![]() |
Ludzie o co wy sie znowu spieracie. Gość chodzi na mecze Legii pewnie nie od wczoraj to chyba wie lepiej od Was bo ma przegląd bramkarzy w swoim klubie od kilku lat. Czy to takie ważne dla Was czy Kuciak, czy Szamotulski lepszy? Ważne, że dzisiaj najlepszy wynik z możliwych padł w Poznaniu, a Śląsk nadal liderem, Wisła też za dużo nie straciła.
|
Cytat:
PS. Bo chyba nie piszesz o Szczęsnym, który grał w Młodej Legii i z niej poszedł do Arsenalu? On nie ma meczu rozegranego w pierwszym zespole Legii. |
Cytat:
Szczęsny, który broni strzały Messiego czy Villi nigdy nie grał w pierwszym składzie Legii.:lol: Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Na pewno nie napisalem, ze Kuciak jest lepszy od Szczesnego :rotfl: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Teraz piszesz, że nie wiesz czy Wojtek Szczęsny zagrał jakiś mecz w 1 składzie, a jednak wyżej piszesz, że Kuciak jest lepszy od W. Szczęsnego z Legii. Skąd wiesz skoro nie masz nawet pojęcia czy on wtedy tam grał czy nie? Mówię - nie brnij. :) EDIT: Cytat:
EDIT2: No, to nie rozumiem jak mogłeś pomyśleć, że Szczęsny wymieniony obok Stanewa czy Kowalewskiego, a wręcz obok Szamo i Robaka to Wojtek, a nie Maciek. Jestem bezradny. |
Po fantastycznym strzale Vrdoljaka przypomniało mi się od razu to:
http://www.youtube.com/watch?v=7U6ms...ailpage#t=317s Kuciak niestety to bardzo dobry łapacz, meczyk niezły, wynik też. No i trawa w POZnaniu* nadal się nie ukorzeniła - pewno będą wymieniać w styczniu. |
Nie ma co się dziwić tej murawie. W piątek gra mecz Warta a dziś Lech. Jak tak to będzie wyglądało to znowu załatwią tą murawę.
|
Wynik z dzisiejszego meczu dobry dla nas. Pytanie czy w następnej kolejce odrobimy straty.
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą, w twojej wymówce brakuje logiki, ponieważ: 1. Jak Wojtek mógłby grać w 1 składzie Legii, jak ma dopiero teraz 21 lat, a od 5/6 sezonów siedzi w Arsenalu. 2. Jakim sposobem nasz kolega z Warszawy, mógłby porównać jakość aktualnych bramkarzy ze składu Legii z młokosem, który (hipotetycznie przyjmując) rozegrał "jakiś mecz w 1 składzie Legii". 3. Poza tym flamengista wypisał bramkarzy chronologicznie, tak jak bronili w Legii po kolei. Szczęsny przed Stanewem czy Borucem, o kurde, o którego może chodzić? Ale zostawię to, nie chcę być kolejną osobą pastwiącą się nad tobą. Cytat:
Granie w lepszym klubie nie oznacza równocześnie, że jest się lepszym piłkarzem. Czy taki van der Sar z Fulham był gorszy niż, powiedzmy sobie szczerze, ciotowaty Roy Carroll z ManU? Nie. |
Nowym szkoleniowcem Zagłębia Lubin został dziś Czech - Pavel Hapal. Zastąpi on zwolnionego Jana Urbana.
42-letni Hapal grał m.in. w TSV Bayer 04 Leverkusen, CD Tenerife i SK Sigma Ołomuniec, zaliczył też 21 meczów w reprezentacji Czechosłowacji oraz 10 w kadrze Czech. Jego największym osiągnięciem trenerskim było mistrzostwo Słowacji z MŠK Žilina w sezonie 2009/10 i awans do Ligi Mistrzów. Prowadzona przez niego drużyna zajęła ostatnie miejsce w tabeli grupy F i odpadła z fazy grupowej. Pracę z Žiliną zakończył po sezonie 2010/11. Wcześniej trenował m.in. czeski FK Mladá Boleslav i słowacki FC Nitra. |
Cytat:
Pisałem o czymś zupełnie innym: to zeszły sezon był ewenementem, a nie sytuacja w której Legia ma świetnego bramkarza. W ostatnich 15 latach to raczej było normą. A co do Kuciaka: rozumiem twoje zachwyty, szczególnie gdy ma się w pamięci poprzedni sezon. Ale może jednak z oceną poczekajmy do końca sezonu? Jak będzie stale wykazywał taką formę, to co innego. Na razie zagrał u was 12 meczy - wystawianie na podstawie tych spotkań takiej laurki jest moim zdaniem przedwczesne. Rozumiem tą niechęć do Szczęsnego, w końcu to on postulował by uhonorować go "ścianą płaczu" na Łazienkowskiej:-D |
A tak swoją drogą patrzcie co odkopałem:
Cytat:
PS. Trzeba mieć tupet żeby z takim składem przyjechać na R22 i ograć Mistrza Polski. EDIT: To chyba jednak jest zarzut do Marszałka, żeby się zastanowił zanim coś napisze. |
Cytat:
|
kto sie smiał z Podbeskidzia ten sie śmiał !
Dzisiaj Piech którego masa ludzi "poleca" do Wisły miał piłke meczową, nie strzelił i sie zemściło. Zamiast 3 punktów 0. No i wuefista musiał polizać dupe byłemu pracodawcy mówiac ze to "Lech gra najładniejszą dla oka piłke w Polsce" a prawda jest taka ze żadna z drużyn takiej piłki nie gra, bo liczy sie powtarzalność! E: Nie nie, Wisła nie gra najlepszej piłki nie jest nawet w pierwszej dwójce. |
Ale też trudno żeby Zieliński kłamał i mówił ze Wisła gra najładniejszą piłkę:)
Trochę dystansu - o gustach się nie dyskutuje. My gramy padlinnę, a co najgorsze mało skuteczną padlinę ostatnio. Nie trzeba być wuefistą czy antywiślakiem żeby powiedzieć ze gramy dużo brzydziej od Lecha czy Legii. Do tej pory Maaskanta broniły (dla mnie) wyniki. Na pewno nie uroda gry. Szkoda straconych punktów z Podbeskidziem, no ale cóż, trzeba grac dalej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Krótko mówiąc tak spokojnie przy interwencjach bramkarza Legii nie czułem się.... w tym wieku. No, może późny Mucha. (pomijam oczywiście Boruca, bo to kibol). Cytat:
|
Nie wiem czy mi się wydaje czy nie, ale chyba drużyny jakoś szybciej uciekAJą (lepiej punktują) pejsom w tym sezonie niż w tamtym?
Można gdzieś zobaczyć tabele poprzedniego zezonu po 13 kolejkach? |
Cytat:
http://www.sn2.pl/sport/pilka-nozna/...011-pokaz.html |
Cytat:
|
C+ wykupuje Nke... to teraz co bedzie na koszulkach :lol: ? Wtedy to dopiero beda jazdy na "obiektywnosc" :D
|
Jak dodać do tego jeszcze gdzie grał Rosłoń to już w ogóle... :D A że jeszcze Stanowski był kibolem wiadomo jakiego klubu... :D
|
Cytat:
http://teleshow.pl/gid,13949868,img,...o,galeria.html |
Cytat:
|
Juz mu sie Polonia znudziła :D
http://www.weszlo.com/news/8346-Plot...a_kupno_Lechii |
Cytat:
|
Jaja jak berety. Właśnie jestem po rozmowie z jego pracownikiem z kadry kierowniczej JW i coś przebąkiwał, że Wojciechowski nie zamierza rezygnować ze wspierania futbolu. Ale takie coś :D
Biedna Lechia swoją drogą. |
Coraz weselej:
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...iechowski.html Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl