![]() |
Niezaleznie czy był kupiony czy nie, czy raczej obrazem poziomu naszego sędziowania, pytanie do warszawiaków, czy czujecie satysfakcję po takim zwycięstwie?
|
Wnioskujac z wypowiedzi z Ich forum to...tak. Jak to ladnie pisali :
Nie wazne jak wazne ze 3pkt i ze odczarowalismy R22... moze nie wszyscy tak mysla ale 3/4 tak... |
wolfy
Cytat:
Zeby nie strzelac slepakami, gdyby nie wielblad sedziego to Porto nie wygraloby LM w 2004 (rewanz z ManU). |
Bo sędziowie mylą się często i nie musi to być żaden spisek ani przekręt.
http://oi49.tinypic.com/34682va.jpg - tak dla rozluznienia ;) |
Błąd sedziowski ewidentny - ale bądźcie poważni, naprawdę myślicie że ktokolwiek z Legii oferowałby w dzisiejszych czasach pieniądze za ustawienie takie meczu?
Zresztą gol padł po efektownej akcji, w której obrona Wisły zawaliła. Nie róbcie z tego sytuacji w której sędzia z du&u daje karnego za szturnięcie przy wolnym. Nie tu była akcja, owszem piłka na aucie, ale wystarczyło przeciąć któreś podobanie i gola by nie było... Zastanawia mnie też dlaczego niektórzy twierdzą, że Legia by nie wygrały gdyby nie błędy sędziowskie. Skąd to wiecie? Może gdyby sędzie zauważył aut, Legia dalej by nacierała? A tak to po szybkim 2-0 postanowiła dać nam trochę pograć? Nikt z nas tego nie wie. Pytanie do legionistów odnośnie satysfakcji - ja czułbym na ich miejscu to samo. Wygrali ważny mecz, to że sędzia zrobił parę błędów - to nie ich wina. Życie. |
Kontrowersja jest pierwsza, nieslusznie uznana bramka. Co do karnego, to opinie sa podzielone i raczej wiekszosc sie przychyla do tego, ze nie powinno byc...natomiast sedzia swoim nieudolnym sedziowaniem uratowal nas, bo "akcja" pana Pareiko, to zenada i czerwona kartka od reki(na Polsacie nazwali, to kryminalem, a z tego co slyszalem na C+ bylo podobnie). Estonczyk ma cos slabo poukladane w glowie, bo zawala sytuacje, a potem wybucha. Kazdy wie, ze od lat mamy slabych sedziow(i nic sie w tym aspekcie nie zmieni) i raz my na tym korzystamy, raz przeciwnik...juz zreszta byly materialy o tym, jak mielismy "serie", kiedy w kolejnych meczach arbitrzy mylili sie na nasza korzysc.
|
Cytat:
|
http://sport.interia.pl/klub-korona-...ere,nId,955605
Legionista, ale zawsze walczył. Będzie go brakować na polskich boiskach. |
Do O 22
Nie wiem dlaczego tolerują cię na forum Wisły, bo za ten szmaciarski podpis powinieneś dostać automatycznie ban. Jestem jednym z kilku tysięcy naocznych świadków tego kabaretu z 1993 roku. |
Ktoś miał rację pisząc scenariusze na najbliższe kolejki:
Po dzisiejszym zamknięciu kolejki faktycznie jestem pewien na 100% że wygramy z Lechem nawet jakby sędziowie mieli połowę składu Kuchenek wywalić za kartki - a w Wawce potem powiedzą że Wisła też korzysta z prezentów sędziowskich... |
A Wisła nie korzystała z prezentów sędziowskich? W ostatnich latach przecież tego było mnóstwo, a w jednej rundzie, gdyby nie te prezenty pewnie byście mieli jakieś 8-9 punktów mniej.
|
Cytat:
|
Panowie trochę obiektywizmu... W środę gramy najważniejszy mecz sezonu. A pamiętacie mecz z Wartą we wrześniu ubiegłego roku? Gdyby nie sędzia Wajda to odpadlibyśmy na etapie 1/8 finału i o pucharach moglibyśmy zapomnieć. Dzień po tym meczu Pyżalska szalała na twitterze pisząc o piłkarskim pokerze. Dziś los się odwrócił i to nas orżnęli. Sędziowie popełniali błędy(kręcili, jak kto woli), popełniają i będą popełniać. Kiedyś goliliśmy frajerów po 3,4-0 i nikt na to nie zwracał uwagi. W sobotę wystarczyło wykorzystać 2 z kilku 100% okazji i nikt by nie pisał o błędach sędziego. W 2007 pomagali Zagłębiu, w 2010 Lechowi, teraz mówi się, że gwiżdżą pod Legię, a gdy spojrzymy przez pryzmat całego sezonu to więcej na pomyłkach sędziowskich skorzystał Lech. I podobnie jak Kocur, nie zdziwię się, że gdzieś tam za kilka kolejek, może właśnie w Poznaniu sędziowie oddadzą nam to co zabrali w sobotę.
|
Cytat:
P.S. Dziękuje za głosy rozsądku kilku forumowiczów. |
Cytat:
...a po meczu gotowało się. |
wezcie pod uwage jeszcze taki fakt, ze pomylka to pomylka, a oszustwo pomylka nie jest. To bylo jawne zllodziejstwo i nie ma co porownywac takich sytuacji do pojedynczych pomylek sedziow.
Emji- fakt nie uznania gola przez sedziego, ktory z odleglosci 30m czy wiecej rzeczywiscie mial prawo nie zobaczyc, ze pilka minela (minimalnie ) linie bramkowa. A ten s....ysyn nie widzial, ze pilka opuscila boisko o ok 30-40 cm albo wiecej z odleglosci 2 metrow, widzac wszystko z idealnej pozycji !! chyba jest roznica?? |
Nie miałem żadnego zamiaru porównywać tej sytuacji do kuriozalnych decyzji Jarzębaka, a jedynie chciałem pokazać, że nawet w sezonach mistrzowskich Wisła dostawała prezenty. Nie jeden, nie dwa, nie dziesięć.
W jednej rundzie można "stracić" kilka punktów przez decyzje sędziowskie, a w kolejnej "odrobić" dzięki ich pomyłkom. Taki urok polskiej kopanej. |
oczywiscie masz racje, nigdy nie bedzie syttuacji, ze wszystkie mecze sa gwizdane dobrze.Wisla od dluzszego czasu gra chujowo i gdyby grala lepiej nie byloby teraz tyle na ten temat, ale fakt jest taki, ze w tym sezonie gwizdze sie tylko i wylacznie na niekorzysc Wisly, a ostatni mecz to juz kuriozum.
|
Cytat:
Po meczach z Koroną i Bełchatowem jasne stało się, że dream team z warszawki może nie dać rady bez pomocy z zewnątrz... EDIT: Ale się odciął Boniek Bednarzowi. Poziom Grzegorza Lato. Nie, żebym popierał pajacowanie Łysego, ale naszemu włoskiemu światowcowi też parę źdźbeł spod nogawki wychynęło... |
No co ty, mi sie wydaje ze przegrana z Wisla 0:4 w 2010 roku pokazala ze Legia moze dzis nie dac rady bez pomocy z zewnatrz :drapanie:
Sherloku, za wielka kaluza blyskotliwym detektywom placa ladne pieniadze. Think about. P.S Wszystko staje sie jasne! Lesnodorski skorumpowal Krola by ten rozprzedal Polonie, Niemcom polecil Milika, a lechitow przekupil by Ci przegrali z Polonia i zremisowali z Belchatowem! Potrzebowal pomocy z zewnatrz i ja otrzymal. To skandal! Aha, i zmusil wroclawian by Ci przegrali, miedzy innymi, z Belchatowem. Prokurator, gdzie jest prokurator?! |
Cytat:
|
Po dzisiejszym meczu w Gliwicach kroi się ciąg dalszy serialu "W nerwowej atmosferze pomagamy zdobyć upragniony tytuł dla Legiii". Będzie okazja się jeszcze skompromitować dla paru sędziowskich.... Miało być bezstresowo i tak, by nie trzeba było się zanadto obnażać z tą "humanitarną" pomocą, ale piłkarze Legii już odtrąbili fajrant i policzyli premie za mistrza i za nich nieboraki jarzębakopodobne będą musiały zap...lać do końca.
Jako że pyrki nie mają za prezesów takich cwaniaków ja Grajewski i Pawelec (onegdaj Widzew), to skończą raczej jak Górnik w 94 roku. Oj, nie ułatwiają roboty jarzębakopodobnym Legioniści, oj nie. No ale służba nie drużba, a tam w stolicy są tak wyposzczeni tym czekaniem na "triumfa" , że aż strach. |
Zobaczymy już jutro i pojutrze jak będzie wyglądać preludium do dalszego ustawiania spotkań i popisów sędziów w lidze. Radzę uważnie śledzić wtorkowy mecz na Łazienkowskiej, bo mogą się dziać cuda nad cudy. Później będzie mecz rundy Wisły, po którym również może być sporo do pisania ;)
|
Nie będę szukał każdego z tych spotkań i udowadniał, że Wisła na czymś skorzystała, albo Legia straciła, bo nie w tym rzecz. Można tak się przerzucać nieustannie przykładami na to, że sędziowie drukują raz w jedną, a raz w drugą stronę. Istotne w tym wszystkim jest to, że patologia w polskiej piłce, która występuje na różnych szczeblach i w różnych sprawach trwa w najlepsze i stałe pomyłki sędziów są tylko tego najlepszym przykładem.
Miałem wklejać jakieś archiwalne posty z forum, ale wspomniałeś o niewydrukowanej tabeli z Weszlo. Tak wygląda ona na początku kwietnia (zmieni się na niekorzyść Legii). http://i48.tinypic.com/v8he2d.jpg |
Ależ nam się krawaciarstwo rozpanoszyło :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ten niewidomy za bramką stał tylko i wyłącznie w charakterze alibi dla głównego, dokładnie tak jak zostało to przetestowane na Podbeskidziu. |
Cytat:
Szczerze - zwycięstwo cieszy i przy końcowym wyniku kamień spadł mi z serca ale pełnej satysfakcji nie mam, właśnie przez te błędy. Ba, nawet bardziej bym się cieszył jakby pierwszej bramki nie uznali bo sądzę, że mecz byłby ciekawszy i Legia bez sędziów też by sobie sama poradziła (bez napinki). Tylko przyznaj sam, jakby te błędy były w drugą stronę, to nie cieszyłbyś się ze zwycięstwa? I moja subiektywna ocena co do ręki Jodłowca... Karny powinien być, niby piłka przypadkowo nabiła rękę Jodłowca ale po chwili on sam wybijał piłkę z pola karnego. Czyli bądź co bądź odniósł korzyść bo piłka spadła mu przy nodze. Mało tego, patrząc z perspektywy czasu to nawet lepiej jakby gwizdnął tą jedenastkę. Może nawet byłby z tego gol ale przypomnijcie sobie, że była to sytuacja przy wyniku 0:2 a nie 1:2. Nie wiadomo czy później strzelilibyście drugą bramkę czy też wynik pozostałby taki sam do końca meczu. Jedynie zyskalibyście tylko 2 dodatkowe minuty na odrabianie strat względem bramki Sikorskiego. |
Cytat:
|
Nie ja wspomniałem o tej tabeli. Wrzuciłem ją tylko jako ciekawostkę po zasugerowaniu się przez przedmówcę :)
|
Cytat:
tak tak "Szerloku Holmsie", tak bardzo sędziowie pomagają warszawce, że w meczu z Groclinem uznali Groclinowi gola ze spalonego + nie odgwizdali Legii karnego (sami groclinowcy na swoim lewackim forum pisali, że aż się dziwili, że sędziowie nie byli za Legią). Coś ta pomoc z zewnątrz nie działa w tę stronę co trzeba. Dziwne? Mecz z Górnikiem na Ł3 - oglądał czy nie oglądał? Widział gola na 2-0 dla Legii czy nie widział (sędzia go nie uznał)? Taaaaaaaka pomoc sędziego, czytaj pomocy z zewnątrz :lol: Nikt nie twierdzi, że w meczu z Wisłą sędzia popełnił błąd przy 1 golu, to był mega wielbłąd, ale jakieś teorie spiskowe o pomocy sędziów? To jest dopiero śmieszne. Pierwszy mecz w tym sezonie gdzie Legia zdobyła gola ewidentnie z błędu sędziego i sędzia jej pomógł. JAKIEŚ INNE PRZYKŁADY TAKICH MECZÓW w tym sezonie? Ręka Jodłowca? Takich rąk się nie gwiżdze - vide pamiętna ręka wiślaka w meczu z Jagą, jakoś wtedy nikt na forum Wisły nie krzyczał, ze to była ręka. Skończmy na tym, że Pareiko za wejście kung-fu powinien wylecieć z czerwoną kartką, a nie dostał nawet żółtej. Ale tak tak, dla was to oczywiście nie był atak na czerwo :lol: Ciekawe co sądzi o tym Nani (mecz w LM z Realem, podobne wejście i czerwo). Sędziowie tak pomagają Legii, że normalnie w 22 kolejce sezonu popełnili błąd na jej korzyść. Normalnie pomagają na potęgę i uj z tym, że po drodze sędziowali nie raz przeciwko niej:lol: drukowanie to miała, ale Wisła w pewnym okresie, gdzie w 3 spotkaniach z rzędu sędziowie wam pomagali, to nie jest przypadek, w przeciwieństwie do JEDNEGO meczu Legii. wis.la/pcbpt normalnie śmiech na sali, hipokryzja pełną gębą. Ale wiadomo, że jak sędzia pomaga Wiśle to jest to błąd, nieważne ile razy, ale to są błędy, typowe tłumaczenie skttrbrain wis.la/uk26v i przypomnij sobie jak rok temu na początku sezonu Lech zdobywał gole, były śmiechy i żarty, że więcej zdobyliście goli ze spalonych niż normalnych:lol: i jak to wszystko porównać do jednego błędu sędziego z Wisłą? No właśnie nie da się ha ha |
Ja to już mam ubaw po pachy nie dość że sami mecze sprzedają to jeszcze na sędziów płaczą.
PS Leśnodorski już kupił u sędziów mistrza na dwa sezony jakbyście nie wiedzieli za pensje Luboji:) |
Patrzcie kto przemówił:
http://footbar.pl/wez-gwizdek-i-sprobuj/ |
Ale pieprzycie z tym kupowaniem meczy :D Nikt nie kupuje. Po prostu taki poziom sędziowania a nie inny. W zeszłym roku tyle błedów na korzyśc Wisły na R22 było i nikt nie płakał tutaj jakoś na forum...
Poza tym łysy mydli nam oczy. Jesteśmy jako klub w duuuupie. Mega duuupie. I to powinno nam spędzać sen z powiek, a nie wypaczony przez sędziów mecz.To tylko jeden mecz. |
Legia nie bedzie mistrzem.....przekonacie sie....tylko spokojnie
|
Niedlugo moze sie wyjasnic sprawa reformy ekstraklasy
http://ekstraklasa.przegladsportowy....331,1,381.html |
Cytat:
|
I potem dziwota ze polski futbol jest tam gdziej jest. Lepiej jest miec zatrudnionych pracownikow (za gruba kase) by nic nie robili przez pol roku niz miec tych samych pracownikow przez 10 miesiecy zajetych praca, znaczy splacaniem sie.
Znaczy, otwieram teatr i zatrudniam aktorow; przedstawien za duzo nie organizuje, wole jak zatrudnieni przeze mnie aktorzy nie graja. Oczywiscie place im przez 12 miesiecy :D ---------------- Ligowa drobnica ktora gowna robi dla polskiego futbolu (egzystuje tylko w tej marnej lidze) powinna miec gowno wielkie do gadania, tak jak w Hiszpanii. Co to jest by szaraki (te wszystkie Polonie i Zaglebia) ciagnely na dol kogos kto, w przeciwienstwie do nich, ma jakis plan, jakis cel wykraczajacy poza egzystowanie z dnia na dzien. Kogos kto sie wybija. W imie czego? Solidarnosci? Demokracji? Phi, to bardziej ligowy socjalizm! Lepiej ukarac kogos kto chce sie wybic niz kogos kto slodko pierdzi i egzystuje tylko na podstawie praw telewizyjnych (ktore jesli sa tyle warte to tylko z powodu lepszych klubow). Cytat:
|
W PP, ale mam jedno pytanie: serio sędziowali pod Legię?
|
Tak. Przecież to standard. Chodziło o to, żeby pociągnąć Was za uszy do LE. Sędzia wiec nam pomógł żebyście mogli uratować resztki sezonu. Wystarczy, że pykniecie Śląsk i już. Bo my mistrza już kupiliśmy tydzień temu. U Różyckiego sprzedawali. Zresztą układ jest szerszy, bo mecz Wisła - Śląsk sędziuje nasz, warszawski sędzia.
To w ogóle rewelacyjny układ. Jak Was pociągnie za uszy znaczy, że opłacony przez nas, by realizować powyższą intrygę. Jak Was skrzywdzi - wiadomo, z Warszawy, oni zawsze krzywdzą. Może być nawet dubletowy układ. Przepuści Was, ale wykartkuje. Wtedy nie dość, że działa układ powyżej w który zamieszany był Musiał to jeszcze pomaga nam, bo puchar też kupiliśmy. Trzeba być ślepym, by tego nie widzieć. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl