![]() |
niesamowite co zrobił Felipe Melo, dawno takiego faulu nie widziałem :D no to chyba pozamiatane, ale nie chcę zapeszać
|
co tam sie dzieje :O ten mu pilke wykopuje z autu :D Kaka macha łapami w celu jebniecia w pysk :D coz za nerwy i agresja :D
|
Haa jazda ! Holandia z brazylijskimi gwiazdkami ! Z Kaką, sraką, Fabiano, Cesarem, Dungą i tym nie porozumieniem Melo. Mogłem obstawić mecz to bym kokosy zgarnął. Wiedziałem, że tak będzie.
|
Gdyby Malecki gral dla Oranje to po tych 3 katastrofalnych strzalach van Persie by ogluchl.
Patrick Maalecky. |
Cytat:
Mam nadzieje, że nie przestane się śmiać za te pare chwil... |
Brazylia do straty pierwszej bramki grali naprawde dobrze, potem cos siadlo ;/
|
Miałem iść obstawić ten mecz, że wygra Holandia i czuje taki niedosyt jak niedawno miałem obstawić, że Warta Poznań wygra, a kurs na nich był ponad 8 zł..... :)
Brazylia do domu. Jutro będzie mecz! |
Holandia w polfinale!!!!!!!!!! Mowiłem, ze potrafia przejsc Brazylie, mowiłe. Wynik w typerze trafiony ale to nie jest najwazniejsze. Brawo Oranje. Francja odpadła ale Holandia mnie nie zawiodła. Ja wiedziałem, jaki jest Melo bo ogladalem jego mecze w Juventusie. Tyle miał czerwonych kartek, tyle meczy Juve przez niego przegrywało a teraz zrobił to samo na Mundialu.
|
Czyli Oranje graja dalej co jest dla mnie zaskoczeniem - nie dawalem im wielkich szans.
Wydawalo mi sie, ze zeby wyeliminowac Brazylie to beda musieli wzniesc sie na maksimum, zagrac jakis genialny mecz, a tak nie bylo. To chyba Brazylia bardziej przegrala niz Holendrzy wygrali. Po pierwszej polowie mieli mecz absolutnie pod kontrola i tak przypadkowa bramka wszystko zmienila. Ta sytuacja dala mi tez do myslenia jak mogl sie zmienic mecz Niemcy-Anglia gdyby jednak bramka na 2:2 zostala uznana ale niewazne. Holendrzy to byla jedna z moich druzyna na ten turniej ale jakos nie potrafie przekonac sie do ich gry. Kolejne wymeczone i brzydkie zwyciestwo choc wiadomo rywal nie ta klasa co wczesniejsi. |
Cytat:
W drugiej niestety, to Holandia była lepsza. Z drużyn, którym kibicuję został już tylko Urugwaj. :-/ |
A ja się pytam gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia spacerkiem wygra, gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia o klasę lepsza ? Odpowiedź jest jedna: w d... :D
Oranje !!! P.S. Krissu jeśli Brazylia w 1 połowie o klasę lepsza to Holandia w 2 połowie lepsza o 2 klasy ;) |
Brazylia była o klase lepsza. Przypadkowa bramka dla Holandii.
Po pierwszej połowie Brazylijczycy powinni prowadzić wyżej - niestety byli niedokładni. Niech Holandia podziękuje Melo. Niczym mnie Oranje nie zaskoczyli, grali tak samo bezbarwnie jak w poprzednich meczach. |
Pierwsza polowa dla Brazylii, druga polowa zdecydowanie dla Holandi. Gdyby sie tak jeszcze nie bawili w koncowce mogło byc 4-1 ale to nie jest wazne. Holandia gra dalej z czego sie bardzo ciesze.
|
Czym wygrali Holendrzy? Wola walki i agresja. Na druga polowe wyszedl zupelnie inny zespol i Brazylijczycy byli w szoku. 2 : 1 to najmniejszy wymiar kary, bo pod koniec bylo jeszcze kilka sytuacji. Wielkie brawa dla Robbena, Kuyta, Sneijdera i Ooijera(dzisiaj poprostu rzadzil w obronie, a zalapal sie do skladu z powodu kontuzji kolegi). Super spotkanie :)!
edit. Brazyli, to powinna znacznie wczesniej grac w 10, bo to co wyrabial Bastos, to naprawde... |
Mam takie same odczucia. Robben przyaktorzył i z tego gol. Brazylia grała stwarzała sytuacje i była lepsza nawet w 10. Podsumowaniem tego zespołu jest akcja z ostatnich minut gdzie szli w 3 na Julio Cesara i zachowali się jak amatorzy. Do tych co się podniecją Holandią pytam się czym? Stworzyli 2 sytuacje i tylko głupota Brazyli spowodowała ich wygraną. Mam nadzieje że odpadna w półfinale bo grają tak samo żałośnie jak w grupie. Dla mnie to fuks i tyle. A to że poziom sędziowania był żałosny nie wspomne. Van bommel nawet żółtej kartki niezobaczył, a jak mu Alves wyliczał ile to było 4-5 wejść?
|
Cholera... przypadkowa bramka dla Holandii, potem już reakcja łańcuchowa i pomarańcze awansują, chociaż jak na razie nic wielkiego nie grają :/
|
Cytat:
Brazylia cały turniej gra piach i tyle. |
Cytat:
Analogia z niedzielnymi wyborami mi się nasunęła. Tu dwie obrzydliwe postacie, a tam dwa obrzydliwe grające zespoły, które całkiem zatraciły swoją legendę i dawny styl. Albo to znak czasu i taki ma być dzisiejszy futbol. :evil: Mam nadzieję, że Urugwaj odesle Holandię do domu. |
Noi Europa kontratakuje ;) Jutro jeszcze Hiszpania (na 100%) i Niemcy (fajnie grają, aczkolwiek Argentyna też więc 50-50) wygrywają i Europa zgarnia 3 medale ;) bo chyba jasne że poradzi sobie każda z tych drużyn z Urugwajem lub Ghaną w meczu o 3miejsce ;). Broniłem Europy po rozgrywkach grupowych i okazuje się że miałem rację, zobaczymy, ale takie było becenie że Europa słaba a zgarnie 3 medale przypuszczam.
|
Cytat:
A swoja drogą - jak zawsze kibicuje drużynom europejskim w takich starciach to ta Holandia mnie już dzisiaj wyjątkowo zaczęła irytować. Za te zmarnowane akcje z końcówki powinni stracić gola. To co zrobiło trzech Holendrów w sytuacji sam na sam albo Kuyt przy wyjściu z kontrą to się nadaje do futbolowych jaj. Brazylia była lepsza, ale przegrała zasłużenie. Jak się robi takie błędy jak przy straconych golach i odstawia szopki w stylu tego Melo to nie ma czego szukać w strefie medalowej. |
Przyznam, że sam postawiłem jakieś tam złocisze na wygraną Brazylii.
Kolejny raz utarto nosa "gwiazdą" tego turnieju. Bardzo dobrze. Holandia, Ghana lub Urugwaj w finale MŚ! Życzę chłopakom z Afryki medalu. |
Cytat:
Onet: Zwycięstwo Holandii jest niespodzianką, ale z przebiegu drugiej połowy zwycięstwo jak najbardziej należało się piłkarzom Berta van Marwijka. - w koncu cos madrego i sensownego napisali ;) |
Cytat:
Brazylia była lepsza, Brazylia to, Brazylia tamto, Brazylia sramto. Dostali w dupsko, więc byli gorsi prawda :) |
Cytat:
|
Cytat:
Za to Holandia gra wspaniale...to obiektywność ja nie mogę...oglądałem ich wszytskie mecze...z japonią tego oglądać się nie dało |
Cytat:
Albo od Zawsze Dziewicy w pierwszych derbach ubiegłego sezonu? O ile pamiętam Dunga jest krytykowany odkąd został selekcjonerem Reprezentacji. A wygrał z nią Copa America 2007 i Puchar Konfederacji. Polecam dowiedzieć się jak wyglądał ten pierwszy turniej: co się "mówiło" o Brazylii Dungi i jak się skończyło. |
Dunga rozwalił Brazylię od środka. Oni nie grali jak Brazylia już od pierwszego meczu, gdzie Korea Płn. na ich tle wyglądała całkiem nieźle. W końcu Oranje pogonili tych gwiazdorków po xx mln euro każdy. Jeszcze tylko Maradona ze swoją ekipą do domu i będę happy.
|
Cytat:
|
Żadnym fanem Brazylii nie jestem, bardziej podobała mi się ich gra w dzisiejszym meczu.
Holandia natomiast mnie nie przekonała (zresztą w fazie grupowej grali podobnie). Ich pomysł to piłka na Robbena i jazda może coś zrobi. Przyznam, że jestem trochę zaskoczony ich stylem po wynikach sparingów, w których golili wszystkich jak miło. |
Cytat:
Jeśli Holandia grała bezbarwnie, nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku to jak grała ta twoja przezajebista Brazylia i dała sobie wbić dwa gole. Ja rozumiem twoje rozgoryczenie, ze obstawiłeś, kupon nie wszedł, dwa wdechy, idź na spacer, przewietrz się to ci przejdzie :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl