![]() |
Z resztą skąd w ogóle takie dywagacje że mu sie nie chce, ciągnie do do Legii ? Wg mnie właśnie mu sie chce grać u nas, bo u nas coś znaczy, na tę chwilę jest kluczowym zawodnikiem, strzela bramki, asystuje, robi grę. Z drugiej strony gość zagrał raptem z 10 meczów...Jeśli po takiej ilości meczów już zaczyna gwiazdorzyć to znaczy że ma nie po kolei pod kopułą.
Ale nie chce mi się w to wierzyć. Bardziej bym skłonny uwierzyć że będzie jak ze Stiliciem - pogra u nas jeszcze z rok i pójdzie gdzieś za granicę ponownie. |
Nie którym to by pasowało czytać ze zrozumieniem, Rafał ma ustalony i podpisany trzy letni kontrakt z nami który wchodzi automatycznie w życie po przelaniu przez nas na konto Fiorentiny umownych 500000 euro, na taką opcję Rafał przystał i nawet jeżeli by go ciągło do Ległej to muszą się z nami dogadać i na tą chwilę tak wygląda sytuacja z RW, a czy go wykupimy to inna para kaloszy.
|
Dokladnie tak, pamietajmy, ze jesli chce kiedykolwiek wrocic za granicy to potencjalny scout bedzie patrzyl na umiejetnosci ale I na ewentualne gwiazdorzenie tymbardziej, ze raz nie poszlo. Wiec po dotychczasowych "osiagnieciach" pilowal by galaz na ktorej siedzi. I wtedy trzeba powiedziec jasno, ze nie warto.
|
Do sytuacji z Wolskim jak ulał pasuje teraz powiedzenie:
"Biednego nie stać na tanie rzeczy". Jeśli Wisła jest tym przysłowiowym "biednym" lub po prostu klubem, w którym się nie przelewa, to strata Wolskiego pociągnie za sobą tylko kolejne, większe koszty, straty i brak perspektyw na dobry zysk w przyszłości. Wszystko to niewspółmiernie większe niż te 0,5 mln eur. |
Cytat:
|
Ujmę sprawę dyplomatycznie: są sytuacje, których największy kaleka ze spleśniałym mózgiem by nie zepsuł. Boguskiemu udaje się wykorzystać połowę z nich.
W sumie i tak nieźle jak na niego. |
Wracamy do jazdy z karnych Popovica?
|
Ja się zastanawiam jak RB9 nie trafił z 2 m ? przecież to by każdy strzelił, tylko nie Rafał....Miśkiewicz czy ten Pan kiedykolwiek ruszy się z tej linii bramkowej ? Kurde na klej jest przyklejony ? czy mu nie kazali wychodzić....
|
Nowak mu pokazał jak się strzela.
|
Cytat:
Przy bramce wogole nie mial prawa wyjsc... |
Guerrier zdobl bramke i stracil bramke przez zagubienie sie w polu karnym przy roznym. Jakim cudem nie bylo nikogo na wysokosci srodka bramki to przez tydzien bede sie zastanawial. Tak jak powiedzial bramkarz, nikt go nie obstawial
|
wlasnie widzialem bramki.
Donald nie potrafi kryc i nie wie co to krycie. |
Cytat:
Czytała Krystyna Czubówna. |
Czy najwyższego piłkarz przeciwnika w naszym polu karnym powinien akurat kryć Donald który nie ma nawet 1,8? Nowak ma ponad 2 m wzrostu - gdzie był Guzamics albo Głowacki?
poza tym żenada jak hooj |
Czemu Guzmić, Głowacki i Sadlok kryli jednego zawodnika? Na hooja? Donald przynajmniej starał się mu przeszkodzić. ale nie te warunki.
|
Wolski robi wszystko...by go nie wykupic.
|
a Mały wczoraj powrócił jak za dawnych lat i za gadanie kartkę załapał .
|
Cytat:
Tak, z pewnością, jeden z dwóch najlepszych naszych piłkarzy w rundzie, mnóstwo asyst i bramek, ma jeden słabszy mecz tym bardziej po kontuzji i robi wszystko, aby go nie wykupic... Ludzie... Przecież to nie maszyna. Chłopak jeszcze niedawno w ogóle nie grał. |
Właśnie sobie obejrzałem powtórkę gola dla Słoników i za krycie bramkarza odpowiada ewidentnie DG77 przy dośrodkowaniu jest za jego plecami, a kiedy uderza głową i pada gol to on wbiega przed niego.
|
Na wczoraj potrzebujemy dwóch stoperów i lewego obrońcę. Sadlok to porażka, Guzmic największe drewno w zespole, ludzie go tłumaczą "brakiem koncentracji" ale on po prostu nie potrafi kopać w gałę, Boguski to przy nim wirtuoz techniki choć wczorajszy "strzał" łydką był naprawdę spektakularny. To co gra nasza obrona to padło straszne, większość traconych bramek to nasza wina a nie zasługa dobrej gry przeciwnika.
|
Cytat:
|
Cytat:
widać choćby po Małeckim że nie ma z kim pograć na lewej stronie bo taki Sadlok tylko szuka dośrodkowania, zejdzie na prawo to Jović pomaga mu jak głupi, nie mówiąc o tym że Maciek w defensywie gra jak dziecko we mgle, Guzmic również obniżył loty, od kilku meczów prosi się o...czerwoną kartkę, jego wejścia są bardzo ostre LO, ŚO i bramkarz, wydaje mi się że przy obecnym składzie (plus wykupienie Wolskiego i przedłużenie Głowy) możemy pokusić się o walkę top 5, coś na wzór Cracovii, która ofensywę ma okej, ale obronę słabą, u nas dobra, ale zbyt mało osób zaangażowanych w defensywę co powoduje głupie straty goli lub prezentujemy je przeciwnikowi czemu bramkarz? nie wiem jak wam się podoba Misiek, ale dla mnie jest bardzo niepewny pomimo że tą pewnością siebie emanuje, każda bramka którą traciliśmy za Wdowczyka w mniejszym lub większym stopniu jest winą Miskiewicza prócz gola Gergela |
Cytat:
Chodzi o tego gola kiedy to Guzmic podał do Miskiewicza zbyt słabo, Gergel przejął piłkę i strzelił? Otóż gdyby Miskiewicz był bramkarzem, w sytuacji gdy obrońcy rozgrywają piłkę między sobą nie mając za bardzo jak podać do przodu, wyszedłby te kilka kroków w pole karne i stworzył okazję do rozegrania z nim piłki zamiast być przyspawanym do linii. Wtedy nawet najsłabsze podanie trafiłoby do niego a nie do Gergela. Ni, ale Miśkiewicz stał sobie na linii: Guzmic ma piłkę, to jego problem, prawda? |
Cytat:
- sięga mu do kolan - krył kogo innego na dalszym słupku - Głowacki z Guzmicsem kryli jednego zawodnika, któryś z nich pomylił krycie |
Cytat:
|
Nie rozważałem możliwości drewnienia od fast foodów ale teoria ciekawa ;)
Nie było z nim czasami Boguskiego ? |
Od kiedy pizza to fast food?
|
Cytat:
|
Cytat:
amen |
Wysyłałem Patryka już dawno temu do psychologa, to ktoś mnie tam skrytykował:
https://www.youtube.com/watch?v=TQ7rJ2xneMk |
I bardzo dobrze, Patryk miał za dużo w głowie i sam chciał mecze wygrywać,oby tylko dalej chciał pracować to będzie zupełnie inny piłkarz ba już się zmienia.
|
Cytat:
|
Wywiad z Miśkiewiczem
http://weszlo.com/2016/04/28/ze-mna-...m-malzenstwie/ |
Wdowczyk o Wolskim:
– Sezon ciągle jeszcze trwa, ale układa Pan sobie już w głowie scenariusz, jak będzie wyglądał następny? Oczekiwania wzrosną. – Zdaję sobie z tego sprawę, choć żeby im sprostać, muszą być spełnione pewne warunki. Po pierwsze warto zatrzymać Rafała Wolskiego. Widzimy, ile ten chłopak potrafi i ile daje zespołowi. Jeśli będzie w pełni formy, a myślę, że to, co prezentuje, to nie jest jeszcze szczyt jego możliwości, to może dać tej drużynie jeszcze więcej. Rozmawiał Pan z Rafałem Wolskim na temat tego, czy będzie on chciał zostać w Wiśle? – Na razie mamy sezon. Wolałbym, żeby Rafał koncentrował się na grze. Niech on swoją postawą zrobi wszystko, żeby Wisła była wręcz zdesperowana w chęci jego wykupienia z Fiorentiny. Nie moją rolą jest jednak zajmowanie się tego typu sprawami. Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że tak, chciałbym, żeby Rafał z nami został. Ale to nie ja będę decydował o pewnych sprawach, bo w grę wchodzą pieniądze. Tak możemy analizować zresztą zawodnika po zawodniku. Arek Głowacki to np. facet, który pokazuje młodszym piłkarzom, że przy odpowiednim prowadzeniu można grać na bardzo wysokim poziomie tak długo. Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...wanie,9929812/ |
Dogrywka z Denisem Popoviciem: Tiki-taka po krakowsku
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...krakowsku.html |
Sadlok pozorancie jeden najemniku pakuj się i won do 7egii.
|
Wyluzuj, braku ambicji nie można mu zarzucić.
Robi błędy, bo dużo ryzykuje, tyle. |
http://www.futbolnews.pl/newsroom/74...tego-tolerowal troche o naszym iq77 ;]
|
Przecież to jest jakiś paszkwil, żeby zasiać ferment.
|
Arek Głowacki awansowal na 8 miejsce w Klubie 300 (najwiecej wystepów e Ekstraklasie)
Na pierwszym chyba juz do konca świata nasz bylt grasz Surma. https://pl.wikipedia.org/wiki/Klub_300 |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl