![]() |
A ja wam powiem, ze jak Wis la grająca tak a chujnię przez cały sezon, oszczędzająca na trenerze i zawodnikach (chodzi o jakość tychże) awansuje do pucharów to Cupiał odleci i w następnym sezonie zachęcony ukręceniem bata z gówna w ogóle odetnie przypływ kasy.
|
Poziom ligi jest taki, że w pucharach równie dobrze mógłby grać Bełchatów czy Podbeskidzie. Obecnie różnica w grze ich i Legi czy Amiki jest żadna, co można było zaobserwować w starciu tych drużyn między sobą.
|
Jesli dobrze widze to w tabeli za samą wiosnę jesteśmy ex aequo na pierwszym miejscu razem z Zagłebiem L. z 8 punktami
|
A rzucali się na mnie, gdy mówiłem, że "rewolucja kadrowa" w Wiśle może przynieść rezultaty i to z obu stron Wisły :D
|
Cytat:
|
Jak się GKS zepnie i Zubas będzie miał tyle szczęścia i formy co ostatnio to może być ciekawie. Podobnie z Podbeskidziem. Niby duża strata ale w tej lidze to wszystko jest możliwe.
Środek tabeli będzie miał duży wpływ na walkę o utrzymanie i mistrza. Kilka drużyn nie gra już o nic, a jak wiemy czasami nie każdemu chce się zapierdalać...w końcu to tylko wyrobnicy a nie piłkarze. Jedna drużyna jest w tej chwili tragicznie słaba - Pogoń Szczecin. W sumie to oni też o nic nie grają. |
Cytat:
Jesteśmy bez wyjścia :) |
Cytat:
@ kreseq Sam Zubas im meczów nie wygra = nie strzeli przeciwnikowi, a z tym jak widać jest ogromny problem. No ale jak się wyrzuca z drużyny m.in. Nowaka i Wróbla... |
Cytat:
|
jeśli chcecie Wisły silnej, to od następnego meczu radzę niektórym pójść na stadion (kupić bilet, kupić piwko, herbatę, kiełbachę, wrzucić 5-10 zł do puchy SKWK), a nie oglądać mecz w TV i komentować go na forum !
|
Cytat:
|
"Jezeli chcesz znajdziesz sposób, jezeli nie znajdziesz powód"
|
Cytat:
Też mi wstyd trochę, bo lompletnie odechciało mi się ogladać popisów naszych kopaczy po ostatniej naszej fecie mistrzowskiej, gdy zamiast wbiec na boisko, statystowało się na trybunach do "we are the champions" a latający holender popierdalał po boisku z Małeckim na rowerze.Jakieś odliczania, zabawy słowne z klubowym spikerem- poczułem się jak w cyrku. Przejebane, bo nawet rzadko kiedy mi się chce oglądać popisy naszych gwiazdorów w telewizji . |
http://wislakrakow.com/forum/images/.../separator.gifŻycie pokazuje, że piłkarze się dobrze mobilizują jak kasa przestaje wpływać.
|
Jednak wyleciał
Cytat:
|
Wdowiec na jego miejsce.
|
Cytat:
inna sprawa, że to może być nieliczny napiętnowany spośród dziesiątek winnych "trenerów" |
Cytat:
Gość o ile kojarzę ma papiery na trenerkę tylko "za dobre sprawowanie". Taki trener lekko wątpliwej reputacji. Chociaż w utrzymaniu może pomóc - ma kontakty ;) |
Podbeskidzie tez juz bez trenejro
|
Co do Wdowczyka - fakt, że jako jeden z nielicznych odpokutował karę w niczym nie zmienia tego, że w środowisku zawodowej piłki powinien być traktowany jak "persona non grata". To tylko pokazuje, jacy "działacze" organizują polski futbol.
Karuzela trenerska zaczyna się rozkręcać na dobre, chociaż ta zmiana jest dość zaskakująca - Kubicki odchodzi z Podbeskidzia i będzie pracował w Rosji: wis.la/gl3fh Jak bielszczanie będą jeszcze chcieli ratować ligę to pewno zatrudnią Probierza a jak budować zespół na drugą ligę to Skowronka - takie mam typy |
w Sybirze pewnie Kubicki zarobi ze trzy razy tyle co w Bielsku.
|
Ciekawa jestem, jaki trenejro wyląduje w TSP. Klub poinformował na stronie, że brał pod uwagę Engela i Tarasiewicza. Ten pierwszy ma obowiązki w UEFA, więc nie przyjdzie, a Tarasiewicz nie osiągnął porozumienia (wiadomo, że w Bielsku kokosów nie ma). Coś mi się wydaje, że na żadne poważne nazwisko Podbeskidzie nie ma co liczyć. Wezmą pewnie jakiegoś no-name'a w stylu Ojrzyńskiego, czy Mroczkowskiego, który a nuż się okaże talentem. A jeśli nie, to przynajmniej będzie tani.
|
Cytat:
Misiek P? |
Petr Nemec
no-name Ojrzyński ? ekhm, nie sądze. E: jednak czesław 711. W jakich klubach on jeszcze nie trenował ? |
Przestaje to być śmieszne. Chyba nasza pzpn-owska wierchuszka powinna wziąć do serca słowa Franciszka i rozpocząć opcję zerową. Polska uboga liga dla ubogich.
Cytat:
|
Piast - remis, Śląsk - w dupsko, Groclin - zapewne remis max - tj. wręcz zaproszenie do walki o 3-4 miejsce.
Czy z niego skorzystamy? Wesołych Świąt dla Wszystkich Forumowiczów! |
Cytat:
Tragiczny poziom derbów Warszawy. |
legia zaprasza jak narazie do walki o Mistrzostwo. Gdyby nie te stracone punkty z Gks i Podbeskidziem... ahh
|
Niektorzy sa komiczni... Wisla wygra 2 mecze i juz o mistrzostwie rozwazania. Narazie w wersji a gdyby ale wciaz smieszne :) Zeby dopelnic obrazu nedzy warto napisac ze ow dwa zwyciestwa mialy miejsce z Pogonia ( 1 remis i 4 porazki to ich bilans w ostatnich meczach) oraz z Polonia ( 1 zwyciestwo, 1 remis i 3 porazki to ich bilans).
Czy wy nie widzicie waszej naiwnosci? Legia to moze nawet nadstawic dupe i sciagnac gacie, ale w takim wypadku mistrzem zostanie Lech, bo my tej Legii z nadstawiona dupa i tak nie wyprzedzimy. Nie mamy druzyny na mistrzostwo, nie mamy klubu na mistrzostwo. Nie zyjcie historia! Rozczaruje Was, po sezonie nie bedzie duzo lepiej. Tak wiem, jest haslo budowania kolejnej Wielkiej Wisly. Sek w tym ze budowanie bedzie to samo co ostatnio, troche kasy (za ktora w naszym wypadku trzeba kupic pol kadry) i huzia na podboj Europy. Jak na moje to ten model to i na podboj Polski juz nie wystarczy, czasy sie zmienily. ---------------------------------- Ale jest dobrze. Ostatnio Bednarz powiedzial ze to nieprawda ze w Wisle sie nie szkoli; mamy przeciesz Bruda, Czekaja i Chrapka :) Przyszlosc (!) Wisly. Jest dobrze! |
Nie musze słuchać Bednarza, żeby wiedzieć co się na Świecie dzieje.
Wisła przoduje w dostarczaniu piłkarzy do ekstraklasy. :) |
Cytat:
Co do nas - dzięki wtopom całej tzw. "grupy pościgowej" spokojnie możemy próbować gonić miejsce 3., a szóste powinno być naszym celem minimum. |
A czy ja napisalem ze my idziemy na mistrza? Napisalem ze legia jest slaba i tyle. Wez cie sie nie apinajcie. Kazdy wiem ze max na co na stac to pierwsz 5-tka
|
Cytat:
:alleluja: |
"Legia zaprasza do walki o mistrzostwo gdyby nie te stracone punkty z Gks i Podbeskidziem..." to co? Wilk nauczylby sie rozgrywac a Boguski dryblowac?
marko, czy ty nie widzisz tego ze nawet jakbysmy dzisiaj mieli tyle samo punktow co Legia to i tak bysmy dostali gowno a nie mistrza? Jestesmy slabym zespolem, duzo slabszym od Legii czy Lecha. |
Legia mistrza zdobędzie ale na Lige Europy to nie starczy, zwłaszcza z Urbanem na ławce trenerskiej
|
Najgorsze że kolejny rok z rzędu nikomu kompletnie nie zależy na awansie do Ekstraklasy.
Nie wiem czy towarzysz tyle ma do gadania czy faktycznie kluby są tak głupie i nie chcą kasy za transmisje itp ale pewnie cholerne garbate łajzy znowu wrócą. |
Cytat:
|
Cytat:
a co ty sie dziwisz ?? myslales ze jakas Flota albo termalika albo łks chca grac w extraklasie ?? za co ??? extraklasa to proukt dla najbogatszych ...male wioski i miasteczka jak przebrna bariere stadionu. licencji, nowych zawodnikow itp ...... przeciez pomysl inaczej ( choc wcale nie twierdze ze tak jest - ale to mozliwe) - zawodnicy jakiejs tam Floty, Bruk Bet , Sandecji i innych ( nie chce mi sie patrzyc w tabele) po co maja awansowac ?? zeby po awansie wymieniono ich na LEPSZY MODEL ??? a tak -to kasuja sobie niezla sumke ( nie gigantyczna) - pobiegaja po boiskach itp ....w razie niechcianego awansu wiekszosc z nich by sie pozegnala z klubem, bo w Polsce tak jest ze sa tzw nazwiska itp .... ale jak mowie - parchy czy Zawisza maj przy awansie choc jeen koszt mniej - STADIONY - wchodzi tylko kwestia wymiany polowy skladu .....wiec sie nie dziw ze w biednej polsce kopacze wola biegac w I lidze za np .8-12 tys zlotych niz awansowac i to stracic =- proste - PRZEPISY LICENCYJBNE sa po prostu zbyt kosztowne i surowe dla "biednych" klubow ..wiec mysle ze parchy nawet jak zajma 3-4-5 miejsce i tak awansuja kosztem biedy organizacyjnej ( a nie sportowej) mniej znanych klubow |
Cytat:
Stać nas na "piątkę" bo ta liga jest żenująca słaba. Przy tych wynikach mamy szansę przy słabej grze nawet na 5 miejsce,grunt to Slupić się na PP,TO JEST NA CEL! |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl