![]() |
Cytat:
|
Porazka z Korona, remis z GKS-em . Wnioski? Kazdy moze powalczyc z Legia, a co za tym idzie raczej o mistrzostwie moga zapomnieć. Kolejny sezon :) Sląsk niech ciśnie tak dalej, to spoikojnie obroni MP.
|
Teraz wiele zależy od naszego meczu z Podbeskidziem , jeśli wygramy to przy tej lidze można powalczyć o wyższe miejsce w tabeli , jeśli przegramy czeka nas prawdziwy bój o utrzymanie bo z tego co widzę GKS i Podbeskidzie nie złożyli broni .
|
Dlaczego ku.rwa wszystkich da się oglądać a nas nie?
|
gdyby nasi z BOTem nie razili nieskutecznością mogli wywiezc z Bełchatowa komplet punktów! u nas kuleje przód w większości i mam nadzieję że Małecki z Boguskim coś ruszą!
|
Jak to ? Ta wspaniala ,warta miliardy dolarow,robiaca mega-transfery,posiadajaca najlepsza na swiecie akademie Legia zremisowala z Belchatowem ? Jezeli tydzien temu media omal sie nie obsraly,kwalifikujac nasz wynik jako super kompromitacje ,wstyd itd.to ciekaw jestem jak opisza dzisiejszy rezultat galacticos.
A swoja droga milo bylo patrzec jak momentami chlopaki z GKS grali sobie z warszawiakami w dziada. |
Cytat:
Z tym, że oni skompromitowali się bardziej, bo raz że u siebie, a dwa - to my graliśmy z handicapem. Mieliśmy Sikorskiego w ataku, a to jak grać w dziesięciu na dwunastu*:> _______________________________________________ * Ja rozumiem, że nie pomaga bo nie umie, ale mógłby przynajmniej nie przeszkadzać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wydaje mi się również, żeby w "Weszło" mieli jakieś przekonania. Oni po prostu wpasowali się w ogólne oczekiwania jechania po kopaczach, "bo za dużo zarabiają". Myślę, że nie ma lepszego balsamu na ego życiowych nieudaczników niż pojechanie sobie po tych co mają kasę i wszystkie związane z nią benefity. Nie chodzi mi o to, że nie mają racji, bo często mają, tylko o ich docelową grupę odbiorców. Wzruszył mnie Stanowski w swoim felietoniku w którym wyznał, że tłuszcza domaga się świeżej krwi, a on często nie wie nawet za co ma tego czy owego jechać. A problem Legii? To nie jest ich problem, tylko zjebanej mentalności większości naszych kopaczy. Dlaczego nie grają? A po co mają się wysilać, skoro podpisali już kontrakty i mogą spokojnie obstawiać: czarne czy czerwone. Dlaczego gra GKS czy Widzew? Bo oni jeszcze nie mają sponsora. Kibice Legii śmiali się z Polonii Wojciechowskiego, a teraz przerabiają to samo. I dobrze:D _________________________________________________ *Żadnego strzału? Serio? To może spróbuj z dystansu albo zacznij wychodzić na pozycję, cwaniaczku? |
Cytat:
|
Cytat:
Nie warto ich czytać :) |
Cytat:
|
GKS remisuje na Łazienkowskiej. Robi wrażenie.
|
Cytat:
Ale Legia ? Toz to przeciez Real europy wschodniej.Swiezo koronowany mistrz Polski i uczestnik Ligi Mistrzow ,krol polowanie itd,itp... |
Leśnodorski na tę chwilę nie jest królem polowania, ale wędkowania bo nałapał leszczy.
|
Cytat:
Pierwszy dzień następnego okienka. Leśnodorski wyciąga z Wisły Genkova za 50 tys euro. Z anonimowego źródła dowiedział się o sumie odstępnego Cwetana jako pierwszy, co nie powinno dziwić zważywszy, że dopisali ją dzień wcześniej Bednarz z menedżerem zawodnika. Z budki telefonicznej dzwonił Kapka. Cytat:
W studiu "Cafe futbol" Mateusz Borek komentuje powstanie polskiego Bayernu Monachium, podkupującego za bezcen najlepszego napastnika Wisły. Dyskusje przerywa Roman Kołtoń swoim: - "No, ale nie bójmy się tego pytania. Ale dlaczego nie Barcelona?" Dalszą część monologu zagłusza wybuch głośnego śmiechu siedzącego w charakterze gościa Zielińskiego, który po chwili milknie jednak pod karzącymi spojrzeniami kolegów w studiu. Rozumie już, że to nie był dowcip. Zmieszany obserwuje w skupieniu sznurowadła swoich butów. Prezes Leśnodorski z zadowoleniem czyta wywiad z sobą samym na głównej stronie "Zeszło!". Czuje przypływ dumy - znowu ich wszystkich wykiwał. Jedyne co mąci jego zadowolenie, to otwarta koperta leżącą na biurku. Dlaczego "SKWK" przysłało mu podziękowania? |
Śmiałbym się z Legii głośniej, gdyby nie to, że w poniedziałek czeka nas Podbeskidzie. Więc tylko cichutkie "hihihi". W tej lidze śmiać się wypada jedynie tuż po meczu własnej drużyny, bo nikt nie wie, czyi "pupile" skompromitują się jako następni. Najbardziej szkoda mi tego, że kiedy Wisła gra niemal o nic i mógłbym bez spiny pooglądać frajerstwo innych drużyn - to jednak nie mogę. Ta liga jest tak słaba, że oczy bolą, a kiedy każdy przegrywa z każdym, trudno nawet mówić o niespodziankach. Parafrazując Doktora Plamę - kolejne ekstraklasowe wtopy nie mają żadnych walorów widowiskowych.
|
A Lysy złowił deske klozetową i starego gumiaka ale grunt, że ma mydło i ręcznik.
|
Będzie piękna jazda, jak Legia z taką ekipą nie zdobędzie mistrza :lol: Chyba mistrzostwa kraju nie są im pisane. A tak poważnie, to według mnie niejakiemu Janowi Urbanowi brakuje po prostu jaj, żeby wystawić rzeczywiście najlepiej ułożony skład z jego piłkarzy, a nie skład złożony z tych, których nie chce (boi się?) zostawić na ławce rezerwowych. Dajcie spokój, trzech typowych środkowych napastników w taktyce 4-2-3-1? Gdzie niby...? A może chciał grać 4-3-3? Z trzema "stojakami"? Z napastnikami, którzy z piłką przy nodze z trudem przebiegną na szybkości 10 metrów? Przecież wiadomo, że cała trójka - Saganowski, Ljuboja i Dwaliszwili najlepiej czują się z rywalem na plecach i w polu karnym. Tak że Legia chcąc wystawić większą ilość swoich napastników może grać co najwyżej 4-4-2 (4-4-1-1), ale i w tej taktyce musieliby mieć silne skrzydła i ofensywnie grających obu bocznych obrońców.
Moim zdaniem po ostatnich dwóch meczach logicznym było odstawienie Ljuboji i ewentualna gra 4-2-3-1 z Dwaliszwilim w środku pola, pod Saganowskim, ale to też pokraczne rozwiązanie - prosty rachunek, z Ljuboją było 2:3, bez Ljuboji było 4:1. No ale...ale trzeba by było posadzić Danijela na ławce, a drodzy cudzoziemcy w naszej lidze grają zazwyczaj niezależnie od formy :) No ale...to problem Legii :) Zabawne jest to, jak w Warszawie marnotrawi się rok w rok duży potencjał sportowy, a jeszcze zabawniejsze jest to, że robi się to na przeróżne sposoby. No ale...jak to powiedzą z pełnym przekonaniem w Warszawie, "granie w Legii i przeciwko Legii jest inne" :lol: P.s. Zresztą to samo Rumak przeciwko Polonii, tylko temu strzeliło, żeby wystawić ofensywny skład z trzema defensywnymi pomocnikami, którzy generalnie nie są od grania w piłkę w tym klubie i jednym przeciętnym skrzydłowym :lol: I tak geniusze trenerskie serwują nam znowu wyścig ślimaków, zamiast zrobić jedną - zapewne szalenie trudną rzecz dla ambitnego człowieka - czyli wystawić najsilniejszy skład, złożony z zawodników, którzy zagrają na swoich pozycjach. Wydaje mi się, że za to w normalnych krajach za to się trenerom płaci, ale może się mylę...wszak trzeba pokazać, że jest się nowoczesnym i w pełnej krasie pokazać prawdę teorii o "wymienności pozycji" w nowoczesnym futbolu. I tak..."liga jest ciekawsza" :lol: |
A może jak ani przeciwnik ani sędzia nie jest załatwiony to po prostu ciężko wygrać? Nawet z trzecioligowcami.
Jak jutro wygramy to mamy 12 pkt do lidera, 10 do pucharów i 39 do zdobycia. |
Cytat:
|
Cytat:
Bo przecież nikt mi nie wmówi, że pod względem potencjału kadrowego nie powinni reszcie stawki odskoczyć na kilkanaście punktów, tym bardziej w tym sezonie. Taka..."pipowatość" (niecenzuralne słowa nie przejdą, więc niech będzie pipowatość) bije z tego klubu i tak naprawdę najwięcej zyskują w lidze z pojedynczych błysków młodych - i finansowo, i sportowo. Był Rybus i Borysiuk, potem Wolski i Żyro (który wygrywał im mecze w PP), teraz jesienią Kosecki. To były takie pozytywne wulkany energii w ich miałkiej postawie. Teraz młodych posprzedawali, kolejni nie gotowi do gry z różnych powodów i brakuje walki, zadziorności, bezkompleskowości. Z wesołością będę obserwował dalsze losy tego klubu - gdzie potencjał jest największy w kraju, organizacja świetna i...brak sukcesu. |
czemu taka cisza ??? nie ma wpisow warszawskich pokemonow tak uwielbianych przez Adminow ??????
|
Cytat:
Trzeba zawsze pamiętać, że są to tylko nasi ligowi leniwi kopacze. Europy nie rzucą na kolana nazwiska: Brzyski, Jodłowiec czy inny iwaniszwili. |
myśle że moga mieć dośc dużego kaca ;]
ostatnie 2 kolejki pokazały jak ŻENUJĄCĄ mamy ligę. Tak jak pisałem wcześniej, wystarczy dobrze zmotywować i nie ważne jaki skład ma przeciwnik. Górnik na mistrza? gdzie 2 sie bije trzeci korzysta.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wisla w tym sezonie nie ugra Nic i trzeba trzymac kciuki zeby Belchatow i Podbeskidzie nas nie dogonilo ....a to ze licze na Slask to tylko moja wiara ... bo pieprze taki sezon gdzie amm do wyboru mistrza polski Legie ( kurde musze to pisac z duzej litery bo prywatny folwark panow adminow banuje za pisanie z malej ) albo Amice- czyli najwiekszych sprzedawczykow i judaszow na swiecie ..... a pisze o Slasku CUD bo graja taka sama kiche jak wszyscy i tyle .... |
Cytat:
|
Cytat:
Legia zremisowała z Bełchatowem? Fajnie, ale... My też. I to po kompletnie żenującej, wywołującej mdłości parodii gry w piłkę. Na razie zbyt wielu podstaw do optymizmu nie widzę. |
Cytat:
o jakim optymizmie w sprawie Wisly w tym sezonie Ty mowisz ???:-D ... Wisla w tym sezonie jest NAJGORZEJ grajaca druzyna ...tylko frajerstwu Belchatowa i Podbeskidzia jesienia czujemy sie (narazie) bezpiecznie przed spadkiem z ligi .... |
Cytat:
|
Cytat:
aaaa to sory - widocznie sie pomylilem ....wiec jesli tak to zwracam honor i odszczekuje to ze NAPISALem BOLESNA PRAWDE ... :p :D |
No i Śląsk też się nie kwapi do walki o mistrza. Żenada, do tej pory nikt nie potrafił 2x wygrać i, oby ta passa, w przypadku Podbeskidzia się utrzymała :-)
|
czarny koń rozgrywek Górnik Zabrze jak na razie przegrywa z Jagiellonią, która dostała sromotny oklep od Podbeskidzia i żenująco grającej Wisły :)
|
0:1 .Ja już zaczynam gubic się tej naszej Ekstraklasie.....
|
Cytat:
a ja po trzecim dniu ogladania tej ligi musialem sie napic ...i stwierdzam ze tej ligi nie da sie ogladac na trzezwo ...:P |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl