Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

skawaaa 06.03.2016 11:03

Krzysztof Mączyński dzisiaj w Cafe Futbol.

rafalek 06.03.2016 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1432761)
Chyba nie.
Alan Uryga zagrał wczoraj lepiej od przynajmniej czterech naszych piłkarzy (Pietrzaka, Sadloka, Brozka i Ondraszka, a kto wie czy nie od Boguskiego).
Uryga zaliczał przechwyty i miał podania do partnerów do przodu.
Jest mniej zwrotny od Brleka, ale to on wczoraj stworzył sytuację Ondraskowi i nabił rękę obrońcy Piasta.
Trzeba być ślepym lub uprzedzonym, żeby nie chcieć tego widzieć

A zapominasz o strzale z trzech metrów, który leciał w aut? Zapominasz o dwóch podaniach do przeciwników w przeciągu 20 sekund zaraz przy naszym polu karnym? Takie rzeczy go dyskwalifikują jako wartościowego defensywnego pomocnika. Jeżeli wiążą z nim jakiekolwiek nadzieje, wysłać go na wypożyczenie do I ligi, a najlepiej to już podziękować, bo z tej mąki chleba nie będzie.

szprotson 06.03.2016 11:11

Cytat:

Chyba nie.
Alan Uryga zagrał wczoraj lepiej od przynajmniej czterech naszych piłkarzy (Pietrzaka, Sadloka, Brozka i Ondraszka, a kto wie czy nie od Boguskiego).

Jest sie z czego cieszyć.
Alan nie był najgorszy.
czyli inaczej mówiąc : jechałem autem z pękniętą oponą i nie miałem wypadku ! Super. wg. mnie lepiej jechac z odpowiednią oponą czytaj - grać z prawdziwym def pomocnikiem.
Uryga miał podania do przodu -brzmi jak jakiś wyczyn.Zaliczał przechwyty - a to nie jego obowiązek?
lekarz któremu zdarzy się kogoś wyleczyć jest lekarzem chujowym a nie pechowym

Karamazow 06.03.2016 11:17

Cytat:

Chyba nie.
Jest mniej zwrotny od Brleka, ale to on wczoraj stworzył sytuację Ondraskowi i nabił rękę obrońcy Piasta.
Trzeba być ślepym lub uprzedzonym, żeby nie chcieć tego widzieć

Uryga lepszy był od Ondraska:-D. Kolejny hit na miarę "Melikson to najlepszy piłkarz w historii Wisły".
Dziwie się, że ściągamy Brleka, który charakterystyką jest podobny do Mączyńskiego zamiast wziąć jakiegoś typowego defensywnego pomocnika, który umie podać na 5 metrów do przodu.

PiVoSH92 06.03.2016 11:26

Ale Brlek w parze z Mączyńskim moim zdaniem wystarczy w meczach, gdzie nie musimy totalnie ryglować środka pola - potencjał defensywny jest w obu niewiele mniejszy niż w Urydze, a zalety, które ma takie ustawienie (duża kreatywność i liczba otwierających podań) zrekompensują te straty z dużą nawiązką. O ile Mąka będzie w formie i zgra się z Petarem.

piotek 06.03.2016 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1432840)
Ale Brlek w parze z Mączyńskim moim zdaniem wystarczy w meczach, gdzie nie musimy totalnie ryglować środka pola - potencjał defensywny jest w obu niewiele mniejszy niż w Urydze, a zalety, które ma takie ustawienie (duża kreatywność i liczba otwierających podań) zrekompensują te straty z dużą nawiązką. O ile Mąka będzie w formie i zgra się z Petarem.

100% zgody. Obaj to wg mnie pomocnicy 50/50, więc byliby swietnym zabezpieczeniem i wsparciem dal Wolskiego na 10.

Karamazow 06.03.2016 12:11

Oby, ale jak przyjdzie nam toczyć mecze na śmierć i życie to moim zdaniem lepiej mieć takiego piłkarza w drużynie jak na przykład Góralski.

Karherop 06.03.2016 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1432837)
Dziwie się, że ściągamy Brleka, który charakterystyką jest podobny do Mączyńskiego zamiast wziąć jakiegoś typowego defensywnego pomocnika, który umie podać na 5 metrów do przodu.

Odpowiedź jest prosta. Takich defensywnych pomocników juz nie ma. Pilkarz pokroju Urygi to wymarly gatunek. Dziś juz nawet srodkowy obronca musi umiec rozegrac pilke, a co dopiero defensywny pomocnik....
Taki Sobol ktory gral u nas kupe lat strzelal mnóstwo bramek, notowal asysty 2 stopbia, a Uryga? To juz nawet chlopcy od podawania pilek maja lepsze statystyki.

A i apropp ewentualnego trenera z zagranicy. Idę o zaklad, że u niego Uryga rozegra 1 mecz . Pierwszy i zarazem ostatni (o ile nie będzie plagi kontuzji w zespole).

Eternit 06.03.2016 20:32

Ja tu to tylko wstawię. Bez komentarza.
http://pbs.twimg.com/media/Cc4vBTmWIAA5gjy.jpg:large

cfa 06.03.2016 21:22

A ja skomentuje. Wiem, że łatwo tak napisać, ale może gdyby mieli większe wsparcie z trybun to i pojawiły by się większe chęci do wsparcia kibiców.

Karherop 06.03.2016 21:27

A jak sobie wyobrażacie to finansowe wsparcie? W drużynie jest 7 zawodników którzy są w drużynie ledwo miesiąc (a niektórzy kilka dni) i wytłumacz tu takiemu Brlekowi, że ma odpalić część pensji na kibiców? wolne żarty. A taki Bartosz z czego ma się dołożyć? Już nawet nie wspomnę, że dopiero co mieliśmy sytuację, że nie dostawali pensji od kilku miesięcy. I nawet specjalnie nie jęczyli o tym w TV.

No i paru ostatnio usłyszało, że jak nie będą biegać to mają wypier****, więc ich specjalnie społeczność kibicowska nie zachęciła do wsparcia :)

wiesniak842 06.03.2016 21:30

Tylko czekalem na takie wpisy. Ciekawe co by tutaj za afera byla jakby u nas gniazdowy zrobil to samo co w Slasku:lol:

St Yabol 06.03.2016 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1432941)
Tylko czekalem na takie wpisy. Ciekawe co by tutaj za afera byla jakby u nas gniazdowy zrobil to samo co w Slasku:lol:

a co zrobił?

Karherop 06.03.2016 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1432941)

a co ciekawego zrobił?

My już ostrzeliwaliśmy stadion racami z zewnątrz, więc w wyczynach kibicowskich ciężko nas pobić.

wiesniak842 06.03.2016 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1432943)
a co zrobił?

https://www.youtube.com/watch?v=lLA2CCjKcMs

Gin 06.03.2016 21:51

Bardzo dobrze zrobił gniazdowy niech wiedzą że nie są święci, za tą kasę co dostają to na huju powinni biegać, ale u nas gniazdowy nie ma charyzmy, przykre ale prawdziwe

piotek 06.03.2016 22:11

Dobrze czy niedobrze, ale nawet głupio by mi było prosić o cokolwiek człzowieka, którego ochrzaniłem (nawet jeśli słusznie). Moim zdaniem pieniędzy powinno domagać sie od Korony. To przez ich beznadziejną murawę kibice ponieśli koszty i to oni powinni za to zapłacić.

WISŁAZWE 06.03.2016 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1432947)
Dobrze czy niedobrze, ale nawet głupio by mi było prosić o cokolwiek człzowieka, którego ochrzaniłem (nawet jeśli słusznie). Moim zdaniem pieniędzy powinno domagać sie od Korony. To przez ich beznadziejną murawę kibice ponieśli koszty i to oni powinni za to zapłacić.

SKWK będzie starało się o zwrot kosztów za wyjazd, lecz będzie to proces długotrwały. Sprawa za pewne zakończy się w sądzie.
Sprawa pewnie będzie złożona, bo może dojść do sytuacji, że to nie Korona jest odpowiedzialna za stan murawy, lecz forma zewnętrzna i przepychanki będą trochę trwały.

piotek 06.03.2016 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1432948)
SKWK będzie starało się o zwrot kosztów za wyjazd, lecz będzie to proces długotrwały. Sprawa za pewne zakończy się w sądzie.
Sprawa pewnie będzie złożona, bo może dojść do sytuacji, że to nie Korona jest odpowiedzialna za stan murawy, lecz forma zewnętrzna i przepychanki będą trochę trwały.

Zdaję sobie z tego sprawę. Po prostu rozumiem, że zawodnicy odmówili. W każdym razie dobrze, że SKWK coś w tej sprawie robi.

dj_ibutti 06.03.2016 22:40

WISŁAZWE - na takie sytuacje wymyślono w prawie cywilnym coś takiego jak regres ;)
SKWK występuję po zwrot kosztów do organizatora meczu (który oczywiście będzie próbował udowodnić, że mecz został odwołany w wyniku działania siły wyższej - czyli "nadmiernych opadów śniegu/deszczu"), dopiero później organizator może sądzić firmę zewnętrzną.

A co do sytuacji po meczu Śląska, to powiem tak - nasi chcą wygrać, starają się i ambicji im odmówić nie można. Oglądałem ten mecz Śląska i.... nie dziwie się, że się kibice wkurzyli. WKS przeszedł koło meczu. Naszym po prostu nie idzie, ale IMHO daleko są od "hańbienia koszulek".

!!IRIVER!! 06.03.2016 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1432945)

Trzeba przyznać, że grajki Śląska grubo obsrane. Pawełek co prawda na wyjebaniu stoi... w takiej sytuacji żal mi tylko takich obcokrajowców jak Morioka - co on ....a na to może? Świeżo przyszedł do klubu, nie kmini jeszcze klimatu, a już prawie po łbach od kibiców dostaje.

fialo 07.03.2016 00:20

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net...35&oe=5767954C

A niektórzy jeszcze mają problem bo się wkładom przykro zrobiło. Nawet mi was nie żal. Widocznie lubicie jak ktoś wam pluje w twarz.

Wojtas 07.03.2016 01:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1432946)
Bardzo dobrze zrobił gniazdowy niech wiedzą że nie są święci, za tą kasę co dostają to na huju powinni biegać, ale u nas gniazdowy nie ma charyzmy, przykre ale prawdziwe

Rowniez bylem na meczu z Piastem i musze powiedziec ze pilkarze walczyli,Nie widzalem zeby ktorys sie opierd,alał .

Nie mozna im zarzucic brak ambicjii czy walki.Dlatego moje zdanie jest takie zeby zapisewac m razy czy dwa 'Walczyc biegac i sie starać" ale potem juz doping normalny,Bo potem jest dziwnie jak sie gwizdze i wyzywa pilkarzy a za 5 minut skacze z radosci po golu tych samych ludzi.Oni tez juz chyba sami nie wiedza jak sie maja zachwywac po meczu.

P.S natomiast wpis donalda na jego stałym prostackim poziomie,czy od niego moza czegos innego wymagac?

wolfu 07.03.2016 08:16

Donaldowi jak widać nikt nie wytłumaczył, że powinien posiadać (jakikolwiek) szacunek do kibica, dzięki któremu kupił sobie takie auto. Dzicz zacofana jak widać, szkoda, kamyczek do ogórka zwanego ośmieszaniem Wisły.

whitestar1990 07.03.2016 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1432958)
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net...35&oe=5767954C

A niektórzy jeszcze mają problem bo się wkładom przykro zrobiło. Nawet mi was nie żal. Widocznie lubicie jak ktoś wam pluje w twarz.

Chciałeś zabłysnąć komentarzem pod zdjęciem i nie wyszło, a teraz przylatujesz jak Panna się skarżyć?

fialo 07.03.2016 09:52

Ty zdrowy psychicznie jestes?

heoij 07.03.2016 10:15

Za dobrze ma to mu palma odbija, jeszcze parę lat temu mieszkał w wiosce bez prądu a dzisiaj "wielki Pan piłkarz" ....

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...db&oe=5766E86E

bódyń 07.03.2016 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1432742)
Alan Uryga ma wielki potencjał - ale on nie będzie w stanie go rozwinąć w tym klubie. MUSI natychmiast iść na wypożyczenie do I ligi. I grać, grać, grać. Bez presji.

Alean Uryga ma kontrakt do czerwca 2016(tak podaje trasnfermarket przynajmniej). Niech on idzie do I ligi nie na wypozyczenie a na stale potem. Popovic juz jest lepszy.
Jak teraz wyjdzie na mecz z Korona a Wolski na skrzydle znowu to mozna bedzie uznac Broniszewskiego za sabotazyste

wiertar 07.03.2016 10:51

przeciez to nawet nie jest jego samochod ....a :D

W.S 07.03.2016 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whitestar1990 (Post 1432965)
Chciałeś zabłysnąć komentarzem pod zdjęciem i nie wyszło, a teraz przylatujesz jak Panna się skarżyć?

Też jesteś miłośnikiem czarnych pał?

Revolver 07.03.2016 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whitestar1990 (Post 1432965)

"Panna" pisze się z dużej litery tylko wtedy, kiedy zwracasz się do kogoś tym słowem bezpośrednio.

Chciałeś zabłysnąć ripostą i nie wyszło.

master17 07.03.2016 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1432938)
A ja skomentuje. Wiem, że łatwo tak napisać, ale może gdyby mieli większe wsparcie z trybun to i pojawiły by się większe chęci do wsparcia kibiców.

Co Ty człowieku pier... większe wsparcie ? Chcesz nam powiedzieć, że tego wsparcia nie mieli ? Przewalone derby mecz z Legią i tutaj było głaskanie po jajach, a powinni dostać po mordzie. W meczu z Piastem się starali - powinni dostać po nowym samochodzie. Idziesz do pracy walisz w uja cały czas i szef jest zadowolony jak jeden dzień będziesz się starał ... Mecz jest tylko sprawdzeniem ich umiejętności i prowadzenia się na co dzień. W tygodniu lepiej jest iść do bonarki, czy do klubu i zalać pałę, niż traktować swój zawód poważnie.

heoij 07.03.2016 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1432987)
przeciez to nawet nie jest jego samochod ....a :D

Wiem, ma nowego Mercedesa, ale co to zmienia w jego odpowiedzi do kibica Wisły ?

wolfy 07.03.2016 13:30

Jak to jest z Bartoszem? Podpisał nowy kontrakt?

heoij 07.03.2016 18:14

Tak jak się spodziewałem, jest nasza "gwiazda" http://weszlo.com/2016/03/07/dziki-d...-social-media/

dj_ibutti 07.03.2016 20:08

Podobno to nie jest jego konto.

wolfu 07.03.2016 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1433093)
Podobno to nie jest jego konto.

owszem, jest

arti 07.03.2016 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1433103)
owszem, jest

może jakaś jego aktualna księżniczka przelała na fejsa jego (albo swoją) mistrzowską ripostę.
Przy okazji może ktoś z klubu łaskawie dałby głos co mu jest i kiedy wraca do gry.

Levis88 07.03.2016 21:16

http://iv.pl/images/23867538505461159688.jpg

Są tacy piłkarze jak uwielbiany prze niektórych Arek Głowacki który w ogóle nie wykonuje "pracy domowej" czyli treningu we własnym zakresie. jest taki Mały, czy Cywka, którzy zapierdalaja za 5. "

Z kumatego forum.

dj_ibutti 07.03.2016 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1433104)
może jakaś jego aktualna księżniczka przelała na fejsa jego (albo swoją) mistrzowską ripostę.
Przy okazji może ktoś z klubu łaskawie dałby głos co mu jest i kiedy wraca do gry.

Jak się chce być takim uszczypliwym, to miło by było najpierw sprawdzić stronę oficjalną....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl