Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

AYALA 20.05.2010 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 902082)

Nie mówiąc już o Christowie który był nawet królem strzelców ligi bułgarskiej i długo podstawowym zawodnikiem Lewskiego Sofia. Kupujemy zawodników którzy wydaje się że mają potencjał a tu kicha. W ostatnim czasie sprowadzaliśmy wydawałoby się naprawdę ciekawych zawodników a tu nic. Ciekawe czemu tak się dzieje ?

był królem strzelców ale 2 ligi i było to 4 lata temu, od dwóch lat grzał ławe w Lewskim

kibicwisły1906 20.05.2010 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 902100)
był królem strzelców ale 2 ligi i było to 4 lata temu, od dwóch lat grzał ławe w Lewskim

http://pl.wikipedia.org/wiki/Georgi_Christow

Hives4 20.05.2010 08:46

Kosowski i Żurawski do wzięcia. Można narzekać, że starzy, ale ostatnio mamy bardzo skromną kadrę i na ławce rezerwowych siadają miernoty.

Marcinnno 20.05.2010 08:59

Żurawski jest tym kogo Wiśle brakuje ! Napastnikiem, który potrafi mocno, celnie strzelić, dobrze podać, przejść zwodem, a Kosowski + Żurawski myślę, że było by dobrze:) Szukamy piłkarzy za darmo? Proszę są za darmo.

cisse1906 20.05.2010 09:06

Taki Kosa, Żuraw to rozwiązanie czasowe i myślę, że bardzo dobre. Gracze na sezon, prezentujący solidną jakość, mający wyrobioną markę w Wiśle. Pozwolą przyciągnąć ludzi na stadion w ciężkim, bo w pierwszym sezonie. Dają rok czasu na znalezienie wzmocnień do składu dla działaczy, wzmocnień przemyślanych.

Podsumowując.
Plusy:
+ wzmocnienia składu
+ zachęta dla kibiców
+ czas dla działaczy na przemyślenie transferów na następny sezon
+ wzmocnienie charakteru drużyny
+ po zakończeniu kariery można Żurawia usadzić na stanowisku 'trenera napastników'

Minusy:
- duże pensje

brylant17 20.05.2010 09:39

bez jaj http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Głowa musi zostać!

sportnh 20.05.2010 09:41

brać Żurawia i to jak najszybciej póki jest za darmo!!!!!!!!

cisse1906 20.05.2010 09:41

Czyli co, zostajemy na rok z Cleberem, na Arku zarabiamy kasę i za rok przychodzą do nas szukani, selekcjonowani bardzo dokładnie środkowi obrońcy? Wątpię.

szlaQ 20.05.2010 09:51

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czyli pozbywamy się 2 podstawowych obrońców ?? no bez przesady ...

klusek106 20.05.2010 09:55

A Wy jak dzieci wierzycie w kazdego newsa napisanego przez te hieny z onetu.
Niczego sie jeszcze nie nauczyliscie ... :))

Spokojnie Panowie, spokojniee.

mr_kwolf 20.05.2010 10:03

Potwierdzam informację o transferach Głowackiego i Marcelo. Widziałem ich na lotnisku jak wsiadali do samolotów razem z Szałachowskim, który leci do Monaco, Grosickim, który ma lot do Paryża, Brożkiem, który leci do Londynu, Sobiechem, który przez Poznań na lecieć do Aten. Jednocześnie widziałem Galamaza który w końcu doleciał z Rumunii i gościa, który był ludząco podobny do Pitbulla.

PS. Info z ostatniej chwili, Marcelo jednak wsiadł do samolotu razem z Sobiechem (czyżby jednak Olympiakos?)
PS. Niektórzy to się nigdy nie na uczą i będą łykać wszystkie informację pochodzące z onetów, Faktów i Super Expressów...

thechris 20.05.2010 10:05

Jak odejdzie Głowa oraz Marcelo to sobie można darować wszelkie transfery. Co za różnica czy zajmiemy w lidze 11. czy 6. miejsce ;)?

Belzebub 20.05.2010 10:08

Jak czytam, że taki Peszko w Lechu zarabia w tej chwili 20 tysiecy zlotych miesiecznie (60 tys euro rocznie),a u nas łamaga Łobodziński kosi 5 razy tyle,a pozytku z niego zero to nóż w kieszeni mi sie otwiera...
Obnizyc gościowi zarobki conajmniej o polowe, a jak nie to niech szuka sobie klubu...

Rafee 20.05.2010 10:27

mr_kwolf, naprawde?

Zresztą, dla Marcelo to najlepszy moment na wyjazd tak jaki i dla Głowackego (dorobi sobie na stare lata), Brożkiem (wiek)A kasa zawsze jakaś w padnie, + licze ze Kosa wróci i ożywi skrzydła, Heniu napewno go chce, a Żuraw w miejsce Brożka...

emjot 20.05.2010 10:28

o sytuacji w Wiśle z GK:

w jednym tekście jak byk stoi że Juszczyk odchodzi, razem z Alvarezem, Gołosiem, Mąką (który nie chce siedzieć na ławie) i Burligą (który podobno ma wg. dziennikarza zainteresowania inne niż sportowe) zostaje Kasper, Ba i prawie jest już nasz Onyszko
tekst tu: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

w innym: Juszczyk zostaje bo Pawełek wyleczy się dopiero w sierpniu

odbydwa spłodził Bartosz Karcz

:lol: :lol:

KOALIK 20.05.2010 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 902131)
Jak czytam, że taki Peszko w Lechu zarabia w tej chwili 20 tysiecy zlotych miesiecznie (60 tys euro rocznie),a u nas łamaga Łobodziński kosi 5 razy tyle,a pozytku z niego zero to nóż w kieszeni mi sie otwiera...
Obnizyc gościowi zarobki conajmniej o polowe, a jak nie to niech szuka sobie klubu...

Lewandowski zarabiał 150 tys euro... To tylko świadczy, że można było kupić młodego, utalentowanego Lewandowskiego (wydać trochę więcej pieniędzy) niż przeciętniaka z Zagłębia Lubin i dać mu najwyższy kontrakt. Oni na tym sporo zyskali, a My straciliśmy. Jeżeli Bednarz liczył, że uda się zarobić na Naszym Messim, to się grubo przeliczył.

thechris 20.05.2010 10:46

Tylko, że Łobo był w życiowej formie i podstawowym reprezentantem kraju. Chyba dzień przed podpisaniem kontraktu był towarzyski mecz z Czechami, w którym po jego ładnym strzale piłkę z bramki musiał wyciągać sam Petr Cech. Wydawało się, że będzie dużym wzmocnieniem.

Teraz widać kto jaki zrobił postęp. Lewandowski ma teraz kontrakt 1 mln. Ale sam fakt, że Łobo ma aż 0,4 mln jest po porostu przykre bo jego gra jest warta może 10% z tego.

fanfan 20.05.2010 10:47

Ja odnośnie jeszcze Żurawia - nie możemy robić z klubu domu spokojnej starości. On ma już 34 lata i będzie chciał wysoki kontrakt. Lepiej ściągać piłkarzy takich jak Sobiech, nie oddajmy go bez walki Lechowi bo jak u nas Żuraw będzie kończył karierę i będziemy musieli szukać jego następcy to Lech sprzeda Sobiech za 5 mln. euro i bez problemu znajdzie następce bo będzie miał za co. Uważam że jest nam potrzebny jeden doświadczony piłkarz ofensywny, może być troszkę starszy który wprowadzi spokój i nową jakość - ja wskazałbym Kose na miejsce Łobo. Głowa , Sobol i Kosa uzupełnieni piłkarzami z obecnej kadry i kilkoma młodymi wilkami takimi jak Sobiech i możemy myśleć o dobrym zaprezentowaniu się w Lidze Europejskiej.

cfa 20.05.2010 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 902131)

Łobo nie patrzył co podpisywał w Zagłębiu więc pewnie jakby mu dać aneks o obniżce pensji o 3/4 to też by nie spojrzał co to jest :)
Co do Żurawia opłacałoby się go zakontraktować jeśli mielibyśmy przynajmniej jeszcze jednego młodego napastnika który by na pewno skorzystał na podpatrywaniu go :)

KondZIk 20.05.2010 11:09

http://www.sport.pl/sport/1,65025,79...canskiego.html

Ja jestem jak najbardziej za! A Wy co uważacie? Jak dla mnie sprzedać Brożka póki jeszcze można i Micanski plus Nowak.

Szarny 20.05.2010 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 902137)
Ja odnośnie jeszcze Żurawia - nie możemy robić z klubu domu spokojnej starości. On ma już 34 lata i będzie chciał wysoki kontrakt. Lepiej ściągać piłkarzy takich jak Sobiech, nie oddajmy go bez walki Lechowi bo jak u nas Żuraw będzie kończył karierę i będziemy musieli szukać jego następcy to Lech sprzeda Sobiech za 5 mln. euro i bez problemu znajdzie następce bo będzie miał za co.

A nie bierzesz pod uwagę, że wartość jaką wniósłby Żuraw do drużyny mogłaby zaprocentować tym samym, co sprzedarz np. Sobiecha za kilka mln euro?
Żurawski mógłby nam pomoc w awansie do grupy LE, a z tym idzie kilka mln euro z transmisji, biletów i uefy.

A taki młody piłkarz, który jest niewiadomą tak naprawdę niekoniecznie musi się u nas rozwinąć i dać szansę na zarobienie na nim dobrych pieniędzy w przyszłości.

Jesteśmy w takiej sytuacji finansowej i kadrowej, że musimy zakontraktować piłkarzy, którzy dadzą nam jakość.
Patrzenie w metryke nie ma sensu.

To samo tyczy się Onyszki i Kosowskiego.

Dodatkowe plusy to szansa na to, że młodzi będą mieli od kogo się uczyć.
Ludzi na trybuny takie stare dziadki też by przyciągnęły, bo kojarzą się z nimi (Żuraw, Kosa) najlepsze lata Wisły w ostatniej dekadzie.

dynek.pl 20.05.2010 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 902123)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czyli pozbywamy się 2 podstawowych obrońców ?? no bez przesady ...

to wydaje sie nawet logiczne - w koncu tylko z obsada srodka obrony nie mielismy problemu - poprostu ta dwojka nie pasuje do reszty wykonawcow - nie ten poziom :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 902136)
Tylko, że Łobo był w życiowej formie i podstawowym reprezentantem kraju. Chyba dzień przed podpisaniem kontraktu był towarzyski mecz z Czechami, w którym po jego ładnym strzale piłkę z bramki musiał wyciągać sam Petr Cech. Wydawało się, że będzie dużym wzmocnieniem.

W takiej byl zyciowej formie, ze go Pawlowski sadzal na lawie w Lubinie. Beenhakker go ciagnal za uszy - z Czechami mial sam na sam na wprost bramki i nawet nie spanikowal wiec trafil.

thechris 20.05.2010 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 902150)
to wydaje sie nawet logiczne - w koncu tylko z obsada srodka obrony nie mielismy problemu - poprostu ta dwojka nie pasuje do reszty wykonawcow - nie ten poziom :D

10/10. Jak dla mnie post miesiąca :D

brylant17 20.05.2010 11:31

Wiecie skończył się sezon "szmatławce" nie mają o czym pisać,więc wymyślają to i owo.Mam nadzieje, że Marcel i Głowa zostaną :D

szprotson 20.05.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 902129)
Potwierdzam informację o transferach Głowackiego i Marcelo. Widziałem ich na lotnisku jak wsiadali do samolotów razem z Szałachowskim, który leci do Monaco, Grosickim, który ma lot do Paryża, Brożkiem, który leci do Londynu, Sobiechem, który przez Poznań na lecieć do Aten. Jednocześnie widziałem Galamaza który w końcu doleciał z Rumunii i gościa, który był ludząco podobny do Pitbulla.

PS. Info z ostatniej chwili, Marcelo jednak wsiadł do samolotu razem z Sobiechem (czyżby jednak Olympiakos?)
PS. Niektórzy to się nigdy nie na uczą i będą łykać wszystkie informację pochodzące z onetów, Faktów i Super Expressów...

uff, mam nadzieje ze w końcu wziął ze soba Mazilu, bo ten od 4 lat nie moze wejsc do odpowiedniego samolotu.

Ciekawe czy w gazetach choć 1% prawdy jest, czy tylko strugają artykuły by sie szmatławiec mógł sprzedawać.

tofik 20.05.2010 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 902157)
uff, mam nadzieje ze w końcu wziął ze soba Mazilu, bo ten od 4 lat nie moze wejsc do odpowiedniego samolotu.

Ciekawe czy w gazetach choć 1% prawdy jest, czy tylko strugają artykuły by sie szmatławiec mógł sprzedawać.

1% prawdy by się znalazł. Data u góry :)

fanfan 20.05.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 902145)
A nie bierzesz pod uwagę, że wartość jaką wniósłby Żuraw do drużyny mogłaby zaprocentować tym samym, co sprzedarz np. Sobiecha za kilka mln euro?
Żurawski mógłby nam pomoc w awansie do grupy LE, a z tym idzie kilka mln euro z transmisji, biletów i uefy.

A taki młody piłkarz, który jest niewiadomą tak naprawdę niekoniecznie musi się u nas rozwinąć i dać szansę na zarobienie na nim dobrych pieniędzy w przyszłości.

Jesteśmy w takiej sytuacji finansowej i kadrowej, że musimy zakontraktować piłkarzy, którzy dadzą nam jakość.
Patrzenie w metryke nie ma sensu.

To samo tyczy się Onyszki i Kosowskiego.

Dodatkowe plusy to szansa na to, że młodzi będą mieli od kogo się uczyć.
Ludzi na trybuny takie stare dziadki też by przyciągnęły, bo kojarzą się z nimi (Żuraw, Kosa) najlepsze lata Wisły w ostatniej dekadzie.

Żurawski mógłby nam pomóc w awansie do grupy LE ale również mógłby nam nie pomóc i grzać ławę za ładny kontrakt. Sobiech też nam może pomóc w awansie do fazy grupowej LE , a później LM ale takie zgadywanie w czym nam dany piłkarz może pomóc nie ma sensu bo jasnowidzami nie jesteśmy . Żuraw miał już swoje 5 minut i jego czas minął teraz nadchodzi czas Sobiecha. Klub musi myśleć też o przyszłości i inwestować właśnie w takich piłkarzy jak Sobiech.

cisse1906 20.05.2010 12:22

tylko, że jeżeli PAO rzeczywiście wykłada 1,8mln ojro za Sobiecha to możemy sobie pomarzyć i patrzeć, jak rośnie nam pociecha reprezentacji.

koyoot 20.05.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 902134)
o sytuacji w Wiśle z GK:

w jednym tekście jak byk stoi że Juszczyk odchodzi, razem z Alvarezem, Gołosiem, Mąką (który nie chce siedzieć na ławie) i Burligą (który podobno ma wg. dziennikarza zainteresowania inne niż sportowe) zostaje Kasper, Ba i prawie jest już nasz Onyszko

w innym: Juszczyk zostaje bo Pawełek wyleczy się dopiero w sierpniu

odbydwa spłodził Bartosz Karcz

:lol: :lol:

Jezeli takie ma problemy rowniez z prawdziwym plodzeniem to ja wspolczuje jego zonie...

Panowie poczekajmy. Nie ma co sie pasjonowac wymyslami bo o czyms pisac musza.

AS82 20.05.2010 12:38

Skoro Zurawski i Kosowski kilka lat temu , gdy byli w szczytowej formie,nie zawojowali Europy (poza jednym pamietnym rokiem Parma,Schalke,Lazio) to raczej tego nie dokonaja teraz,za takie wzmocnienia dziekuje,potrzebujemy realnych wzmocnien

tofik 20.05.2010 12:46

Zejdź na ziemię :) Realnych, czyli takich jak Real Madryt pewnie:D
Podaj swoje propozycje.

cisse1906 20.05.2010 12:56

AS82 - obecnej Wisły nie stać na 'realne' wzmocnienia. Trzeba brać najlepszych i najtańszych z kartą w ręku.

tkwm 20.05.2010 13:00

Beto ;p

No właśnie mi się wydaję że Kosowski czy Jean Paulista w Wiśle by się przydali na pewno wzmocnili by drużynę są za darmo więc opłaca się ich " wziąć " . Pewno się skończy na tym ze oni nie przyjdą i najwyżej przyjdzie jakiś słaby grajek coś w stylu Beto za za darmo:P

robin hood 20.05.2010 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cisse1906 (Post 902192)
AS82 - obecnej Wisły nie stać na 'realne' wzmocnienia. Trzeba brać najlepszych i najtańszych z kartą w ręku.

Jeśli właściciela klubu nie stać na wzmocnienia to niech określi jakie ma realne oczekiwania lub sobie odpuści, system "z kartą na ręku nie sprawdził się od kilku lat" i raczej nie sprawdzi się w dalszym ciągu. Klub piłkarski to swoistego rodzaju przedsiębiorstwo, jak nie inwestujesz nie jedziesz albo cofasz się w rozwoju, dodatkowo jeśli nie wzmocnimy składu albo inaczej nie podniesiemy poziomu gry to z marketingowego punktu widzenia możemy nie stawiać ostatniej trybuny bo bez ciekawego składu dobrej gry i wyników osiągnięcie połowy stanu stadionu będzie wielkim sukcesem.
Koło się zamyka ... tylko pytanie czy ktoś w Wiśle w dniu dzisiejszym dostrzega problem, bo ja mam wątpliwości, nie ma połowy składu, nie wyjaśniona sprawa z trenerem, brak marketingu, brak skautingu, brak prezesa .... i właściciela bo właśnie wyjechał z Kraju.

Nic dodać nic ująć

a i jeszcze jedno

embargo informacyjne od kilku lat delikatnie mówiąc mnie wk..... mamy co prawda parodię oficjalnej strony, niestety uzyskanie za jej pośrednictwem jakichkolwiek informacji graniczy z cudem

ps. dziś rozwaliła mnie sonda dotycząca najlepszego strzelca Wisły w tym sezonie (tydzień po jego zakończeniu)

kibicwisły1906 20.05.2010 13:19

Tak swoją drogą to skąd dziennikarze czerpią wiedzę na temat potencjalnych ruchów kadrowych w Wiśle. Pionu sportowego brak - Kapka cały czas w rozjazdach, prezesa nie ma etc... - o tym jak bardzo zależny Cupiałowi na Wiśle niech świadczy fakt że na drugi dzien po spotkaniu z Odrą wyjechał zagranicę a bez niego nic co tyczy się klubu nie może zostać podjęte - my powinniśmy już mieć kandydatów do gry a cały czas szukamy (właściwie dopiero), a na końcu i tak okaże się że brak jest pieniędzy... Żeby myśleć poważnie o budowie silnego zespołu, zawodnicy w nim występujący powinni być na tym samym poziomie a u nas jest Marcelo długo, długo nic Głowacki, może "niezniszczalny" Sobolewski... Zobaczcie jakie w lecie zeszłego roku były przymiarki Bożok (swoją drogą cienki bolek) i Kirm (równie bezndziejny) a lekko ręką pożegnano Baszcza, Zienia. Ludzie po co nam Żuraw, Kosowski - my musimy przebudować zespół a nie tworzyć z niego domu spokojnej starości...

WislaOnly 20.05.2010 13:54

Ludzie kochani na co wy liczycie?? Jak co roku będzie tylko uzupełnienie składu, wiec nie ma co liczyć na kasowe wzmocnienia. Nie ma prezesa, siatki skautów, planów rozwojowych i no najważniejsze PIENIĘDZY. A jak mają sprzedać Marcela i za to kupić jakiegoś średniego napastnika to już wole żeby Marcelo został. JJJBG!!!

Jaroo1 20.05.2010 14:03

Ja mysle ze powinno sie tych staruszkow typu Kosa, Zuraw, Paulista posprowadzac i przez rok czyli na przyszly sezon opracowac jakis plan prowadzenia Wisły. Tzn juz teraz zaczac myslec o skautingu, juz teraz prowadzic marketing ale wiadomo zeby to gralo i hulalo to sie w tydzien nie zrobi wiec teraz by pasowalo sie tym zajac a za rok ruszyc z kopyta. Teraz nie ma juz czasu zeby sobie upatrywac wzmocnien na skale naszego klubu, to co bysmy chcieli kupic czyli Sadlok, Sobiech, Jodlowiec powiedzmy to za drodzy zawodnicy. Trzebaby szukac za granica tak samo dobrych ale tanszych ale do tego potrzebni sa skauci. Ja jak mowie posciagalbym tych starszych pilkarzy ktorzy przywleka stare wspomnienia a poza tym to sa zywe legendy dla naszego klubu = wieksza frekwencja na trybunach bo kto by nie chcial poczuc sie jak za starych dobrych czasow... i w miedzyczasie juz myslal o wzmocnieniach na nowy sezon i o budowaniu profesjonalnego klubu. Teraz jak zaczniemy wydawac kase na pilkarzy to i tak za pozno bo zaraz bedzie LE i znowu moze II runda okaze sie dla nas zbyt wymagajaca i zajmiemy sie marketingiem czyli wszystkim na raz to nic znowu z tego nie bedzie. Trzeba powoli wszystko budowac od zera w naszym klubie i sie nie napalac ze w jeden sezon, ba w jedno okienko transferowe czyli jakies 30 dni (bo juz licze ze wzmocnienia zakonczylyby sie w lipcu) zbuduje sie mocny klub

Markus 20.05.2010 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 902030)
Kosowoski nie powinien byc jednym z priorytetów
Jutro z rana Kapka z Kasperczakiem powinni lecieć z gotowym kontraktem na Cypr
i nie wracać bez jego podpisu na nim
Wszystko co złe w grze Wisły ostatnimi czasy zaczynało się dwukrotnie z odejściem Kosowskiego
popełnić po raz trzeci taki błąd to jest frajerstwo w najczystszej postaci

W pełni się z tym zgadzam. Kosowski zawsze odmieniał całą drużynę, jego zawsze brakowało nam najbardziej. To absolutny ewenement, piłkarz, z którym Wisła nigdy"frajersko" nie przegrała żadnego ważnego meczu, za to potrafiła walczyć absolutnie z każdym i w każdej sytuacji.

Szkoda, że 2 lata temu Bogusław Cupiał postanowił go ukarać za pazerność, niepokorność, buńczuczność, niezłomną pewność siebie, nieobliczalność, zdolność do nieprzewidywalnych, szokujących wszystkich ruchów, zamiast dostrzec, jaką wartość i rolę te "cechy" przedstawiają na boisku i w ogóle w sportowej rywalizacji. Kosowski zawsze sprawdzał się w roli serca zespołu, a w przyszłości może być naprawdę znakomitym trenerem, należącym do grona tych o najsilniejszej osobowości i najmocniej inspirujących ludzi.

Nie skreślałbym też Ba - w optymalnej dyspozycji fizycznej to będzie zawodnik z zupełnie innej ligi. On ma wyszkolenie i umiejętności, których nie ma 99% wszystkich ligowców. Oczywiście, nie można nic tu ostatecznie przesądzać, bo zwłaszcza z Murzynami różnie bywa (od razu - nie jestem rasistą :) ), ale nie warto rezygnować z dania mu szansy wykazania tego..

twardybidon 20.05.2010 14:27

Onyszko w KSP:
http://www.90minut.pl/news/123/news1...-Warszawa.html

Eustachy 20.05.2010 14:27

Czyzby to oznaczalo przedluzenie umowy z Juszczykiem, o czym napomina GK ? :)
Oby nie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl