![]() |
Cytat:
|
Czy zbędny nie wiem, wystarczy żeby nie był sabotażystą jakim był np. Wdowczyk, Pawłowski. Skoro ja mógłbym byc teraz trenerem z takim samym skutkiem to po co zwalniać tego taniego co jest teraz (wiesz jak dużo mi Wisła musiała by płacić? :D już nie mówiąc o kosztach zwolnienia/zatrudnienia nowego bezużytecznego typa). Polepszymy grę tylko i wyłącznie poprzez zgrywanie istniejącego zasobu ludzkiego, nie przez treningi. Dlatego Kiko ma tam siedzieć z nimi, walczyć o dobą atmosferę i niczego nie s.......ić. Tylko tyle i aż tyle.
|
Cytat:
|
Poprzez same zgrywanie niczego nie polepszymy. Sadlok z Maleckim razem dobrze fukncjonuja ze soba nie tylko dlatego, ze ze soba dlugo graja ale tez dlatego, ze ktos im wpoil fakt, ze isntnieje cos takiego jak gra dwojkowa, wymiennosc pozycji, gra na obieg itp. To samo ma sie do reszty. U Kiko czegos takiego nie widac poza starymi nawykami wprowadzonymi przez innych trenerow. W tym sezonje dostal co dostal. Nie zmienil w grze niczego. S.......il nam kilka meczow "zgrywajac" istniejacy zasob ludzki nie tak jak powinien. O atmosferze sie nie wypowiem bo tak naprawde .... wie jaka ona w tym zespole jest. Niczego nie s.......ic , wlasnie w tym problem bo poki co to wyglada na to, ze czego sie dotknie to .......i:D
PS. Co do zwalniania to przecież napisalem, ze to nie jest odpowiedni moment. W koncu przyjdzie czas(mam nadzieje), ze nasze ambicje beda wieksze niz walka o gorna osemke z Kiko. |
Wreszcie grali tak jak powinni, przynajmniej do czasu wejscia Hiszpanow... Brakło niestety skuteczności, ale też brakuje naszemu trenerowi zmysłu taktycznego i szybkiego reagowania na wydarzenia na boisku. On jest od tego by pomóc drużynie, a nie tylko stać i machać rękami. Potwierdził to też w meczu PP z Koroną, gdzie prawie cały mecz graliśmy z przewagą i wiadomo jak to się skończyło. Piłkarze wiedzą, że są zdani na siebie w trudnych momentach, gdy nie idzie, a to nie pomaga. Kiko miał to coś, bo nie raz zmiennicy odmieniali losy meczu, ale to byli młodzi głodni sukcesu Polacy, Bartosz i Zachara, a nie jacys anonimowi Hiszpanie, którzy lata świetności mają dawno za sobą.
|
Cytat:
Już napoleon Ci nie wystarcza? :D |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak, obróć sytuację w żart, bagatelizuj chłopaka i zaraz znowu nie będzie w kadrze żadnego wychowanka a będą Hiszpanie z rocznymi kontraktami. Bartosz w przeciwieństwie do tych typów przynajmniej strzelał dla nas bramki, asystował i wnosił coś do gry. Że nie ma ustabilizowanej formy? Szok, nie? Skoro nie zagrał nawet w 3 meczach pod rząd. W przeciwieństwie do Twoich i Kiko ulubionych Hiszpanów, którzy wciąż dostają szanse i wciąż udowadniają, że dostają je tylko za pochodzenie. No, ale zazdroszczę bezrefleksyjnego podejścia i dobrego samopoczucia. |
Cytat:
Ja po prostu lubie konkrety :D Jak ktoś mówi ze moglby byc trenerem Wisly, to niech od razu pod numer licencji trenerskiej by to rozmowa miala sens :) |
Uwierz mi, że wolał bym samych 16-20 letnich Polaków w składzie i wygrywać w cugach ligę rok w rok ale niestety za takich trzeba zapłacić więcej niż za hiszpanów z przeszłością w LaLiga, którzy teraz lekko mówiąc ssą. Bartosz teraz nie wychodzi bo chcecie wyników. Najwyraźniej Kiko uznał, że wynik pomogą mu poprawić Hiszpanie, a nie Bartosz którego też wolał bym oglądać choć jego forma ssie.
W tym konkretnym przypadku chodziło mi o ciągłe płacze pt. "dlaczego nie gra Iksiński, byłby wchuj lepszy od Igrekińskiego", wejdzie na następny mecz Igrekiński i będą płacze, że nie zagrał Iksiński bo na pewno by sobie lepiej poradził. |
@laszi
Dokladnie. Niczym się to nie różni od początkowo sezonowego "A dlaczego nie gra Kostal?" :D Zagrał kilka razy i już o chłopie zapomnieli. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Narzekającym na liczbę Hiszpanów w składzie przypominam, że mamy ich w składzie wielu i nawet stosując rotację, wciąż będą pojawiać się na boisku. Nie można być zwolennikiem Junco i hiszpańskiej Wisły i jednocześnie chcieć promocji "młodych zdolnych Polaków". Wczoraj podczas meczu pomyślałem sobie, że Paweł Brożek ma pecha. Nie szło mu w tej Hiszpanii, więc uciekł do Krakowa, żeby nastrzelać bramek na stare lata. A w Krakowie dopadła go Hiszpania. A tak na serio, mam nadzieję, że Paweł jeszcze coś efektownego ustrzeli w Wiśle i ładnie się z nami pożegna. |
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc wszystkie te dyskusje pojawiają się na naszym forum cyklicznie. W ciągu ostatnich 6 lat Wiśle nie udało się niczego osiągnąć mimo zmiany 10? trenerów, a ciągle lansowana ta sama myśl' "Wisła ma potencjał, tylko ci trenerzy, w domyśle nieudacznicy, nie mają na nią pomysłu". Myślę, że z takim materiałem poglądowym nawet krowa zmieniłaby zdanie i stworzyła jakąś inną teorię. |
Jak radzą sobie dobrzy piłkarze niezależnie od przeciwnika pokazał Bayern w meczu z PSG. Rozumiem, że ma słabych zawodników.
Gdyby trener nie był potrzebny to chłopaki ustalali by przed wejściem na boisko taktykę sami i grali swoje. Jednak jakoś poważne kluby, ba pewnie prawie wszystkie kluby na świecie biorą trenerów. Kiko ma tych zawodników jakich chciał mieć. Zarówno tych co zostali ze starego składu, jak i tych z nowego hiszpańskiego zaciągu. Dlatego bierze pełną odpowiedzialność za system gry, skład i wyniki. Jak pisałem wcześniej czekamy do przerwy zimowej i zobaczymy.Na razie trzymam kciuki za Kiko bo jest trenerem Wisły ale w zimie powinien zostać obiektywnie oceniony, bez emocji i bez sentymentu. |
Cytat:
Cytat:
|
Kurz: "Nie o tym napisałem."
Naprawdę? Kurz: "Dodaj, ze takich, których można było wziąć za darmo i zapłacić 2-3 razy mniej niż Robakowi. Wtedy będziemy mieli pełny ogląd jego "wymarzonych" transferów" Oczywiście, ze takich za darmo, jednak takich jakich chciał, chyba, że sugerujesz że ich nie chciał? Napisałem coś o "wymarzonych" transferach? A skąd tutaj Robak? |
Koledze chodziło o to że za darmochę to raczej Kiko nie miał zbyt dużego pola manewru
|
Ok. Nie polemizuję z tym. Jednak zdecydował się na tych darmowych, których chciał. Piszę tutaj o Hiszpanach. Nie wiem jak z resztą stranieri.
|
Velez Llonch Carlitos i Gonzales. Nie.ma chyba tragedii
|
JudasPriest: jeśli to do mnie to przepraszam ale w jakim kontekście?
|
Chodziło mi raczej o to, że mimo wszystko Ramirez nie mając budżetu dał radę ściągnąć kilku solidnych graczy. Więc nie uważam (podobnie jak większość) ze cała nasza polityka transferowa jest do dupy
|
Ok. Nikt chyba nie napisał inaczej.
|
Cytat:
|
Nie wiem jak inni, ale Pol to pomysł od początku do końca Ramireza
|
Cytat:
|
Jeśli chodzi o technikę, racja. Natomiast ktoś tu narzekał ze Ramirez ściąga sam szrot, z czym zgodzić się nie mogę
|
Cytat:
mojego logicznego posta nie obalisz choćbyś sie zesrał bo jest tautologią, ja oczywiście zdaje sobie sprawe że może być tak jak Ty piszesz, jednak tego nie wiem , napisałem jakie sa opcje, tyle! Ty za to oczywiście wiesz :rotfl::rotfl: moja przewaga moralna nad Tobą polega na tym że walisz na oślep w każdego z "drugiej strony barykady" , ja zaś każdemu przyznam racje jeśli ją ma w danym momencie (nawet brylantowi), niezależnie od tego że nie zgadzam się w innej kwestii np bardzo ceniłem sobie Twoje analizy bramkarskich umiejętności Załuski/Miska/Buchala , ponieważ potrafię docenić Twoją kompetencje w tym temacie wynikającą z doświadczenia, i stawiałem odpór gdy byłeś lżony na forum... |
Dla mnie nie ma logiki w wyciąganiu jakichkolwiek wniosków z kurtuazji.
W jednym masz rację - ja nie wiem. Po prostu nie widzę sensu w wyciąganiu jakichkolwiek wniosków z tego typu wypowiedzi. Czy byłoby w szatni dobrze czy źle - tego od Sobola się nigdy w publicznym wywiadzie nie dowiesz. Nie wiem czego w tym nie rozumiesz. Nigdy nie twierdziłem też, że jest zła atmosfera w szatni (Hiszpanie to raczej pozytywni ludzie), a zauważ że Sobol na pytanie o styl nabrał wody w usta i je w dość sprytny sposób obszedł. Wywiad fajny, bo zawsze miło posłuchać co Radek ma do powiedzenia, nawet jeśli powie tylko tyle, żeby nic nie powiedzieć :) |
Na serio to nawet nie wiem co myśleć tylu nowych zawodników nie znających ligi a jak nasi jadą atakować ligę angielską czy niemiecką to muszą z rok dojrzeć na ławce jak np Lewandowski a potem gwiazdy ligi. Dajmy może się zgrać chłopakom a nie dramatyzujmy jakbyśmy byli czerwoną latarnią ligi styl może przyjdzie na wiosnę. A większość zawodników ma braki w przygotowaniu fizycznym jak na naszą ligę a puki pierwsza 8 jest realna niema co udawać że jest źle.W sumie to nawet nie wiem jaki jest koszt transferu pierwszoligowca ale mieliśmy zdolnych juniorów to się rozpłynęli po niższych ligach przy Broniszewskim z Koroną o ile pamiętam paru wyszło i padaki nie zagrali. Przynajmniej z tego co pamiętam chyba że mózg wyparł złe wspomnienia
|
Cytat:
|
Ponoć miał ten temat po meczu we Wrocławiu eksplodować. A tu nic ... :>
|
wiesniak sie utopil z rozpaczy.
|
Brawo trenerze.
|
Ten... no... schematów było mało. No... a Śląsk miał większą skuteczność podań...
A tak na serio - to jak byłem daleki od skreślania Kiko po nieatrakcyjnej grze do tej pory, tak nie będę go teraz wynosił na piedestał po jednym udanym meczu. Okres testu dla tej drużny i Kiko jako trenera właśnie się rozpoczął - powoli, w ciągu najbliższego miesiąca, powinna się wyłaniać jakaś wizja trenerska. Zobaczymy jak to będzie wyglądało i w spokoju sobie ocenimy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
To przeciez nie jedyny dobry mecz Wisly za Kiko w tym sezonie, za to chyba pierwszy wygrany. Wisla grala dobrze w meczach z Gornikiem, Lechia i Jaga, ale trzech punktow z tego nie bylo, teraz byla i fajna gra i pelna pula.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl