Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

filemon 02.03.2013 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301831)
Ja się nie podniecam i (wbrew pozorom) nie kpię z Legii.

Ja teraz już tak, haha, wyborny mecz :-)

kpn 02.03.2013 20:25

Porazka z Korona, remis z GKS-em . Wnioski? Kazdy moze powalczyc z Legia, a co za tym idzie raczej o mistrzostwie moga zapomnieć. Kolejny sezon :) Sląsk niech ciśnie tak dalej, to spoikojnie obroni MP.

Squirtle88 02.03.2013 20:26

Teraz wiele zależy od naszego meczu z Podbeskidziem , jeśli wygramy to przy tej lidze można powalczyć o wyższe miejsce w tabeli , jeśli przegramy czeka nas prawdziwy bój o utrzymanie bo z tego co widzę GKS i Podbeskidzie nie złożyli broni .

gigant 02.03.2013 20:26

Dlaczego ku.rwa wszystkich da się oglądać a nas nie?

Matejas_ 02.03.2013 20:28

gdyby nasi z BOTem nie razili nieskutecznością mogli wywiezc z Bełchatowa komplet punktów! u nas kuleje przód w większości i mam nadzieję że Małecki z Boguskim coś ruszą!

Yossarian 02.03.2013 20:29

Jak to ? Ta wspaniala ,warta miliardy dolarow,robiaca mega-transfery,posiadajaca najlepsza na swiecie akademie Legia zremisowala z Belchatowem ? Jezeli tydzien temu media omal sie nie obsraly,kwalifikujac nasz wynik jako super kompromitacje ,wstyd itd.to ciekaw jestem jak opisza dzisiejszy rezultat galacticos.
A swoja droga milo bylo patrzec jak momentami chlopaki z GKS grali sobie z warszawiakami w dziada.

wolfy 02.03.2013 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1301837)
Jezeli tydzien temu media omal sie nie obsraly,kwalifikujac nasz wynik jako super kompromitacje ,wstyd itd.to ciekaw jestem jak opisza dzisiejszy rezultat galacticos.

Bo to była kompromitacja. Dla nas, Legii i ligi.
Z tym, że oni skompromitowali się bardziej, bo raz że u siebie, a dwa - to my graliśmy z handicapem. Mieliśmy Sikorskiego w ataku, a to jak grać w dziesięciu na dwunastu*:>

gigant 02.03.2013 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301838)
Z tym, że oni skompromitowali się bardziej, bo raz że u siebie, a dwa - bo my mieliśmy Sikorskiego w ataku, a to jak grać w dziesięciu na dwunastu*:>

I nie mielismy Głowackiego a to jak dziewięciu na trzynastu.

wolfy 02.03.2013 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1301840)

I nie mielismy Głowackiego a to jak dziewięciu na trzynastu.

Wtedy już nie było Sikorskiego. Było dziesięciu na jedenastu. Nic dziwnego, że to wówczas mieliśmy jedyną dobrą akcję pachnąca golem (piszę o strzale głową Sobola):mysli:

mitmichael 02.03.2013 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1301818)
nic nie bedzie ciekawego ....rozpieprza Belchatow na 4-5 do zera i wiekszosc tych marnych polskich dziennikarzyn bedzie sie zastanawialo z kim (L) zagra w fazie grupowej LM i z ktorego koszyka beda losowani ....:-/

No jakos tego 4,5-0 nie widze :D

wolfy 02.03.2013 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1301847)
Ale Ty Wolfy, też kiedyś jechałeś po naszych - momentami Bogu ducha winnych - grajkach. Oni robią dokładnie to samo, tylko mają trochę inne przekonania.

Nasi grajkowe są winni jedno kibicom, klubowi i właścicielowi. Ambicję. I nie wydaje mi się, żebym jeździł po nich niesłusznie, bo za takie pozorowanie gry jak odstawia Sikorski należy się kop w dupę*.

Nie wydaje mi się również, żeby w "Weszło" mieli jakieś przekonania. Oni po prostu wpasowali się w ogólne oczekiwania jechania po kopaczach, "bo za dużo zarabiają". Myślę, że nie ma lepszego balsamu na ego życiowych nieudaczników niż pojechanie sobie po tych co mają kasę i wszystkie związane z nią benefity. Nie chodzi mi o to, że nie mają racji, bo często mają, tylko o ich docelową grupę odbiorców. Wzruszył mnie Stanowski w swoim felietoniku w którym wyznał, że tłuszcza domaga się świeżej krwi, a on często nie wie nawet za co ma tego czy owego jechać.

A problem Legii? To nie jest ich problem, tylko zjebanej mentalności większości naszych kopaczy.
Dlaczego nie grają? A po co mają się wysilać, skoro podpisali już kontrakty i mogą spokojnie obstawiać: czarne czy czerwone. Dlaczego gra GKS czy Widzew? Bo oni jeszcze nie mają sponsora.

Kibice Legii śmiali się z Polonii Wojciechowskiego, a teraz przerabiają to samo.
I dobrze:D

Lemoniadowy Joe 02.03.2013 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1301835)
Dlaczego ku.rwa wszystkich da się oglądać a nas nie?

to samo sobie pomyślałem :)

Jaroo1 02.03.2013 21:10

Cytat:

Wiele tekstów jest na wysokim poziomie, a portal warto czytać choćby z tego względu, iż nie istnieje dla niego żadna konkurencja.
http://www.weszlo.com/news/13592-Zwi..._procentach_za
Nie warto ich czytać :)

wolfy 02.03.2013 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1301852)

Może akurat o ten raindogowi chodziło :P

buczo1985 02.03.2013 21:25

GKS remisuje na Łazienkowskiej. Robi wrażenie.

Yossarian 02.03.2013 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301838)
Z tym, że oni skompromitowali się bardziej, bo raz że u siebie, a dwa - to my graliśmy z handicapem. Mieliśmy Sikorskiego w ataku, a to jak grać w dziesięciu na dwunastu*:>

No niby tak ,ale my to ligowy outsider.Nie mamy druzyny ,nie mamy trenera,nie mamy mlodziezy.Nic nie mamy.
Ale Legia ? Toz to przeciez Real europy wschodniej.Swiezo koronowany mistrz Polski i uczestnik Ligi Mistrzow ,krol polowanie itd,itp...

gigant 02.03.2013 22:10

Leśnodorski na tę chwilę nie jest królem polowania, ale wędkowania bo nałapał leszczy.

wolfy 03.03.2013 01:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1301866)
Leśnodorski na tę chwilę nie jest królem polowania, ale wędkowania bo nałapał leszczy.

Nie znasz się. To jest polityka długofalowego wzmacniania Legii i osłabiania rywali.

Pierwszy dzień następnego okienka. Leśnodorski wyciąga z Wisły Genkova za 50 tys euro. Z anonimowego źródła dowiedział się o sumie odstępnego Cwetana jako pierwszy, co nie powinno dziwić zważywszy, że dopisali ją dzień wcześniej Bednarz z menedżerem zawodnika. Z budki telefonicznej dzwonił Kapka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zeszło!
"Legia wybija Wiśle kły! Leśnodorski tryumfuje."
Wejdź też na portal "Wyszła" żeby dowiedzieć się jak poderwać gimnazjalistkę na chińską podróbkę Rolexa w "Złotych tarasach"."Wyszła" - portal dla ludzi którym wyszła (głównie z butów, głównie słoma).

Info to wywołuje burzę u siedzących przy telefonach pracowników "Lechii Gdańsk" i "Śląska Wrocław". Wiedzą już, że swoimi aneksami umów (odpowiednio) Buzały i Gikiewicza mogą się podetrzeć. Bezsenna noc na nic.

W studiu "Cafe futbol" Mateusz Borek komentuje powstanie polskiego Bayernu Monachium, podkupującego za bezcen najlepszego napastnika Wisły. Dyskusje przerywa Roman Kołtoń swoim:
- "No, ale nie bójmy się tego pytania. Ale dlaczego nie Barcelona?"
Dalszą część monologu zagłusza wybuch głośnego śmiechu siedzącego w charakterze gościa Zielińskiego, który po chwili milknie jednak pod karzącymi spojrzeniami kolegów w studiu. Rozumie już, że to nie był dowcip. Zmieszany obserwuje w skupieniu sznurowadła swoich butów.

Prezes Leśnodorski z zadowoleniem czyta wywiad z sobą samym na głównej stronie "Zeszło!". Czuje przypływ dumy - znowu ich wszystkich wykiwał.
Jedyne co mąci jego zadowolenie, to otwarta koperta leżącą na biurku. Dlaczego "SKWK" przysłało mu podziękowania?

Uran235 03.03.2013 02:07

Śmiałbym się z Legii głośniej, gdyby nie to, że w poniedziałek czeka nas Podbeskidzie. Więc tylko cichutkie "hihihi". W tej lidze śmiać się wypada jedynie tuż po meczu własnej drużyny, bo nikt nie wie, czyi "pupile" skompromitują się jako następni. Najbardziej szkoda mi tego, że kiedy Wisła gra niemal o nic i mógłbym bez spiny pooglądać frajerstwo innych drużyn - to jednak nie mogę. Ta liga jest tak słaba, że oczy bolą, a kiedy każdy przegrywa z każdym, trudno nawet mówić o niespodziankach. Parafrazując Doktora Plamę - kolejne ekstraklasowe wtopy nie mają żadnych walorów widowiskowych.

Dariook 03.03.2013 02:35

A Lysy złowił deske klozetową i starego gumiaka ale grunt, że ma mydło i ręcznik.

rw88 03.03.2013 09:45

Będzie piękna jazda, jak Legia z taką ekipą nie zdobędzie mistrza :lol: Chyba mistrzostwa kraju nie są im pisane. A tak poważnie, to według mnie niejakiemu Janowi Urbanowi brakuje po prostu jaj, żeby wystawić rzeczywiście najlepiej ułożony skład z jego piłkarzy, a nie skład złożony z tych, których nie chce (boi się?) zostawić na ławce rezerwowych. Dajcie spokój, trzech typowych środkowych napastników w taktyce 4-2-3-1? Gdzie niby...? A może chciał grać 4-3-3? Z trzema "stojakami"? Z napastnikami, którzy z piłką przy nodze z trudem przebiegną na szybkości 10 metrów? Przecież wiadomo, że cała trójka - Saganowski, Ljuboja i Dwaliszwili najlepiej czują się z rywalem na plecach i w polu karnym. Tak że Legia chcąc wystawić większą ilość swoich napastników może grać co najwyżej 4-4-2 (4-4-1-1), ale i w tej taktyce musieliby mieć silne skrzydła i ofensywnie grających obu bocznych obrońców.

Moim zdaniem po ostatnich dwóch meczach logicznym było odstawienie Ljuboji i ewentualna gra 4-2-3-1 z Dwaliszwilim w środku pola, pod Saganowskim, ale to też pokraczne rozwiązanie - prosty rachunek, z Ljuboją było 2:3, bez Ljuboji było 4:1. No ale...ale trzeba by było posadzić Danijela na ławce, a drodzy cudzoziemcy w naszej lidze grają zazwyczaj niezależnie od formy :) No ale...to problem Legii :) Zabawne jest to, jak w Warszawie marnotrawi się rok w rok duży potencjał sportowy, a jeszcze zabawniejsze jest to, że robi się to na przeróżne sposoby. No ale...jak to powiedzą z pełnym przekonaniem w Warszawie, "granie w Legii i przeciwko Legii jest inne" :lol:

P.s. Zresztą to samo Rumak przeciwko Polonii, tylko temu strzeliło, żeby wystawić ofensywny skład z trzema defensywnymi pomocnikami, którzy generalnie nie są od grania w piłkę w tym klubie i jednym przeciętnym skrzydłowym :lol: I tak geniusze trenerskie serwują nam znowu wyścig ślimaków, zamiast zrobić jedną - zapewne szalenie trudną rzecz dla ambitnego człowieka - czyli wystawić najsilniejszy skład, złożony z zawodników, którzy zagrają na swoich pozycjach. Wydaje mi się, że za to w normalnych krajach za to się trenerom płaci, ale może się mylę...wszak trzeba pokazać, że jest się nowoczesnym i w pełnej krasie pokazać prawdę teorii o "wymienności pozycji" w nowoczesnym futbolu. I tak..."liga jest ciekawsza" :lol:

Drozd 03.03.2013 10:36

A może jak ani przeciwnik ani sędzia nie jest załatwiony to po prostu ciężko wygrać? Nawet z trzecioligowcami.

Jak jutro wygramy to mamy 12 pkt do lidera, 10 do pucharów i 39 do zdobycia.

Matejas_ 03.03.2013 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1301903)

Jeśli nie zawiedziemy z przodu to damy radę! Gdyby powtórzyc wiosnę sprzed 2 lat jesteśmy w stanie skończyc ligę na pudle... wierzę w to że Boguski będzie zdrowy, Małecki coś ustrzeli, a za sprawą Garguły i Kosowskiego gra ofensywna będzie wyglądac lepiej! Gdyby się Genkow jeszcze przełamał było by pięknie!

rw88 03.03.2013 12:16

Cytat:

A może jak ani przeciwnik ani sędzia nie jest załatwiony to po prostu ciężko wygrać? Nawet z trzecioligowcami.

Może tak być (jeśli mówisz o Legii). Tyle, że to nic w sumie w mojej opinii by nie zmieniło - czyli prze zabawne jest to jak w Warszawie rokrocznie marnują duży potencjał kadrowy, na przeróżne sposoby. W tej rundzie mają wyjątkowy, unikalny potencjał kadrowy, reprezentantów różnych nacji, po kilku zawodników na pozycję i dalej nic. Powiem więcej, jest jeszcze gorzej, bo dupowaty trener musi posadzić dobrego napastnika (a najlepiej dwóch) na ławce i robi się problem. Śmiech na sali :lol:

Bo przecież nikt mi nie wmówi, że pod względem potencjału kadrowego nie powinni reszcie stawki odskoczyć na kilkanaście punktów, tym bardziej w tym sezonie. Taka..."pipowatość" (niecenzuralne słowa nie przejdą, więc niech będzie pipowatość) bije z tego klubu i tak naprawdę najwięcej zyskują w lidze z pojedynczych błysków młodych - i finansowo, i sportowo. Był Rybus i Borysiuk, potem Wolski i Żyro (który wygrywał im mecze w PP), teraz jesienią Kosecki. To były takie pozytywne wulkany energii w ich miałkiej postawie.

Teraz młodych posprzedawali, kolejni nie gotowi do gry z różnych powodów i brakuje walki, zadziorności, bezkompleskowości. Z wesołością będę obserwował dalsze losy tego klubu - gdzie potencjał jest największy w kraju, organizacja świetna i...brak sukcesu.

AntyMod 03.03.2013 12:27

czemu taka cisza ??? nie ma wpisow warszawskich pokemonow tak uwielbianych przez Adminow ??????

Gwiaździsty 03.03.2013 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1301914)
czemu taka cisza ??? nie ma wpisow warszawskich pokemonow tak uwielbianych przez Adminow ??????

Śledzą rezerwacje i ceny biletów na stronach linii lotniczych na mecze LM :) Przykłąd FC Boolywood uczy, że nie należy histeryzować i wierzyć opiniom warszawskich pismaków, że oto mamy do czynienia z magiczną drużyną stworzoną przez "króla polowania".
Trzeba zawsze pamiętać, że są to tylko nasi ligowi leniwi kopacze. Europy nie rzucą na kolana nazwiska: Brzyski, Jodłowiec czy inny iwaniszwili.

szprotson 03.03.2013 12:40

myśle że moga mieć dośc dużego kaca ;]

ostatnie 2 kolejki pokazały jak ŻENUJĄCĄ mamy ligę. Tak jak pisałem wcześniej, wystarczy dobrze zmotywować i nie ważne jaki skład ma przeciwnik.

Górnik na mistrza? gdzie 2 sie bije trzeci korzysta..

gigant 03.03.2013 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1301914)

Jak nie cierpię Legii, to akurat udzielający się tutaj legionisci jeszcze jakos się sprawują.

AntyMod 03.03.2013 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1301920)
Jak nie cierpię Legii, to akurat udzielający się tutaj legionisci jeszcze jakos się sprawują.

a ja ich nie cierpie i tyle ....tylko taka szpileczke wbilem bo zawsze duzy wysyp tych troli na Naszym forum a tu nagle cisza ..... miliony zlotych wpakowane w nowy polski Dream Team narezie poszlu sie jebac ....choc i tak mysle ze zdobeda MP bo w takie frajerstwo nie wierze ze mogliby ta przewage punktowa i Psychiczna na innymi roztrwonic ....trzeba sciskach kciuki za Slask i wierzyc w cud .......ale i tak milo sie oglada tego ligowego kolosa ktory w dwoch meczach z cieniasami zdobywa 1 pkt :-D

Blaszczu16 03.03.2013 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1301921)
a ja ich nie cierpie i tyle ....tylko taka szpileczke wbilem bo zawsze duzy wysyp tych troli na Naszym forum a tu nagle cisza ..... miliony zlotych wpakowane w nowy polski Dream Team narezie poszlu sie jebac ....choc i tak mysle ze zdobeda MP bo w takie frajerstwo nie wierze ze mogliby ta przewage punktowa i Psychiczna na innymi roztrwonic ....trzeba sciskach kciuki za Slask i wierzyc w cud .......ale i tak milo sie oglada tego ligowego kolosa ktory w dwoch meczach z cieniasami zdobywa 1 pkt :-D

Takich górnolotnych słów bym raczej nie używał w sprawie dogonienia Legii przez Śląsk. Bardziej gdyby Wisła ich dogoniła, to można byłoby to zaliczyć do cudów, ale Śląsk ma raptem 5 punktów straty do wojskowych i jeden mecz zaległy. To nie jest jakaś niebotyczna przewaga. Dwie kolejki i to za Śląskiem może być pościg. W kwestii mistrza Polski 2012/2013 jeszcze wszystko może się zdarzyć. Mam nadzieje, że i Wisła też namiesza. Nie mówię że będzie walczyć o mistrza, ale żeby tak o 3. miejsce zawalczyć to byłoby super.

AntyMod 03.03.2013 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1301929)
Takich górnolotnych słów bym raczej nie używał w sprawie dogonienia Legii przez Śląsk. Bardziej gdyby Wisła ich dogoniła, to można byłoby to zaliczyć do cudów, ale Śląsk ma raptem 5 punktów straty do wojskowych i jeden mecz zaległy. To nie jest jakaś niebotyczna przewaga. Dwie kolejki i to za Śląskiem może być pościg. W kwestii mistrza Polski 2012/2013 jeszcze wszystko może się zdarzyć. Mam nadzieje, że i Wisła też namiesza. Nie mówię że będzie walczyć o mistrza, ale żeby tak o 3. miejsce zawalczyć to byłoby super.

Wisla w tym sezonie nie ugra Nic i trzeba trzymac kciuki zeby Belchatow i Podbeskidzie nas nie dogonilo ....a to ze licze na Slask to tylko moja wiara ... bo pieprze taki sezon gdzie amm do wyboru mistrza polski Legie ( kurde musze to pisac z duzej litery bo prywatny folwark panow adminow banuje za pisanie z malej ) albo Amice- czyli najwiekszych sprzedawczykow i judaszow na swiecie ..... a pisze o Slasku CUD bo graja taka sama kiche jak wszyscy i tyle ....

martin_6 03.03.2013 15:32

Cytat:

Sytuacja nie jest niby tragiczna, ale jakie mamy podstawy, by wierzyć, że ta drużyna jest w stanie ogrywać choćby taki Bełchatów czy Podbeskidzie? Żadne niestety.

wolfy 03.03.2013 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1301940)
Sytuacja nie jest niby tragiczna, ale jakie mamy podstawy, by wierzyć, że ta drużyna jest w stanie ogrywać choćby taki Bełchatów czy Podbeskidzie? Żadne niestety.

Dokładnie.
Legia zremisowała z Bełchatowem?
Fajnie, ale... My też. I to po kompletnie żenującej, wywołującej mdłości parodii gry w piłkę.

Na razie zbyt wielu podstaw do optymizmu nie widzę.

AntyMod 03.03.2013 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301941)
Dokładnie.
Legia zremisowała z Bełchatowem?
Fajnie, ale... My też. I to po kompletnie żenującej, wywołującej mdłości parodii gry w piłkę.

Na razie zbyt wielu podstaw do optymizmu nie widzę.

o jakim optymizmie w sprawie Wisly w tym sezonie Ty mowisz ???:-D ... Wisla w tym sezonie jest NAJGORZEJ grajaca druzyna ...tylko frajerstwu Belchatowa i Podbeskidzia jesienia czujemy sie (narazie) bezpiecznie przed spadkiem z ligi ....

Blaszczu16 03.03.2013 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1301945)
o jakim optymizmie w sprawie Wisly w tym sezonie Ty mowisz ???:-D ... Wisla w tym sezonie jest NAJGORZEJ grajaca druzyna ...tylko frajerstwu Belchatowa i Podbeskidzia jesienia czujemy sie (narazie) bezpiecznie przed spadkiem z ligi ....

No nie można tak krytycznie oceniać Wisłę, momenty były :-D

AntyMod 03.03.2013 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1301947)
No nie można tak krytycznie oceniać Wisłę, momenty były :-D

aaaa to sory - widocznie sie pomylilem ....wiec jesli tak to zwracam honor i odszczekuje to ze NAPISALem BOLESNA PRAWDE ... :p :D

!!IRIVER!! 03.03.2013 17:12

No i Śląsk też się nie kwapi do walki o mistrza. Żenada, do tej pory nikt nie potrafił 2x wygrać i, oby ta passa, w przypadku Podbeskidzia się utrzymała :-)

Matejas_ 03.03.2013 17:21

czarny koń rozgrywek Górnik Zabrze jak na razie przegrywa z Jagiellonią, która dostała sromotny oklep od Podbeskidzia i żenująco grającej Wisły :)

Griszka30KR 03.03.2013 17:28

0:1 .Ja już zaczynam gubic się tej naszej Ekstraklasie.....

AntyMod 03.03.2013 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1301954)
0:1 .Ja już zaczynam gubic się tej naszej Ekstraklasie.....

a ja po trzecim dniu ogladania tej ligi musialem sie napic ...i stwierdzam ze tej ligi nie da sie ogladac na trzezwo ...:P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl