Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

wolfy 09.03.2020 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1551391)
A co? Sugerujesz aby "D czy inne sektory" zrobiły desant na C i usunęły flagę czy o co Ci chodzi?

Chodziło mu (chyba) o to co i mnie, że próba zawstydzenia WSH jest równie skuteczna jak zwalczanie terroryzmu poprzez malowanie kredkami po asfalcie.
Ja nie mówię że to źle, to super że nie mają oparcia w innych sektorach, ale to niczego nie zmienia.

@wieśniak - czasy się zmieniają. Legia teraz i 20 lat temu to dwa inne światy. Już teraz patole są dls wielu klubów nie najwierniejszymi kibicami a wrzodem na dupie i źródłem nieustannych strat, podobnie wyjazdy najchętniej by zlikwidowano. W Wiśle sytuacja jest o wiele bardziej nabrzmiała, bo nasza patola zniszczyła klub, więc nie mogą się nawet tytułować najwierniejszymi.

ciacho 09.03.2020 18:51

A czy ja twierdzę inaczej? Rzuciłem żartobliwy pomysł, a wy próbujecie na poważnie z nim polemizować, co najmniej jakbym podał przepis na wyrzucenie WSH z trybun.

Levis88 09.03.2020 19:09

Przecież nie tak dawno był u Nas pomysł weryfikacji fan. Pamiętacie? Jaki był kwik na forum i tt że cenzura itp? Pojazd po Królewskim, że sam fany uszyje?

Cycu 09.03.2020 20:35

Obidziński dzisiaj w weszlo fm powiedział, że straty Wisły będą liczone w milionach złotych jeżeli mecze odbędą się bez udziału publiczności.

"Straty są wymierne i policzalne, liczone w milionach złotych".

master17 09.03.2020 21:11

Wolfy Tobie by nagranie pokazano z pewnego spotkania, to i tak byś nie uwierzył, ale to Twoja sprawa.
Przeprosiłeś już ludzi ?

wolfy 09.03.2020 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1551399)
Wolfy Tobie by nagranie pokazano z pewnego spotkania, to i tak byś nie uwierzył, ale to Twoja sprawa.
Przeprosiłeś już ludzi ?

Policja nagrała, czy teraz już sami siebie nagrywają, żeby w razie współpracy z Policją mieć dowody? I te pewne spotkanie skończyło się ustaleniami że szmata tak, PDW jak najbardziej? No i najważniejsze pytanie - co z tego?

To że sobie usrałeś że mam jeszcze kogoś przepraszać nie znaczy że tak będzie.

South 09.03.2020 22:07

Myślę że jakby ta flaga tak strasznie przeszkadzała Królewskiemu czy prezesowi to by nie wisiała . Skoro Mosty Nowak ( sponsor) daje kasę UW to widać ta flaga też im jakos bardzo nie przeszkadza. Zatem dywagowanie na forum o wieszaniu bądź zrywaniu flagi jest bez sensu.
Prawdziwy problem to rozgrywanie meczów bez kibiców ...

Blixa 09.03.2020 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1551398)
Obidziński dzisiaj w weszlo fm powiedział, że straty Wisły będą liczone w milionach złotych jeżeli mecze odbędą się bez udziału publiczności.

Kurna, jak nie idzie to nie idzie. Mysle ze trzeba bedzie pomyslec o jakiejs zrzutce na internecie.

Jaroo1 09.03.2020 23:57

Cytat:

Ja nic nie sugeruje. Pisze tylko, ze inne sektory maja gowno do gadania czy to sie komus podoba czy nie. W ogole czy kiedykolwiek, gdziekolwiek, w jakimkolwiek polskim klubie poradzono sobie z takim "problemem" Wydaje mi sie, ze nie.
Dokładnie to samo gówno do gadania ma obecnie WSH i sektor C... Piękne czasy się skończyły, już kto mial się obudzić to się obudził i po tym co wykręciło WSH nikt normalny im nie wierzy. Przy okazji oberwalo się kazdej innej organizacji.
Efekt jest taki, że młyn musi siedziec cicho bo jak coś burknie to reszta stadionu i władze klubu go oleją i tyle będzie z kolejnej próby 'Wisła to my" itd
To jebanie ludzi na kasę, ta szybka zmiana zgód w 2016 roku, rozwalenie klubu WSH z Sarapata i Dukatem. Tego się tyle zebrało, że tylko tępe glowy tam zostały i nadal stoją pod flagą WSH.
Tylko problem jest taki, że z tych 2-4 tys malolatów kasy wiele nie będzie więc tam się sielanka już skończyła.
Nie widzę szans w najbliższej dekadzie aby WSH czy inna bojówka (w razie przekształcenia) choćby pierdła na Wiśle. Może jak pewne pokolenie pójdzie w cień i na trybuny wejdą kolejne rzesze małolatów to dadzą się oni kiedyś zrobić w chuja jak nasze pokolenie. Póki co to WSH nie ma prawa glosu, może sobie istnieć i tam siać swoją propagande na C, ale nie dalej, kase dostaje Socios i SA, ale już jakies większe zbiórki dla UW, o kolejnym zbieraniu "na murale, pomniki, muzeum i mega oprawę" to panowie od narkobiznesu mogą zapomnieć.
Generalnie wszystko było fajnie i jakaś tam korelacja klubu nawet z bandytami nie byłaby zła, takie życie po prostu, takie czasy, ale jak się dostało palec a chciało rekę, no to jednak nie wypalilo takie coś. Przesadzili panowie i szybko zebrali żniwo, tracąc wpływy, honor, rozjebując się na siebie i wolność, idąc za kraty.

czaro 10.03.2020 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1551341)
I tak powinni zrobić. A praw do nazwy i herbu ewentualnie dochodzić w sądzie.

Myślę, że ze znakiem słownym można powalczyć przed UP. Ze znakiem graficznym może być problem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1551343)
Najwyżej herb będzie taki jak od 97 roku. Mnie to nie przeszkadza...

Zaraz się pewnie na mnie rzuci stado prawilniaków, ale jeśli los klubu ma zależeć od praw do herbu, to może warto nieco odpuścić, może za x lat uda się wrócić do najprostszej białej gwiazdy. W okresie przejściowym można używać herbu z 97, można też opracować coś innego, co w jeszcze większym stopniu będzie przypominać oryginalny herb.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1551381)
większość osób chciałaby ich widzieć poza stadionem, poza Wisłą.

Ja to bym wolał w ogóle nie mieć w kraju przestępców i mentalnej patologii. Możliwie na świecie. Ale ok, zacznijmy od Wisły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1551392)
Ja nic nie sugeruje. Pisze tylko, ze inne sektory maja gowno do gadania czy to sie komus podoba czy nie. W ogole czy kiedykolwiek, gdziekolwiek, w jakimkolwiek polskim klubie poradzono sobie z takim "problemem" ?? Wydaje mi sie, ze nie.

Ale to nie oznacza, że problemu nie ma.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1551387)
Zmieniając temat na koronowirusa dzisiaj wojewoda małopolski postraszył, żeby mecze prewencyjnie grać bez udziału publiczności, tylko mam kilka pytań z tym związanych:

Kto nam zwróci przychód z dnia meczowego z Legią Warszawa, który wyniesie więcej niż milion złotych?

Obawiam się, że nikt, bo niby i z jakiej racji. Problem jest potężny, zwłaszcza dla Wisły i dobrze by było, aby PZPN czy Ekstraklasa jakoś to rozwiązały. Mecze w TV są spoko, ale spadek wpływów - zwłaszcza przy konieczności wniesienia opłaty za stadiony miejskie - to katastrofa.

Pomyśl, jakie są straty w branży hotelarskiej we Włoszech czy Hiszpanii albo linii lotniczych. I (chyba? poprawcie mnie, jeśli ktoś coś słyszał) nikt im nic nie zwraca, raczej się mówi o państwowych, nisko oprocentowanych kredytach.

Na pewno zdrowie i bezpieczeństwo jest najważniejsze. Walka z tym wirusem została na świecie zlekceważona i źle poprowadzona, jesteśmy spóźnieni. Oczywiście nie chodzi tylko o imprezy masowe, ale nawet i małe spotkania, gdzie ludzie bezmyślnie wychodzą z domu, źle się czując i wiedząc, że mogą zarażać. Przecież kaszlących idiotów można spotkać nawet na siłowni. Jeszcze rozumiem, że do pracy musi iść, więc idzie. Ale na siłownię? Nie jesteśmy na tego wirusa gotowi jako państwo i jako społeczeństwo.

Arkadiusz.Czerepach 10.03.2020 07:55

true123456

_ukoL 10.03.2020 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1551398)

Biednemu to zawsze wiatr w oczy i coś jeszcze. Serio, ja już nie wiem czy ktoś nas zaczarował? Rzucił urok? Non stop pod górkę. Kiedy już powoli widać światło w tunelu to jakieś s....ysyństwo z Chin się przypałętało.

silver03 10.03.2020 08:32

Wisła nadal powinna sprzedawać swoje bilety na mecze domowe, ale w formacie "kolekcjonerskie" (bez uprawnienia wejścia na mecz). Zmniejszyłoby to straty, a myślę że wiele osób skusiłoby się na taką pomoc dla klubu.

Maine_Coon 10.03.2020 09:15

to samo pomyślałem już pare tyg temu. Jarek dajesz!

Proud 10.03.2020 09:47

Myślę, że odpowiednio nagłośniona akcja mogłaby się sprawdzić :)

Pierwszy pełny stadion "wirtualnie" :)

ital 10.03.2020 10:32

no można by to było zrobić coś takiego jak kiedyś https://ai360.pl/projekty/wisla/ wtedy chyba nawet można było wkleić nawet zdjęcie na wykupionym miejscu

siemstein 10.03.2020 10:46

Ile płaciła Garbarnia za wynajem jednej trybuny? 16k ? My nie wynajmiemy żadnej, tylko płytę boiska. Miasto powinno nam obniżyć kwotę najmu, jeśli tego nie zrobi, mamy ogromny problem :/

piotek 10.03.2020 10:55

Do odwołania bez publiczności: https://www.facebook.com/15284903173...9562281594885/

Trzeba dogadać się z miastem odnośnie ceny wynajmu i uruchomić akcję biletów kolekcjonerskich, jak ktoś powyżej sugerował. Mam nadzieję, że nikt nie pomyśli nawet o żądaniu zwrotu pieniędzy.

Turecki Rożek Lodowy 10.03.2020 11:53

I co 33 tysiące ludzi wykupi cegiełki? Stracimy na tym grube miliony. Zamiast spłacać dług to się jeszcze powiększy. K*rwa wierzyć się nie chce.

Dzinus 10.03.2020 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1551425)
Do odwołania bez publiczności: https://www.facebook.com/15284903173...9562281594885/

Trzeba dogadać się z miastem odnośnie ceny wynajmu i uruchomić akcję biletów kolekcjonerskich, jak ktoś powyżej sugerował. Mam nadzieję, że nikt nie pomyśli nawet o żądaniu zwrotu pieniędzy.

Nie mam niestety złudzeń że będzie masa osób prosząca o zwroty i my też nie możemy ich przecież za to nienawidzić. Mam jednak nadzieje ze tych którzy zamiast zwrotu spytają gdzie dokupić wirtualny będzie więcej i na tyle, żeby to zeekompensować.

Konrad. 10.03.2020 11:56

Ja sam kupię kilka biletów w takiej sytuacji, mimo że mam karnet.

Nie trzeba bawić się w żadne cegiełki, tylko normalnie sprzedawać bilety z zaznaczeniem że w przypadku "prawdopodobnego zamknięcia stadionu z powodu korona wirusa, kupującemu nie przysługuje zwrot wydanych pieniędzy".

!!IRIVER!! 10.03.2020 12:09

Nie będzie żadnych zwrotów nawet jeśli ktoś tego będzie chciał. To tak zwana "konieczność wyższa" jest przyczyną odwołania. Jak odwoływali skoki w Zakopanem bo wiało to nigdy zwrotów nie było.

-
A jednak...
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...ly-krakow-sa-5

sevenheaven 10.03.2020 12:12

wg mnie bardzo dobry pomysł, do Meczu z Legia 2 tyg, może coś się zmieni na plus.. a jak nie to trudno :) kto kupił ten może będzie mieć szczęście i pojedzie

Konrad. 10.03.2020 12:20

Jeżeli mecz byłby dzisiaj, to masz rację. Mówimy o perspektywie dwóch tygodni do najbliższego meczu - nawet jeśli nie będzie wymogu prawnego to na pewno Wisła takie zwroty będzie oferować.

Bo jak sobie to wyobrażasz? Te kilkaset najwierniejszych osób które już kupily bilety/pakiety ma być w plecy?

Dla Wisły to nie wielka korzyść a straty na przyszłość ogromne..

sevenheaven 10.03.2020 12:22

ktoś rzucił pomysł na twitter:
może dogadacie się z C+?? Mogliby zrobić „Day Pass” na transmisje meczu (z dodatkowym kodem np. BIALA.GWIAZDA) i część dochodów przekazać Wiśle, sytuacja win-win.

nie wiem jak c+ do tego by podeszło, ale wg mnie pomysł super

Dzinus 10.03.2020 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1551434)
Nie będzie żadnych zwrotów nawet jeśli ktoś tego będzie chciał. To tak zwana "konieczność wyższa" jest przyczyną odwołania. Jak odwoływali skoki w Zakopanem bo wiało to nigdy zwrotów nie było.

Nawet jeśli "prawo" jest po stronie klubu to nie oznacza ze sam klub bedzie chcial z tego korzystać. Spodziewam się, że pozwolimy na zwroty. Druga sprawa to taka, że ja mówiłem że ludzie będą chcieli zwroty, a nie że je na pewno dostaną

Cycu 10.03.2020 13:20

Najlepszym wyjściem byłaby sprzedaż wirtualnych biletów w cenie 19,06 zł. za sztukę na wirtualny stadion :) Ale cena nie może być wyższa, ponieważ wtedy mało ludzi weźmie w tym udział. Natomiast każdy będzie mógł kupić dowolną ilość.
Możecie podesłać ten pomysł dalej komu trzeba ;)

Lvcas 10.03.2020 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1551441)
Najlepszym wyjściem byłaby sprzedaż wirtualnych biletów w cenie 19,06 zł. za sztukę na wirtualny stadion :) Ale cena nie może być wyższa, ponieważ wtedy mało ludzi weźmie w tym udział. Natomiast każdy będzie mógł kupić dowolną ilość.
Możecie podesłać ten pomysł dalej komu trzeba ;)

Popieram. Może socios coś zadziała w lobbingu za tym pomysłem?

serek.c2 10.03.2020 14:00

Od razu kontaktowaliśmy się z klubem w związku z ostatnimi wydarzeniami - poproszono nas, by nie robić na razie nic na własną rękę. Mamy czekać, więc czekamy.

Coolpick 10.03.2020 14:23

Przytaczacie wypowiedź prezesa o stracie milionów, a nie posłuchaliście kilku zdań dalej. Jak porównuje naszą sytuację do Lecha mówi o tym, że murawę mamy na stałe, a skoro mecz bez kibiców to nie poniesiemy kosztów najmu stadionu.

radekogi 10.03.2020 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coolpick (Post 1551446)
Przytaczacie wypowiedź prezesa o stracie milionów, a nie posłuchaliście kilku zdań dalej. Jak porównuje naszą sytuację do Lecha mówi o tym, że murawę mamy na stałe, a skoro mecz bez kibiców to nie poniesiemy kosztów najmu stadionu.

Czy aby na pewno tak jest? Mecz to nie tylko murawa, to szatnie dla drużyn i sędziów, to stanowiska dla komentatorów i operatów kamer, oświetlenie, prąd, parkingi dla obsługi itd. Tego miasto nam chyba nie daje za darmo? Mecz to nie tylko murawa, co innego trening, ale wiadomo że nie będziemy grać po ciemku i przebierać się w autokarze więc myśle że antywiślacki UMK skasuje nas normalnie, albo promocyjnie da 10 proc upustu.. Ktos ma jakąś wiedze jak to ma wyglądać?

ital 10.03.2020 15:15

pewnie najwięcej w tym temacie wiedzy ma zarząd

mr_kwolf 10.03.2020 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 1551447)
Czy aby na pewno tak jest? Mecz to nie tylko murawa, to szatnie dla drużyn i sędziów, to stanowiska dla komentatorów i operatów kamer, oświetlenie, prąd, parkingi dla obsługi itd. Tego miasto nam chyba nie daje za darmo? Mecz to nie tylko murawa, co innego trening, ale wiadomo że nie będziemy grać po ciemku i przebierać się w autokarze więc myśle że antywiślacki UMK skasuje nas normalnie, albo promocyjnie da 10 proc upustu.. Ktos ma jakąś wiedze jak to ma wyglądać?

Skoro powiedział, że nie poniosą żadnych kosztów to pewnie tak jest. Myślę, że jest najlepiej poinformowany.

Slash 10.03.2020 17:38

Wiecie co wam powiem? Cholernie mi się podoba ta gotowość do niesienia pomocy klubowi. Od ponad roku wygrzebujemy się z gówna i nie jesteśmy zniechęceni. Widać że ludzie czekają tylko na znak i wtedy wszystkie ręce na pokład. Od razu widać, że ludzie są świadomi sytuacji (przepada nam mecz z pewnym kompletem na trybunach i kasa) i nie chcą, żeby nasza dotychczasowa praca poszła na marne.

Za Cupiała wydaje mi się tych podziałów między nami było więcej - dobrze się leżało na worku z hajsiwem od bogatego wujka.

Mamy rzuconą kolejną kłodę pod nogi - tym razem przez sytuację ogólnoświatową - ale zamiast płakać jacy to my pokrzywdzeni przez los (vide wiadomokto) działamy, sypią się inicjatywy, pomysły. Tak dalej - razem odbudujemy wielką Wisłę.

ciacho 10.03.2020 17:45

^^ Zgadzam się całkowicie. Chyba szykuje się kolejna sprzedaż akcji. Po poprzedniej żałowałem, że kupiłem tylko jedną. Teraz się poprawię:)

AgresywnyChomik 10.03.2020 18:11

Mialem 2 bilety na Santane / skasowane.
Kupie kilka biletow na Wisle.

kbr 10.03.2020 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Slash (Post 1551451)
Wiecie co wam powiem? Cholernie mi się podoba ta gotowość do niesienia pomocy klubowi. Od ponad roku wygrzebujemy się z gówna i nie jesteśmy zniechęceni. Widać że ludzie czekają tylko na znak i wtedy wszystkie ręce na pokład. Od razu widać, że ludzie są świadomi sytuacji (przepada nam mecz z pewnym kompletem na trybunach i kasa) i nie chcą, żeby nasza dotychczasowa praca poszła na marne.

Za Cupiała wydaje mi się tych podziałów między nami było więcej - dobrze się leżało na worku z hajsiwem od bogatego wujka.

Mamy rzuconą kolejną kłodę pod nogi - tym razem przez sytuację ogólnoświatową - ale zamiast płakać jacy to my pokrzywdzeni przez los (vide wiadomokto) działamy, sypią się inicjatywy, pomysły. Tak dalej - razem odbudujemy wielką Wisłę.

Myślę, że swoje też zrobiła ostatnia forma Drużyny. Łatwiej o zaangażowanie kibiców gdy widzą, że piłkarze też się starają.

A co do sytuacji na linii SA-TS: chyba już wiem co będę robił w Sylwestra. Niestety dokładnie to samo co rok i 2 lata temu - nerwowo przeglądał forum...

bódyń 10.03.2020 19:04

Wywiad z prezesem o meczach bez publicznosci
https://weszlo.com/2020/03/10/straty...liony-zlotych/

Jaroo1 11.03.2020 22:40

Co do strat w związku z meczem Wisła - Legia. Ja bym poszedł dalej i urządził wielki wirtualny mecz ;) Wlącznie z kupowaniem wirtualnej kiełbachy itd - serio. Zanosi się na nudne tygodnie, bez szkoły, bez atrakcji na mieście, stresowych tygodni, w Polsce wirus rozprzestrzenia się wolno, ale zapewne przyspieszy za jakiś czas, także ludzie beda siedzieć w domu, także ta zabawa może okazać się atrakcją i czymś co zapisze się w pamięci.

Np haslo "przepełnijmy stadion" i jedziemy ponad 33 tys biletów. Bilety na wirtualne trybuny, od najtańszych znizkowych, do najdroższych, niech każdy sobie wybierze czy chce kupić taniej czy drożej itd a w dniu meczu wpierdalamy wirtualne kiełbachy za kilka zł.
Tylko do tego by trzeba stworzyć jakąs odrębną platformę aby móc sprzedawać x biletów po 15 czy 20 zł, żeby nie bylo ograniczeń ilościowych.

I myslę, że to jest jedyna sensowna opcja żeby coś zarobić - a może nawet przebić zyski z dnia meczowego... Jeśli klub tego nie podejmie to na bank jesteśmy x setek tysięcy czy milionow w dupę, bez walki.

Blaszczu16 12.03.2020 05:32

Do teksu powyżej. Troche trąci dziecinadą. Nie prościej zapisać sie do socios?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl