Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Arkadiusz.Czerepach 02.06.2022 07:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1585454)
Właśnie dlatego, że nikt nie uwierzyłby w powrót Ondraska, a okazało się to prawdą, teraz traktujemy poważnie plotkę o Bashy.

A na czym polegała jego rola, oprócz tego, że wrzucił jakiś obrazek na instagrama?

przecież instagram to tylko emanacja , tak jak "cieszynka" sensu stricto

czaro 02.06.2022 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1585513)
przecież instagram to tylko emanacja , tak jak "cieszynka" sensu stricto

To napisz, o co chodzi.

LucjuszWielki 02.06.2022 12:31

Też jestem ciekaw, ale obstawiam, że Czerepach bazuje tylko na własnych wnioskach po wpisie na Instagramie... niewinnym wpisie dodałbym, do którego dorabiane są potężne historie. Jeśli się mylę to prosze kawę na ławę, choć uważam rozmowę o Hyballi za stratę czasu, historia do której nie warto wracać. Cyrkowiec, który nabrał 99,9% ludzi na gejgenpresing i tyle. Świr totalny, nie było jeszcze takiego. Każda forma przyłożenia ręki do jego odejścia była jedynie słuszna i właściwa, co udowodnił po tym co odwalał w dwóch innych klubach.

Porównywanie Hyballi i Petrescu to też wyższa szkoła absurdu.

Arkadiusz.Czerepach 02.06.2022 13:11

tak dokladnie to tylko moje wnioski , ale w rozumowaniu zwlaszcza od ogólu do szczegółu czuje sie całkiem całkiem

czaro 02.06.2022 13:17

Chyba dorabiasz teorię spiskową. A że wpis na instagramie wynikał z tego, że rozmawiano w szatni i poza nią - no na pewno rozmawiano i narzekano, dlatego gra się posypała. Przecież Błaszczykowski nie powiedział w szatni: chłopaki, teraz wtopa za wtopą. Po prostu zrobił z siebie, Boguskiego i Kmiecika ofiarę.

Patryko 02.06.2022 14:08

Tu nie chodzi o to, że psychopaty Hyballi nie należało zwolnić - chodzi raczej o sposób, w jaki się to wszystko odbyło.

czaro 02.06.2022 14:23

Nie o tym rozmawiamy.

Greg25 02.06.2022 15:21

Cytat:

Cyrkowiec, który nabrał 99,9% ludzi na gejgenpresing i tyle. Świr totalny, nie było jeszcze takiego. Każda forma przyłożenia ręki do jego odejścia była jedynie słuszna i właściwa, co udowodnił po tym co odwalał w dwóch innych klubach.

Porównywanie Hyballi i Petrescu to też wyższa szkoła absurdu.

Podpisuję się obiema rękami, wreszcie ktoś rozsądnie napisał o tym mitycznym zwalnianiu, graniu przeciwko trenerowi, każdy kto grał w jakąkolwiek grę zespołową, wie, że nikt już dzisiaj nie pozwoli sobie na granie na pół gwizdka. Co innego zwątpienie w sens prowadzonych treningów i taktyki obieranej przez nomen omen słabego trenera i taktyka, którego cała liga rozszyfrowała po dwóch rozegranych kolejkach. To jest dorabianie ideologii do czegoś o czym nawet nie warto gadać, a w ideologiach tak jest, że wie o co biega zaledwie garstka wtajemniczonych, a całą resztą robią pożyteczni idioci...

Drozd 03.06.2022 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1585539)
Podpisuję się obiema rękami, wreszcie ktoś rozsądnie napisał o tym mitycznym zwalnianiu, graniu przeciwko trenerowi, każdy kto grał w jakąkolwiek grę zespołową, wie, że nikt już dzisiaj nie pozwoli sobie na granie na pół gwizdka. Co innego zwątpienie w sens prowadzonych treningów i taktyki obieranej przez nomen omen słabego trenera i taktyka, którego cała liga rozszyfrowała po dwóch rozegranych kolejkach. To jest dorabianie ideologii do czegoś o czym nawet nie warto gadać, a w ideologiach tak jest, że wie o co biega zaledwie garstka wtajemniczonych, a całą resztą robią pożyteczni idioci...

Nikt sobie nie pozwoli? Chyba że wynik ma w dupie, bo wystarczy się utrzymac. Zwątpienie w sens treningów i taktyki? :rotfl: Cała liga rozszyfrowala? To jest właśnie dorabianie ideologii.

Gra za Hyballi i za Brzęczka to przepaść wyniki tak samo. Ciekawe kto znowu wraca do tematu Hyballi ...

Hybala był papierkiem lakmusowym gangreny mentalnej toczącej Wisłę pod rządami Błaszczykowskiego. Termometrem który trzeba było rozbić za wszelką cenę, bo pokazywał złą wartość. Gdyby wtedy przyszło otrzeźwienie, może teraz nie byłoby trupa...

s1mone 03.06.2022 13:55

Hybala, Brzęczek, Gula cała trójka była tragiczna, ostatni poważny trener u nas to był Carillo. A z naszego podwórka pół na pół (jedna dobra runda i jedna tragiczna) to Stolar i Skowronek. Nie dorabiajmy ideologii do zwolnienia tego niemieckiego oszołoma.

Jaroo1 03.06.2022 14:07

Tylko Hyballa różni się w tej ukladance o tyle, że jego kadencję można jasno podzielić na dwie części, tę sprzed jajeczka-Podbeskidzia i tę po. Wszyscy dobrze wiedzą od kiedy nastąpiło tąpnięcie za jego kadencji, co było przyczyną. Za czasów Skowronka i Stolarczyka nie wiadomo gdzie leżał problem, skąd się wzięły te czarne serie porażek/bez zwycięstwa. Z kolei Brzęczek i Gula byli tak bezjajeczni, ze za ich czasów Wisłą nie miałą nawet chwili okresu gdzie gra wyglądała dobrze i można było odnieść wrażenie, ze coś sie buduje na dłużej.

Może oszołomem był ale można jasno stwierdzić, ze poleciał za to, że sie panienki na niego obraziły i zaczęli pod nim dołki kopać oraz że dopóki tego nie było to gra wyglądała o wiele lepiej niż za Guli i Brzęczka i nie punktował tak źle.
I to może wiele wyjaśniać i go usprawiedliwiać jako tako (jego wizję i warsztat trenerski) bo widać różnicę między nim a resztą i jest 100% pewne, że chciano się go na wszystkie sposoby z klubu pozbyć, wiadomo o co poszło i wiadomo od kiedy wyłożono na niego lachę.

tomasz_19 03.06.2022 14:09

ten temat dawno zszedł na psy, zamiast wypowiadać się w temacie to wy schodzicie na byłych trenerów, admin do roboty!

Jaroo1 03.06.2022 14:15

Przecież plotkujemy...

doktor granat 03.06.2022 16:06

Ja usłyszałem dziś plotkę(?), że Basha nie zdał testów medycznych. Dobra plotka(?).

Jaroo1 03.06.2022 17:52

Raczej nierealna

krysztal 03.06.2022 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1585574)
Tylko Hyballa różni się w tej ukladance o tyle, że jego kadencję można jasno podzielić na dwie części, tę sprzed jajeczka-Podbeskidzia i tę po. Wszyscy dobrze wiedzą od kiedy nastąpiło tąpnięcie za jego kadencji, co było przyczyną. Za czasów Skowronka i Stolarczyka nie wiadomo gdzie leżał problem, skąd się wzięły te czarne serie porażek/bez zwycięstwa. Z kolei Brzęczek i Gula byli tak bezjajeczni, ze za ich czasów Wisłą nie miałą nawet chwili okresu gdzie gra wyglądała dobrze i można było odnieść wrażenie, ze coś sie buduje na dłużej.

Może oszołomem był ale można jasno stwierdzić, ze poleciał za to, że sie panienki na niego obraziły i zaczęli pod nim dołki kopać oraz że dopóki tego nie było to gra wyglądała o wiele lepiej niż za Guli i Brzęczka i nie punktował tak źle.
I to może wiele wyjaśniać i go usprawiedliwiać jako tako (jego wizję i warsztat trenerski) bo widać różnicę między nim a resztą i jest 100% pewne, że chciano się go na wszystkie sposoby z klubu pozbyć, wiadomo o co poszło i wiadomo od kiedy wyłożono na niego lachę.

To że Hyballi rozjechała się szatnia to tylko i wyłącznie jego wina.Jakby miał w głowie mózg zamiast galarety to by im dał kilka godzin wolnego a po południu wielkanocnym jajeczkiem dokarmił tuje na Zarabiu.Małpa z brzytwą i tyle.

Jeśli chodzi o Stolarczyka i Skowronka to z perspektywy czasu można wyciągnąć wnioski gdzie był problem.Tym problemem była polityka sportowa.
Stolarowi rozjebano drużynę.Przecież on w kilku meczach to mógł sie zastanawiać czy Krzoski nie wpuścić na boisko.
Skowronek do przerwania ligi radził sobie świetnie.Po restarcie już gorzej ale też wstydu nie było a w lecie znowu s.......ili okienko i było jak było.Zawodnicy dołączali do drużyny w trakcie rundy.

PAWEŁ 03.06.2022 20:49

07 dostał kadrę po Carillo i jakoś mu przez rundę żarło a jak wyglądało pózniej wszyscy widzieliśmy.

Elendil 03.06.2022 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1585575)
ten temat dawno zszedł na psy, zamiast wypowiadać się w temacie to wy schodzicie na byłych trenerów, admin do roboty!

admin :lol: na stronie głównej nadal wisi "news" z marca o zatrudnieniu Gruzina, a Ty chcesz robić porządki na forum :lol: to miejsce żyje tylko dzięki tym, którzy zarejestrowali się tutaj naście lat temu. Ogólnie fora to przeżytek z przełomu tysiącleci, obecni 20-latkowie (nie mówiąc o młodszych) to pewnie nie znają takich rzeczy ;) Także podsumowując - nie, nie zobaczysz to admina czy moderatora.

czaro 04.06.2022 12:34

Tak, ale do pewnego momentu panowała tu samodyscyplina. Przez lata. Mniej więcej do momentu, kiedy Wisła znalazła się w strefie spadkowej.

sevenheaven 04.06.2022 13:19

Moglibyśmy się zainteresować Letniewskim z Lecha.. widzew zrezygnował z wykupu ,bo ich nie stać (600 tys zł), a całkiem nieźle sobie radził :) moglibyśmy sprzedać kogos i wziąć jego akurat brakuje nam DP.. albo chociaż wypożyczyć.. Lech po mistrzostwie pewnie się wzmocni i nie będzie dla niego miejsca

czaro 04.06.2022 13:22

Myślisz, że nas będzie stać?

sevenheaven 04.06.2022 13:51

Mysle, ze mamy duzo wiekszy budżet niz Widzew :) poza tym mamy sprzedać Poletanovicia, Klimenta pewnie jakiś grosz wpadnie, wiec uzbierałoby sie

azor 04.06.2022 14:02

a przepraszam kto będzie chciał KUPIC Klimenta? j

sevenheaven 04.06.2022 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1585622)
a przepraszam kto będzie chciał KUPIC Klimenta? j

podobno ma iść do Pilzna, który walczy.. o awans do LM :D

TSWojtas 04.06.2022 15:01

ale to jest pojebane wszystko. Do 31 maja mieliśmy wypowiedzieć umowy tym piłkarzom z którymi chcemy się pożegnać. Więc nie wiemy czy Kliment jest już wolnym zawodnikiem czy dalej ma kontrakt z Wisłą ...

nero 04.06.2022 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1585624)
ale to jest pojebane wszystko. Do 31 maja mieliśmy wypowiedzieć umowy tym piłkarzom z którymi chcemy się pożegnać. Więc nie wiemy czy Kliment jest już wolnym zawodnikiem czy dalej ma kontrakt z Wisłą ...

Ja sądzę, że nawet Kliment tego nie wie, bo jak wysłali pocztą wypowiedzenia to może siedzieć i się zastanawiać, nadali ten list czy nie nadali? Jak nadali to mogę odejść, ale jak nie nadali to muszę przyjechać na trening. Czekać na listonosza, czy nie czekać :rotfl:

Jagul 04.06.2022 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1585624)

To, że PZPN na takie coś pozwala nie znaczy, że sprawa jest prosta. Kliment pójdzie z tym do FIFA/UEFA, zaskarży nas, a znając naszych mistrzów wygra spór i będziemy mu płacić do 2024.

czaro 04.06.2022 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1585626)
Ja sądzę, że nawet Kliment tego nie wie, bo jak wysłali pocztą wypowiedzenia to może siedzieć i się zastanawiać, nadali ten list czy nie nadali? Jak nadali to mogę odejść, ale jak nie nadali to muszę przyjechać na trening. Czekać na listonosza, czy nie czekać :rotfl:

To jest na serio?

nero 04.06.2022 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1585633)
To jest na serio?

Nie na jaja, z rozpędu napisałem zapominając, że klubem rządzą przecież profesjonaliści.

Greg25 04.06.2022 22:21

Cytat:

Nie na jaja, z rozpędu napisałem zapominając, że klubem rządzą przecież profesjonaliści.

To taka zagwozdka: co ci "profesjonaliści" powinni zrobić w sprawie Klimenta: rozwiązać kontrakt i potem żałować, że mogli go sprzedać za jakąkolwiek kasę - brak profesjonalizmu..., zatrzymać w klubie licząc na sprzedaż, ale kontrahent w ostatniej chwili zrezygnuje, bo jakiś mądry kibic podpowie mu, żeby obejrzał sobie mecze Janka z ostatniego sezonu - totalny brak profesjonalizmu...
tertium non datur...

Elendil 04.06.2022 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1585629)
To, że PZPN na takie coś pozwala nie znaczy, że sprawa jest prosta. Kliment pójdzie z tym do FIFA/UEFA, zaskarży nas, a znając naszych mistrzów wygra spór i będziemy mu płacić do 2024.

PZPN daje wytyczne, które są sprzeczne z regulaminem UEFA?

FraMat 05.06.2022 06:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1585649)
PZPN daje wytyczne, które są sprzeczne z regulaminem UEFA?

Bo wytyczne PZPN dotyczą polskich parapilkarzy którzy mają umowy o świadczenie usług, nie tak jak zagraniczni.

nero 05.06.2022 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1585646)
To taka zagwozdka: co ci "profesjonaliści" powinni zrobić w sprawie Klimenta: rozwiązać kontrakt i potem żałować, że mogli go sprzedać za jakąkolwiek kasę - brak profesjonalizmu..., zatrzymać w klubie licząc na sprzedaż, ale kontrahent w ostatniej chwili zrezygnuje, bo jakiś mądry kibic podpowie mu, żeby obejrzał sobie mecze Janka z ostatniego sezonu - totalny brak profesjonalizmu...
tertium non datur...

Takiś mądry to wytłumacz, dlaczego klub nie poinformował 1 czerwca z kim zostały rozwiązane kontrakty? Jakaś tajemnica czy coś? Mieli czas na zrobienie tego do 31 maja, zatem niech teraz ogłoszą jakie decyzje pojęli i już.

Greg25 05.06.2022 08:33

Gdzie ja napisałem, że jestem mądry? Przecież wręcz przeciwnie, otwarcie napisałem, że sam nie wiem co jest lepsze, m.in. po to, żeby uzmysłowić niektórym, że to bardzo złożony proces wymagający dokładnych analiz każdej sytuacji. Podejrzewam, że takie analizy są robione, publikowanie takich informacji niczego nie zmieni, a wręcz może popsuć np plan na zarobienie jakichkolwiek pieniędzy na chociażby Klimencie. Nie róbmy z zarządu blondynów! ;)

Jaroo1 05.06.2022 08:55

Cytat:

Takiś mądry to wytłumacz, dlaczego klub nie poinformował 1 czerwca z kim zostały rozwiązane kontrakty? Jakaś tajemnica czy coś? Mieli czas na zrobienie tego do 31 maja, zatem niech teraz ogłoszą jakie decyzje pojęli i już.
Miałą być transparentność więc jest. Ostatnio taka transparentność była za Sarapaty.

nero 05.06.2022 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1585657)
Gdzie ja napisałem, że jestem mądry? Przecież wręcz przeciwnie, otwarcie napisałem, że sam nie wiem co jest lepsze, m.in. po to, żeby uzmysłowić niektórym, że to bardzo złożony proces wymagający dokładnych analiz każdej sytuacji. Podejrzewam, że takie analizy są robione, publikowanie takich informacji niczego nie zmieni, a wręcz może popsuć np plan na zarobienie jakichkolwiek pieniędzy na chociażby Klimencie. Nie róbmy z zarządu blondynów! ;)

Ty chyba nie rozumiesz. Już jest po ptokach albo przedłużyliśmy kontrakt albo rozwiązaliśmy go, tu nie ma już co analizować. Nastąpiło jedno albo drugie, fajnie byłoby dać info jaką decyzję podjął klub. Jeżeli klub podszedł do piłkarza tak jak do kibiców no to niewykluczone, że sam piłkarz nie wie czy ma szukać klubu czy jest naszym piłkarzem. Dlaczego nie wie? Bo klub mógł nadać wypowiedzenie 31 maja na poczcie i teraz trzeba wyczekiwać listonosza, aby dowiedzieć się jaka jest decyzja klubu :haha:

serek.c2 05.06.2022 10:26

Rozwiązanie umowy z zawodnikiem zagranicznym na podstawie polskich przepisów, które nie są zgodne z międzynarodowymi, może skutkować wejściem w konflikt prawny z takim zawodnikiem. Rozumiem, że wziąłeś to pod uwagę?

Arkadiusz.Czerepach 05.06.2022 11:01

chyba niewiele osób brało pod uwage ze pzpn może mieć sprzeczne przepisy z uefa , no ale to akurat nie nasza wina

nero 05.06.2022 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1585662)
Rozwiązanie umowy z zawodnikiem zagranicznym na podstawie polskich przepisów, które nie są zgodne z międzynarodowymi, może skutkować wejściem w konflikt prawny z takim zawodnikiem. Rozumiem, że wziąłeś to pod uwagę?

Błagam, chociaż Ty zrozum. Nikt tutaj nie porusza kwestii tego czy można z nim rozwiązać kontrakt czy nie można. Pewnie jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie, decyzja należy do właścicieli, chodzi o to, przez to, że nie ma info z kim rozwiązali umowę nie wiemy czy w sprawie Klimenta podjęli decyzję, ze zostaje czy odchodzi. Dlaczego nie ma komunikatu z kim rozwiązali umowę? Tak to wykłócali się o każdą pierd.ołę na TT, a teraz nie ma czasu napisać info, z kim się żegnamy, a kto zostaje? Jeżeli z nikim nie rozwiązali to też może iść info, że zarząd zdecydował nie skorzystać z możliwości jakie dają przepisy PZPN i żaden kontrakt nie został rozwiązany.

serek.c2 05.06.2022 11:37

Pisałeś coś o granicznej dacie - wskazałem Ci jedynie, że to nie do końca tak wygląda. O komunikacji klubu nie wypowiadam się.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl