![]() |
Ta liga chyba jest ustawiana.
|
Najlepiej chyba będzie jak na 4 kolejki przed końcem liderem bedzie Polonia Warszawa z przewagą 9 punktów. I wtedy oczywiście zacznie sprzedawać, by nie trzeba było wypłacać pensji za mistrza, bo to będzie oznaczało bankructwo. Przegra wszystko do końca, ale "goniący" Legia, Lech czy Śląsk z Górnikiem przegrają co najmniej po dwa mecze.
Tym sposobem mistrzem zostanie Polonia i zbankrutuje. Nie przystąpi do następnych rozgrywek. I to będzie kwintesencja naszej ekstraklasy. Jeszcze żeby królem strzelców został Korzym, a MVP Radović i mamy komplet. Puchar oczywiście dla Floty, która wygra w pierwszym meczu w finale PP z Jagą 4-0 i.... nie starczy jej kasy na rewanż, więc odda walkowera 0-3. Superpucharu oczywiście nie będzie, bo i po co, a poza tym musiałby grać Syndyk Polonii z Syndykiem Floty. To może nawet będzie finał tylko w ramach budowania marki zagrają w nim Jagiellonia jako finalista PP i wicemistrz Górnik. Finał w Ząbkach. A poza tym Flota awansuje do ekstraklasy, ale że zbankrutuje to w lidze pozostanie Podbeskidzie, które nie przystąpi więc awans uzyska 3 GKS Tychy, który będzie grał jesień w Jaworznie, a wiosnę w Rybniku. |
Cytat:
Sounds legit. |
w tym momencie żeby obstawiać lige polską to tzreba być masochistą albo mieć kasy jak lodu
|
Raczej dostęp do przedmeczowych przecieków;)
|
Sensacji ciąg dalszy Jaga wygrała w Zabrzu z Gornikiem. Liga będzie ciekawa.
|
To w poniedziałek podganiamy czołówkę, nie? :)
|
Polska liga jest jak francuska - lider traci punkty (PSG, Legia) a drużyny goniace niewykorzystuja szansy (Lyon, Gornik, Lech)
|
Mecze Lech- Polonia i Legia- Bełchatów niezłe dobrze sie oglądało .
|
Po kolejnym opuszczonym przeze mnie starcie ligi od razu nasuwają mi się trzy wizualne skojarzenia. Trafne może być jedno z nich, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby uznać, że zaistnieć mogą wszystkie na raz. Od razu uprzedzam, że nie są to żadne facjaty Skorży, czy Urbana, którzy każdorazowo niczym nasza kadra zaliczali falstarty na wiosnę nie potrafiąc przygotować drużyny poprawnie do rundy, nie jest to również malinowy nos Levego, ani galopujący Rumak, a zwłaszcza nie są to kaleki, które biegają (jak im się zachce po czwartkowym balecie w Operze) po boisku za ciężkie pieniądze, a zupełnie coś innego.
1. http://www.grafiteria.com.pl/system/...jpg?1317720643 2. http://redir.atmcdn.pl/scale/o2/tvn/...w=640&dsth=360 3. https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...39802373_n.jpg |
Cytat:
Chyba się starzeje, bo kiedyś miałem większą tolerancję na "kopaninę" No ale oglądałem to na trzeźwo- może przy większej dawce alkoholu włączył bym II połowę. |
Cytat:
|
|
fryzjer dalej działa...
|
Cytat:
To jest nie do pomyslenia by kolejny sezon wygladal tak, ze nikt nie chce wygrac ligi. Kolejny juz raz "faworyci" masowo traca punkty i zespol z gory tabeli nie potrafi wygrac 3-4 meczow z rzedu. Amica przegrywa z sabotowana przez wlasciciela Polonia. Legia remisuje ze slabiutkim i biednym Belchatowem. Gornik przegrywa z beznadziejna Jagiellonia, Slask remisuje z drwalami z kieleckiego tartaku. Wszyscy solidarnie ida na mistrza:lol: Zastanawiam sie ile pkt wystarczy do tytulu. 45? 47? Ubaw po pachy gdy obserwuje sie te zmagania pilkarskich paralitykow. Nie dziwota, ze do LM zaden polski klub nie moze wejsc skoro kandydaci do MP robia sobie jaja i dostaja od polskich ligowych leszczy. To jak maja skutecznie walczyc w el.LM z MISTRZAMI innych krajow, nawet takich jak Szwecja czy Cypr? Polska liga jest patologiczna pod kazdym wzgledem, poczynajac od organizacji, finansow, zarzadzania a konczac na poziomie sportowym i podejsciu kopaczy. Jednak ma ona swoja zalete. Jest w .... zabawna:haha: Zmagan o MP w naszej lidze nie nalezy postrzegac jako rywalizacji sportowej ale raczej jako parodie pilki noznej w wykonaniu komikow, ktorzy na codzien uwazaja sie za profesjonalnych pilkarzy. Cuda w tej lidze sie dzieja. Nie bede zdziwiony gdy okaze sie za pare lat, ze w tym oraz kilku ostatnich sezonach handelek dalej kwitl. Mozna postawic sobie jedno pytanie. Kto wygra lige w tym roku i dlaczego nie bedzie to Legia (bo ta tego nie potrafi)? ....a no ktos musi wygrac mimo, ze nikt nie chce:lol: Zupelnie serio. Powinno wprowadzic sie jakis przepis, ze jezeli MP na koniec ligi nie zdobedzie okreslonej liczby punktow to tytulu sie nie przyznaje a Polska nie zglasza "MP" do LM bo takiego "mistrza" to po prostu wstyd wystawiac w walce o tak prestizowe rozgrywki. Przynajmniej wstydu byloby mniej. |
Cytat:
|
Jakiego przypadku :). Liga ma być atrakcyjna, czyli przewidywalna tylko dla wybranych.
|
Szkoda, że nie mam wglądu za kulisy.
Obstawienie dobrze wyników 3 meczów tej kolejki to byłaby spokojnie stawka x70. I obok utrzymania się Wisły tylko to mnie interesuje. |
Cytat:
|
Pojawił się film z tego "ataku" Małka na Olszara.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=uwLbx8ssfho Mimo, że to Małek, to jednak ten PZPN trochę przegiął. Jeśli go zawieszać, to za to, że jest beznadziejnym sędzią, a nie za takie "ataki". Zawiesić powinni przede wszystkim Olszara za pajacowanie. |
Niekiedy to większą krzywdę robią sobie piłkarze podczas cieszynek jak strzelą gola.
|
Jak nie widzialem filmiku to myslalem ze mu Malek jebnal, a tutaj praktycznie tylko reke wystawil aby go odsunac z cyklu "idz smierdziec gdzie indziej", troche glupio za takie cos go zawieszac, gdzie za bledy typowo sedziowskie juz dawno powinien wyleciec z czarnej mafii.
|
Dziś postanowiłem spędzić popołudnie z TME (wiem, skrajny masochizm:D). Cóż...
... Ruch - Śląsk: dużo szczęścia Wrocławian. Tam mogło (i powinno) być ze 4:1 dla Ruchu. Bronienie wyniku od 10 minuty meczu to raczej nie jest mega wyrafinowana taktyka dla drużyny podobno walczącej o obronę tytułu - ale prawie się udało. Tyle że prawie, jak wiadomo, robi różnicę:p Groclin - Wisła: wiem, że większość forumowiczów najbardziej lubi narzekać na swój zespół (chyba na każdym klubowym forum tak jest:D), ale... z meczów Wisły na wiosnę nie widziałem tylko tego z Bełchatowem. A obserwując pozostałe, widzę wielką różnicę między tym co jest teraz a co było jesienią. Dziś ( i w poniedziałek także) naprawdę długimi chwilami podobała mi się Wasza gra, czego jesienią nie bylem w stanie powiedzieć po żadnym meczu. Zasłużone zwycięstwo. |
gratulacje dla Kazia, szkoda, ze tylko remis...
http://fangol.pl/view/2331/bramka-kazimierczaka |
Pięknie pojechał Stokowiec Kołtoniowi w cafe futbol.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kołton: Smolarek to świetny chłopak, legenda reprezentacji, zawsze haruje na treningach... - Stokowiec: A to jakaś pańska rodzina? :lol: |
ogólnie dzisiejsze CF to przekomarzanie sie pracowników CF ze Stokowcem, że niby to Oni wiedzą wiecej i lepiej co sie dzieje/działo w Polonii niż Stokowiec ;]
|
A to jakas nowosc bo Oni zawsze liza tyłki swoim gosciom.
|
Bo Stokowiec rznal takiego glupa, jak by mial cos do powiedzenia w starym Groclinie :D...chodzilo tylko o to, ze facet nie potrafil sie przyznac, ze to JW zeslal Smolarka do ME(sam przeciez o tym mowil w ktoryms z wywiadow).
|
Cytat:
|
Górnik przegrywa z Lechem a karnego w 89 nie strzela Nakulma.
Zgodnie z zasada na wyjęździe wygrane u siebie porażki :) Zobaczymy co bedzie za tydzień |
Cytat:
tylko czy nasze "gwiazdki" szanowalyby pana Stokowca ??? szczerze watpie .....:-p |
Cytat:
Jeśli już tak stawiasz sprawę na ostrzu noża, to ciekawi mnie czym sobie na ten szacunek gościu zasłużył? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Łysy dyrektorem sportowym, Rudy trenerem... na Boga!
|
Cytat:
W dupie był i gówno widział. Jedno-sezonowiec... |
Z mistrzowskimi aspiracjami (gdyby nie problemy finansowe) to mogła być ewentualnie Polonia Stokowca a nie Wisła, więc z tym bym się raczej nie rozpędzał. A jeśli chodzi o trenerską ławkę to Stokowiec wciąga Kulawika nosem.
|
Dlaczego sądzisz że wciąga go nosem?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl