![]() |
Frajerzy, to oczywiście o działaczach Wisły. Znowu będziemy męczyć się z dwoma niepewnymi bramkarzami, w dodatku Pawełek kontuzjowany. Czyli Juszczyk będzie zaczynał w LE. Ciekaw ile w tym okienku będzie bramkarskich ogórków testowanych. Charyzmatyczny ograny z doświadczeniem Europejskim bramkarz za darmo nie daleko od Krakowa i nie potrafią go ściągnąć :lol:
|
I Ty możesz zostać bramkarzem Wisły - odcinek 30 już wkrótce.
Brawa dla decyzyjnych. Zaraz Nowak pójdzie do Widzewa w pakiecie z Cetnarskim, Sadlok z Sobiechem dołączą do Kiełba w Amice, a my zostaniemy z Juszczykiem, Pawełkiem, jednym napastnikiem i szpitalem w zespole, jak to zazwyczaj po okresie przygotowawczym. |
Tak myślałem. W końcu kto miałby czuwać nad transferami ? Przecież nikt nie jest zatrudniony.
|
No poprostu wiedzialem ze to sie tak musi skonczyc bo ile juz mielismy takich info ze juz jest, jeszcze tylko maly szczegolik i w koncu nic z tego nie wychodzilo. Nie maja sensu zadne wzmocnienia bo dalej bedziemy sie krecic w kolko jak to ma juz miejsce ponad 5 lat. Potrzebna jest rewolucja ale nie tylko z pilkarzami i sztabem szkoleniowym ale czas wreszcie na budowe normalnego zarzadu. Szczerze mowiac to mnie wcale nie uciesza 1 czy 2 wzmocnienia bo co z tego ze moze pojdzie jakis impuls, ze znowu bedziemy sobie robic nadzieje po jakims mistrzostwie jak potem zachwile bedzie powrot do tego co teraz. Juz mielismy Skorze, Bednarza juz byly zachwyty ze w koncu profesjonalne zarzadzanie, ze piekna gra, kolejne mistrzostwa, pilkarze wspaniali jak faktycznie nic z tego nie mamy, kleski w pucharach i dzis sytuacja podobna do tej jaka mielismy za Enegolow czy Okukow.
|
To jest już kpina,piszą że jeszcze badania i Onyszko będzie grał w Wiśle a za parę godzin czytamy że Onyszko podpisał kontrakt z Polonią W.I taki jest obraz 12 krotnego MP.Kpina i żenada!!!
|
Cytat:
Kiepsko zaczęło się to okienko transferowe,o ile w ogóle z Onyszko toczone były rozmowy! |
Cytat:
Ważne (dla Cupiała), że wracają "leśne dziadki" czyli Kapka i Basałaj....bleeeeeeeeee!!! |
Najlepszy zestaw dla mojej obrony poproszę, Pawełek plus Juszczyk gratis.
|
Pierwsza porażka transferowa. Facet z kartą na ręku to go do Dyskopolo puścili. Co za ludzie. Przyjdzie do nas bramkarz pokroju Angelo Hughesa i znów będziemy drżeć gdy tylko piłka poleci w światło bramki. Choć w sumie było przywyknąć.... . Co za parodia.
|
Za każdym razem kiedy myślę, że już nic mnie nie zaskoczy, jestem w błędzie...
|
zaczyna się.
później się zaczną żale, jęki i płacze i tak w koło macieja. szykuje się nam kolejna runda z Pawełkiem. |
Szkoda.
Wielka szkoda bo to facet z charakterem. A takich nam w Wiśle brakuje :( |
Onyszce pewnie zaproponowano kontrakt motywacyjny: 0/100% :) Ja już się z tego śmieje, bo jedyne co pozostało to śmiech przez łzy.
|
Brawo! Zostaniemy z Pawełkiem!
|
Co do transferu Żurawskiego i Kosowskiego to mam odczucia ambiwalentne. Z jednej strony fajnie by było ich znów zobaczyć w koszulce Wisły i jest nadzieja, że szczególnie Kosa zrobi swoją charyzmą atmosferę w szatni, lecz chyba trzeba mysleć perspektywicznie, a biorąc pod uwagę ich wiek wiele nam już raczej nie zaproponują (prócz wysokich kontraktów:)). Nie po to pozbywaliśmy się Zieńczuka czy Baszczyńskiego by teraz znów podnosić średnią wieku w zespole, bo dochodzi do tego prawdopodobnie jeszcze 36 - letni Onyszko. Wisła wg. mnie powinna iść drogą Arsenalu czy Ajaxu (oczywiście w odpowiednich proporcjach) powinniśmy brać młodych łepków max 24 letnich z możliwością późniejszego odsprzedania z zyskiem.
|
Cytat:
|
To że Onyszko wybrał Polonię, to źle o nim świadczy, bo za kilkadziesiąt tysięcy euro więcej będzie grał w drużynie o klasę słabszej. Może ta sytuacja zmobilizuje naszych działaczy do skuteczniejszej walki na rynku transferowym.
|
no i ch... zimny prysznic jak dla mnie a tak liczyłem na Arka..Trudno szukamy innego bramkarza tylko kogo?
|
Sprawa Onyszki to kompromitacja naszych działaczy. Był do wzięcia facet z jajami i umiejętnościami, a zostaniemy znowu z dwoma kalekami w bramce. Oczywiście po zwyczajowym przetestowaniu setki nowych bramkarzy. :lol:
Dajcie spokój z Kosą i Żurawiem. Skoro gdy byli w pełni sił nie udało się z nimi awansować do LM to tym bardziej nie uda się gdy obaj myślą już o emeryturze. Wystarczy już tych nostalgicznych powrotów w Wiśle. |
Cytat:
|
A ja mysle ze wcale zle o nim nie swiadczy bo facet ma juz 36 lat i ambicje o grze na wysokim poziomie pewnie juz dawno zostawil za soba a teraz chce poprostu dorobic w ostatnich chwilach kariery. A jesli Polonia dalej bedzie robila takie ruchy na rynku transferowym to w nastepnym sezonie moze byc powaznym zagrozeniem dla Wisly bo w Polsce to wiele nie potrzeba, chocby przyklad Ruchu
A apropo Lecha to mysle ze swietna sytuacja im sie stworzyla przed LM, maja az 5mln € za Lewandowskiego i w perspektywie darmowego a rownie dobrego Zurawskiego, ktory raz ze chetnie do nich pojdzie a dwa na pewno wiecej moze tam dostac. |
Czy ja wiem czy zle to o nim swidczy gosciu ma już 36 lat napewno chciałby sobie na starosć dorobic ;)
Co nie zmienia faktu że My jestesmy mega frajerami !! Mamy b. dobrego bramkarza do wziecia za darmo i pewnie chcemy zaoszczedzic, jak widać nie opłacało sie Polonia nas przebiła i tyle. A najgorsze jest to że teraz bedzie koleje testowanie jakis bramkarzy byle by wziąsc za darmo ;/ |
Ten transfer pokazuje wszystkim w Polsce - nie opłaca się przychodzic do Wisły bo gdzie indziej czytaj W-wa, Wronki, dadza na pewno wiecej i szybciej podejma decyzje.
Z tego przekazu tez jasno wynika ze marzenia o wzmocnieniach piłkarzami klasy D. Nowaka i wyżej mozemy sobie darowac Pewnie z analiz posezonowych wyszlo: jakby wszyscy byli zdrowi to bez problemu bysmy zdobyli mistrza - wniosek: po co brac kogos nowego skoro mamy mistrzowski sklad? Mam tylko nadzieje ze nasza indolencja transferowa dziala w dwie strony i Wisła Głowy w jasyr nie odda :) |
Cytat:
A to wszystko tuż przed startem kolejnego sezonu i okna transferowego. A także w przededniu powrotu na przebudowany stadion... Czasem mam wrażenie, że patrząc na funkcjonowanie i zarządzanie tego klubu oglądam kolejny odcinek komediowego serialu Monthy Pytona... |
Właśnie sobie uświadomiłem że my nie mamy polityki transferowej. Bierzemy tylko tych którzy sami się zgłaszają :/
|
Cytat:
Hmm ci to zawsze wyskoczą z jakimś info. |
Cytat:
|
Cóż robić, jeśli Wojciechowski przebił zdecydowanie naszą ofertę to wiadomo że nie mieliśmy szans. Przecież my liczymy każdą złotówkę.
Przykre ale tak jest. Stąd następująca kolejność "dziobania finansowego" 1. Amica (mają najwięcej kasy) 2. Legia 3 Polonia 4 Inni średniacy (w tym Wisła) Takie realia ale nie ma co płakać:) |
Kiedyś dominowaliśmy bo Cupiał - tak jak teraz Wojciechowski - płacił najwięcej. Nie stworzył jednak nic co pomogłoby klubowi, nie przygotował go na taką naglą zmianę strategii. Teraz pieniędzy nie ma, a Cupiał, właściwie TF więcej finansować Wisły nie będzie.
Brak pieniędzy, ok zdarza się. Ale brak struktur klubowych, kompetentnych kadr zarządzających i planu działania tego już wybaczyć nie można. Stawia to Wisłę w bardzo złej sytuacji i może skończyć się bardzo źle. Z obecnym właścicielem daję nam max kolejne 3 lata walki o podium. Później można się szykować psychicznie na miejsca 5-10. |
Bardzo dobrze ze nie wzielismy Onyszki jak dla mnie Pawelek ma takie same umiejetnosci. Natomiast Onyszko jest za stary juz w bramce powinno zostac tak jak jest Juszczyk i Pawelek.
|
Szkoda trochę z tym Onyszko ale z drugiej strony czy był sens bicia się z Wojciechowskim i przebijania jego ofert? Był sens dawania bramkarzowi jednego z najwyższych kontraktów? Wg mnie takie kontrakty trzeba oferować napastnikom czy skrzydłowym a nie bramkarzowi. Wojciechowski jeśli uprze się to przebije każdą naszą ofertę ale dawanie dużych kontraktów takim zawodnikom jak Gancarczyk, Brzyski, Cortes z czasem mu bokiem wyjdzie. I nie wiemy jakie kwoty oferowała Wisła a jakie Wojciechowski. Ostatnio czytałem że on przebił oferty Legii ,Lecha ,Wisły dotyczące Sobiecha - zaproponował mln euro(nie wiem czy to prawda) więc nie zdziwiłbym się gdyby Onyszce dał ,np. 250 tyś euro rocznie co jest dużym kontraktem dla bramkarza w Polsce i głupie byłoby przebijanie tej oferty czy nawet dawanie tyle samo. Trzeba być cierpliwym.
|
Haha i potym newsie jak jest jeszcze ktoś kto wierzy w transfery w tym sezonie i kase od Bogusia to niech lepiej się stuknie w czoło.... nie ma kasy nie ma transferów, nie ma struktur, nie ma polityki transferowej, klubowej, nie ma niczego . Została prowizorka i równia pochyła. Cięzkie czasy nadchodzą...a co do reszty zostaje wiara i wierność...
|
Równia pochyła...
Cytat:
Wnioskuję, że stwierdzasz to jedynie patrząc na tabelę z minionego sezonu bo nieoszukujmy się ale Wisła od dobrych paru lat zjeżdża po równi pochyłej i 2 miejsce z tego sezonu może być dla nas wkrótce traktowane w kategorii sukcesu. Wystarczy przeanalizować naszą obecną kadrę, zarówno piłkarską jak i zarządzającą żeby dojść do wniosku, że będzie tylko coraz gorzej... Polonia, Legia, Lech wzmacniają się i będą to robiły w dalszym ciągu, a my możemy jedynie liczyć na cudy przypominające te w stylu Marcelo czy Kuby Błaszczykowskiego, chociaż i to jest mało realne bo ilu jest jeszcze w Polsce dobrych wujków, którzy przyprowadzą bratanka na testy do Wisły... Pozostaje nam wierzyć w "potencjał" Łobodzińskiego, Jirsaka, Ba, Boguskiego, Kirma, Garguły i kilku innych niespełniających pokładanych w nich nadzieji zawodników naszego ukochanego klubu... bądź w nagłą odmianę podejścia Bogusława Cupiała... Wracajać do rozważań transferowych chciałbym wyrazić wielkie niepocieszenie ze względu na "stratę" takiego bramkarza jak Onyszko, który w najbliższych kilku sezonach mógł być zarówno wielkim liderem drużyny jak i ostoją całej defensywy... Co do Kosy i Żurawia to analizując stan naszej kadry jak i całej ligi uważam, że nawet będąc już piłkarskimi emerytami(młodszymi od Franka) z miejsca ponownie staną się gwiazdami Wisły jak i całej ligi... oczywiście nie ma co liczyć na szał w Lidze Europejskiej ale w tej chwili naszym zmartwieniem powinno stać się ligowe podwórko gdyż i ono zaczyna nam odjeżdżać co najprawdopodobniej zauważymy w nadchodzącym sezonie... Tyle z mojej z mojej strony... Do "usłyszenia" wkrótce... Pozdrawiam Reiro |
Cytat:
Nasze Neverending Story przerodziło się z komedii w dramat, albo odwrotnie:lol:. Zależy od punktu widzenia. |
Cytat:
Wojciechowski jest w stanie aktualnie przebić Wisłę, Legię i Lecha, jeśli będzie tylko chciał. |
Cytat:
Z Lechem i Legią nic nie wygrał (na razie) i nie wiem czy byłby w stanie. Pomijam siłowanie się na zasadzie kaprysu, tu Wojciechowski może o czasu do czasu zabłyszczeć. |
nie wiem czy mi się wydaje, ale czy tylko ja zauważyłem te nie pewne interwencje Onyszki w meczu z Nami????
|
Cytat:
:/ PS. a może w końcu! się przełamie :> Cytat:
|
nie panikujcie z tym Onyszka, jak dla mnie dobrze sie stało że do nas nie trafił...
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl