Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

FajQ 03.10.2009 15:55

Powiem wam że Jagiellonia ma całkiem dobrą drużynę i jest tam paru zawodników którymi warto się zainteresować.Legia nic nie gra

pysio 03.10.2009 16:01

to co Frankowski zrobił w 38 minucie zasługuje na miano kiksa kolejki :) a szkoda bo byłoby już po meczu..

JAGA JAGA JAGA JAGIELLONIA !!!

dynek.pl 03.10.2009 16:31

co oni sie tak tym Grosickim jaraja - koles poza szybkoscia nie ma nic
beznadziejne podanie do Frankowskiego i fatalne wykonczenie akcji sam na sam

MaG* 03.10.2009 16:39

a bramke strzelił :P

panew 03.10.2009 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 799985)
co oni sie tak tym Grosickim jaraja - koles poza szybkoscia nie ma nic
beznadziejne podanie do Frankowskiego i fatalne wykonczenie akcji sam na sam

hehe
napisałes to w nienajlepszym momencie
no ale Legia katastrofalnie gra

MaG* 03.10.2009 16:43

ale szybki jest prawie jak Błaszczu

pysio 03.10.2009 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 799990)
ale szybki jest prawie jak Błaszczu

jak Błaszczu przed kontuzjami bo teraz to już nie ten sam piłkarz :(

a co do meczu to kilku piłkarzy Jagi spokojnie poradziłoby sobie w Wisełce!

MaG* 03.10.2009 16:51

od tego sędziego co chwile piłka się odbija hahah

Pan Jotka 03.10.2009 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 799978)
to co Frankowski zrobił w 38 minucie zasługuje na miano kiksa kolejki :) a szkoda bo byłoby już po meczu..

JAGA JAGA JAGA JAGIELLONIA !!!

Heh.Spokojnie.2-0 dla Jagi nie dawalo zwyciestwa.Zreszta wciaz jest 1-0 i kibicuje Jadze calym sercem! Grosicki jest naprawdę dobrym zawodonikiem i szkoda , ze ma "geny Sypka", bo bylby z niego super grajek. Legia gra to co zawsze--czyli nic. Ale zaznaczam , ze ten wpis dotyczy połowy nr 1. Drugie połowy Legia ma zawsze lepsze.

Grisza1 03.10.2009 16:58

http://www.legia.net/wiadomosci,3491...w_Europie.html

"a po dzisiejszym będzie 4 w 9 meczach" ... jeszcze jeden i sie zisci przewidywanie jednego z autorow komantarza;)

Stasik 03.10.2009 17:06

Legia w gazie ? w takim razie czekam na ich kryzys ...

Ogryzek 03.10.2009 17:17

Piękny wynik w Białymstoku:)

0 22 03.10.2009 17:21

Mówiłem, ze kwestia mistrza jesieni i mistrza 2010 jest juz przesądzona i ze nie ma co szaleć po pewnej wygranej np z Lechią. Jestesmy beznadziejni i przykre jest to, ze drugie miejsce pewnie koniec konców i tak gładko zdobedziemy.

:)

Mario Nh 03.10.2009 17:22

Niby tylko ma szybkość ale to i tak atut dzięki któremu się wyróżnia w polskiej lidze kopanej. Brać go po ewentualnej sprzedaży Pawła Brożka ! Sezon, dwa nabierze pewności siebie, będzie bardziej opanowany w sytuacjach sam na sam i może wcale mniej bramek od "Brozia" nie zdobywać.
Urban bezradny, mógł chociaż improwizować że jeszcze wierzy w zwycięstwo swoich chłopaków.

:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 800009)
Chcesz mieć drugiego Sypniewskiego w Wiśle?

:lol:

Nie chce go usprawiedliwiać bo mi on lata koło... Młody był.:-P Kosowski też lubił w kasynie pograć a ile pokazywał na zielonej murawie każdy pamięta ;)

Vinci 03.10.2009 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 800007)
Niby tylko ma szybkość ale to i tak atut dzięki któremu się wyróżnia w polskiej lidze kopanej. Brać go po ewentualnej sprzedaży Pawła Brożka ! Sezon, dwa nabierze pewności siebie, będzie bardziej opanowany w sytuacjach sam na sam i może wcale mniej bramek od "Brozia" nie zdobywać.

:D

Chcesz mieć drugiego Sypniewskiego w Wiśle?
Sandomierski zaliczył chyba paradę tej kolejki. Zagrał bardzo poprawnie. Brawo.

MCX 03.10.2009 17:42

Jutro również bardzo ciężki mecz czeka Lecha w Gdyni. Spójrzcie tylko na ostatnie wyniki tych meczów:

2008/2009 POL 1 Arka Gdynia - Lech Poznan 2:1
2008/2009 POL LC Arka Gdynia - Lech Poznan 3:0
2006/2007 POL 1 Arka Gdynia - Lech Poznan 3:1
2006/2007 POL LC Arka Gdynia - Lech Poznan 0:2

Jest już 8 punktów przewagi nad Legią, pięknie byłoby powiększyć jutro przewagę nad Lechem do + 11/12 i wcale nie jest to nierealne.

Maciuś 03.10.2009 17:56

Bron Boze zwalniac Trzeciaka i Urbana. Do tego Rutkowski w Amice i mamy mistrza przez nastepne 10 lat.

kohprzem'68 03.10.2009 18:00

To cud ze my swoj pojedynek z Jagą wygraliśmy taka Legia pokazała swoją bezsilnośc na tle solidnie i ostro grającej białostockiej ekipy , to powina bcy nauczka dla wszystkich możnych naszej ligii jak latwo lekceważąc przeciwnika można pogubic punkty w drodze na "majstra"

harthausen 03.10.2009 18:01

wy sobie na razie dajcie spokój z patrzeniem na to, ile punktów do nas Lech czy Legia mają.
Co by o nich dziennikarzyny nie wypisywały, to raczej oni średniaki w tym sezonie są, tu trzeba powoli się przyzwyczajać na Górny Śląsk zerkać, może jeszcze nie na całkiem poważnie w tym roku, ale tam się jakaś znacząca siła pokaże.
ehh, szkoda, że chłopaki Tarasia cieniznę grają, liczyłem na grubo więcej.

0 22 03.10.2009 18:28

Watpie. Pierwszoligowe druzyny z Górnego Śląska są bardzo mało perspektywiczne.

Ruch - prawdopodobnie zmieni własciciela, zadnych szans na nowy stadion.
Polonia - brak powaznych sponsorów, stadion na papierze.
Piast - tutaj jest promyk szansy, ale nie wyobrazam sobie zeby to byla potega ligowa
Odra - przewiduje awanture polsko-czeska i spadek (jest szansa!)

Generalnie ten region tak jak np ekipy z Łodzi zostana w przeciagu najblizszych 4-5 lat głeboko w tyle ligi.

harthausen 03.10.2009 18:52

Ruch i Górnik.
Górnik wróci tak czy tak. Sponsor jest, szansa na nowy stadion jest. Doświadczenie, że duża forsa ani trener o znanym nazwisku nic bez rozważnej strategii klubu właśnie boleśnie zdobyli.

Ruch. Jeden z najbardziej zasłużonych polskich klubów w historii, bardzo mocno związani z terenem i kibicami od pokoleń. Na pewno kogoś bogatego jako sponsora znajdą, i na stadion przyjdzie czas. Czy im akurat nowy stadion jest potrzebny to nie wiem, modernizacja na Cichej wystarczy, w razie czego :) duży Śląski o rzut kamieniem.
Oba kluby jeszcze pokażą, po prostu nie ma możliwości by region z 6 mln mieszkańców, z bogatą tradycją i największymi klubowymi osiągnięciami w polskiej kopanej nie liczył się

Konrad. 03.10.2009 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 800023)
Watpie. Pierwszoligowe druzyny z Górnego Śląska są bardzo mało perspektywiczne.

Ruch - prawdopodobnie zmieni własciciela, zadnych szans na nowy stadion.
Polonia - brak powaznych sponsorów, stadion na papierze.
Piast - tutaj jest promyk szansy, ale nie wyobrazam sobie zeby to byla potega ligowa
Odra - przewiduje awanture polsko-czeska i spadek (jest szansa!)

Generalnie ten region tak jak np ekipy z Łodzi zostana w przeciagu najblizszych 4-5 lat głeboko w tyle ligi.

Zapomniałeś o Górniku, gdzie jest sponsor (jak się okazało, nawet wierny :D), jest frekwencja, i bardzo prawdopodobnie powstanie nowy stadion... Bardzo często drużyna po niespodziewanym spadku, szybko wracała i od razu walczyła o co najmniej górną połówke tabeli...

Mamy jeszcze GKS Katowice, ale tam ciągle zamieszanie ze stadionem, i na razie kiepściutko piłkarsko...

0 22 03.10.2009 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 800030)
Ruch i Górnik.
Górnik wróci tak czy tak. Sponsor jest, szansa na nowy stadion jest. Doświadczenie, że duża forsa ani trener o znanym nazwisku nic bez rozważnej strategii klubu właśnie boleśnie zdobyli.

Ruch. Jeden z najbardziej zasłużonych polskich klubów w historii, bardzo mocno związani z terenem i kibicami od pokoleń. Na pewno kogoś bogatego jako sponsora znajdą, i na stadion przyjdzie czas. Czy im akurat nowy stadion jest potrzebny to nie wiem, modernizacja na Cichej wystarczy, w razie czego :) duży Śląski o rzut kamieniem.
Oba kluby jeszcze pokażą, po prostu nie ma możliwości by region z 6 mln mieszkańców, z bogatą tradycją i największymi klubowymi osiągnięciami w polskiej kopanej nie liczył się

Górnik - nie ma tam zadnego piłkarza, który indywidualnie przebiłby kogokolwiek z Lechii czy Arki. Wez wszystkiego ekipy z pierwszej ligi i Górnika i powiedz mi czy widzisz jakiegos pewniaka na wygrana Górnika? Spójrz na ostatnich beniaminków - poza Ślaskiem (który tez juz sie wypalił) wszyscy od lat graja piach. Korona, Sosnowiec, Lubin, Piast, Arka, Widzew. Wyjątkiem był Śląsk ale tez popadł w szarzyznę. Jaga tez po awansie nic nie grała wielkiego. Raz jeden Lubin zdobył miszcza, ale miał skład. Gónik nie ma. A czasy gdy Cupiał wywalał kupe kasy i kupował 4-5 swietnych piłkarzy mineły.

Nie ma szan by Górnik po awansie przebił sie do pierwszej 3. Ok bedzie w 10 co i tak byłoby swietnym wynikiem. Przepasc miedzy pierwsza liga (czołówką) a czołówką drugiej ligi jest olbrzymia. I z roku na rok coraz wieksza. Zreszta przykład Zagłebia, które dramatycznie bedzie bronic sie przed spadkiem, a rok wczesniej goliło wiekszosc drugiej ligi to wystarczajacy dowód. A Górnik się meczy z Łeczną u siebie, a Widzew remisuje w Ząbkach i Gorzowie.

Ruch - i co z tego ze zasłuzony? ŁKS tez jest zasłuzony. Kasy nie ma i koniec kropka. Jest planowana jakas modernizacja na Cichej? Śląskiego nie nazwałbym dobrym stadionem.

Moim zdaniem sa to kluby, które przez najblizsze 10 lat mistrzostwa nie zdobędą. Górnik moze wskoczy do pierwszej trójki w ciagu dekady, ale Ruch nie ma przyszłosci.

A Katowice to juz w ogole zart.

harthausen 03.10.2009 20:15

Górnik - nie ma w tej chwili znaczenia , w jakim składzie grają. Gdy przyjdzie czas - pojawią się inne nazwiska.

Ruch - o , tu mogę się mylić. Po prostu ich lubię i życzę jak najlepiej. Jak na razie po naszych , oprócz Jagiellonii, najlepsi w lidze (odwalam te -10 pkt na bok). Ale skoro sobie tak dobrze dają radę bez dużego geldu - to może, jak przyjdzie jakiś sponsor (a gdzie powiedziane, że nie przyjdzie ? ) to wierzę, że im się w łebkach nie poprzewraca.

0 22 03.10.2009 20:23

Górnik - Jaaasne. U nas tez Walter miał przyjsc i w 3 lata liga mistrzów. Nie ma juz mozliwosci kupowania za spore pieniadze kilku nazwisk. Albo przyjda młodzi zdolni albo emeryci. Moim zdaniem po awansie dojda 2 górna 3 osoby, w stylu Micański, Lewczuk i x. Nie, no nie ma szans :)

Ruch - Zycie. Skoro nie przyszedł od 10 lat czemu nagle jutro ma przyjsc? Do tego motyw z giełda i kompleta klapa. Chodzi mi bardziej o wlasciciela niz sponsora. Ktos to przyjdzie jak Solorz i bedzie chcial na dluzej zostac. A nie przyjdzie bo sie bedzie rozgladał za kims kto dostanie nowiuteńki stadion od miasta.

Niebieski1920 03.10.2009 20:39

0 22 jestes kompletnym ignorantem.

Mam troche lat. Widzialem juz niejedno i zadam Ci pytanie. Kim byla Wisla w 1997 roku? Przecietnym, niemedialnym szaraczkiem ligowym, ktory przez blisko 40 lat GOWNO znaczyl w lidze (z wyjatkiem kilku przeblyskow w latach 70). Pojawil sie Cupial i wszystko zmienilo sie o 180 stopni. Jestes prorokiem by powiedziec, ze jakis oszolom nie wejdzie w Ruch, Bytom, LKS?

Dlaczego uwazasz, ze klub, ktorego wlascicielem jest niemiecki potentat ubezpieczeniowy nie wylozy takiej ilosci kasy by rozniesc ta lige w pyl?

Na Slasku jest bardzo dobry klimat do pilki. i to predzej czy pozniej znajdzie swoje przelozenie w tabeli czy to Ruchu czy Gornika

Watts 03.10.2009 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niebieski1920 (Post 800059)

Mam troche lat. Widzialem juz niejedno i zadam Ci pytanie. Kim byla Wisla w 1997 roku? Przecietnym, niemedialnym szaraczkiem ligowym, ktory przez blisko 40 lat GOWNO znaczyl w lidze (z wyjatkiem kilku przeblyskow w latach 70). Pojawil sie Cupial i wszystko zmienilo sie o 180 stopni.

Czyli Twoim zdaniem całe poprzednie 90 lat momentami mniej lub bardziej chwalebnej historii, rzesze kibiców, mistrzostwa Polski to było gówno przed Cupiałem?

Jeśli szukasz zaczepki to myślę że nie tylko ja mogę zaraz zrobić się niemiły i napisać co nieco o Ruchu i źródłach jego sukcesów które dawno minęły i nie zanosi się na szybką powtórkę.

Ogryzek 03.10.2009 20:49

Cytat:

Mam troche lat. Widzialem juz niejedno i zadam Ci pytanie. Kim byla Wisla w 1997 roku? Przecietnym, niemedialnym szaraczkiem ligowym, ktory przez blisko 40 lat GOWNO znaczyl w lidze (z wyjatkiem kilku przeblyskow w latach 70). Pojawil sie Cupial i wszystko zmienilo sie o 180 stopni. Jestes prorokiem by powiedziec, ze jakis oszolom nie wejdzie w Ruch, Bytom, LKS?

Dlaczego uwazasz, ze klub, ktorego wlascicielem jest niemiecki potentat ubezpieczeniowy nie wylozy takiej ilosci kasy by rozniesc ta lige w pyl?

Na Slasku jest bardzo dobry klimat do pilki. i to predzej czy pozniej znajdzie swoje przelozenie w tabeli czy to Ruchu czy Gornika

Trochę się zagalopowałeś!

Rozumiem że kolega 0 22 pisze jakby był "prorokiem" ale nie usprawiedliwia to z kolei Twojej Ignorancji. Wisła przed Cupiałem zdobyła więcej tytułów MP niż np Widzew! Trochę szacunku.

Maćko 03.10.2009 20:50

Cytat:

Kolega "0 22" to akurat gość z (L), więc od Wisły, jeśli możesz - odpieprz się.
Również mam trochę lat i chodziłem na stadion przed Cupiałem. Mówiąc, że to było "gówno" obrażasz mnie i wielu innych, którzy wtedy tam byli, dla których było to unikatowe, niepowtarzalne. Bo nie zawsze chodzi tylko o wynik, misiu pysiu...

Niebieski1920 03.10.2009 20:54

Tak, kolego Watts. Wisla wtedy byla takim szaraczkiem, dokladnie takim samym jakim teraz jest Ruch. Ile mieliscie tytulow wtedy? 5. Byliscie rok po awansie z II ligi., 19 lat bez MP (a wczesniejszy tytul byl w 1950)

W latach 1951-1997 wywalczyliscie 1 tytul MP. Prawda? Uwazasz, ze Wisla stanowila w tych latach o sile ligi? Ja nie.

Nie bije w nikogo.

Ogryzek 03.10.2009 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 800053)
Górnik - Jaaasne. U nas tez Walter miał przyjsc i w 3 lata liga mistrzów. Nie ma juz mozliwosci kupowania za spore pieniadze kilku nazwisk. Albo przyjda młodzi zdolni albo emeryci. Moim zdaniem po awansie dojda 2 górna 3 osoby, w stylu Micański, Lewczuk i x. Nie, no nie ma szans :)

Ruch - Zycie. Skoro nie przyszedł od 10 lat czemu nagle jutro ma przyjsc? Do tego motyw z giełda i kompleta klapa. Chodzi mi bardziej o wlasciciela niz sponsora. Ktos to przyjdzie jak Solorz i bedzie chcial na dluzej zostac. A nie przyjdzie bo sie bedzie rozgladał za kims kto dostanie nowiuteńki stadion od miasta.

Polska liga to nie Hiszpańska - tu nie będzie 2 może 3 klubów walczących o MP.

Raczej podobna jest do Francuskiej a tu - była era St. Etenne - 10 tytułów, Nantes 8, Maryslii, PSG potem Bordeaux teraz Lyony 7....

Twoja Legia przez te lata ledwo 8 uciułała... a Górnik i Ruch mają po 14, Wisła ma 12

Kto wie co będzie za 2-3 lata? Ja nie wiem:)

Nie ma co ferować wyroków

PS
A Widzew w Łodzi? Nie ma szans dobić do czołówki za 2-3 lata?

Ogryzek 03.10.2009 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niebieski1920 (Post 800064)
Tak, kolego Watts. Wisla wtedy byla takim szaraczkiem, dokladnie takim samym jakim teraz jest Ruch. Ile mieliscie tytulow wtedy? 5. Byliscie rok po awansie z II ligi., 19 lat bez MP (a wczesniejszy tytul byl w 1950)

W latach 1951-1997 wywalczyliscie 1 tytul MP. Prawda? Uwazasz, ze Wisla stanowila w tych latach o sile ligi? Ja nie.

Nie bije w nikogo.

To popisz sobie z kolegą 0 22 na forum Legii albo Ruchu a nie obrażaj gospodarzy!

Niebieski1920 03.10.2009 20:57

Niegdzie nie obrazilem Wisly, jej kibicow itp. Po prostu czesc tutaj nie ma odpowiedniego dystansu do pewnych zdan i nie potrafi czytac ze zrozumieniem. Pozdro.

harthausen 03.10.2009 20:59

Walter Wam niejedno obiecywał, problem w tym, że on ma Białą Gwiazdę w sercu :D. I niech on będzie jednym z nas na wieczność, byle nam BC nie podmienił, tylko do Was dopłacał.

Może Allianz będzie mniej obiecywał a więcej dawał?

Ruch - przez 10 lat sponsor nie przyszedł. Ale życzę im (jak wcześniej napisałem , ich też lubię :) ) by się ktoś pojawił. Dają sobie radę w tym sezonie bez forsy lepiej niż Wy .

edytka:
wyskok kolegi Niebieskiego powoduje, że troszkę mniej ich lubię :). Ale co innego sympatyk , co innego klub :D

szlaQ 03.10.2009 20:59

Cały Śląsk boli że oni gówno znaczą w lidze od 20 lat :) i prawdopodobnie taki stan będzie trwał dłuuuugoooo ;)

Eustachy 03.10.2009 21:02

A moim zdaniem 022 ma sporo racji. Co z tego, ze Ruch czy Gornik nachapaly sie tych tytulow bedac jednym z pupilkow wladz minionej epoki. Komuna, kopalnie...te czasy minely i juz nigdy nie wroca. Chorzow to jednak niezbyt atrakcyjne miasto, a obiekt na Cichej trudno nawet nazwac stadionem i juz niedlugo bedzie wstydem pokazac sie z taka budowla w lidze. A bez stadionu ani rusz.

Rzecz jasna zycze im, aby w tej materii jak najszybciej sie cos u nich zmienilo.

Niebieski1920 03.10.2009 21:03

Nas nic nie boli kolego szlaQ. Potrafie pewne sprawy przyjmowac z pokora i cuerpliwie czekac na lepsze czasu. Jak nie nadejda nigdy to tez nie bede plakal.

Tylko jak mi ktos powie ze Ruch przez ostatnie 33 lat GOWNO znaczy w lidze to nie mam prawa sie w****iac, bo to jest najprawdziwsza prawda. 2 przypadkowe tytuly z 1979 i 1989 tego nie zmienia.

Wy jestescie przewrazliwieni za mocno. Nic wiecej nie pisze i koncze ten temat.

Edit:
Do kolegi wyzej. Ruch nie byl pupilkiem wladz PRL. Tym klubem byli Gornik i Legia. My mielismy tak samo pod gorke jak Wisla

Pablo84 03.10.2009 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niebieski1920 (Post 800064)

Nie bije w nikogo.

Tak na upartego, to w 51 wygraliśmy ligę, jednak tytuł mistrza Polski wręczyli Wam :)
A wiślakom życzę więcej pokory, bo swoją postawą odstraszacie kibiców innych drużyn.
Czasami fajnie jest porozmawiać z kimś z zewnątrz, który trąci swym zdaniem- nawet jak te zdanie jest dla niektórych niewygodne.To jest forum, tu się wymienia poglądy.

Niebieski1920 03.10.2009 21:07

Pablo84. Tak, ale przepisy dotyczace sezonu 1951 byly znane duzo wczesniej wiec w Krakowie wiedziano o tym, ze wygranie ligi nie da im MP. :)

Ruch lige odpuscil, a swoja dominacje potwierdzil w 1952 i 1953 :)

harthausen 03.10.2009 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 800072)
Tak na upartego, to w 51 wygraliśmy ligę, jednak tytuł mistrza Polski wręczyli Wam :)
A wiślakom życzę więcej pokory, bo swoją postawą odstraszacie kibiców innych drużyn.
Czasami fajnie jest porozmawiać z kimś z zewnątrz, który trąci swym zdaniem- nawet jak te zdanie jest dla niektórych niewygodne.To jest forum, tu się wymienia poglądy.

święte słowa. W sumie można żałować, że w tym wątku (Ekstraklasa) jest trochę za mało opinii innych stron.
Ale czy kogokolwiek wystraszamy? Bez przesady, znam miejsca, gdzie obcych tępi się bezlitośnie, u nas (prócz czasami zbyt wysoko podniesionego nosa u niektórych , ale to pikuś) nie zauważyłem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl