![]() |
Lubię Bashę bo jest u nas już długo, jest sympatycznym facetem i mam nadzieję, że z badań mu wychodzi że będzie grał i będzie zdrowy, ale coś jestem sceptyczny, czy rzeczywiście tak będzie. Mawutor na pewno w meczach nie pokazał że się nada, jeśli go zatrzymywać to tylko z założeniem, że zacznie grać lepiej niż gra, co jest ryzykowne. Najprędzej Kuveljić i jest przecież jeszcze Zhukov, który od Mawutora wydaje się sporo lepszym zawodnikiem. No i Plewka, który musi grać.
|
Cytat:
|
Z całym szacunkiem kiedy ostatnio Basha zagrał dobry mecz, kiedy on w ogóle zagrał...? Liczenie na Bashe w kontekście przyszłego sezonu to raczej naiwność. Basha przy Hyballi zapewne zaraz rozsypie się, o ile oczywiście, nie został już skreślony przez trenera.
|
Nie musi byc skreslony bo ma kontrakt do lipca. Z srodkowych pomocnikow to pozbylbym sie wszystkich oprocz Zukova i Plewki
|
Basha pod względem piłkarskim na pewno by się obronił, ale niestety nie możemy sobie pozwolić na zawodnika, który ostatnio praktycznie nie gra i nikt nie wie, jak będzie z jego zdrowiem.
Nie wiem czemu sądzicie, że Plewka zaraz będzie sprzedany. Zagrał kilka udanych spotkań, kilka słabszych, moim zdaniem zostanie u nas przynajmniej jeszcze rok. Według mnie Lis jest głównym kandydatem do transferu gotówkowego w lecie. |
jeszcze araba nam tylko do kolekcji brakowalo
|
W ogóle nie powinno być tematu przedłużania kontraktu z Bashą. Ma go do końca czerwca i na spokojnie podziękować mu za grę w naszych barwach, życząc szczęścia w innej drużynie. Nie potrzeba nam gościa, który częściej będzie na L4 niż na boisku. Tym bardziej, że ma już 31 lat, więc i regeneracja będzie dużo wolniejsza.
|
Na Plewke sa podobno oferty, wiec watpliwe ze zostanie.
|
do wzięcia będzie Cholewiak z 7egii. co o Nim sądzicie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Mnóstwo piłkarzy którzy byli za słabi na legię/nie pasowali gra z powodzeniem w innych klubach. Miał bardzo dobry sezon w Śląsku wcześniej. Ponadto dużo biega - kto wie czy by nie pasował Hyablli do koncepcji, wszak on lubi "biegaczy" btw Pewnie i tak nas na niego nie stać. |
To już lepiej wziąść 20-26 letniego "biegacza" niż 31 letniego jak z każdym dniem będzie coraz wolniej biegał ;)
|
Cytat:
Dużo biega? I co z tego jeżeli nie przekłada się to na efekty i wyniki? W teorii młody Wachowiak może biegać na sparingach więcej i dzięki temu może być lepszy niż ten gość. Mamy pozbywać się szrotu żeby móc ściągać jeszcze większy i już w lipcu obrać kierunek na IV ligę... :taniec: |
Cytat:
Tak, Cholewiak to nie jest moje marzenie, ale przy tym co mamy spokojnie wywalczyłby plac. |
Cytat:
|
|
Cytat:
Przydałby się jakiś plan. Nie musi być nawet sprytny, ale z jakimkolwiek sensem. Zawodnicy też powinni być ściągani pod koncepcję trenera... Ale wiemy jak jest. |
Dokladnie Karherop. W obecnej sytuacji klubu nie mamy hajsu i czasu na to zeby zatrudniac 30 latkow. Do tego nie bijemy sie i nie bedziemy bic o puchary. Powinnismy sciagac max 26 latkow, ktorym SIE CHCE i maja AMBICJE cos osiagnac wiecej niz obecnie.
|
Nie wiem czy to można nazwać planem ale czy my nie potrzebujemy typowej "mieszkanki rutyny z młodością"?!
Doświadczeni i ograni ligowcy + młodzi z potencjałem na sprzedaż i zarobek.Powiedzmy że w propocji 6+5 jeśli chodzi o pierwszy skład. Zakładam że Lis i Forbes zostaną sprzedani więc zostają nam: doświadczeni ligowcy: Frydrych, Uryga, Sadlok (z bólem ale jednak), Żukow, Plewka (dla mnie to już ta grupa) młodzi: Gruszkowski, Szot, Starzyński, Młyński. I w jednej i w drugiej grupie mamy braki, także nie zamykajmy się z góry na 2 doświadczonych ligowców, którzy pomogą tej młodzieży otrzaskać się w lidze i zwiększyć potencjał sprzedażowy a jednocześnie dadzą nam trochę radości z kilku zwycięstw ligowych... |
Skoro nasze TRIO i tak bierze zawodników od znajomych menago, może warto byłoby podpytać Kiko Ramireza czy nie ma kogoś godnego polecenia z III ligi hiszpańskiej?
|
Co do wysokości zarobków grajków ... sądzę, że bieżące okienko transferowe będzie pierwszym, w którym odczują w pełni wpływ pandemii i w efekcie jeszcze bardziej niż zwykle będzie warto czekać na przeceny ...
|
Badie bym bral do nas, solidny kopacz, ale pewnie Piast go nie pusci
|
Przed Pogonią Szczecin dwa kluczowe mecze w walce o wicemistrzostwo Polski. Jednocześnie "Portowcy" myślą już o kolejnym sezonie. Jak donosi Daniel Trzepacz, dziennikarz portalu "Pogoń SportNet", do zespołu ma dołączyć Jean Carlos.
Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/pogon-s...owcow/165291-n |
Potrzeba nam graczy i takich i takich. Nie warto skreślać doświadczonych ligowców - jak im się chce, dobrze się prowadzą, dadzą poziom to why not? Przecież Ci młodsi muszą się od kogoś uczyć.
A ktoś te wyniki też musi robić. |
Jean Carlos to synonim słabości Wisły, dodałbym do tego jeszcze Chuce i innych pozorantów. Nie będę płakał.
|
Carlos w tym sezonei 3 bramki i 1 asysta. Nie jest to synonim slabosci. Raczej Medved(0+1) czy Buksa(0+0)
Chucka tez 3+1. |
Podobno Lis ma ofertę z Włoch i najprawdopodobniej odejdzie. Piotrek Starzyński ma kilka ofert, ale nie jest na sprzedaż.
|
I znowu szukanie bramkarza. Ilu zawodnikow odejdzie?? Ilu przyjdzie i ilu z nich trafionych transferow bedzie? Savic mial byc gwiazda ligi. Kuvelic tez cos mial umiec...
|
Cytat:
|
Rzucić 3 mln, sprzedać i promować kolejnych. Już Bukse w klubie zaspali mając na stole gotowe propozycje.
Tym bardziej jeśli za chwilę młody zjedzie z formą, a w tym wieku to normalne. |
Cytat:
Ale jak wiadomo z ekonomii, towar mniej przetworzony jest tańszy :) Dobrze by go było jeszcze tak ograc z 1 sezon chociaż, może 2 i sprzedac, tak jak Lech sprzedaje. Nie na początkowej fazie "obróbki" a już mocno przetworzony półprodukt do finalnej obróbki na Zachodzie, jak np. Moder czy Bednarek. Poszli nie za 1 mln euro a gruba już kasę. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na moje to na zrobienie kariery na zachodzie zabraknie mu szybkości, szczególnie jak ma grać na skrzydle Swoją drogą jak policzyłem sobie zawodników jakich nadal będziemy mieć na kontrakcie po zakończeniu sezonu to mi wyszło 20 chlopa Gdzie tu miejsce na nowych zawodników :> |
Cytat:
|
Patrząc na nasz obecny skład, potrzeby jego uzupełnienia/wzmocnienia, jak również na fakt, że czeka nas ciężki sezon, w którym jednak warto byłoby powalczyć o coś więcej niż utrzymanie, liczę na to, że zarząd solidnie przepracuje letnie okno transferowe. Naprawdę dołożenie do tej ekipy 4-5 dobrych zawodników może zdecydowanie zmienić jej odbiór.
Jeśli chodzi o moje propozycje to są one oparte o zawodników bez kontraktu i jednym, którem kontrakt wygasa w grudniu: Florin Stefan - lewy obrońca, kończy mu się umowa. Wobec potencjalnego odejścia Sadloka fajna opcja na wzmocnienie tej pozycji. Dynamiczny, ofensywnie grający obrońca. https://www.transfermarkt.com/florin...spieler/320637 Frank Castaneda - napastnik, z kontraktem do grudnia 2021. Super strzelec Sheriffa Tiraspol - 23 gole, 14 asyst w sezonie. Mógłby grać też jako cofnięty napastnik. Warto byłoby się zainteresować. Liga mołdawska co prawda nie cieszy się wielką renomą, ale widać że zawodnik ma umiejętności, a wcześniej na Słowacji też sporo strzelał. https://www.transfermarkt.pl/frank-c...spieler/562483 Richmond Boakye - zawodnik Górnika, którego nie trzeba nikomu przedstawiać. Do tej pory w Polsce nie pokazał pełni możliwości, ale to zawodnik z umiejętnościami. Po aklimatyzacji w Polsce może odpalić, a biorąc pod uwagę ostatnio nieudany czas jego wynagrodzenie może też udałoby się trochę zbić. I wtedy moglibyśmy przykładowo grać składem: Lis - Szot, Frydrych, Uryga, Stefan - El Mahdioui, Plewka - Młyński, Castaneda, Błaszczykowski - Boakye. Moim zdaniem taki skład wygląda więcej niż przyzwoicie :D Ok...rozmarzyłem się, ale taki to pokój dyskusyjny. To tylko moje propozycje :D edit: linki. |
Z tym wystawianiem Kuby Błaszczykowskiego do podstawowego składu to jest niezły żart.
Owszem kiedyś był dobry, ale również kiedyś miał zdrowie. Teraz to niestety piłkarz szklanka. Pogra mecz, 2, przy dobrych wiatrach 3 i kontuzja na 2 miesiące. |
Gdzieś pisali O Ondrasku, że jest sondowany jego powrót do nas. Byłoby ciekawie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Na bramkostrzelnego kocura nie liczyłbym, ale nuż coś zaskoczy? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl