![]() |
Cytat:
|
Ściema z "walką o utrzymanie" jest oczywista - nasi potencjalni właściciele to nie miliarderzy, obiecujący złote góry - taki sezon może się kiedyś trafić. To była typowa zagrywka PR po to aby przedłużyć negocjacje z "nie swojej winy".
Przypomnę tylko, że jak przegramy pierwszy mecz sezonu 2020/2021 - będziemy mieć 3 punkty straty do strefy dającej utrzymanie... Także, TS znowu będzie mógł rozpocząć swoją grę... |
Nie jest przypadkiem, że dwie z trzech TS-owskich "konkubin", zatrudnione są akurat w sklepie. Intratnego biznesu trzeba pilnować, gdy w zanadrzu jeszcze powiększa się rodzina, a tatuś w kryminale. Parę takich rodzin żyje sobie od lat z produkcji asortymentu do sklepu w hali TS-u.
I co, teraz mają znajdywać sobie nowe źródło zarobków, bo trzem kolesiom zachciało się uratować klub piłkarski, który w rzeczywistości jako jedyny powinien zarabiać na takich gadżetach? Takiego wała, lecimy z kolekcją piłkarską. Komu piłkę, komu kubek, komu szalik Reymana? A to że klub piłkarski, pozbawiony przez to możliwości zarobku upadnie, to co tam Wisła to MY, a nie jakieś tam piłkarzyki. |
O jakich negocjacjach Wy w ogóle mówicie? Kto ma negocjować, śp Reyman? Przecież tam nie ma osoby, która by miała glowe na karku i coś ogarniała, chciala ogarniać, było jak było do koncowki 2018 roku, ale nadal zarząd SA to jest taka organizacja widmo.
Po prostu żyją, odpowiedzialności zero, pomyslów i planów na TS i SA zero. No i tak sobie czas płynie i płynie, i za 10 miesięcy znowu powiedzą, że jest Boże Narodzenie i Nowy Rok i trzeba czekać na info. |
Cytat:
A) nie sadze zeby kibice pogodzili sie z obecna sytuacja. B) socios powstalo na fali ratowania pilki nie szachow czy szermierki stad ludzie ktorzy maja na uwadze pilke w momencie kolejnego przekretu TSu najzwyczajniej w swiecie z Socios zrezygnuja. Osoby te nie maja chieci wspierac .... wie czego w postaci osob dzialajacych i powiazanych bezposrednio z TSem. |
zibi7 przypadkiem nie zrezygnowała dziewczyna z pracy w sklepiku ?
Konrad jeśli chodzi o Ultrasów, to robią co mogą aby dali radę finansować swoje działania. |
To tak na rozluźnienie , żona Królewskiego z szaliczkiem ze sklepu TSu :D
https://twitter.com/AlexAlexandra86/...248402432?s=19 |
Cytat:
Wkrótce minie kwartał od pamiętnego zamieszkania w grudniu, a temat stoi w miejscu. O tym jest ta rozmowa. |
Odnosilem sie do tego: "Jeśli TS będzie się migał, a Socios nie będzie chciało wywrzeć konkretnej presji na nich, to wieszczę radykalny spadek liczby członków Socios". Tak czy siak wszystko rozstrzygnie sie w momencie gdy spolka ostatecznie trafi w rece TSu, badz zostanie przy JBK. W to, ze ten "negocjacyjny pat" bedzie trwal latami poprostu nie wierze. Osobiscie jeszcze jestem w stanie uwierzyc w te miganie sie TSu w chwili obecnej, a to i tak mocno poblazliwie, glownie ze wzgledu na argument "utrzymania sie". Po sezonie, w ktorym daj Boze sie utrzymamamy, rozsadna opcja jest tylko jedna, klub przechodzi w rece JBK.
|
Przecież jeśli spółka trafi spowrotem do TSu to daje rok maksymalnie na upadek ( przez ten rok zdąży jeszcze kilka osób zarobić ) oni nie mają kompletnie żadnego pomysłu, kto miałby niby tutaj zarządzać ?
|
Moim zdaniem za dużo jest ludzi którzy chcą TS-u pasożytującego na SA w Socios żeby na jakikolwiek nacisk liczyć.
Zmierza to wszystko w kierunku upadku, mimo że sportowo pewnie się utrzymamy. |
Ciekawe. Ktore to osoby i jaka ich liczba?:D No i dlaczego pozwalaja pasozytowac od 1,5 roku SA na Socios?:lol:
|
Cytat:
Ponieważ jestem już zmęczony przepychankami odpowiem tak: pocałuj mnie w dupę :D A tak serio, to niepotrzebnie się o patolach z TS-u wypowiadam, po prostu ich bezczelne akcje z gadżetami piłkarskimi mnie pod....iły. |
Najpierw musialbym sie z Toba spotkac na zywo:D
|
Cytat:
Ogólnie zgadzam się ze wszystkim co napisał Konrad. Ultrasi, TS - każdy ciągnie w swoją stronę lejąc na klub. Wcześniej czy później to musi się skończyć i dla mnie realniejsza jest rezygnacja trójki niż ustąpienie TS-u i UW. Gdyby była taka wola już dawno by się dogadali, a mamy ewidentną grę na przetrzymanie, żeby potem udawać że trójka sama zrezygnowała. Te chore układy tym razem zniszczą ten klub. |
Spoko, Ciebie akurat doslownie i na powaznie to raczej nikt nie bierze, takze dalej mozesz sobie w internetach wypisywac swoje wyimaginowane pierdy. Pozdrawiam i adios!!!
|
Cytat:
|
po co sie klocicie ? kazde dziecko wie ze jesli TRIO odejdzie to jest to smierc naturalna pilki noznej na Wisle .....tu nawet nie am o czym dyskutowac, a co dopiero sie klocic ..... zakladajac pesymistyczny wariant i nasza zgube : jesli TRIO odejdzie to sociosy dalej beda wspolpracowac z TS ??
|
No widzisz, w tym wlasnie problem, dlatego sie "klocimy". Sociosy same zdecyduja co dalej i z kim. Dlatego nie podoba mi sie w ogole jakies przywolywanie sociosow do czegokolwiek, wplatywanie ich w jakies gierki TSu itp. Sa w nich i pewnie ci co wola TS, sa ci co wola SA, sa pewnie i niezdecydowani, przeciez wszystko z czasem sie wyjasni, beda glosowania, beda ewentualne odejscia, beda nowe zapisy. Przestancie sie czepiac socios i wypisywac co powinni, a czego nie powinni. Od tego ma sie czlonkoswto socios i od tego byly/sa/beda glosowania wsrod czlonkow...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Super. Ciesze sie razem z Toba, a jeszcze bardziej ciesze sie z tego, ze i Obidziniski i Blaszczykowski i Jazdzynski i Krolewski maja odmienne zdanie na temat Socios.
|
pewnie sociosy będą współpracować z TS, ale chyba nie wszystkie.
Obserwując nastroje wydaje się, że większość rzuci to z bólem serca w diabły. |
Najlepsze jest to, że najwięcej na temat Socios co powinni, a czego nie itp mają osoby, które nawet nie należą do tego grona. Zacznijcie regularnie wpłacać tam pieniądze, a później wymagajcie co powinni.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli Ciebie ktoś nazwałby spadem z SKWK również byś się odezwał (tak tylko wspomnę, że przykładowo ja nigdy do SKWK nie należałem). Czy mamy narzędzia - zobaczymy. A wola jest, o to się nie musisz martwić.
|
Socios ma prawo mieć decydujący głos i zrobi to co uzna za stosowne jako grupa kibiców, którym najbardziej zależy na piłkarskiej Wiśle.
Nie jesteś w Socios, nie zależy Ci na tyle, żeby łożyć z prywatnych funduszy na klub - Twoja sprawa, ale jeśli dodatkowo oczerniasz ludzi, którzy oddają swoje ciężko zarobione pieniądze Wiśle nie dostając w zamian nic konkretnego to jesteś je**nym kretynem i durnym szczekaczem. W ogóle przeświadczenie, że ludzie, którzy przepisali się z SKWK do Socios mają jakiekolwiek złe intencje jest idiotyczne. Założeniem głównym Socios jest wydawanie pieniędzy na piłkarską Wisłę (a nie ograbianie jej z pieniędzy) i sam ten fakt broni każdego członka Socios jako wolontariusza dla klubu. Niezależnie czy był wcześniej w SKWK, UW czy innym stowarzyszeniu kibicowskim. |
wydaje mi się ze kolegom wyżej chodziło o promowanie przez social media Socios konkurencyjnych biznesowo podmiotow dla pilkarskiej wisly ergo odbieranie jej zarobku ergo "ograbianie jej z pieniedzy"
oczywiscie te zarzuty nie powinny byc stosowane en bloc dla wszystkich sociosów , a wyłącznie tych którzy za wrzucenie tych postów odpowiadali , choc praktyka pokazuje ze takie rzeczy nie dzieja sie bez przyzwolenia tzw decyzyjnych ale ja nie o tym , mam propozycje dla Socios na akcje politycznie bezpieczna , bo nie zwiazana z tymi przepychankami otóż chodzi mi o wystosowanie jakiejś petycji do C+ aby mecze Wisły przestał komentować anty-wiślak Wegrzyn mysle ze glos zorganizowanej grupy moze by wzieli pod uwage , tak sobie wyobrazam (a moze sie myle) , ze to jednak kibice Wisly sa lwia czescia widowni meczow Wisly (i oczywiscie kibice druzyny przeciwnej) , ciezko mi sobie wyobrazi aby ktos hobbystycznie ogladal mecz polskiej ligi pomiedzy dwoma obcymi mu druzynami , a przynajmniej nie ma ich za wiele a nie ukrywajmy żygac sie chce sluchajac Kazka , i tego jego stronniczego komentowania kazdej decyzji sedziego , np a propos wczorajszego karnego , poza tym chwalenie i cieszenie sie ze skladnych akcji druzyny przeciwnej itp |
Ja tylko chciałbym napisać tutaj ,że w kwestii organizacji wyjazdu,a raczej zakupu biletów, jestesmy w czarnej dupie.Dumne plakaty "Inwazja na Gliwice",a zapsy 12:30-14:30.Będąc po 13 kolejka kilkaset osób,która postepuje w slimaczym tempie,bo....non stop sto ktos dochodzi z boku,a zapisy prowadzi JEDNA dziewczyna,która co jakis czas rozmawia prze telefon(i tu nie mam do Niej pretensji) lub w jest zajmownana co jakiś czas rozmową przez "bajerantów". O 14:30 "close" ,a ja przeszedłem ok. 60-70% tej kolejki ,ale te ostanie 30% zajełoby z 1h.Przy takiej "inwazji" powinno przyjmowąc przynajmniej 3 osoby,byc moze nie byłoby konieczności robienia tego po meczu.....Wszyscy chcą kasę,ale pracowac nie ma komu.
|
Z tym Węgrzynem, to jednak gruba przesada, ja sobie nie wyobrażam zajmowania się takimi głupotami. Co prawda sam kiedyś myślałem w podobny sposób, że Węgrzyn to kibic sąsiadki i jest nieobiektywny itd. ale zdałem sobie sprawę, że to samo o nim myślą kibice sąsiadki czy legii, wiec ja bym tak ostro nie jechał:). On po prostu sobie komentuje po swojemu, jednych wkurza innym się podoba tak to bywa. Według mnie w jego komentarzu nie chodzi o obiektywizm, tylko on jak komentuję, to z jakimiś konkretnymi wymaganiami wobec danych drużyn. I tak np jak widzi Wisłę co robi obronę Częstochowy przez ostatnie 15 minut i wybija piłkę po autach to ciśnie po niej bo jest przyzwyczajony, że Wisła ma dominować itd.
|
Niektorzy mysla, e Wegrzyn nie lubi Wisly bo ogladaja tylko jego komentarze jak gra Wisla. Niech ktos ogladnie inne mecze i tez tak mowi. Jednek bym przyjal, ze sie zna bardziej na pilce niz ludzie z tego forum.
A, ze Wisla sie rozpaczliwie bronial wczoraj? No tak sie wlasnie bronila |
Tu nie chodzi o to, że w Socios są ludzie z SKWK bo na pewno są. Tak samo jak wyznawcy Biedronia, Tuska czy Jarka. Są też parchy zza miedzy itp. Argument,że Kuba był w SKWK? Kpina, płacił składki i tyle znaczył - jak teraz 99% członków Socios. Trio wspiera Socios? Jasne że wspiera bo na razie dostaje wsparcie $$ i dobry kibicowski PR.
Dla mnie ważne jest jakie osoby kręcą się wokół osób decyzyjnych w Socios. Czy one były i znaczyły coś w SKWK i miały możliwość orientowania się w byłej sytuacji wokół klubu. Ja osobiście po zmianie prezesa przestałem płacić składki i odłączyłem się od Socios. Teraz kiedy słyszę, że Socios powinno mieć wpływ na sprawy w klubie - mniejsze czy większe, wiem, że była to dobra decyzja. |
:D:D:D
Sam piszesz, ze skladki placi 99 procent socios i tyle. W takim razie podpowiem Ci jeszcze, ze o jakichkolwiek decyzjach socios nt przekazywania pieniedzy, ewentualnego wplywu na sprawy w klubie - wiekszego czy mniejszego, zadecyduje te 99 procent socios + pozostale 1 we wspolnym glosowaniu. Aha, jak juz jestes to wezze napisz jakie to osoby kreca sie wokol osob decyzyjnych w socios. Bo tak .......isz, .......isz od dluzszego czasu, a konkretow wciaz brak. Jesli wiesz cos o czym my nie wiemy, podziel sie ta wiedza z nami, prosze. |
Byłem przekonany, że szybko się zjawisz:)
|
No, siedze akurat w robocie to jestem. Na powyzsze pytanie na temat tych krecacych sie osob odpowiesz czy nie?
|
Ty już widzę straciłeś całkiem kontakt z rzeczywistością - Socios nigdy nie chciało mieć i nie będzie chciało mieć wpływu na "sprawy w klubie". Od tego jest zarząd/właściciel spółki.
Ps. temat prezesa Socios sobie daruj - nie znasz go. Mogłeś z nim pogadać choćby na Walnym w zeszłym roku i samodzielnie wyrobić sobie opinię. |
Wszystko w moim poście masz wyjaśnione.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl