![]() |
Cytat:
|
Jeśli dobrze rozumiem to zamawiając tę piłkę popełniłem największy błąd
|
No mi taka piłka zawsze się marzyła. Ale nie kupię jej. W imię Zasad...
|
Takie pytanie kim są obecnie Ci kumaci ?
|
Cytat:
Jeśli po prostu chciałeś mieć piłkę, to ją masz. |
Widzicie do jakich absurdów prowadzi konflikt na linii TS- SA? Kibic Wisły przed zakupem musi się zastanowić czy dobrze robi kupując w sklepie TSu, a nie SA.
Do tego Pan doprowadził Panie Wisłocki. Powiem szczerze, że mi też podobają się niektóre rzeczy z kolekcji TSu, ale nie kliknę do koszyka, ani nie pójdę do sklepu zanim nie dojdzie do porozumienia. Rozumie Pan? |
Nie demonizujmy;) To, co ktos kupuje, z jakich powodow nie kupuje, jest jego indywidualna sprawa i nikt nie powinien tego oceniac. Obojetnie w jakim sklepie.
|
Cytat:
Ważnym aspektem gadżetów piłkarskich jest wspieranie finansowe klubów które je wypuściły. Myślę że wielu osobom nie jest obojętne czy ich pieniądze trafią do SA czy TS. |
Tak tu gardłujesz, to pochwal się co kupiłeś w sklepie SA? A może zgodnie z Twoją logiką dopóki SA nie należy do Trio również w Wiślackim Świecie nie powinieneś kupować, bo Twoje środki mogą być w przyszłości wykorzystane przez TS? Bądź konsekwentny!
|
Nieważne kupił czy nie ale ludzie faktycznie mogą być w błędzie, chcąc pomóc sekcji piłkarskiej puszczą pieniądze z dymem na TS. Jeśli nie dostrzegasz problemu to słabo.
Przy okazji się wypowiem jako Socio że chętnie zobaczyłbym odpowiedzi na pytania użytkownika Konrad. Wg mnie Socios powinni zająć jasne stanowisko w sporze i naciskać TS. |
Cytat:
W szczególności jeśli TS nieodpowiedzialny za sekcję piłkarską, sprzedaje akcesoria piłkarskie... |
Cytat:
|
Cytat:
- gadżety piłkarskie TS - ich reklama na fanpage-u socios. Ty i wieśniak wybieracie sobie nieistotne zdanie i wrzucacie jakieś emocjonalne tyrady (nie tylko skierowane do mnie), ignorując rzeczywistą treść. Przypomina to rozmowę dziada z obrazem. |
Tak, a SA odpowiedzialna tylko za sekcje pilkarska sprzedaje reczniki, karafki, puzzle, kieliszki, piersiowki, posciele, reczniki itp...
Lodu... |
Cytat:
Nadal nie rozumiesz? |
Cytat:
To, co się obecnie wyprawia, to jest całkowity dramat. Na co my czekamy? Do końca sezonu, kiedy na kilku pozycjach kończą się kontrakty a piłkarze będą chcieli wiedzieć, czy klub realnie stać na zawarcie nowych umów? Brak reakcji Socios też jest dość przykry. Ciekawe, skąd to wynika. |
Cytat:
Cytat:
1 600 000 zł przekazane w ciągu roku do spółki akcyjnej kontra polecenie gadżetu ze sklepiku TS. Weź mnie chłopie nie rozśmieszaj. Dave: dyskusja nt Socios toczy się w pokoju Socios. |
A ja apeluję do wszystkich członków Socios o przeniesienie do się do pokoju Socios jeżeli dyskusja ma trwać na temat tego, co Socios powinno zrobić.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kończąc temat sklepu - kupuję i w Wiślackim Świcie, robię też zakupy w sklepie TS. Ja osobiście, i to jest moja prywatna opinia, dziwię się podziałom na gadżety piłkarskie i niepiłkarskie, dlatego zawsze będę zwolennikiem jednego wiślackiego, wspólnego (TS i SA) sklepu i sprawiedliwego, wypracowanego przez obie strony, podziału zysków. Przy dobrej organizacji takiego sklepu, przy odpowiednim asortymencie SA jest w stanie generować bardzo duże przychody, a pewnie i TS zarobiłoby więcej, niż wychodzi na swoim sklepie (jeśli myślicie, że teraz są to jakieś kokosy, to się poważnie mylicie). I mam nadzieję, że sprawa praw do nazwy i herbu - gdy już zostanie rozwiązana z korzyścią dla SA - rozpocznie dyskusję nad takim wspólnym fan store'm. |
Cytat:
Moja logika odnośnie socios jestt bardzo prosta, to Ty ją przekręciłeś. I im dłużej obserwuję co się dzieje tym bardziej mam deja vu i upewniam się w swojej decyzji. |
No to jak widać mało wiesz, bo takie rozwiązanie jak wspólny sklep było już wstępnie dyskutowane i nikt w SA nie mówił nie.
A Twoje ostatnie zdanie to już żenada na maxa. |
Cytat:
Co do ostatniego zdania, to co Ci poradzę że tak jest? Dawanie gadżetów piłkarskich TS/Ultras i nie poinformowanie gdzie idzie kasa to nie jest transparentność, ale załóżmy że wpadka. Twoja wymijająca reakcja na to wygląda już słabiej. Poza tym nigdy nie mówiłem Socios co ma robić. |
Cytat:
Ok, nie mam czasu kopać się z koniem. |
Szkoda, że nigdy się nie dowiemy jakie były przez lata różnice w sprzedaży między Wiślackim Światem, a sklepikiem TS i (kiedyś) Strefą Kibola.
Ten problem jest stary jak świat. Wystarczy zerknąć po trybunach skąd ludzie mają szaliki, koszulki, bluzy, czapki. |
Cytat:
|
Dyskutuję z Twoją opinią, która jest niesprawiedliwa i nieuprawniona. Cześć.
edit. Na temat odpisałem na poprzedniej stronie. |
Cytat:
|
TS jest tak właśnie odpowiedzialny za spółkę piłkarską jak widzimy - ktoś inny wyciąga ją z bagna. Skoro sprzedają gadżety piłkarskie, to niech kasa za nie idzie do sekcji piłkarskiej. Wisła będzie silna tylko wtedy, gdy sekcja piłkarska będzie silna. Wtedy TS też na tym skorzysta, niezależnie czy będzie właścicielem, czy też nie. Nie ma się co kłócić z rzeczywistością. W tej chwili każda inna sekcja i cały TS są beneficjentami rozpoznawalności marki piłkarskiej Wisły. Jest cała masa klubów bokserskich czy pływackich, które prawie nikogo nie obchodzą i nie zarabiają tak na siebie, jak TS na popularności piłkarskiej Wisły.
|
Apeluję o nie kupowanie i nie chodzenie na mecze, bo wspieramy TS. Ludzie litości, bo sami tworzymy dalsze niepotrzebne podziały.
|
To jest oczywiste. Tak zawsze działał nasz wielosekcyjny klub... Zawsze piłka była i będzie kołem zamachowym. Dlatego TS powinien jak najszybciej zrozumieć, że porozumienie z władzami SA to szansa dla całej Wisły.
|
Cytat:
Ale jest też druga strona biznesowa.(książkowa) Popatrz na to całkowicie z boku. Gdy spółka córka ma kłopoty to "wynajmuje się" na rysku specjalistów do restrukturyzacji. I oni ją "naprawiają". Patrząc tymi kategoriami Wisłocki bardzo dobrze "zarządza". Podpisał umowę z managerami uznanymi na rynku. Ci utrzymują Wisła na rynku (ekstraklasa), zmniejszają zadłużenie (prezentacja Obidzińskiego), tworzą pozytywny wizerunek spółki itp. Ci managerowie ściągnęli kolejnych specjalistów w swoich dziedzinach (człowiek z banku, człowiek z Rakowa itp), którzy budują podstawy zdrowej spółki. Gdyby Wisła była na giełdzie prawdopodobnie jej kurs by teraz szybował. Jest tylko jeden problem żeby tak ocenić (pozytywnie) pracę prezesa TS. Nie on ich ściągnął tylko sami sie zgłosili bo to kibice Wisły..... |
Cytat:
Zgadzam się w 100%. |
Cytat:
|
Cytat:
Z tego co wiem to wlasnie mniej wiecej na tym polegala propozycja trio w sprawie sklepiku klubowego. I teraz zastanowmy sie - dlaczego nie odpowiada to TSowi? Mysle, ze kazdy kto troche pomysli sam dojdzie do wnioskow, ze widocznie wcale nie chodzi tutaj o czysty zarobek... |
Panowie sprowadziliście dyskusje do absurdu. Ciężko to się czyta. :/
Cytat:
|
Rozumiem, dlaczego jest tutaj tyle nerwów, ale nie rozumiem dlaczego akurat wyładowywać je na sobie nawzajem. Wszyscy troszczą się o Wisłę i nie ma chyba na forum nikogo, kto (przynajmniej otwarcie) opowiadałby się za zerwaniem rozmów TS-BJK i powrotem SA pod skrzydła TS.
Rzeczywiście rozmowa toczy się tak, że posty na temat stanowiska Socios są ignorowane co do meritum, a dyskusja sprowadzana jest wyłącznie do obrony dobrego imienia Socios. Obrona dobrego imienia jest oczywiście potrzebna, zwłaszcza w czasach, gdy rządzi plotka i fake-news, ale jeśli przy tym ignorowane są pozostałe wątki, to stawia to dyskutantów w kropce. Jak rozumiem ignorowanie pytań wynika z tego, że sprawy Socios mają być omawiane w pokoju Socios. Rzeczywiście, wewnętrzne sprawy Socios powinny być przedmiotem wewnętrznych rozmów. W tym przypadku mamy jednak do czynienia ze sprawą, która jest już jakby na zewnątrz Socios - stanowiska stowarzyszenia kibiców wobec sprawy arcyważnej dla wszystkich kibiców, także tych poza stowarzyszeniem. Nie chodzi o dyktowanie Socios, co mają robić i włączanie się w procesy decyzyjne w stowarzyszeniu. Chodzi raczej o poznanie stanowiska i jego przyczyn, ewentualnie ich skomentowanie. Socios pełni teraz szczególną rolę, można powiedzieć, społeczną (w końcu celem działania stowarzyszenia nie jest zaspokojenie potrzeb jego członków, ale wsparcie Wisły). Tym samym Socios jest rzecznikiem prawie całego środowiska. Oczywiście decyzje podejmują w nim członkowie, nikt nie może mieć roszczeń o takie czy inne zachowanie, ale w samych pytaniach i rozmowie nie ma chyba niczego złego. |
Cytat:
Cytat:
|
Ok, mam nadzieję, że dobrze odczytujecie sytuację, bo trochę to wygląda, jakbyśmy odbili się już na przełomie roku. Pozdrawiam.
|
Zapewne duża większość ludzi kibicujących Wiśle chce aby klub pozostał w rękach trio. Każdy widząc co się dzieje denerwuje się, że TS gra na zwłokę (ja tez tak uważam) ale to nie znaczy że trzeba jechać po sobie wzajemnie i oczerniać Socios którego członkowie wpompowali już nie małą kasę do klubowej skarbonki, a będzie tego Jeszce więcej.
Przydała by się jakaś konstruktywna dyskusja w tym temacie. Przecież Ci z Was którzy do Socos nie nalezą moga pytać Rafała Wisłockiego o co chcą na: tłiterze, fejsbuku czy instagramie. Zapewne ma też jakiegoś meila z racji pełnionej roli w TSie. Pytania można tez kierować bezpośrednio na melia TSu. Jeżeli cyklicznie skrzynki będą zawalane wiadomościami może to dać jakiś rezultat(komus może odpowie bądź udzieli wywiadu czy skomentuje sprawę w mediach społecznościowych). Socios jako stowarzyszenie oraz sponsor klubu może jedynie poprosić o jakieś wyjaśnienie oraz wyrazić niepokój(ale musi być to decyzja większości) Dywagowanie czy kupuje w Wiślackim Świecie czy w sklepiku TSu tez jest durne ale prawdą jest stwierdzenie, że sklepik TSu głównie utrzymują/cieszy się popularnością wśród kibiców piłkarskich czyli kibiców Wisły Kraków SA. Sytuacja jest ogólnie chora bo zaraz będzie koniec sezonu, a my nadal nie jesteśmy pewni kto będzie rządził klubem. Moim zdaniem ma to bezpośredni wpływ na sytuacje finansową oraz transferową. Kasa od sponsorów lub ich ilość mogła by być większa, trio w sytuacji awaryjnej mogło by dołożyć coś do transferów czy te funkcjonowania klubu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl