Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Kac 20.05.2022 12:53

kto normalny, z dwoma zdrowymi nogami zamieni Ekstraklase nawet w jakiejs Warcie, Stali czy Plocku na 1 lige w "rodzinnej" atmosferze?

ani kasa nie bedziemy mieli jak zachecic, ani nawet marka...

Karherop 20.05.2022 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1584670)
kto normalny, z dwoma zdrowymi nogami zamieni Ekstraklase nawet w jakiejs Warcie, Stali czy Plocku na 1 lige w "rodzinnej" atmosferze?

ani kasa nie bedziemy mieli jak zachecic, ani nawet marka...

Ilość miejsc w ekstraklasie jest ograniczona, a jak co lato na pewno zjedzie kilka wagonów nowych obcokrajowców.

Jakoś nie tak dawno, oddaliśmy do 1 ligi Chuce. I jak widać nie była to ujma dla Hiszpana.

zibi7 20.05.2022 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1584626)
Tu więcej o tym zawodniku i aktualny wywiad.

https://igol.pl/jakub-kuzdra-tesknie-za-pilka-wywiad/

Podkresle ostatni akapit, bo takie "marzenia" to wydawały być już przeszłością. Brać gościa zanim zgarnie go jakaś Termalika lub arka. U nas na LO będzie wyrwa do obsadzenia

25-letni prawonożny obrońca, który zagrał 11 meczów na lewej obronie w swojej przygodzie z piłką. "Świetny pomysł" na obsadę pozycji LO i ogólnie na poprawę ciągnącej się od dawna kiepskiej gry zespołu Wisły.

To ja już wolę tego niekochającego Wisły Matynię, przynajmniej ma lewą nogę.

silver03 23.05.2022 14:36

Śpiączka 11 goli w eklapie
Mesanović 10 goli

Wielka Wisła Kraków powinna ich łatwo wyciągnąć ze spadkowiczów.

doktor granat 23.05.2022 18:27

Na transferyinfo piszą, że chcemy jakiegoś Daniela Tanżynę z Widzewa. Stoper po trzydziestce.

AS82 23.05.2022 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1585113)
Na transferyinfo piszą, że chcemy jakiegoś Daniela Tanżynę z Widzewa. Stoper po trzydziestce.

no tacy tu beda przychodzić , myslisz ,że kto przyjdzie do 1 ligi polskiej ?

czaro 23.05.2022 18:44

Albo młodzi zdolni Polacy z 2. ligi.

Kto wie, może odkryjemy drugiego Piechnę.

Stąd też wracam do mojego pomysłu objazdów Głowackiego z Brożkiem po odpustach w całej Małopolsce i konkursu rzutów karnych na parkingach. Oni nic lepszego i tak nie wymyślą.

Drugim rozwiązaniem jest Patryk Małecki, który wniósłby do szatni powiew świeżości, bluzgając na trenera-wujka współwłaściciela i kolegę z drużyny-właściciela.

doktor granat 23.05.2022 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1585114)
no tacy tu beda przychodzić , myslisz ,że kto przyjdzie do 1 ligi polskiej ?

Myślę, że mimo wszystko nie powinniśmy ściągać kopacza lat 33 (skończy na jesieni), który nie grał od marca bo miał operację (poszukałem co to za jeden). Na poprawę humoru dodam, że znalazłem też, że jego partnerka jest czy była wicemistrzynią świata w bikini fitnessie:) A więc.. szukajcie i podziwiajcie (albo nie) :)

wolfy 23.05.2022 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1585117)
Myślę, że mimo wszystko nie powinniśmy ściągać kopacza lat 33 (skończy na jesieni), który nie grał od marca bo miał operację (poszukałem co to za jeden). Na poprawę humoru dodam, że znalazłem też, że jego partnerka jest czy była wicemistrzynią świata w bikini fitnessie:) A więc.. szukajcie i podziwiajcie (albo nie) :)

Daj link jak już, a nie będziesz opowiadał (do partnerki) :D

doktor granat 23.05.2022 19:26

Justyna Zięcina

daniel123 23.05.2022 21:23

Tanzyna w Widzewie był słaby, ostatnio miał kontuzje która wykluczyła go z gry na kilka miesięcy a wiek 33 lata będzie płacił za możliwość gry w Wiśle czy jak? czy to tez rodzina?.,

czaro 23.05.2022 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1585121)
Justyna Zięcina

Jezu drogi, Szotem rzucałaby w dal dalej niż Szot kopie piłkę.

bob85 28.05.2022 21:26

do usuniecia

kbr 29.05.2022 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1585137)
Jezu drogi, Szotem rzucałaby w dal dalej niż Szot kopie piłkę.

Ten komentarz to złoto :D

PAWEŁ 29.05.2022 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 1585133)
Tanzyna w Widzewie był słaby, ostatnio miał kontuzje która wykluczyła go z gry na kilka miesięcy a wiek 33 lata będzie płacił za możliwość gry w Wiśle czy jak? czy to tez rodzina?.,

Jeżeli to prawda to nadaje się idealnie. Atmosfera w szatni i na boisku będzie jeszcze lepsza :D
Brać i się nie zastanawiać :D

Karherop 30.05.2022 13:46

Tutaj nawet nie wiadomo w kogo celujemy (zagraniczni, bez kontraktu, transfery, młodzi czy starzy). Pierwsze transfery to pokażą.

Na razie więcej jest plotek że w klubie walczą by utrzymać tych którzy coś potrafią (LF, Frydrych, Hanousek, Poletanovic). Pewnie droga w tym dobra, ale i tak bez świeżej krwi się nie obejdzie

Szneka 30.05.2022 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1585391)
Tutaj nawet nie wiadomo w kogo celujemy (zagraniczni, bez kontraktu, transfery, młodzi czy starzy). Pierwsze transfery to pokażą.

Na razie więcej jest plotek że w klubie walczą by utrzymać tych którzy coś potrafią (LF, Frydrych, Hanousek, Poletanovic). Pewnie droga w tym dobra, ale i tak bez świeżej krwi się nie obejdzie

warto byłoby o tego Mesanovicia powalczyć o Gąskę z Łęcznej o Lokilo z Łęcznej, fajnie wygląda Lebedyński z Głogowa.

Jarza 30.05.2022 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1585121)
Justyna Zięcina

Też trenowała piłkę nożną i mieszka w KRK ;)

wislak2214 30.05.2022 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1585392)
warto byłoby o tego Mesanovicia powalczyć o Gąskę z Łęcznej o Lokilo z Łęcznej, fajnie wygląda Lebedyński z Głogowa.

No dawać tego Lebedyńskiego i Tanżynę ,jeszcze dokoptować tego Mikinicia z Opola i można zawalczyć o powrót

Arek95 30.05.2022 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1585395)
No dawać tego Lebedyńskiego i Tanżynę ,jeszcze dokoptować tego Mikinicia z Opola i można zawalczyć o powrót

Ludzie kvrwa zlitujcie się... Wy chcecie walczyć po Ekstraklasę czy koncertowo s.......ić się do drugiej ligi bez ugrania nawet 20 punktów...

ahmad26 31.05.2022 10:06

Na 1 lige to trzeba brać Agustyna przede wszystkim. Na wiosne nie łapał sie do składu Jagi więc zagrał w 3 lidze i w 6 meczach strzelił 2 bramki. Takich ludzi nam potrzeba.

czaro 31.05.2022 14:46

Trzeba to nam jak najlepszych. Pytanie, na jakich sobie możemy pozwolić. Na pewno z poziomu: zagraniczne wynalazki z defektem trzeba zejść niżej, ale jak bardzo tego na ten moment nie wiemy. Chyba też powoli dowiadują się o tym w klubie.

Za miesiąc-dwa będziemy wiedzieć więcej.

pomeran 31.05.2022 22:26

Z tym Basha to musi być żart. Taki czarny humor po spadku się im włączył. Bo to jest niemożliwe żeby ściągnąć półinwalide tylko po to żeby się leczył u nas. Ostatni raz gość zagrał mecz w 2020 roku. Leci z nami pilot w ogóle ? Jeśli go faktycznie sprowadzą to można zamykać rozważania pod tytułem dokąd zmierzamy. Galopem do II ligi. Rozumiem brak kasy, mało atrakcyjne warunki które możemy przedstawić jako klub.. ale Basha ?!! Przecież to podchodzi pod celowe działanie na szkodę spółki. No to się nie uda.

kolarz90 31.05.2022 22:58

Swego czasu ceniłem Bashe, ale w obecnej sytuacji to tylko potwierdzenie braku jakiegokolwiek planu zarządu. Jeśli to prawda to nie mamy nikogo nowego/rokującego na oku tylko kręcimy się wokół piłkarzy w zasadzie wypalonych i nie do końca wiadomo czy zdolnych do gry

czaro 31.05.2022 23:08

Jeszcze Gołoś i Szymkowiak, i mamy pakę na ekstraklasę.

Kosy nie wezmą, bo za zdrowy, jeszcze Kuba nie będzie miał placu, jak się wyleczy.

Arkadiusz.Czerepach 31.05.2022 23:10

Basha odegrał dość sporą role w aferze z Hyballą. Kuba pamięta i docenia.

silver03 01.06.2022 07:08

Po uwolnieniu się z patologi poszliśmy w patologiczne zarządzanie. Pięknie.

TSWojtas 01.06.2022 07:37

Angulo jest wolny. Przemyślał bym sprawę

wściekłe pięści węża 01.06.2022 07:50

Nie no, ten Basha się pojawił jako plotka dobry tydzień temu i teraz po prostu kolejne portale chcą sobie nabić wyświetleń odgrzewanym kotletem.

Przynajmniej mam taką nadzieję, bo jeśli nie, to wystartujmy od razu od IV ligi z samą naszą młodzieżą i bez trio, bo taka polityka transferowa i tak prędzej czy później nas do tej IV ligi doprowadzi.

Dive Pirate 01.06.2022 09:15

Jeśli podpiszą Bashe to widać że po pierwsze nic się nie nauczyli nasi miłościwie nam panujący oraz nadal nie ma pomysłu jak prowadzić politykę transferową.
Jest bardzo duże prawdopodobieństwo że będzie to jeszcze gorszy transfer niż powrót Ondraszka.

Książę Palownik 01.06.2022 09:21

Ja Bashę kojarzę tak: https://youtu.be/zNpg2gDUSJE
bramka Rasaka na 3:0, gdzieś od połowy filmu.

Basha to leń i inwalida. Jeśli go zakontraktują to znaczy, że cała trójka powinna wyp***ć a my lepiej zacznijmy od 4 ligi.

czaro 01.06.2022 09:25

Właśnie dlatego, że nikt nie uwierzyłby w powrót Ondraska, a okazało się to prawdą, teraz traktujemy poważnie plotkę o Bashy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1585444)
Basha odegrał dość sporą role w aferze z Hyballą. Kuba pamięta i docenia.

A na czym polegała jego rola, oprócz tego, że wrzucił jakiś obrazek na instagrama?

wolfy 01.06.2022 11:40

Wydaje mi się że "dziennikarze" walą na oślep, stąd najpierw plotki o Makach o potem że "temat się wysypał z winy Wisły". O Bashy jest sens dyskutować jeśli okaże się prawdą, inaczej to będzie kolejny Kluivert albo Gimenez, czyli zmarnowany czas na dywagacje o fakcie czysto medialnym.

s1mone 01.06.2022 12:42

Basha to leń i inwalida pod treningi Hyballi. On się nie nadawał do takiej gry i został odpalony. Miewał też dużo lepsze okresy. Ja go ciepło wspominam, bo gdy był zdrowy i w formie to był to bardzo dobry piłkarz.

Tym bardziej w pierwszej lidze. Tylko właśnie. Zdrowy. W formie.

Ktoś się orientuje czy on tam w Grecji sportowo ławkował czy po prostu się rozleciał?

Co do Angulo, to jak przeczytałem niusa to to samo pomyślałem. Tylko, że pewnie jeśli byśmy się o niego starali to konkurowalibyśmy z połową Ekstraklasy.

_ukoL 01.06.2022 13:33

Nie widzę jakiegokolwiek logicznego argumentu za powrotem Bashy do Wisły. Wręcz to zakrawa o absurd, by w ogóle brać pod uwagę transfer szklanego gościa, który w Grecji rozegrał 66 minut w całym sezonie (jeśli wierzyć transfermarkt). Mam olbrzymią nadzieję, że to wyssana z palca plotka. I nie, nie jestem przyzwyczajony do "wielkiej Wisły". Po prostu w tym klubie potrzeba świeżej, młodszej i ambitnej krwi. Gości, którzy będą chcieli dzięki marce Wisły wypromować się i iść dalej, a nie spokojnie czekać na piłkarską emeryturę.

For_FuN_ 01.06.2022 13:48

32 lata i od 2 lat nie gra piłkę... co tu może pójść nie tak? Zwłaszcza że Isza liga opiera się na zapier**laniu. Jeśli to okaże się prawdą to przekroczmy granicę absurdu(chociaż czy jeszcze jakaś została :D?).

Obrońcy zarządu twierdzili tutaj że Ondrasek to dobry transfer i przychodzi jako napastnik nr 3, a potem gość grał praktycznie w każdym meczu... Dajmy sobie spokój z byłymi piłkarzami. Tu trzeba inwestować w nowe nazwiska które już grały na poziomie pierwszej lub drugiej ligi i które przez najbliższe lata będą stanowiły o sile zespołu. Zalecam zatrudnianie Polaków(i też nie pod lub po 30stce), a nie kolejnego szrotu zagranicznego który w żaden sposób nie będzie się identyfikował z klubem. Już pomijam komunikację z takim.

Patryko 01.06.2022 14:08

Zakładam, że nazwisko Bashy przewiją się na twitterach i innych facebookach tylko w charakterze newsa z dupy. Jeśli zobaczę go na pierwszym treningu drużyny po powrocie z urlopów, będzie to świadczyć tylko o jednym - zwijania klubu ciąg dalszy.

MaLk 01.06.2022 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1585474)
Ktoś się orientuje czy on tam w Grecji sportowo ławkował czy po prostu się rozleciał?

Transfermarkt pokazuje, że praktycznie cały sezon był poza kadrą, czyli nawet na ławkę się nie łapał, ale nie wspomina żadnej kontuzji.

Jaroo1 01.06.2022 17:47

Na flashscore tak samo pokazuje. Wczesniej miał chwilę kontuzję, później poza składem, później wszedł w kilku meczach na parę minut, a później poza skłądem od listopada... Jak my takich ludzi będziemy brać to na pewno awans się uda

MaLk 01.06.2022 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1585493)
Na flashscore tak samo pokazuje. Wczesniej miał chwilę kontuzję, później poza składem, później wszedł w kilku meczach na parę minut, a później poza skłądem od listopada... Jak my takich ludzi będziemy brać to na pewno awans się uda

E tam, może się wreszcie podleczył, roczny urlop w Grecji na poratowanie zdrowia i wraca do nas jak nowo narodzony.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl