Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Pan Jotka 26.10.2011 07:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1181859)

Raczej 31 455. Jeden jest chory na grypę i lezy w łózku ale przesłal L4 i stąd wiadomo.

Coś musi być na rzeczy, bo info potwierdzone w dzisiejszym Fakcie, a nawet w SE....:D

wanciak86 26.10.2011 23:01

Może odbiegne od tematu, ale posłuchajcie sobie :)
WIELKA LECHIA ! http://www.youtube.com/watch?v=vNTAgsLBAlg

flamengista 27.10.2011 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1182200)
Może odbiegne od tematu, ale posłuchajcie sobie :)
WIELKA LECHIA ! http://www.youtube.com/watch?v=vNTAgsLBAlg

Pomysł może i fajny, ale ja jestem konserwatystą. I nie podoba mi się, jak jakiś domorosły poeta kleci częstochowskie rymy do muzyki kogoś innego. I to jeszcze do muzyki Roxette. Trochę to kiczowate i do tego mało oryginalne.

Żeby nie było: nie podoba mi się muza, sam pomysł ok.

pan Dudi 27.10.2011 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1181861)
Coś musi być na rzeczy, bo info potwierdzone w dzisiejszym Fakcie, a nawet w SE....:D

Niezupełnie. Wg wikipasy na stadionie będzie tylko około piętnastu kibiców, natomiast rekord frekwencji padnie tydzień później przy ulicy Kałuży i wyniesie 100 000 ludzi!

Gwiaździsty 27.10.2011 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1182276)
Niezupełnie. Wg wikipasy na stadionie będzie tylko około piętnastu kibiców, natomiast rekord frekwencji padnie tydzień później przy ulicy Kałuży i wyniesie 100 000 ludzi!

I mają rację. Z tym 100 000 to chodziło im o to, że będzie tyle ..... od początku ich awansu w 2004 r., po zsumowaniu :)

dynek.pl 27.10.2011 13:08

Widze, ze wszystkie kluby w Polsce maja swoich kibicow w glebokim powazaniu -> http://www.sport.pl/pilka/1,65039,10...w_na_mecz.html

pan Dudi 27.10.2011 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1182282)
I mają rację. Z tym 100 000 to chodziło im o to, że będzie tyle ..... od początku ich awansu w 2004 r., po zsumowaniu :)

Znając logikę, jaką posługują się na tamtej stronie, to bym się nie zdziwił, gdybyś teraz im podsunął pomysł na zajebisty artykuł pt. "100 000 ludzi przy Kałuży na polskiej lidze!". :lol:

Co do posta wyżej, to gratuluję świetnej znajomości stron Wyborczej. To świetna wiadomość, że wśród "kibiców" Wisły dalej jest tylu wiernych czytelników tego gówna. No i wrzucony link. Brawo. Nabijajcie im dalej oglądalność.

Sartre 27.10.2011 13:21

Cytat:

Co do posta wyżej, to gratuluję świetnej znajomości stron Wyborczej. To świetna wiadomość, że wśród "kibiców" Wisły dalej jest tylu wiernych czytelników tego gówna. No i wrzucony link. Brawo. Nabijajcie im dalej oglądalność.
Tak zupełnie z ciekawości - skróty na ekstraklasa.tv wolno oglądać, czy nie wolno?

pan Dudi 27.10.2011 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1182356)
Tak zupełnie z ciekawości - skróty na ekstraklasa.tv wolno oglądać, czy nie wolno?

Ja ci niczego nie zabraniam, ani niczego nie nakazuję. Wszystko zależy od twojego sumienia. Jak jesteś kibicem i bojkotujesz wyborczą, to ją bojkotuj. Jeśli jednak tylko mówisz o byciu kibicem i bojkotowaniu, to jesteś mało warty nie tylko jako kibic, ale jako człowiek.

sergio 27.10.2011 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1182276)

Stacja tvn24 podała że plotki o tym że trybuna najwierniejszych fanów cracovii zostanie rozbudowana do bagatela 100 000 ludzi okazały sie prawdziwe!

7 kotów 27.10.2011 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1182361)
Stacja tvn24 podała że plotki o tym że trybuna najwierniejszych fanów cracovii zostanie rozbudowana do bagatela 100 000 ludzi okazały sie prawdziwe!

Beda budowac w dol, bo w gore limity urbanistyczne!

flamengista 27.10.2011 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1182376)
Beda budowac w dol, bo w gore limity urbanistyczne!

Najwyższa pora, bo poziom tak niski, że wypada obniżyć boisko.

Sartre 27.10.2011 14:33

Zjadą odpowiednio nisko, to może trafią na swoich zgodowiczów przemykających kanałami :lol:

Gwiaździsty 27.10.2011 15:16

Spokojnie, na najważniejszy dla nich mecz w sezonie uzbieraja te 1 lub 5 zł. i przyjdą leczyć kompleksy. Ale i tak tego kurnika nie zapełnią. Tam komplet jest tylko wtedy gdy wynajmą go na Zlot i Swiadków Jehowy (jak ostatnio).

studio 27.10.2011 17:14

A u Was?

10znakow

pan Dudi 27.10.2011 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1182471)
A u Was?

10znakow

A u Was?:lol:

U nas przynajmniej w niedalekiej przeszłości mieliśmy komplety. Kiedy komplet był u Was?

0 22 27.10.2011 17:22

No, pewnie teraz będzie. Centrala przyjeżdża.

tommiyacht 27.10.2011 17:35

do Legionistów - mówi sie że Canal+ wykupuje ITI, jak to ma sie do Legii ?

felipe 27.10.2011 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1182473)
A u Was?:lol:

U nas przynajmniej w niedalekiej przeszłości mieliśmy komplety. Kiedy komplet był u Was?

Panie Dudi - jako człowiek rozsądny powinieneś wiedzieć, że co jak co, ale tematu frekwencji (zwlascza wyjazdowej, ale domowej jak najbardziej też) z takimi ekipami jak Lech o Legia nie poruszajmy ;) Póki jest jak jest.

studio 27.10.2011 17:54

Dzieki felipe:)

022, nie bedzie, coroczni "antylegionisci" sie oczywiscie przebudzili, ale az tylu nie ma u Nas;) a u Was kiedy? jak my przyjedziemy? :)

0 22 27.10.2011 17:59

Kompletu "kompletu" nie będzie dopóki ceny na trybunę vipowską (bo taką w istocie jest dawna kryta - wg. mojej wiedzy w tej chwili sprzedawane są tam tylko karnety za 10 i 15 tysięcy złotych) nie będą dostosowane do polskiego społeczeństwa. Natomiast komplet normalny (licząc tylko trybuny normalnych') może już na Rapidzie :)

studio 27.10.2011 18:03

Dobrze ze jeszcze nie dzielisz trybun na poszczegolne sektory ;-)

U nas na ten mecz bilety w cenie 55 ,65, 75zl (patrze tylko na mormalne)

Z wysokimi cenami niestety wszedzie jest problem, chyba najnormalniej do tego tematu podchodza na Lechii, choc nie wiem jak na Slasku teraz bilety sie ksztaltuja, ktos sie moze wypowiedziec.

0 22 27.10.2011 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1182500)
Dobrze ze jeszcze nie dzielisz trybun na poszczegolne sektory ;-)

Przeczytaj jeszcze raz. Wszystkie sektory na dawnej krytej z 'wypasionymi' fotelami są wyłącznie w opcji karnetu za 10 lub 15 tysięcy złotych. Nie kojarzę podobnych motywów na innych polskich stadionach. Na pewno nie w takiej formie. Co innego loże itp.

Dlatego nigdy nie będzie kompletu "kompletu".

studio 27.10.2011 18:30

Nie moje podworko ale wg tej mapki sam tam sektory gdzie mozna normalnie bilety kupic, choc spora czesc jak piszesz pewnie dla "biznes-klasy":

http://legionisci.com/graf/planstadionu_ok3.jpg

i tego cennika:

http://legionisci.com/zdjecia/bilety...uropy_ceny.jpg

pan Dudi 27.10.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1182487)
Panie Dudi - jako człowiek rozsądny powinieneś wiedzieć, że co jak co, ale tematu frekwencji (zwlascza wyjazdowej, ale domowej jak najbardziej też) z takimi ekipami jak Lech o Legia nie poruszajmy ;) Póki jest jak jest.

No ale moment. Mówimy o procentowym zapełnieniu stadionu, prawda? No to procentowo zapełniliśmy stadion w tym sezonie 2 razy. :) Z resztą, zobacz sobie ostatnią kolejkę. Było nas o 2 tysie więcej, niż u kuchenek, więc najpierw trzeba sprawdzić dane, a potem mitologizować frekwencję w Poznaniu. ;) Z resztą na przedostatniej, domowej kolejce też było nas więcej.

A frekwencja domowa kuchenek jakoś na kolana nie rzuca. Oczywiście, wiem, że u nas jest dno, ale to dno jest TEŻ, a nie TYLKO u nas. Skoro typek sprowadził dyskusję do tego, to mu po prostu odpowiadam, żeby się tak nie napinał. Zwłaszcza, że we Wronkach było ich ostatnio mniej, niż nas bywało w Sosnowcu.

Edit: No ....a, teraz patrzę dokładnie i wychodzi, że w tym sezonie to my mamy wyższą frekwencję niż oni. :lol:

szprotson 27.10.2011 18:42

Dlatego najlepsza frekwencja jest na Niecieczy.

Znowu polemika nt.pojemnośći. Za godzine ktoś od Nas podłapie mówiąc że My też mamy dobre frekwencje prawie komplety, potem ktoś wrzuci kilka cenników, następnie polemika nt. procentowego zaludnienia stadionu względem wielkośći miasta, rejonu etc.

Wyznacznikiem kto ilu ma fanatyków imho powinna byc liczba wyjazdowa na najmniej fajne spotkanie. Bo ilu mamy Januszy ścigać się możemy na facebookach czy twitterach czy 90minut.pl

0 22 27.10.2011 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1182516)
Nie moje podworko ale wg tej mapki sam tam sektory gdzie mozna normalnie bilety kupic, choc spora czesc jak piszesz pewnie dla "biznes-klasy":

I te które można kupic (żółte i pomarańczowe czy czerwone - nie pamiętam) zejdą na Rapid. Natomiast silver i gold club (10/15 tysięcy złotych) zeszły może w połowie, bo ceny są gigantyczne, a ta część trybuny stanowi chyba niemalże połowe dawnej krytej. I dlatego kompletu 'kompletu' nie będzie. Chodzi o ciemnozielone 'wypasione' fotele. Gratuluję śledztwa, ale jak sam celnie zauważyłeś nie Twoje podwórko, więc lepiej słuchać, zwłaszcza że napisałem dość wyraźnie, że problem jest ze sprzedażą miejsc z 'wypasionymi fotelami', a nie z całą trybuną. :)
http://www.legia.net/images/zdjecie/...3f78273a02.jpg

saklak1906 27.10.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1182481)
do Legionistów - mówi sie że Canal+ wykupuje ITI, jak to ma sie do Legii ?

No to ligi+ i ligi+extra nie bedzie sie dalo ogladnac, to by tez po niekat wyjasnialo ostatnie komentarze podczas komentowania spotkan Wisly.

Ale przynajmniej mam nadzieje ze zlikwiduja to glowno N i LM przeniosa na C+

studio 27.10.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1182521)
Mówimy o procentowym zapełnieniu stadionu, prawda?

Palikot lepszego PR by nie wymyslil :D

022, co jak co, ale Warszawiakowi ostatniemu bym uwierzyl :>

"(bo taką w istocie jest dawna kryta - wg. mojej wiedzy w tej chwili sprzedawane są tam tylko karnety za 10 i 15 tysięcy złotych" myliles sie bo jednak sa tam sprzedawane bilet,y chyba ze nagle Kryta stala sie mniejsza. Tak wiem, czepiam sie slowek.

Saklak, ale to C+ wykupuje ITI a nie odwrotnie, wiec chyba nie zniza sie do poziomu wujcia Waltera.

e: Szprotson, to tez by nie bylo miarodajne, bo to zalezy od pojemnosci sektora czy odleglosci, np Jaga ma wszedzie w ch*j daleko wiec trudniej je oceniac niz np lodzkie druzyny. Na kibicowni chyba fajny ranking zawsze jest, ilosc liczona razy odleglosc czy jakos tak,

0 22 27.10.2011 19:22

Czepiać, zamiast podać podobny przykład z Polski, możesz bez przerwy :)

C+ wykupuje ewentualnie Nsport, a nie ITI. Teraz ja się czepiam.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl