Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

sqbi 24.05.2010 08:28

Mała zmiana tematu. Właśnie przeczytałem wywiad z prezesem Borussi, w którym mówi o sparingu z Lechem w ramach rozliczenia za Lewandowskiego. Przypomniało mi to, że Wisła też miała rozegrać taki sparing w rozliczeniu za transfer Kuby. Minęły 3 lata od transferu a Borussi nie było. Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?? Może szykuje się jakieś tournee po nowo otwartych stadionach :)

Cytat z wywiadu:
"Nigdy nie zdradzałem szczegółów naszego porozumienia z Lechem, ale jedną rzecz mogę powiedzieć: w następnym sezonie pojedziemy do Poznania, by rozegrać mecz towarzyski. Będzie to dla nas wielka przyjemność, zaszczyt wystąpić na nowym stadionie. (...) Borussia będzie grała z Lechem w najmocniejszym składzie. Z Kubą Błaszczykowskim, z Łukaszem Piszczkiem."

szczebrzeszcz 24.05.2010 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqbi (Post 903748)
Przypomniało mi to, że Wisła też miała rozegrać taki sparing w rozliczeniu za transfer Kuby. Minęły 3 lata od transferu a Borussi nie było.

bo stadionu nie ma

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 903752)
Ten tydzień będzie kluczowy dla najbliższej przyszłości naszego klubu...

też mi wiadomość, po ostatniej kolejce mówi się że od czerwca będą zmiany

dupa nie Sobiech czy Sadlok, nie uwierzę póki nie zobaczę, na razie to ploty

Pablooo 24.05.2010 09:17

Jeśli ktoś marzył o Kosowskim w Wiśle, to sprawa nieaktualna (http://s24.pl/kosowski_dogadany_z_no...em-s74073.html).

Co do Sobiecha i Sadloka.. Nawet jeśli Wisła dogadałaby się z Ruchem na promocyjne ceny w imię dawnych interesów, to... skąd niby miałaby mieć to 1,5 mln euro?

____

Wisła "dołącza" do "wyścigu" o Karadżowa (cudzysłowie nieprzypadkowo) -> http://s24.pl/tak_bawi_sie_cel_wisly...ii-s74080.html

http://s24.pl/img/299/iwan_karadzow2.jpg

7 kotów 24.05.2010 10:18

O Chryste Krolu Polski !
Padluch w Wisle ?!

Casanunda 24.05.2010 10:21

Oczywiscie, ze wystawienie juniora nie daje pewnosci - to jest ruletka.
Ale jak w kazdej grze i tu da sie troszke "oszukac" los. Ale do tego trzeba calego systemu. Klubow filiarnych (w 1 i 2 lidze a moze i w ekstraklasie) - w ktorych gracze mogliby sie ogrywac.
Junior gralby w ME, a pozniej wysylany do jakiegos 1 ligowca na sezon. Sprawdzilby sie - to mozna go wyslac na 2 sezon do jakiegos klubu extraklasy. Znow sie sprawdzi - wtedy mozesz go wystawic w Wisle i zaryzykowac te pkty.
Gdzie bylby Malecki - gdyby trener nie zostal zmuszony do wystawienia go kiedys (w paru kolejkach)?

W innym wypadku - jaki sens jest posiadania dobrych trenerow grup młodzieżowych? Albo samych grup mlodziezowych?
Pojawiaja sie jzu w Polsce kluby - ktore stawiaja totalnie na mlodziez. Maja boiska treningowe i trenerow - sciagaja najlepszych graczy z regionu.

PS: I znow porusze temat Jonczyka - jesli zostanie w Sandecji na jeszcze jeden sezon - to bedzie gotowy dla jakiegos klubu ekstraklasy.

Reiro 24.05.2010 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cisse1906 (Post 903828)
bardziej on by chciał :lol:
taki 21-latek to by się na skrzydło przydał, na bramkarzu wiele nie zarobimy...
chociaż może to być ciekawe wzmocnienie.

Tak jak Legia nie zarobiła na Fabjańskim...?
Do niedawna słyszałem słuchy, że na obrońcach również się nie zarabia, a sytuacja Marcelo pokazuje, że niekoniecznie...
Jeśli gracz jest dobry to nieważne na jakiej gra pozycji, a i tak da się na nim zarobić... Szczególnie jeśli pozyskuje się go za darmo ;)

Vinci 24.05.2010 12:41

No zdjęcia chyba mówią jednoznacznie jak to z nim jest...;-/
Ostatenie czego trzeba Wiśle, to dewiantów w klubie...

pikey 24.05.2010 12:42

Jestem przekonany, że między słupkami bramki Wisły zobaczymy w przyszłym sezonie Pawełka, a na ławce Juszczyka.
Niemniej w serialu ,,zatrudnianie nowego bramkarza" coraz ciekawiej, jak w ,,modzie na sukces". Pojawił się nowy intrygujący bohater- gej (bi?) z Bułgarii...

zordon 24.05.2010 12:43

będzie pasował do tych naszych pi*deczek :|

s1mone 24.05.2010 12:43

> i tak serio chcielibyscie przybijac z nim "piatki" po meczu?:D

Nie, bo geja nawet kijem nie dotknę, lol.
Założę się, że sam nawet nie masz pojęcia ilu pedałom uścisnąłeś w życiu rękę;>

A te zdjęcia to widać głupie zgrywy i gazety rozdmuchały. Ja wolę takiego ziomka w Wiśle niż Onyszkę homofoba. A tak naprawdę najważniejsze , żeby dobrze bronił i wpasował się w drużynę. Nie codziennie 21 latek jest pierwszym bramkarzem w jednym z najlepszych klubów z Bułgarii. Sądzę, że nie został nim za piękne oczy. Jak się uda za darmo to brać!

AS82 24.05.2010 12:51

Tego Karadzova moze nam podebac Legia bo on ma 21 lat ,a majac w sztabie Dowhania,może on zrobic z niego gwiazde

Reiro 24.05.2010 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 903835)
> i tak serio chcielibyscie przybijac z nim "piatki" po meczu?:D

Nie, bo geja nawet kijem nie dotknę, lol.
Założę się, że sam nawet nie masz pojęcia ilu pedałom uścisnąłeś w życiu rękę;>

A te zdjęcia to widać głupie zgrywy i gazety rozdmuchały. Ja wolę takiego ziomka w Wiśle niż Onyszkę homofoba. A tak naprawdę najważniejsze , żeby dobrze bronił i wpasował się w drużynę. Nie codziennie 21 latek jest pierwszym bramkarzem w jednym z najlepszych klubów z Bułgarii. Sądzę, że nie został nim za piękne oczy. Jak się uda za darmo to brać!

W pełni podzielam Twoje zdanie...
Zdolny, młody bramkarz...który jedynie się zgrywał, a media rozdmuchały to przyklejając mu łatkę geja...
Jestem jak najbardziej za tym transferem i mam nadzieję, że nasze zainteresowanie owym zawodnikiem nie jest wyssane z palca...

cisse1906 24.05.2010 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 903830)
Tak jak Legia nie zarobiła na Fabjańskim...?
Do niedawna słyszałem słuchy, że na obrońcach również się nie zarabia, a sytuacja Marcelo pokazuje, że niekoniecznie...
Jeśli gracz jest dobry to nieważne na jakiej gra pozycji, a i tak da się na nim zarobić... Szczególnie jeśli pozyskuje się go za darmo ;)

Fabiańskiego kupił Arsenal, 3 zespół najsilniejszej ligi na świecie, klub plasujący się w pierwszej 15 rankingu na najlepszy klub świata. Wyjątek potwierdzający regułę. Zresztą i tak pewnie żałują.

Reiro 24.05.2010 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cisse1906 (Post 903840)
Fabiańskiego kupił Arsenal, 3 zespół najsilniejszej ligi na świecie, klub plasujący się w pierwszej 15 rankingu na najlepszy klub świata. Wyjątek potwierdzający regułę. Zresztą i tak pewnie żałują.

Zapewne żałują ;)
A co do tych wyjątków potwierdzających regułę to Boruc również odszedł za ok. 1 - 1,5 mln Euro i zapewne znajdzie się jeszcze kilka podobnych przykładów potwierdzających, że bramkarza da się sprzedać za wysoką kwotę.

Wracając do rozważań na temat bułgarskiego goalkeepera uważam, że warto się o niego postarać i zakończyć naszą bramkarską "Modę na Sukces"... Jeśli nie on to kto ? ;)

cisse1906 24.05.2010 13:15

Uparty jesteś :)
No to inaczej, my nie mamy Dowhania. Co nie zmienia faktu, że dobrego bramkarza potrzebujemy obowiązkowo.

Krissu 24.05.2010 13:15

Cytat:

Ja wolę takiego ziomka w Wiśle niż Onyszkę homofoba.

Fundnij jeszcze karnet Biedroniowi. Polskie St. Pauli czy Bayern z nas zrób.

Ejdzbiol 24.05.2010 13:29

A ja mam szczerze powiedziawszy gdzieś sytuację pozaboiskową! Jest dobrym bramkarzem, który może wygryźć Pawełka? To dawać go tu!

s1mone 24.05.2010 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 903851)
Fundnij jeszcze karnet Biedroniowi. Polskie St. Pauli czy Bayern z nas zrób.

Tak szczerze to nie mam pojęcia o co Ci chodzi z tym St. Pauli czy Bayernem. Może niby tam jakiś gej gra czy cuś? No to faktycznie, przejebane mają, kibice Bayernu w finale Ligi Mistrzów machali cały mecz białymi flagami nawołując swoich piłkarzy to pakowania swojaków bo wstyd z pedałem w LM. Po finale pucharu Niemiec i po ostatniej kolejce Bundesligi kibice całymi godzinami buczeli na znak protestu :D

Żarty na bok. Tak naprawdę mam w dupie kto, kogo, gdzie, w którą dziurkę. Piłkarze mają grać, a to jakiej są orientacji to już nie wnikam. Wiadomo, że jakieś afiszowanie się z tym jest kontrowersyjne. Sam nie mam ochoty oglądać dwóch całujących się facetów (vide zdjęcie powyżej), ale jak idzie dwóch gości za rękę to na mnie wrażenia nie robi i mi nie przeszkadza.

A nawet jakby był gejem to co? Jakby ktoś w Twojej rodzinie okazał się gejem też byś się od niego odwrócił, bo pedał to podczłowiek?

Szczerze wątpię, żeby coś było na rzeczy, ale nawet jeśli to szufladkowanie człowieka po jego orientacji homoseksualnej jest dla mnie czymś podłym. Już bardziej bym się martwił o to, że imprezowicz i czy się przez to na drobne nie rozmieni.

Arturo Qr2nów 24.05.2010 13:37

Jeśli mowa o zdjęciach, to wygląda mi to na głupi (może nawet bardzo), ale jednak pijacki wybryk młodego gościa. Ewidentnie wygląda to na sprokurowane przez niego samego, a nie podejrzane gdzieś przez jakiegoś paprazzi, czy ki **uj. Byście się mogli zdziwić w jakich sytuacjach można zastać co poniektórych naszych ligowych gwiazdorów. Zobaczcie też na fotki Rybusa - rasowy pedał :P

A tak w ogóle, do końca tygodnia pojawi się news o treści "Bułgarski bramkarz jednak nie dla Wisły" :)

tofik 24.05.2010 13:39

Aż tak z Wisłą źle, że musi szukac po Bułgarskich gey clubach ?
Nie róbmy szopki skoro w klubie są tacy dyletanci, to niech gra Kurto i tyle.
Może pójdzie śladami Casillasa :)

koyoot 24.05.2010 13:45

Ten Bulgar(hmmmm?) idealnie pasowalby do naszych ****eczek? Znajac zycie chlopak by sie zamknal w sobie po tym jak raz czy drugi dostalby o******* na boisku.

****a mac... dziennikarze juz zeszli na psy do reszty, Podajac taka informacje chociaz mogliby nie dodawac nic od siebie wiecej... Cale szczescie, ze to Legia sie nim bardziej interesuje niz my...

xiondz77 24.05.2010 13:45

Uwazam, ze teraz jest czas na zastanowienie sie w naszym klubie jak ma wygladac kadra w przyszlym sezonie.
Powinni wybrac droge moim zdaniem budowania mlodej druzyny, ktora za 2 ,3 lata bedzie odnosila sukcesy tj.
pozostawic w druzynie Marcelo,Boguskiego,Maleckiego,Kirma i cala eskadre mlodych.Sprzedac Glowackiego(podobno jest oferta z Trabzo 1,5 banki to wysmienita oferta za starszego juz zawodnika,Lobodzinskiego, Sobola i braci Brozkow, zakontraktowac kilku mlodych obiecujacych zawodnikow pokroju Sadloka i Sobiecha.
Jeszcze dzieki tym posunieciom pozostanie mnostwo pieniedzy z tzw Salary czyli wyplat dla zawodnikow i wedlug mnie byla by to doskonala okazja do zakontraktowania jakies bylej gwiazdy ktora moze juz nie jest w szczytowej formie ale bylby to wysmienity ruch marketingowy(koszulki, media) kogos pokroju R.Carlosa zachowujac oczywiscie zdrowy rozsadek w kwocie.
Zaczac budowac ta mloda ,waleczna, perspektywiczna druzyne i nie oczekiwac cudow od pierwszego sezonu.
Poinformowac kibicow o tejze polityce transferowej i poprosic o uzbrojenie sie w cierpliwosc.
Na koniec , a moze poczatek zatrudnic trenera zagranicy najlepiej anglika ktory wpoi tym mlodym zasady walki, i wyrwie Wiselke z tego polskiego bagienka zebysmy byli naprawde nowa jakoscia w polskim "futbolu".
P.S. Nie wiem czy ten post nie powinien byc w dziale S.F ale tego naprawde bym sobie zyczyl bo wedlug mnie marazm i tumiwisizm w Wisle osiagnal maksimum.

Ejdzbiol 24.05.2010 13:47

tofik: Bo Kurto grał w lidze Bułgarskiej i europejskich pucharach xD

7 kotów 24.05.2010 13:48

Byl kiedys taki pilkarz. Graeme Le Saux.
I ktos kiedys powiedzial ze facet lubi brac w piec.
Nie mialo znaczenia, ze gosc byl zonaty, mial dziecko.
Do konca kariery byl padluchem na angielskich boiskach.
I nie zostal pedalem przez "kawal ze zdjeciem i zgrywe", tylko dlatego ze nie pil i cpal.

A teraz wezcie 21-latka i postawcie go przed tlumem na trybunach w Poznaniu ktore informuja na plotnach, w jezyku bulgarskim, co sobie moze ten Karadzow w dupe zapakowac.
Chlopak bv zrobil "Dolhe" w pierwsze 10min.

Kordel_Walker 24.05.2010 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 903857)

A nawet jakby był gejem to co? Jakby ktoś w Twojej rodzinie okazał się gejem też byś się od niego odwrócił, bo pedał to podczłowiek?

Szczerze wątpię, żeby coś było na rzeczy, ale nawet jeśli to szufladkowanie człowieka po jego orientacji homoseksualnej jest dla mnie czymś podłym. Już bardziej bym się martwił o to, że imprezowicz i czy się przez to na drobne nie rozmieni.

Ja tam także kiedyś myślałem, że jestem tolerancyjny, ale kiedyś w Berlinie ide po parku i patrze dwóch kolesi siedzi, jeden drugiemu na kolanach i się liżą:-/Pękła we mnie w jednej sekundzie cała tolerancja:p Jeśli świat ma iść w tym kierunku to naprawdę nie jest dobrze. W domach niech sobie robią co chcą, ale afiszować sie publicznie? Nie na moje nerwy...
Co do tematu naszego golkipera to jest spalony na polskiej ziemi przez te zdjęcia na dzień dobry. Jak sobie wyobrażasz kąpiel reszty piłkarzy przy tym dewiancie? Zepsuje doszczętnie całą atmosferę w szatni. Na meczach wyjazdowych ma pozamiatane przez kibiców. Nie, nie, nie.

przemek1902 24.05.2010 13:50

No i co z tego?
Błaszczykowski tez nie gral ani w LE ani w el.LM a grał wyśmienicie w pamiętnej potyczce z PAO..
Nie trafiles z argumentem.

szorstki 24.05.2010 13:54

Pedał czy nie pedał... to zupełnie drugorzędne znaczenie. A jakoś mało kto zwraca uwagę, że koleś co ma 21 lat większość zdjęć ma z klubów. Bynajmniej nie piłkarskich ;/ Zresztą już w Bułgarii zaliczył jedno zawieszenie za szlajanie się nocnych lokalach. To co ten koleś będzie robił w Krakowie ?
Piłkarzy co mają siano w głowie i wolą wódę i *****i czy inne dziury to prosze trzymać z daleka od Wisły.

PANDEM0NIUM 24.05.2010 13:55

błaszczu grał w Lidze Europejskiej, sory za OF

pOOZDRO DLA KUMATYCH

tofik 24.05.2010 13:59

Jak pytałem kibica Levskiego Sofia o Hristova, to napomknął mi, że w Bułgarii piłkarze to w 95% takie hulaki jak ten wyżej. Co ciekawe o Hristovie napisał, że byli nim bardzo zdziwieni, gdyż chyba jako jedyny nie był party animal* i nie szlajał się po disco. Pewnie nie jego klimaty, raczej jakiś metal :D

Krissu 24.05.2010 14:01

Cytat:

Tak szczerze to nie mam pojęcia o co Ci chodzi z tym St. Pauli czy Bayernem. Może niby tam jakiś gej gra czy cuś? No to faktycznie, przejebane mają, kibice Bayernu w finale Ligi Mistrzów machali cały mecz białymi flagami nawołując swoich piłkarzy to pakowania swojaków bo wstyd z pedałem w LM. Po finale pucharu Niemiec i po ostatniej kolejce Bundesligi kibice całymi godzinami buczeli na znak protestu :D

To radzę się dowiedzieć.
Cytat:

Żarty na bok. Tak naprawdę mam w dupie kto, kogo, gdzie, w którą dziurkę. Piłkarze mają grać, a to jakiej są orientacji to już nie wnikam. Wiadomo, że jakieś afiszowanie się z tym jest kontrowersyjne. Sam nie mam ochoty oglądać dwóch całujących się facetów (vide zdjęcie powyżej), ale jak idzie dwóch gości za rękę to na mnie wrażenia nie robi i mi nie przeszkadza.

Ok. Rozumiem, że w dupie masz.

Ale, że Onyszko jest niby "homofob" to już razi?

Jakby ktoś w Twojej rodzinie okazał się "homofobem" to też byś się od niego odwrócił? Bo ten kto nie ma jedynych słusznych poglądów to podczłowiek?

Ravers 24.05.2010 14:09

Nowakowi najbliżej do Warszawy.

http://goool.pl/ekstraklasa/2319-now...-warszawy.html

A podobno my się nim interesowaliśmy...Czytałem gdzieś artykuł,że podobno Cupiał ma zastosować na te okienko ''wariant oszczędnościowy'',więc raczej nikogo dobrego nie zobaczymy,chociaż poczekajmy na to co zrobi Basałaj...

s1mone 24.05.2010 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 903881)
Jakby ktoś w Twojej rodzinie okazał się "homofobem" to też byś się od niego odwrócił? Bo ten kto nie ma jedynych słusznych poglądów to podczłowiek?

Poglądy a orientacja seksualna to zupełnie co innego. Drugie jest zależne od człowieka, pierwsze nie.
I owszem, jakby mi ktoś cały czas kadził o pedałach na lewo i prawo to raczej bym się starał go unikać, w miarę możliwości. Nie lubię towarzystwa ludzi o wąskich horyzontach, a Onyszko bez wątpienia się do nich zalicza.

/edit : a tak w ogóle to nie pisałem, że nie chciałbym Onyszki w Wiśle. W sumie jak o tym transferze mówiono myślałem, że będzie to dobra konkurencja dla Pawełka (ale sądzę, że Onyszko mógłby przegrać tą rywalizację - przynajmniej po tym co pokazał w meczu z nami - i pewnie większość forum by pytało czemu broni Pawełek). Napisałem tylko, że wolałbym tego kolesia od Onyszki ;>

Ela 24.05.2010 14:14

Cytat:

A te zdjęcia to widać głupie zgrywy i gazety rozdmuchały. Ja wolę takiego ziomka w Wiśle niż Onyszkę homofoba.

Akurat jeśli chodzi o Onyszkę, też sprawę rozdmuchały media. Jest zwłaszcza jedna "gazeta", która celuje w tego typu określeniach.
W Danii wyciągnięto z kontekstu 10 zdań z całej książki. Mdz. in. stwierdzenie, że dla niego obrzydliwym jest obserwowanie całujących się mężczyzn.
Jeśli by wziąć pod uwagę tego typu odczucia to homofobami byłoby 99% tego forum.

_gilardino_ 24.05.2010 14:16

http://s24.pl/img/299/iwan_karadzow2.jpg
Jak ten człowiek będzie grał na Reymonta to ja chyba zrezygnuje z przychodzenia na stadion :/

szprotson 24.05.2010 14:18

Claudio Gentile łapał za jajca 90% przeciwników. I nie był homo :)

WISŁAZWE 24.05.2010 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ravers (Post 903883)
Nowakowi najbliżej do Warszawy.

http://goool.pl/ekstraklasa/2319-now...-warszawy.html

A podobno my się nim interesowaliśmy...Czytałem gdzieś artykuł,że podobno Cupiał ma zastosować na te okienko ''wariant oszczędnościowy'',więc raczej nikogo dobrego nie zobaczymy,chociaż poczekajmy na to co zrobi Basałaj...

Do 1 czerwca nie wiemy nic, jak będzie wyglądało okienko transferowe ani czy Cupiał wybierze wariant oszczędnościowy czy nie.

Podobno-- to nie znaczy że się interesowaliśmy danym zawodnikiem, w klubie nie będą podejmowane żadne decyzje transferowe do 1 czerwca, więc wszelkie spekulacje na temat nowego bramkarza, czy jakiekolwiek doniesienia na temat rzekomego zainteresowania ze strony Wisły są wyssane z palca i służą tylko i wyłącznie podbiciu ceny za danego zawodnika, lub zwiększenia poczytalności danego portalu.

Napisanie że Wisła wysłała pismo z zapytaniem o pozyskanie zawodnika nic nie kosztuje, a sprawia że na forum pojawią się spekulacje że interesujemy się jakimś piłkarzem.
Wszystko zacznie się wyjaśniać na początku czerwca, wtedy dowiemy się kto jest trenerem kto dyrektorem kim się interesujemy kogo sprowadzimy czy za darmo czy za gotówkę.

Takie jest moje odczucie w tej sprawie.

ooona 24.05.2010 14:20

Mnie akurat jego skłonności seksualne zupełnie nie przeszkadzają, ale Was całkowicie rozumiem. Nie denerwujcie się niepotrzebnie, u nas go raczej nie będzie....

Pan Jotka 24.05.2010 14:21

http://www.hit-share.com/afis/preslava4.jpg co dopiero media pisały że obraca Preslavę. To co piszą gazety a co jest prawdą to 2 różne sprawy.Skoro gra w CSKA, a kibice tej drużyny wieszają swastyki na emczach i jakoś im nie przeszkadzał to chyba warto się opanować w sądach. Zresztą stawiam, że go nie zobacyzmy na R22. Zarząd(??) się o to postara.

s1mone 24.05.2010 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 903886)
Akurat jeśli chodzi o Onyszkę, też sprawę rozdmuchały media.

Ja tam słyszałem parę wywiadów z nim i koleś jest jak wyrwany ze średniowiecza. Paliłby ludzi na stosie z krzyżem w ręce, modlitwą na ustach w imię patriotyzmu, Boga i tego, żeby było normalnie - jakby tylko mógł. Stąd mój negatywny stosunek do niego;]

As 24.05.2010 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 903894)
http://www.hit-share.com/afis/preslava4.jpg co dopiero media pisały że obraca Preslavę. To co piszą gazety a co jest prawdą to 2 różne sprawy.Skoro gra w CSKA, a kibice tej drużyny wieszają swastyki na emczach i jakoś im nie przeszkadzał to chyba warto się opanować w sądach. Zresztą stawiam, że go nie zobacyzmy na R22. Zarząd(??) się o to postara.

tranzystor jak nic! patrz na te graby :)
osobiscie mi nie przeszkadza z kim sie chlopak dupi, byle sie od mojej dupy trzymal z daleka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl