Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Sartre 24.10.2011 22:13

@wislak: bym Ci odpowiedział, ale namęczę się, godzinę będe pisał, a potem flamengista i tak pokasuje :lol:

wolfy 24.10.2011 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1181283)
6 żółtych kartek może im za niedługo trochę skład uszczupli - bądźmy dobrej myśli i życzmy bliźniemu wszystkiego najgorszego ;)

Ja im życzę od awansu do Ekstraklasy i na .... się to zdało?
Złego diabli nie wezmą...

Sartre 24.10.2011 22:40

W powtórkach Cracovii z Polonią na ekstraklasa.tv jest skitrana akcja z ręką Żewłaka :lol: No wiadomo, tam nikt nie zajrzy :lol:

Karny się należał.

Edit: no dobra, śmiejcie się ze mnie że nieobiektywny, ale im więcej to oglądam, tym mam więcej wątpliwości :P

Edit2:
@wiślak: kusisz, kusisz, ale dam sobie spokój ;) flamengista już mi skasował sporego posta na ten temat, a na PW też mi się nie chce po raz kolejny tego samego pisać :) Niech będzie na Twoje, że "pas", życie... :lol:

wislak68 25.10.2011 01:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1181291)
@wislak: bym Ci odpowiedział, ale namęczę się, godzinę będe pisał, a potem flamengista i tak pokasuje :lol:

Jak rozumiem to taki uprzejmy sposób przekazania słowa: "pas" :>.
A swoją drogą flamengista się nam jakoś ostatnio uaktywnił. Pewnie nadrabia czas gdy aktywny nie był tak żeby wyrobić miesięczną normę :>.

Uran235 25.10.2011 01:17

Po mojemu karnego nie powinno być. Ręka była może nawet na jedenastkę, ale piłka trafiłaby w/do Okachiego, który był na spalonym.

BTW
http://www.youtube.com/watch?v=hhn-0...opvideos_music
Co Wy na to panie i panowie spod znaku (L)? Jak dla mnie straszna wieś.

0 22 25.10.2011 01:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1181318)

Nie rusz Kazika, bo po mordzie bite będzie.

:)

Sartre 25.10.2011 01:25

Kawałek całkiem spoko, tekst całkiem zabawny i fajny (nie rusz Kazika bo po mordzie bite będzie :lol:), teledysk jak dla mnie mocno nietrafiony.

Pablopavo generalnie jest całkiem zakręcony na punkcie (L) :)

Cytat:

Chodzi mi właśnie o teledysk. Spodziewałem się jakiegoś soczystego mięsa, a nie eufemizmów w stylu "mocno nietrafiony"
Znam człowieka, nie będę mu jechał :lol:

Uran235 25.10.2011 01:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1181320)
Kawałek całkiem spoko, tekst całkiem zabawny i fajny (nie rusz Kazika bo po mordzie bite będzie :lol:), teledysk jak dla mnie mocno nietrafiony.

Chodzi mi właśnie o teledysk. Spodziewałem się jakiegoś soczystego mięsa, a nie eufemizmów w stylu "mocno nietrafiony" :>

studio 25.10.2011 07:32

"To jest miś na skalę naszych możliwości." :-p

Ogryzek 25.10.2011 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1181280)
Ciekawe co powie Wojciechowski po meczu :) Mecz nudny jak flaki z olejem. Cracovia jak spadnie to trudno jej bedzie powrocic - Arka niby złego składu nie ma a gdzie sie znajduje w tabeli? o Polonii Bytom nie wspomne

Arka to wygrała 4 ostatnie mecze w lidze i traci już tylko 6 punktów do lidera.

Ponadto wywaliła 90% składu przepłaconych stranierich z poprzedniego sezonu i pozyskała w wiekszości polskich "drewnianych" wyjadaczy żeby zrobic awans. (Pierwsze kolejki się zgrywali i notowali serię remisów) Za 5 kolejek mogą byc liderem bo Zawisza słabnie a Pogoń gra w kratkę.

Polonia Bytom to prawie bankrut - zupełnie inny przypadek niż Arka. Oni faktycznie mogą podzielić los Odry Wodzisław.

Dlatego byłbym ostrożny z ferowaniem wyroku czy parchate ma, czy nie ma szansy na awans gdy spadnie. Do czasu kiedy mają sponsora z kasą (Filipiak) nie zawitają do okręgówki. (niestety)

A wynik wczorajszego meczu mimo wszystko nie był najgorszy. Sąsiadka niewiele zyskała a Polonia tym bardziej:)

flamengista 25.10.2011 08:21

Cytat:

(...)

Uprzedzaj, co wrzucasz. Przecież to jest kryminał.

Jakby nam Jacek Majchrowski zafundował taki prokrakowski, jarmarczny teledysk o Reymanie - to chyba doszłoby do rewolucji, protestów jak podczas szczytu w Seattle.

A tu Legioniści piszą, że tekst "niezły", tylko teledysk nie udany.

Cóż, to wasza legenda, więc daruję sobie dalsze komentarze.

snyrting 25.10.2011 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1181349)

Jakby nam Jacek Majchrowski zafundował taki prokrakowski, jarmarczny teledysk o Reymanie - to chyba doszłoby do rewolucji, protestów jak podczas szczytu w Seattle.

Oczywiście pod warunkiem, że ta rewolucja ograniczyłaby się do oburzania się w internecie ;)

rafkur 25.10.2011 08:40

Cytat:

Po mojemu karnego nie powinno być. Ręka była może nawet na jedenastkę, ale piłka trafiłaby w/do Okachiego, który był na spalonym.

BTW

WTF ? :rotfl:

Sartre 25.10.2011 09:15

Cytat:

A tu Legioniści piszą, że tekst "niezły", tylko teledysk nie udany.

Cóż, to wasza legenda, więc daruję sobie dalsze komentarze.
Pablopavo od dawna robi kawałki o Legii, no i taki ma klimat. No i jak pisałem - gościa znam, jechać po nim nie będę, choć teledysk jaki jest, każdy widzi :)

bofff 25.10.2011 09:28

czepiacie się
Cycki niezłe

killzone 25.10.2011 11:09

Uwaga. Radze sie mocno trzymać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ekstraklasa.tv
PILNE! Gazety w całej Portugalii huczą o przejściu Artjoma Rudniewa do FC Porto. Zawodnik ma zastąpić Hulka, który przeniesie się do Chelsea.Cena? Od 9 do 12 milionów euro!

Marszałek 25.10.2011 11:24

W Porto gdzie potrafią jak mało kto wypatrzeć, obserwować i za pól darmo kupić,ot nagle zauważyli Rudnieva,teraz. I to za kasę za jaką w Portugalii się sprzedaje a nie kupuje! Żenada. Dla przypomnienia za ile i skąd przyszedł Hulk:)

Może to nie chodzi o F.C Porto a Boaviste Porto i nie o 9 mln a 900 tysięcy:). A Stilic za ile i gdzie idzie. Miliony oczywiście. Jakieś newsy są?

transmisje 25.10.2011 11:39

W tych artykułach o Rudnevie przewija się jedynie, że Porto ma 9-12mln euro na napastnika, oczywiście jeśli sprzeda Hulka za 40+ mln euro. No chyba, że jakiś portalik już dopisał swoje :P

Co do Hulka to trafił do Porto za około 20mln euro.

Co do ich scoutingu to raczej obejmuje on obie Ameryki. Piłkarzy których brali ze wschodu można policzyć na palcach jednej ręki. :)

EDIT: Dopiero teraz zauważyłem, że napisała to ekstraklasa.tv :)

0 22 25.10.2011 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1181349)
Uprzedzaj, co wrzucasz. Przecież to jest kryminał.

Ta jasne. A jak Wam herb zmienili to Bastylie zburzyliście. :D

P.S. Teledysk jest nietrafiony jeżeli chodzi o kobity, mercedesy itp, ale się broni bo jest skierowany nie do kibiców i kiboli tylko do szerszej masy. I to zapewne chwyci. Natomiast muzyka i tekst na plus :)

ToTylkoJa 25.10.2011 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1181439)
Ta jasne. A jak Wam herb zmienili to Bastylie zburzyliście. :D

I te tłumy pod ratuszem w sprawie budowy stadionu. Ile to razy na forum padało hasło aby zorganizować protest? :D

flamengista żart Ci się udał :P

flamengista 25.10.2011 12:50

Cieszę się, że odczytaliście ironię w tym poście. Cóż, niektóry podobają się kobiety typu Joli Rutowicz. Oczywiście, szanujemy ich.

Co do ceny za Rudniewa - kwota jest trochę zawyżona, ale tylko trochę. Więc z 7-8 mln € za niego mogą wziąć. Problemem jest jednak kierunek. Tyle, to zapłacą raczej kluby rosyjskie, ew. tureckie.

Pytanie, czy Rudniew będzie chciał tam grać, mając oferty (za to niższe) z Bundesligi czy Hiszpanii. A myślę, że i takie się pojawią.

Generalnie im większe zainteresowanie mediów Rudniewem, tym lepiej dla nas. Niech chłopakowi odwali palma, niech odwali strategię Uche:-D

PS. Dyskusja o wyższości Reymana nad Deyną przypomina podobną: o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą (lub na odwrót).

szprotson 25.10.2011 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1181457)
Cieszę się, że odczytaliście ironię w tym poście. Cóż, niektóry podobają się kobiety typu Joli Rutowicz. Oczywiście, szanujemy ich.

Co do ceny za Rudniewa - kwota jest trochę zawyżona, ale tylko trochę. Więc z 7-8 mln € za niego mogą wziąć. Problemem jest jednak kierunek. Tyle, to zapłacą raczej kluby rosyjskie, ew. tureckie.

Pytanie, czy Rudniew będzie chciał tam grać, mając oferty (za to niższe) z Bundesligi czy Hiszpanii. A myślę, że i takie się pojawią.

Generalnie im większe zainteresowanie mediów Rudniewem, tym lepiej dla nas. Niech chłopakowi odwali palma, niech odwali strategię Uche:-D

PS. Dyskusja o wyższości Reymana nad Deyną przypomina podobną: o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą (lub na odwrót).

Ona jest koniem, nie kobietą :)

Nie rozumiem jak można sie nabijać z 9 baniek za Rudneva skoro Adi M. poszedł za 5 baniek. Wiadomo, Turasy ustawiona liga to hajs mieli, ale jak Porto sprzeda Hulka w ostatnich dniach okienka transferowego to dlaczego niby nie miłby sie powtórzyć casus Andy Carrola który cena podskoczyła kilkukrotnie jak sie dowiedzieli ze Liverpool sprzedał Torresa i na gwałt szuka napastnika.
Po za tym, My to powinniśmy przyklasnąć. Niech ucieka Artjoms Łotysz Rusek Rudnevs, of course Iwan pisze ze chciałby go jak najdłużej w lidze, no ale mi nie zalezy na tym by Lech był mocny, wręcz przeciwni. A jak by sie tam pojawiło z 8 baniek euro to zaraz znajdzie sie pokaźne stado które tą sumą bedzie chciało sie podzielić.

Sartre 25.10.2011 13:46

Wuzetka > Kremówka!!! :D

Poziomy abstrakcji w tym temacie zbliżają się niebezpiecznie do poziomu sędziowania w polskiej lidze :lol:

Zamiast tych głupstw moglibyśmy trochę jeszcze pocieszyć się, że w ostatnim meczu "zgodowiczów" doszło do podziału punktów, który dla każdej z ekip oznacza krok do tyłu ;)

A za kolejkę Lech - Legia. Biorąc pod uwagę dyspozycję obu drużyn - mecz rundy?

Tak nawiasem mówiąc: wyjątkowo "normalnie" wygląda góra tabeli póki co :) Zeszłoroczny wicemistrz liderem, "Wielka Trójka" na miejscach 2-4, pomiędzy czołówką a miejscami 7 w dół tworzy się dystans... Czyżby po sezonie spłaszczenia i "każdy może wygrać z każdym" miał przyjść sezon faworytów? :)

1q2 25.10.2011 14:30

No właśnie , te dyskusje historyczne nie prowadzą do niczego dobrego;)

Więc a propos wczorajszego meczu - zmusiłem się do oglądnięcia bo przecież już za chwilę gramy z garbatym losem
Wnioski

-to jest jeden z niewielu stadionów gdzie atmosfera w trakcie protestu jest taka sama jak go nie ma , nawet 'dopingowanie' nas było bardzo kiepskie;)

-Bonin to klon Łobo;)

-czeka nas ciężka przeprawa, bo choć wiecznie pokrzywdzeni nic nie grają to bronić się potrafią - ogólnie trzeba będzie się nastawić na jeden wielki chaos.Obawiać się jednak powinniśmy ich murzinosa , szczególnie przy naszej drętwej obronie.Swoją drogą, uśmiech na jego twarzy to się tylko może pojawić kiedy sprawdza stan konta.Reszta to musi być w stylu - 'Allahu gdzieś Ty mnie zaprowadził';)

Myślę że trzeba założyć, dość realistycznie, że sędziowie 2 razy się zastanowią niż podejmą jakąś ryzykowną decyzje na naszą korzyść(chyba że znów obstawią u buka :lol: ) - fajnie by było gdyby w meczu z Podbeskidziem, zrobili jakiś gruby błąd na naszą niekorzyść(najlepiej przy bezpiecznym już wyniku:>) - może by to trochę unormowało sytuacje.

flamengista 25.10.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1181485)
(...)

Tak nawiasem mówiąc: wyjątkowo "normalnie" wygląda góra tabeli póki co :) Zeszłoroczny wicemistrz liderem, "Wielka Trójka" na miejscach 2-4, pomiędzy czołówką a miejscami 7 w dół tworzy się dystans... Czyżby po sezonie spłaszczenia i "każdy może wygrać z każdym" miał przyjść sezon faworytów? :)

Wszystko dobrze, ale z kim wy gracie? :shock:

Amika musi ten mecz wygrać, Wy możecie. Przegrana oznacza dla kartoflanych prestiżową wtopę + stratę 4 pkt do czołówki.

Obstawiam więc, że wygra Amika. Starcie Rudniew-Żewłakow/Kuciak będzie bardzo interesujące.

Mecz faktycznie zapowiada się nieźle, bo oba zespoły grają ładną piłkę. Ale presja spotkania może spowodować usztywnienie i grę dość zachowawczą. Obawiam się tego szczególnie w przypadku Skorży.

PS. Niby do niedzieli sporo czasu, ale dzisiejszy morderczy mecz w Bytomiu może mieć znaczenie. Szczególnie, że POZnani*acy udowodnili, że mają problem z graniem częściej niż co tydzień.

wolfy 25.10.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1181734)
PS. Niby do niedzieli sporo czasu, ale dzisiejszy morderczy mecz w Bytomiu może mieć znaczenie. Szczególnie, że POZnani*acy udowodnili, że mają problem z graniem częściej niż co tydzień.

Najlepszy byłby remis, ale i najbardziej prawdopodobny.
Nauczony doświadczeniem spodziewam się nudnego meczu z małą ilością sytuacji, może nawet bez bramek.

Amika na pewno nie będzie wycieńczona, bez przesady - z pucharów mają tylko Puchar Polski:> To Legia i my mamy o wiele większe natężenie meczów, u nas już z powodu kontuzji nie ma praktycznie kogo z ławki wpuścić. Z Limanovią zagrają rekonwalescenci i pewnie ME.

River 25.10.2011 21:20

Wygra pewnie Amica choc najlepszy bylby remis. Legia w ostatnich latach ma tam problem by cos ugrac a Amica zawsze cos wcisnie. W dodatku Legionistow 4 dni pozniej bedzie czekal bardzo wazny mecz z Rapidem co tez moze nie pozostac bez wplywu na postawe Legii w niedzielnym meczu.

kamilo584 25.10.2011 21:21

Witam mam pytanie.Czy wiadomo jaka będzie frekwencja na meczu Sląska z Lechią

Al_29 25.10.2011 21:28

31456 widzów. Info pewne.

Gwiaździsty 26.10.2011 07:14

Amika jest za cieńka by wygrać, chyba że będzie to 7 juz gol Rudnevsa, ze spalonego.

Cytat:

Mecz rundy będzie trochę później czyli.....Śląsk - Wisła we Wrocławiu. :)

Cytat:

Witam mam pytanie.Czy wiadomo jaka będzie frekwencja na meczu Sląska z Lechią
Cytat:

31456 widzów. Info pewne.
Raczej 31 455. Jeden jest chory na grypę i lezy w łózku ale przesłal L4 i stąd wiadomo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl