![]() |
Jeśli tak dalej będzie szło to nie wyobrażam sobie żeby w niedzielę nie było protestu
|
WISŁA KRAKÓW TO nie folwark Kubusiowy tylko klub z 110-letnia tradycją i jeżeli kibice nie zaakceptują nowego właściciela to prędzej czy później będą z tego tego kłopoty dla jednej ze stron konfliktu. Pytanie tylko kto więcej straci ? Klub czy Meresiński ? I ile posiada przyzwoitości JM ?To nie jest firma że jeżeli X nie chce pracować to się znajdzie Y. Kibice nie raz wywozili właścicieli na taczkach...
|
Cytat:
|
jest jeszcze art 103 KC który stanowi Jeżeli zawierający umowę jako pełnomocnik nie ma umocowania albo przekroczy jego zakres, ważność umowy zależy od jej potwierdzenia przez osobę, w której imieniu umowa została zawarta. Zgodnie z uchwałą SN z 2007 r stosuje się ja przez analogię do organów osób prawnych więc tu może być problem jeżeli drugi członek zarządu potwierdził jej ważność.
|
Na wstępie zaznaczę, że nie bronię w żaden sposób Pana Jakuba Meresińskiego. Fakty są takie, że dokonał zakupu Wisły Kraków S. A. Ktoś mu klub sprzedał. Jeżeli wszystkie najgorsze wiadomości się potwierdzą to gratuluję osobom ze strony Tele-Fonika S. A. udanych negocjacji. Wygląda na to, że w żaden sposób nie zweryfikowano nabywcy. Klub miał trafić w dobre ręce. Spółka akcyjna z wieloletnim doświadczeniem na rynku, a transakcja delikatnie oceniając - kontrowersyjna.
|
to niewiarygodne z kim TeleFonika dokonała transakcji...chyba ze ktoś zrobił do celowo i świadomie...mysle ze konferencja ze strony TeleFoniki jest nieodzowna, tego wymaga sytuacja...chyba ze sprawy maja sie zgoła inaczej niz to o czym wszsyscy wiedzą....
|
mam nadzieję że Wisła wróci do TF ale....bardzo słabo to widzę i to nie przez to co mówi JM tylko...nie sądzę żeby BC chciał wejść 2 raz do tej samej rzeki :) tym bardziej że sie nie da bo to miał na myśli Heraklit z Efezu.
|
i jedynie oburzenie i to nie tylko kibiców Wisły ale wielu osób może wymóc na BC jakiś ruch oby oby
|
Cytat:
Spółka Gmina-projekt.pl nr KRS 0000457726- nabywca akcji Wisły została zarejestrowana w KRS 11.04.2013 jak wynika z KRS nie złożyła ani za 2013 ani za 2014 sprawozdań finansowych. jak można sprzedać akcje klubu spółce , która nie dopełnia takiego podstawowego obowiązku ? dlaczego nikt tego nie sprawdził? Jak wyglądało to "wszechstronne sprawdzenie" kontrachenta przez TF ? WTF ?????? |
Cytat:
|
Przyznam szczerze że prędzej obawiałem się, i to realnie, że zatoniemy przy Cupiale niż taki numer się wywinie.Myślisz że nic cię nie zaskoczy a tu jeb!
Wydaje mi się że musiał być spory nacisk na sprzedaż i świadomie czy też nie, w.......ili nas w 'krulowe' bagno. Na pewno plus że gówno wychodzi tak szybko i jeśli nagonka ma merytoryczne uzasadnienie to trzeba ją jeszcze nakręcać |
Na razie rzecznik potwierdził, ze w najbliższym meczu gramy już bez logo TF..
|
Jeśli powrót Pana Cupiała ma być prawdą, to jego zwiastunem będzie nie twitter a zwolnienia w Telefonice. Posypią się głowy za tak koncertowo spapraną transakcję. A jak cisza to plotki o powrocie można potraktować podobnie jak szejków z miliardami.
|
Tak to jest jak się wchodzi w za duże buty. Gość jest pionkiem a chciał zostać królem.
|
Cytat:
Taaa jasne. Żadnych zwolnien nie będzie.Za co mają być zwolnienia, że sprzedali nierentowną spółkę ? Niestety nie wierzę że Telefonika ł ponownie przejmie Wisłe, tym bardziej Cupiał z prywatnych pieniędzy. Mleko się rozlało, jesteśmy w ciemnej dupie. Coś czuję że będzie restart. |
Zwykle w takiej sytuacji SKWK wystosowałoby oświadczenie o treści, mniej więcej, takiej:
"Podczas nadchodzącego niedzielnego spotkania z naszym zaprzyjaźnionym Ruchem Chorzów zorganizowany będzie protest kibicowski przeciwko działaniom nowego zarządu Wisły Kraków, które ewidentnie godzą w dobre imię i tradycję naszego klubu. Z całą stanowczością nie godzimy się na taką sytuację i nie będziemy stali biernie obok, obserwując upadek Wisły, która dla każdego kibica powinna być najważniejsza! W niedzielę nie ma równych i równiejszych, wszyscy przychodzimy ubrani w T-Shirty z Bogusławem Cupiałem i JEBIEEMY zarząd 90 minut ile sił w gardłach." A teraz co? Cisza. W dodatku złowroga w chvj. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale powtarzam treści mitycznego prawa pierwokupu TS niestety nie znamy. Chyba że ktoś przeglądnie w KRS akta spółki - w szczególności umowę sprzedaży akcji TFKw 1997 roku |
Nie wiem czy tak łatwo będzie unieważnić umowe sprzedaży. To może trwać a nie ma na to czasu. Ten gołodupiec bedzie chciał wyciągnąć ile sie da
|
Cytat:
Cytat:
Ja wciaz uwazam, ze Cupial nas spuscil w kiblu a obecna narracja ze walczy jak lew o nas z powrotem to zwykly PR. Plotka nie majaca poparcia w rzeczywistosci. Te dwa jebane w dupe cyce: Citko i Meresinski wystapily w charakterze jeleni. Citko to pewnie do teraz nie wie o co chodzi i sie cieszy ze jest wspolwlascicielem klubu. Nie jest w koncu wielka tajemnica ze przy Citce Franciszek Smuda to gigant intelektu. |
Klemba: Tele-Fonika zaprzecza, by wczoraj była jakakolwiek tajna narada u Cupiała. "Właściciel stracił serce do piłki nożnej" @JackKmiecik
|
Cytat:
[Dzisiaj 17:16] http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/lastpost.gif wiesniak842: Tylko każdy obrazek zjego podobizną przy łóżku będzie trzymać to jest w tym naismiesznijesze |
Cytat:
10 znaków. |
Cytat:
Klemba cytuje Kmiecika. Tego od Murzyna z Lublina. |
Długo nie pisałem na forum ale teraz nie zdzierżyłem. Normalnie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, czy lać w mordę. Im dalej w las tym powstaje więcej pytań odnośnie przebiegu negocjacji, których finałem była sprzedaż ...
|
Jak dla mnie prosta sprawa. Zostaliśmy jako kibice najzwyczajniej w świecie wydymani. Była laska rzuciła nas z dnia na dzień mydląc oczy, że tak będzie lepiej a nowa puszcza się na lewo i prawo. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że osoby najbardziej zainteresowane (czyli MY do k...y nędzy, w końcu dla kogo grają piłkarze i dla kogo istnieją kluby?!?!?) traktuje się jak upośledzonego kuzyna, który łyknie każdą pierdołę. Zarzucili nas oświadczeniami i mydleniem oczu, uprawiając typową spychotechnikę TFK wrzuciła nas na minę umywając ręce. O Jakubie z palmy już nie chce mi się strzępić ryja, straciłem wszelką nadzieję na wiarygodność tego człowieka, oszust i manipulator, drugi Ireneusz Król...
|
nie mam wiary w to, że Wisła wróci do TF i do BC. Nie po to sprzedawali to byle komu, aby teraz wracać...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cyrk k.u.r.w.a. na kółkach. Żadnego sprawdzania inwestora nie było, wszystko zrobione na o.d.p.i.e.r.d.o.l. się. Jeżeli Cupiał tak zarządza Telefoniką, to nie dziwne że idzie mu coraz gorzej. To jest jeden wielki megaskandal.
|
To co już niedługo TS Wisła Kraków 1906 w IV lidze ? K....A M...Ć mam nadzieję że to wszystko zły sen.
|
Nie wiem jak BC zarządza TF ale majątek z 5 mld w 2008 skurczył mu sie do około 1 mld w 2015. Pewnie miał na to wpływ spadek cen akcji TF ale strata to strata
|
Patrząc na narastające wkuirwenie niedzielne spotkanie zapowiada się ekscytująco na stadionie.... Będzie komplet?
|
Cytat:
Ale wobec czego maja protestowac ?? Przeciez na Meresinskego nikt nic nie ma poza tym, ze sciągał w klasie na maturze. Zarzuty prokuratorskie? na razie zarzuty. Nie jest skazany. Zresztą nie ma to związku z Wisłą Jakim dzialaniom zarządu? Ja nie widze by zarząd dzialał na szkode czy chwałe Wisly. To wszystko domysly, gluchy telefon itd. Nic nie udowodnione na papierze. Co zamierza z Wislą? Nikt nie wie.. wszystko to domysly. Najblizsze dni pokazą. Bo co jesli Meresinski dopnie kilka transferow i przyjdą sponsorzy, a tekst o Cupiale i jego checi odbicia Wisly okaze sie farmazonem? SKWK wyjdzie na bande debilow. NIE BRONIE Meresinskiego ale tzeba jeszcze poczekac.. czy sie to komus podoba czy nie. Zadnych pochopnych ruchów |
Cytat:
|
Mówię Wam. To już jest taki thriller, że scenarzyści z Hollywood siedzą tu na forum, notują i już szykują wersję kinową.
"Wrogie Przejęcie" Marka Citkę zagra Adam Sandler - idealny do roli debila, który nie ma pojęcia, o co chodzi. Cupiała zagra (oczywiście) Patrick Stewart i w ostatniej scenie obetnie Meresińskiemu łeb kataną w ramach zemsty. Będzie też poboczny wątek miłosny - Zdzichu Kapka (grany przez Kevina Spacey) zakochvje się po kolei w każdym piłkarzu z Bałkanów. Na to wszystko z boku patrzy Franz Smuda (Steve Buscemi). [Opcjonalnie będzie to Polski film i każdą z powyższych ról zagra Piotr Adamczyk] |
Jeżeli to prawda i 4 mln zł już wyparowały, to jest to sprawa dla prokuratury. Pisałem kilka(naście) dni temu, że jeśli pojawią się opóźnienia w wypłatach, to mamy scenariusz, jak za Króla, tzn. wyprowadzenie każdej złotówki z klubu. Mieli być sponsorzy(tzn. koledzy wiadomixa, jak się potem okazało), a teraz to pracownicy nie mają pensji :D. Trochę od dupy strony zaczyna rządzić nasz gimnazjalista Kubuś. W dodatku Citko kłamał, bo tego fagasa, to nawet w Krakowie nie ma(jak donoszą dziennikarze i instagram jego przyjaciółki, pozdro dla detektywów).
|
Niektórzy to się chyba z czymś na ch na głowy pozamieniali. Wypływa coraz więcej faktów odnośnie Jakuba M., mimo to niektórzy nadal go bronią. SKWK milczy, chociaż wydawali już wiele bezsensownych oświadczeń, więc nie rozumiem, że teraz nagle siedzą cicho. Szkoda się denerwować, zamknąć ten temat w cholerę bo jeszcze bardziej od tego pajaca, który kupił Wisłę, denerwują komentarze wątpliwej inteligencji użytkowników.
|
Cytat:
|
Cytat:
"Co ....a?! Jaka ....a Wisła Kraków!?". I charakterystyczny śmiech: "Che, che che". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl