powiedziec jak go pytali.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl