![]() |
Jęśli Termailica nie wejdzie to Kaziu z pewnością przyjmie naszą propozycję powrotu (a Termalica zwolni Go z drugiego roku kontraktu). O ile ta propozycja padnie...
|
Jestem przekonany że wejdzie.
W ostatnim wywiadzie właściciel mówił że na 200% będzie gotowy do licencjonowania - oświetlenie, zadaszenie, krzesełka itp. Co nie zmienia faktu że Kazek ze swoją obecną drużyną udowadnia naszym bossom że w dupie byli i gówno wiedzą. |
U nas jest taki przemiał trenerów, że pewnie nie zwraca się nawet uwagi, który coś jest warty, a który nie. Po prostu nie ma wyników - do widzenia. Cupiał mniej więcej tylu trenerów zwolnił, co kupił dobrych piłkarzy. Trochę te proporcje się nie zgadzają.
|
Chciałbym, żeby Termalica awansowała do ekstraklasy i żeby tam Kaziu pokazał, że potrafi drużyną złożoną z przeciętniaków, ale z którą pracuje z poparciem właściciela i wdraża swoją wiedzę trenerską, grać jak równy z równym z najlepszymi klubami (co wcale nie jest trudne).
Obawiam się tylko, że wtedy inni będą mu składali propozycje... i choć Moskal jest wiślakiem to szef za wiślackość nie płaci. |
Niestety ale Kaziu dzisiaj przegrał (razem ze swoją drużyną) z garbatymi, którzy są słabą drużyną. Zmiany za późno (Rybski zrobił więcej zamieszania niż wszyscy razem wzięci) czyli to samo co na Wiśle. Zespół nie był na tyle zmotywowany by gryźć trawę przegrywając 2:1. Poza tym Kaziu to miły facet.
|
Sądzę, że dla Wisły przy jej obecnym składzie i potencjale na kolejny sezon, dobrze byłoby gdyby Moskal został trenerem - jeżeli ktoś ma zastąpić Kulawika. Z drugiej strony myślę, że lepiej dla niego byłoby, gdyby został jednak w Niecieczy, gdzie nikt nie zwolni go po dwóch porażkach, a najdalej po jednej rundzie. Kolejny sezon, w którym ogrywać będziemy młodych lekki nie będzie, a na spokojną pracę nie można u nas liczyć. Może jak zdobędzie więcej renomy i doświadczenia, a Wiśle kiedyś zmienią się obyczaje, bardziej w kierunku np. MU ;-), to wtedy będzie dobrym kandydatem na dłużej.
|
Tez chciałbym Moskala, ale naprawde trudno mi uwierzyć, że Kazik tu wróci. Zwolnienie bardzo go zabolało, kocha ten klub ale 2 raz "dac sobie w pysk" nie da.
Kazik + Wiślacka młodzież złagodziło by bardzo sposób w jaki odbierany jest klub, ale coż... to se ne wrati. |
Prawda jest taka, że jeśli kibice będą go chcieli, to Moskal wróci. Tak naprawdę to od nas zależy, wystarczy zorganizować akcję mającą na celu poparcie Moskala. Wiem, że wtedy może zrobić się głupio i przykro Kulawikowi, ale takie są prawa rynku. A Moskal jest w tym momencie najlepszym kandydatem.
Wybierając z pośród Smuda, Kulawik, przypuszczalnie "najlepsi" polscy trenerzy: Michniewicz, Nawałka. Wybrałbym tego ostatniego, ale to jest już nierealne, bo podpisał kontrakt z Górnikiem. Do tego myślę, że Moskal nie będzie miał wysokich wymogów finansowych, należy zastanowić się też nad tym czy ma w ogóle możliwość rozwiązania kontraktu z Termalicą. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A potem przyszedł Probierz. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl