Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Revolver 15.05.2021 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arronax (Post 1567019)
No wiesz trzeba by zobaczyć jak ostatnio Ondraskowi szło, w formie coś tam strzelił.

Na bramkostrzelnego kocura nie liczyłbym, ale nuż coś zaskoczy?

Moim zdaniem Zdenek wcale jest takim złym pomysłem. W tym sezonie regularnie gra w drużynie, która od paru dobrych lat jest w topie czeskiej ligi. Bramek to Ondrasek (jak zwykle) dużo nie strzela, ale jak w przyszłym sezonie będziemy grali lagą do przodu, to już lepiej na niego, a nie na Starzyńskiego.

Drozd 15.05.2021 12:33

Sprzedać to trzeba Forbesa, Yeboacha, Sadloka :)...

A młodych trzymać i walczyć o 3 bańki z młodzieżowców. Kupić napastnika i zatrudnić trenera który potrafi trenować, a nie ciepłą kluchę ...

kolarz90 15.05.2021 13:31

Mehremic zostaje, Radakovic odchodzi
https://transfery.info/aktualnosci/w...drowych/148847

lukas14 15.05.2021 16:19

Może Tomas Postawski. Na DP, był by ciekawa opcją.

topamers 15.05.2021 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arronax (Post 1567015)
Gdzieś pisali O Ondrasku, że jest sondowany jego powrót do nas. Byłoby ciekawie.

ta i chyba kontrakt na 1 miesiąc :) bo on zaczął grać przed końcem kontraktu :) to już lepszy Biliński z Podbeskidzia :D

cfa 15.05.2021 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1567039)
Sprzedać to trzeba Forbesa, Yeboacha, Sadloka :)...

A młodych trzymać i walczyć o 3 bańki z młodzieżowców. Kupić napastnika i zatrudnić trenera który potrafi trenować, a nie ciepłą kluchę ...

No no powinieneś zasiąść w zarządzie Wisły, albo nawet Realu ;)

Drozd 15.05.2021 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1567074)
No no powinieneś zasiąść w zarządzie Wisły, albo nawet Realu ;)

Cieszę się że się ze mną, zgadzasz. Też byś się nadał do Realu... :)

Wojtas 15.05.2021 20:03

Tu sie nie ma na dzis co bawic ,tylko trzeba brac sie za jajca i zaczać cos budowac.

Ostatni dzwonek do czegokolwiek,bo za rok lecimy z tej ligi z hukiem,stąpamy po kruchym lodzie ,niech szacowne trio dobiera wiec mądrze..........

albo szukamy normalnych piłkarzy albo Jana Carlosa czy innego Medveda.Załatwiac chocby Ondraska ,bo z Forbsem daleko nie zajdziemy,co najwyzej do 1 ligi.Napastnik na dzis priorytet .
Niestety wydarzenia w klubie pokazuja za trener na dzis to dmuchana lala ,a jak cos mu nie bedzie pasowało to szybko wyleci, i tu moze byc problem ale juz nawet sie pisać o tym niechce.

Arronax 15.05.2021 21:15

Po prostu trzeba powiedzieć jeszcze raz "Tylko Wisła" i wierzyć , że będzie dobrze.

Czasu niewiele, trenera nie ma, wizji transferów też. Bywało gorzej.

Kolejny raz się uda.

Karherop 15.05.2021 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arronax (Post 1567081)
Po prostu trzeba powiedzieć jeszcze raz "Tylko Wisła" i wierzyć , że będzie dobrze.

Czasu niewiele, trenera nie ma, wizji transferów też. Bywało gorzej.

Kolejny raz się uda.

Ja bym powiedział, że czasu to my mamy dużo jak nigdy.

Miesiac do 1 treningu w nowym sezonie.

Spokojnie można poświęcić jeszcze tydzień, a nawet dwa na szukanie konkretnego trenera. Wyjątkowo czas nas nie goni.
Dobrze by jednak było znaleźć przed tym dyrektora sportowego, o czym już co raz więcej ptaszków ćwierka

Transfery: myślę że poza trójka już podpisana to do 1 treningu będzie jeszcze z 3-4 innych, a przed 1 meczem sezonu jeszcze kolejnych 3-4. I pewnie później z 2 transfery last minute...

Myślę że łącznie w obie strony będzie +/- 12 transferów.

Merkury 16.05.2021 06:43

Szkoda tylko że na transfery nie ma kasy a zawodnicy wolni zwykle mają defekty zresztą nie ma co daleko szukać od momentu gdy Trio odpowiada za transfery nikogo wartościowego nie sprowadzono jak widać po wynikach nawet na milimetr sportowo nie poszliśmy do przodu.

cfa 16.05.2021 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1567093)
Szkoda tylko że na transfery nie ma kasy a zawodnicy wolni zwykle mają defekty zresztą nie ma co daleko szukać od momentu gdy Trio odpowiada za transfery nikogo wartościowego nie sprowadzono jak widać po wynikach nawet na milimetr sportowo nie poszliśmy do przodu.

Frydrych się cały czas dobrze prezentuje, Żukow dawał radę ale coś spuścił z tonu.

Revolver 16.05.2021 15:28

Aschraf El Mahdioui piłkarzem Wisły - kapitan AS Trencin, wychowanek Ajaxu, dopiero 24 lata. Na papierze bardzo ciekawy transfer. Oby wypaliło!

mitmichael 16.05.2021 20:02

Badia nie przedłuży kontraktu z Piastem. Nie podpisze też kontraktu z żadnych innym polskim zespołem, a miał ofertę m.in. od Wisły Kraków. 31-letni pomocnik uznał, że ze względów rodzinnych, jest to właściwy czas, by wrócić do ojczyzny.

to by było na tyle odnosnie Badii w Wisle

Arek95 16.05.2021 21:03

El Mahdioui na papierze super transfer w kontekście walki o środek pola z Żukowem. Basha pewnie jeden z wyższych kontraktów i zawodnik który częściej leczy kontuzję niż gra i Mawutor pół amator do odstrzału według mnie.

Badia? Stary Hiszpan, który ostatnią bramkę strzelił w marcu chyba... ROK TEMU! Skrzydłowy z zajebistymi perspektywami... Faktycznie nic tylko brać. Starzyński, Młyński i kulawy Yeboah będą o wiele lepsi.

Na obronie przedłużą Mehremicia, przyjdzie Uryga i w duecie z Frydrychem mogą stworzyć fajną parę stoperów, trzeba szukać lewego obrońcy i to na wczoraj... Burliga nawet w pierwszym składzie w Wieczystej nie będzie grał z taką dyspozycją rzeźnika, Hoyo-Kowalski do wypożyczenia, Sadlok do Rakowa i zacznie to jakoś wyglądać.

Brown Forbesa, Beqiraja i Medveda to spakować w karton i na Madagaskar... Jeżeli Sobol z akademii Amiki odpali tak samo jak Lis to chwała za to. W komplecie ściągnąć Kobrę z Pilzna i super.

alexx6 16.05.2021 21:45

Arek
ten zajebisty marokańczyk strzelił jedna w całym sezonie to w czym jest lepszy od Badji chyba tylko wiekiem
Chcesz sie pozbyć Forbesa a sciągnąć Ondraska zmiana 1:1 pozbywasz sie drewna a sciagasz kolejne w dodatku stare i spruchniale. Mypotrzebujemy napastnika który strzela bramki

Qadou 16.05.2021 22:01

alexx6
ten marokańczyk jest typową "6" na boisku a ty patrzysz tylko kto ma więcej bramek xd

Hermond 16.05.2021 22:21

Technicznie ten Aschraf bije na głowę.Mawutora. Nieźle bije SFG. W lidze Słowackiej popisywał się.też przeglądem pola. Ekstraklasa oczywiście nie daje tyle czasu na dezycję ale jeśli przychodzi do nas za Bashę i Mawutora to bardzo dobry transfer.
Jeśli zostanie Patryk na kolejny sezon to możemy mieć bardzo ciekawy środek pola. Plewka, Żukow, Savić, El Mahadioui, Kuveilić. Taki zestaw sprawia, że mamy obstawioną.kolejną pozycję (po ŚO) na przyszły sezon.

Revolver 16.05.2021 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1567215)
Arek
ten zajebisty marokańczyk strzelił jedna w całym sezonie to w czym jest lepszy od Badji chyba tylko wiekiem
Chcesz sie pozbyć Forbesa a sciągnąć Ondraska zmiana 1:1 pozbywasz sie drewna a sciagasz kolejne w dodatku stare i spruchniale. Mypotrzebujemy napastnika który strzela bramki

Tak, a Jakub Arak jest lepszy od Pique, bo strzelił w tym sezonie jedną bramkę w lidze, a Pique żadnej. No geniusz z Ciebie.

czaro 16.05.2021 22:25

On tu przychodzi, jak rozumiem, zamiast Bashy.

Arkadiusz.Czerepach 17.05.2021 20:53

brzmi to sensownie

Książę Palownik 17.05.2021 21:00

Zapewne jest szykowany jako następca Plewki, co by sugerowało, że Wisła będzie za rok szukać na Plewkę kupca. Trudno mi sobie wyobrazić by to był układ na dłużej niż rok, bo żaden z nich nie będzie chciał grzać ławy.

Karherop 17.05.2021 21:23

Ktokolwiek by nie przyszedł, nie będzie się godził wiecznie na rolę rezerwowego.

Inna sprawa że kontuzje/kartki/wahania formy są zawsze

3 równorzędnych graczy (Plewka, Zukov, Marokańczyk) to wcale nie jest kłopot bogactwa, patrząc że w tej rundzie mieliśmy jednoczenie kontuzjowanego Plewke, Bashe i Kuveljicia. 3 z 5 środkowych w kadrze.

Na ten moment absolutne priorytety transferowe to:
Napastnik
Ofensywny pomocnik/rozgrywający
Lewy obrońca

Kto więcej? To już zależy od tego co dalej Buchalikiem, Beqirajem czy Chuca. W interesie klubu jest aby w/w trójka nie obciążała budżetu.
Twardy reset to twardy reset.

Revolver 19.05.2021 09:52

Nie wiem czy była tutaj ta informacja, jeżeli tak, to sorry za powielanie tematu, ale podobno mocno interesujemy się niejakim Marko Dabro z Bijelo Brdo. Jeżeli nic Wam nie mówi nazwa klubu, to raczej nic dziwnego, bo to druga liga Chorwacka. Dabro walnął 27 bramek w 30 meczach, w tym pięć (!) w spotkaniu z Medjimurje.

Bardzo ostrożnie podchodziłbym do tego transferu. Medved też wykręcał niezłe liczby na Słowenii.

R33 19.05.2021 10:54

Zwłaszcza, że Chorwaci często długo aklimatyzowali się w naszej lidze (Arsenić, Kolar, Brlek, Halilović).

masada 19.05.2021 12:36

Ale w sumie ostatecznie każdy z wymienionych się zaaklimatyzował i część poszła za pieniądze ;)

piotek 19.05.2021 12:44

Dabro to też nie jest całkowicie anonimowy zawodnik. Swego czasu spory talent zatrzymany przez jakieś problemy ze zdrowiem. Wciąż całkiem młody - 23 lata. Chętnie bym go u nas widział, ale trochę ciężko mi uwierzyć, żeby nie miał lepszych opcji

Ogryzek 19.05.2021 13:08

piotek
No właśnie pytanie - jak takie Kolary, Halilovice czy Arsenice trafiali do nas? Też nie mieli lepszych ofert?

Qadou 19.05.2021 13:14

Skoro ma taki w miarę młody wiek i nastukał 27 bramek w 2 lidze to podejrzane że nikt go tam z 1 nie chce, cos z nim jednak nie tak :D

R33 19.05.2021 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek
No właśnie pytanie - jak takie Kolary, Halilovice czy Arsenice trafiali do nas? Też nie mieli lepszych ofert?"

Trafili do nas ok. 4 lat temu (Brlek 5) i ktoś tu wtedy pisał na forum, że w serbskich i chorwackich ligach się mało zarabia (w sensie wtedy, nie wiem jak jest teraz) i dlatego Polska jest dla nich atrakcyjnym kierunkiem, bo tu 2 x więcej mogą dostać.

piotek 19.05.2021 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1567521)
Trafili do nas ok. 4 lat temu (Brlek 5) i ktoś tu wtedy pisał na forum, że w serbskich i chorwackich ligach się mało zarabia (w sensie wtedy, nie wiem jak jest teraz) i dlatego Polska jest dla nich atrakcyjnym kierunkiem, bo tu 2 x więcej mogą dostać.

Cos w tym jest - jesteśmy 30 ligą w Europie, ale wedle sum zaprawa telewizyjne jesteśmy na bodaj 10 miejscu. Prawdopodobnie jedynie Dinamo płaci dobre pieniądze (Hajduk, kiedy do nas przychodził Carillo, był w sporym kryzysie finansowym). Być może też Rijeka i Osijek zaczęły, bo pojawili się tam chyba jacyś inwestorzy. Warto też pamiętać, że my wtedy wydawaliśmy (a raczej obiecywaliśmy) pieniądze, których nie mieliśmy.

Kolar przychodząc do nas, był nieco młodszy od Dabry, ale też nie czarował statystykami - w sezonie, w którym do nas trafił zaliczył asystę w 6 spotkaniach. Sezon wcześniej bramka lub asysta na mniej więcej 5-6 spotkań. No szału nie było. I podobnie było chyba w przypadku pozostałych. Wydaje mi się, że każdy z nich miał łatkę trochę niespełnionego talentu i że żaden z nich nie przychodził do nas jako wyróżniający się bezpośrednio przed transferem zawodnik (może Arsenić?). Tutaj mamy gwiazdę ligi (chociaż fakt, że drugiej i w tym upatruję naszej szansy). Savić w końcu też do nas przyszedl pomimo innych ofert. Z Saviciem to się dość długo ciągnęło, więc może po prostu przelicytował w negocjacjach z innymi i z opcji nr 3 lub 4 staliśmy się pierwszą - ale to zupełna dywagacja z mojej strony

Ja się po prostu wolę nie nakręcać, bo w zimie były plotki o Viškoviciu i Taiwo, a przyszedl Medved :D bardzo miłe się zaskoczę, jeśli finalnie on do nas trafi

wiertar 19.05.2021 22:51

Był już u nas jeden król strzelców i to nie drugiego strzebla rozgrywek tylko z najwyższego poziomu. Nijaki Hristov..... Okazało się u nas że to straszny ogor

Ja bym tam odpuścił tego Chorwata, no chyba że za drobne...

wolfy 19.05.2021 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1567537)
Był już u nas jeden król strzelców i to nie drugiego strzebla rozgrywek tylko z najwyższego poziomu. Nijaki Hristov..... Okazało się u nas że to straszny ogor

Ja bym tam odpuścił tego Chorwata, no chyba że za drobne...

Czyli z Chorwacji nie, bo Hristov nie wypalił wieki temu. Kierując się tą logiką powinniśmy sprowadzać zawodników z Wysp Owczych, Papui Nowe Gwinei i Haiti, bo tylko stamtąd nie było jeszcze porażek transferowych...
Mnie nie martwi narodowość tylko fachowość ludzi oceniających każdego z piłkarzy.

R33 19.05.2021 23:39

A co ma wspólnego z Chorwacją Hristov który ani nie był Chorwatem ani nie grał w owym kraju na żadnym szczeblu rozgrywek?

PS: Iliev też był królem strzelców w sezonie poprzedzającym przyjście do nas jak już tak wspominamy, a z kolei z Haiti byli Guerrier i potem w sumie Sarki zmienił obywatelstwo (czy byli transferami na plus czy na minus to już pewnie każdy ma swoje zdanie ;) ).

wiertar 20.05.2021 09:01

Z mojej strony to tylko taka przestroga żeby się nie jarać z bardzo bo to król strzelców....

2 liga chorwacka jest ponoć słabsza od naszej 1ligi.

Z tego co pisano w grę w wchodzi dość duży kontrakt jak na nas więc ostrożnie podchodzić bym do tematu "brać go bo król strzelców"

ciastek88 20.05.2021 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1567543)
Z mojej strony to tylko taka przestroga żeby się nie jarać z bardzo bo to król strzelców....

2 liga chorwacka jest ponoć słabsza od naszej 1ligi.

Już był w Ekstraklasie król strzelców II ligi , nawet nie chorwackiej a holenderskiej - Voskamp i była wielka klapa. Podobnie jak Biezen u parchów , może nie król strzelców ale jeden z najskuteczniejszych napastników II ligi holenderskiej i też cudów u nas nie zrobił.

Nie oglądałem nigdy II ligi chorwackiej i II holenderskiej ale w ciemno zakładam , że holenderska jest jednak mocniejsza.

czaro 20.05.2021 09:53

Był też w ekstraklasie król strzelców z polskiej I ligi i dał sobie radę. W Bayernie teraz gra.

Nie ma reguły!

ciastek88 20.05.2021 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1567549)
Był też w ekstraklasie król strzelców z polskiej I ligi i dał sobie radę. W Bayernie teraz gra.

Nie ma reguły!

Był też w ekstraklasie król strzelców II i I ligi a potem ekstraklasy a teraz węgiel rozwozi ;)

Oczywiście , że nie ma reguły dlatego trzeba uważać zanim zapłaci się większe pieniądze zawodnikowi z II poziomu rozgrywkowego niezależnie którego kraju.

pan_premier 20.05.2021 10:02

panowie odkryliscie właśnie po co są skauci i dyr. sportowy.

Ten król strzelców 1szej ligi chyba popsuł karierę pewnego dyrektora o imieniu Mirosław.

ciastek88 20.05.2021 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 1567551)
panowie odkryliscie właśnie po co są skauci i dyr. sportowy.

Ten król strzelców 1szej ligi chyba popsuł karierę pewnego dyrektora o imieniu Mirosław.

Dlatego mam nadzieje , że jeżeli zdecydują się na zakontraktowanie króla strzelców II ligi chorwackiej to wiedzą o nim więcej niż youtube pokazuje :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl