Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

wiesniak842 28.02.2020 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1550667)
Jaka jest rola Socios to zobaczymy po sezonie, jak już Wisła się utrzyma i nie będzie żadnych przeszkód, żeby TS bezpiecznie przekazał Wiśle udział w prawie do znaku towarowego.

Jeśli TS będzie się migał, a Socios nie będzie chciało wywrzeć konkretnej presji na nich, to wieszczę radykalny spadek liczby członków Socios.

To jest oczywiste i logiczne, dlatego wlasnie zastanawiaja mnie niektore "rozwazania nad niczym" w postach powyzej.

Konrad. 28.02.2020 23:51

Ściema z "walką o utrzymanie" jest oczywista - nasi potencjalni właściciele to nie miliarderzy, obiecujący złote góry - taki sezon może się kiedyś trafić. To była typowa zagrywka PR po to aby przedłużyć negocjacje z "nie swojej winy".

Przypomnę tylko, że jak przegramy pierwszy mecz sezonu 2020/2021 - będziemy mieć 3 punkty straty do strefy dającej utrzymanie... Także, TS znowu będzie mógł rozpocząć swoją grę...

zibi7 28.02.2020 23:54

Nie jest przypadkiem, że dwie z trzech TS-owskich "konkubin", zatrudnione są akurat w sklepie. Intratnego biznesu trzeba pilnować, gdy w zanadrzu jeszcze powiększa się rodzina, a tatuś w kryminale. Parę takich rodzin żyje sobie od lat z produkcji asortymentu do sklepu w hali TS-u.

I co, teraz mają znajdywać sobie nowe źródło zarobków, bo trzem kolesiom zachciało się uratować klub piłkarski, który w rzeczywistości jako jedyny powinien zarabiać na takich gadżetach?

Takiego wała, lecimy z kolekcją piłkarską. Komu piłkę, komu kubek, komu szalik Reymana? A to że klub piłkarski, pozbawiony przez to możliwości zarobku upadnie, to co tam Wisła to MY, a nie jakieś tam piłkarzyki.

Jaroo1 29.02.2020 00:04

O jakich negocjacjach Wy w ogóle mówicie? Kto ma negocjować, śp Reyman? Przecież tam nie ma osoby, która by miała glowe na karku i coś ogarniała, chciala ogarniać, było jak było do koncowki 2018 roku, ale nadal zarząd SA to jest taka organizacja widmo.
Po prostu żyją, odpowiedzialności zero, pomyslów i planów na TS i SA zero. No i tak sobie czas płynie i płynie, i za 10 miesięcy znowu powiedzą, że jest Boże Narodzenie i Nowy Rok i trzeba czekać na info.

AgresywnyChomik 29.02.2020 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1550666)
Może nieco bym zniuansował, np. trudno oczekiwać od Socios, aby obraziło się na klub, jeśli ten wróci w ręce TS. W końcu to stowarzyszenie kibiców Wisły, a nie BJK.

Natomiast co do ogólnej wymowy, zgadzam się. Nie ma warunków do porozumienia, a kibice pogodzili się z tym status-quo, niezależnie od tego czy są zadowoleni czy nie. Co jest przykre, bo to BJK jako właściciele piłkarskiej Wisły, a nie TS jest gwarantem jej lepszej przyszłości.

Mow za siebie:
A) nie sadze zeby kibice pogodzili sie z obecna sytuacja.
B) socios powstalo na fali ratowania pilki nie szachow czy szermierki stad ludzie ktorzy maja na uwadze pilke w momencie kolejnego przekretu TSu najzwyczajniej w swiecie z Socios zrezygnuja. Osoby te nie maja chieci wspierac .... wie czego w postaci osob dzialajacych i powiazanych bezposrednio z TSem.

master17 29.02.2020 00:16

zibi7 przypadkiem nie zrezygnowała dziewczyna z pracy w sklepiku ?
Konrad jeśli chodzi o Ultrasów, to robią co mogą aby dali radę finansować swoje działania.

South 29.02.2020 00:31

To tak na rozluźnienie , żona Królewskiego z szaliczkiem ze sklepu TSu :D
https://twitter.com/AlexAlexandra86/...248402432?s=19

czaro 29.02.2020 01:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1550668)
To jest oczywiste i logiczne, dlatego wlasnie zastanawiaja mnie niektore "rozwazania nad niczym" w postach powyzej.

Gdyby to było takie pewne, to by ogłoszono, że ustalono warunki i czekają na utrzymanie, albo podpisaliby umowę pod warunkiem. Nic takiego nie miało miejsca, bo nie tylko nie ustalono, ale, jak wynika z przecieków medialnych, w ogóle nie ustala się warunków.

Wkrótce minie kwartał od pamiętnego zamieszkania w grudniu, a temat stoi w miejscu. O tym jest ta rozmowa.

wiesniak842 29.02.2020 02:13

Odnosilem sie do tego: "Jeśli TS będzie się migał, a Socios nie będzie chciało wywrzeć konkretnej presji na nich, to wieszczę radykalny spadek liczby członków Socios". Tak czy siak wszystko rozstrzygnie sie w momencie gdy spolka ostatecznie trafi w rece TSu, badz zostanie przy JBK. W to, ze ten "negocjacyjny pat" bedzie trwal latami poprostu nie wierze. Osobiscie jeszcze jestem w stanie uwierzyc w te miganie sie TSu w chwili obecnej, a to i tak mocno poblazliwie, glownie ze wzgledu na argument "utrzymania sie". Po sezonie, w ktorym daj Boze sie utrzymamamy, rozsadna opcja jest tylko jedna, klub przechodzi w rece JBK.

sevenheaven 29.02.2020 11:59

Przecież jeśli spółka trafi spowrotem do TSu to daje rok maksymalnie na upadek ( przez ten rok zdąży jeszcze kilka osób zarobić ) oni nie mają kompletnie żadnego pomysłu, kto miałby niby tutaj zarządzać ?

wolfy 29.02.2020 18:37

Moim zdaniem za dużo jest ludzi którzy chcą TS-u pasożytującego na SA w Socios żeby na jakikolwiek nacisk liczyć.
Zmierza to wszystko w kierunku upadku, mimo że sportowo pewnie się utrzymamy.

wiesniak842 29.02.2020 18:39

Ciekawe. Ktore to osoby i jaka ich liczba?:D No i dlaczego pozwalaja pasozytowac od 1,5 roku SA na Socios?:lol:

wolfy 29.02.2020 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1550705)
Ciekawe. Ktore to osoby i jaka ich liczba?:D

Jak napiszę to zaraz będzie odpowiedź że oni w życiu za TS, popierają BJK, ale TS też ma swoje racje.
Ponieważ jestem już zmęczony przepychankami odpowiem tak: pocałuj mnie w dupę :D

A tak serio, to niepotrzebnie się o patolach z TS-u wypowiadam, po prostu ich bezczelne akcje z gadżetami piłkarskimi mnie pod....iły.

wiesniak842 29.02.2020 18:43

Najpierw musialbym sie z Toba spotkac na zywo:D

wolfy 29.02.2020 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1550707)
Najpierw musialbym sie z Toba spotkac na zywo:D

Od razu wyjaśnię żebyś nie traktował mojej wypowiedzi dosłownie :D

Ogólnie zgadzam się ze wszystkim co napisał Konrad. Ultrasi, TS - każdy ciągnie w swoją stronę lejąc na klub. Wcześniej czy później to musi się skończyć i dla mnie realniejsza jest rezygnacja trójki niż ustąpienie TS-u i UW. Gdyby była taka wola już dawno by się dogadali, a mamy ewidentną grę na przetrzymanie, żeby potem udawać że trójka sama zrezygnowała.

Te chore układy tym razem zniszczą ten klub.

wiesniak842 29.02.2020 18:52

Spoko, Ciebie akurat doslownie i na powaznie to raczej nikt nie bierze, takze dalej mozesz sobie w internetach wypisywac swoje wyimaginowane pierdy. Pozdrawiam i adios!!!

wolfy 29.02.2020 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1550709)
Spoko, Ciebie akurat doslownie i na powaznie to raczej nikt nie bierze, takze dalej mozesz sobie w internetach wypisywac swoje wyimaginowane pierdy. Pozdrawiam i adios!!!

Dlatego wypisuję. Również pozdrawiam.

gizmowisla 29.02.2020 19:29

po co sie klocicie ? kazde dziecko wie ze jesli TRIO odejdzie to jest to smierc naturalna pilki noznej na Wisle .....tu nawet nie am o czym dyskutowac, a co dopiero sie klocic ..... zakladajac pesymistyczny wariant i nasza zgube : jesli TRIO odejdzie to sociosy dalej beda wspolpracowac z TS ??

wiesniak842 29.02.2020 20:07

No widzisz, w tym wlasnie problem, dlatego sie "klocimy". Sociosy same zdecyduja co dalej i z kim. Dlatego nie podoba mi sie w ogole jakies przywolywanie sociosow do czegokolwiek, wplatywanie ich w jakies gierki TSu itp. Sa w nich i pewnie ci co wola TS, sa ci co wola SA, sa pewnie i niezdecydowani, przeciez wszystko z czasem sie wyjasni, beda glosowania, beda ewentualne odejscia, beda nowe zapisy. Przestancie sie czepiac socios i wypisywac co powinni, a czego nie powinni. Od tego ma sie czlonkoswto socios i od tego byly/sa/beda glosowania wsrod czlonkow...

BigLeb 29.02.2020 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1550704)
Moim zdaniem za dużo jest ludzi którzy chcą TS-u pasożytującego na SA w Socios żeby na jakikolwiek nacisk liczyć.
Zmierza to wszystko w kierunku upadku, mimo że sportowo pewnie się utrzymamy.

To było jasne już jak się Socios formowało, że się tam zadekują spady z SKWK.

MaLk 29.02.2020 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1550721)
Sociosy same zdecyduja co dalej i z kim.

O ile to będzie głosowane :D

wiesniak842 29.02.2020 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1550724)

Blaszczykowski tez byl w SKWK. Won z Wisly!!!

BigLeb 29.02.2020 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1550726)
Blaszczykowski tez byl w SKWK. Won z Wisly!!!

SKWK zaczynało jako świetny projekt nikt nawet nie przypuszczał co z niego zrobią kumaci. Pasożyty wybierają zdrowy organizm. Tekst z Błaszczykowskim słyszę od czasu Bednarza i jeszcze przyjdź na spotkanie i wyraź swoje zdanie. Zgrana płyta

wiesniak842 29.02.2020 21:12

Super. Ciesze sie razem z Toba, a jeszcze bardziej ciesze sie z tego, ze i Obidziniski i Blaszczykowski i Jazdzynski i Krolewski maja odmienne zdanie na temat Socios.

FraMat 29.02.2020 21:21

pewnie sociosy będą współpracować z TS, ale chyba nie wszystkie.
Obserwując nastroje wydaje się, że większość rzuci to z bólem serca w diabły.

master17 29.02.2020 22:50

Najlepsze jest to, że najwięcej na temat Socios co powinni, a czego nie itp mają osoby, które nawet nie należą do tego grona. Zacznijcie regularnie wpłacać tam pieniądze, a później wymagajcie co powinni.

serek.c2 29.02.2020 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1550724)

Weź już sobie na wstrzymanie, bo obrażasz ludzi. Pojęcia nie masz co robimy, a mam nadzieję, że już niedługo będzie Ci zwyczajnie głupio za taki wpis.

BigLeb 01.03.2020 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1550734)
Weź już sobie na wstrzymanie, bo obrażasz ludzi. Pojęcia nie masz co robimy, a mam nadzieję, że już niedługo będzie Ci zwyczajnie głupio za taki wpis.

Pożyjemy.., zobaczymy.., oby.., na razie nic nie wskazuje, żeby to się dobrze skończyło. Socios robi prawdopodobnie to co ma robić, czyli wspierać finansowo, przecież nie zarzucam tutaj jakiś przekrętów, zwyczajnie Socios nie ma moim zdaniem narzędzi, żeby presję wywierać na TS, wola to odrębny temat. I nikogo nie obraziłem ale jak uderzysz w stół, to się nożyce odzywają.

serek.c2 01.03.2020 11:59

Jeśli Ciebie ktoś nazwałby spadem z SKWK również byś się odezwał (tak tylko wspomnę, że przykładowo ja nigdy do SKWK nie należałem). Czy mamy narzędzia - zobaczymy. A wola jest, o to się nie musisz martwić.

s1mone 01.03.2020 12:39

Socios ma prawo mieć decydujący głos i zrobi to co uzna za stosowne jako grupa kibiców, którym najbardziej zależy na piłkarskiej Wiśle.

Nie jesteś w Socios, nie zależy Ci na tyle, żeby łożyć z prywatnych funduszy na klub - Twoja sprawa, ale jeśli dodatkowo oczerniasz ludzi, którzy oddają swoje ciężko zarobione pieniądze Wiśle nie dostając w zamian nic konkretnego to jesteś je**nym kretynem i durnym szczekaczem.

W ogóle przeświadczenie, że ludzie, którzy przepisali się z SKWK do Socios mają jakiekolwiek złe intencje jest idiotyczne.
Założeniem głównym Socios jest wydawanie pieniędzy na piłkarską Wisłę (a nie ograbianie jej z pieniędzy) i sam ten fakt broni każdego członka Socios jako wolontariusza dla klubu. Niezależnie czy był wcześniej w SKWK, UW czy innym stowarzyszeniu kibicowskim.

Arkadiusz.Czerepach 01.03.2020 13:08

wydaje mi się ze kolegom wyżej chodziło o promowanie przez social media Socios konkurencyjnych biznesowo podmiotow dla pilkarskiej wisly ergo odbieranie jej zarobku ergo "ograbianie jej z pieniedzy"

oczywiscie te zarzuty nie powinny byc stosowane en bloc dla wszystkich sociosów , a wyłącznie tych którzy za wrzucenie tych postów odpowiadali , choc praktyka pokazuje ze takie rzeczy nie dzieja sie bez przyzwolenia tzw decyzyjnych

ale ja nie o tym , mam propozycje dla Socios na akcje politycznie bezpieczna , bo nie zwiazana z tymi przepychankami

otóż chodzi mi o wystosowanie jakiejś petycji do C+ aby mecze Wisły przestał komentować anty-wiślak Wegrzyn

mysle ze glos zorganizowanej grupy moze by wzieli pod uwage , tak sobie wyobrazam (a moze sie myle) , ze to jednak kibice Wisly sa lwia czescia widowni meczow Wisly (i oczywiscie kibice druzyny przeciwnej) , ciezko mi sobie wyobrazi aby ktos hobbystycznie ogladal mecz polskiej ligi pomiedzy dwoma obcymi mu druzynami , a przynajmniej nie ma ich za wiele

a nie ukrywajmy żygac sie chce sluchajac Kazka , i tego jego stronniczego komentowania kazdej decyzji sedziego , np a propos wczorajszego karnego , poza tym chwalenie i cieszenie sie ze skladnych akcji druzyny przeciwnej itp

Griszka30KR 01.03.2020 17:59

Ja tylko chciałbym napisać tutaj ,że w kwestii organizacji wyjazdu,a raczej zakupu biletów, jestesmy w czarnej dupie.Dumne plakaty "Inwazja na Gliwice",a zapsy 12:30-14:30.Będąc po 13 kolejka kilkaset osób,która postepuje w slimaczym tempie,bo....non stop sto ktos dochodzi z boku,a zapisy prowadzi JEDNA dziewczyna,która co jakis czas rozmawia prze telefon(i tu nie mam do Niej pretensji) lub w jest zajmownana co jakiś czas rozmową przez "bajerantów". O 14:30 "close" ,a ja przeszedłem ok. 60-70% tej kolejki ,ale te ostanie 30% zajełoby z 1h.Przy takiej "inwazji" powinno przyjmowąc przynajmniej 3 osoby,byc moze nie byłoby konieczności robienia tego po meczu.....Wszyscy chcą kasę,ale pracowac nie ma komu.

Matios98 01.03.2020 20:08

Z tym Węgrzynem, to jednak gruba przesada, ja sobie nie wyobrażam zajmowania się takimi głupotami. Co prawda sam kiedyś myślałem w podobny sposób, że Węgrzyn to kibic sąsiadki i jest nieobiektywny itd. ale zdałem sobie sprawę, że to samo o nim myślą kibice sąsiadki czy legii, wiec ja bym tak ostro nie jechał:). On po prostu sobie komentuje po swojemu, jednych wkurza innym się podoba tak to bywa. Według mnie w jego komentarzu nie chodzi o obiektywizm, tylko on jak komentuję, to z jakimiś konkretnymi wymaganiami wobec danych drużyn. I tak np jak widzi Wisłę co robi obronę Częstochowy przez ostatnie 15 minut i wybija piłkę po autach to ciśnie po niej bo jest przyzwyczajony, że Wisła ma dominować itd.

bódyń 01.03.2020 20:30

Niektorzy mysla, e Wegrzyn nie lubi Wisly bo ogladaja tylko jego komentarze jak gra Wisla. Niech ktos ogladnie inne mecze i tez tak mowi. Jednek bym przyjal, ze sie zna bardziej na pilce niz ludzie z tego forum.
A, ze Wisla sie rozpaczliwie bronial wczoraj? No tak sie wlasnie bronila

Levis88 01.03.2020 20:43

Tu nie chodzi o to, że w Socios są ludzie z SKWK bo na pewno są. Tak samo jak wyznawcy Biedronia, Tuska czy Jarka. Są też parchy zza miedzy itp. Argument,że Kuba był w SKWK? Kpina, płacił składki i tyle znaczył - jak teraz 99% członków Socios. Trio wspiera Socios? Jasne że wspiera bo na razie dostaje wsparcie $$ i dobry kibicowski PR.
Dla mnie ważne jest jakie osoby kręcą się wokół osób decyzyjnych w Socios. Czy one były i znaczyły coś w SKWK i miały możliwość orientowania się w byłej sytuacji wokół klubu. Ja osobiście po zmianie prezesa przestałem płacić składki i odłączyłem się od Socios. Teraz kiedy słyszę, że Socios powinno mieć wpływ na sprawy w klubie - mniejsze czy większe, wiem, że była to dobra decyzja.

wiesniak842 01.03.2020 21:02

:D:D:D
Sam piszesz, ze skladki placi 99 procent socios i tyle. W takim razie podpowiem Ci jeszcze, ze o jakichkolwiek decyzjach socios nt przekazywania pieniedzy, ewentualnego wplywu na sprawy w klubie - wiekszego czy mniejszego, zadecyduje te 99 procent socios + pozostale 1 we wspolnym glosowaniu.
Aha, jak juz jestes to wezze napisz jakie to osoby kreca sie wokol osob decyzyjnych w socios. Bo tak .......isz, .......isz od dluzszego czasu, a konkretow wciaz brak. Jesli wiesz cos o czym my nie wiemy, podziel sie ta wiedza z nami, prosze.

Levis88 01.03.2020 21:05

Byłem przekonany, że szybko się zjawisz:)

wiesniak842 01.03.2020 21:09

No, siedze akurat w robocie to jestem. Na powyzsze pytanie na temat tych krecacych sie osob odpowiesz czy nie?

serek.c2 01.03.2020 21:10

Ty już widzę straciłeś całkiem kontakt z rzeczywistością - Socios nigdy nie chciało mieć i nie będzie chciało mieć wpływu na "sprawy w klubie". Od tego jest zarząd/właściciel spółki.

Ps. temat prezesa Socios sobie daruj - nie znasz go. Mogłeś z nim pogadać choćby na Walnym w zeszłym roku i samodzielnie wyrobić sobie opinię.

Levis88 01.03.2020 21:10

Wszystko w moim poście masz wyjaśnione.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl