Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

arti 07.03.2016 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1433107)
Jak się chce być takim uszczypliwym, to miło by było najpierw sprawdzić stronę oficjalną....

Fakt nie sprawdziłem.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lda_guerriera/
Poza tym jednak interesuje mnie co to był za zabieg o którym wspominał DG, a o tym tutaj ani słowa.

markowywislak 07.03.2016 21:43

a Sarki ? kiedy wróci ?

heoij 07.03.2016 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1433093)
Podobno to nie jest jego konto.

Konto jest jego na 100%, także nie da się tego obronić :D

Rustin 07.03.2016 22:22

Dokładnie tak, to jest konto tego bezmózga. Jak nie wierzycie, to z pomocą dowolnej koleżanki możecie łatwo sprawdzić. Na następny dzień Donald chętnie przybędzie na zawołanie niewiasty.

piotek 07.03.2016 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1433110)
a Sarki ? kiedy wróci ?

Ktokolwiek w to wierzy? Chłop po tym kontrakcie skończy karierę, bo to byłoby niewiarygodne, zeby znalazł cokolwiek. W sumie zastanawiam się, czy nie można mu wypowiedzieć umowy, jeżeli prowadzi taki tryb życia, jak się mówi. Opóźnia tym swój powrót do zdrowia...

El'kabat 07.03.2016 22:59

Sarki to karierę będzie raczej kontynuował w Coco. Z dolce głąbem666 jeszcze się pomęczymy.

Eternit 08.03.2016 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1433106)
http://iv.pl/images/23867538505461159688.jpg

Są tacy piłkarze jak uwielbiany prze niektórych Arek Głowacki który w ogóle nie wykonuje "pracy domowej" czyli treningu we własnym zakresie. jest taki Mały, czy Cywka, którzy zapierdalaja za 5. "

Z kumatego forum.

Akurat co do Głowy brak dodatkowych obciążeń w jego wieku (i po licznych kontuzjach), może być spowodowany obawą przed urazami. Natomiast nie neguję tego, że w przypadku pozostałych piłkarzy taka postawa nie napawa optymizmem...

Herbi1303 08.03.2016 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1433129)
Ktokolwiek w to wierzy? Chłop po tym kontrakcie skończy karierę, bo to byłoby niewiarygodne, zeby znalazł cokolwiek. W sumie zastanawiam się, czy nie można mu wypowiedzieć umowy, jeżeli prowadzi taki tryb życia, jak się mówi. Opóźnia tym swój powrót do zdrowia...

jeżeli Sarki faktycznie tak wali w ch....ja to może zgłosić do PZPNu wniosek o rozwiązanie kontraktu (przecież oni potrafią rozwiązać takie problemy) po co nam opłacać imprezy wyżej wymienionego.

KOMINEK 08.03.2016 09:08

ale przecież my sarkiego nie płacimy teraz

Revolver 08.03.2016 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1433150)
ale przecież my sarkiego nie płacimy teraz

Płacimy, ale nie wszystko. ZUS pokrywa bodajże 60% pensji w tym przypadku.

Herbi1303 08.03.2016 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1433152)
Płacimy, ale nie wszystko. ZUS pokrywa bodajże 60% pensji w tym przypadku.

tym bardziej powinniśmy go pogonić. Dobrze wiemy, że nasi klubowi znachorzy jeszcze żadnego kopacza po takiej ciężkiej kontuzji nie przywrócili do formy więc nie ma sensu go trzymać.

gypsy 08.03.2016 10:57

A swoją drogą, czy klub może w kontraktach z zawodnikami umieścić zapis odnośnie "sportowego prowadzenia się"? Czyli nie ma łażenia po klubach, bo to skutkuje karą finansową, a recydywa możliwością rozwiązania umowy? Wtedy takie ananasy co przyjeżdżają z Afryki czy innego Haiti by można było odstrzelić za przesiadywanie w coco. A piłkarz który o siebie dba bez problemu taką umowę podpisze.

Szajba_ 08.03.2016 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1433166)
A swoją drogą, czy klub może w kontraktach z zawodnikami umieścić zapis odnośnie "sportowego prowadzenia się"? Czyli nie ma łażenia po klubach, bo to skutkuje karą finansową, a recydywa możliwością rozwiązania umowy? Wtedy takie ananasy co przyjeżdżają z Afryki czy innego Haiti by można było odstrzelić za przesiadywanie w coco. A piłkarz który o siebie dba bez problemu taką umowę podpisze.

w normalnych ligach takie zapisy sa od lat (tak samo jak inne, Saganowski np. w HSV mial zakaz jazdy na motorze) ale widac chocby po ostatniej decyzji PZPN odnosnie cierzniaka, naszej lidze daleko do miana "normalnej"

Viper 08.03.2016 11:34

Nic nie stoi ze strony prawnej by taki zapis w kontrakcie wprowadzić. Problem w tym czy któryś zawodnik to podpisze i czy nie wywoła to buntu. Podejście naszych grajków do imprezowania jest raczej znane. Nie ma przeszkód np by każdy piłkarz przed treningiem dmuchał w alkomat.

Szajba_ 08.03.2016 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1433169)
Nic nie stoi ze strony prawnej by taki zapis w kontrakcie wprowadzić. Problem w tym czy któryś zawodnik to podpisze i czy nie wywoła to buntu. Podejście naszych grajków do imprezowania jest raczej znane. Nie ma przeszkód np by każdy piłkarz przed treningiem dmuchał w alkomat.

mysle, ze to juz nie jest az taki problem jak jeszcze 5-10 lat temu. Mozna sie smiac, ale podejscie Lewandowskiego bardzo mocno zadzialalo na pilkarzy w kraju. Moj kuzyn trenuje w juniorach (ma 17 lat) i ma glowe na karku (z talentem niestety gorzej), nie pije, nie pali, na imprezy nie chodzi, trzyma sie twardo rozpiski posilkow. W podobnym tonie wypowiadaja sie "gwiazdy" naszej ekstraklapy takie jak rzezniczak, Maka, Pawlowski, Linetty czy mlody Lipski.

Inna sprawa jest z importami z daleka, szczegolnie jak w Polsce jest ich pierwszy klub w Europie (no chocby Dziki).

dj_ibutti 08.03.2016 11:57

A propos prowadzenia się naszych zawodników. Dla odmiany dobry przykład, co można robić z czasem wolnym.

https://www.youtube.com/watch?v=23c-wScYfWw

morganfield 08.03.2016 12:20

Wszystko o czym piszą gypsy, Szajba_ i Viper zawarte jest w tym dokumencie.

kornd 09.03.2016 17:05

Mnie zastanawia, czemu jest tak wiele niecelnych strzałów z dystansu. Czy dla zawodowego piłkarza, tak ciężko jest przymierzyć w światło bramki. Mówię, o uderzeniach z poziomu murawy, bo tych z powietrza to wiele ląduje ponad tymi siatkami za bramkami. Może mi ktoś z tych dokładnie oglądających nasze mecze odpowiedzieć, czy np. piłkarz Cywka, oddał w tym sezonie celny strzał ( w światło bramki)?.

shaggy 09.03.2016 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1433400)
Mnie zastanawia, czemu jest tak wiele niecelnych strzałów z dystansu. Czy dla zawodowego piłkarza, tak ciężko jest przymierzyć w światło bramki. Mówię, o uderzeniach z poziomu murawy, bo tych z powietrza to wiele ląduje ponad tymi siatkami za bramkami. Może mi ktoś z tych dokładnie oglądających nasze mecze odpowiedzieć, czy np. piłkarz Cywka, oddał w tym sezonie celny strzał ( w światło bramki)?.

Mnie też to zawsze frapowało:) Dla zawodowego piłkarza absolutnym minimum powinno być aby co drugi jego strzał był strzałem celnym.

Mam nieodparte wrażenie że z kolegami na orliku mamy mniej piłek posłanych poza światło bramki po strzałach z dystansu niż to jest w wykonaniu naszych milusińskich :)

markowywislak 09.03.2016 17:39

Co ten leser z Haiti odpierdala to szok! Siedzi w domu i nic nie robi,jeszcze na kadrę chce jechać. Niech wypierdala z tego klubu bo literki pokazywane w stronę kibiców po strzelone bramce nic mu nie dadzą! Leser

dj_ibutti 09.03.2016 18:06

A Ty słyszałeś o czymś takim jak kontuzja? Gość był nieprzytomny na boisku.... Daje mu to prawo do 2 tygodni przerwy.

Chociaż szczerze to obstawiam, że robiąc mu badania w szpitalu dowiedzieli się, że złapał jakiegoś weneryka :lol:

Viper 09.03.2016 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1433403)
Mnie też to zawsze frapowało:) Dla zawodowego piłkarza absolutnym minimum powinno być aby co drugi jego strzał był strzałem celnym.

Mam nieodparte wrażenie że z kolegami na orliku mamy mniej piłek posłanych poza światło bramki po strzałach z dystansu niż to jest w wykonaniu naszych milusińskich :)

W prawdziwym meczu nawet byś biegał jak dziecko zagubione we mgle. Nie ta szybkość rozgrywania, nie ta presja czy ustawienie piłkarzy. Serio, nie wiem jak ktoś poważny może robić takie porównania. Taki Ronaldinho przed kamerą w trakcie treningu potrafił za każdym razem trafiać w poprzeczkę jak chciał w meczu, mu nie zawsze wychodziło dlaczego?

Elefant 09.03.2016 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1433410)
W prawdziwym meczu nawet byś biegał jak dziecko zagubione we mgle. Nie ta szybkość rozgrywania, nie ta presja czy ustawienie piłkarzy. Serio, nie wiem jak ktoś poważny może robić takie porównania. Taki Ronaldinho przed kamerą w trakcie treningu potrafił za każdym razem trafiać w poprzeczkę jak chciał w meczu, mu nie zawsze wychodziło dlaczego?

Przyjmuje wytłumaczenie.
Możesz jeszcze objaśnić dlaczego w trakcie rozgrzewki, ze stojącej piłki, bez presji, bez nerwów, z linii pola karnego itd. 90 % strzałów w ląduje w trybunach.
I dlaczego jak można było poobserwować w jeszcze w dawnych czasach jak przyjeżdżała na puchary jakaś dobra drużyna zagraniczna to ta proporcja była dokładnie odwrotne.

A i na deser proszę o wyjaśnienie dlaczego 90 % dośrodkowań w trakcie rozgrzewki mija o kilka(naście) metrów nadbiegającego zawodnika.

Swoją drogą, każdy kto obserwuje rozgrzewkę to wie, że najlepiej to wychodzą przebieżki.
W tym sensie, że się nie przewracają jak biegną.

kornd 09.03.2016 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1433410)

Ja miałem na myśli, że gdybym w czasie meczu miał kilka sekund na przymierzenie i oddanie strzału ( tak jak kilku naszych piłkarzy miało), to być może trafiłbym w światło bramki. Nie mówimy o rozgrywaniu, ustawieniu się na boisku itp.
Poza tym Ronaldinho grał w tym czasie w ligach kosmicznych w porównaniu do buraczano- cebulanej. A te informacje o tych niecelnych strzałach ze stojącej piłki w czasie rozgrzewki, czy niecelnych dośrodkowaniach, tylko potwierdzają problem. Tak jak pisałem zapadło mi w pamięci, że (niby)piłkarz Cywka, ciągle pudłuje i oczekuję konkretnej odpowiedzi, czy miał w tym sezonie choć jeden strzał w światło bramki?

Cytat:

Swoją drogą, każdy kto obserwuje rozgrzewkę to wie, że najlepiej to wychodzą przebieżki.
W tym sensie, że się nie przewracają jak biegną
Smutne, ale prawdziwe.

Bercik5 09.03.2016 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1433417)
...Tak jak pisałem zapadło mi w pamięci, że (niby)piłkarz Cywka, ciągle pudłuje i oczekuję konkretnej odpowiedzi, czy miał w tym sezonie choć jeden strzał w światło bramki?

O ile mnie pamięć nie myli to miał... strzelił z dystansu bramkę w meczu z Gwiazdami Wisły...

kornd 09.03.2016 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bercik5 (Post 1433429)
O ile mnie pamięć nie myli to miał... strzelił z dystansu bramkę w meczu z Gwiazdami Wisły...

Dziekuję za odpowiedź. Dobre i to (ten strzał Cywki).

wiesniak842 10.03.2016 09:09

Nie na temat. Drogi kornd-dzie. Co sklonilo Cie do zmiany z knura na drakule?

Eternit 10.03.2016 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1433469)

Nie chcę się wypowiadać za kolegę, ale teraz przynajmniej nikt mu nie zarzuci że jest Vladem :D

kornd 11.03.2016 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1433469)

Knura sprzedałem wieśniakowi. Teraz wolę mieć Wlada, który jak wiemy właściwie karał odstępców od świętej wiary katolickiej i niewiernych.

bódyń 13.03.2016 10:58

Dzis Arek Głowacki , kapitam obchodzi 37 urodziny. Wszytskiego najlepszego Głowa
http://i65.tinypic.com/289nrb.jpg

brylant17 13.03.2016 18:43

Zapewne mały ucieszył się,że trenerem został Wdowczyk...

czaro 13.03.2016 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1434178)
Zapewne mały ucieszył się,że trenerem został Wdowczyk...

No dla niego chyba lepszy Wdowiec niż Smuda :)

Wojtas 14.03.2016 00:56

Pilkarze nie są od tego zeby sie cieszyc alo niecieszyc.

Oni są od za.pierdlania po boisku.

emjot 14.03.2016 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1434310)
Pilkarze nie są od tego zeby sie cieszyc alo niecieszyc.

Oni są od za.pierdlania po boisku.

czyli to nie ludzie a wilki
lub maszyny
:lol:
do łez mnie rozbawiłeś

tofik 14.03.2016 11:27

Powinni zachować profesjonalizm i wypełniać swoje obowiązki. Jak ktoś ma ambicje i samodyscyplinę to zajdzie daleko.
Marcelo sam sobie narzucał większe obciążenia treningowe, gdy reszta prezentowała minimalizm, a Lewandowskiemu nie przeszkodził charakter i metody treningowe Smudy.

brylant17 16.03.2016 12:37

Alan w kadrze na mecze z Finlandią i Białorusią gratulacje!! nie wiem co w nim trener widzi....

Petar Brlek także z powołaniem na mecz z Hiszpanią i Estonią w ramach eliminacji mistrzostw Europy

Richárd Guzmics także z powołaniem na towarzyski mecz z Chorwacją

Machor303 16.03.2016 12:52

A jednak coś umieją...

brylant17 16.03.2016 13:42

Dziki wrócił ?

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1311916449.jpg

Prezydentowa 16.03.2016 14:22

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._ciosem_19085/

Cytat:

"Swoim trybem pracują kontuzjowani: Sarki i Guerrier, którzy dołączyli dziś do końcowej fazy zajęć z resztą drużyny"
Czyli wrócił do lekkiego treningu.

wolfu 16.03.2016 15:06

Serio? Przecież jemu się nic nie stało. Gość porządnie leci w chuja (nie po raz pierwszy), cudem ozdrowieje na mecz reprezentacji. Kpina. I dziwię się, dlaczego władze klubu na to przymykają oko i jeszcze rzetelnie nazywają Donalda "kontuzjowanym".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl