![]() |
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...losowanie.html
O tym jak przebiegła dziś sesja rady miasta. ...Zabraknie też na stadiony. Rozbudowa Cracovii może odsunąć się o rok. - Do największego skandalu dojdzie, jeśli okaże się, że nie ma za co rozbudować stadionu Wisły. Przetarg zakończony i czas podpisać umowę, tylko na razie nie ma pieniędzy. PiS dodatkowo opóźnił tę sprawę - denerwuje się Stawowy... |
I doszliście panowie do tego w rozmowie co WEDŁÓG MNIE jest największym zagrożeniem dla Euro w Krakowie a co za tym idzie budowy stadionu Wisły i całego zaplecza, a mianowicie - polityka. Wybór Krakowa jako miasta organizatora Euro będzie wielkim sukcesem władz miasta, sukcesem który jest mocno nie na ręke wielu którzy by chcieli wymienić pana prezydenta i jego współpracowników na "lepszy model". Przykre jest to że nawet wielka szansa Krakowa jaką jest Euro może być zaprzepaszczona przez interesy poszczególnych parti.
|
a czy przypadkiem to nie jest tak, że MUSIMY mieć dwa stadiony rezerwowe na EURO?
w takim przypadku budowa na Reymonta musiałaby zostać zakończona niezależnie od tego czy UEFA nas teraz wybierze czy też nie |
Myślałem że taka sesja rady miasta to spokojne spotkanie ale to przecież prawdziwy maraton
Cytat:
|
Najlepszy to był chyba Połomski
Jerzy Połomski (wstrzymał się): - Nie do końca wiedziałem, co się dzieje na sali. . Naćpał się ,może popił. |
Radni nie dobiegli, więc nie będzie stadionu?
Dzisiaj, 01:58
window.google_render_ad(); Rada Miasta Krakowa przegłosowała wieczorem poprawkę uniemożliwiającą możliwość zaciągnięcia przez miasto prawie 230 mln zł kredytów. Bez tych pieniędzy nie uda się rozpocząć większości planowanych na ten rok inwestycji - pisze "Gazeta Wyborcza Kraków". GW: Radni nie dobiegli na głosowanie >> Doszło do kuriozalnej sytuacji. Na skutek zamieszania związanego z dyskusją nad osadą komisji rewizyjnej rady miasta spora część radnych nie wzięła udział w głosowaniu bądź... zagłosowała niezgodnie z zamierzeniami. Skutki tego kabaretu zapewne nie będą tak opłakane, jak obawia się GW i cytowani przez nią radni PO, ale kilkunastodniowy poślizg jest możliwy. - Gdyby ta uchwała PiS-u miała zostać utrzymana, byłaby to dla Krakowa katastrofa. Można mówić właściwie o wstrzymaniu wszystkich ważnych inwestycji w tym roku - mówi radny Kajetan d'Obyrn. Wśród zagrożonych przedsięwzięć inwestycyjnych wymieniane są stadiony Wisły i Cracovii. - Do największego skandalu dojdzie, jeśli okaże się, że nie ma za co rozbudować stadionu Wisły. Przetarg zakończony i czas podpisać umowę, tylko na razie nie ma pieniędzy - przyznaje radny PO Grzegorz Stawowy. |
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Mogli by jakiś plan widowni udostępnić, bo później się może okazać ze to co ładnie wygląda na papierku, trudno będzie ułożyć z krzesełek
|
Dokładnie JohnnyH ma racje, najważniejsze aby osoby decydujące o tym który projekt bedzie "zastosowany", zachowały umiar i estetyke w wyborze i wtedy bedzie gites :D
|
moze lepiej byloby pomysleć o koncepsji współgrajacej z przyszłą trybuną A i B? jakieś gustowne rozłożenie napisu?
|
Cytat:
|
proste Wisła (góra) Kraków (dół) i obok tego obowiązkowo rysy twarzy Henryka Reymana.
|
A czy aby na pewno zwycięska propozycja zostanie umieszczona na trybunie? Nie pisze tam o tym ani słowem. Może to jest po prostu taki konkurs jak ten na nowy stadion Wisły na www.stadiony.net ?
|
Pozwoliłem sobie na zrobienie wstępnego projektu jak by to wyglądało gdyby... Tak więc napis WISŁA umieścił bym na górze a napis KRAKÓW na dole. Tylko że jest mały szczegół który utrudnia wykonanie takiego szyku napisów. KRAKÓW ma 6 liter, a WISŁA 5. Na rysunku widać że ładniej było by gdyby te żółte schody nie przecinały na pół litery tak jak to ma miejsce na sektorze D z Białą Gwiazdą, tylko tak aby litery umieszczone były pomiędzy schodami. Niestety w takim przypadku napis KRAKÓW nie zmieści się na dole gdyż sektory są tak rozmieszczone ( co widać na rysunku) Wychodzi z tego że aby napis WISŁA KRAKÓW mógł powstać litery muszą być przecięte na pół przez żółte schody co wygląda mało elegancko.
http://img9.imageshack.us/img9/277/beznazwy1aou.jpg Mam nadzieje że zrozumieliście moją intencje ;) Ewentualnie można napis WISŁA dać na całą szerokość trybuny i to by było najlepsze. |
Cytat:
|
Cytat:
Ze strony SKWK !!! |
Cytat:
Raczej im nie chodzi o tego typu projekty to pewnie będą tego typu projekty co stadionu na stadiony.net na bardzo wysokim poziomie, do którego Obłutowiczowi jest daleko. |
Cytat:
|
jak dla mnie patrząc na krzesełka na D i E projekt mógłby wyglądać:
http://i44.tinypic.com/30s95ya.jpg lub miazga: http://i41.tinypic.com/35ingcn.jpg oczywiście przedstawiam tylko swój pomysł:))) |
Wydaje mi się, że ważniejszy od napisu na przyszłej C jest napis na trybunie, która powstanie w miejsce obecnych trybun A i B. A to dlatego,że TV umieszczona będzie na trybunie C i pokazywać będzie obraz przeciwległej trybuny (obecnych A i B). I tam przydałby sie fajny projekcik, tak żeby cały światy widział, gdy będzie łączenie np. trenującychprzygotowujacych sie do meczu piłkarzy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Na tej trybunie - także w związku z tym, że znaczna jej część będzie zajęta stanowiskami prasowymi oraz sektorem VIP - nie planuje się żadnego napisu. |
nie nam sie na fotografii ale wydaje mi sie ze kamery musze byc ustawione tak jak to jest obecnie zeby ewentualnie zachodzace slonce nie swiecilo prosto w kamere.
|
a tu pomysł mojego znajomego:
proponuje na dole napis PZPN, a u góry (bo dolna trybuna i tak bedzie pewnie zwykle pusta) ustawić kibiców w barwach Wisły w napis "JEBAĆ". niby piękne ładne, wszyscy by nas pochwalili, że takie pokojowe i w ogóle... ...dopóki by kibice na góre nie weszli. :D już widze jak Lato otwiera stadion, chwali ułożenie krzesełek, potem zdziwienie czemu wszyscy na góre sie pchają... a potem pokazówka i Lato sam by te krzesełka wydzierał, za zadyme go zamkną. :D :lol: |
Dannato
Ty wyglądasz na gościa co jest mocno (zawodowo?) związany z tematem budowy stadionu, więc może wiesz bo może się o obracasz w "kręgach". Są jakieś plany dotyczące "wystroju wnętrz"? Będzie jakaś ogólno-stadionowa koncepcja, z jakimś leitmotivem np. w postaci białej gwiazdy, odpowiednio dobraną kolorystyką, oryginalnym liternictwem itp, czy raczej wszystko najtańszą farbą, na biało, i najtańsze samoprzylepne znaczki z napisem "Wyjście"? A dwa to jeżeli chodzi o muzeum, to podobne: dwie gablotki i trzy zdjęcia na ścianie, czy też mozna się spodziewać jakiegoś nowoczesnego projektu ewewntualnie konkursu? |
Cytat:
:lol: pomysł genialny :lol: pisze sie na niego. Dorównywał by akcjii jak Legia Polonii kamienną przemalowała :lol: to tez była beka P,S ktos pisal ze na nowym stadionie kamery maja byc na C.......to jakies pewne info???Bo jak to prawda to lipa,90 minut w trakcie transmisjii bedzie mecz z piknikami w tle.... |
Za taki regulamin i takie wartościowe nagrody to na górnej LOL, na dolnej ROTFL, a vis a vis F/O UMK.
Nie w nagrodach rzecz, ale mieliby trochę szacunku dla kibiców. Zlecenie jakiegokolwiek logotypu profesjonalnej agencji reklamowo/marketingowej...a zresztą co tu pisać- czytacie prasę, oglądacie tv, wiecie ile takie rzeczy kosztują. Niezłe cwaniaczki i tyle. Gdybym wygrał, może byłaby okazja do zrobienia z nich kretynów w mediach. Trzeba spróbować ;-) |
A Ty myślisz, ze na nowym C będzie tak żywiołowo jak dawniej? Kamery pewnie beda na nowym A,B ale, nie oszukujmy sie na nowym C bedzie zapewne standard zbliżony do A,B.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl