Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Mareq 01.07.2013 12:00

Cytat:

W ciągu 20 lat wybory były co najmniej 5 razy dodając prezydenckie w których JKM nie omieszkał startować okazji do wsparcia jego szlachetnych acz utopijnych idei było wiele ... Nie rozumiem więc wątpliwości kolegi.
Biorąc pod uwagę wyniki jakie osiągał musisz zakładać bezwzględnie zdyscyplinowaną i regularną wymianę elektoratu, aby uciułać tą ,,większość aktualnych wyborców PiS'' :)

york09 01.07.2013 12:07

Drozdku chodzi mi o to że Jaruś zazdrości bratu tablicy
http://images1.wikia.nocookie.net/__...szawskiego.JPG
I też by swoje oblicze chciał ukazać narodowi w Muzeum II WŚ.
Jestem taki dobroduszny że jak usłyszałem Jastrzębie -Zdrój uhonorowało
pośmiertnie L. Kaczyńskiego Honorowym Obywatelem Miasta.
Chciałbym i to z całego serca aby moje miasto tak samo uhonorowało Jarka (oby jak najszybciej)

Co do historii, to poszedł drozd po rozum do głowy...a tam pusto i pyta forumowiczów..
Cytat:

A co do historii. Co może bezmózgowiec wiedzieć o historii. Tylko tyle, że armia czerwona Polskę wyzwoliła, a to przecież grube niedopowiedzenie. Dlaczego 1 VIII 44 Warszawy nie wyzwoliła? Dlaczego strzelała do alianckich samolotów? .
A wystarczy PO-GOOGLOWAĆ.

Mam jedno zdjęcie może nie nadaje się do Muzeum II WŚ, ale do muzeum historii polski jak najbardziej
http://e-fotek.pl/images/16917787010143970853_thumb.jpg

funkykoval 01.07.2013 12:34

Jeżeli chodzi o Kaczyńskiego to jego wypowiedź na temat Muzeum II wojny należy rozumieć w nawiązaniu do polityki historycznej - chodzi o to, aby wystawa nie odzwierciedlała stanowiska made in "Nasze matki, nasi ojcowie" i tyle.

A Panu Prof. Machcewiczowi chciałbym zadać jedno pytanie - czy był równie oburzony działaniami PO w stosunku do Muzeum Powstania Warszawskiego ???? Jakoś wówczas Pan Profesor nie wypowiadał się krytycznie o próbie przejęcia przez warszawski magistrat władzy nad muzeum, i chęci rozwiązania Rady Powierniczej.

Pan Profesor od paru lat związany jest z PO (w 2007 r kandydował do Kolegium IPN), a jego wypowiedź to chęć wyciągnięcia ze słów Kaczyńskiego kolejnego 'skandalu", który ma na celu poprawić sondaże PO - wszak nad tym pracuje PDT.

No cóż jak to mówią Milicja za komuny też była Obywatelska....

Drozd 01.07.2013 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1320510)
Biorąc pod uwagę wyniki jakie osiągał musisz zakładać bezwzględnie zdyscyplinowaną i regularną wymianę elektoratu, aby uciułać tą ,,większość aktualnych wyborców PiS'' :)

Zmień sobie większość na wielu i przestań się czepiać dupereli. Czy stanowią oni większość? Może i nie, a może tak ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1320506)
Drogi Drozdzie musisz napisać o polsku do kolegi "sołtysa", bo bełkot zaprezentowany powyżej nie jest ani żadnym pytaniem, ani myślą, z którą można się zgodzić, bądź nie. Nie to żebym zapomniał już naszego języka, ale zwyczajnie czytanie losowo napisanych słów nie jest łatwą sztuką.

Myślałem że kulejesz tylko w matematyce, ale najwyraźniej się myliłem.

Podpowiedź brzmi.

1. pytanie: dlaczego?
2.pytanie: kto?

Pojaśniało?

york09 01.07.2013 14:20

Cytat:

funkykoval Jeżeli chodzi o Kaczyńskiego to jego wypowiedź na temat Muzeum II wojny należy rozumieć w nawiązaniu do polityki historycznej - chodzi o to, aby wystawa nie odzwierciedlała stanowiska made in "Nasze matki, nasi ojcowie" i tyle.

Zmienimy kształt Muzeum II Wojny Światowej, tak żeby wystawa w tym muzeum wyrażała polski punkt widzenia"
Może mówi szyfrem albo koduje swoje wypowiedzi, ale niech narodowi powie o co mu chodzi. Domyślać można się wszystkiego.
funkykoval Rożnie można tłumaczyć jego przemówienia.
To że rząd ma krew na rękach to można tłumaczyć tym że ktoś przy goleniu się zaciął.

A jeszcze bym zapomniał.

Wszystkiego najlepszego z okazji wygranych wyborów Prezesie J. Kaczyński. Kto by pomyślał że po tylu porażkach może pan wygrać w tak demokratycznych wyborach.
Całkowite zaskoczenie. Jeszcze raz gratuluję York09.

Drozd 01.07.2013 14:37

Eureka leming się połapał że każdą wypowiedź można różnie tłumaczyć :) to prawdziwie milowy krok ...

martin_6 01.07.2013 14:49

york, ile zarabiasz za pracę na forach dyskusyjnych? Chętnie bym sobie dorobił przez wakacje. Mogę szerzyć propagandę dowolnej partii, kwestia ceny. Jakiś kontakt do przełożonych mógłbym dostać? Jak coś to priv.

A, jeszcze, te materiały co wrzucasz to sam musisz szukać, czy Ci podsyła ktoś? Ja w sumie mogę szukać, jeśli dzięki temu dostałbym więcej pieniędzy, mam czas przez lipiec przynajmniej.

york09 01.07.2013 14:50

"Zmienimy kształt Muzeum II Wojny Światowej, tak żeby wystawa w tym muzeum wyrażała polski punkt widzenia""
A mnie się wydawało że takie muzeum musi pokazać prawdę, a nie jakiś punkt widzenia.
Bo np. punkt widzenia PISu różni się od punktu widzenia reszty narodu.

york09 01.07.2013 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1320549)
york, ile zarabiasz za pracę na forach dyskusyjnych? Chętnie bym sobie dorobił przez wakacje. Mogę szerzyć propagandę dowolnej partii, kwestia ceny. Jakiś kontakt do przełożonych mógłbym dostać? Jak coś to priv.

martin_6--młody jesteś to korzystaj z wakacji a politykowanie zostaw takim starym prykom jak ja. W twoim wieku to za dziewczynami się uganiałem.(chciałem dopisać " a nie siedziałem przed komputerem)ale wtedy nikt o takim czymś nie słyszał.
Napisz do Rydzyka on ci poleci kontakt.:D

Drozd 01.07.2013 15:27

Propagandzisto wciskanie kitu lemingom to nie politykowanie, tylko desperacja. A Jarek 1000 000 rocznie wydaje na ochronę i to płaci fachowcom więc dupa blada...

Aż cudak zaciska pięści przeciwko nikomu :rotfl:

york09 01.07.2013 15:53

Mógłby ktoś się wypowiedzieć o co Drozdowi chodzi .
Bo rozpoczął jakąś dyskusję ale nie wiem czy to po polsku czy to trzeba rozszyfrować.
Co z tym milionem do fachowców?

AS82 01.07.2013 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1320563)
Mógłby ktoś się wypowiedzieć o co Drozdowi chodzi .
Bo rozpoczął jakąś dyskusję ale nie wiem czy to po polsku czy to trzeba rozszyfrować.
Co z tym milionem do fachowców?

Nie wiadomo o co chodzi , jedyne co widać to słowo "leming" uzyte 100 tyś razy

Drozd 01.07.2013 16:18

Kombinuj kombinuj...

Chociaż lemingowi sukcesu nie wróżę.

martin_6 01.07.2013 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1320551)
martin_6--młody jesteś to korzystaj z wakacji a politykowanie zostaw takim starym prykom jak ja. W twoim wieku to za dziewczynami się uganiałem.(chciałem dopisać " a nie siedziałem przed komputerem)ale wtedy nikt o takim czymś nie słyszał.
Napisz do Rydzyka on ci poleci kontakt.:D

Niewiele siedzę, ale jak już siedzę, to mógłbym coś zarobić. Student groszem nie pogardzi, a skoro taki stary pryk jak ty się tym zajmuje, to widocznie musi być opłacalny interes ;)

Sugerujesz, że Rydzyk płaci lepiej niż twoi pracodawcy? Zainteresuję się też. Jak ty szukałeś pracy w tej branży, to rozglądałeś się po różnych opcjach politycznych, czy od razu wiedziałeś, dla kogo chcesz pracować?

AS82 01.07.2013 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1320574)
Sugerujesz, że Rydzyk płaci lepiej niż twoi pracodawcy?

Rydzyk jest chytry ,to może ci załatwić jedynie darmowe praktyki vide jego uczelnię w Toruniu :D

martin_6 01.07.2013 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1320576)
Rydzyk jest chytry ,to może ci załatwić jedynie darmowe praktyki vide jego uczelnię w Toruniu :D

To nie jestem zainteresowany. A tobie dobrze płacą? Chyba tak, skoro tu siedzisz, choć tyle razy dostałeś od swoich przeciwników po łbie. Tak jak pisałem, mogę poprzeć każdego, kwestia ceny, mogę nawet wypisywać takie głupoty jak ty...

Jaroo1 01.07.2013 17:48

Cytat:

To nie jestem zainteresowany. A tobie ile płacą? Tak jak pisałem, mogę poprzeć każdego, kwestia ceny...
Andrzej to Ty?
http://www.youtube.com/watch?v=Kf22JzVLMxI

Apropo prowokatorów to użytkownik Drozd kojarzy mi się właśnie z takim kimś jak Andrzej Hadacz. Robi dużo szumu, czarny pijar, taki krzykacz, co drugie słowo to leming, ba, nawet według niego za Kaczyńskiego sportowcy lepiej się prezentowali niż za Tusków (i co z tego, że statystyki mówią co innego) bo czuli się godnie w Polsce. Każdy normalny człowiek powie, że z tymi najbardziej zaciekłymi obrońcami krzyża jak i z Drozdem (lemingiem_ jest coś nie tak. Także może Drozd to taki Andrzej Hadacz bis, hmm?

AS82 01.07.2013 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1320579)
To nie jestem zainteresowany. A tobie dobrze płacą? Chyba tak, skoro tu siedzisz, choć tyle razy dostałeś od swoich przeciwników po łbie. Tak jak pisałem, mogę poprzeć każdego, kwestia ceny, mogę nawet wypisywać takie głupoty jak ty...

Jak ktoś ma inne poglądy od Ciebie , to pewnie mu muszą za to płacić, niezła logika. Do tego dodajmy ludzi pokroju Drozda , który wyzywa ludzi o innych poglądach od motłochu i już mamy obraz Polski jeśli wygra Kaczyński ,2005-2007 bis. Za długo było normalnie,widać Polacy znów sobie chcą zafundować dom wariatów.

BBudowniczy 01.07.2013 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze
Wracając jeszcze do pisu, to dziwne, że nikt nie poruszał tematu solidarności, która najpierw za pomocą kukiza narzekała, że kaczor daje sobie z donaldem po dziobie, albo teksty w stylu, że jest apolityczna i tak dalej, a nagle z postkomuną Pisowską się pokazuje. Widocznie takie były plany od początku, namieszać coś tego, że niby są fajni chcą zniszczyć bandę czworga, no ale Jareczek przecież nie pozwoli zniszczyć swojej kliki.

Może jeszcze wklej zdjęcie Hitlera, Mussoliniego i Korwina Mikke z napisem : "mordowanie milionów ludzi nie było celem Hitlera" lub Hitler "gdyby dziś stanął przed sądem, musiałby zostać uniewinniony"

http://wpolityce.pl/artykuly/57029-o...-celem-hitlera

Mądrzej nie będzie, ale przynajmniej poziom i sens Twoich wypowiedzi zostanie zachowany.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A teraz o gigantycznym sukcesie Platformy Obywatelskiej z 2008 roku, do którego teraz Tusk nie chce się przyznać....

Cytat:

Rząd: Olbrzymi sukces ws. pakietu, 60 mld przez 7 lat

Szczyt UE zakończył się kompromisem ws. pakietu klimatyczno-energetycznego. Radosław Sikorski powiedział, że premier Tusk osiągnął w negocjacjach olbrzymi sukces. W ramach mechanizmu solidarności w pakiecie, Polska ma dostać 60 mld zł w latach 2013-2020. - Donald, jesteś najbardziej skutecznym negocjatorem, jakiego znam - miał powiedzieć Sarkozy do Tuska.
- Wydaje się, że premier osiągnął olbrzymi, osobisty sukces - ocenił Sikorski. - Jak do państwa przyjdzie, będzie mógł powiedzieć "yes, yes yes" i jeszcze więcej, bo środki, które tu osiągnęliśmy, są jeszcze większe - dodał.

Jak podkreślił, szczyt "już zamknął kwestie związane z Traktatem Lizbońskim" i ws. Wschodniego Partnerstwa. - Ale to, co najważniejsze, to to, że Polska uzyskała zrozumienie dla swojej argumentacji w kwestii pakietu - ocenił szef MSZ.

- W ramach mechanizmu solidarności w pakiecie, Polska dostanie 60 mld złotych w latach 2013-2020 - powiedział UKIE Mikołaj Dowgielewicz. Wyjaśnił, że Polska wyda te dodatkowe pieniądze np. na cele społeczne, ekologiczne, rozwój infrastruktury energetycznej.

(...)
Zdaniem Dowgielewicza, przełomowa dla realizacji polskich postulatów była rozmowa Tuska z Nicolasem Sarkozym i szefem Komisji Europejskiej Jose Manuelem Barroso. - Prezydent Sarkozy powiedział do premiera Tuska, "Donald, jesteś najbardziej skutecznym negocjatorem, jakiego znam" - relacjonował Dowgielewicz.

:lol:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...d_przez_7.html

martin_6 01.07.2013 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1320581)
Jak ktoś ma inne poglądy od Ciebie , to pewnie mu muszą za to płacić, niezła logika. Do tego dodajmy ludzi pokroju Drozda , który wyzywa ludzi o innych poglądach od motłochu i już mamy obraz Polski jeśli wygra Kaczyński ,2005-2007 bis. Za długo było normalnie,widać Polacy znów sobie chcą zafundować dom wariatów.

Akurat forumowicze z obozu Drozda to tacy sami moi koledzy jak i twoi, jakbyś poczytał moje wcześniejsze posty w tym temacie to raczej byś mnie z nimi nie utożsamiał. Wyśmiewam yorka, którego działalność na tym forum jest ewidentnie czysto propagandowa (chyba nie będziesz próbować usprawiedliwiać gościa, którego jedyną działalnością na tym forum są propagandowe wrzutki przeciwko jednej z opcji politycznej). Ciebie o podobną działalność nie podejrzewam, ale się wepchnąłeś w moją rozmowę z nim, to też dostałeś - proste.

DonaltTSSk 01.07.2013 19:53

Z dziś - "wolne media" made in TVP.
Cytat:

Zaprosili mnie dzisiaj rano do TVP INFO. Kulturalna rozmowa z panią Kamilą Osicą. Na pytanie dziennikarki jasno odpowiedziałem, że Premier znowu celowo stworzył ostry konflikt zastępczy na scenie politycznej organizując konwencję PO w tym samym miejscu i czasie co kongres PiS i brutalnie atakując niemogącego się przecież bronić śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego w sprawie tzw. pakietu klimatycznego.
Zrobił to oczywiście licząc na sprowokowanie awantury i odzyskanie prowadzenia w sondażach. Polacy nie lubią konfliktów i nauczono ich, że to PiS prowokuje. Tymczasem jest to stary, brudny sposób uprawiania polityki przez Donalda Tuska - wściekły atak na konkurenta, mający robić z niego agresora... W ten sposób premier Polski niszczy naszą demokrację i życie publiczne.
Co ukazało się na stronie TVP INFO w miejscu tego wywiadu? 8.02. Remont toalet w Pałacu Westminsterskim... Autentyczne!!
Profesor Piotr Gliński

emj10 01.07.2013 20:01

Tylko york jest tutaj propagandzistą? Oj, jakby dobrze policzyć to przez ostatnie kilka lat przewinęło się tutaj kilkunastu takich typków. Jedni promowali swoje portale, czy inne profile na fejsbuku, drudzy prowadzili prymitywną agitkę wrzucając monotematyczne materiały zgodne z przekazem dnia, a byli też tacy co prowadzili wysublimowaną "grę" pozorując inteligentne dyskusje, które de facto miały za zadanie spowodować afirmację tych poglądów przez innych forumowiczów, a nawet uznanie je za swoje.

Dobrze to ostatnie zjawisko opisał Eryk Mistewicz w jego "Marketingu narracyjnym". Sądzę, że w przyszłym roku tego typu zjawiska mocno nasilą się w wyborach lokalnych, gdzie zaszczepienie pewnych idei w lokalnych portalach internetowych może zdać egzamin. W ostatnich dniach byliśmy świadkami wypowiedzi Hoffmana o Wołominie, który został wraz z Pruszkowem utożsamiony z patologią. Rozpętała się spora burza w mediach lokalnych, a pisowskie władze gminy i powiatu nie wiedziały jak na to odpowiedzieć. Gdyby lepiej wykorzystać tego ewidentnego babola spokojnie można byłoby zbudować narrację na nadchodzące wybory, ale opozycja jest mocno podzielona, PO w połowie przejęta przez PiS, a w SKW nie udała się rewolta i nowy-stary burmistrz, którego popierałem chce prowadzić elegancką kampanię idąc szeroką ławą.

wis.la/pb0ae

Karamazow 01.07.2013 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1320450)
Słabe te paralele, ale niczego szczególnego po wcześniejszych wypowiedziach się nie spodziewałem. Korwin ma to do siebie, że sam na każdym kroku się kompromituje, więc nie muszę go obrzucać błotem, a wyłącznie będę cytował jego kocopoły.

Kapiszi czy za trudne do zrozumienia?

Nie musisz, ale obrzucasz? Towarzysz Bolek na forum? Cytuj sobie intelektualisto do woli, a ja jeśli pan intelektualista pozwoli będę bił panu brawo. Czekam na insidera z Najwyższego Czasu.
"a wyłącznie będę cytował jego kocopoły" - Los to kpiarz.

funkykoval:
Wymagasz odpowiedzi na swoje pytania, nie odpowiadając na wcześniej zadane? Bajki o tym, że nie jesteś partyjnym naganiaczem nie kupuję. Nie sądziłem, że pytanie o głosowanie na partię może być pytaniem intymnym na forum kibicowski. Po prostu chciałbym się dowiedzieć któż to jest taki realny?
Zaglądanie do cudzej kieszeni jest ulubionym zajęciem socjalistów. Korwin nie żyje jak biedak, wychował od groma dzieci, może nie miał czasu ani ochoty rozwijać biznes? Możesz nie wierzyć, ale są ludzie którzy osiągając pewnie status finansowy nie potrzebują jeszcze więcej kasy za cenę wolnego czasu.
Kto napisał artykuł o Korwinie? Jest on na takim samym poziomie jak urywane cytaty wklejane przez intelektualistów na tym forum?
Piszesz o utopii, ale USA w XIX wieku chyba nie były mityczną Atlantydą tylko realnym państwem, który dzięki kapitalizmowi stworzył z niewiele znaczącego państwa najważniejszy kraj na świecie?
Nie ze wszystkimi pomysłami Korwina się zgadzam, ale na naszej scenie politycznej prezentuje najbardziej zbieżne poglądy z moimi.Śmiać mi się tylko chce jak intelektualiści forumowi wklejają jakieś wyjęte zdania z kontekstu, ze słowem "Hitler" nie rozumieją niczego i są sobą zachwyceni, a najlepszy tekst jaki tu przeczytałem to oczywiście insidera10, który nazwał Korwina "idiotą".

sambo 01.07.2013 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1320596)
Dobry czerwony to martwy czerwony

a to, to już jest naganne pierdo.enie. Ja rozumiem leśną brać tułającą się jak wilki w obławie przed NKWD i UB, śpiewającą że zamiast liści będą wisieć komuniści.

Natomiast nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam/słyszę takie infantylne frazesy, które niestety niczego dobrego nie wnoszą do debaty i świadczyć mogą tylko o tym, iż wypowiadający/piszący je jest jeszcze mało dojrzały emocjonalnie - bez urazy kolego.

Więcej dystansu do życia które Cię otacza

AYALA 01.07.2013 22:21

19 % poparcie dla Republikanów Wiplera
http://wpolityce.pl/wydarzenia/57050...cji-wyborczych

szkoda że osłabia PiS , liczyłem że kiedyś to Wipler zastapi Jarosława ale Piotr Duda też bedzie dobrym przywódcą na Prawicy

Worcester 01.07.2013 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1320620)
19 % poparcie dla Republikanów Wiplera
http://wpolityce.pl/wydarzenia/57050...cji-wyborczych

szkoda że osłabia PiS , liczyłem że kiedyś to Wipler zastapi Jarosława ale Piotr Duda też bedzie dobrym przywódcą na Prawicy

Piotr Duda? Ten socjalista z "S" od "płacy minimalnej"?
Boże chroń prawicę przed takimi ludźmi.

_ukoL 02.07.2013 06:43

Cytat:

Napisałem prawdę i widzę, że pewnych ludzi zabolało i ma boleć. Dobry czerwony to martwy czerwony. Nie ważne czy chce zdejmować krzyże czy kanonizować brata.

Jakbyś słuchał audycje radiową do której podałem linka dzisiaj, to mógłbyś usłyszeć dokładnie wypowiedź Korwina o Hitlerze i dlaczego tak często o nim mówi. To jest jedyny sposób, żeby "wolne media" mówiły o nim. Jak ktoś nie należy do postkomunistycznej bandy to nie ma szans się przebić do liczących stacji tv.

Co do uniewinnienia Hitlera to nie zostałby skazany za mordowanie żydów, bo nie dałoby mu się udowodnić winy, oczywiście zostałby skazany na śmierć ale nie za "holocaust".

http://unsinn.blox.pl/resource/large...8Hanu_Meye.jpg

http://jerzyosieczko.blog.onet.pl/wp...__250x200_.jpg

No patrz, jaka niespodzianka.:lol:

BBudowniczy 02.07.2013 09:09

Cytat:

Napisałem prawdę i widzę, że pewnych ludzi zabolało i ma boleć. Dobry czerwony to martwy czerwony. Nie ważne czy chce zdejmować krzyże czy kanonizować brata. [/IMG]

Widać, że Korwin od lat robi dobrą robotę dla takich "czerwonych" jak Kiszczak i Jaruzelski.

Po pierwsze - głosić wszem i wobec, że wszyscy są "czerwonymi świniami", poza mającym patent na "prawicowość" Korwinem i jego aktualną partią. To sprawia, że można postawić w jednym rzędzie Kiszczaka z Kaczyńskim, Jaruzela z Gwiazdą, "spłaszczyć" wszelkie poglądy i dotychczasowe działania. Nieważne, że Kiszczak to stary komunista z krwi i kości, mordujący swoimi ludźmi opozycję solidarnościową, przecież i on i Kaczor to "czerwoni", czyli jedno zło i banda. Co z Jaruzelskim i innymi komunistycznymi zbrodniarzami : "zostawmy Go na stare lata w spokoju". Jest nowy, największy wróg: "czerwony" PiS.

Po drugie - skłócić ze sobą wszystkich na prawo od SLD i PO ciągłymi wojenkami o to kto jest prawdziwą prawicą, a kto czerwony. Marnować potencjał i energię młodych fascynatów na walkę z "czerwoną prawicą", zamiast z faktycznymi patologiami III RP.

Po trzecie - ośmieszać "prawicowe" poglądy, poprzez miksowanie wypowiedzi sensownych z absurdalnymi.

Czytając Twoją opinię "Dobry czerwony to martwy czerwony. Nie ważne czy chce zdejmować krzyże czy kanonizować brata.", można tylko ręce załamać.
Ponieważ oddałem w ostatnich wyborach głos na PiS, więc pewnie wg Korwina i Ciebie też jestem "czerwony". Czy także jestem przewidzainy do rozwałki? Dobrze chociaż, że oszczędzicie Jaruzelskiego i Kiszczaka "na stare lata". W końcu prawdziwy Korwinowy "prawicowiec" miewa szlachetne odruchy.;)

PS. W sprawie tego hasła dobrze Ci odpisał sambo.

Cytat:

Jakbyś słuchał audycje radiową do której podałem linka dzisiaj, to mógłbyś usłyszeć dokładnie wypowiedź Korwina o Hitlerze i dlaczego tak często o nim mówi. To jest jedyny sposób, żeby "wolne media" mówiły o nim. Jak ktoś nie należy do postkomunistycznej bandy to nie ma szans się przebić do liczących stacji tv.

To niech sobie kupi kucyka i zacznie z nim tańczyć Harlem Shake na ulicach. Wtedy to na pewno wszyscy go pokażą w TV, a ludzie przekonają się do głoszonych przez niego poglądów.

http://e2.pudelek.pl/p97/2e9df8970021b13248c0778f

Drozd 02.07.2013 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1320581)

A co jak nie motłoch buduje krzyże z puszek po piwie i sika do zniczy? Mam to bydło chwalić? W dupie mam poglądy skoro wystarczająco o ludziach pokroju ASa świadczy zachowanie. A przymykanie oczu na zwierzęce zachowania prowadzi o zezwierzęcenia, dla niektórych to jest normalne więc zapraszam do chlewa tam się poczujesz swojsko, a nie jak w domu wariatów kolego z innym zdaniem. No i w latach 2005-2007 nikt przeciwnikom gardeł nie podrzynał dopiero polityka miłości cudaka wyzwoliła takie humanitarne zachowania. Dla bydła to jest normalne, całe szczęście Polska to cywilizowany kraj i azjatyckiej dziczy się nie podporządkuje tylko sprawiedliwie ją oceni.

Cytat:

Napisałem prawdę i widzę, że pewnych ludzi zabolało i ma boleć. Dobry czerwony to martwy czerwony. Nie ważne czy chce zdejmować krzyże czy kanonizować brata.

Walczysz z czerwonymi i za przeciwnika obrałeś sobie Kaczyńskiego? Buchachacha ...

Mam nadzieję że rozumiesz jak śmieszny się stajesz

york09 02.07.2013 10:27

Ostatnio dowiedziałem się kim jesteśmy :neutral:
Cytat:

(...)To Polska miernot, przeciętniaków i nieudaczników. Polska naiwnych i przegranych. Tych, którzy w życiu sobie nie radzą
Polak pozbawiony swej wartości. Może i samodzielny, ale bezbronny. Niezdolny przeciwstawić się Brukseli
To Polak zagubiony w świecie bezlitosnych indywidualistów. Spisany na straty, choć sam pragnie i łaknie jedynie sprawiedliwości.
A od Drozda dowiedziałem się że Polska dzieli się na wyborców PISu i bydło... ciekawe.

Cena repolonizacji banków
http://www.tvn24.pl/program-pis-w-oc...,336839,s.html

Drozd 02.07.2013 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1320664)

A od Drozda dowiedziałem się że Polska dzieli się na wyborców PISu i bydło... ciekawe.

Nie tak szybko propagandzisto. To czego się dowiedziałeś wynika tyko z tępoty którą prezentujesz. Bo Polska dzieli się na Polaków którzy są dumni ze swojej historii i czują zobowiązanie wobec przodków którzy za Polskę ginęli. To są najczęściej wyborcy PiSu. Oraz bezmózgie stado głąbów sikających do zniczy i plujących na krzyż którego jednym celem jest walka z PiSem. Dlaczego ? Może propagandzisto wyjaśnisz inaczej, ale ja mam wrażenie że to po prostu komuchy i ich potomkowie w komuszym duchu wychowani. Ci co wstydzą się polskości, uważają ze jesteśmy zaściankiem bo pederaści nadal są uważani za dewiantów, a ludzie w niedzielę chodzą do kościoła. Oni by chcieli różowej flagi, latać po ulicach bez majtek, nazywać się europejczykami, a w kościołach robić dyskoteki. Zwyczajne bezpaństwowe, bezideowe bydło.

I żebyś propagandzisto nie myślał że te grupy są porównywalne. Tobie podobnych postępowców z pod znaku sztucznego penisa jest garstka, gdyby nie szmatławe media porządni ludzie nie powstrzymywaliby się od nazywania spraw po imieniu. A tak co bardziej pomylony może odnieść wrażenie, że sikających do zniczy bydlaków jest tylu co chodzących w niedzielę do kościoła.

ps. Zrozum komuszy propagandzisto, że podpieranie się "ekspertami" tvn24 jest z definicji śmiechu warte. Widać że jesteś pięknie otumaniony :rotfl:

AYALA 02.07.2013 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1320664)

no już tak nie strasz tym Kaczorem, bo Polacy już sie boją ,a odzyskanie banków z rąk zachodnich malwersantów to chyba podstawa niezależności naszego Kraju

york09 02.07.2013 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1320676)
Nie tak szybko propagandzisto. To czego się dowiedziałeś wynika tyko z tępoty którą prezentujesz. Bo Polska dzieli się na Polaków którzy są dumni ze swojej historii i czują zobowiązanie wobec przodków którzy za Polskę ginęli. To są najczęściej wyborcy PiSu.

Przecież napisałeś jaki podział jest Polski

Rozpędziłeś się tak z tymi komuchami. A w jakich czasach urodził się twój guru? Nie wspomnę o jego korzeniach.

Coś wspominasz o porządnych ludziach. To ci napiszę że porządni ludzie takich słów nie używają. Sam siebie mieszasz z błotem. Jesteś człowiekiem któremu w życiu nic nie wychodzi i czekasz aż Jaruś na tacy ci poda.
Do tej grupy pasujesz jak ulał
Cytat:

(...)To Polska miernot, przeciętniaków i nieudaczników. Polska naiwnych i przegranych. Tych, którzy w życiu sobie nie radzą
Polak pozbawiony swej wartości. Może i samodzielny, ale bezbronny. Niezdolny przeciwstawić się Brukseli
To Polak zagubiony w świecie bezlitosnych indywidualistów. Spisany na straty, choć sam pragnie i łaknie jedynie sprawiedliwości.
A samą historią Jaruś polski nie wykarmi.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1320677)
no już tak nie strasz tym Kaczorem, bo Polacy już sie boją ,a odzyskanie banków z rąk Syjonistów to chyba podstawa niezależności naszego Kraju

Odzyskać banki to dobry pomysł tylko za co? Bo jeżeli ta kwota tam podana jest prawdziwa, to nam i naszym dzieciom życia braknie na zebranie tej kasy.

Od 90 roku wszystkie rządy wyprzedawały majątek narodowy za bezcen a tera za grubą kasę po prostu nie stać nas na wykup majątku.
Kaczyński to własny dom na Żoliborzu sprzedał(tak dobrze w domu rządził że zbankrutował) a teraz chce kraj wykupić.

Drozd 02.07.2013 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1320661)
Typowy wyborca Pisu na przykładzie Drozda (który powiedział w zeszłym miesiącu):

Oczywiście, że prawica. Nawet jeżeli metody mogłyby się wydawać socjalne to cel, czyli wzmocnienie państwa jako całości, sprawiedliwszy podział wspólnego dorobku, dążenie do harmonijnego rozwoju wszystkich warstw społeczeństwa i umocnienie narodowej integralności, są zdecydowanie prawicowe.

Super, tylko co znaczy "dobrowolnie i poprzez rynek"? Gdyby warunki początkowe były takie same dla wszystkich można by takie wyznaczniki wprowadzać. W Polskich warunkach brzmi to kuriozalnie.

Nie każdy ma tube propagandową w formie TV Trwam, Radio Maryja czy TV Republika, które są pro Pis. Prędzej takiej akcji z kucykiem spodziewałbym się po Jarku bo to co ten chłop wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie. (Krzyż, Smoleńsk, kongres Częstochowa i inne tego typu akcje byleby pokazać się w telewizji, kościele jako patriota i katolik, )

I co zrozumiałeś z tego co napisałem? Nic, bo jesteś dokładnie tak samo czerwony jak komuchy. Sprawiedliwy podział dorobku cię boli? Czy harmonijny rozwój? Rozumiesz w ogóle po polsku?

Ze swoimi mądrościami jesteś klasyczną V kolumną i mam wrażenie, że zdajesz sobie z tego sprawę, dlatego dyskusja z tobą jest równie bezcelowa co z jednym z klonów płatnego propagandzisty.

Przecież ty masz tubę propagandową tvn, gw, fakty i mity, superstacja, tok fm. Powtarzasz te same brednie które tam lecą od lat. Krzyż ci przeszkadza ? Czerwoną gwiazdę sobie na czole wytatuuj. Smoleńsk cię męczy? Jak każdego czerwonego. Częstochowa boli? Są tacy którzy nie wstydzą się swojej wiary. Zazdrościsz?

york09 02.07.2013 12:02

sprawiedliwy podział wspólnego dorobku Nie chcę do waszej dyskusji się mieszać ale to jako pierwszy Lenin wymyślił.
Przepraszam Marks i Engels a Lenin to wdrożył.

Drozd 02.07.2013 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1320689)
sprawiedliwy podział wspólnego dorobku Nie chcę do waszej dyskusji się mieszać ale to jako pierwszy Lenin wymyślił.
Przepraszam Marks i Engels a Lenin to wdrożył.

Chyba całkiem oszalałeś, może dasz przykład tego sprawiedliwego podziału wdrożonego przez Lenina?

On był dokładnie taki sam jak ty czyli dzisiejsze komuchy. Gadał jedno, a robił zupełnie coś przeciwnego.

Sprawiedliwy podział to choćby budowa dróg, mostów, lotnisk, dworców wszędzie gdzie przynoszą ogólny pożytek, a nie dopłacanie do madonny czy pokłosia.

Sprawiedliwy podział to równe traktowanie ludzi niezależnie od statusu, to wyrównywanie różnic w możliwościach itd.

Fałszywiec taki jak ty zarabiający ba pisaniu bredni nigdy tego nie pojmie.

york09 02.07.2013 12:38

Podoba mi się jak nawzajem wyzywacie się od komunistów. A czy ktoś z was miał z nimi jakieś przykre doświadczenia? Przewaga z was nawet tego ustroju nie pamięta .Co niektórzy to nawet nie urodzili się w tych czasach a krzyczą najgłośniej. Mógłbym coś o tym powiedzieć jak mnie spałowali w wieku 22 lat.(Zomowiec z Milicjantem)

Drozd 02.07.2013 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1320693)
Nie przetłumaczysz tego i tak.

Reductio ad absurdum. Ciężko nazwać to dyskusją, skoro sam podajesz te postulaty pisu i dalej mówisz, że to jest partia prawicowa. Popierasz sprawiedliwy podział dóbr i mnie nazywasz tfu " komuchem".

Nie oglądam nic z tych rzeczy. Nie jestem komunistą nie będę tatuował sobie czerwonej gwiazdy. Nie przeszkadza mi krzyż jestem chrześcijaninem. Czerwonego raczej nie męczy Smoleńsk, bo jest to dobry temat zastępczy od poważnych spraw kraju.

Dodałbym jeszcze na koniec, że sporo osób pisze tutaj, że Korwin ośmiesza prawicę, bo mówi o Hitlerze, ale jak już trzeba podać konkretny przykład to nie potrafią znaleźć chociaż tak często o tym mówi, no ale jak przeczyta ze zrozumieniem, a nie powtarza z tv to już lipa. Natomiast te same osobniki nie zauważają tego, że taki Pis ośmiesza katolików, patriotów, cały kościół swoją działalnością.Tak, tak te ataki na katolików i środowiska patriotyczne w Polsce w dużej mierze przypisałbym PISowi. Zapewne to celowe działanie w myśl zasady divide et impera.

Uważasz że Lenin sprawiedliwie dzielił wspólnie wypracowane dobra? To jak możesz sie dziwić że ktoś cie nazywa komuchem?

A ty nie popierasz sprawiedliwego podziału dóbr? A jaki w takim razie?

Jeżeli wyjaśnienie okoliczności śmierci prezydenta i całego sztabu generalnego nazywasz tematem zastępczym to jesteś tak prawicowy jak palikot, winszuję.

Oczywiście że atak na kościół jest sposobem walki z PiSem. Natomiast w jaki to sposób PiS ośmiesza katolików to nie mam pojęcia. Trzeba mieć poważne zmiany żeby coś takiego wymyślić.

I na koniec. Z kim Mikke miałby rządzić? Konkretnie :)

emj10 02.07.2013 12:58

Mikke rządzić? Przecież on nigdy nie zbliży się do progu wyborczego :D

Cała ta dyskusja od jakiegoś czasu w tym temacie przypomina mi Futuramę, albo inną kreskówkę w alternatywnej rzeczywistości. JKM w polityce jest nikim i od ponad 20 lat za wszelką cenę stara się zniechęcać ludzi do liberalizmu. Dlatego nie ma co sobie głowy zawracać dywagacjami na temat partii należących do kategorii "błędu statystycznego".

sambo 02.07.2013 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1320698)
Mógłbym coś o tym powiedzieć jak mnie doświadczyli w wieku 22 lat.(Zomowiec z Milicjantem)

Czytając co masz do powiedzenia w temacie, współczuję wyjątkowo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl