Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Karherop 29.11.2021 19:03

Czyli Chrapkę za Mahdiouiego, Konczkowski za Hanouska, Drygas za Skvarke i jedziemy z ta liga? :>

gizmowisla 29.11.2021 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1574296)
Zainspirowany ostatnimi wpisami Treli, Wojtowicza, że brakuje nam liderów i polskich solidnych ligowców, sprawdziłem komu kończą się wkrótce kontrakty. Lista takich graczy jest dłuższa niż ta co niżej wpisałem, ale Ci poniżej moooooże są w jakiś sposób w naszym zasięgu.

Z ciekawszych nazwisk:
- Drygas
- Sokołowski
- Chrapek
- Konczkowski
- Grzesik
- Gajos
- Furman
- Tomasiewicz
- Czyżycki
- Łasicki
- Kuzimski

i niby ktory z tych wymienionych ma byc tym LIDEREM ????? :mysli:

krysztal 30.11.2021 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1574300)
Czyli Chrapkę za Mahdiouiego, Konczkowski za Hanouska, Drygas za Skvarke i jedziemy z ta liga? :>

Weżcie się już odseparujcie od tego Skvarki.W meczu z Radomiakiem to po nim jednym chyba było widać wqrwienie po stracie bramki i chęć jak najszybszego odrobienia strat

topamers 30.11.2021 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1574313)
Weżcie się już odseparujcie od tego Skvarki.W meczu z Radomiakiem to po nim jednym chyba było widać wqrwienie po stracie bramki i chęć jak najszybszego odrobienia strat

Skvarka nowym Boguskim forum ;) Szkoda, że w tamtym sezonie tak po występach Savica nie jeździli tylko się Carlosowi obrywało :D

wolfy 30.11.2021 12:25

Cytat:

Tu się zgodzę, tym bardziej nie rozumiem jego zmiany skoro w pierwszej połowie jako jeden z nielicznych nie grał na alibi i wywalczył sytuację. Poza nim Kuvejlić zaliczył dobre wejście, co mu się praktycznie nie zdarza.

Nie każdy ligowiec będzie walczył na boisku, poza tym wiele zależy od trenera.

ciastek88 30.11.2021 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1574292)
Znajdziecie głosy kibiców którzy za nimi płakali w momencie ich odejścia. Teraz to łatwo oceniać te transfery.

Bardzo dobrze , że pozbyto się Silvy i Abramowicza. Dwóch paralityków i szrot. Szrotu mamy nadmiar, tych dwóch tylko zwiększyłoby skalę zjawiska.

Karherop 01.12.2021 10:25

Cytat:

Dla mnie Skvarka może zostać, o ile zostanie cofnięty na 8 a na jego pozycji będzie ktoś kto będzie realnie stwarzać sytuację w ofensywie.

Przecież ten jego "soczysty strzał" z Radomniakiem to bodajze taka pierwsza próba zza pola karnego w tym sezonie (nie liczę tych strzelanych w kosmos). Generalnie się jednak zgodzę, że facet stał się kozłem ofiarnym, bo na pewno widać po nim zaangażowanie. Gorzej z udźwignięciem odpowiedzialności i samymi umiejętnościami.

topamers 06.12.2021 19:44

https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...ar/c2-15858717

Panie dyrektorze :) Trzeba odpalać maszynę :) Filtr od razu na darmowych :D

JudasPriest 07.12.2021 07:58

Czyli będą bomby. Więc jednak użytkownik Regan się nie mylił. Szkoda tylko że trzeba było czekać cztery lata :D

Jagul 07.12.2021 08:52

Już się nie mogę doczekać tych transferów :D
Przypominam, że poprzedni zaciąg szrotu był podobno "wyselekcjonowany", więc strach pomyśleć co się stanie jak dołożą do tego program komputerowy.
Z drugiej strony, biorąc pod uwagę, że mamy DŁUGI to nie taniej było zainwestować w nowego FM-a? Myślę, że przy ogarniętym graczu skuteczność może być wyższa.

pawlozm 07.12.2021 08:55

Co do przerwy zimowej: na pozycję stopera najlepszym wzmocnieniem będzie powrót Urygi, zakładam, że po zimie będzie już100% gotowy i stworzy z Frydrychem solidną parę.
Drugim wzmocnieniem to musi być transfer napastnika o innej charakterystyce niż nasze dwa kołki. Czyli szybkiego, dynamicznego, który umie zrobić ruch do podania. Z kołków zostawić jednego (bez sensu płacenie dwóm), a do tego włączyć Chełmeckiego do pierwszej drużyny.
Trzecim wzmocnieniem to pożegnanie Kuveljica i zakontraktowanie kogoś znacznie mobilniejszego na pozycję 8.
Na 10 jest Savic i Skvarka i kontrowersyjnie i wbrew panującym tu opiniom wg mnie dadzą radę jeśli tylko przyjdzie w miarę ruchawy napastnik. Obaj odżyją. 100 razy wolę np. dwóch nowych ruchawych napastników, niż odpalać kogoś z dwójki Savic, Skvarka. Mam pewność, że inaczej byśmy ich oceniali jakby tylko mieli przed sobą napastnika, który da ruch do prostopadłego podania.
Czwarte wzmocnienie to skrzydłowy za Yeboaha - zakładam, że jakaś oferta będzie i trzeba to szybko wykorzystać, bo Yaw gra na zasadzie 1 mecz świetny 4 fatalne i tak w koło. Zostalibyśmy z nowym, Hugim, Starzyńśkim i Młyńskim. Co do tego ostatniego przypominam, żę pół roku nie grał, a to dla takiego młodego chłopaka ogromna strata, co za tym idzie mam ogromną nadzieję z domieszką przeczucia, że tak właśnie będzie, że Młyński w nowej rundzie to będzie chłopak znacznie bardziej dynamiczny i po prostu w lepszej formie. Myślę, że ta runda to dla niego przetarcie po długiej przerwie, a odpali od kolejnej.
Podsumowując:
* Nowy napastnik, a najlepiej dwóch jeśli pożegnamy któregoś z drwali (pewnie za Forbesa)
*Środkowy pomocnik w miejsce Kuveljica
*Skrzydłowy za Yeboaha

Adenalix 07.12.2021 09:12

1. Nowy lewy obrońca
2. Nowy defensywny pomocnik żeby Aschraf poszedł na 8
3. Nowa 10, która da kilka prostopadłych piłek w meczu.
4. Napastnik a nie podpierdółka

Do odejścia powinni przygotować się: Savić, Kuveljić, Sadlok.

Jeśli odejdzie Yeboah - potrzebujemy skrzydłowego - może tego czornego z Litwy.
Jeśli odejdzie Forbes, potrzebujemy jeszcze jednego napastnika. Być może Kacper Chełmecki, ale dla niego lepsze byłoby zapewne wypożyczenie do I ligi.
Bezwzględnie trzeba wypożyczyć do I ligi Wachowiaka i jednego z pary Szot-Gruszkowski. Wczoraj w Grodzisku Grucha był najsłabszy na boisku. Rywalizacja z drugim młodzieżowcem im nie służy.

tomasz_19 07.12.2021 15:22

potrzebujemy:
- prawego obrońcy na razie gramy bez PO
- ogarniętego środkowego obrońcy do pary z Frydrychem
- prawdziwego defensywnego pomocnika, który potrafi podać i bronić
- ofensywnego pomocnika
- skutecznego napastnika

Cymes 08.12.2021 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1574329)
Dla mnie Skvarka może zostać, o ile zostanie cofnięty na 8 a na jego pozycji będzie ktoś kto będzie realnie stwarzać sytuację w ofensywie.

Przecież ten jego "soczysty strzał" z Radomniakiem to bodajze taka pierwsza próba zza pola karnego w tym sezonie (nie liczę tych strzelanych w kosmos). Generalnie się jednak zgodzę, że facet stał się kozłem ofiarnym, bo na pewno widać po nim zaangażowanie. Gorzej z udźwignięciem odpowiedzialności i samymi umiejętnościami.

Zasadniczo cały problem Skvarki na 'dziesiątce' sprowadza się do tego, że jest 'ósemką'.Było to trochę poruszone, w którymś z podcastów.Widać to w jego statach.Zwłaszcza kiedy pominiemy ostatnią runde w Wiśle.Znakomitą większość swojej kariery zagrał na 'ósemce' i właśnie tam wykręcił większość liczb, dzięki którym wygląda na papierze naprawdę nieźle.Również kiedy obejrzy się jego kompilacje na yt to nie jest zawodnik, który zagra klepe z napadaczem w gąszczu przed polem karnym, da dobrą prostopadłą po ziemi, zdubluje pozycje napastnika czy zdobywa przestrzeń prowadząc piłkę.Zdecydowanie lepiej czuje się grając bardziej z głębi.Zresztą w Wiśle kiedy ma lepsze momenty na boisku to też zdecydowanie bardziej właśnie w takich sytuacjach.

To właśnie najbardziej zastanawia mnie w kontekście kadry z jaką Pasieczny i Gula zdecydowali się grać rundę.Wykluczam sytuacje, że nie zdawali sobie sprawy jaki to zawodnik.Nie wierzę też, że wpadli na pomysł przestawienia 29letniego chłopa z CM na AM.Jakieś tam mgliste domysły co nimi kierowało mam, ale to gdybanie.Ogólnie coś z tym w zimowym okienku trzeba zrobić, bo jak nie to tylko modlitwa, żeby Savic odpalił i się nie połamał.

PAWEŁ 10.12.2021 12:24

Bęben maszyny losującej został zwolniony. Bo tak to będzie wyglądać, a chyba nikt się nie spodziewa wyselekcjonowanych transferów.

gizmowisla 10.12.2021 13:31

Przypomni ktos jaki zaciag wkladow do koszulek przyszedl od kiedy slowacki GŁardiola jest ?

Szneka 10.12.2021 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1574758)
Przypomni ktos jaki zaciag wkladow do koszulek przyszedl od kiedy slowacki GŁardiola jest ?

Kieszek-broni się
Biegański- broni się
Rosa- trzeci bramkarz, bez szans na grę
Hanousek- obniża loty zdecydowanie.z solidnego zawodnika zrobił się średniak i obniża poziom
Uryga-brak słów. zagrał 3 mecze i znowu kontuzja
Aschraf- broni się, chociaż mnie do końca nie przekonuje
Skvarka- po pierwszym meczu z Zagłębiem byłem nim zachwycony, teraz średniak ale bez przebłysków
Hugi- słabiutki zawodnik .w żadnym meczu nie pokazał nic co predysponowałoby go ,do pozostania u nas
Młyński - po dobrym początku zdecydowanie obniżył loty. plusem młody wiek
Kliment- po znakomitym meczu z Zagłębiem później cień zawodnika
Sobol- słabiak niesamowity. musi pójść gdzieś na wypożyczenie bo u nas nie pogra

Ogólnie dla Hanouska potrzebny rywal do walki o miejsce w składzie. Licząc na odejście Mehremicia i Sadloka potrzebny ktoś do środka obrony. Solidny skrzydłowy bo raczej z Hugiego nie będzie nic. no i napastnik. Przy pierwszej okazji pożegnać FBF i Kliemnta a sprowadzić kogoś pokroju Turgemana.

d 10.12.2021 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1574759)
Hugi- słabiutki zawodnik .w żadnym meczu nie pokazał nic co predysponowałoby go ,do pozostania u nas

Zanotował 4 asysty w 335 min gry, co daje asystę co niespełna 84 minuty gry - to jak na naszą ofensywną impotencję wynik raczej przyzwoity.

tommiyacht 10.12.2021 15:45

ma powiedzmy te asysty... co nie zmienia faktu że jest drewniany jak późny Kirm

azor 10.12.2021 18:12

późny Kirm w obecnej sytuacji byłby u nas gwiazdą

TSWojtas 10.12.2021 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1574769)

Kirm i na szpicę Genkova i jedziemy z ogórami :)

Arek95 10.12.2021 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1574769)

Późny Kirm to może przesada, ale "doświadczony" wiekowo i technicznie Ivica Iliev jak przybył z Belgradu to była by gwiazda :D Szczególnie na pozycji numer 10 gdzie mógłby rozgrywać na boki do szybkich Yeboaha i Młyńskiego na skrzydła

Książę Palownik 11.12.2021 01:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1574770)

A za nimi Gervasio Nunez (na marginesie: cały czas gra w piłkę w Ameryce Pd.), parówy do góry i jazda z frajerami.

gizmowisla 11.12.2021 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1574759)
Kieszek-broni się
Biegański- broni się
Rosa- trzeci bramkarz, bez szans na grę
Hanousek- obniża loty zdecydowanie.z solidnego zawodnika zrobił się średniak i obniża poziom
Uryga-brak słów. zagrał 3 mecze i znowu kontuzja
Aschraf- broni się, chociaż mnie do końca nie przekonuje
Skvarka- po pierwszym meczu z Zagłębiem byłem nim zachwycony, teraz średniak ale bez przebłysków
Młyński - po dobrym początku zdecydowanie obniżył loty. plusem młody wiek
Kliment- po znakomitym meczu z Zagłębiem później cień zawodnika
Sobol- słabiak niesamowity. musi pójść gdzieś na wypożyczenie bo u nas nie pogra

Ogólnie dla Hanouska potrzebny rywal do walki o miejsce w składzie. Licząc na odejście Mehremicia i Sadloka potrzebny ktoś do środka obrony. Solidny skrzydłowy bo raczej z Hugiego nie będzie nic. no i napastnik. Przy pierwszej okazji pożegnać FBF i Kliemnta a sprowadzić kogoś pokroju Turgemana.

Iprocz Bieganskiego nikt sie nie broni , skladowisko szrotuvi tyle , to sa zakupy GŁardioli lentilkiwego , przy Guli to taki Hyballa jest Jurgenem Klopem

krysztal 11.12.2021 10:19

Weż się jebnij w łeb pokemonie...

wolfy 11.12.2021 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1574770)

Teraz Kirm to byłaby nasza gwiazda. Generalnie każdy kto potrafi jako tako grać w piłkę miałby u nas pierszy skład. Pamiętacie jak wyzywali u nas Imaza?

Skawa Wadowice 11.12.2021 19:22

Kto u nas bedzie chcial grac? Jaki zawodnik z umiejętnościami, skoro jestesmy od 3 lat druzyna WALCZĄCĄ o utrzymanie

gizmowisla 11.12.2021 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1574780)
Weż się jebnij w łeb pokemonie...

co tam pokemonie frajerze ?????

KOALIK 11.12.2021 21:02

Zostawić Biegańskiego, a resztę wywalić. Najkrótsza, ale najbardziej dosadna ocena pseudopolityki transferowej.

krysztal 11.12.2021 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1574828)
co tam pokemonie frajerze ?????

Wiesz chociaż co to znaczy ???

gizmowisla 12.12.2021 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1574830)
Wiesz chociaż co to znaczy ???

wiem - ale to slowo mozna na forum uzywac zeby nie zbanowali - juz taki kozak nie jestes bo kolejny raz mialem racje ,,,no chyba ze ustawka forumowo-netowa szeryfie

krysztal 12.12.2021 14:40

Z czym miałeś rację ?Przecież ty jesteś jednym z największych farmazoniarzy tutaj.Ty taki bohater jesteś a boisz się bana?O jakiej ty ustawce mówisz?Przeciez tacy jak ty pryszczaty rudy pajacu gdy spotkają kogoś na żywo wbijają wzrok w podłogę i nie potrafią słowa wykrztusić.Już samo to że nie potrafiłeś się obronic tylko musiałeś wjechać mi na rodzinę dyskwalifikuje cię do poważnej rozmowy i normalnego traktowania.Naturalnym środowiskiem dla ciebie jest metalowy chlew i koryto a do większej zagrody powinni cię przeganiać tylko po to żeby czasem ci ten chlew wysprzątać

gizmowisla 12.12.2021 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1574906)
Z czym miałeś rację ?Przecież ty jesteś jednym z największych farmazoniarzy tutaj.Ty taki bohater jesteś a boisz się bana?O jakiej ty ustawce mówisz?Przeciez tacy jak ty pryszczaty rudy pajacu gdy spotkają kogoś na żywo wbijają wzrok w podłogę i nie potrafią słowa wykrztusić.Już samo to że nie potrafiłeś się obronic tylko musiałeś wjechać mi na rodzinę dyskwalifikuje cię do poważnej rozmowy i normalnego traktowania.Naturalnym środowiskiem dla ciebie jest metalowy chlew i koryto a do większej zagrody powinni cię przeganiać tylko po to żeby czasem ci ten chlew wysprzątać

https://www.youtube.com/watch?v=5STRpIGGoCg

Heero 15.12.2021 19:50

https://weszlo.com/2021/12/15/jakub-...m-zawodnikiem/

Gość z Tarnowa, w niezłym jeszcze wieku, w Warcie robił całkiem niezłą robotę, może grać na obu bokach obrony. Nie jest to może gracz wybitny, ale jako konkurencja dla Hanouska/Gruszkowskiego mógłby zrobić robotę.

Karherop 20.05.2022 06:52

Tu więcej o tym zawodniku i aktualny wywiad.

https://igol.pl/jakub-kuzdra-tesknie-za-pilka-wywiad/

Podkresle ostatni akapit, bo takie "marzenia" to wydawały być już przeszłością. Brać gościa zanim zgarnie go jakaś Termalika lub arka. U nas na LO będzie wyrwa do obsadzenia

Szneka 20.05.2022 09:03

tak jak kolega Karherop zauważył z Kuzdrą, nam potrzeba takich ludzi. Brać Jego, powalczyć o Gąskę z Łęcznej, może Warchoł z Płocka będzie do wzięcia. Potrzebujemy Polaków, którzy mają coś do udowodnienia

sandomingo 20.05.2022 09:06

Nie znam człowieka ale jeżeli grał coś w Warcie to na pewno będzie lepszy od Ringa...
A innych obrońców na lewą stronę nie mamy...

Tym bardziej, że gość -w przeciwieństwie do Ringa i wielu innych - ma coś do udowodnienia.

Szneka 20.05.2022 12:02

Pogoń chce rozwiązać kontakty z Łasickim i Matynią. Chętnie widziałbym tą dwójkę u nas. Łasicki na środek, Matynia na lewo.

pomeran 20.05.2022 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1584655)
Pogoń chce rozwiązać kontakty z Łasickim i Matynią. Chętnie widziałbym tą dwójkę u nas. Łasicki na środek, Matynia na lewo.

Nie tyle rozwiązać, co nie przedłużają. Matynia by się przydał - zresztą kiedyś całkiem nieźle się zapowiadał. Łasicki po ciężkiej kontuzji no i pytanie kto zostanie u nas na ŚO.

krysztal 20.05.2022 12:22

Spokojnie .Jest opracowywana strategia...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl