![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lepiej powiedz, skąd wytrzasnąć kasę na obsługę rosnącego długu publicznego: http://www.wykresy.net/wykres/wl/d/k...nie-12-lat.png PS. Ostatnie dwa lata to już ponad 43 mld zł. Każdego roku to ponad 1100 zł na osobę, czyli przeciętna 4 osobowa rodzina rocznie oddaje we wszelakich podatkach i daninach prawie 4 500 zł na dług pomnażany przed Tuska i Rostowskiego. W 2007 i 8 roku, po 2 latach rządów "faceta z kotem" było to tylko 2 900-2600 zł. Takie to Ci fachowce te z PO, że nawet facet "bez konta w banku" miał lepsze wyniki ;) |
Drozdku-- w komunie były takie hasła że robimy dla idei i wspólnego dobra. Tylko jak to w praktyce wyglądało to musisz sobie poczytać. Nie ma takiego czegoś jak wspólne dobro. Jak będziesz miał więcej podzielisz się ze sąsiadem?żeby też miał dobrze. Nie. Bo każdy sobie rzepkę skrobie. Czy chętnie oddajesz podatek? nie a to powinno iść do wspólnego dobra.
Prezio zamiast miliony na swych goryli przeznaczać mógłby to zainwestować na bardziej szczytny cel.Żebyśmy z tej kasy wspólnie mogli korzystać. BBudowniczy-- Przekonałeś mnie Kaczyński wróci za Biliony wykupi banki ,miliardy przeznaczy na dług publiczny i będzie się nam żyło wspaniale. Do całkowitego przekonania brakuje mi tylko formalność skąd weźmie kasę (może Rydzyk wymodli?) Zbankrutował, bo wydał krocie na leczenie matki. To źle zainwestował bo matka zmarła. Jaruś katolik a chciał sprzeciwić się woli Boga. Cytat:
http://danielszeligowski.natemat.pl/...a-kaczynskiego Jak się bawimy we wykresy to popatrz to idealnie pasuje do twojego wykresu popatrz na lata Kryzys w europie http://tomaszcukiernik.pl/wp-content.../03/dlugi4.jpghttp://tomaszcukiernik.pl/wp-content.../03/dlugi3.jpg Tutaj widać jak Kaczyńscy rządzili w Europie jak było fajnie. Ledwie skończyli rządy i kryzys na całym świecie Kaczyński WRÓĆ napraw świat. |
Cytat:
|
Jaki typ może reprezentować komuch propagandzista ...
|
a ja tu stawiam wniosek o skasowanie konta użytkownika york09.
Pomijam styl w jaki dyskutuje i co ma do powiedzenia i to, że zaśmieca ten temat. Użytkownik ten w swoim podpisie i emblemacie wciąga barwy i znaki Wisły w swoje urojenia i to jest powód w mojej opinii wystarczający. |
Cytat:
Co do tego na kogo głosuję - powtarzam - nie mam zamiaru wchodzić w dyskusje odnośnie kto lepszy a kto gorszy - na pewno nie zagłosuję na lewactwo (należy odróżnić od lewicy) w rodzaju SLD/Palikot/PPS Ikonowicza itd. Do tego lewactwa zbliżyła się PO. Czyli wiele nie zostaje do wyboru.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie PS. Jedynej odpowiedzi jakiej domagam się to tego z czym w programie Mikkego się zgadzasz..... |
Drozdku przeżyłem komunizm przeżyję i kaczyzm. Gorzej z wami młodymi.
BBudowniczy jakoś na temat tych naszych wykresów się nie wypowiadasz. A czy one nie są podobne.albo to zbieg okoliczności. Co do opieki nad matką prezesa to z takim samym efektem NFZ by za darmo się zaopiekował. Więc niepotrzebnie dom (prezent od komunistów) sprzedał. Co niektórzy piszą aby mnie zbanować. Między nami taka różnica że ja bym nie chciał aby np. Drozda lub BBudowniczego nie było wśród nas, bo z kim można by było się dogadzać. Na tym dziale zrobiło by się smutno. Drozdzie Przeciwników PISu nazywasz komunistami. A napisz od kogo rodzina Kaczyńskich dostała dom na Żoliborzu. Od kogo żołnierz AK. Rajmund dostał dom i przywileje o których zwykły śmiertelnik a nawet komunista nie mógł pomarzyć w powojennej Warszawie. Na pewno nie odpiszesz.( Nie oczekuję odpowiedzi bo oboje ją znamy.) |
Płaczę ze śmiechu jak czytam posty użytkownika york09.
|
Cytat:
Kaczyński wszystkim sprawiedliwie obniżył składkę rentową, słyszałeś o tym? Głupio ci? Konkrety bo się ośmieszasz, tylko nie przytaczaj flagowego przykładu bo spadnę ze stołka. Nie wyrównywaniu różnic tylko szans. Przez choćby podobny dostęp do edukacji czy możliwości rozwoju. Jak budowa basenu, sali gimnastycznej czy stacji kolejowej w miejscach gdzie ich nie ma a są potrzebne. Jeżeli literówka sprawia że nie rozumiesz to jej brak nic nie zmieni. Cytat:
Cytat:
A Kaczyński może by i nie musiał wydawać tyle kasy na ochronę. Niestety są debile uważający walkę z nim za jedyną słuszną, a psychopatów lepiej nie lekceważyć ... ps. może wyjaśnisz skąd komuniści mieli dom na Żoliborzu? Lenin im wybudował? |
Cytat:
|
Cytat:
Inteligentny jak Mucha,stonowany jak Niesiołowski, skromny i ceniący "czas" innych jak Sławek Nowak, uroczy niczym Ania Grodzka. Interesujący się podniebnym życiem gęsi, znakomity obserwator życia społecznego (bezrobocie tam gdzie PiS!), doceniający potrzebę opieki nad bliskimi i starszymi, mający szacunek do religii i wyroków boskich, pełen empatii i radości życia... Cytat:
http://tytan-przelomu.blog.onet.pl/w...ona.polska.jpg |
No jak dla mnie są dwie opcje. Albo prowokuje i robi to całkiem nieźle, bo każdy się wczuwa w ten bełkot, co jest trochę śmieszne. Albo wierzy w to, co pisze, a że jest zacietrzewiony to przypomina to żuczka który nie może wstać leżąc na odwłoku i tak się śmiesznie giba.
|
Cytat:
|
Ludzie włączcie własne myślenie. TV wam już tak sprało mózgi, że wy już do wszystkiego odnosicie się albo Pis albo PO. Jak ktoś krytykuje Tuska no to już musi być moher i Pisowiec, jak ktoś krytykuje Kaczyńskiego no to musi być leming i z PO. Wcale bym się nie zdziwił jakby Tusk z Kaczyńskim te całe medialne wojenki mieli z góry przygotowane a władzą i tak się podzielą raz Pis, raz PO raz koalicją raz bez a i tek cały czas te same zakłamane ryje u władzy.
|
Cytat:
Więc zanim kolejny raz wpadniesz na pomysł żeby coś napisać to trochę pomyśl czy nie piszesz bzdur ... Cytat:
|
Nie zrozumiałeś mnie kompletnie.
|
Piszesz coś że PO i PiS mieliby się dzielić władzą, a reszta to mistyfikacja...
Więc Ci na podstawie 2005 roku udowadniam, że to bzdura. W dodatku piszesz "cały czas te same zakłamane ryje u władzy" co mogłoby sugerować brak zasadniczych różnic między PiS, a PO+SLD+PSL. Co jest totalną bzdurą, już nie raz wciskaną przez różnorakich propagandzistów, najczęściej opłacanych. O co Ciebie nie podejrzewam. Napisz jaśniej jakie widzisz rozwiązanie? |
No właśnie mi chodzi o te "zasadnicze różnice". Głosuję na PO tylko po to żeby Kaczyński nie wygrał bo będzie wojna z ruskimi, Kościół, Smoleńsk itp itd - takie zasadnicze różnice dostrzegają ludzie i głównie o to mi chodziło z tym praniem mózgów. I argumenty na takim poziomie zauważyłem też tutaj (nie odnoszę się do Ciebie jak coś).
A jakie widzę rozwiązanie? Jest tylko jedno - zrobić coś na wzór Islandii albo zrobić jakąś rewolucję i zacząć od nowa ale to tylko takie czcze gadanie. |
Cytat:
Kto Ci powiedział że jak wygra Kaczyński to będzie wojna z ruskimi? Albo, że przyjdą do ciebie o 6 rano? Medialna propaganda, którą należy zwyczajnie wyśmiać. Dlatego jest taka walka z TV Trwam, bo wystarczy odrobina prawdy w oceanie fałszu żeby wywołać wątpliwości, a od tego już krok do Islandii albo Węgier. |
Ciekawy przegląd tygodnia w Klubie Ronina:
https://www.youtube.com/watch?v=qEvTiCXur-s |
Cytat:
Przecież on chce nam swoją historię napisać." Z polskiego punktu widzenia" A czy historia nie ma nam przypomnieć jak rzeczywiście było? Cytat:
Podpiszę się pod każdą historią która pokaże prawdziwy punkt widzenia a nie polski |
A to co ty chcesz, żeby w Polsce powstawały muzea pamięci niemieckiej, pruskiej, rosyjskiej, austriacko-węgierskiej? Żydowskich Ci nie wystarczy?
|
|
Cytat:
Cytat:
|
W podstawówce miałem historię z Polsko_ruskim punktem widzenie. A teraz chcę prawdziwej historii. Czy to coś złego?
Przecież w 44 ruscy wcale nie ostrzeliwali samolotów dostarczających żywność powstańcom.Tej daty też w polskiej historii nie było" 17 września 1939" I właśnie taka kiedyś była historia z polskiego punktu widzenia. Ja mogę i Chiński punkt widzenia poprzeć jeżeli pokaże prawdę. |
Cytat:
Nie strzelali? To dlaczego samoloty nie mogły tankować na prawym brzegu Wisły? Słucham ... Jaka Polska? Nie Polska tylko komusza. Tylko kretyn nie dostrzega różnicy. |
Nikt sie nie zajmie przyszłością tylko przeszłością ,bo to latwiejsze. Bedą rozliczać wszystkich do Grunwaldu wstecz. Kaczyński bedzie budował muzea i pomniki ( na swoją cześć zapewne też...)
|
Może dla leminga to zaskakujące, ale przyszłość jest konsekwencją przeszłości. Jak wlazłeś w łajno wczoraj to i jutro będziesz śmierdział. Choćbyś z całych sił o wczorajszej przygodzie starał się nie myśleć.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A taki oto podpis : Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Drozdku czy ty nie rozumiesz słowa prawda historyczna albo tylko punkty widzenia. Nie rozróżniasz tych dwóch pojęć?
Piszesz o Katyniu i ci odpisuję że z jakiegoś (polskiego) punktu widzenia w historii polski tego nie było. A gdyby napisali prawdę jakiej się domagam? I jeszcze jedno pytanie do ciebie, czy komuch to ten co urodził sie przed 89r. czy ten co ma inne zdanie od Prezesa? A słów komuch żydokomuna złodzieje itp. to na jakimś kursie pisowskim uczą albo sam to wymyślasz? I coś fajnego o wyborach w Elblągu Cytat:
O Pakiecie klimatycznym http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...et-klimatyczny http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...aczynskim.html |
Cytat:
Piszesz o Katyniu i ci odpisuję że z jakiegoś (polskiego) punktu widzenia w historii polski tego nie było Ty się prawdy domagasz? :rotfl: |
A ja tam bardzo chce aby PiS doszło do władzy, codziennie się o to modle
|
A "czarnej pijawce" nadal mało kasy:
31 procent dóbr, które zostały zabrane Kościołowi na terenach obecnej Rzeczpospolitej, nadal pozostaje w rękach państwa - wynika z raportu, który na zlecenie Episkopatu Polski przygotował ksiądz profesor Dariusz Walencik. Raport zostanie przedstawiony dziś w Warszawie. Dobry komentarz w tym artykule: To żałosne :(. Papież Franciszek nawołuje do wstrzemięźliwości, skromności, ograniczania wydatków, tłumaczy, że kapłan nie może wieść konsumpcyjnego stylu życia, a jakiś ksiądz w tym czasie wyskakuje z roszczeniami majątkowymi. Jeszcze gdyby Kościół rzeczywiście cierpiał biedę, ale przy takim rozpasieniu jest to niewyobrażalny grzech pychy, lenistwa, zachłanności. Polski Kościół zajmuje się zwykłą lichwą, a nie "odzyskiwaniem majątku". Dla mnie, jako katolika, jest to po prostu wstyd! Nie widzę tu nic, do czego Kościół jest powołany. Nie ma ewangelizacji! To przerażające w jakim stanie moralnym i etycznym, jest dziś polski Kościół. W tej sytuacji - jaki jest sens obrony Kościoła przed ateizacją i tymi, którzy chcą go całkowicie zniszczyć, jeśli tacy jak ja wypruwają sobie flaki, a Kościół to olewa i cały czas dostarcza nowych argumentów swoim wrogom? No ,no jak Pisowcy wygrają wybory ,to trzeba bedzie zapłacić Rydzykowi i klerowi za tą wygraną i pewnie to rzekome 31% majątku szybko zostanie po wyborach przekazane czarnym... |
AS82, PiS to najlepsza partia na święcie i jedyne zbawienie dla Polski! Drozd na pewno się ze mną zgodzi
|
Ludzie Rostowskiego wejdą do twojego mieszkania jako kontrolerzy skarbówki. Jesli ich nie wpuścisz....zapłacisz karę:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/57238...i-zaplaci-kare |
Cytat:
Czy gdyby ktoś w tej chwili kopnął Cię w cztery litery i wyrzucił bezprawnie z domu, to Twoje żądania zwrotu majątku byłyby także czymś nagannym i podłym? Ktoś też mógłby zaargumentować "Asowi się dobrze powodzi i to podłe że żąda domu, gdy tylu biednych ludzi na świecie". Cytat:
Cytat:
http://niezalezna.pl/uploads/imageca...1372692095.jpg |
Cytat:
Jaka jest roznica miedzy faktem domagania sie zwrotow majatkow przez KK a tym samym ale ze strony zydow? Przypominam, ze KK w tym spoze nie reprezentuje strony Polskiej a raczej wystepuje jako przedstawiciel jednak obcego panstwa, co zwie sie Watykan. KK jakos nie zastanawia czy Polske na to stac ale po prostu zyczy sobie zwrotu... |
Tusk będąc w Elblągu chyba przywiózł walizkę pieniędzy i kupił elbląską gazetę internetową PORTEL, gdzie jest prowadzona teraz nagonka na Wilka i PiS, coś boją stracić władze w tym mieście : http://www.portel.pl/
|
Cytat:
Kwestia majątków pozostawionych przez pomordowanych Żydów, wygląda pod kątem prawnym zupełnie inaczej. Polecam do przeczytania ten artykuł: http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/a...-juz-zaplacila Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl