![]() |
Cytat:
Ja nie mówię że to źle, to super że nie mają oparcia w innych sektorach, ale to niczego nie zmienia. @wieśniak - czasy się zmieniają. Legia teraz i 20 lat temu to dwa inne światy. Już teraz patole są dls wielu klubów nie najwierniejszymi kibicami a wrzodem na dupie i źródłem nieustannych strat, podobnie wyjazdy najchętniej by zlikwidowano. W Wiśle sytuacja jest o wiele bardziej nabrzmiała, bo nasza patola zniszczyła klub, więc nie mogą się nawet tytułować najwierniejszymi. |
A czy ja twierdzę inaczej? Rzuciłem żartobliwy pomysł, a wy próbujecie na poważnie z nim polemizować, co najmniej jakbym podał przepis na wyrzucenie WSH z trybun.
|
Przecież nie tak dawno był u Nas pomysł weryfikacji fan. Pamiętacie? Jaki był kwik na forum i tt że cenzura itp? Pojazd po Królewskim, że sam fany uszyje?
|
Obidziński dzisiaj w weszlo fm powiedział, że straty Wisły będą liczone w milionach złotych jeżeli mecze odbędą się bez udziału publiczności.
"Straty są wymierne i policzalne, liczone w milionach złotych". |
Wolfy Tobie by nagranie pokazano z pewnego spotkania, to i tak byś nie uwierzył, ale to Twoja sprawa.
Przeprosiłeś już ludzi ? |
Cytat:
To że sobie usrałeś że mam jeszcze kogoś przepraszać nie znaczy że tak będzie. |
Myślę że jakby ta flaga tak strasznie przeszkadzała Królewskiemu czy prezesowi to by nie wisiała . Skoro Mosty Nowak ( sponsor) daje kasę UW to widać ta flaga też im jakos bardzo nie przeszkadza. Zatem dywagowanie na forum o wieszaniu bądź zrywaniu flagi jest bez sensu.
Prawdziwy problem to rozgrywanie meczów bez kibiców ... |
Cytat:
|
Cytat:
Efekt jest taki, że młyn musi siedziec cicho bo jak coś burknie to reszta stadionu i władze klubu go oleją i tyle będzie z kolejnej próby 'Wisła to my" itd To jebanie ludzi na kasę, ta szybka zmiana zgód w 2016 roku, rozwalenie klubu WSH z Sarapata i Dukatem. Tego się tyle zebrało, że tylko tępe glowy tam zostały i nadal stoją pod flagą WSH. Tylko problem jest taki, że z tych 2-4 tys malolatów kasy wiele nie będzie więc tam się sielanka już skończyła. Nie widzę szans w najbliższej dekadzie aby WSH czy inna bojówka (w razie przekształcenia) choćby pierdła na Wiśle. Może jak pewne pokolenie pójdzie w cień i na trybuny wejdą kolejne rzesze małolatów to dadzą się oni kiedyś zrobić w chuja jak nasze pokolenie. Póki co to WSH nie ma prawa glosu, może sobie istnieć i tam siać swoją propagande na C, ale nie dalej, kase dostaje Socios i SA, ale już jakies większe zbiórki dla UW, o kolejnym zbieraniu "na murale, pomniki, muzeum i mega oprawę" to panowie od narkobiznesu mogą zapomnieć. Generalnie wszystko było fajnie i jakaś tam korelacja klubu nawet z bandytami nie byłaby zła, takie życie po prostu, takie czasy, ale jak się dostało palec a chciało rekę, no to jednak nie wypalilo takie coś. Przesadzili panowie i szybko zebrali żniwo, tracąc wpływy, honor, rozjebując się na siebie i wolność, idąc za kraty. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomyśl, jakie są straty w branży hotelarskiej we Włoszech czy Hiszpanii albo linii lotniczych. I (chyba? poprawcie mnie, jeśli ktoś coś słyszał) nikt im nic nie zwraca, raczej się mówi o państwowych, nisko oprocentowanych kredytach. Na pewno zdrowie i bezpieczeństwo jest najważniejsze. Walka z tym wirusem została na świecie zlekceważona i źle poprowadzona, jesteśmy spóźnieni. Oczywiście nie chodzi tylko o imprezy masowe, ale nawet i małe spotkania, gdzie ludzie bezmyślnie wychodzą z domu, źle się czując i wiedząc, że mogą zarażać. Przecież kaszlących idiotów można spotkać nawet na siłowni. Jeszcze rozumiem, że do pracy musi iść, więc idzie. Ale na siłownię? Nie jesteśmy na tego wirusa gotowi jako państwo i jako społeczeństwo. |
true123456
|
Cytat:
|
Wisła nadal powinna sprzedawać swoje bilety na mecze domowe, ale w formacie "kolekcjonerskie" (bez uprawnienia wejścia na mecz). Zmniejszyłoby to straty, a myślę że wiele osób skusiłoby się na taką pomoc dla klubu.
|
to samo pomyślałem już pare tyg temu. Jarek dajesz!
|
Myślę, że odpowiednio nagłośniona akcja mogłaby się sprawdzić :)
Pierwszy pełny stadion "wirtualnie" :) |
no można by to było zrobić coś takiego jak kiedyś https://ai360.pl/projekty/wisla/ wtedy chyba nawet można było wkleić nawet zdjęcie na wykupionym miejscu
|
Ile płaciła Garbarnia za wynajem jednej trybuny? 16k ? My nie wynajmiemy żadnej, tylko płytę boiska. Miasto powinno nam obniżyć kwotę najmu, jeśli tego nie zrobi, mamy ogromny problem :/
|
Do odwołania bez publiczności: https://www.facebook.com/15284903173...9562281594885/
Trzeba dogadać się z miastem odnośnie ceny wynajmu i uruchomić akcję biletów kolekcjonerskich, jak ktoś powyżej sugerował. Mam nadzieję, że nikt nie pomyśli nawet o żądaniu zwrotu pieniędzy. |
I co 33 tysiące ludzi wykupi cegiełki? Stracimy na tym grube miliony. Zamiast spłacać dług to się jeszcze powiększy. K*rwa wierzyć się nie chce.
|
Cytat:
|
Ja sam kupię kilka biletów w takiej sytuacji, mimo że mam karnet.
Nie trzeba bawić się w żadne cegiełki, tylko normalnie sprzedawać bilety z zaznaczeniem że w przypadku "prawdopodobnego zamknięcia stadionu z powodu korona wirusa, kupującemu nie przysługuje zwrot wydanych pieniędzy". |
Nie będzie żadnych zwrotów nawet jeśli ktoś tego będzie chciał. To tak zwana "konieczność wyższa" jest przyczyną odwołania. Jak odwoływali skoki w Zakopanem bo wiało to nigdy zwrotów nie było.
- A jednak... https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...ly-krakow-sa-5 |
wg mnie bardzo dobry pomysł, do Meczu z Legia 2 tyg, może coś się zmieni na plus.. a jak nie to trudno :) kto kupił ten może będzie mieć szczęście i pojedzie
|
Jeżeli mecz byłby dzisiaj, to masz rację. Mówimy o perspektywie dwóch tygodni do najbliższego meczu - nawet jeśli nie będzie wymogu prawnego to na pewno Wisła takie zwroty będzie oferować.
Bo jak sobie to wyobrażasz? Te kilkaset najwierniejszych osób które już kupily bilety/pakiety ma być w plecy? Dla Wisły to nie wielka korzyść a straty na przyszłość ogromne.. |
ktoś rzucił pomysł na twitter:
może dogadacie się z C+?? Mogliby zrobić âDay Passâ na transmisje meczu (z dodatkowym kodem np. BIALA.GWIAZDA) i część dochodów przekazać Wiśle, sytuacja win-win. nie wiem jak c+ do tego by podeszło, ale wg mnie pomysł super |
Cytat:
|
Najlepszym wyjściem byłaby sprzedaż wirtualnych biletów w cenie 19,06 zł. za sztukę na wirtualny stadion :) Ale cena nie może być wyższa, ponieważ wtedy mało ludzi weźmie w tym udział. Natomiast każdy będzie mógł kupić dowolną ilość.
Możecie podesłać ten pomysł dalej komu trzeba ;) |
Cytat:
|
Od razu kontaktowaliśmy się z klubem w związku z ostatnimi wydarzeniami - poproszono nas, by nie robić na razie nic na własną rękę. Mamy czekać, więc czekamy.
|
Przytaczacie wypowiedź prezesa o stracie milionów, a nie posłuchaliście kilku zdań dalej. Jak porównuje naszą sytuację do Lecha mówi o tym, że murawę mamy na stałe, a skoro mecz bez kibiców to nie poniesiemy kosztów najmu stadionu.
|
Cytat:
|
pewnie najwięcej w tym temacie wiedzy ma zarząd
|
Cytat:
|
Wiecie co wam powiem? Cholernie mi się podoba ta gotowość do niesienia pomocy klubowi. Od ponad roku wygrzebujemy się z gówna i nie jesteśmy zniechęceni. Widać że ludzie czekają tylko na znak i wtedy wszystkie ręce na pokład. Od razu widać, że ludzie są świadomi sytuacji (przepada nam mecz z pewnym kompletem na trybunach i kasa) i nie chcą, żeby nasza dotychczasowa praca poszła na marne.
Za Cupiała wydaje mi się tych podziałów między nami było więcej - dobrze się leżało na worku z hajsiwem od bogatego wujka. Mamy rzuconą kolejną kłodę pod nogi - tym razem przez sytuację ogólnoświatową - ale zamiast płakać jacy to my pokrzywdzeni przez los (vide wiadomokto) działamy, sypią się inicjatywy, pomysły. Tak dalej - razem odbudujemy wielką Wisłę. |
^^ Zgadzam się całkowicie. Chyba szykuje się kolejna sprzedaż akcji. Po poprzedniej żałowałem, że kupiłem tylko jedną. Teraz się poprawię:)
|
Mialem 2 bilety na Santane / skasowane.
Kupie kilka biletow na Wisle. |
Cytat:
A co do sytuacji na linii SA-TS: chyba już wiem co będę robił w Sylwestra. Niestety dokładnie to samo co rok i 2 lata temu - nerwowo przeglądał forum... |
Wywiad z prezesem o meczach bez publicznosci
https://weszlo.com/2020/03/10/straty...liony-zlotych/ |
Co do strat w związku z meczem Wisła - Legia. Ja bym poszedł dalej i urządził wielki wirtualny mecz ;) Wlącznie z kupowaniem wirtualnej kiełbachy itd - serio. Zanosi się na nudne tygodnie, bez szkoły, bez atrakcji na mieście, stresowych tygodni, w Polsce wirus rozprzestrzenia się wolno, ale zapewne przyspieszy za jakiś czas, także ludzie beda siedzieć w domu, także ta zabawa może okazać się atrakcją i czymś co zapisze się w pamięci.
Np haslo "przepełnijmy stadion" i jedziemy ponad 33 tys biletów. Bilety na wirtualne trybuny, od najtańszych znizkowych, do najdroższych, niech każdy sobie wybierze czy chce kupić taniej czy drożej itd a w dniu meczu wpierdalamy wirtualne kiełbachy za kilka zł. Tylko do tego by trzeba stworzyć jakąs odrębną platformę aby móc sprzedawać x biletów po 15 czy 20 zł, żeby nie bylo ograniczeń ilościowych. I myslę, że to jest jedyna sensowna opcja żeby coś zarobić - a może nawet przebić zyski z dnia meczowego... Jeśli klub tego nie podejmie to na bank jesteśmy x setek tysięcy czy milionow w dupę, bez walki. |
Do teksu powyżej. Troche trąci dziecinadą. Nie prościej zapisać sie do socios?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl