![]() |
http://www.weszlo.com/news/3569 - Przeswietlenie nogi Wasyla...Wyglada to fatalnie, ale szczescie w nieszczesciu ze wyzej niz wiekszosc przewidywala. Gdyby zlamanie nastapilo jeszcze nizej to byloby po ptakach....
|
Cytat:
|
Witsel zawieszony na 4 miechy.Kara moim zdanie adekwatna do tego co zrobil Wasylowi.
http://www.weszlo.com/news/3573 |
Witsel zawieszony przez Komitet Sportowy fedracji Belgijskiej na niecałe 3 miesiące - do 23 listopada.
Jak sie to ma do, na przykład 3-miesięcznego zawieszenia Bartheza w 2005 roku za ... oplucie sędziego? ps. Slobodan Rajkovic kiedyś za oplucie sędziego dostał 12 miesięcy zawieszenia http://fr.fifa.com/aboutfifa/federat...id=872277.html jeden z pilkarzy marokańskich Adil Hliouat za oplucie sedziego został zawieszony ... na cale życie http://forum.oujdacity.net/suspensio...ait-t5567.html Lepiej złamac komuś nogę niż opluc sędziego edit: kopia dokumentacji bedzie przesłana do FIFA i UEFA. Ciekawe czy coś mu dołożą? |
paranoja
jescze wczoraj ludziłem sie przyklad dozywotniego wyeliminowania tego murzyna bedzie pierwszym ktory przyczyni sie do walki z boiskowymi przestepcami dzis widac ze ma sie to w dupie. Czekam az nastepny faul urwie komus noge i nagle bedzie swiatowe oburzenie ,och ah jak to sie moglo stac,takich ludzi to trzeba bylo wczesniej wyeliminowac... bo na tym to wszytsko sie skonczy. |
Wojtas wydaj mi się że by mu wystraczyło tyle co Wasyl będzie pauzował takie powinny być przepisy, miał by czas żeby się zastanowić co zrobił
|
no to super kara. Moim zdaniem kare powinni wyznaczac Ci ktorym te nogi niemal pourywali tacy bandyci jak ten 20 latek. To tacy pilkarze jak Lubanski, Wasyl, Eduardo przezywali ciezkie chwile po tym jak jakis swir zrobil im taka krzywde. Co tu jakies trybunały maja do gadania, niechs ei wypowiedza CI poszkodowani ktorzy musieli zmierzyc sie z tym bolem, z urazem psychicznym, musieli uporac sie z powrotem na bosiko,z odbudowa kondycji i pewnosci siebie na boisku, a nie kazdemu udaje sie to po takiej kontuzji. Co ma jakis urzedas do gadania co sie na ch..u zna, to tak samo jak Bush wysyla zolnierzy do Iraku zeby to walczyli za swoj kraj ale sam prezydencik by nie pojechał tam ryzykowac zycia, tak smao ten urzedas nic nie powinien miec do gadania bo to nie jego noga została zdemolowana, jakby on tak mial to od razu pewnie by optowal za dozywotnia dyskwalifikacja!
|
http://www.nieuwsblad.be/Sportwereld...MF01092009_001
Pod tym linkiem kolejne zdjęcia kontuzjowanej nogi Wasyla. |
Zastanawiałem się czemu pierwsze filmiki nie miały głosu.
http://www.youtube.com/watch?v=nXubI41mk90 Nie dziwne, że wyciszają tak zjeb.nego komentatora. |
Cytat:
Nie mogę uwierzyć ,że taki kretyn może być dziennikarzem :O |
na poczatku jak daja ta pierwsza powtorke to chyba ten komentator tego nie widzi skoro wyjezdza z tekstem czy to był faul na czerwona kartke. Ale pozniej jak juz widizał ze noga Wasyla jest złaman to okropne było to co mowil, normalny czlowiek powinien sie zalamac, dramatyzowac a nie jakies głupoty pieprzyc takim glosem jakby sie jakos podniecil- tak to odebralem, dziwnie mowil
Szok bo jakis frajer urwał noge Polakowi, jeydnemu Polakowi na boisku a polski komentator zamiast mu nawrzucac to cos tam sobie gada- bo prawdziwy Polak powinien tego murzyna zwyzywac na wizji a nie jeszcze poddawac w watpliwosc decyzje sedziego o przyznaniu czerwieni ;/ Ja jeszcze nie ochlanalem po tej sprawie, gotuje sie we mnie wszytsko jak widze 20 letniego bandyte na boisku ktory lamie noge, na dodatek naszemu, polskiemu chłopakowi i jeszcze z głupia minka pokazuej ze nic nie zrobil i sie dizwi ze dostal czerwona kartke wrrrrr Cytat:
|
Dawno czegoś takiego nie słyszałem. Człowiekowi prawie urywa nogę a komentator opowiada o tym, jakby to była bajka na dobranoc. Wydaje mi się, że może to wynikać po prostu z profesjonalizmu na siłę. Że niby ma dystans do całej sprawy, jako dobry dziennikarz. Ale wątpię, żeby takie zachowanie było cechą dobrego komentatora... Sam już zresztą nie wiem... Po obejrzeniu tego filmu boję się wyjść pokopać piłkę ze znajomymi. Podobało mi się zachowanie jednego z piłkarzy Anderlechtu- zareagował jak normalny, zdrowy emocjonalnie człowiek. A zawodnicy drużyny przeciwnej jeszcze go uspokajają, jakby było z nim coś nie tak. Co się stało z ludzką wrażliwością?
|
Bo dziennikarze to w 99% takie nieroby, które na niczym się nie znają, to próbują w gazetach coś popisać lub na wizję się dostać. Wystarczy włączyć TV żeby się o tym przekonać.. Ja tam już od dawna od nich niczego nie oczekuję. Ot, takie nieroby i nieuki ;)
Tutaj oficjalna podstrona Anderlechtu do wpisywania słów otuchy dla Wasyla. http://www.rsca.be/support/ Tylko nie piszcie polskich znaków, bo się krzaczki pojawiają |
Nie wiem, może mam paranoje(na pewno:D ,czy akurat teraz to nie wiem)ale tak oglądając wywiad z tym kolesiem to miałem wrażenie że on ma to głęboko w dupie i musi się jeszcze powstrzymywać by uśmieszek nie pojawił się na jego twarzy.
Ja tam nie płacze nad Wasylem bo u nas codziennie nogi(i nie tylko) latają na naszych drogach a Ci ludzie nie mają nawet 1 procenta szans na taką opiekę jak ma Wasilewski ale radził bym podać tą belgijską ****ę do sądu. http://www.youtube.com/watch?v=ioOApxW5oac Przecież tu nie ma cienia wątpliwości(a na początku nie wiedzieć czemu miałem).Ostatni raz taki 'atak' na piłkę to widziałem w wykonaniu Pawełka w meczu z Lechią. |
jeśli jedzie ktoś z Krakowa lub okolic na mecz Polska-Irlandia Płn. i ma wolne miejsca (chodzi o 3 osoby z Krzeszowic) to proszę o kontakt na priv.
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=d_1q8Ff1-PA 3:30 co do kary dla Witsela, powinien nie grac w piłkę do czasu powrotu na boisko Wasyla. Gdyby takie kary były za złośliwe faule, każdy brutal zastanowiłby się 2 razy, zanim wszedłby w kogoś nogi. |
Takie kary to by dopiero bylo pole do popisu dla symulantow i "ofiar". Takie cos nigdy nie przejdzie bo o ile tragedia wasyla to "zabojstwo" jak to ktos napisal pilkarza, o tyle takie kary to zabojstwo sportu.
Wszyscy pilkarze, nawet ci faulowani w brutalny sposob mowia jednym glosem w tej sprawie. |
wtf?
Kreseq - 13:12 u mnie jest 11:33 czy cos sie moze stalo dzis, jakies zmiany czasu czy ki chooy ? Oczywiscie jestem za wysokimi karami po oglądnieciu powtórki i ocenie zachowania piłkarza. |
Cytat:
|
Cytat:
"Poudajesz kontuzję przez miesiąc po starciu z Ronaldo, płacimy Ci przez ten czas 5x tyle co normalnie". |
Cytat:
|
jeśli jedzie ktoś z Krakowa lub okolic na mecz Polska-Irlandia Płn. i ma wolne miejsca (chodzi o 3 osoby z Krzeszowic) to proszę o kontakt na priv.
|
Coś mi się nie chce wierzyć w te 10 punktów. Może to i dobrze. Znowu jechać po wpierdziel?
Jakoś nie mam ochoty po raz kolejny wysłuchiwać buńczucznych zapowiedzi mediów i piłkarzy. A jak się skończy wiadomo : mecz otwarcia, o wszystko, o honor. |
Powiem tylko, że to będzie kompromitacja jesli nie pokonoamy Irlandii Półncnej różnicą kilku bramek. Przypadkiem wg mnie jest ich 2. miejsce w grupie (13 pkt), a nasze 4. (10 pkt) wyjątkowych pechem i efektem złej gry.
Irlandia Północna to 1 759 000 mieszkańców, u nas jak wiemy 38 mln... |
Cytat:
Holandia 16, Portugalia 10, Szwecja 9, Chorwacja 4. tylko co z tego:)? |
Boję się tego meczu z Irlandią a takie stwierdzenia że wygramy różnicą kilku bramek są na tym samym poziomie gdzie wszyscy pisali że pokonamy Levadie z 5:0.Od dawna jestem za zwolnieniem Beenhakkera który uważa się za Boga i według którego wszyscy są do niego źle nastawieni.Ponadto wystawianie jednego napastnika z przodu doprowadza mnie do szału tak jak brak powołań dla Arka Głowackiego czy Piotrka Brożka!Co to za selekcjoner który woli powoływać Komorowskiego czy Polczaka?!Ja rozumiem być może ma swoje koncepcje ale po co w takim razie stawia na bezproduktywnego Rogera?!Pomimo tych wszystkich przeciwności liczę że pokonamy Irlandię a w środę Słowenię a winy holendra zostaną wybaczone...Oby bo w przeciwnym razie żądam wręcz jego rezygnacji!
|
Do reprezentacji Norn Iron wraca kilku podstawowych zawodników, którzy nie grali w Belfaście.
Steven Davis, Kyle Lafferty z Rangers (ten pierwszy ponad 100 meczów w Premiership w Aston Villi i Fulham) i David Healy, ich najlepszy strzelec, obecnie zawodnik Sunderlandu, który podobnie jak Davis może się pochwalić ponad setką spotkań w EPL. Reszta zawodników to głównie przedstawiciele lig irlandzkiej, północnoirlandzkiej, szkockiej czy niższych angielskich. Uważam, że będzie to ciężki mecz, ale jeśli strzelimy pierwsi gola to go wygramy. |
własnie w takim meczu, potrzebny jest Wasyl.
Takiego Ebiego S. to Irlandczycy zjedzą, przebiegną po nim jak po bieżni lekkoatletycznej. Roger jak kogoś kiwnie, to dostanie pod żebra łokcia i odda piłke. Wiśniewskiego na środek pola powołać, to mogło by być ciekawie. Szczerze mowiac, zycze porażki. ****, moze w koncu wyleci ten Siwy trener |
Cytat:
|
wracając do sprawy Wasyla:
Witsel się odwołał i poszli mu na rękę - - zawieszony został tylko na 8 kolejek a grzywna z 2500 euro spadla na 250 euro. Oprocz tego zdecydowano, że jego dossier nie zostanie przekazane do FIFA ani do UEFA. zaprawdę, zaprawde powtarzam wam - lepiej połamać rywalom nogi niż opluć sędziego (Barthez za oplucie sedziego dostal 3 miechy bez zawiasów) ten sport schodzi na psy |
Cytat:
Rozumiem ze mogło mu zalezec na tym zeby jak najszybciej zaczac grac ale klocic sie o takie grosze!? Zenada. Ok, dla normalnego czlowieka 2 tys Euro to kupa kasy ale dla takiej gwiazdki grajacej w lidze belgijskiej te 2,5 tys Euro to jak dla nas 10 zł wiec klocic sie zeby kare zbijali na 3 złote?!! Porazka jakas Cytat:
|
Zwłaszcza ta kara finansowa jest żenująca...250 euro? Tyle to on pewnie płaci za koszulę.
Mogliby ją w ogóle uchylić bo kwota jest komiczna. Ciekawe jaki byłby wymiar kary gdyby to Wasyl złamał nogę temu czarnuszkowi. Ale w końcu trzeba pamiętać że to czarnuszek jest u siebie a Wasyl to tylko imigrant z jakiejś Polski. |
Cytat:
|
Nie przesadzajmy - koleś(biały) który połamał Eduardo dostał 3 mecze chyba.
Piłka to zajebisty sport, wypaczony niestety przez mafie zwaną fifą czy uefą.A kara 250 ojro...W pale się nie mieści coś takiego. |
Żenadą jest też to, że Witsel w ogóle się odwoływał - mógł już naprawę posypać głowę popiołem i dać sobie spokój - wiadomo, że nie chciał nikomu złamać nogi, ale intrweniując w taki sposób podejmował ryzyko, że tak się stanie, więc robienie z siebie teraz niewiniątka jest naprawdę załamujące :-/
|
Mam nadzieje ze Belgia awansuje na Euro2012 i los wrzuci nas dojednej grupy- o daj Boze. Wtedy bysmy tymu axelkowi zgotowali powitanie i pozegnanie godne tego jak on sie zachoal i zachowuje- tzn nie mam na mysli jakis małania nog mu hehe tylko po prostu troche gwizdow i brzydkuch slow na tego patalacha :D aaaa moze jeszcze howard weeb by sedziowal ten mecz heheheh :P
|
Cytat:
tym że podyktował karnego za faul w polu karnym? często takie rzeczy się puszcza, ale przepisy są jednoznaczne. jakby w tej sytuacji był Polak faulowany to nikt by Webba nie wyzywał. Troche obiektywizmu. |
Cytat:
|
Proud - nie załapałeś. On skrzywidził NASZYCH. Tak samo jak ten Belg skrzywidził NASZEGO. Amputacja nog to minimum. A Weeb powinien wyplacic odszkodowanie kibicom, bo wyrzucil NASZYCH z euro.
Histeria trwaaaa |
Cytat:
Cytat:
;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl