Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Obiekty sportowe które powstały,powstaja lub powstaną (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=607)

Marszałek 02.12.2010 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1021155)
No to zbudują stadiony w Katarze i Rosji :P

Podobno w Katarze mają być klimatyzowane stadiony!

Pan Jotka 02.12.2010 16:53

Widziałem wizualizację stadionów. To jakiś obłęd! Nasze stadiony na Euro to jakieś kurniki! I są juz przestarzałe:/
Dość wspomnieć, że jeden ze stadionów ma być z zewnątrz jednym wielkim ekranem LCD :P Każdy stadion będzie odzwierciedlał jakąś rzecz charakterystyczną dla Kataru. :O
MIAZGA: http://www.youtube.com/watch?v=d-z2j...layer_embedded

brylant17 02.12.2010 17:13

Rosja dla tego bo pewnie Putin konkretnie sypnął kasą tak samo jak z F1.Myślałem, że będzie Anglia a w 2022 USA, ale się rozczarowałem chodź i tak nie będzie źle :)

medyk 02.12.2010 17:13

ja sie tym tak nie jaram, te stadiony nie beda mialy jednej podstawowej rzeczy atmosfery a potem i tak beda puste.

godzilla 02.12.2010 17:24

http://stadiony.net/w_budowie/pol/stadion_arki_gdynia

Cytat:

Pierwotnie napisane przez destro (Post 1007855)
niestety my ze śledziami na wyjeździe zagramy w tej rundzie

na nasze szczescie kolejka przesunieta wiec bedziemy tam pierwszymi goscmi na stadionie Arki w ekstraklasie

Antystenes 02.12.2010 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1021156)

Wyobraź sobie, że są tam od dawna nawet klimatyzowane przystanki autobusowe:D Wchodzisz sobie do kapsuły jak z filmu sci-fi i czekasz sobie na autobusik. Kulturka. Europa zachodzia przy nich to trzeci świat.

Ruskie także ciekawe stadioniki zaprojektowali. (w oczekujących na realizację.)
http://stadiony.net/projekty

gigant 02.12.2010 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1021156)

Też mi coś! Usiądź na D23 . Siedziałem tam na meczu z Koroną i gosciowi koło mnie, piegi z pyska zdmuchneło. To jest dopiero klima a i katar tez pewny.

M89 02.12.2010 18:15

No to mamy 12 lat, żeby zapewnić sobie status społeczny pozwalający na wycieczkę do Kataru... ;) Generalnie uważam to za pomylony pomysł organizować mistrzostwa w kraju, który z piłką nożną ma tyle wspólnego co Polska z krykietem. Stadiony fakt faktem imponujące, tylko pytanie - po co? Nie wyobrażam sobie, żeby tam na każdym meczu był komplet, tak jak na MŚ w Niemczech, gdzie trudno było o bilety nawet na podrzędne mecze. Mieliśmy doskonały przykład w tym roku, że organizowanie takiej imprezy w kraju, który nie żyje piłką na co dzień to pomyłka. Chwała Bogu, że za 4 lata turniej w Brazylii... Szkoda, że do Europy wróci dopiero za 16 (k...a mać!) lat.

!!IRIVER!! 02.12.2010 18:31

Jedno jest pewne: w tych decyzjach palce maczali Putin ze swoją mafią, no i araby, które kupują wszystko związane z piłką. I jak tu wierzyć w jakąkolwiek uczciwość. :-)

Szkoda mi Anglii, liczyłem, że tam się odbędą te MŚ, no i lepsza byłaby też Belgia z Holandią. Bądź co bądź bliższe i bardziej sympatyczne wobec nas kraje :-)

Natomiast Katar, no cóż, zobaczymy ogromny przesyt, wielkie bogactwa itd, ale nie ma to dla mnie sensu.

Jedyny plus to, że jest stosunkowo blisko, przez co mecze będą o umiarkowanie rozsądnych porach :-)

Zadziwia mnie tak szybki wybór gospodarza Mundialu, który odbędzie się za 12 lat. Wcześniej wybierano jakieś 6-7 lat wcześniej maksymalnie... No i jak sobie myślę, jaki wówczas będę stary... :D

_ukoL 02.12.2010 18:56

Dla mnie Katar jest bez sensu ale wiadomo to raczej kwestia kasy. Tak jak formuła 1 ucieka w egzotyczne miejsca tak FIFA szuka hojnych darczyńców. W 2022 to chyba jeszcze będą trzepać kapuchę z ropy. :-)

Blondas 02.12.2010 19:23

Ciekawe jak bedzie z frekwencja w tym Katarze...

Kaan 02.12.2010 19:39

Dla mnie stadiony w Katarze mogłyby być i ze złota inkrustowanego diamentami to i tak nie ma dla nas (przynajmniej większości) żadnego znaczenia. Nie pojawię się nigdy na tych stadionach, w TV zobacze 2-3 mecze, z czego i tak bedzie widać jedynie środek, a nie przewiduje abym potem emocjonawał się grą jakiejś lokalnej drużyny na jednym z tych stadionów.

Równie emocjonalnie podchodzę do budowy izby wytrzeźwień w Szczecinku. Choć pewnie miałbym większe szanse tam trafić :)

Speedy 02.12.2010 20:01

Na Eurosporcie mówili, że część tych stadionów w Katarze zostanie zburzonych po mistrzostwach, a ich prefabrykany zostaną użyte do budowy innych aren sportowych w tej części globu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1021187)

Zadziwia mnie tak szybki wybór gospodarza Mundialu, który odbędzie się za 12 lat. Wcześniej wybierano jakieś 6-7 lat wcześniej maksymalnie... No i jak sobie myślę, jaki wówczas będę stary... :D

Co do tego obiło mi się o uszy, że część urzędujących w FIFA ludzi za 5 czy 6 lat "przejdzie na emeryturę" i to była dla nich ostatnia szansa, aby się "dorobić".

matti220 03.12.2010 07:51

Blatter ma kadencje jeszcze rok i w tym sęk

Ela 03.12.2010 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1021213)
w TV zobacze 2-3 mecze, z czego i tak bedzie widać jedynie środek,

Pełen białych kefiji :)
Ciekawie będą prezentować się trybuny.

A apropo's wyboru Rosji :

Cytat:

W ujawnionej w maju przez "Mail on Sunday" prywatnej rozmowie ówczesnego szefa angielskiej federacji z jego kochanką, Lord Triesman oskarżył Hiszpanię, że przy pomocy Rosjan zamierza przekupywać sędziów na mistrzostwach świata w RPA w zamian oferując poparcie podczas wyborów gospodarza MŚ 2018.

W maju taki scenariusz przewidział Lord Triesman, ówczesny szef angielskiej federacji (FA). W ujawnionej przez "Mail on Sunday" prywatnej rozmowę Lorda Triesmana, padła sugestia, że Rosjanie i Hiszpanie umówili się odnośnie przekupienia sędziów na najbliższym mundialu. W zamian Hiszpania miała obiecać wycofanie własnej kandydatury do organizacji mundialu i "przekazanie" głosów poparcia dla Rosji.

Słowa Lorda Triesmana padły podczas prywatnego obiadu z jego przyjaciółką Melissą Jacobs. Kobieta w ukryciu nagrała rozmowę. Ukazująca się w niedzielę gazeta jest podejrzewana o to, że odkupiła od niej nagrani za 75 tys. funtów. Triesman podał się do dymisji. W formie protestu z pisania cyklicznych felietonów w gazecie zrezygnował Gary Lineker.
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,87...Triesmana.html

Sartre 03.12.2010 10:42

Katar, to pół biedy. Mają absurdalną ilość pieniędzy, stadiony sobie zbudują nowoczesne i ładne, strefa czasowa jest dla nas bardzo korzystna, dla turystów fajne miejsce na wyjazd wakacyjny... Spośród kandydatów lepsze byłyby USA, no ale Katar był dla mnie drugi w kolejce, więc ok.

Natomiast totalnym absurdem jest dla mnie wybór Rosji. Nie dlatego, że Ruskich nie lubię, ale dlatego że po pierwsze - co to za Europa, po drugie - bezsensowne odległości między miastami, w których będą mecze, po trzecie - Rosja już ma jedną wielką imprezę sportową, a nagle dostaje drugą, po czwarte - lepszy potencjał kibicowski mają Holandia/Belgia oraz UK, po piąte - Rosja jest po prostu niebezpieczna. Nawet zakładając pełen profesjonalizm i dobrą wolę administracji rosyjskiej, w przypadku tego kraju taka impreza, która rozstrzelona jest po kilku odległych od siebie o tysiące kilometrów miastach, jest po prostu nie do upilnowania. Olimpiada zimowa w Soczi - ok, rzucą wszystkich FSBowców na Kaukaz, wysiedlą wszystkich ludzi zarabiających poniżej średniej krajowej z okolicznych terenów, będzie z grubsza biorąc spokojnie. Ale Petersburga nie wysiedlą, Moskwy nie upilnują. Zresztą, nie oszukujmy się, smarowali wszyscy z grubsza biorąc równo, więc paradoksalnie mogli podjąć "uczciwą" decyzję i zgarnąć godny smar, ale cholery się złakomiły.

Marszałek 03.12.2010 10:54

Amerykańce przegrali,bo dodrukować papieru nie zdążyli. W sumie nie dziwne, gdy się tyle tego drukuje to i czasowo człowiek może nie wyrobić:)

To wszystko zaczyna już być takie bez finezji. Byle jakie. Jakaż atmosfera może być w Rosji czy w Katarze?Wszystko będzie sztuczne.

emj10 03.12.2010 11:06

Mi się jednak wydaje, że dla FIFA wybór Rosji był jedynym słusznym dla zachowania równowagi na piłkarskiej mapie Europy. Kolejna impreza w Hiszpanii, czy Anglii? Ileż można.

Anglia - MŚ 1966 i ME 1996
Hiszpania - MŚ 1982 i ME 1964
Belgia - ME 1972 i ME 2000 (z Holandią)

Każde z tych państw miało po dwie wielkie imprezy piłkarskie w historii.

Poza tym aktualne w tej chwili wydają się pogłoski, które pojawiły się po wyborze Polski i Ukrainy na gospodarzy ME2012, że nasze kandydatury bardzo lobbowała Rosja, która zebrała nam głosy na wschodzie i południu Europy w zamian za poparcie naszych krajów w jej staraniach o MŚ2018. Całkiem prawdopodobny scenariusz.

killzone 03.12.2010 11:29

Sartre, a Brazylia to co? MŚ za 4 lata i po nich mają Olimpiade.

Anglicy tez Olimpiade maja w 2012.

Dla mnie wybór Rosjan jest jak najbardziej słuszny i mimo mojej niecheci do ich narodu mocno za nich sciskalem kciuki. natomiast Katar? :lol:

saklak1906 03.12.2010 11:31

Katar bedzie jak RPA, tam byly wuwuzelel a tu beda same araby w ichniejszych narodowych strojach i jedyny doping to bedze u a i ichniejszy belkot.

Gordian 03.12.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1021465)
Sartre, a Brazylia to co? MŚ za 4 lata i po nich mają Olimpiade.

Anglicy tez Olimpiade maja w 2012.

Dla mnie wybór Rosjan jest jak najbardziej słuszny i mimo mojej niecheci do ich narodu mocno za nich sciskalem kciuki. natomiast Katar? :lol:

Moim skromnym zdaniem właśnie prędzej Katar niż Rosja... Co jak co, ale jak araby się za coś biorą to robią to z wielkim rozmachem. Natomiast Rosja? Śmiech na sali.

tarantulaw2 03.12.2010 16:16

Taak... W 2018 r. Ruscy odetną gaz bo cały pójdzie na stadiony w Rosji, a w 2022 r. cały świat dostanie w czasie mistrzostw świata Kataru... :lol:

Swoją drogą ciekawi mnie strasznie Katar, i te ich klimatyzowane stadiony...

newb 03.12.2010 16:19

A dlaczego nie Rosja? Wielki potencjał, róznorodnośc regionów, potencjał kibicowski, jeszcze "duma" sypnie groszem i będzie dobrze.

Hudy 03.12.2010 16:26

Żeby w tym wszystkim jeszcze o piłkę chodziło to przecież tylko i wyłącznie polityka.

Sartre 03.12.2010 17:33

W sumie jeden wielki pozytyw z wyboru Rosji dla nas jest: jeden z mundialowych stadionów umiejscowiony będzie w Kaliningradzie :)

blanco 03.12.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1021617)
W sumie jeden wielki pozytyw z wyboru Rosji dla nas jest: jeden z mundialowych stadionów umiejscowiony będzie w Kaliningradzie :)

To Areczka sobie wypożyczy jak do Ligi Mistrzów awansuje:D

MatMario 03.12.2010 19:56

Ja mam pytanie Uefa dalej uważa że Lwów zdąży ze stadionem na Euro? Tam nic nie ma, stopnice nawet nie są wyłożone. Ogólnie jak wygląda sytuacja z polskimi stadionami, najdalej jest Baltic Arena, później Wrocław i Warszawa? Tak to wygląda po zdjęciach.

Są jakieś opóźnienia takie że już wiadomo, mamy pół roku obsuwy?

Proud 03.12.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1021583)
Moim skromnym zdaniem właśnie prędzej Katar niż Rosja... Co jak co, ale jak araby się za coś biorą to robią to z wielkim rozmachem. Natomiast Rosja? Śmiech na sali.

Nie rozumiem.

Ruscy jak będą się chcieli pokazać to też zrobią imprezę z wielkim rozmachem.

Skoro o Rosji tak piszesz, to jestem ciekaw co sądzisz o Euro w Polsce i na Ukrainie :lol:

_ukoL 03.12.2010 20:05

A czy zrobią też mecze w Nowosybirsku i Irkucku? No co, całemu krajowi należy dać szansę i tak jeden mecz grupowy w Kaliningradzie, a drugi w Irkucku i z powrotem.

sergio 03.12.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1021660)
Ja mam pytanie Uefa dalej uważa że Lwów zdąży ze stadionem na Euro? Tam nic nie ma, stopnice nawet nie są wyłożone. Ogólnie jak wygląda sytuacja z polskimi stadionami, najdalej jest Baltic Arena, później Wrocław i Warszawa? Tak to wygląda po zdjęciach.

Są jakieś opóźnienia takie że już wiadomo, mamy pół roku obsuwy?

Może ja jestem ślepy ale stopnice już są w większości na swoim miejscu. Nawet dach już zaczeli składać.

http://stadion.lviv.ua/ua/photos_fro...viv_29_11_2010

Jeśli chodzi o polskie stadiony polecam wątek http://www.skyscrapercity.com/tags.p...ktura+sportowa

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl