Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Eustachy 29.08.2009 14:38

Radek Majdan bramkarzem jest tylko z nazwy. Konkretna szmate puscil.

Lemoniadowy Joe 29.08.2009 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 786417)
Dlatego chce sie dowiedziec, co sie z tymi pieniedzmi dzieje. To jest tez glowna przyczyna, dlaczego ta liga sie nie rozwija.

z jakimi pieniędzmi sprzedajmy z zyskiem 1 piłkarza na pięciu kupionych wiec ten zysk idzie na utrzymanie i kupowanie całej reszty, w lidze nie da sie zarobić w pucharach pilkarze nie potrafia a zarobic tylko można było w LM

kiedyś dobry piłkarz zarabiał 150 tys euro teraz 300 tys euro

co tu jeszcze tłumaczyć

0 22 29.08.2009 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 786391)

Błaszczykowski --> Borussia D.
wyjatek potwierdzajacy regułe, pokazuje ze nawet w takim kraju jak nasz jak sie chce to mozna zostac super pilkarzem

Super piłkarzem? Zwykły przeciętniak o którym wiekszość managerów nie słyszała z przecietnego klubu, który 10 lat temu coś znaczył, a teraz jest jednym z 200-300 klubów. Super piłkarz to strzela 15-20 goli w Serie A albo Premiership. Ale u nas sie patrzy inaczej. W lidze był najlepszy - owszem. Odstawał poziomem. Strzelil gola Czechom - czy dał piekna asyste - nie pamietam. U nas oczywiscie wielki szał na niego (a w Reprze w tamtym roku zagrał z 5 meczów). Wszyscy sie zachwycają, tymczasem w samej lidze niemieckiej jest multum piłkarzy o dwie klasy lepsze od niego. To, ze ktos sie ZNACZĄCO wybija w naszej lidzie nie znaczy, ze jest dobry. Jest przeciętny. To jest taki ja wiem... Podstawek ligi niemieckiej?

Podawanie przykładu Rogera, ze gra w AEKu (gdzie totalnie nie ma szans sie przebić) tez dobre :)

emj10 29.08.2009 16:33

Roger może nas jednak zaskoczyć dobrą formą w AEK, o ile będzie mu się chciało. Ma chłopak potencjał, ale jest śmierdzącym leniem.

0 22 29.08.2009 16:34

Jest totalnie nieprzygotowany do tego sezonu. Znaczyc to on cos moze ewentualnie na wiosne (predzej na jesieni przyszlego roku). Problem polega na tym, ze wtedy juz dawno bedzie w odstawce.

Jaroo1 29.08.2009 17:18

Cytat:

Super piłkarzem? Zwykły przeciętniak o którym wiekszość managerów nie słyszała z przecietnego klubu, który 10 lat temu coś znaczył, a teraz jest jednym z 200-300 klubów. Super piłkarz to strzela 15-20 goli w Serie A albo Premiership. Ale u nas sie patrzy inaczej. W lidze był najlepszy - owszem. Odstawał poziomem. Strzelil gola Czechom - czy dał piekna asyste - nie pamietam. U nas oczywiscie wielki szał na niego (a w Reprze w tamtym roku zagrał z 5 meczów). Wszyscy sie zachwycają, tymczasem w samej lidze niemieckiej jest multum piłkarzy o dwie klasy lepsze od niego. To, ze ktos sie ZNACZĄCO wybija w naszej lidzie nie znaczy, ze jest dobry. Jest przeciętny. To jest taki ja wiem... Podstawek ligi niemieckiej?
tak dla mnie super pilkarz, spokojnie jest on zawodnikiem klasy europejskiej. Nie tylkow polskiej lidze błyszczał ale tez z Wisła w pucharach odnotowywał bardzo dobre mecze. W lidze niemieckiej tez ma swietne wystepy gdzie miewa zagrania najwyzszej swiatowej klasy, ja nie mowie ze ciagle tak gra, wiadomo Ronaldo to to nie jest ale ma przebłyski. Gol w superpucharze niemiec z Bayernem i lidze niemieckiej. Swietne mecze w reprezentacji- jeden z niewielu pilkarzy ktory ta kadre ciagnie do przodu a nie staje i czeka Bog wie na co. Szybki, przebojowy, dynamiczny, ma dobry drybling, przeprowadza wiele akcji, potrafi swietnie podac i nie gorzej strzelic. Nie bede podawał tutaj linkow do youtube ale sam sobie wpisz Kuba czy Błaszczykowski i zobaczysz jak chlopak potrafi grac- mowie o meczach z Nancy z Basel, o tym z Bayernem w Superpucharze, jak juz obejrzysz to powiedz czy tak gra zwykly szary pilkarzyk czy gosciu ktory ma talent i jest jak to by powiedizął Leo international level
Pozdrawiam

Edit:
W superpucharze zdobył "normalna" brmke, chodizlo mi o to pier...cie to raczej z meczu ligowego:
http://www.youtube.com/watch?v=x2pXH...eature=related

0 22 29.08.2009 17:20

No, fajnie ale skoro jest taki arcy swietny (ile ma tych dobrych meczów w kadrze? 5?) to czemu gra w przecietnej Borussii (czyli okolo 100-150 pilkarzy w samej bundeslidze) jest uwazanych za lepszych od niego... ?

Ok, zmieniam pogląd. Przecietniak majacy przebłyski. Ujek ligi niemieckiej, a nie Podstawek.

Jaroo1 29.08.2009 17:25

Czemu 100-150 pilkarzy miałoby byc uwazanych za lepszego od Kuby w Bundeslidze? A jak ktos gra w najgorszym klubie w lidze to nie moze byc np jednym z lepszych pilkarzy w tej lidze? Np Podolski teraz w Koeln? Tak smao dla mnie Kuba jest na lepszym miejscu niz 100 w Bundeslidze...

A czemu jets tam gdzie jest np dlatego ze ciagle lapie kontuzje bo jest na nie podatny. Kariery pewnie przez to wielkiej nie zrobi bo co sie wyleczy to znowu ma kontuzje a pozniej trzeba znowu dochodzi do formy zamiast utrzymywac ja.
Dobra to tyle bo to nie miejsce na rozmowy o Bundeslidze i Kubie

Ogryzek 29.08.2009 17:27

W Gdańsku 1-1 :)

martin_6 29.08.2009 17:27

Dlaczego gra w Borussi? Bo jest kontuzjogenny. Jak łapie formę po kontuzji to jest to czołowy skrzydłowy BuLi. A potem znowu uraz jakiś...

Poza tym, nie przesadzaj. On wyjechał z Polski dopiero 2 lata temu. Jeszcze ma czas żeby trafić do lepszego klubu.

pirat.z.karaibow 29.08.2009 18:33

Matusiak strzela dla KSC.

AS82 29.08.2009 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 786579)

Moze go kupia znowu do Palermo ? :rotfl:

Lysy 29.08.2009 19:34

Koronki odrabiają 47' C.D.M.E. Andradina i 1:1 :-)

_ukoL 29.08.2009 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 786579)

Jak obecność trenera wpływa na zawodnika. Jednak psychika to klucz do dobrej gry. Matusiak przy Lenczyku zaczyna znowu grać w piłkę.

medyk 29.08.2009 20:28

AS82 i Wojtek_Lok jaki z tego wniosek? Lenczyk do Palermo ! :rotfl:

AS82 30.08.2009 06:47

Filipiak do spółki z Lewickiem zapewnili im utrzymanie i teraz beda udowadniac ze ida na majstra . Ci z was ktorzy jezdza Wielicka ,kolo Kabla,zobaczcie jaki sobie baner Ekstraklasa postawil Filipiak ,przy boisku bocznym ,w zeszlym sezonie go tam nie bylo ,wiem bo tamtedy jezdze(nie ma jak sie samemu dowartosciowac) . Co do samego meczu to Naród Wybrany gra 5 razy lepiej pod wodza "milicjanta Lenczyka" :lol:

!!IRIVER!! 30.08.2009 15:24

Widzę, że Franek Smuda chyba nie zdziała cuda. :P Zanosi się na piątą, żenującą porażkę Zagłębia.

Edit: Faktycznie. Sorki.
Ale to i tak nie zmienia faktu, że są na dnie absolutnym.

arth_ur 30.08.2009 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 786912)
Widzę, że Franek Smuda chyba nie zdziała cuda. :P Zanosi się na piątą, żenującą porażkę Zagłębia.

Smuda o ile się nie mylę Zagłębię Lubin obejmie w wtorek.

Jaroo1 30.08.2009 15:46

Jakas masakra z tym Zagłebiem. Domniemalismy ze szkopul twkil w tym ze graja na zwolnienie trenera (no chyba ze jeszcze dzis specjalnie rpzegrali zeby dopiero ze Smuda wygrywac i pokazac ze tamten trener był ble) ale mi sie wydaje ze oni po prostu nie maja obrony. Meczu dziesiejszego z Arka nie ogladałem ale u siebie przegrac i dostac 2 bramy od jednego ze slabszych zespolow Ekstraklasy... tak jak u nas po zejsciu Głowy i wejsciu Jopa zaraz padła bramka bo obrona sie ze sob nie rozumiała to tam wlasnie problem tkwi w tej formacji. Nie umieja ze soba grac, na dodatek poziom Ekstraklasy przekracza ich mozliwosci, ten koles np co z Legia samobuja zdobyl to wtedy debiutowal w Ekstraklasie- no to to nie jest gosc na Ekstraklasowe pojedynki na szczycie skoro to jego 1 mecz, ten lewy obronca czarnoskory co go juz teraz sadzaja na lawe to tez jakis nieokrzesany. Po prostu tam nie ma obrony i kazdym im strzela ile chce bramek. Jakby u nas wprowadzic do obrony takich leszczy jak tam to pewnie byloby tak smao wiec dla mnie sprawa jasna- nie grali na zwolnienie trenera tylko po prostu sa tacy słabi. Teraz przyjdzie nowa miotła i to jaka :P wiec moze i wygraja cos na poczatek bo beda na maxa zmobilizowani, pozniej moze z nich cos ten Franek Smuda co czyni cuda wykrzesac i jakos ich gra bedzie wygladała ale jak dla mnie to po prostu Lesiak slabym trenerem jest i obrona Zagłebia jest slaba :)

mr_kwolf 30.08.2009 15:54

Dobrze mi się słyszy że najlepsi kibice w Polsce się obrazili i postanowili nie dopingować swoich?

swirson 30.08.2009 15:55

Dlaczego słowiki nie śpiewają?

andalemono 30.08.2009 15:59

Foch pierwsza klasa.

studio2 30.08.2009 16:02

Oczywiście Wiślaków trzeba jak zawsze doinformować, prowadzony jest protest przeciwko zasadom PZPN odnośnie flag, dlatego brak flag i dopingu aby pokazać jak może być atrakcyjny produkt pod marką "Ekstraklasa".

pirat.z.karaibow 30.08.2009 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 786932)
Oczywiście Wiślaków trzeba jak zawsze doinformować, prowadzony jest protest przeciwko zasadom PZPN odnośnie flag, dlatego brak flag i dopingu aby pokazać jak może być atrakcyjny produkt pod marką "Ekstraklasa".

:lol:

Mooooc.

Jaroo1 30.08.2009 16:09

Cytat:

teraz foch na pzpn wczesniej na Lecha meczu z Polonia ;/

LAB 30.08.2009 16:25

oo Lech zaczyna swoj marsz po mistrza(przegrywa wlasnie 1:0)
jak oni to robia ze co sezon są tacy wspaniali? :D

podszywacz 30.08.2009 16:33

"Skoro tak chcecie, dopingu mieć nie będziecie", "PZPN, PZPN,..." Słowiki ryknęły.

AS82 30.08.2009 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 786952)
"Skoro tak chcecie, dopingu mieć nie będziecie", "PZPN, PZPN,..." Słowiki ryknęły.

pozdrawiaja pasiastych (Lewickiego ) ? :lol:

tommiyacht 30.08.2009 16:37

spokojnie, napewno cos ustrzelą. Pge ma farta ze nic nie dostali narazie, a amikorz ciśnie

For_FuN_ 30.08.2009 16:41

Mowilem po meczu z Brugge, ze zwyciestwo Belchatowa mozna obstawiac w ciemno. Zostalo jeszcze 45 minut, ale jestem dobrej mysli ;).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl