Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

rafil 02.07.2010 16:32

niesamowite co zrobił Felipe Melo, dawno takiego faulu nie widziałem :D no to chyba pozamiatane, ale nie chcę zapeszać

klusek106 02.07.2010 16:33

co tam sie dzieje :O ten mu pilke wykopuje z autu :D Kaka macha łapami w celu jebniecia w pysk :D coz za nerwy i agresja :D

johny96 02.07.2010 16:35

Haa jazda ! Holandia z brazylijskimi gwiazdkami ! Z Kaką, sraką, Fabiano, Cesarem, Dungą i tym nie porozumieniem Melo. Mogłem obstawić mecz to bym kokosy zgarnął. Wiedziałem, że tak będzie.

7 kotów 02.07.2010 16:40

Gdyby Malecki gral dla Oranje to po tych 3 katastrofalnych strzalach van Persie by ogluchl.
Patrick Maalecky.

ponury 02.07.2010 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 925893)
Haa jazda ! Holandia z brazylijskimi gwiazdkami ! Z Kaką, sraką, Fabiano, Cesarem, Dungą i tym nie porozumieniem Melo. Mogłem obstawić mecz to bym kokosy zgarnął. Wiedziałem, że tak będzie.

Ja dorzuciłem do kuponu awans Holandii, bardzo to zabawne było dla wszystkich dookoła :lol:
Mam nadzieje, że nie przestane się śmiać za te pare chwil...

qchar90 02.07.2010 16:45

Brazylia do straty pierwszej bramki grali naprawde dobrze, potem cos siadlo ;/

jurukuru 02.07.2010 16:50

Miałem iść obstawić ten mecz, że wygra Holandia i czuje taki niedosyt jak niedawno miałem obstawić, że Warta Poznań wygra, a kurs na nich był ponad 8 zł..... :)
Brazylia do domu.
Jutro będzie mecz!

mitmichael 02.07.2010 16:53

Holandia w polfinale!!!!!!!!!! Mowiłem, ze potrafia przejsc Brazylie, mowiłe. Wynik w typerze trafiony ale to nie jest najwazniejsze. Brawo Oranje. Francja odpadła ale Holandia mnie nie zawiodła. Ja wiedziałem, jaki jest Melo bo ogladalem jego mecze w Juventusie. Tyle miał czerwonych kartek, tyle meczy Juve przez niego przegrywało a teraz zrobił to samo na Mundialu.

dynek.pl 02.07.2010 16:55

Czyli Oranje graja dalej co jest dla mnie zaskoczeniem - nie dawalem im wielkich szans.
Wydawalo mi sie, ze zeby wyeliminowac Brazylie to beda musieli wzniesc sie na maksimum, zagrac jakis genialny mecz, a tak nie bylo. To chyba Brazylia bardziej przegrala niz Holendrzy wygrali. Po pierwszej polowie mieli mecz absolutnie pod kontrola i tak przypadkowa bramka wszystko zmienila.
Ta sytuacja dala mi tez do myslenia jak mogl sie zmienic mecz Niemcy-Anglia gdyby jednak bramka na 2:2
zostala uznana ale niewazne.
Holendrzy to byla jedna z moich druzyna na ten turniej ale jakos nie potrafie przekonac sie do ich gry.
Kolejne wymeczone i brzydkie zwyciestwo choc wiadomo rywal nie ta klasa co wczesniejsi.

Krissu 02.07.2010 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 925878)
Kto jest o klasę lepszy ?

A nie byli w pierwszej połowie?

W drugiej niestety, to Holandia była lepsza.

Z drużyn, którym kibicuję został już tylko Urugwaj.

:-/

John1906 02.07.2010 16:55

A ja się pytam gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia spacerkiem wygra, gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia o klasę lepsza ? Odpowiedź jest jedna: w d... :D
Oranje !!!

P.S. Krissu jeśli Brazylia w 1 połowie o klasę lepsza to Holandia w 2 połowie lepsza o 2 klasy ;)

rabi86 02.07.2010 16:59

Brazylia była o klase lepsza. Przypadkowa bramka dla Holandii.
Po pierwszej połowie Brazylijczycy powinni prowadzić wyżej - niestety byli niedokładni.
Niech Holandia podziękuje Melo.
Niczym mnie Oranje nie zaskoczyli, grali tak samo bezbarwnie jak w poprzednich meczach.

mitmichael 02.07.2010 16:59

Pierwsza polowa dla Brazylii, druga polowa zdecydowanie dla Holandi. Gdyby sie tak jeszcze nie bawili w koncowce mogło byc 4-1 ale to nie jest wazne. Holandia gra dalej z czego sie bardzo ciesze.

For_FuN_ 02.07.2010 17:03

Czym wygrali Holendrzy? Wola walki i agresja. Na druga polowe wyszedl zupelnie inny zespol i Brazylijczycy byli w szoku. 2 : 1 to najmniejszy wymiar kary, bo pod koniec bylo jeszcze kilka sytuacji. Wielkie brawa dla Robbena, Kuyta, Sneijdera i Ooijera(dzisiaj poprostu rzadzil w obronie, a zalapal sie do skladu z powodu kontuzji kolegi). Super spotkanie :)!

edit. Brazyli, to powinna znacznie wczesniej grac w 10, bo to co wyrabial Bastos, to naprawde...

Mar85 02.07.2010 17:05

Mam takie same odczucia. Robben przyaktorzył i z tego gol. Brazylia grała stwarzała sytuacje i była lepsza nawet w 10. Podsumowaniem tego zespołu jest akcja z ostatnich minut gdzie szli w 3 na Julio Cesara i zachowali się jak amatorzy. Do tych co się podniecją Holandią pytam się czym? Stworzyli 2 sytuacje i tylko głupota Brazyli spowodowała ich wygraną. Mam nadzieje że odpadna w półfinale bo grają tak samo żałośnie jak w grupie. Dla mnie to fuks i tyle. A to że poziom sędziowania był żałosny nie wspomne. Van bommel nawet żółtej kartki niezobaczył, a jak mu Alves wyliczał ile to było 4-5 wejść?

Syn Kangura z 1984 02.07.2010 17:06

Cholera... przypadkowa bramka dla Holandii, potem już reakcja łańcuchowa i pomarańcze awansują, chociaż jak na razie nic wielkiego nie grają :/

Donki 02.07.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 925920)
Mam takie same odczucia. Robben przyaktorzył i z tego gol. Brazylia grała stwarzała sytuacje i była lepsza nawet w 10. Podsumowaniem tego zespołu jest akcja z ostatnich minut gdzie szli w 3 na Julio Cesara i zachowali się jak amatorzy. Do tych co się podniecją Holandią pytam się czym? Stworzyli 2 sytuacje i tylko głupota Brazyli spowodowała ich wygraną. Mam nadzieje że odpadna w półfinale bo grają tak samo żałośnie jak w grupie. Dla mnie to fuks i tyle. A to że poziom sędziowania był żałosny nie wspomne. Van bommel nawet żółtej kartki niezobaczył, a jak mu Alves wyliczał ile to było 4-5 wejść?

sranie w banie :P
Brazylia cały turniej gra piach i tyle.

olTSchool 02.07.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 925909)
A ja się pytam gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia spacerkiem wygra, gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia o klasę lepsza ? Odpowiedź jest jedna: w d... :D
Oranje !!!

P.S. Krissu jeśli Brazylia w 1 połowie o klasę lepsza to Holandia w 2 połowie lepsza o 2 klasy ;)

Po zbóju tej klasy było na boisku. Zwłaszcza biorąc jako punkt odniesienia ich mecz z 1998. :lol: Zwłaszcza w końcówce wyczyny ataku Holandii i obrony brazylijskiej to były jaja. :lol:

Analogia z niedzielnymi wyborami mi się nasunęła. Tu dwie obrzydliwe postacie, a tam dwa obrzydliwe grające zespoły, które całkiem zatraciły swoją legendę i dawny styl. Albo to znak czasu i taki ma być dzisiejszy futbol. :evil:

Mam nadzieję, że Urugwaj odesle Holandię do domu.

Paweł_9182 02.07.2010 17:08

Noi Europa kontratakuje ;) Jutro jeszcze Hiszpania (na 100%) i Niemcy (fajnie grają, aczkolwiek Argentyna też więc 50-50) wygrywają i Europa zgarnia 3 medale ;) bo chyba jasne że poradzi sobie każda z tych drużyn z Urugwajem lub Ghaną w meczu o 3miejsce ;). Broniłem Europy po rozgrywkach grupowych i okazuje się że miałem rację, zobaczymy, ale takie było becenie że Europa słaba a zgarnie 3 medale przypuszczam.

MCDave 02.07.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 925912)
Brazylia była o klase lepsza. Przypadkowa bramka dla Holandii.
Po pierwszej połowie Brazylijczycy powinni prowadzić wyżej - niestety byli niedokładni.
Niech Holandia podziękuje Melo.
Niczym mnie Oranje nie zaskoczyli, grali tak samo bezbarwnie jak w poprzednich meczach.

Dobrze powiedziane.

A swoja drogą - jak zawsze kibicuje drużynom europejskim w takich starciach to ta Holandia mnie już dzisiaj wyjątkowo zaczęła irytować. Za te zmarnowane akcje z końcówki powinni stracić gola. To co zrobiło trzech Holendrów w sytuacji sam na sam albo Kuyt przy wyjściu z kontrą to się nadaje do futbolowych jaj.

Brazylia była lepsza, ale przegrała zasłużenie. Jak się robi takie błędy jak przy straconych golach i odstawia szopki w stylu tego Melo to nie ma czego szukać w strefie medalowej.

Mario Nh 02.07.2010 17:11

Przyznam, że sam postawiłem jakieś tam złocisze na wygraną Brazylii.
Kolejny raz utarto nosa "gwiazdą" tego turnieju. Bardzo dobrze.
Holandia, Ghana lub Urugwaj w finale MŚ!
Życzę chłopakom z Afryki medalu.

mitmichael 02.07.2010 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 925924)

Otoz to. Skoro Syn Kangura z 1984 Holandia nic nie grała to dlaczego awansowała. Przypadek czy nie przypaek Donki ma racje bo Brazylia na tym mundialu nic swojego nie grała. Jak juz sam Pele krytykował styl Brazylii Dungi to chyba taka mocna nie jest. Holandia pokazała w drugiej polowie wole walki i to sie odbiło na wyniku koncowym. A to, ze przypadkowa bramka wyrownujaca padla to juz jest nie problem Holendrow. Czasami szczescie sprzyja lepszym - Holandia dominowala w drugiej polowie i skarciła Brazylie. Holandia prowadziła, mecz sie konczył i troche za bardzo zaczeli sie bawic. Dlatego sam na sam z bramkarzem nie wpadla pilka do siatki. Gdyby była inna sytuacja i byloby 1:1 na pewno zakonczyliby to inaczej.

Onet: Zwycięstwo Holandii jest niespodzianką, ale z przebiegu drugiej połowy zwycięstwo jak najbardziej należało się piłkarzom Berta van Marwijka. - w koncu cos madrego i sensownego napisali ;)

Jot 02.07.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 925920)

Uwielbiam "obiektywne" posty fanów reprezentacji Brazylii :lol:
Brazylia była lepsza, Brazylia to, Brazylia tamto, Brazylia sramto. Dostali w dupsko, więc byli gorsi prawda :)

Mar85 02.07.2010 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 925936)
Uwielbiam "obiektywne" posty fanów reprezentacji Brazylii :lol:
Brazylia była lepsza, Brazylia to, Brazylia tamto, Brazylia sramto. Dostali w dupsko, więc byli gorsi prawda :)

A może był faul na Robbenie??? Nie byli lepsi spójrz na statystyki, obiektywnie patrzyłem na mecz, Holandia gra bezbarwnie nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku, licza na to że Robben zagra aktorsko jak to go sfualowali...to ba myć mistrz a o koncówce meczu nie wspominam bo idąc w 3 na bramkarza pokazali klasę...to ma być mistrz świata??

Mar85 02.07.2010 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 925924)

Za to Holandia gra wspaniale...to obiektywność ja nie mogę...oglądałem ich wszytskie mecze...z japonią tego oglądać się nie dało

Krissu 02.07.2010 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 925936)

Czyli, na ten przykład, od Levadii byliśmy gorsi?
Albo od Zawsze Dziewicy w pierwszych derbach ubiegłego sezonu?

O ile pamiętam Dunga jest krytykowany odkąd został selekcjonerem Reprezentacji.
A wygrał z nią Copa America 2007 i Puchar Konfederacji.

Polecam dowiedzieć się jak wyglądał ten pierwszy turniej: co się "mówiło" o Brazylii Dungi i jak się skończyło.

emj10 02.07.2010 17:21

Dunga rozwalił Brazylię od środka. Oni nie grali jak Brazylia już od pierwszego meczu, gdzie Korea Płn. na ich tle wyglądała całkiem nieźle. W końcu Oranje pogonili tych gwiazdorków po xx mln euro każdy. Jeszcze tylko Maradona ze swoją ekipą do domu i będę happy.

mitmichael 02.07.2010 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 925939)
A może był faul na Robbenie??? Nie byli lepsi spójrz na statystyki, obiektywnie patrzyłem na mecz, Holandia gra bezbarwnie nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku, licza na to że Robben zagra aktorsko jak to go sfualowali...to ba myć mistrz a o koncówce meczu nie wspominam bo idąc w 3 na bramkarza pokazali klasę...to ma być mistrz świata??

To chyba ogladałes tylko pierwsza połowe. Sam Pele powiedział, ze Brazylia nic swojego nie pokazuje a Dunga to słaby trener a dla Ciebie ładnie grali. Smiech na sali tyle Ci powiem. Moze Robben przy ataku Melo tez symulował? a Kaka to niby nie symulował na polu karnym? wez sie chłopcze najpierw zastanow co piszesz. Aktorzy sa w kazdej ekipie, nawet w Brazyli. To po pierwsze a po drugie statystyki nie graja wiec nie wiem po co na nie patrzysz.

rabi86 02.07.2010 17:24

Żadnym fanem Brazylii nie jestem, bardziej podobała mi się ich gra w dzisiejszym meczu.
Holandia natomiast mnie nie przekonała (zresztą w fazie grupowej grali podobnie).
Ich pomysł to piłka na Robbena i jazda może coś zrobi. Przyznam, że jestem trochę zaskoczony ich stylem po wynikach sparingów, w których golili wszystkich jak miło.

Jot 02.07.2010 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 925939)

Szkoda, że jak brazylijskie cioty kładą się na murawie to nie jesteś taki obiektywny.
Jeśli Holandia grała bezbarwnie, nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku to jak grała ta twoja przezajebista Brazylia i dała sobie wbić dwa gole.
Ja rozumiem twoje rozgoryczenie, ze obstawiłeś, kupon nie wszedł, dwa wdechy, idź na spacer, przewietrz się to ci przejdzie :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl