![]() |
Cytat:
|
Drozdku chodzi mi o to że Jaruś zazdrości bratu tablicy
http://images1.wikia.nocookie.net/__...szawskiego.JPG I też by swoje oblicze chciał ukazać narodowi w Muzeum II WŚ. Jestem taki dobroduszny że jak usłyszałem Jastrzębie -Zdrój uhonorowało pośmiertnie L. Kaczyńskiego Honorowym Obywatelem Miasta. Chciałbym i to z całego serca aby moje miasto tak samo uhonorowało Jarka (oby jak najszybciej) Co do historii, to poszedł drozd po rozum do głowy...a tam pusto i pyta forumowiczów.. Cytat:
Mam jedno zdjęcie może nie nadaje się do Muzeum II WŚ, ale do muzeum historii polski jak najbardziej http://e-fotek.pl/images/16917787010143970853_thumb.jpg |
Jeżeli chodzi o Kaczyńskiego to jego wypowiedź na temat Muzeum II wojny należy rozumieć w nawiązaniu do polityki historycznej - chodzi o to, aby wystawa nie odzwierciedlała stanowiska made in "Nasze matki, nasi ojcowie" i tyle.
A Panu Prof. Machcewiczowi chciałbym zadać jedno pytanie - czy był równie oburzony działaniami PO w stosunku do Muzeum Powstania Warszawskiego ???? Jakoś wówczas Pan Profesor nie wypowiadał się krytycznie o próbie przejęcia przez warszawski magistrat władzy nad muzeum, i chęci rozwiązania Rady Powierniczej. Pan Profesor od paru lat związany jest z PO (w 2007 r kandydował do Kolegium IPN), a jego wypowiedź to chęć wyciągnięcia ze słów Kaczyńskiego kolejnego 'skandalu", który ma na celu poprawić sondaże PO - wszak nad tym pracuje PDT. No cóż jak to mówią Milicja za komuny też była Obywatelska.... |
Cytat:
Cytat:
Podpowiedź brzmi. 1. pytanie: dlaczego? 2.pytanie: kto? Pojaśniało? |
Cytat:
Zmienimy kształt Muzeum II Wojny Światowej, tak żeby wystawa w tym muzeum wyrażała polski punkt widzenia" Może mówi szyfrem albo koduje swoje wypowiedzi, ale niech narodowi powie o co mu chodzi. Domyślać można się wszystkiego. funkykoval Rożnie można tłumaczyć jego przemówienia. To że rząd ma krew na rękach to można tłumaczyć tym że ktoś przy goleniu się zaciął. A jeszcze bym zapomniał. Wszystkiego najlepszego z okazji wygranych wyborów Prezesie J. Kaczyński. Kto by pomyślał że po tylu porażkach może pan wygrać w tak demokratycznych wyborach. Całkowite zaskoczenie. Jeszcze raz gratuluję York09. |
Eureka leming się połapał że każdą wypowiedź można różnie tłumaczyć :) to prawdziwie milowy krok ...
|
york, ile zarabiasz za pracę na forach dyskusyjnych? Chętnie bym sobie dorobił przez wakacje. Mogę szerzyć propagandę dowolnej partii, kwestia ceny. Jakiś kontakt do przełożonych mógłbym dostać? Jak coś to priv.
A, jeszcze, te materiały co wrzucasz to sam musisz szukać, czy Ci podsyła ktoś? Ja w sumie mogę szukać, jeśli dzięki temu dostałbym więcej pieniędzy, mam czas przez lipiec przynajmniej. |
"Zmienimy kształt Muzeum II Wojny Światowej, tak żeby wystawa w tym muzeum wyrażała polski punkt widzenia""
A mnie się wydawało że takie muzeum musi pokazać prawdę, a nie jakiś punkt widzenia. Bo np. punkt widzenia PISu różni się od punktu widzenia reszty narodu. |
Cytat:
Napisz do Rydzyka on ci poleci kontakt.:D |
Propagandzisto wciskanie kitu lemingom to nie politykowanie, tylko desperacja. A Jarek 1000 000 rocznie wydaje na ochronę i to płaci fachowcom więc dupa blada...
Aż cudak zaciska pięści przeciwko nikomu :rotfl: |
Mógłby ktoś się wypowiedzieć o co Drozdowi chodzi .
Bo rozpoczął jakąś dyskusję ale nie wiem czy to po polsku czy to trzeba rozszyfrować. Co z tym milionem do fachowców? |
Cytat:
|
Kombinuj kombinuj...
Chociaż lemingowi sukcesu nie wróżę. |
Cytat:
Sugerujesz, że Rydzyk płaci lepiej niż twoi pracodawcy? Zainteresuję się też. Jak ty szukałeś pracy w tej branży, to rozglądałeś się po różnych opcjach politycznych, czy od razu wiedziałeś, dla kogo chcesz pracować? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Kf22JzVLMxI Apropo prowokatorów to użytkownik Drozd kojarzy mi się właśnie z takim kimś jak Andrzej Hadacz. Robi dużo szumu, czarny pijar, taki krzykacz, co drugie słowo to leming, ba, nawet według niego za Kaczyńskiego sportowcy lepiej się prezentowali niż za Tusków (i co z tego, że statystyki mówią co innego) bo czuli się godnie w Polsce. Każdy normalny człowiek powie, że z tymi najbardziej zaciekłymi obrońcami krzyża jak i z Drozdem (lemingiem_ jest coś nie tak. Także może Drozd to taki Andrzej Hadacz bis, hmm? |
Cytat:
|
Cytat:
http://wpolityce.pl/artykuly/57029-o...-celem-hitlera Mądrzej nie będzie, ale przynajmniej poziom i sens Twoich wypowiedzi zostanie zachowany. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A teraz o gigantycznym sukcesie Platformy Obywatelskiej z 2008 roku, do którego teraz Tusk nie chce się przyznać.... Cytat:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...d_przez_7.html |
Cytat:
|
Z dziś - "wolne media" made in TVP.
Cytat:
|
Tylko york jest tutaj propagandzistą? Oj, jakby dobrze policzyć to przez ostatnie kilka lat przewinęło się tutaj kilkunastu takich typków. Jedni promowali swoje portale, czy inne profile na fejsbuku, drudzy prowadzili prymitywną agitkę wrzucając monotematyczne materiały zgodne z przekazem dnia, a byli też tacy co prowadzili wysublimowaną "grę" pozorując inteligentne dyskusje, które de facto miały za zadanie spowodować afirmację tych poglądów przez innych forumowiczów, a nawet uznanie je za swoje.
Dobrze to ostatnie zjawisko opisał Eryk Mistewicz w jego "Marketingu narracyjnym". Sądzę, że w przyszłym roku tego typu zjawiska mocno nasilą się w wyborach lokalnych, gdzie zaszczepienie pewnych idei w lokalnych portalach internetowych może zdać egzamin. W ostatnich dniach byliśmy świadkami wypowiedzi Hoffmana o Wołominie, który został wraz z Pruszkowem utożsamiony z patologią. Rozpętała się spora burza w mediach lokalnych, a pisowskie władze gminy i powiatu nie wiedziały jak na to odpowiedzieć. Gdyby lepiej wykorzystać tego ewidentnego babola spokojnie można byłoby zbudować narrację na nadchodzące wybory, ale opozycja jest mocno podzielona, PO w połowie przejęta przez PiS, a w SKW nie udała się rewolta i nowy-stary burmistrz, którego popierałem chce prowadzić elegancką kampanię idąc szeroką ławą. wis.la/pb0ae |
Cytat:
"a wyłącznie będę cytował jego kocopoły" - Los to kpiarz. funkykoval: Wymagasz odpowiedzi na swoje pytania, nie odpowiadając na wcześniej zadane? Bajki o tym, że nie jesteś partyjnym naganiaczem nie kupuję. Nie sądziłem, że pytanie o głosowanie na partię może być pytaniem intymnym na forum kibicowski. Po prostu chciałbym się dowiedzieć któż to jest taki realny? Zaglądanie do cudzej kieszeni jest ulubionym zajęciem socjalistów. Korwin nie żyje jak biedak, wychował od groma dzieci, może nie miał czasu ani ochoty rozwijać biznes? Możesz nie wierzyć, ale są ludzie którzy osiągając pewnie status finansowy nie potrzebują jeszcze więcej kasy za cenę wolnego czasu. Kto napisał artykuł o Korwinie? Jest on na takim samym poziomie jak urywane cytaty wklejane przez intelektualistów na tym forum? Piszesz o utopii, ale USA w XIX wieku chyba nie były mityczną Atlantydą tylko realnym państwem, który dzięki kapitalizmowi stworzył z niewiele znaczącego państwa najważniejszy kraj na świecie? Nie ze wszystkimi pomysłami Korwina się zgadzam, ale na naszej scenie politycznej prezentuje najbardziej zbieżne poglądy z moimi.Śmiać mi się tylko chce jak intelektualiści forumowi wklejają jakieś wyjęte zdania z kontekstu, ze słowem "Hitler" nie rozumieją niczego i są sobą zachwyceni, a najlepszy tekst jaki tu przeczytałem to oczywiście insidera10, który nazwał Korwina "idiotą". |
Cytat:
Natomiast nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam/słyszę takie infantylne frazesy, które niestety niczego dobrego nie wnoszą do debaty i świadczyć mogą tylko o tym, iż wypowiadający/piszący je jest jeszcze mało dojrzały emocjonalnie - bez urazy kolego. Więcej dystansu do życia które Cię otacza |
19 % poparcie dla Republikanów Wiplera
http://wpolityce.pl/wydarzenia/57050...cji-wyborczych szkoda że osłabia PiS , liczyłem że kiedyś to Wipler zastapi Jarosława ale Piotr Duda też bedzie dobrym przywódcą na Prawicy |
Cytat:
Boże chroń prawicę przed takimi ludźmi. |
Cytat:
No patrz, jaka niespodzianka.:lol: |
Cytat:
Po pierwsze - głosić wszem i wobec, że wszyscy są "czerwonymi świniami", poza mającym patent na "prawicowość" Korwinem i jego aktualną partią. To sprawia, że można postawić w jednym rzędzie Kiszczaka z Kaczyńskim, Jaruzela z Gwiazdą, "spłaszczyć" wszelkie poglądy i dotychczasowe działania. Nieważne, że Kiszczak to stary komunista z krwi i kości, mordujący swoimi ludźmi opozycję solidarnościową, przecież i on i Kaczor to "czerwoni", czyli jedno zło i banda. Co z Jaruzelskim i innymi komunistycznymi zbrodniarzami : "zostawmy Go na stare lata w spokoju". Jest nowy, największy wróg: "czerwony" PiS. Po drugie - skłócić ze sobą wszystkich na prawo od SLD i PO ciągłymi wojenkami o to kto jest prawdziwą prawicą, a kto czerwony. Marnować potencjał i energię młodych fascynatów na walkę z "czerwoną prawicą", zamiast z faktycznymi patologiami III RP. Po trzecie - ośmieszać "prawicowe" poglądy, poprzez miksowanie wypowiedzi sensownych z absurdalnymi. Czytając Twoją opinię "Dobry czerwony to martwy czerwony. Nie ważne czy chce zdejmować krzyże czy kanonizować brata.", można tylko ręce załamać. Ponieważ oddałem w ostatnich wyborach głos na PiS, więc pewnie wg Korwina i Ciebie też jestem "czerwony". Czy także jestem przewidzainy do rozwałki? Dobrze chociaż, że oszczędzicie Jaruzelskiego i Kiszczaka "na stare lata". W końcu prawdziwy Korwinowy "prawicowiec" miewa szlachetne odruchy.;) PS. W sprawie tego hasła dobrze Ci odpisał sambo. Cytat:
http://e2.pudelek.pl/p97/2e9df8970021b13248c0778f |
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że rozumiesz jak śmieszny się stajesz |
Ostatnio dowiedziałem się kim jesteśmy :neutral:
Cytat:
Cena repolonizacji banków http://www.tvn24.pl/program-pis-w-oc...,336839,s.html |
Cytat:
I żebyś propagandzisto nie myślał że te grupy są porównywalne. Tobie podobnych postępowców z pod znaku sztucznego penisa jest garstka, gdyby nie szmatławe media porządni ludzie nie powstrzymywaliby się od nazywania spraw po imieniu. A tak co bardziej pomylony może odnieść wrażenie, że sikających do zniczy bydlaków jest tylu co chodzących w niedzielę do kościoła. ps. Zrozum komuszy propagandzisto, że podpieranie się "ekspertami" tvn24 jest z definicji śmiechu warte. Widać że jesteś pięknie otumaniony :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
Rozpędziłeś się tak z tymi komuchami. A w jakich czasach urodził się twój guru? Nie wspomnę o jego korzeniach. Coś wspominasz o porządnych ludziach. To ci napiszę że porządni ludzie takich słów nie używają. Sam siebie mieszasz z błotem. Jesteś człowiekiem któremu w życiu nic nie wychodzi i czekasz aż Jaruś na tacy ci poda. Do tej grupy pasujesz jak ulał Cytat:
Cytat:
Od 90 roku wszystkie rządy wyprzedawały majątek narodowy za bezcen a tera za grubą kasę po prostu nie stać nas na wykup majątku. Kaczyński to własny dom na Żoliborzu sprzedał(tak dobrze w domu rządził że zbankrutował) a teraz chce kraj wykupić. |
Cytat:
Ze swoimi mądrościami jesteś klasyczną V kolumną i mam wrażenie, że zdajesz sobie z tego sprawę, dlatego dyskusja z tobą jest równie bezcelowa co z jednym z klonów płatnego propagandzisty. Przecież ty masz tubę propagandową tvn, gw, fakty i mity, superstacja, tok fm. Powtarzasz te same brednie które tam lecą od lat. Krzyż ci przeszkadza ? Czerwoną gwiazdę sobie na czole wytatuuj. Smoleńsk cię męczy? Jak każdego czerwonego. Częstochowa boli? Są tacy którzy nie wstydzą się swojej wiary. Zazdrościsz? |
sprawiedliwy podział wspólnego dorobku Nie chcę do waszej dyskusji się mieszać ale to jako pierwszy Lenin wymyślił.
Przepraszam Marks i Engels a Lenin to wdrożył. |
Cytat:
On był dokładnie taki sam jak ty czyli dzisiejsze komuchy. Gadał jedno, a robił zupełnie coś przeciwnego. Sprawiedliwy podział to choćby budowa dróg, mostów, lotnisk, dworców wszędzie gdzie przynoszą ogólny pożytek, a nie dopłacanie do madonny czy pokłosia. Sprawiedliwy podział to równe traktowanie ludzi niezależnie od statusu, to wyrównywanie różnic w możliwościach itd. Fałszywiec taki jak ty zarabiający ba pisaniu bredni nigdy tego nie pojmie. |
Podoba mi się jak nawzajem wyzywacie się od komunistów. A czy ktoś z was miał z nimi jakieś przykre doświadczenia? Przewaga z was nawet tego ustroju nie pamięta .Co niektórzy to nawet nie urodzili się w tych czasach a krzyczą najgłośniej. Mógłbym coś o tym powiedzieć jak mnie spałowali w wieku 22 lat.(Zomowiec z Milicjantem)
|
Cytat:
A ty nie popierasz sprawiedliwego podziału dóbr? A jaki w takim razie? Jeżeli wyjaśnienie okoliczności śmierci prezydenta i całego sztabu generalnego nazywasz tematem zastępczym to jesteś tak prawicowy jak palikot, winszuję. Oczywiście że atak na kościół jest sposobem walki z PiSem. Natomiast w jaki to sposób PiS ośmiesza katolików to nie mam pojęcia. Trzeba mieć poważne zmiany żeby coś takiego wymyślić. I na koniec. Z kim Mikke miałby rządzić? Konkretnie :) |
Mikke rządzić? Przecież on nigdy nie zbliży się do progu wyborczego :D
Cała ta dyskusja od jakiegoś czasu w tym temacie przypomina mi Futuramę, albo inną kreskówkę w alternatywnej rzeczywistości. JKM w polityce jest nikim i od ponad 20 lat za wszelką cenę stara się zniechęcać ludzi do liberalizmu. Dlatego nie ma co sobie głowy zawracać dywagacjami na temat partii należących do kategorii "błędu statystycznego". |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl