Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

piotrek06 25.07.2011 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manolo1906 (Post 1133192)
Bylem dzisiaj w adidasie i pytałem sprzedawcę o nowe koszulki. Miły pan potwierdził ze domowe stroje mają być czerwone z białym kołnierzem a wyjazdowe !uwaga! CZARNE!!!
P.S.mam nadzieje że jest źle poinformowany

to ciekawe bo kasjerka w TESCO mówiła że będą zielone... ktoś pisał że prezentacja nowych strojów ma się odbyć dopiero po kilku kolejkach ligowych, a ty uważasz, że zwykły sprzedawca już wie jak te stroje wyglądają??

MłodePokolenie 25.07.2011 21:01

Wydaje mi się, że mu się pomyliło ze strojami Legii.

murray 25.07.2011 21:07

Tak jak tam kolega rzucił bawełniany t-shirt Legii, to mam nadzieję, że w ramach wstępnego kompromisu klub zdecyduje się na sprzedaż analogicznych ubrań z Białą Gwiazdą.
I przekona się którędy droga.

furtak 26.07.2011 12:07

mam nadzieje ze warto czekac :) mam nadzieje ze nie bedziemy miec czarych stroi chyba ze bramkarskie

Fiti 26.07.2011 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez furtak (Post 1133419)
mam nadzieje ze warto czekac :) mam nadzieje ze nie bedziemy miec czarych stroi chyba ze bramkarskie

Na 100% 2 strój nie będzie czarny. Co najwyżej 3. Nie można od tak zmienić tradycji klubu... ZAWSZE wyjazdowe były niebieskie, bądź białe. Osobiście bardziej pasują mi białe, ale to już mniejsze znaczenie.
Czarne - ok - ale na 3 strój.

JOSE 841 26.07.2011 15:31

Pożyjemy zobaczymy co Basałaj i Holendrzy pokażą do meczu z Litexem jeszcze kilka godzin.Jest nowy przeciwnik w tej rundzie to może Wisła pokaże sie w nowych strojach wyjazdowych które może okażą sie szczęśliwe dla Wisły.Aczkolwiek Wisła może nie chce iść w ślady Jagi dla której nowe stroje wyjazdowe okazały sie niezbyt szczęśliwe na starcie europejskich rozgrywek.Ciekawe co sie stanie z Holenderskim Mancinim w razie braku awansu do kolejnej rundy a przy okazji oblania sprawdzianu z europejskich pucharów.Może Probierz albo Tarasiewicz zawita w razie braku awansu.Jedno jest pewne Holender gra o nowy kontrakt a w razie W ktoś z dwójki Probierz-Tarasiewicz może zawitać na Reymonta zwłaszcza że obaj są do wzięcia

saklak1906 26.07.2011 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1133535)
ktoś z dwójki Probierz-Tarasiewicz może zawitać na Reymonta zwłaszcza że obaj są do wzięcia

Prosze Cie kim k..wa oni sa zeby ich brac pod uwage do pracy w Wisle.

A jak by mieli grac w nowych strojech to chyba byla by prezetacja,czy prezes ma na srodku stadionu Litexu zaprezetowac nowe stroje?

saklak1906 26.07.2011 15:55

do usuniecia

kisiel92 26.07.2011 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1133553)
do usuniecia

posty może każdy sam usuwać - w opcjach edycji wiadomości jest taka możliwość, poszukaj ;)

JOSE 841 26.07.2011 16:09

a co do nowych strojów Wisły to może być coś na wzór tego made in Away http://www.flickr.com/photos/ricardopiske/4722948680/ i tego made in Home http://www.footballjerseymuseum.co.uk/Pages/willem%20II.htm wtedy teoria z pasiakami i czarnymi strojami mogłaby sie sprawdzić a czerwony mógłby być na wzór tego http://www.soccernucleus.com/ajaxsoc...isiepatch.aspx wszystkie rodem z Ligi Holenderskiej .Dwa pierwsze nawiązują do klubu w którym Maaskant miał okazję pracować.Fiti Petrescu miał wpływ na zmianę tradycyjnego herbu i stroi Unirei na wzór Chelsea to może Holendrzy będą mieli bynajmniej wpływ na wzór nowych stroi Wisły

Paweł 26.07.2011 16:16

Przyznam szczerze, że obawiam się tych naszych strojów. Dla przykładu Lyonowi zaserwowali takie niewiadomo co:

http://www.soccerbible.com/cfs-files...way_5F00_m.jpg

cinekw 26.07.2011 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1133560)
a co do nowych strojów Wisły to może być coś na wzór tego made in Away http://www.flickr.com/photos/ricardopiske/4722948680/ i tego made in Home http://www.footballjerseymuseum.co.u...illem%20II.htm wtedy teoria z pasiakami i czarnymi strojami mogłaby sie sprawdzić a czerwony mógłby być na wzór tego http://www.soccernucleus.com/ajaxsoc...isiepatch.aspx wszystkie rodem z Ligi Holenderskiej .Dwa pierwsze nawiązują do klubu w którym Maaskant miał okazję pracować.Fiti Petrescu miał wpływ na zmianę tradycyjnego herbu i stroi Unirei na wzór Chelsea to może Holendrzy będą mieli bynajmniej wpływ na wzór nowych stroi Wisły

:rotfl: Pojechałeś ostro. I do tego te stroje Umbro, co one mają wspólnego z Adidasem?

JOSE 841 26.07.2011 16:38

cinekw Zawsze jadę ostro.Sprostowanie może nie mają zbyt wiele wspólnego z Adidasem poza ostatnim strojem Ajaxu.Ale poza tym chodziło Mi dokładnie o to że mają więcej wspólnego z barwami Wisły i to jak mogłyby mniej więcej wyglądać pierwszy(pasiak) i ostatni(Ajaxu) .Co do czarnego to jak mógłby mniej więcej wyglądać jeśli rzeczywiście jest brany pod uwagę

vaazon 26.07.2011 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1133535)
Jedno jest pewne Holender gra o nowy kontrakt a w razie W ktoś z dwójki Probierz-Tarasiewicz może zawitać na Reymonta zwłaszcza że obaj są do wzięcia

A co ma to wspólnego z nowymi strojami Wisły Kraków? Zresztą, Maaskantowi nic się nie stanie, bo Litex jest dobrą ekipą, więc jakieś potknięcie nie będzie traktowane jako wpadka. Porażki zdarzają się w futbolu.

Btw, Tarasiewicz i Probierz to słabi trenerzy.

vote-for-mikey 26.07.2011 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1133565)
Przyznam szczerze, że obawiam się tych naszych strojów. Dla przykładu Lyonowi zaserwowali takie niewiadomo co:

http://www.soccerbible.com/cfs-files...way_5F00_m.jpg

OL dostaje takie odkąd podpisał umowę z Adidasem. Takie sobie życzą.

wściekłe pięści węża 26.07.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lord damien (Post 1131934)
Jako kibice chcemy białej gwiazdy na koszulkach Wisły. W najbliższym czasie się na to nie zanosi, ale jest pewna alternatywa.
http://sklep.legia.com/sklep/index.php?c=24&p=718
Moi koledzy takie mają i myślę, że te koszulki w wiślackich barwach i z białą gwiazda na piersi byłyby bardzo popularne. Klasyczny, prosty wygląd i niewysoka cena są zachęcające. Co o tym myślicie?

Moim zdaniem, to kiepski pomysł. Domaganie się czegoś, a potem zadowalanie się takim półśrodkiem, to nie jest dobry sposób na przekonanie kogokolwiek do swoich racji. Poza tym, w akcji nie chodzi o to, by móc kupić koszulki z BG, tylko by piłkarze w nich grali, a argument o wzroście sprzedaży ma tylko pomóc nakłonić do zmiany decyzji tych, do których tylko argumenty dotyczące pieniędzy trafiają, czyli Basałaja i przedstawicieli Adaidasa. Moim zdaniem najlepszym wyjściem będzie zaopatrzenie się w koszulki Wisły... futsalowej, które wyglądają rewelacyjnie, a są dostępne w sklepie TSu.

vivez 27.07.2011 10:34

JOSE 841 weź się kopnij w głowę i mimo, że forum jak sama nazwa mówi jest miejscem do przedstawiania swojej opinii, to wolałbym (myślę, że nie tylko ja) żeby było ono wolne od Twoich opinii. Skąd Ty w ogóle wyciągnąłeś tak idiotyczne teorie spiskowe, jak wylot Maaskanta po porażce z Litexem i przyjście na jego miejsce kogoś z dwójki Probierz, Tarasiewicz. Wisła przez długie lata była zarządzana przez takich pseudo znawców jak Ty i wiadomo, jak to wyglądało.Trener odpowiedzialny za wzór strojów taa... a magazynier za ustalanie składu. Paranoja, że tacy ludzie jeszcze mają śmiałość wypowiadać się na forum. I naucz się chociaż polskiego, bo bynajmniej, to k....wa na pewno nie co najmniej, a 'stroi' to się laska przed wyjściem. Żenua!

JOSE 841 27.07.2011 15:34

vivez może robi wielką różnice.Napisałem że,, może ktoś z dwójki Probierz -Tarasiewicz przyjdzie w razie W'' a nie że przyjdzie.To że Holendrowi kończy sie po sezonie kontrakt to żadna tajemnica tak samo jak że brak awansu do CL będzie miał wpływ na pozycje Holendra. A co do strojów to przedstawiłem tylko 2stroje z klubu w którym Maaskant pracował. Holenderski dyrektor sportowy chyba też ma coś do powiedzenia w sprawie stroi tak samo jak w sprawie w białej gwiazdy na koszulkach zresztą napisałem że ,,może Holendrzy bynajmniej....''.Mogą ale nie muszą .Czytaj ze zrozumieniem a nie wyzywaj ludzi i zarządu od pseudo znawców.Zastanów się czy naprawdę jesteś kibicem Wisły czy Cracovi a może kibicem sukcesu??

WiślakMyślenice 27.07.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1134663)
vivez może robi wielką różnice.Napisałem że,, może ktoś z dwójki Probierz -Tarasiewicz przyjdzie w razie W'' a nie że przyjdzie.To że Holendrowi kończy sie po sezonie kontrakt to żadna tajemnica tak samo jak że brak awansu do CL będzie miał wpływ na pozycje Holendra. A co do strojów to przedstawiłem tylko 2stroje z klubu w którym Maaskant pracował. Holenderski dyrektor sportowy chyba też ma coś do powiedzenia w sprawie stroi tak samo jak w sprawie w białej gwiazdy na koszulkach zresztą napisałem że ,,może Holendrzy bynajmniej....''.Mogą ale nie muszą .Czytaj ze zrozumieniem a nie wyzywaj ludzi i zarządu od pseudo znawców.Zastanów się czy naprawdę jesteś kibicem Wisły czy Cracovi a może kibicem sukcesu??

Interpunkcji w szkole nie uczą/uczyli?

Poza tym co ma DYREKTOR SPORTOWY do Białej Gwiazdy na koszulkach i ogólnie rzecz biorąc stroje? On jest odpowiedzialny za szukanie zawodników, którzy mieszczą się w budżecie transferowym klubu. Od strojów mamy dyrektora ds. marketingu i Basałaja. To raz.

Dwa- sam czytaj ze zrozumieniem. Nie wyzwał OBECNEGO zarządu tylko POPRZEDNI (i bardzo słusznie). Można to łatwo poznać po słowach "była zarządzana".

Z ostatnim zdaniem to pojechałeś po bandzie. Z czystym sumieniem -----> ignor.

I powróć do tematu, w którym możesz coś z sensem napisać (czyt. FOOTBALL MANAGER).

JOSE 841 27.07.2011 16:15

WiślakMyślenice dzięki przyjacielu za uwagi wezmę je pod uwagę przy następnych moich postach w tym dziale .Ludzką rzeczą jest sie mylić , co do dyrektora sportowego to rzeczywiście pomyłka chodziło o dyrektora ds marketingu.Co do ostatniego zdania pojechałem tak jak vivez pojechał ze mną. Zresztą to on pierwszy zaczął wyzywanie ja tylko oddałem. A temat dyskusji z vivez uważam za zamknięty

dj_ibutti 27.07.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1134663)

A Ty pisz ze zrozumieniem. Bynajmniej to nie to samo co "przynajmniej" !!!

rikut1906TSW 27.07.2011 18:46

to w końcu kiedy możemy sie spodziewac tych nowych strojów ??

TommyTSW 27.07.2011 18:52

jak awansujemy do LM :D

MłodePokolenie 27.07.2011 18:53

Nawet Adidas chyba tego nie wie.

TommyTSW 27.07.2011 18:55

czekają na oferty dobrego sponsora, jak przejdziemy litex to mamy min LE to będą chętni :D

PawelOzg 28.07.2011 07:09

Swoją drogą to myślę że Coca Cola powinna się zainteresować wykupieniem miejsca na naszych koszulkach od kiedy Pepsi wykupiło stadion Legii. No i powinni przestać sprzedawać pepsi w bufetach na stadionie :)

PhantomRanger 28.07.2011 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PawelOzg (Post 1135081)
Swoją drogą to myślę że Coca Cola powinna się zainteresować wykupieniem miejsca na naszych koszulkach od kiedy Pepsi wykupiło stadion Legii. No i powinni przestać sprzedawać pepsi w bufetach na stadionie :)

To byłaby ciekawa opcja. Jednak tylko miejsce na koszulkach. Nazwa stadionu ma pozostać niezmienna. Ja przestałem pić Pepsi odkąd poniekąd sponsoruje Legię. Mimo, że nie często to piłem powiedziałem basta - nie będę napychał im kasy. :)

Voin 28.07.2011 08:31

@Up
Ale tu chodzi tylko o sponsorowanie Wisły (wykupienie miejsca na koszulkach), a nie o wykupienie praw do nazwy stadionu :) Więc raczej spokojna głowa. No chyba żeby chcieli wykupić to i to, to wtedy nie będzie już tak kolorowo.

kacpaw91 28.07.2011 13:37

Coca Cola pasowałaby chyba idealnie do naszych koszulek. Tylko, czy ta marka potrzebuje tego?

Jarza 28.07.2011 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1135301)
Coca Cola pasowałaby chyba idealnie do naszych koszulek. Tylko, czy ta marka potrzebuje tego?

a Pepsi?
Przecież to równorzędne marki...

Voin 28.07.2011 13:43

Wątpię, żeby Pepsi jednocześnie płaciło Legii za prawo nazwy stadionu i Wiśle za prawo miejsca na koszulkach :D

Fiti 28.07.2011 13:45

Może moja taka nieśmiała propozycja, jeśli nasz forumowicz wonski znalazłby trochę czasu, może zrobiłby przykład jakiejś koszulki adidasa - powiedzmy naszej z ubiegłego sezonu, w której jeszcze gramy- ze sponsorem Coca Cola?

kacpaw91 28.07.2011 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jarza (Post 1135302)
a Pepsi?
Przecież to równorzędne marki...

Gdyby nasza Ekstraklasa była w telewizji otwartej to reklamowanie się na koszulkach byłoby bardziej opłacalne i kluby dostawałyby pewnie 2 razy więcej za reklamę. Pytanie tylko co jest bardziej opłacalne - umowa telewizyjna (kiedy liga jest zakodowana), czy większe pieniądze z reklam za sprawą większej dostępności ligi. Wtedy sądzę, że większe marki byłyby zainteresowane sponsorowaniem klubów.

Jarza 28.07.2011 13:51

Niekoniecznie... skróty meczy, zdjęcia w prasie, wszelkie reklamy meczowe, obrandowanie stadionu, koszulki (sprzedaż koszulek - kibic w koszulce z logo sponsora to najcenniejsza rzecz!!!) - to wszystko są wymierne korzyści.
Do tego wyłączność sprzedaży podczas imprez na stadionie danego produktu - przywiązywanie ludzi do marki... później stojąc w sklepie taki kibic chętniej wybierze markę sponsora swojego klubu. Wszystko ładnie się zazębia..

Idąc tym tokiem nikt by się nie chciał reklamować przez kodowane transmisje, a przecież tendencja jest wręcz odwrotna

Bąbel 28.07.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1135306)
Może moja taka nieśmiała propozycja, jeśli nasz forumowicz wonski znalazłby trochę czasu, może zrobiłby przykład jakiejś koszulki adidasa - powiedzmy naszej z ubiegłego sezonu, w której jeszcze gramy- ze sponsorem Coca Cola?

chyba rok temu były takie projekty z coca cola, poszukaj w temacie:)

Baracuda 28.07.2011 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1135307)
Gdyby nasza Ekstraklasa była w telewizji otwartej to reklamowanie się na koszulkach byłoby bardziej opłacalne i kluby dostawałyby pewnie 2 razy więcej za reklamę. Pytanie tylko co jest bardziej opłacalne - umowa telewizyjna (kiedy liga jest zakodowana), czy większe pieniądze z reklam za sprawą większej dostępności ligi. Wtedy sądzę, że większe marki byłyby zainteresowane sponsorowaniem klubów.

Ekstraklasa będzie pokazywana w Eurosport 2 (chyba tylka na Europę Wschodnią) i w Polsacie Sport tak więc spektrum odbiorców w tym sezonie znacznie się zwiększy.

TommyTSW 28.07.2011 13:56

sponsor będzie ten, który lepiej posmaruję bułę.
jak np ojciec rydzyk zechce reklamować radio maryja i i wyłoży najlepszą ofertę, to na koszulkach będzie logo tej stacji radiowej :D
a wszystko się roznosi o to czy przejdziemy Litex bo mamy wtedy zapewnioną LE, lub czekają może do samej LM bo wtedy reklama nabierze bardziej na wartości.

martin_6 28.07.2011 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1135320)
sponsor będzie ten, który lepiej posmaruję bułę.
jak np ojciec rydzyk zechce reklamować radio maryja i i wyłoży najlepszą ofertę, to na koszulkach będzie logo tej stacji radiowej :D

Może będzie się chciał otworzyć na nowy target? :)

Póki co nie szukamy nowego sponsora za wszelką cenę. Jesteśmy w o tyle wygodnej sytuacji, że mamy Telefonikę, która daje przyzwoitą kasę, więc byle czym się nie zadowolimy.

Bartuk1906 28.07.2011 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1135306)

http://img402.imageshack.us/img402/7186/63901146.png

by Wonski z poprzednich stron ; )

delukas96 28.07.2011 15:40

Wygląda nieźle, aczkolwiek nie tak jak sobie wyobrażałem dedykowany model dla Wisły ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl