![]() |
Cytat:
|
Sprzedać to trzeba Forbesa, Yeboacha, Sadloka :)...
A młodych trzymać i walczyć o 3 bańki z młodzieżowców. Kupić napastnika i zatrudnić trenera który potrafi trenować, a nie ciepłą kluchę ... |
Mehremic zostaje, Radakovic odchodzi
https://transfery.info/aktualnosci/w...drowych/148847 |
Może Tomas Postawski. Na DP, był by ciekawa opcją.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tu sie nie ma na dzis co bawic ,tylko trzeba brac sie za jajca i zaczać cos budowac.
Ostatni dzwonek do czegokolwiek,bo za rok lecimy z tej ligi z hukiem,stąpamy po kruchym lodzie ,niech szacowne trio dobiera wiec mądrze.......... albo szukamy normalnych piłkarzy albo Jana Carlosa czy innego Medveda.Załatwiac chocby Ondraska ,bo z Forbsem daleko nie zajdziemy,co najwyzej do 1 ligi.Napastnik na dzis priorytet . Niestety wydarzenia w klubie pokazuja za trener na dzis to dmuchana lala ,a jak cos mu nie bedzie pasowało to szybko wyleci, i tu moze byc problem ale juz nawet sie pisać o tym niechce. |
Po prostu trzeba powiedzieć jeszcze raz "Tylko Wisła" i wierzyć , że będzie dobrze.
Czasu niewiele, trenera nie ma, wizji transferów też. Bywało gorzej. Kolejny raz się uda. |
Cytat:
Miesiac do 1 treningu w nowym sezonie. Spokojnie można poświęcić jeszcze tydzień, a nawet dwa na szukanie konkretnego trenera. Wyjątkowo czas nas nie goni. Dobrze by jednak było znaleźć przed tym dyrektora sportowego, o czym już co raz więcej ptaszków ćwierka Transfery: myślę że poza trójka już podpisana to do 1 treningu będzie jeszcze z 3-4 innych, a przed 1 meczem sezonu jeszcze kolejnych 3-4. I pewnie później z 2 transfery last minute... Myślę że łącznie w obie strony będzie +/- 12 transferów. |
Szkoda tylko że na transfery nie ma kasy a zawodnicy wolni zwykle mają defekty zresztą nie ma co daleko szukać od momentu gdy Trio odpowiada za transfery nikogo wartościowego nie sprowadzono jak widać po wynikach nawet na milimetr sportowo nie poszliśmy do przodu.
|
Cytat:
|
Aschraf El Mahdioui piłkarzem Wisły - kapitan AS Trencin, wychowanek Ajaxu, dopiero 24 lata. Na papierze bardzo ciekawy transfer. Oby wypaliło!
|
Badia nie przedłuży kontraktu z Piastem. Nie podpisze też kontraktu z żadnych innym polskim zespołem, a miał ofertę m.in. od Wisły Kraków. 31-letni pomocnik uznał, że ze względów rodzinnych, jest to właściwy czas, by wrócić do ojczyzny.
to by było na tyle odnosnie Badii w Wisle |
El Mahdioui na papierze super transfer w kontekście walki o środek pola z Żukowem. Basha pewnie jeden z wyższych kontraktów i zawodnik który częściej leczy kontuzję niż gra i Mawutor pół amator do odstrzału według mnie.
Badia? Stary Hiszpan, który ostatnią bramkę strzelił w marcu chyba... ROK TEMU! Skrzydłowy z zajebistymi perspektywami... Faktycznie nic tylko brać. Starzyński, Młyński i kulawy Yeboah będą o wiele lepsi. Na obronie przedłużą Mehremicia, przyjdzie Uryga i w duecie z Frydrychem mogą stworzyć fajną parę stoperów, trzeba szukać lewego obrońcy i to na wczoraj... Burliga nawet w pierwszym składzie w Wieczystej nie będzie grał z taką dyspozycją rzeźnika, Hoyo-Kowalski do wypożyczenia, Sadlok do Rakowa i zacznie to jakoś wyglądać. Brown Forbesa, Beqiraja i Medveda to spakować w karton i na Madagaskar... Jeżeli Sobol z akademii Amiki odpali tak samo jak Lis to chwała za to. W komplecie ściągnąć Kobrę z Pilzna i super. |
Arek
ten zajebisty marokańczyk strzelił jedna w całym sezonie to w czym jest lepszy od Badji chyba tylko wiekiem Chcesz sie pozbyć Forbesa a sciągnąć Ondraska zmiana 1:1 pozbywasz sie drewna a sciagasz kolejne w dodatku stare i spruchniale. Mypotrzebujemy napastnika który strzela bramki |
alexx6
ten marokańczyk jest typową "6" na boisku a ty patrzysz tylko kto ma więcej bramek xd |
Technicznie ten Aschraf bije na głowę.Mawutora. Nieźle bije SFG. W lidze Słowackiej popisywał się.też przeglądem pola. Ekstraklasa oczywiście nie daje tyle czasu na dezycję ale jeśli przychodzi do nas za Bashę i Mawutora to bardzo dobry transfer.
Jeśli zostanie Patryk na kolejny sezon to możemy mieć bardzo ciekawy środek pola. Plewka, Żukow, Savić, El Mahadioui, Kuveilić. Taki zestaw sprawia, że mamy obstawioną.kolejną pozycję (po ŚO) na przyszły sezon. |
Cytat:
|
On tu przychodzi, jak rozumiem, zamiast Bashy.
|
brzmi to sensownie
|
Zapewne jest szykowany jako następca Plewki, co by sugerowało, że Wisła będzie za rok szukać na Plewkę kupca. Trudno mi sobie wyobrazić by to był układ na dłużej niż rok, bo żaden z nich nie będzie chciał grzać ławy.
|
Ktokolwiek by nie przyszedł, nie będzie się godził wiecznie na rolę rezerwowego.
Inna sprawa że kontuzje/kartki/wahania formy są zawsze 3 równorzędnych graczy (Plewka, Zukov, Marokańczyk) to wcale nie jest kłopot bogactwa, patrząc że w tej rundzie mieliśmy jednoczenie kontuzjowanego Plewke, Bashe i Kuveljicia. 3 z 5 środkowych w kadrze. Na ten moment absolutne priorytety transferowe to: Napastnik Ofensywny pomocnik/rozgrywający Lewy obrońca Kto więcej? To już zależy od tego co dalej Buchalikiem, Beqirajem czy Chuca. W interesie klubu jest aby w/w trójka nie obciążała budżetu. Twardy reset to twardy reset. |
Nie wiem czy była tutaj ta informacja, jeżeli tak, to sorry za powielanie tematu, ale podobno mocno interesujemy się niejakim Marko Dabro z Bijelo Brdo. Jeżeli nic Wam nie mówi nazwa klubu, to raczej nic dziwnego, bo to druga liga Chorwacka. Dabro walnął 27 bramek w 30 meczach, w tym pięć (!) w spotkaniu z Medjimurje.
Bardzo ostrożnie podchodziłbym do tego transferu. Medved też wykręcał niezłe liczby na Słowenii. |
Zwłaszcza, że Chorwaci często długo aklimatyzowali się w naszej lidze (Arsenić, Kolar, Brlek, Halilović).
|
Ale w sumie ostatecznie każdy z wymienionych się zaaklimatyzował i część poszła za pieniądze ;)
|
Dabro to też nie jest całkowicie anonimowy zawodnik. Swego czasu spory talent zatrzymany przez jakieś problemy ze zdrowiem. Wciąż całkiem młody - 23 lata. Chętnie bym go u nas widział, ale trochę ciężko mi uwierzyć, żeby nie miał lepszych opcji
|
piotek
No właśnie pytanie - jak takie Kolary, Halilovice czy Arsenice trafiali do nas? Też nie mieli lepszych ofert? |
Skoro ma taki w miarę młody wiek i nastukał 27 bramek w 2 lidze to podejrzane że nikt go tam z 1 nie chce, cos z nim jednak nie tak :D
|
Cytat:
Trafili do nas ok. 4 lat temu (Brlek 5) i ktoś tu wtedy pisał na forum, że w serbskich i chorwackich ligach się mało zarabia (w sensie wtedy, nie wiem jak jest teraz) i dlatego Polska jest dla nich atrakcyjnym kierunkiem, bo tu 2 x więcej mogą dostać. |
Cytat:
Kolar przychodząc do nas, był nieco młodszy od Dabry, ale też nie czarował statystykami - w sezonie, w którym do nas trafił zaliczył asystę w 6 spotkaniach. Sezon wcześniej bramka lub asysta na mniej więcej 5-6 spotkań. No szału nie było. I podobnie było chyba w przypadku pozostałych. Wydaje mi się, że każdy z nich miał łatkę trochę niespełnionego talentu i że żaden z nich nie przychodził do nas jako wyróżniający się bezpośrednio przed transferem zawodnik (może Arsenić?). Tutaj mamy gwiazdę ligi (chociaż fakt, że drugiej i w tym upatruję naszej szansy). Savić w końcu też do nas przyszedl pomimo innych ofert. Z Saviciem to się dość długo ciągnęło, więc może po prostu przelicytował w negocjacjach z innymi i z opcji nr 3 lub 4 staliśmy się pierwszą - ale to zupełna dywagacja z mojej strony Ja się po prostu wolę nie nakręcać, bo w zimie były plotki o Viškoviciu i Taiwo, a przyszedl Medved :D bardzo miłe się zaskoczę, jeśli finalnie on do nas trafi |
Był już u nas jeden król strzelców i to nie drugiego strzebla rozgrywek tylko z najwyższego poziomu. Nijaki Hristov..... Okazało się u nas że to straszny ogor
Ja bym tam odpuścił tego Chorwata, no chyba że za drobne... |
Cytat:
Mnie nie martwi narodowość tylko fachowość ludzi oceniających każdego z piłkarzy. |
A co ma wspólnego z Chorwacją Hristov który ani nie był Chorwatem ani nie grał w owym kraju na żadnym szczeblu rozgrywek?
PS: Iliev też był królem strzelców w sezonie poprzedzającym przyjście do nas jak już tak wspominamy, a z kolei z Haiti byli Guerrier i potem w sumie Sarki zmienił obywatelstwo (czy byli transferami na plus czy na minus to już pewnie każdy ma swoje zdanie ;) ). |
Z mojej strony to tylko taka przestroga żeby się nie jarać z bardzo bo to król strzelców....
2 liga chorwacka jest ponoć słabsza od naszej 1ligi. Z tego co pisano w grę w wchodzi dość duży kontrakt jak na nas więc ostrożnie podchodzić bym do tematu "brać go bo król strzelców" |
Cytat:
Nie oglądałem nigdy II ligi chorwackiej i II holenderskiej ale w ciemno zakładam , że holenderska jest jednak mocniejsza. |
Był też w ekstraklasie król strzelców z polskiej I ligi i dał sobie radę. W Bayernie teraz gra.
Nie ma reguły! |
Cytat:
Oczywiście , że nie ma reguły dlatego trzeba uważać zanim zapłaci się większe pieniądze zawodnikowi z II poziomu rozgrywkowego niezależnie którego kraju. |
panowie odkryliscie właśnie po co są skauci i dyr. sportowy.
Ten król strzelców 1szej ligi chyba popsuł karierę pewnego dyrektora o imieniu Mirosław. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl