![]() |
W kontekście Pazdana(pojawiły się różne plotki) żebym uznawał ten transfer za cokolwiek sensowny to górne granice dla mnie to: 80k/rok kontraktu indywidualnego i 600tys złotych dla Górnika. Wszystko powyżej przekreśla sensowność tego transferu bo za podobną kwotę można pozyskać jakiegoś piłkarza z kartą na ręku, który będzie lepszy niż Pazdan. Nie róbmy na siłę z Wisły Górnika. Źeby było jasne to chciałbym Pazdana w Wiśle(bo pochodzi z Krakowa), ale jeżeli nie musimy na siłę kogoś kupować bo nie mamy akurat takiej konieczności(transfer Pazdana uznawałbym raczej jako inwestycję w przyszłość) to chyba nie ma sensu przepłacać.
|
Czyli jednak Opatrzność nad nami czuwa nawet w okresie transferowym. Oby tak dalej.
|
a tu już oficjalnie http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owy_z_cantoro/
wg mnie coś jest na rzeczy skoro nie przedłużyli kontraktu z Maurycym, mam nadzieję, że w jego miejsce przyjdzie na prawde solidny kopacz :) |
Cytat:
|
Cytat:
A pamiętacie jak raz nie chciał wrócić z urlopu bo mu kasa nie pasowała :) |
Wracając do tematu Pazdana to z tego co pamiętam, to Leo tak w niego inwestował, bo miał zdecydowanie najlepsze wyniki badań wydolnościowych i chyba największe predyspozycje fizyczne oprócz Piszczka do zawodowego grania na poziomie wyższym niż nasza liga.
Nie wiem czy to prawda, ale młody wiek i doświadczenie dobrze rokuje... A co do Mauro - wiadomo, że mamy do niego sentyment po tych 8 latach, ale rządzi ekonomia - takie pieniądze za rezerwowego są niedopuszczalne. Jeżeli naprawdę oferowali mu kontrakt z mniejszą pensją a on się nie zgodził - trudno - goodbye. |
Co do Pazdana, to Zabrze chciało za niego 300.000 euro. A chłopak gra na defensywnej pozycji, na zapleczu extraklasy. Do tego uparł się na 150.000 euro rocznej pensji. A Cupiał już wcześniej wszystkim komunikował, ze grosza na klub nie da. Sprzedamy Brożka lub niedajbóg Marcelo to będzie kasa na transfery. Ogólnie jest do doopy !
|
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Powiem tak,wiem,ze nie mamy pieniedzy ze wzgledu na brak awansu do LM i chocby gre poza własnym stadionem i tak trzeba mówic,a co bedzie "górką", to bedzie miłym zaskoczeniem.A Skorża opowiada jakie transfery sa potrzebne(po co?),deklaruje chec wejscia do LM ,a tu nie ma 250 tys. Euro na zwodnika.... Tu chce nadmienic,ze wcale nie jestem zwolennikiem tego transferu,bo Wisła ma najwieksze braki w ofensywie ,a nie defensywie. |
Cytat:
Najlepszym wyjściem jest moim zdaniem upchnąć gdzieś za 400tys Euro Łobodzińskiego(moim zdaniem jest to możliwe). W jego miejsce kupić tego młodego lewego pomocnika/obrońcę z Bate i jakiegoś napastnika (najlepiej Sobiecha jeżeli chcą z 2mln złotych to moim zdaniem warto by było i problem wysokiego napastnika byłby prawdopodobnie na długo rozwiązany- to i tak taniej niż chcą np. za tego Serba, który pewnie jest porównywalny, jeszcze można by było zmniejszyć cenę dając im na wypożyczenie Ćwielonga). |
dla mnie to chamówa trochę jeśli chodzi o Mauro ten koleś tyle dla klubu zrobił!! Każdy obcokrajowiec chwalił sie ze Mauro zawsze pomagał w aklimatyzacji mu a teraz się go pozbywają. Powinni mu zaproponować jakiś niski roczny kontrakt a później szkolić go na scouta i niech łapie nam perełki w Argentynie :)
|
Cytat:
|
no jak widać nie pomyśleli
|
sęk w tym że Mauro nie zgodził się na niższy kontrakt. Chciał zostać za te same pieniądze. Moim zdaniem dobrze zrobili.
|
Dalej płacić Cantoro 250 tyś ojro za siedzenie na ławce... to się nie godzi. Skoro jednak nie chciał grać z za mniejszą kasę no to powodzenia
|
Cytat:
bo jak piszesz... jest to możliwe |
Cytat:
Czytać trzeba. |
it mi bardziej chodziło o to żeby Mauro pracował u nas po skończonej karierze, żeby Wisła mu to umożliwiła.
|
Cytat:
Kontakty,rozeznanie rynku ma?Papiery trenerskie posiada?Nadaje się w ogóle na trenera? Więc po co to mówienie,żeby został. |
Marszałek a po to żeby mu dać sygnał by się pod tym kierunkiem wyszkolił, a 2 sprawa w Argentynie na pewno jakieś kontakty ma.
A myślisz że po co Clebera ściągnięto ?? Też papierów nie ma i co z tego można je zrobić Mimo wszystko taki ktoś jak Mauro przydałby się nam po skończonej przez niego karierze |
Cytat:
|
Panie Joe nie piszę o tym by Mauro zakończył karierę teraz. Tylko jak zakończy karierę żeby mu taka posadę zaproponować. Ja nie wiem do kiedy on chce grać w piłkę.
|
Cytat:
... przecież Wisła nie może mu załatwić wszystkiego... on też musi... a przede wszystkim to chcieć a jak pamiętam to nawet języka nie chciał się uczyć - co mu zarzucał Kasperczak... wiem wiem, że teraz gada, ale to raczej nauka z podwórka... 8 lat siedzi to się osłuchał |
Cytat:
|
ctsi Cantoro wiele wywiadów dawał po Polsku ;)
|
Cytat:
|
Pazdan nie dołączy do Wisły
Data publikacji: 16-12-2009 15:56 Michał Pazdan, który w ubiegłym tygodniu przechodził testy w Wiśle Kraków, nie dołączy do drużyny. 22-letni piłkarz Górnika Zabrze trenował z Wiślakami przez cztery dni. Pazdan przeszedł również badania medyczne, jednak klub zdecydował, że nie podpisze umowy z zawodnikiem. To samo dotyczy Białorusina, Aleksandra Sazankova. 25-letni napastnik Dniepru Mogilev również trenował przez kilka dni z piłkarzami Wisły, ale i on nie zostanie zawodnikiem drużyny mistrza Polski. Biuro Prasowe Wisły Kraków SA |
Cytat:
Jesteś w 100% przekonany, że to czym karmią Cię media to zawsze PRAWDA? Czy może rozmawiałeś z Mauro, Wilczkiem albo Cupiałem? Łatwo jest człowieka osądzić, trudniej go zrozumieć. Mauro - Szacunek i powodzenia! |
Cytat:
Mauro moglby byc skautem na przyklad - jest zwiazny z Wisla i dobrze czuje w Krakowie on i jego rodzina. Jego dzieciaki graja w szkolce Wisly, jesli odziedziczyly talent po ojcu to moglibysmy miec kiedys z nich pozytek. |
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73..._karierze.html
"- Zapewne odejdzie od nas ktoś z dwójki Paweł Brożek - Marcelo. Wszystko zależy od ofert, ale to prawdopodobny scenariusz."... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl