![]() |
Szacunek Trenerze za te słowa!
|
Cytat:
|
uważasz, że wyrażenie szacunku, to całowanie po stopach?
|
Wystarczy troszkę populizmu by na forum były ochy i achy.
|
Tarasiewicz, to od razu powiedział, że jeśli reprezentacja go zechce to po.......i Śląska...
|
Cytat:
Cytat:
|
wczoraj w Lidze Plus Extra, bardzo ciekawie wypowiedzial sie Skorza na tematy reprezentacji.
Bardzo fajny wywiad, jesli ktos nie widzial, polecam, napewno sie znajdzie gdzies |
Ze zdumieniem przeczytałem w poniedziałkowym Przeglądzie Sportowym wywiad ze mną autorstwa Dariusza Łuszczyny, którego nie udzielałem. Materiał ten został oparty na moich wypowiedziach z konferencji prasowej, które zostały przeinaczone.
Niestety to już kolejny raz, kiedy mogę mieć zastrzeżenia do współpracy z Przeglądem Sportowym. Po raz kolejny, zamiast opublikować moje wypowiedzi, dziennikarze tej gazety przeinaczają je taki sposób, że mają one niewiele wspólnego ze słowami wypowiadanymi przeze mnie. Dziwi fakt, że dziennikarz tworzy wywiad ze mną, rzekomo swojego autorstwa, na podstawie wypowiedzi z konferencji prasowej. Dziwi, że zamiast rzetelnie przekazać to, co powiedziałem, wymyśla swoją interpretację moich słów. Pragnę zaprotestować przeciwko takiej „pracy” dziennikarskiej. Maciej Skorża Trener Wisły Kraków W związku z zaistniałą sytuacją na oficjalnej stronie internetowej Wisły Kraków www.wisla.krakow.pl został opublikowany film, w którym przedstawione są wypowiedzi trenera Skorży. Zainteresowane osoby zachęcamy do porównania ich z materiałem, który ukazał się w Przeglądzie Sportowym. Wisła Kraków informuje również, że w związku z zaistniałą sytuacją zawodnicy, trenerzy i pracownicy klubu do odwołania nie będą rozmawiali z przedstawicielami Przeglądu Sportowego. Biuro Prasowe Wisły Kraków SA |
Cytat:
|
Brakuje nam napastnika. Tylko powiem,że był jeden. Niedzielan się nazywał. Zamiast niego nasz genialny trener, ściągnął Beto. Niedzielan później usłyszał,że nie ma co liczyć na występy w pierwszym zespole. Grał w ME,odszedł. I teraz pokazuje co i jak. My natomiast nie mamy obecnie napastnika. Wszystko to nic, w kontekście tego,że pan Skorża będzie teraz miał większy wpływ na politykę kadrową klubu. Że Cupiał jeszcze na to wszystko siły?
|
co możemy zrobić ? pytam szczerze... no właśnie nic- niestety
|
Skorża to musi mieć gadane jak Kasperczak. Cupiał znów dał się omotać.
Ten mecz to nie jest żaden przypadek. Wystarczy popatrzyć na jakikolwiek trening. Im naprawdę niewiele wychodzi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oszaleliście, a co niby Skorża miał na boisko wejść i bramki ładować?
Przecież wyraźnie było widać, jak nasi są słabi z przodu, nawet prostej klepki ani razu nie zagrali, Małecki to nawet ze dwa razy prosto nie kopnął, Kirm się o własne nogi potykał, a Brożek to chyba zapomniał, że ma strzelać, a nie podawać... |
Cytat:
|
Proszę ochłońcie trochę na razie to chyba Wisła ma lidera 4 punkty przewagi nad 2 miejscem jedną z najlepszych serii w historii. A z postów wygląda jakbyśmy gdzieś dół tabeli okupowali.
|
Cytat:
Zobaczymy jakie ruchy zrobi Skorża przed kolejnymi pucharami. Jak dobrze wiecie jeszcze się nie udało wygrać 10 meczów z rzędu ponieważ forma piłkarze nie twa aż tak długo. Doskonale było widać że pod koniec sierpnia Wisła grała najlepszą piłkę w kraju, a teraz zaczął się okres gdy będziemy się bić z rywalami o punkty, a następnie będzie taki gdy znowu wszystkich odgonimy |
Skorża już jakiś czas pracuje. I nie powiedziałbym, że drużyna zrobiła wielki postęp. Raczej sie cofa.
Z resztą jak można budować zespół, skoro większość i tak zalezy od RN i Cupiała ? Żeby to miało ręce i nogi to trzeba dać trenerowi powiedzmy 3 lata. I w tym okresie robić to co on chce. A nie to, co innym pasuje. Niby teraz Skorża ma mieć więcej do powiedzenia, oby tak było. Ale cudów się nie spodziewam. |
A czy przypadkiem nie zdobyliśmy ze Skorża 2 MP i nie jesteśmy na dobrej drodze do trzeciego?
Mierzmy siły na zamiary, naprawdę. |
Cytat:
|
Dajmy czas Skorży..nie chodzi o to żeby co chwila zmieniać trenera tylko trzeba dać mu czas żeby mógł przestawić drużynę na swój system..Narazie mamy ze Skorżą 2MP i dobry start..Ale jeśli grajkom nie będzie się chciało biegać to tu nawet sir Alex Ferguson nie pomoże..Powinni piłkarzom za takie mecze wstrzymywać wypłaty to może by ich zachęciło do walki..
|
Cytat:
|
Wiem, że to tylko gdybanie, ale jeśli uznaliby prawidłowo zdobytą bramkę Diaza i Kirm zamiast w spojenie trafiłby w okienko to inne mieliby co niekórzy nastroje... taka jest piłka, niektórych rzeczy nie przeskoczysz... chłopakom dopisało troszke mniej szczęścia i taki wynik niestety... passa się skończyła, ale to nie znaczy, że teraz będziemy przegrywać mecz za meczem... ochłońcie troszke ludzie i zostawcie trenera Skorże w spokoju ;/
|
Cytat:
problem tkwi w szkoleniu mlodziezy, to ttam powinno sie im wszczepic ped do zwyciestwa, nauczyc pewnej mentalnosci. jakc chcemy odnosic sukcesy przy pomocy naszych pilkarzy, to zatrduniajmy prawdziwych fachowcow druzynach junirskich, mlodej ektraklasdsy itp. |
Cytat:
Poza tym nazywasz to zaściankowym myśleniem. uważam,ze chyba w schemat socjologiczny wpadłeś. Niestety fachowcy pracują na zachodzie, nie przez przypadek polscy trenerzy nigdzie nei są zatrudniani a gra ligowych zespołów wygląda jak wygląda. Titaj potrzeba fachowca,któy będzie widział jak do sprawy,a nie faceta dla ,którego Levadia i Polonia Bytom są druzynami poza zasięgiem. Z całym szacunkiem ale przy Skorży Debrecyn wydaje mi się ekipą nie do ogrania. Ba, nad remisem bym się zastanawiał. |
piszecie o trenerach z zagranicy żeby nauczyli Wisłe grac po europejsku ale ten temat był już przerabiany.Na szkoleniowca z nazwiskiem to nas nie stac.Czasem owszem trafi sie za rozsądne pieniądze taki Petrescu ale częściej pewnie Okuka czy Liczka których Skorża przerasta o wieki
|
Nie wiem za ile trenował u nas Petrescu - ponoć wtedy było to 200 tys zł....
:lol: :lol: :lol: Teraz w Rumunii, gdzie został doceniony pracuje za 500 tys euro w małym klubiku i łatwiej jest zwolnić nieudolnego piłkarzyka, który gra za 150 tys euro (to chyba najwyższy kontrakt w Unirei) niż trenera, którego zdanie liczy sie przede wszystkim w klubie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A ja zamontowałbym naszym grajkom ten system co jest w LM, który mierzy odległość przebiegniętą podczas meczu i m.in. na tej podstawie wypłacał im pensje:> |
Cytat:
ale cały czas czekam na mecz typu Lech - Wisła 3:3 za Petrescu. ależ wtedy Wisła dominowała...niby remis, ale w jakim stylu...do dziś pamiętam ten mecz :) |
Panowie, jeden cholerny remis i jest zwalnianie trenera. Tutaj brakuje nam pilkarzy a nie trenera i wbijcie sobie to do glowy. Poczekajcie az wroca Boguski z Gargula do normalnych treningow. Bedzie w koncu lepiej.
|
Do Skorzy można mieć pretensję za to, że żadnych młodych do składu nie wprowadza. Gra cały czas tą samą ekipą, na zmiany wchodzi np. Cantoro, który pewnie niedługo u nas miejsce zagrzeje a nie piłkarze z ME. Nawet wtedy gdy prowadzimy dwoma bramkami Skorża jest bardzo zachowawczy. I to jest - wg mnie - jego największy minus. Co do Niedzielana to też w dużej mierze wina Skorży że nie odbudował się w Wiśle. Oby z Boguskim i Gargułą się to nie powtórzyło.
Inna sprawa, że tym składem i w tych warunkach (gra w Sosnowcu) - jego wyniki w tym sezonie to mistrzostwo świata. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No ale fakt, lepiej było wpuszczać Dawidowskiego, Ćwielonga czy innego wirtuoza - Beto... Chłop nawet nie miał okazji by się rozegrać. A szkoda, bo taki Ćwielong ogrywa się juz drugi rok i ograć nie może, taki to kopaczyna. |
Cytat:
|
Ja mam pretensje o to że Pan Skorża nie wpuszcza chhoćby na 5-10 minut młodych zawodników. Takich jak Burliga, Jeleń, Brud czy Leszczak
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl