Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

wolfy 06.03.2020 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1551236)
Wystarczająco dużo, żeby wywiesić, będącą symbolem zniszczenia własnego klubu, flagę rekina i sprawić, żeby nie zniknęła od razu.

Innymi słowy: nie wiem ile, ale wygląda na to, że za dużo. Mam nadzieję, że (o zgrozo) Misiek dokończy jedyną dobrą rzecz, jaką dla Wisły uczynił przez te kilkadziesiąt lat i doprowadzi do jeszcze większego ograniczenia tej liczby.

Pełna zgoda. Dodajmy szmaty z PDW i anty-Miśkowe. Przestępcy na C mają się bardzo dobrze. Pytanie czy tylko tam?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1551236)
Póki co, TS śmieje się wszystkim w twarz, eksploatując nie tylko zarejestrowane jako "swoje" znaki, nie tylko "trudne do przyporządkowania do konkretnej sekcji" gadżety ogólne, ale wprowadzając do sprzedaży nawet gadżety wprost związane z działalnością SA, z sekcją piłkarską. Choćby dotyczące ostatnich derbów.

Nie wiem jakim cudem mam zakładać dobrą wiarę w takim działaniu? Mam uwierzyć, że po trwającej od ponad pół roku dyskusji na temat tego, kto ma mieć prawa do którego znaku towarowego i jak te prawa można eksploatować, zarząd TS nie zdążył się zorientować, że jednak dorobek stricte SA nie należy do TS i narusza w ten sposób cudze prawa?

Ja to rozumiem, Ty to rozumiesz, serek ni wuja. Do niedawno argumentem było "lol pokażcie mi tam gadżety czysto piłkarskie XD". Teraz argumentów brak, sprawdźcie jak TS odpowiedział na pytanie ile % pieniędzy z koszulki idzie do SA. Jawna prowokacja, granie na nosie, brak profesjonalizmu, chociaż to ostatnie brzmi śmiesznie w kontekście TS.
Moim zdaniem TS idzie na sprawienie żeby trio rzuciło tym wszystkim w ....u. Czy mają plan B? Nawet jeśli to żadnemu normalnemu kibicowi się on nie spodoba.

Arkadiusz.Czerepach 07.03.2020 09:21

https://i.imgur.com/EmWtt40.png

takie heheszki przeciez ;)

wolfy 07.03.2020 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1551251)
https://i.imgur.com/EmWtt40.png

takie heheszki przeciez ;)

A, bo ze mnie taki buc bez poczucia humoru.

Konrad. 07.03.2020 12:43

Z ciekawości, dla członków socios:

https://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=10273

https://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=10272

Cycu 08.03.2020 13:10

W TSie po staremu:

https://twitter.com/SzJadczak/status...09370097627138

Według mnie to towarzystwo nigdy do końca się nie oczyści. Po prostu trzeba się z tym pogodzić. Ale trzeba nadal mocno naciskać żeby oddali klub we właściwe ręce, bo inaczej pójdziemy z TSem na samo dno...

wiertar 08.03.2020 13:50

Ja się zastanawiam i co chodzi Wislockiemu... Ktoś go prowadzi za rękę czy kiego chuja. To co on odwala to jest paranoja. Jara się golem Kolara, a o wygranych derbach nawet nie wspomni.

wolfy 08.03.2020 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1551295)
Ja się zastanawiam i co chodzi Wislockiemu... Ktoś go prowadzi za rękę czy kiego chuja. To co on odwala to jest paranoja. Jara się golem Kolara, a o wygranych derbach nawet nie wspomni.

Widać że to osobista sprawa. Brutalna prawda jest taka że na prezesa Wisły to on się nie nadawał, czysto merytorycznie, ale widać liczył na więcej.

Levis88 08.03.2020 17:32

No i Jadczak kolejny raz sprowadził na ziemię. Szanowne grono kumaterii na tt też mocno ściska poślady.

master17 08.03.2020 19:01

Ale, jak ? Jadczak mówił, że WSH już nie ma, a teraz nagle są ?

To niech się chłop zdecyduje. Pewnie Pani Ela wieszała, bo wchodziła z nimi w szemrane interesy ;)

Cycu 08.03.2020 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1551317)
Ale, jak ? Jadczak mówi, że WSH już nie ma, a teraz nagle są ?

No raczej są, jak flaga dalej wisi na stadionie na górze sektora C3 ;)

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...43&oe=5E97B4B2

wiśnia 08.03.2020 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1551295)

Jak jara się dalej Kolarem, i traci kontakt z bazą.....to trzeba zapytać czy odnalazły się zaświadczenia o niekaralności? czy koleżanki z L4 powracały? co słychać u panów "od reklamówek" którzy przechadzają się po budynkach TSu??. Może to go obudzi....

Jaroo1 08.03.2020 20:03

A na co WY liczyliście? Przecież widac, że to wszystko to jest beton, tam w TSie nie ma jednej powaznej, konkretnej osoby, kogoś komu by można zaufać. I ten beton ma swoje interesy, ale nie ma kompetencji więc po pierwsze będzie o swoje interesy walczył na całego, a po drugie będzie popełniał błędy we wszystkim, jak na nieudaczników przystalo. Rozwiązania są tylko dwa, albo kompletne odciecie od TSu i wtedy nadzieja, budowa SA, marzenia, albo TS się nie chce odczepić w 100% (bierze wszystko na siebie lub oddaje tylko cześciowo to czego żąda trio) i to prowadzi w dłuższej lub bliższej perspektywie do kolejnych wojen, mataczen i problemów, czyli de facto w przyszlości wszystko .......nie.

FraMat 08.03.2020 20:11

Czy nie można już przejąć Wisły SA od TS i wiedząc, że TS będzie robiło i tak pod górkę z prawami do nazwy i herbu wszcząć z TS spór sądowy o te prawa?

Arkadiusz.Czerepach 08.03.2020 21:09

przeciez TS jest wlascicielem i jak nie zechce to nie odda

FraMat 08.03.2020 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1551331)
przeciez TS jest wlascicielem i jak nie zechce to nie odda

Przecież trio pożyczyło Wiśle pieniądze, niezwrócone.

Cytat:

W styczniu 2019 roku Błaszczykowski, Jażdżyński i Królewski udzielili tonącej w długach i zawieszonej na grę w ekstraklasie Wiśle SA pożyczki w wysokości 4 milionów złotych. W zamian przejęli od Towarzystwa Sportowego Wisła prawo do kierowania piłkarską spółką. W umowie pożyczkowej zawarto postanowienie, że TS Wisła ma rok na spłatę długu, a jeśli tego nie zrobi przed 31 grudnia 2019, wówczas akcje piłkarskiej Wisły może przejąć trio pożyczkodawców
https://eurosport.tvn24.pl/pilka-noz...sa,996954.html

MaLk 08.03.2020 22:24

Skoro termin został przedłużony o rok, to - jeśli nie ma tam żadnych innych zastrzeżeń, których nie znamy - trio może przejąć akcje dopiero jeśli do końca roku SA/TS nie spłaci pożyczki.

Drozd 08.03.2020 22:27

I tak powinni zrobić. A praw do nazwy i herbu ewentualnie dochodzić w sądzie. Próbując dogadywać się z aktualnymi władzami TS tylko uwiarygadniają towarzystwo, które omal nie doprowadziło do bankructwa. A spółkę sprzedało słupom.

Maine_Coon 08.03.2020 22:40

I w dodatku mamy szansę wygrać z tymi rekinami biznesu :D

Drozd 08.03.2020 22:44

Najwyżej herb będzie taki jak od 97 roku. Mnie to nie przeszkadza...

wisniaTSW666 08.03.2020 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1551318)
No raczej są, jak flaga dalej wisi na stadionie na górze sektora C3 ;)

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...43&oe=5E97B4B2

Wczoraj w superwizjerze padły słowa ze to hydra jedni odejdą przyjdą kolejni chociaż to i ja sam wiedzialem jedyne co to może teraz troche Sharksi podupadli na mocy ale czy jakoś bardzo to już nie wiem :p

Książę Palownik 08.03.2020 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisniaTSW666 (Post 1551344)
może teraz troche Sharksi podupadli na mocy ale czy jakoś bardzo to już nie wiem :p

Na pewno podupadli ale z pewnością nie na trybunach. Na trybunach WSH ma pełne poparcie a grupki co bardziej przegranych życiowo małolatów tylko czekają, żeby być nowym narybkiem.

Na trybunach nigdy nie było żadnego słowa potępienia dla złodziei, którzy okradali własny klub. Trybuny nigdy złego słowa o nich nie powiedzą - i to jest w sumie największa porażka Wisły. Można kocopoły z gniazda dla Błaszcza pierd***ić na jego urodziny ale tak naprawdę to on się tam liczy mniej niż zeszłoroczny śnieg.

silver03 09.03.2020 08:27

Piłkarska Wisła w rękach TS to będzie koniec, wielu kibiców po prostu wstrzyma finansowanie, nie mówiąc o sponsorach itd. Cierpliwość ludzka ma swoje granice nawet co do Wisły.

Bandyterką na stadionie powinno zająć się państwo, przecież to nie klub będzie latał po mieście łapiąc bandytów, złodziei i likwidując zorganizowane grupki przestępcze. Gdyby państwo wywiązywało się ze swoich obowiązków to flaga sharksów sama by znikła ze stadionu. Zbanowanie głupiej flagi przez klub to tylko tuszowanie problemu. Jedynie co może zrobić Wisła to starać się trzymać ich jak najdalej od siebie, od zarządzania, od swoich struktur (jak tam zaświadczenia o niekaralności w TS'ie?), od swoich pieniędzy.

Jaroo1 09.03.2020 08:29

Nie prawda że nie było potępienia dla złodziei... jak sie misiek rozjebal to wtedy byla przyspiewka ze "najpierw klub swoj okradales..."
Bylo? Było ��

wolfy 09.03.2020 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1551354)
Nie prawda że nie było potępienia dla złodziei... jak sie misiek rozjebal to wtedy byla przyspiewka ze "najpierw klub swoj okradales..."
Bylo? Było ��

Ale zanim zaczął ich sypać to było PDW :rotfl:

Książę Palownik 09.03.2020 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1551356)

Wygląda na to, że Misiek jako jedyny okradał, reszta czysta jak łza...

Słysząc z trybun (sam siedzę na E) jak na C pewnie ze 2-3 tys. ludzi jak banda młotków powtarza "najpierw klub swój okradałeś (...)" to straciłem nadzieję... Rozumiem, że kilka setek jeleni się może znaleźć, ale żeby cały sektor? Czy tam naprawdę nie było ludzi, którzy się zorientowali, że ktoś ich usiłuje ru***ć w d*** bez wazeliny?

master17 09.03.2020 16:24

Były takie osoby i nawet prowadziło, to do wewnętrznych konfliktów w ekipie

Ajax 09.03.2020 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1551354)
Bylo? Było ��

Tylko okradanie własnego klubu zaczęło być problemem dopiero jak chłop zaczął sypać. :rotfl:

Natura nie znosi pustki teraz rybki próbują swoich sił (niedokońca)młodzi będą próbowali pokazać, że są potrzebni, że bez chuliganki i handlowania narkotykami nie będzie się dało wejść na stadion. Więc ta szmata będzie tam wisieć regularnie. Gra idzie o spore pieniądze i wpływy, studenciaki dalej potrzebują magicznych proszków, a i rynek dochody. Ludzi łatwiej werbować i imię walki o klub itp. itd.

A to, że ludzie są na tyle głupi, że wystarczy, że morderca i dier narkotyków pomacha im flagą klubową przed nosem i poopowiada jak to umrze dla Wisły to już wynoszą go na ołtarze to już inna sprawa.

TS będzie robił wszystko do końca, aby sprawę utrudnić i przeszkadzać do samego końca Trio.

Ale tłumaczenie tego ma taki sam sens jak wcześniej tłumaczenie ludziom że miss piggy i skwk to fasada groźnych gangsterów.

rafkur 09.03.2020 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1551356)

Bo to w większości są zmanipulowane debile są więc czego oczekiwać?

JudasPriest 09.03.2020 17:35

Ihmo Trio jest w stanie pozbyć sie tej flagi w ciągu kilku chwil

wolfy 09.03.2020 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1551377)
Ihmo Trio jest w stanie pozbyć sie tej flagi w ciągu kilku chwil

Jako właściciele klubu są w stanie to zrobić, oczywiście przy wojnie na sektorze, bojkocie najwierniejszych etc., ale myślę że Wisła ma szansę zastąpić patolę normalnymi ludźmi, albo przynajmniej radzić sobie bez nich przy dobrym zarządzaniu. Nie jest to tak proste jak Ci się wydaje, ale szansa jest.

Tyle, że właścicielem klubu jest TS i dopóki ta wylęgarnia patologi będzie miała na cokolwiek wpływ zgaduję że i szmata i Ci co ją wywieszają są nie do ruszenia. Co więcej, oni każdy konflikt wykorzystają próbując coś ugrać.

To że TS ciągnie SA na dno nie jest dpecjalnie odkrywcze.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1551373)
Były takie osoby i nawet prowadziło, to do wewnętrznych konfliktów w ekipie

O ja .......ę, były zdania odrębne. Bardzo ich pobili?

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak infantylne jest wszystko co piszesz na temat "ekipy". Nikogo spoza ich kręgu to nie obchodzi, większość osób chciałaby ich widzieć poza stadionem, poza Wisłą. Serio wierzysz w ich miłość do Wisły, że mają jakiekolwiek zasady poza nie "sypaniem" współprzestępców?

JudasPriest 09.03.2020 18:03

Jaka byl zawsze argument kumatych? " Wisła to my, a tak w ogóle to Kuba też był w skwk".Gdyby np. zrobić krotki spot, w którym właśnie Kuba z Kmiecikiem i innym Glowackim potepiaja WSH*, wyrazili swoje zażenowania, ze te osoby mieniące się kibicami rozjebaly klub. W dodatku skończyli przewrotnym okrzykiem :Wisła to my! To myślę ze nawet serce C pekloby zupełnie.

* Nie mylić czasem z UW

wolfy 09.03.2020 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1551383)
Jaka byl zawsze argument kumatych? " Wisła to my, a tak w ogóle to Kuba też był w skwk".Gdyby np. zrobić krotki spot, w którym właśnie Kuba z Kmiecikiem i innym Glowackim potepiaja WSH*, wyrazili swoje zażenowania, ze te osoby mieniące się kibicami rozjebaly klub. W dodatku skończyli przewrotnym okrzykiem :Wisła to my! To myślę ze nawet serce C pekloby zupełnie.

* Nie mylić czasem z UW

Tu nie chodzi o argumenty, uczucia czy przyzwoitość tylko pieniądze. Jeżeli wierzysz że przestępcy porzucą swój proceder bo Kuba i Głowa pogrożą im palcem - nie wiem co Ci mam napisać?

Wyproszenie ich i ich szmaty ze stadionu oznacza wojnę. Z nimi, TS i wszystkimi patolami w innych klubach. To co piszesz jest głupie. Problemu który narastał kilkanaście lat nie rozwiążesz szybko i bezboleśnie.

silver03 09.03.2020 18:19

Dokładnie to jest jak rak, szybko wykryty zostaje usunięty i po krzyku. Niestety u nas był/jest rak dobrze rozwinięty z przerzutami.

JudasPriest 09.03.2020 18:19

Tak tylko ta dawniej wojna była razem z kibicami przeciwko Władzom. Teraz co? Ilu jest sharkow którym zależy na tej fladze? 50? 100?serio to nie jest wielka organizacja

Cycu 09.03.2020 18:20

Zmieniając temat na koronowirusa dzisiaj wojewoda małopolski postraszył, żeby mecze prewencyjnie grać bez udziału publiczności, tylko mam kilka pytań z tym związanych:

Kto nam zwróci przychód z dnia meczowego z Legią Warszawa, który wyniesie więcej niż milion złotych?

Można wszystko zamknąć, ale my nie jesteśmy Raków Częstochowa czy Zagłębie Lubin, gdzie na mecze przychodzi garstka widzów tylko komplet byłby pewny.

Co z wynajmem stadionu, gdzie musimy miastu z góry za jeden mecz płacić 123 tys. zł?

Musimy jeszcze spłacać stare długi, płacić na bieżąco zawodnikom pensje tylko z czego?
Jedna głupia decyzja mocno utrudni finansowanie klubu i zachwieje budżetem w którym klub uwzględnił wpływy z tego meczu i następnych.

ciacho 09.03.2020 18:23

To może przyśpiewka zainicjowana z D:
"Zdejmij tą szmatę
hej C3 zdejmij tą szmatę.
Zdejmij tą szmatę,
hej C3 zdejmij tą szmatę..."
:P

wiesniak842 09.03.2020 18:26

No i na tyle stac D czy inne sektory.

wolfy 09.03.2020 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1551386)
Tak tylko ta dawniej wojna była razem z kibicami przeciwko Władzom. Teraz co? Ilu jest sharkow którym zależy na tej fladze? 50? 100?serio to nie jest wielka organizacja

Jest ich dość żeby wymusić na reszcie sektora uległość. Czyli sporo. I nie mają nic do stracenia, bo dla większości to jedyne (poza więzieniem) miejsce gdzie coś znaczą. Liczę że to możliwe, ale proste?

@ciacho - i co? Zdjęli?

ciacho 09.03.2020 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1551389)
No i na tyle stac D czy inne sektory.

A co? Sugerujesz aby "D czy inne sektory" zrobiły desant na C i usunęły flagę czy o co Ci chodzi?

wiesniak842 09.03.2020 18:44

Ja nic nie sugeruje. Pisze tylko, ze inne sektory maja gowno do gadania czy to sie komus podoba czy nie. W ogole czy kiedykolwiek, gdziekolwiek, w jakimkolwiek polskim klubie poradzono sobie z takim "problemem" ?? Wydaje mi sie, ze nie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl