Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

art 21.02.2011 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1053900)
A dlaczego by nie? To nie ekipa budowlana będzie montować ten system. Warunki ku temu są.

Niby tak, ale jak wiadomo ten stadion nie jedno już przeszedł... Bardzo pozytywne info jak dla mnie :)

Marceli_szpak 21.02.2011 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1053991)
przetarg na telebimy był ogłoszony pod rozmiar ram . Oczywiście nie do co centymetra , ale jednak

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...2920608228.jpg
Gdyby miał być na całej powierzchni kratownicy, to pewnie te pionowe belki (z czarnymi elementami) nie byłyby tylko w środkowej części konstrukcji...

Karherop 21.02.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marceli_szpak (Post 1054070)
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...2920608228.jpg
Gdyby miał być na całej powierzchni kratownicy, to pewnie te pionowe belki (z czarnymi elementami) nie byłyby tylko w środkowej części konstrukcji...

mea culpa 10znakow

Pimko 21.02.2011 22:09

Przyznam się szczerze, że w te wakacje byłem akurat przez kilka dni w Pradze i zbiegło się to z meczem Amiko-Lecha ze Spartą ( na który się ostatecznie wybrałem) ale nie o to mi idzie. Mianowicie, na obiekcie Sparty na ich telebimach zauważyłem, że przed rozpoczęciem meczu jak ich speaker wywoływał zawodników, to wyświetlano duży herb klubu oraz zdjęcie piłkarza,imię, nazwisko czy numer koszulki i to tyczyło się zarówno gospodarzy jak i gości!. Poza tym, powtórek wszystkich sytuacji rzecz jasna nie było, ale np. sytuację bramkową jak najbardziej pokazano (chyba nawet 2-krotnie). U nas raczej nie ma za bardzo co liczyć na powtórki choćby akcji bramkowych (ja w Polsce jeszcze tego nie widziałem), ale chociaż prezentację zawodników to mogliby w ten sposób przeprowadzić. Uważam, że jeśli te telebimy mają służyć jedynie jako tablica wyświetlająca wynik i upływ czasu to równie dobrze mogłoby ich nie być, albo mogłyby być mniejsze...

vote-for-mikey 21.02.2011 22:16

^^

Oglądałem Lecha w PP i leciał mecz na żywo an telebimach, tak samo kilka razy zauważyłem na Legii.

Angmir 21.02.2011 22:35

Mam takie laicie pytanie dawno nie byłem w Krakowie i w sumie nie wiem jak wygląda postęp całych prac wykończeniowych an naszym stadionie ?? Telebimy jak widze już są. Rozumiem że 100% oddanie obiektu nie nastąpi przed inauguracją rundy wiosennej.
Jesli tak to kiedy stadion będzie w 100% gotowy ?

Gordian 21.02.2011 22:37

Jakie będzie to będzie. Byle nie takie samo jak na Lechu i Cracovii. Ta ichniejsza szata graficzna (identyczna dla obu klubów, tylko kolor inny) jest delikatnie mówiąc brzydka i mało efektowna. Mam nadzieję że jakoś inaczej to będzie wyglądało.

marlyd 21.02.2011 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1053965)
Kamerka zdechła na początku grudnia. Kamerka z widokiem na północną od kilku dni też nie reaguje.

coś o kamerkach:
http://www.gazetakrakowska.pl/aktual...muje,id,t.html

kangurekm 21.02.2011 23:16

A nic nie wiadomo czy na naszych telebimach będą wyświetlane powtórki z goli? Po drugiej stronie Błoń takiej funkcji nie ma , dlatego obawiam się że i u nas na takie coś się nie pokuszą :/

WiernyWiśle 21.02.2011 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kangurekm (Post 1054164)
A nic nie wiadomo czy na naszych telebimach będą wyświetlane powtórki z goli? Po drugiej stronie Błoń takiej funkcji nie ma , dlatego obawiam się że i u nas na takie coś się nie pokuszą :/

Nie wiem czy to jest w ogóle możliwe... Było coś mówione że nie można wyświetlać bo gdyby bramka padła ze spalonego to można by się kłócić podczas meczu i by był problem dla FIFY itp.

Sensej 22.02.2011 00:04

Powtórki z uznanych bramek mogą iść, cały mecz live może iść. Nie mogą być np. puszczane powtórki spalonych.

mgła 22.02.2011 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michelangelo10 (Post 1054252)

A jaki to ma związek z tematem?
Do tego jest inny wątek,

tomaso 22.02.2011 11:28

z tego co da sie wyczytac na interii nie mamy najdrozszego stadionu w polsce słowiki zaplacily jeszcze wiecej:)

Proud 22.02.2011 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomaso (Post 1054255)
z tego co da sie wyczytac na interii nie mamy najdrozszego stadionu w polsce słowiki zaplacily jeszcze wiecej:)

Pewnie, że nie.

Stadiony w Gdańsku czy Wrocławiu też są droższe.

Licząc całkowity koszt, jak i przeliczając na jedno krzesełko.

Angmir 22.02.2011 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1054139)
Mam takie laicie pytanie dawno nie byłem w Krakowie i w sumie nie wiem jak wygląda postęp całych prac wykończeniowych an naszym stadionie ?? Telebimy jak widze już są. Rozumiem że 100% oddanie obiektu nie nastąpi przed inauguracją rundy wiosennej.
Jesli tak to kiedy stadion będzie w 100% gotowy ?

Ponawiam pytanie

joshi 22.02.2011 12:25

poczytaj temat, każdy chciałaby to wiedzieć, ale termin oddania stadionu to wielka niewiadoma!

Arapaho 22.02.2011 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1054264)
Ponawiam pytanie

Wejdź sobie na gówna stronę - masz tam zdjęcia i odpowiedź jaki jest stan prac.
O terminy lepiej nie pytaj

PiotrG 22.02.2011 13:26

CBA wkroczyło do POSIRu w Poznaniu. Tak samo mogliby zawitać do ZIKITu w Krakowie, aby przejrzeć ten cały burdel związany z budową stadionu.

zim zum 22.02.2011 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 1054179)
Powtórki z uznanych bramek mogą iść, cały mecz live może iść. Nie mogą być np. puszczane powtórki spalonych.

Wydaje mi się, że w ogóle nie są puszczane powtórki. Tylko przebieg meczu, tak jest przynajmniej we Wrocławiu.

joshi 22.02.2011 14:01

Piotr, oby CBA nie wkroczyło w trakcie trwania prac. Tego by tylko brakowało, żeby wstrzymano budowę. A to, że dojdzie do kontroli jest niemal pewne ( sugerując się argumentacją dotyczącą Lecha)

PiotrG 22.02.2011 15:41

Nie no, w trakcie prac nikt tam nie wkroczy, jednak po ukończeniu prac mogliby tam zawitać i sprawdzić co nieco.

SkMk 22.02.2011 19:34

Majchrowski i Niedziałkowska już się zaczynają bać. Nie martwcie się "zatroskani mieszkańcy" na pewno życzliwie poproszą o jakąś kontrolę. Mam nadzieję, że pewnego dnia zobaczę we wszystkich mediach, jak smutni panowie w kominiarkach wyprowadzają w kajdankach miłościwie nam panujących.

wanol 22.02.2011 20:01

A powie mi ktoś dlaczego oni zaczęli ten montaż telebimów akurat od tej trybuny?? Zaraz się okaże że nie zdążą z popodpinaniem wszystkiego na tej drugiej i oczywiście zdecydowana większość kibiców będzie mogła podziwiać tylko tył telebimu :/

saklak1906 22.02.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1054369)
Nie no, w trakcie prac nikt tam nie wkroczy, jednak po ukończeniu prac mogliby tam zawitać i sprawdzić co nieco.

No to juz wiemy dlaczego nie chca ukonczyc tego stadionu

madenn 22.02.2011 20:13

Jak wygląda sprawa budowy boisk treningowych ? Wiadomo gdzie one mogą powstać bo mam watpliwości co do terenów w okolicah Reymonta .Basałaj w wywiadzie dla Dziennika Polskiego mówił że decyzję zapadną w tym roku.

PiotrG 22.02.2011 20:31

Na razie nijak wygląda.
Jak decyzje (i ewentualny projekt i finansowanie) zostaną ustalone w tym roku, to będzie dobrze i budowa może w następnym. Wykonanie boiska czy dwóch to jest miesiąc, góra dwa (oczywiście nie w zimie, a na wiosnę/lato/jasień), nawet z podgrzewaną murawą.

Arapaho 22.02.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1053986)
I teraz najważniejsze pytanie
czy telebim będzie obejmować całą ramę czy tylko środkową część = http://i54.tinypic.com/bhnghx.jpg
Kiedyś bodaj na GK pisali że głupki najpierw położyli ramę, zamiast wpierw dopasować powierzchnię ramy do telebimów.
Zapewne środkowa część i co będzie po bokach, po jednej stronie TF a po drugiej nowoczesny zegar? Żeby nie zostawili boków pustych bo dopiero będzie to komicznie wyglądać. Jakby cała rama była przeznaczona na telebim to robiłby wrażenie..

Na tą chwilę wygląda na to ze boki zostaja puste, nie montują tam żadnych uchwytów pod cokolwiek , chyba że będą tam po bokach zwykle plansze reklamowe.

tomaslfc14 23.02.2011 12:24

Ja mam pytanie na trochę inny temat. A mianowicie, wiadomo już coś z przetargiem na sponsora tytularnego stadionu ??

Arapaho 23.02.2011 14:14

Wszystkie pytania z gatunku czy coś wiadomo- mają taką sama odpowiedź podaną tu po tysiąckroć

pzkwr 23.02.2011 14:42

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...elebim_gotowy/

Telebim gotowy. Wiecie może, co ma być po bokach? Mam nadzieję, że nie goła konstrukcja bo wygląda to strasznie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl